Nyheter om Forsand


Frå helsesøster til diakon

Det var i april ho blei tilsett i diakonstillinga som då hadde stått tom eit par år. Så blei det sommar og ferie, men nå er arbeidskvardagen kommen i sporet sitt, og søndag blir ho høgtidleg vigsla til gjerninga i Sand kyrkje.

Fem fra Forsand i Sandnes bystyre: Ordfører Dagestad ute i kulden hos Wirak

Til tross for nært samarbeid med Sandnes-toppene. Nå er Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad ute i kulden sammen med resten av Høyre-gruppa i bystyret.

Stilig reklame for norsk natur via live DJ-sett fra Preikestolen

Bedre luft enn i klubben. Nordmenn er stort sett godt vant til Preikestolen alias Prekestolen. Men for folk flest er fjellplatået på nordsiden av Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland lit af. De tyske artistene Jonas Saalbach og Einmusik synes i alle fall Preikestolen er stor stas, og denne uken tok de helikopter til toppen med utstyret sitt og serverte et raust deep house-sett. Det hele ble streamet live via Facebook fra fjellkanten 604 meter over havet. Se opptaket her. Fortsetter nedenfor videoen. EINMUSIK b2b Jonas Saalbach live @ Preikestolen EINMUSIK b2b Jonas Saalbach live @ Preik

Stortingsrepresentant på suldalsbesøk

Stavangermannen Langholm Hansen er halvvegs i sin første periode på tinget. Han er medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen. Etter femten år busett i Forsand og på Tau, er han godt kjent i Ryfylke og Suldal. Onsdag stod Topp Volley, Suldal Bad og Norsk Stein på besøksprogrammet.

Utsetter Espedal-Frafjord-avgjørelse: – En styrt prosess mot et havari av tunnelen

Rådmannen i Nye Sandnes, Bodil Sivertsen vil sende forslaget til intensjonsavtale for Espedal-Frafjord-tunnelen tilbake til arbeidsgruppen. Varaordfører i Forsand, Tore Hans Mikkelson, er ikke enig.
Les mer om:

Oppsiktsvekkende råkjør fra Senterparti-trekløver

DEBATT: I et innlegg i Aftenbladet den 14.8. skriver Tore Hans Mikkelson (Sp) om kraftinntektene til Forsand, og hvor han mener de skal brukes. Han prøver her å legge et feilaktig press på medlemmene i fellesnemnda i Nye Sandnes, som begrunnes i prinsippdokumentet.
Les mer om:

Forsand + Sandnes = sant!

DEBATT: Velkommen Forsand. Ved nyttår skjer det. Vi som bor langs Høgsfjorden, ser at mulighetene er store for mer samarbeid, mer kontakt og gjensidig inspirasjon.
Les mer om:

Kraftinntektene er skapt av Forsand

DEBATT: Vil her koma med nokre synspunkt og fakta om framtidig bruk av kraftinntekter i Nye Sandnes som på ein grei måte kan kallast medgift frå noverande Forsand kommune.
Les mer om:

Spredte møkk – 343 mistet strømmen

En uheldig bonde ute på kveldsarbeid tok strømmen fra 343 husstander i Forsand i Rogaland da han var ute og spredte møkk mandag kveld.
Les mer om:

Uheldig bonde førde til straum­brot

Klokka 21:52 måndag kveld mista 343 kunder straumen i Forsand etter at ein bonde hadde vore ute for å spreie møk.
Les mer om:

Wirak: - Helt feil, vi skal slett ikke tyne Forsand

Sandnes-ordfører Stanley Wirak avviser påstandene om at Sandnes vil inndra kraftinntekter som Forsand skulle hatt.
Les mer om:

Her dorger han ulovlig etter laks i Espedalselva

Flere av laksefiskerne ved Espedalselva i Forsand kommune reagerte på det de så nylig. Også Knut Henrik Dagestad i Statens naturoppsyn reagerer på den ulovlige dorgingen.
Les mer om:

Kraftsjef trekker seg: Mener Nye Sandnes rapper Forsands kraftmillioner

Tidligere Forsand-ordfører Årstein Løland skulle bli sjef for det nye kraftkontoret i Nye Sandnes. Nå trekker han seg, fordi han mener den nye kommunen inndrar millioner som Forsand skulle hatt.
Les mer om:

Elin vil laga avis med mange kvinner og barn

FOLKINTERVJUET: Elin Moen Karlsen (44) har nok å henga fingrane i som journalist i eit område der kommunesamanslåing har vore kjelde til endelause debattar i Strand og Forsand. Og snart opnar Ryfast. Men ho gløymer ikkje kvinner og barn, tross mannstunge debattar.
Les mer om:

Sp i Sandnes og kommunesammenslåing

DEBATT: Bystyrerepresentantene Sofie Margrethe Selvikvåg og Martin Håland (Sp) i Sandnes forsøker i et innlegg i Aftenbladet 12. juni på nytt å rettferdiggjøre sin håndtering av kommunesammenslåingen mellom Sandnes og Forsand.

Feilaktige påstander om kommunesammenslåingen

DEBATT: Ønsker å kommentere Gunnar Jan Johnsen sitt innlegg i Aftenbladet torsdag 6. juni om kommunestruktur Sandnes/Forsand.
Les mer om:

Hvem driver med historieforfalskning, Sp?

DEBATT: Det nytter ikke å henvise til at Sandnes kommune har fulgt regelverket når det gjelder kommunesammenslåingen mellom Forsand og Sandnes, det ville Sp i Sandnes kunne ha gjort ved å arbeide på linje med Sp’s politikk mot sentralisering.
Les mer om:

Historieforfalskning om kommunesammenslåing

DEBATT: Det er Stortinget som har gjort vedtak om kommunesammenslåing mellom Forsand og Sandnes, og det er Stortingets flertall Gunnar Jan Johnsen må rette sin harme mot.

Ordføraren i Forsand sviktar folket sitt

DEBATT: Ordføraren vil vel ikkje verta huska for at han skusla vekk kraftinntekter verd million- og milliardbeløp til Nye Sandnes kommune utan å få noko varig tilbake til bygda si.
Les mer om:

Monica Mæland har konkludert om Nye Sandnes og Preikestolen

Kommunalminister Monica Mæland sier nok en gang nei til å omgjøre grensejusteringen med Preikestolen, og sier det ikke er mulig å reversere sammenslåingen av Forsand og Sandnes.
Les mer om:

Strand ber Sandnes snu om Forsand-sammenslåing

Strand kommunestyre ber Sandnes respektere folkeavstemmingen og kommunestyrevedtak i Forsand og ta initiativ til at sammenslåingen mellom Sandnes og Forsand blir reversert.
Les mer om:

Strand kaller inn til ekstraordinært kommunestyremøte etter Forsand-vedtak

Flertallet i Forsand vil til Strand, men hele kommunestyret vil stryke grensejusteringen i Kolabygda.
Les mer om:

Dramatikk i Forsand - sa ja til Strand

Politiet og kommunen forsterker innsatsen mot unge, kriminelle gjengangere.
Les mer om:

Nytt utspill mot Nye Sandnes

KrF i Strand og Forsand oppfordrer partiet sentralt til å gjøre det de kan for å avbryte det som karakteriseres som tvangssammenslåing av Sandnes og Forsand.
Les mer om: