Nyheter om Forbrytelser


Redd Barna: – Over 25.000 barn utsatt for alvorlige forbrytelser

Antallet barn som utsettes for grove forbrytelser som drap, lemlesting og seksuell vold, er tredoblet de siste sju årene, ifølge Redd Barna.
Les mer om:

Redd Barna: – Tredobling i alvorlige forbrytelser mot barn

Antallet barn som utsettes for grove forbrytelser som drap, lemlesting og seksuell vold, er tredoblet de siste sju årene, ifølge Redd Barna.
Les mer om:

Ny rapport: Hvert femte barn lever i konfliktsone – 30 millioner flere på ett år

Siden 2010 er antallet grove forbrytelser begått mot barn i krig og konflikt verden over, nær tredoblet. Redd Barna kaller utviklingen «alarmerende».
Les mer om:

Leif GW Persson om dommene mot Runar Søgaard: – Svært uvanlig

Økonomisk kriminelle pleier ikke å gjenta forbrytelser slik Søgaard har gjort, mener anerkjent svensk krimekspert. Søgaard reagerer sterkt på uttalelsene, og synes saken mot ham var en farse.

Tidligere medlemmer av Syrias hemmelige politi pågrepet i Tyskland

Tysk politi har pågrepet to menn som mistenkes for å være tidligere medlemmer av Syrias hemmelige politi og medskyldige i forbrytelser mot menneskeheten.
Les mer om:

Hun bærer en maske av sorg

Nadia Murad overlevde livet som sexslave hos IS. Nå kjemper hun for at IS-krigere skal tiltales for sine forbrytelser, og hun ble hedret med Nobels fredspris for innsatsen. Men hvorfor så hun så trist ut under seremonien?
Les mer om:

Den påståtte russiske agenten Maria (30) vil samarbeide med USA

Maria Butina er den første russiske statsborgeren siden valget i 2016 som vil tilstå forbrytelser knyttet til forsøk på å påvirke amerikansk politikk.
Les mer om:

Fantomet - Ånden som forsvant

Fantomet kjemper mot urett og forbrytelser verden over. Etter 55 årganger legges det norske bladet ned. Mannen som ikke kan dø blir historie.
Les mer om:

Stjernevitne forandret utseende minst tre ganger

Vitner nagler Joaquin «El Chapo» Guzman til ekstreme forbrytelser. Han regnes som en av verdens aller største narkotikaforbrytere.
Les mer om:

Ta vare på våre ungdommer

Fædrelandsvennen hadde 16.11.en meget interessant artikkel om ungdomsfengselet Bjørgvin i Bergen. Det kommer der frem hvordan noen av de under 18 år får sone etter å ha gjort alvorlige forbrytelser.

– Vi tenkte aldri på at det skulle komme jenter hit

De ansatte ved Ungdomsenheten ved Bjørgvin er skremt over kriminalitetsuviklingen blant ungdom, særlig blant jenter. De unge som soner der i dag har begått svært alvorlige forbrytelser som drap og drapsforsøk. Slik var det ikke for bare få år siden.

"Fabeldyr – Grindelwalds forbrytelser": Oppblåst fabel

Filmanmeldelse: Denne gangen tar J.K. Rowling eventyret litt vel mye på alvor.
Les mer om:

Her soner drapsdømte barn. Når de blir 18 er det ikke plass til dem.

Norske barn som har begått alvorlige forbrytelser soner i dag i egne tilpassede fengsler. Men den dagen de fyller 18, må de over i fengsel for voksne. Ved Ungdomsenheten i Bjørgvin fengsel, er de redd innsatsen som gjøres der er bortkastet.

Kvinne (32) siktet for 101 forbrytelser – likevel løslatt mot meldeplikt

Kvinnen er siktet for 101 kriminelle forhold. Likevel løslot Borgarting lagmannsrett henne tross protester fra politiet.
Les mer om:

Palestinske sikkerhetsstyrker anklages for tortur

Palestinske sikkerhetsstyrker driver systematisk tortur av kritiske røster i et slikt omfang at det kan være forbrytelser mot menneskeheten, ifølge Human Rights Watch.
Les mer om:

HRW anklager palestinske sikkerhetsstyrker for tortur

Palestinske sikkerhetsstyrker driver systematisk tortur av kritiske røster i et slikt omfang at det kan være forbrytelser mot menneskeheten, ifølge ny rapport.
Les mer om:

Må barn lide for foreldrenes forbrytelser?

Vi lever i et samfunn hvor barn blir straffet for foreldrenes ugjerninger. Når en mamma eller pappa bryter loven lar vi dette gå ut over barna og resten av familien i håp om at det vil føre til en bedre situasjon på sikt og at den destruktive atferden minimeres.
Les mer om:

Frankrike klages inn til ICC av Fransk Polynesia

Frankrike klages inn til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for angivelige forbrytelser mot menneskeheten på grunn av atomtestene i Fransk Polynesia.
Les mer om:

Frankrike klages inn til straffedomstolen av Fransk Polynesia

Frankrike klages inn til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for angivelige forbrytelser mot menneskeheten på grunn av atomtestene i Fransk Polynesia.
Les mer om:

Midt under brutalt ran fikk de plutselig panikk

To menn på henholdsvis 24 og 29 år er dømt til forvaring etter å ha begått flere alvorlige forbrytelser, blant annet et hjemmeran som ikke gikk helt etter planen.
Les mer om:

Nobel-favoritt til VG: – Vanskelig å tilgi dem som tillot IS å begå grusomme overgrep

TYSKLAND (VG) Det vil bli vanskelig å noensinne kunne tilgi medløperne, de vanlige menneskene som gjorde det mulig for IS å utføre forferdelige forbrytelser mot yezidiene, sier den tidligere IS-fangen Nadia Murad (25).
Les mer om:

Avis: Manafort erklærer seg skyldig på flere punkter

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort har gått med på å erklære seg skyldig i føderale forbrytelser, melder Washington Post.
Les mer om:

Høyesterett: Politiet må løslate etterlyst franskmann

Den franske statsborgeren var etterlyst internasjonalt for svært alvorlige forbrytelser i hjemland. I fjor ble franskmannen pågrepet i Norge, men nå må politiet løslate ham fra varetekt.

FN-kommisjon: Burundi begår forbrytelser mot menneskeheten

Burundi begår forbrytelser mot menneskeheten, slår en fersk FN-rapport fast. President Pierre Nkurunzizas oppfordringer til hat og vold får delvis skylden.

Forsvarsadvokat: Politiet glemte varetektsfange

I fjor vinter ble den etterlyste franskmannen pågrepet i Norge for alvorlige forbrytelser i Frankrike. Nå har to rettsinstanser slått fast at han skal løslates igjen – fordi norsk politi somlet og glemte at han satt i varetekt.