Nyheter om Forsvarsdepartementet


Ber PST etterforske lekkasje

Forsvarsdepartementet har anmodet om at PST iverksetter etterforskning av en lekkasje av to sikkerhetsgraderte dokumenter. Lekkasjen ble kjent 23. mars i år.

Er flertallet på Stortinget blitt lurt trill rundt av Forsvarsdepartementet?

I Andøyposten den 21 april blir det referert fra et møte i regionalt planforum Troms fylkeskommune, angående utbygging av Evenes Flystasjon.

Slapp av – mor tar det!

Christine Engh Fjelstad er seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet. Og, som mange andre mødre: Logistikkminister hjemme. Dette er historien om familienes «tredje skift».

Sør-Korea: Nord-Korea med mislykket rakettoppskyting

- Sprengte nesten umiddelbart, melder det amerikanske forsvarsdepartementet.

Forsvaret – sistemann slår av lyset

Forsvarsdepartementet har karakterisert det forsvaret vi har fått som et resultat av Forsvarsreformen som «Et forsvar for vår tid», med et strategisk konsept som gir «Økt styrke og relevans» som i forslaget til ny Langtidsplan er blitt til «Økt kampkraft og økt bærekraft».
Les mer om:

- Det har vært veldig frustrerende

Forsvarsminister Ine Søreide innrømmer at den stadige forsinkelsen av H90 helikoptrene, som skulle vært operative for mange år siden, har skapt mye frustrasjon også i Forsvarsdepartementet.

Må klarere militærbesøk

Forsvaret har sendt ut brev om at politikerbesøk må klareres med Forsvarsdepartementet.
Les mer om:

– Audun Halvorsen, er det virkelig tilstrekkelig plass på Evenes?

Tom Bjørvik svarer politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet, Audun Halvorsen.

Over 30 drept i IS-angrep mot sykehus i Kabul

Over 30 personer er drept og 50 såret i angrepet mot Kabuls største militærsykehus, opplyser det afghanske forsvarsdepartementet.

Ny Trump-kandidat trekker seg

Donald Trumps kandidat til å bli ny marineminister, Philip Bilden, trekker seg fra prosessen, opplyser forsvarsdepartementet.
Les mer om:

– Alt av troverdighet er fullstendig borte

– Hvorfor skal vi tro på at Forsvarsdepartementet vet hva de gjør, og at de gjør det som er best for forsvaret av Norge? spør Jan-Arne Tverbak i et leserinnlegg på VOL om nedleggelsen av Andøya flystasjon.

Kolberg nekter å ta imot regjeringens rapport om 22. juli-oppfølging

Forsvarsdepartementet planlegger å sende sitt eget sammendrag av Riksrevisjonens rapport til Stortinget. Martin Kolberg nekter å ta imot.

Riksrevisoren: Regjeringen prøvde å stanse kritikk av terrorarbeid

Forsvarsdepartementet forsøkte ifølge VG å få Riksrevisjonen til å endre konklusjonene i en rapport som kommer med kritikk av arbeidet etter 22. juli-terroren.

Riksrevisoren: Regjeringen forsøkte å sensurere kritikk av terrorforebygging

I en hemmeligstemplet rapport kom Riksrevisjonen med flengende kritikk av regjeringens oppfølging av 22. juli. Da deler av rapporten skulle avgraderes, forsøkte Forsvarsdepartementet å endre konklusjonene.

1.300 ukjente helter holdes hemmelige

1.300 personer ble nominert til nye dekorasjoner for sin innsats under andre verdenskrig. Forsvarsdepartementet nekter å opplyse hvem disse ukjente heltene er.
Les mer om:

CNN: Pentagon vurderer å foreslå amerikanske bakkestyrker i Syria

Ifølge CNN vurderer forsvarsdepartementet å legge frem et forslag om amerikanske bakkestyrker i Syria – for å få fart på kampen mot IS.

Pentagon: USA har drept al-Qaida-leder

Det amerikanske forsvarsdepartementet sier de har drept elleve medlemmer av al-Qaida i Syria, inkludert en leder.

Staten saksøkes etter nytt traktorkjøp i Forsvaret

Forsvaret møter motstand for nok et traktorkjøp. Nå saksøkes Forsvarsdepartementet for brudd på loven om offentlige anskaffelser.
Les mer om:

Staten saksøkes etter nytt traktorkjøp i Forsvaret

Forsvaret møter motstand for nok et traktorkjøp. Nå saksøkes Forsvarsdepartementet for brudd på loven om offentlige anskaffelser.
Les mer om:

Flysamlingen åpnes igjen

Forsvarsdepartementet og Stiftelsen Militærhistorisk Forum Østlandet (SMFØ) har kommet til enighet. Nå åpnes Forsvarets flysamling Gardermoen for publikum så snart det er praktisk mulig.

Russlands forsvarsdepartement: – Nå bomber vi i Syria sammen med USA

Russiske kampfly har for første gang vært på kampoppdrag sammen med fly fra den USA-ledede koalisjonen i Syria, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva.

IS drevet ut av Øst-Mosul

Irakiske styrker har tatt helt kontroll over den østlige delen av Mosul, opplyser forsvarsdepartementet i Bagdad.

2012: Ga helikopterprodusenten en ny sjanse 2017: Venter fortsatt på helikoptrene

Allerede i 2012 var begeret i ferd med å renne over for Forsvarsdepartementet, som truet med å avlyse kontrakten etter flere års forsinkelser. Fem år senere venter Norge fortsatt på helikoptrene.

- Nye milliardhelikoptre er en skandale

Torsdag ble det kjent at Forsvarets nye NH-90-helikoptre ikke kan brukes til havs fordi de ikke tåler dårlig vær. Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen i Fremskrittspartiet, mener at denne informasjonen er et nytt bevis på at Forsvarsdepartementet har sviktet på et viktig område.