Nyheter om Fotball


Blir tidenes eldste Premier League-manager: – Han er avhengig av fotball

Lørdag passerer Crystal Palace-manager Roy Hodgson avdøde Sir Bobby Robson og blir tidenes eldste Premier League-manager.
Les mer om:

Fredrikstad-ledere donerer kunnskap: – Fint at vår kompetanse kan hjelpe andre

For første gang i Fredrikstad har et team med seks konsulenter jobbet med sosialt entreprenørskap gjennom stiftelsen Prospera. Det kalles kompetansebasert frivillighet. Konsulentene representerer forskjellige bransjer i næringslivet, og den første gruppa har i tre måneder utarbeidet en modell for hvordan Fotball Fritid på Lisleby kan organiseres i fremtiden.
Les mer om:

Sender spiss til Sverige for resten av sesongen

I august i fjor hentet Kristiansund spissen Simon Alexandersson fra den svenske Superettan kubben Brage for nesten 700 000 kroner. – Nå bærer det tilbake til Sverige igjen etter bare 11 kamper i Norge.  Den høyreiste spissen lånes ut til svenske Dalkurd FF (Superettan) ut 2019-sesongen. Simon ankom KBK i august 2018, og har spilt i totalt 11 kamper for klubben. Sportslig leder, Kenneth A. Leren hadde følgende å si om utlånet: «Vi har inngått avtale om utlån av Simon for hele kommende sesong.

Ex Manchester United spiss Dimitar Berbatov gal eller genial på Instagram

Den 38 år gamle spissen Dimitar Berbatov spiller fortsatt fotball, men har likevel tid til å holde kontakten med sine fans gjennom sosiale medier. En syssel han driver med er å selv kommentere de målene han har laget, spesielt de han satte for Manchester United har fått mye oppmerksomhet. Dimitar spiller for PAOK som for øyeblikket innehar førsteplassen i den greske Superligaen.

Nils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget

Den tidligere Eik-treneren fra Åsgårdstrand trapper ned og slutter som sportssjef for landslaget i fotball. Han går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i eliteavdelingen i NFF.
Les mer om:

Nils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget

Nils Johan Semb trapper ned og slutter som sportssjef for landslaget i fotball. Han går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i eliteavdelingen i NFF.
Les mer om:

Semb slutter som sportssjef

Nils Johan Semb slutter som sportssjef og går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i Norges Fotballforbunds eliteavdeling. Det skriver fotball.no. Semb skal nå primært jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen. – Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet, sier Semb. Det var Semb som rekutterte Lars Lagerbäck som landslagssjef for to år siden etter at svensken egentlig hadde bestemt seg for å gi seg som trener.
Les mer om:

Norge blir med på søknad om fotball VM 2027

Det som ser på årstallet og har litt peiling på fotball skjønner umiddelbart at det dreier seg om fotball VM for kvinner som Norge nå blir en del av.  De seks nordiske fotballforbundene går sammen om et pilotprosjekt og søker om fotball-VM for kvinner i 2027.

Sarpsborg 08 selger igjen, men denne gangen ikke til Belgia

Sarpsborg 08 har solgt Muhammed Usman til armensk fotball, klubben pleier å ta seg godt betalt, men vi vet ikke hva de har fått denne gangen. – En rekord blir det opplagt ikke, Usman spilte bare 6 seriekamper sist sesong.  Det er FC Pyunik som bekrefter salget på Facebook der Usman stolt viser frem drakten. De skriver: «Den 24 år gamle nigerianske midtbanespilleren Usman Muhammed er offisielt en FC Pyunik-spiller.

Ingvild Isaksen er nødt til å avslutte karrieren

Ingvild Isaksen var med å vinne Serie A for Juventus så sent som i fjor, det ble et imponerende punktum for en karriere som de siste årene har vært preget av skader. – Ingvild som bare er 30 år befinner seg i den kategorien idrettsutøvere man lurer på hvor gode de kunne blitt «hvis bare ikke». Den norske landslagsspilleren sliter med kroppen og bestemt seg for å legge opp. Det bekrefter hun selv på Instagram. Les: I år vil Haugesund overraske alle andre enn seg selv   Se dette innlegget på Instagram   Da var det over..

Høydepunkter Bodø/Glimt - Aalesund

Treningskamp i fotball i Nordlandshallen.

Bodø/Glimt - Aalesund. 21.2 kl. 14.00 02/21/2019 15:46

Treningskamp i fotball i Nordlandshallen.

Slik er helgens sportsmeny - fortsetter TIL seiersmarsjen?

Ti kamper med lokale lag i fotball, håndball, basketball og volleyball står på helgens sendeplan hos Nordlys.no!
Les mer om:

Se direkte: Kvaløya-Fløya lørdag klokken 14.00

Se vinterseriekampen i fotball direkte her.
Les mer om:

Selvtillits-boost for Arendal Fotball

Onsdagens treningskamp mot Sandnes Ulf var flere steg i riktig retning for Arendal Fotball.
Les mer om:

Kan bli toppleder i den ene klubben og trener i den andre

LUNDE: Ole Halvor Kolstad (47) er tilbake i fotballmanesjen. Treneren for nyoppstartede Nome Fotball kan også bli ny styreleder i Notodden FK.

Ansatt ny hovedtrener, målet er å etablere seg akkurat der de er

Det er noe forfriskende med klubber som ikke har som målsetning å vinne serien og slå Real Madrid i Champions League finalen. – Veldig ofte er overdreven tro på egen fremgang noe som ødelegger miljø og faktiske muligheter.  Narviks-klubben Mjølner har ansatt Håvard Hatle fra Sogndal som ny hovedtrener, med målsetning av å «bygge» klubb og etablere seg i andre divisjon. Les: Liverpool beviste hvertfall én ting mot Bayern München Håvard begynner straks han har fullført sin UEFA A-lisensutdanning først i mars. Håvard har 10 års erfaring fra Sogndal fotball som lenge har vært i Norsk toppfotball.

I år vil Haugesund overraske alle andre enn seg selv

Det har skjedd utrolig mye siden Martin Samuelsen forlot Haugesund som 14 åring og ble en del av Manchester City.

– Han driblet meg før. Nå skal det bli verre!

Martin Samuelsen og Thore Pedersen har spilt mye fotball sammen i barndommen. Nå gjenforenes de i FKH.

Eierne av Manchester City ute på handletur – igjen

City Fooball Group nøyer seg ikke med å eie en av de beste klubbene i verden. Markedene styrer hvor det det skal investeres. For denne gjengen er fotball mer enn glamour og moro. City Football Group kontrollerer fra før hele – eller deler av: New York City (USA) Melbourne City (Australia) Girona (Spania) Yokohama (Japan) Club Atletico Torque (Uruguay). Neste klubb på listen er nå kinesiske Sichan Jiuniu fra kinesisk 3.

Fotball som individuell idrett

Hvor viktig er hver enkelt spiller på et fotball-lag? Og hva er det eventuelt som gjør han eller henne så viktig? Fotballferdighetene alene? Neppe.
Les mer om:

Fest og fotball

Erik Bauge (18) fra Kvinesdal er en av to festsjefer for årets russ.
Les mer om:

Kjapp midtbanespiller lot seg friste av Tom Nordlie

Det var mange som lurte på om Tom Nordlie hadde brukt opp klubber å trene før han i 2016 fant et «nytt hjem» i Skeid. – Det har vært en lykkelig ekteskap som nå endelig har ført den gamle klubben tilbake i nest øverste nivå i Norsk fotball og Tom Nordlie tilbake på fotballkartet.  Prosjektet til Tom Nordlie har fristet Tromsdalen spiller Mathias Dahl Abelsen som har signert en to års kontrakt Les: Ole Gunnar Solskjær har inspirert Gareth Bale til å velge ny klubb Den kjappe midtbanespilleren har spilt hele 62 kamper for Dalingan på de to sesongene han har vært i klubben.
Les mer om:

– Slik kjem du på landslaget i fotball

Fotballforskaren: – Du må spele på løkka, trene mykje og ta ansvar for eiga trening. Men du blir ikkje god aleine.
Les mer om:

Henter ekstra keeper hos FC Midtylland

Den nyervervede keeperen Enock Mawete Mwimba (18) som var på prøvespill i januar kommer ikke til å være en del av laget som møter Start når OBOS-ligaen starter sesongen i slutten mars, men heller være en mann for fremtiden. Aalesund var og hentet den unge bergenseren som har erfaring fra aldersbestemte landskamper i FC Midtylland. Les: Million-bot til Leeds etter spionasje 18-åringen fra Bergen er glad for for å ha signert for tangotrøyene og har ambisjonene klare. «Denne overgangen er det perfekte for meg for å ta de neste stegene i min karriere og videreutvikle meg som ung keeper.