Nyheter om Forsand


Preikestolen står fjellstøtt

Selv om det er flere sprekker på Preikestolen i Forsand i Rogaland er det ingen grunn til å være bekymret for at fjellpartiet plutselig skal rase ut.
Les mer om:

Preikestolen står fjellstøtt

Selv om det er flere sprekker på Preikestolen i Forsand i Rogaland er det ingen grunn til å være bekymret for at fjellpartiet plutselig skal rase ut.
Les mer om:

Fylkesmannen: Kolabygda og Preikestolen må bli med til Sandnes

Strand sa JA, men Forsand sa NEI. Nå har fylkesmannen gitt sitt råd, og det er at Kolabygda og Preikestolen må bli med over til Nye Sandnes.
Les mer om:

Parodien i Lysefjorden

LEDER: Noen må stoppe dragkampene i gamle Forsand og Nye Sandnes. Innbyggerinitiativet for å flytte deler av Forsand inn i Strand er forståelig, men det er ikke tilrådelig å gjøre dette nå.
Les mer om:

Amerikaner mistet livet i basehopp-ulykken

FORSAND: Politiet bekrefter at det var en 44 år gammel mann som mistet livet i torsdagens basehopp-ulykke.
Les mer om:

Kommunestyret vil beholde Forsand som ett

Det ekstraordinære styremøtet i Forsand ble unnagjort på under en time. De stemte motsatt av det innbyggerne på nordsiden av Lysefjorden gjorde for to dager siden.
Les mer om:

Vil Forsand ha med Preikestolen inn i Nye Sandnes?

Forsand avholder avholder ekstraordinært kommunestyremøte klokka 20.00. Temaet er grensejustering. Vil de ha med Preikestolen inn i Nye Sandnes, eller skal nordsiden av Lysefjorden overlates til Strand?
Les mer om:

Strand sier ja takk til å overta Preikestolen

Strand mener at Preikestolen og nordsiden av Lysefjorden ikke lenger bør ligge i Forsand.
Les mer om:

Stemmer om løsriving fra Nye Sandnes

Folkeavstemmingen om grensejustering er i gang i Forsand.
Les mer om:

Salikatt, går det så fort å kjøre Ryfast til Forus?

Profilert Ryfast-motstander Ole Tom Guse er overrasket. Han har begynt å bilpendle mellom Forsand og Forus, og kommer til å spare mye tid på å velge Ryfast framfor Høgsfjord-ferja.
Les mer om:

Kan brevstemme om løsrivelse fra Nye Sandnes

Fra onsdag kan de 100 innbyggerne i Kolabygda i Forsand stemme ja eller nei til Strand - og i praksis for eller mot løsrivelse fra Nye Sandnes.
Les mer om:

Helikopter leter etter savnet mann i Rogaland

Et Sea King redningshelikopter er satt inn i et søk i Tjørnastølstjørna i Forsand i Rogaland etter en mann i 50-årene. 
Les mer om:

Sandnes inviterer Jæren til fullt samarbeid om legevakt

Vil helst ha felles legevakt for Sandnes, Gjesdal, Klepp, Time, Hå og Forsand heile døgnet, men opnar også for andre typar samarbeid.

Wirak og Dagestad rasler med sablene

Etter å ikke ha ønsket å bruke «en halv kalori» på saken om grensejustering i Forsand, er Sandnes-ordfører Stanley Wirak nå provosert på nabo-ordførerne som rasler med sablene og ønsker å overta deler av Forsand kommune.
Les mer om:

Forsand-rådmann blir kommunaldirektør

Det har vært spørsmål om hva Forsand-rådmann Søren Jensen skulle gjøre når Forsand og Sandnes ble én kommune i 2020. Nå er det klart at han går inn i rollen som kommunaldirektør.
Les mer om:

Meir nynorsk i nye kommunar og fylke

DEBATT: 119 kommunar skal slåast saman til nye, større kommunar. Sju av samanslåingane er mellom nynorskkommunar og kommunar som er rekna som bokmålskommunar eller språknøytrale kommunar. Slik er det med samanslåinga av kommunane Finnøy, Rennesøy og Stavanger, og med samanslåinga av Forsand og Sandnes.

Wirak: - Preikestolen kommer aldri til å bli en del av Strand

FORSAND: 100 innbyggere i Forsand skal si ja eller nei til om Preikestolen bør flyttes fra Nye Sandnes til Strand kommune. Ordfører Stanley Wirak mener det er helt usansynlig at det kommer til å skje.

Skal ha folkeavstemming i juni om å ta Preikestolen fra Nye Sandnes

Med 9 mot 8 stemmer vedtok Forsand kommunestyre at bare innbyggerne på nordsiden av Lysefjorden skal få delta i folkeavstemmingen om å løsrive Preikestolen fra Nye Sandnes. Dette øker oddsen for at det kan bli flertall for løsriving.
Les mer om:

Skal ha folkeavstemning i juni om å ta Preikestolen fra Nye Sandnes

Med 9 mot 8 stemmer vedtok Forsand kommunestyre at bare innbyggerne på nordsiden av Lysefjorden skal få delta i folkeavstemmingen om å løsrive Preikestolen fra Nye Sandnes. Dette øker sjansen for at det kan bli flertall for løsriving.
Les mer om:

Kan bli folkeavstemming om Preikestolen før sommeren

Nye Sandnes risikerer å miste Preikestolen. Flertallet i Forsand kommunestyre går trolig inn for folkeavstemming om grensejustering blant innbyggerne på nordsiden av Lysefjorden, hvor det er ekstra mange Strand-tilhengere.
Les mer om:

Rapport om filminnspillingen på Preikestolen: - Vi leide ut sjela i noen uker

Mission Impossible-innspillingen på Preikestolen kommer dårlig ut etter bærekraft-prinsippene, men ordføreren i Forsand vil ikke si nei dersom han får en lignende forespørsel.
Les mer om:

Varaordføreren i Forsand: - Høgsfjord-ferja er urealistisk

Varaordføreren i Forsand ber Rogaland fylkeskommune og Nye Sandnes satse 100 prosent på tunnel mellom Espedal og Frafjord, fordi han ikke tror det er mulig å drifte Høgsfjord-ferja.

De mener Høgsfjord-ferge må avgjøres av staten

NYE SANDNES: Ordførerne Stanley Wirak i Sandnes og Bjarte Sveinsvoll Dagestad i Forsand er lei av å vente . Nå krever de at Samferdselsdepartementet avgjør saken om privat fergedrift over Høgsfjorden.

Magnhild får avgjøre grense-striden for Nye Sandnes

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bestemt at det ikke blir noen settesfylkesmann i saken om grensejustering i Forsand.
Les mer om:

Magnhild får behandle grense-striden for Nye Sandnes

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bestemt at det ikke blir noen settesfylkesmann i saken om grensejustering i Forsand.
Les mer om: