Nyheter om Fotball


Martin Ødegaard med ukelønn på 441 000 kroner

Martin Ødegaard, det norske fotballvidunderet, har vært tilknyttet det spanske laget Real Madrid i flere år. Siste sesong har han vært lite på banen, men nå er det klart at det går mot bedre tider. For ikke lenge siden kom nyheten om at unggutten på 22 går til den engelske toppklubben Arsenal. Det betyr at han også får spilletid i Premier League, og drakten vi skal holde utkikk etter på banen bærer nummer 11. Ikke bare flytter Ødegaard over til England. Byttet medfører også at han får en hyggelig ukelønn. Den er nemlig på hele 441 000 kroner.

Fernando Llorente ferdig i Napoli

Det er tynt med angrepsspillere i Udinese, lenge har de sett etter en som kan være med å støtte opp om deres spiss Kevin Lasagna. Manager Luca Gotti la merke til Fernando Llorente mens han var assistent trener i Chelsea. Den 35 år gamle 193 cm høye spissen har ikke helt funnet seg til rette i Napoli etter overgangen fra Tottenham i 2019.

Selv nedenifra og ubarbert ser den nye Chelsea manageren ikke spesielt kul ut

Vi er fullstendig klar over det, det er resultatene som teller. Chelsea har sparket en av sine aller største legender i Frank Lampard og hentet inn en akademiker som kan absolutt alt om fotball som en erstatter. Thomas Tuchel overtar en klubb som absolutt ikke har levert denne sesongen. Da den 47 år gamle tyske manageren fikk sparken i Paris Saint-Germain før jul var de fleste klar over at han ville få en ny jobb rimelig raskt, selv om han har et image som kjedelig, er han trolig en av verdens beste på fotballstrategi.

Aston Villa henter inn en ny lekekamerat til Jack Grealish

Forrige uke fortalte Marseille-manager Andre Villas-Boas om at Villa hadde sendt over et patetisk lavt bud. Til tirsdag har Dean Smith og gjengen tydeligvis gravd dypt nok for Morgan Sanson. Den franske midtbanespilleren har spilt for Marseille siden 2017 og fått med seg 157 kamper med bidrag på 25 scoringer og 22 assists. Vi overlater til Dean Smith å beskrive planen til Villa. Les: Det er fortsatt en god del penger i fotball -Morgan har prestert kontinuerlig på høyeste nivå i fransk fotball i mange sesonger og i denne sesongen med Champions League.

Gerrard tenker sitt om hvordan Chelsea har behandlet Lampard

De har kjempet mot hverandre hele fotballkarrieren og spilt sammen for de tre løvene. Dette har skapt en enorm respekt til hverandre. Steven Gerrard er ikke akkurat overrasket over at Chelsea snudde Lampard ryggen da det var som tøffest. -Jeg er skuffet på hans vegne, og jeg synes det var en rask exit etter et positivt resultat i helgen, men jeg kjenner ikke detaljene.

Det er fortsatt en god del penger i fotball

Det er globalt en halv milliard færre jobber i verden nå enn da corona-pandemien startet, også fotballklubber sliter, men de største ser absolutt ut til å klare seg. – Revisjonsfirmaet Deloittes lager en årlig oversikt og rapporten for 2019/2010 sesongen er nå klar. Football Money League-rapporten viser at det er den engelske storklubben Manchester United som kommer aller dårligst ut. Det skyldes både at klubben ikke var med i mesterligaen sist sesong, og at pandemien kraftig kappet inntektene fra TV-rettigheter og billetter.

Michael Owen: Cavani er forskjellen for Manchester United

Mange lo da United bragte inn sauebonden Edinson Cavani som offensiv redningsmann etter den historisk dårlige startet på sesongen. Vi lo også, men av glede og forventninger. Noen måneder senere trekker Michael Owen frem den uruguayanske bueskytteren for å forklare Solskjærs reise over skylaget. Selv om vi digger Cavani som type og spiller, må vi innrømme at det til tider er en lidelse å se hvordan en av verdens mest effektive angrepsspillere kan forvandle seg til noe snublende og knotende når han befinner seg på det som for ham blir feil banehalvdel.

Tussa og VTI Fotball fornyar sponsoravtale

Tussa og VTI Fotball har forlenga samarbeidet og signert sponsoravtale for tre nye år.
Les mer om:

Vålerenga bekrefter Layouni-signering

Den tunisiske landslagsspilleren Amor Layouni (28) er klar for Vålerenga. Han vender dermed tilbake til norsk fotball etter et opphold i Egypt.
Les mer om:

Tore Reginiussen til klubben som digger nordmenn

Litt uforståelig for oss på «utsiden» men Tore Reginiussen var ved årsskiftet klubbløs etter å ha «sonet» ferdig 12 år for Rosenborg. – Sjefene på Lerkendal valgte å ikke fornye hans avtale til tross for at det ble lovet flere ganger i løpet av høsten. Midtstopperen som er kjent for å gi alt har så mye som en kamp i tysk fotball (Schalke) bak seg. Nå er han tilbake i Tyskland til 2.Bundesligaklubben St.Pauli. Tore Reginiussen som har rukket å bli 34 år gammel har spilt 31 ganger for Norge (4 mål) og hele 290 kamper i Eliteserien. (23 mål og 10 assist).

