Nyheter om Forsand


Forsand: Hjerterunden

Les mer om:

Krise for Høgsfjord-ferja

LEDER: Det er krise i Sandnes kommune når kontakten mellom den ytre delen i Forsand, og sentrum må gå gjennom to andre kommuner.
Les mer om:

Fortviler over ustabilt Høgsfjord-ferjetilbud

Jan B. Andersen bor på Hommersåk, men jobber i helsetjenesten på Forsand. Når Høgsfjord-sambandet nå er innstilt på ubestemt tid, bruker han én time og ett kvarter hver vei på å komme seg på jobb - selv om han både bor og jobber i Sandnes kommune.

Suldal innfører nå strenge karantene-reglar for folk som kjem inn i kommunen

Saman med Hjelmeland kommune, tar nå kommuneleiinga i Suldal sterke virkemiddel i bruk for å halda korona-smitten ute av Suldal. Per i dag er det altså ikkje påvist virus i Suldal og i dag er ingen nye testa.

Kolabygd-elever vant fram – får fortsette på Forsand skule

Alle elevene som går på Forsand skole i dag kan forsette med dette til de er ferdige med ungdomsskolen, ifølge Kristoffer Amdal, gruppeleder i Strand Høyre.
Les mer om:

Strand må kjøpa skuleplassar som lova

DEBATT: Saka om kjøp av skuleplassar på Forsand skule av nye Sandnes har ikkje uventa skapt sterke reaksjonar blant innbyggarane i grensejusteringsområdet som blei ein del av Strand frå 1. januar.
Les mer om:

Skoleskyss fra Forsand til Sandnes: – Altfor langt å reise via Ryfast

8–10 elever fra Forsand får ikke skoleskyss til Høgsfjordferja. De henvises til å reise via Ryfast når de skal til videregående i Sandnes. Eller ordne seg privat skyss til ferja.
Les mer om:

– Løftebrudd at Kolabygd-elever flyttes fra Forsand skule til Jørpeland

Elever fra det grensejusterte området Kolabygda får ikke fullføre ungdomsskolen på Forsand.
Les mer om:

Forsand er historie: Hva vil Sandnes og Strand med Lysefjord-området?

Strand har overtatt Preikestolen, som hadde 331.124 besøkende i 2019. Sandnes skal styre Kjerag og mesteparten av Lysefjord-området. Hva skjer?
Les mer om:

Slutt på Forsand kommune: Dagestad kaster kjedet og begynner i ny jobb

Forsand-ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad har begynt i ny jobb i Boreal. Det gamle ordførerkjedet fra Forsand skal fra nå av henge til pynt på Stanley Wiraks kontor i Sandnes.

Gratis ferjetur over Høgsfjorden i januar – Sandnes spanderer

For å markere at Sandnes og Forsand slår seg sammen 1. januar 2020, vil Nye Sandnes tilby innbyggerne gratis ferje over Høgsfjorden.
Les mer om:

Ryfylkefondet har ikkje løyvd pengar til konfirmantleir

Avisa var litt for kjapp med å bringa godt konfirmant-nytt i går, og det beklagar me. Stemte mot innstillinga Saka var skrive på bakgrunn av innstillinga til Ryfylkefondets møte 5. desember, men fondet stemte altså mot innstillinga, og dermed blir det ikkje fondspengar til leir på Sand. Sigrid Sigmundstad, prost i Ryfylke, søkte om 300 000 kroner til ein felles leir i august for konfirmantane i Suldal, Sauda, Hjelmeland, Strand og Forsand, og fondet innstilte på 250 000 kroner.

22-åring knytter seg selv til Regestrand-drapet

STAVANGER: 22-åringen fra Forsand som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Bryne-mannen som ble funnet død på Regestranden, knytter seg selv til drapet.
Les mer om:

Tiramisu ein av sju Gaselle-bedrifter i Suldal

I år er det fire fleire lokale bedrifter på lista enn i fjor. Og som i fjor finn me fleire småkraftverk blant gasellane. Helikopter og reiseliv Øvst på lista over årets Gaselle-bedrifter i Suldal ligg Agusta 109 AS med 34,25 millionar i omsetning og ein vekst på 169 prosent frå året før. Jon Ove Velure er dagleg leiar, og firmaet driv med utleige og leasing av luft-transportmateriell. At selskapet er registrert i Suldal, meiner Velure er tilfeldig og svinheldig for Suldal kommune.

