Nyheter om Forbrytelser


Tidli­gere bruktbil­forhandler: Tiltalt for over 100 forbrytelser

Etter to et halvt års etterforskning er bruktbilbilforhandler Geir Egil Olsen (43) tiltalt for storstilt svindel mot en rekke banker og bilkunder, samt flere andre straffbare forhold.
Les mer om:

Amnesty ber ICC etterforske Venezuela

Myndighetene i Venezuela har trolig begått forbrytelser mot menneskeheten i håndteringen av demonstranter, mener Amnesty International.
Les mer om:

Giske mener Tajik spredde inntrykk av at han hadde begått grove forbrytelser

Ap-nestleder Hadia Tajik skrev hun var rystet som jurist på Facebook etter å ha lest varsler mot Trond Giske og leste høyt fra to varsler på sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet. Giske mener Tajik bidro til å eskalere saken.

Stortyven Kåre Palmer Holm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historien som hendte for litt over 50 år siden, handler om en kriminell person, Kåre Palmer Holm. Han fikk en slags heltestatus og ble sammenlignet med Gjest Baardsen.Som Gjest Baardsen ble også Kåre Palmer Holm kjent for sine rømninger og lek med politiet.

ICC: Gaddafis sønn kan tiltales for forbrytelser mot menneskeheten

Dommere ved Den internasjonale straffedomstolen fastslår at Muammar Gaddafis sønn Seif al-Islam kan tiltales for forbrytelser mot menneskeheten
Les mer om:

ICC: Gaddafis sønn kan tiltales for forbrytelser mot menneskeheten

Dommere ved Den internasjonale straffedomstolen fastslår at Muammar Gaddafis sønn Seif al-Islam kan tiltales for forbrytelser mot menneskeheten
Les mer om:

Selvrettferdighetens tåke

I sitt eget bilde var han poet. Nå anker Radovan Karadzic dommen for forbrytelser mot menneskeheten.

Amnestilov fritar alt

UTSATT: Alle krigsforbrytelser kommer til å bli dekket av den nye amnesti­loven i Guatemala. Verken folke­mord eller forbrytelser mot menneske­heten skal straffes.
Les mer om:

Throwback: LaToya Jackson sier at hun tror Michael misbrukte barn

Et gammelt MTV-opptak er tilbake i rampelyset etter Leaving Neverland. I et opptak fra 1993, publisert hos YouTube 20 år senere, sier LaToya Jackson at hun ikke lenger tror at Michael Jackson er uskyldig og at hun ikke klarer å være taus om anklagene om seksuelle overgrep mot flere barn. – Michael er broren min, jeg elsker ham masse, men jeg kan ikke og vil ikke være en stille partner når det kommer til hans forbrytelser mot små uskyldige barn, sier LaToya i snutten nedenfor. Storesøsteren til Michael hevder at flere foreldre har fått betalt for å holde tyst om superstjernen og barna deres, et

Forbrytelser og straff

Les mer om:

Israel anklages for forbrytelser mot menneskeheten

Det er tegn på at Israel sto bak forbrytelser mot menneskeheten under demonstrasjoner på Gaza-stripen i fjor, ifølge en FN-granskning. Israel avviser rapporten.
Les mer om:

Hjelp til dem som har begått alvorlige forbrytelser er ikke en fakkeltog-sak

Rus bør ikke være unntak i bestemmelsen for tilregnelighet.
Les mer om:

Redd Barna: – Over 25.000 barn utsatt for alvorlige forbrytelser

Antallet barn som utsettes for grove forbrytelser som drap, lemlesting og seksuell vold, er tredoblet de siste sju årene, ifølge Redd Barna.
Les mer om:

Redd Barna: – Tredobling i alvorlige forbrytelser mot barn

Antallet barn som utsettes for grove forbrytelser som drap, lemlesting og seksuell vold, er tredoblet de siste sju årene, ifølge Redd Barna.
Les mer om:

Ny rapport: Hvert femte barn lever i konfliktsone – 30 millioner flere på ett år

Siden 2010 er antallet grove forbrytelser begått mot barn i krig og konflikt verden over, nær tredoblet. Redd Barna kaller utviklingen «alarmerende».
Les mer om:

Leif GW Persson om dommene mot Runar Søgaard: – Svært uvanlig

Økonomisk kriminelle pleier ikke å gjenta forbrytelser slik Søgaard har gjort, mener anerkjent svensk krimekspert. Søgaard reagerer sterkt på uttalelsene, og synes saken mot ham var en farse.

Tidligere medlemmer av Syrias hemmelige politi pågrepet i Tyskland

Tysk politi har pågrepet to menn som mistenkes for å være tidligere medlemmer av Syrias hemmelige politi og medskyldige i forbrytelser mot menneskeheten.
Les mer om:

Hun bærer en maske av sorg

Nadia Murad overlevde livet som sexslave hos IS. Nå kjemper hun for at IS-krigere skal tiltales for sine forbrytelser, og hun ble hedret med Nobels fredspris for innsatsen. Men hvorfor så hun så trist ut under seremonien?
Les mer om:

Den påståtte russiske agenten Maria (30) vil samarbeide med USA

Maria Butina er den første russiske statsborgeren siden valget i 2016 som vil tilstå forbrytelser knyttet til forsøk på å påvirke amerikansk politikk.
Les mer om:

Fantomet - Ånden som forsvant

Fantomet kjemper mot urett og forbrytelser verden over. Etter 55 årganger legges det norske bladet ned. Mannen som ikke kan dø blir historie.
Les mer om:

Stjernevitne forandret utseende minst tre ganger

Vitner nagler Joaquin «El Chapo» Guzman til ekstreme forbrytelser. Han regnes som en av verdens aller største narkotikaforbrytere.
Les mer om:

Ta vare på våre ungdommer

Fædrelandsvennen hadde 16.11.en meget interessant artikkel om ungdomsfengselet Bjørgvin i Bergen. Det kommer der frem hvordan noen av de under 18 år får sone etter å ha gjort alvorlige forbrytelser.

– Vi tenkte aldri på at det skulle komme jenter hit

De ansatte ved Ungdomsenheten ved Bjørgvin er skremt over kriminalitetsuviklingen blant ungdom, særlig blant jenter. De unge som soner der i dag har begått svært alvorlige forbrytelser som drap og drapsforsøk. Slik var det ikke for bare få år siden.