Layouni til Vålerenga

Den tunisiske landslagsspilleren Amor Layouni (28) er klar for Vålerenga. Han vender dermed tilbake til norsk fotball etter et opphold i Egypt. Layouni spilte for Bodø/Glimt i 2019. Han kommer til Oslo-klubben fra klubben Pyramids og har signert en avtale som strekker seg ut 2023. Ifølge VGs opplysninger betaler VIF rundt tre millioner kroner (NTB).

Vålerenga henter ALyouni

Tidligere Bodø/Glimt-spiller Amor Layouni (28) vender tilbake til norsk fotball fra egyptiske Pyramids FC. Svensk-tuniseren har signert en treårskontrakt med Vålerenga.
Les mer om:

Reginiussen klar for St. Pauli

Midtstopperveteranen Tore Reginiussen (34) har signert en avtale med St. Pauli på nivå to i tysk fotball.
Les mer om:

Reginiussen klar for St. Pauli

Midtstopperveteranen Tore Reginiussen (34) har signert en avtale med St. Pauli på nivå to i tysk fotball, bekrefter klubben på sine nettsider. Reginiussen ønsket seg et år til i Rosenborg, men fikk ikke ny kontrakt etter forrige sesong. Nå går ferden til Tyskland. St. Pauli ligger på plassen over kvalifiseringsplassen i tysk 2. Bundesliga med kun tre seirer på de 17 første kampene. (NTB)

Bekreftet: Reginiussen klar for ny klubb

Tore Reginiussen er klar for tysk fotball.
Les mer om:

Klar for tysk fotball

Krever koronatest også fra folk med smitte-attest
Les mer om:

James drar til Saudi-Arabia

Leke James har ikke villet forlenge med Molde, og mandag ble en overgang registrert fra Molde til den saudiarabiske klubben Al Qadisiyah. Det var VG som omtalte tidligere at Leke James ikke ville forlenge med klubben, – Det ble klart i løpet av helgen som var nå, sier daglig leder i Molde, Ole Erik Stavrum, til Eurosport. På fotball.no ble det dessuten registrert en overgang fra Molde til Al Qadisiyah, men Ifølge VG er ikke kontrakten signert ennå. – Vi har vært klar over det i en lengre periode nå, så det kom ikke som en overraskelse.

Nytt stjernepar João Felix og Luis Suárez

Den evige treer Atlético Madrid har nå syv poengs ledelse til nærmeste utforer Real Madrid etter de snudde til 3-1-seier i søndagens hjemmekamp mot Valencia. – Og ikke bare det de har en kamp mindre spilt også. 21 år gamle João Felix har denne sesongen funnet seg til rette i den spanske hovedstaden, han var før han meldte overgang fra Benfica sommeren 2019 på alle de store klubbene sin shortlist. Atlético Madrid endte med å vinne budkampen ved å klaske hele 127,2 millioner euro på bordet overfor den portugisiske klubben, spansk presse var raskt ute og mente det var penger ut av vinduet.

Opplysninger til VG: Layouni klar for Vålerenga – dette koster han

Amor Layouni (28) vender tilbake til norsk fotball. Tunisias landslagsspiller blir presentert for Vålerenga i løpet av kort tid.
Les mer om:

Lyon knuste naboen og henger med i toppen

Lyon herjet i lokaloppgjøret mot Saint-Étienne og vant 5-0 på bortebane. Laget er rett bak tetduoen i fransk toppserie i fotball.
Les mer om:

Sju poengs luke for Atlético Madrid

Atlético Madrid vendte til 3-1-seier i søndagens hjemmekamp mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.
Les mer om:

Atletico stormer videre

Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball. Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.
Les mer om:

Juventus nærmere teten

Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag. Arthur og Weston McKennie scoret målene. De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.
Les mer om:

Idretten vinner over rusmisbruket

Bare de siste fem årene har 350 rusavhengige blitt hjulpet til arbeidsliv og utdanning, fordi de har spilt fotball. Nå blir det satsing på ulike idretter som veien ut av rushelvetet.
Les mer om:

Ole Gunnar Solskjær legger planen for «Det neste store fra Uruguay»

Som er slags merkelig sammentreff er nå Edinson Cavani og det 19 år gamle supertalentet Facundo Pellistri er i samme klubb. – Før de begge signerte med Manchester United i sommer, Cavani som fri agent, ble han intervjuet på radio hjemme i Uruguay om hvem han trodde ville overta posisjonen som landets største stjerne når han en dag ville legge fotballskoene på hylla. Edinson Cavani var ikke i tvil, den neste store er Facundo Pellistri.