Nyheter om Forsvarsdepartementet


Britiske jagerfly sendt for å overvåke russiske fly

To britiske jagerfly ble beordret på vingene mandag for å overvåke russiske fly som befant seg nær britisk luftrom, opplyser det britiske forsvarsdepartementet.

Hæren får ikke sparke straffedømt major

Forsvarsdepartementet ønsket å sparke en major fra Hedmark som er dømt for legemsfornærmelser mot sine to sønner, men Høyesterett sier nei.

Statssekretær: Nye jagerfly for dårlig sikret mot langtrekkende presisjonsvåpen

Statssekretær i Forsvarsdepartementet Tone Skogen (H) innrømmer at de nye jagerflyene ikke har godt nok luftvern mot nye langtrekkende presisjonsvåpen.

USA vil investere på Rygge

USA ønsker å bruke over 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge flystasjon, men saken er ennå ikke politisk behandlet, opplyser Forsvarsdepartementet.

Forsvarsdepartementet frykter at F-35-flyene deler for mye informasjon

De nye F-35-jagerflyene er utstyrt med sensorer og teknologi for å hente informasjon mer effektivt. Det kan styrke Forsvaret, men også utfordre suvereniteten.
Les mer om:

– Føler vi har hele Nord-Norge i ryggen

TV-serien «Slaget om Narvik» har fått 500.000 kroner fra forsvarsdepartementet til forprosjektet. Serien koster rundt 200 millioner kroner.

Russisk foto-bløff om amerikansk støtte til IS

Det russiske forsvarsdepartementet hevder å ha fotobevis for at USA støtter IS i Syria, men noen av bildene viser seg å være hentet fra et mobilspill.

Den britiske marinen sparkar ni frå ubåt etter positiv narkotikatest

Ni soldatar i den britiske marinen har fått avskjed etter at det blei funne narkotika i blodprøvene som blei tekne av dei. Det stadfestar det britiske forsvarsdepartementet.

Tre departement kommer på befaring

30. oktober kommer representanter fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), Forsvarsdepartementet (FD), og Klima- og miljødepartementet (KLD) til Ørlandet til møte og befaring.
Les mer om:

Pilot omkom da jagerfly styrtet

Et jagerfly av typen Eurofighter styrtet nær Madrid i Spania torsdag. Ulykken skjedde i forbindelse med en oppvisning. Piloten omkom, opplyser det spanske forsvarsdepartementet.

– Forsvarsdepartementet har problemer med å forklare seg

Etter drøyt 60 dager med venting fikk MDG i dag svar fra Forsvarsdepartementet på fem spørsmål de stilte 9. juli. Det er partiets førstekandidat i Nordland kritisk til. Hunhevder at regelverket er brutt.

Forsvarsdepartementet svarer på Evenes-kritikk

Forsvarsdepartementet hevder at de aldri ble spurt om å avklare avvik i rapporten til Samfunnsøkonomisk analyse. Her avfeier de alle påstandene som skulle stoppe flytting fra Andøya til Evenes.

Til Åndalsnes for å berge HV-11?

Statssekretær i Forsvarsdepartementet Øystein Bø kommer onsdag morgen til Setnesmoen på Åndalsnes for å snakke om framtida til HV-11.

– Senterpartiets valgkamputspill forandrer ingenting

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide avfeide Senterpartiets rapport som valgkamputspill når den konkluderer med at utbygginga på Evenes vil bli 7 milliarder kroner dyrere enn det Forsvarsdepartementet har beregnet.

Evenes syv milliarder kroner dyrere

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er ikke i tvil etter at Samfunnsøkonomisk analyse i dag leverer en rapport som konkluderer med at utbyggingen av Evenes kan bli syv milliarder kroner dyrere enn det Forsvarsdepartementet har beregnet. Stortinget må gjøre en ny vurdering.

Evenes syv milliarder kroner dyrere

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er ikke i tvil etter at Samfunnsøkonomisk analyse i dag leverer en rapport som konkluderer med at utbyggingen av Evenes kan bli syv milliarder kroner dyrere enn det Forsvarsdepartementet har beregnet. Stortinget må gjøre en ny vurdering.

Russisk minister om spekulasjoner rundt militærøvelse: – Ingen rot i virkeligheten

Det russiske forsvarsdepartementet sier at militærøvelsen Zapad 2017 ikke utgjør noen trussel mot noe land. – Øvelsen handler om en tenkt mulig trussel fra terrorister, sier landets viseforsvarsminister Aleksander Fomin.
Les mer om:

Landet på Storbritannias største skip ubemerket: - Jeg kunne ha festet sprengstoff på dronen

Forsvarsdepartementet går gjennom sikkerhetsrutiner etter at en drone landet på HMS Queen Elizabeth uten at noen la merke til det.

Færre veteraner får erstatning for psykiske lidelser

BERGEN (NRK): Til tross for at en psykiater mente at FN-soldaten hadde fått men av tjenesten, fikk han ikke erstatning. – Innstramming fra Forsvarsdepartementet, mener advokaten hans.

Forsvarsbygg tar full gjennomgang om fritidsboliger

Forsvarsbygg tar en ny runde med sin juridiske avdeling og Forsvarsdepartementet for å forsikre seg om at deres vurdering om at fritidsboliger rundt Ørland flystasjon ikke har krav på støytiltak er riktig.

Mener statens retningslinjer er brutt i valget av Evenes foran Andøya

Stortingskandidat Miljøpartiet De Grønne Nordland Toine C. Sannes, stiller i et brev til Forsvarsdepartementet flere spørsmål rundt flyttingen av de maritime overvåkningsflyene fra Andøya til Evenes.

Russland sier opp varslingsavtale – truer med å skyte ned fly

MOSKVA (NRK): Det russiske forsvarsdepartementet har valgt å si opp varslingsavtalene med USA, og bekrefter at de kommer til beskyte alle «flyvende objekter» fra den USA-ledede koalisjonen i området. Situasjonen er mer spent enn på lenge, mener ekspert.

Forsvaret benekter at norsk fly ble avskåret på grensa til Russland

Det russiske forsvarsdepartementet hevdet tirsdag at et norsk orionfly ble avskåret nær grenselinjen til Russland. Forsvaret sier det ikke stemmer.

Forsvaret benekter at norsk fly ble avskåret på grensa til Russland

Det russiske forsvarsdepartementet hevdet tirsdag at et norsk orionfly ble avskåret nær grenselinjen til Russland. Forsvaret sier det ikke stemmer.