– Det blir større bominntekter om Ryfast koster en 100-lapp

Hvis Ryfast koster 100-lappen, gir det større bominntekter enn om taksten settes høyere, sier Egil Hollund i Næringsforening i Stavanger-regionen. Han bygger uttalelsen på en rapport Møreforsking har skrevet for Forsand og Sandnes.
Les mer om:

Frå helsesøster til diakon

Det var i april ho blei tilsett i diakonstillinga som då hadde stått tom eit par år. Så blei det sommar og ferie, men nå er arbeidskvardagen kommen i sporet sitt, og søndag blir ho høgtidleg vigsla til gjerninga i Sand kyrkje.

Fem fra Forsand i Sandnes bystyre: Ordfører Dagestad ute i kulden hos Wirak

Til tross for nært samarbeid med Sandnes-toppene. Nå er Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad ute i kulden sammen med resten av Høyre-gruppa i bystyret.

Stilig reklame for norsk natur via live DJ-sett fra Preikestolen

Bedre luft enn i klubben. Nordmenn er stort sett godt vant til Preikestolen alias Prekestolen. Men for folk flest er fjellplatået på nordsiden av Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland lit af. De tyske artistene Jonas Saalbach og Einmusik synes i alle fall Preikestolen er stor stas, og denne uken tok de helikopter til toppen med utstyret sitt og serverte et raust deep house-sett. Det hele ble streamet live via Facebook fra fjellkanten 604 meter over havet. Se opptaket her. Fortsetter nedenfor videoen. EINMUSIK b2b Jonas Saalbach live @ Preikestolen EINMUSIK b2b Jonas Saalbach live @ Preik

Stortingsrepresentant på suldalsbesøk

Stavangermannen Langholm Hansen er halvvegs i sin første periode på tinget. Han er medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen. Etter femten år busett i Forsand og på Tau, er han godt kjent i Ryfylke og Suldal. Onsdag stod Topp Volley, Suldal Bad og Norsk Stein på besøksprogrammet.

Utsetter Espedal-Frafjord-avgjørelse: – En styrt prosess mot et havari av tunnelen

Rådmannen i Nye Sandnes, Bodil Sivertsen vil sende forslaget til intensjonsavtale for Espedal-Frafjord-tunnelen tilbake til arbeidsgruppen. Varaordfører i Forsand, Tore Hans Mikkelson, er ikke enig.
Les mer om:

Oppsiktsvekkende råkjør fra Senterparti-trekløver

DEBATT: I et innlegg i Aftenbladet den 14.8. skriver Tore Hans Mikkelson (Sp) om kraftinntektene til Forsand, og hvor han mener de skal brukes. Han prøver her å legge et feilaktig press på medlemmene i fellesnemnda i Nye Sandnes, som begrunnes i prinsippdokumentet.
Les mer om:

Forsand + Sandnes = sant!

DEBATT: Velkommen Forsand. Ved nyttår skjer det. Vi som bor langs Høgsfjorden, ser at mulighetene er store for mer samarbeid, mer kontakt og gjensidig inspirasjon.
Les mer om:

Kraftinntektene er skapt av Forsand

DEBATT: Vil her koma med nokre synspunkt og fakta om framtidig bruk av kraftinntekter i Nye Sandnes som på ein grei måte kan kallast medgift frå noverande Forsand kommune.
Les mer om:

Spredte møkk – 343 mistet strømmen

En uheldig bonde ute på kveldsarbeid tok strømmen fra 343 husstander i Forsand i Rogaland da han var ute og spredte møkk mandag kveld.
Les mer om:

Uheldig bonde førde til straum­brot

Klokka 21:52 måndag kveld mista 343 kunder straumen i Forsand etter at ein bonde hadde vore ute for å spreie møk.
Les mer om: