Nyheter om FN


Seks og et halvt år med krig i Syria: Nærmer det seg slutten?

Russland lot Assad vinne militært, og nå forsøker FN å mekle. Men Assad vil ha mer makt, og opprørerne ønsker fortsatt å kvitte seg med den syriske diktatoren. Det gjør det vanskelig å finne et kompromiss som kan gi Syria fred.
Les mer om:

USA kritiseres i FN for Jerusalem-kuvending

Sverige, Storbritannia og Frankrike hamret løs på USA i FNs sikkerhetsråd for beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Men USAs FN-ambassadør mener anerkjennelsen fremmer fredsprosessen.

Verden med kraftige advarsler mot Trumps Jerusalem-beslutning

Kina, Tyrkia, Syria, FN, Storbritannia og Norge –  over hele verden advares Donald Trump mot å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

I ti år lå Klaras klimahåp i en kapsel. Nå har Erna lest det

Statsminister Erna Solberg åpnet onsdag en tidskapsel og kunne lese hva norske 12-åringer ønsket for klimaet for ti år siden. Korsvoll-jenta Klara på 12 år, som vant i 2007, er i dag trainee i FN.

Verden med kraftige advarsler mot Trumps Jerusalem-beslutning

Kina, Tyrkia, Syria, FN, Storbritannia og Norge –  over hele verden advares Donald Trump mot å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Toppmøte mot forurensning

FN anslår at rundt ni millioner mennesker døde i 2015 som følge av forurensning. Nå samles miljøvernministre fra hele verden til kamp mot forurensingen.
Les mer om:

FN vil fly 15.000 migranter i Libya tilbake til hjemlandene

FN planlegger å hjelpe 15.000 migranter i Libya tilbake til sine hjemland i løpet av desember. Mange av dem holdes fanget i leirer under umenneskelige forhold.
Les mer om:

FN: – Ikke noe er mer truende for verdensfreden akkurat nå

FNs visegeneralsekretær Jeffrey Feltman, sa i et hastemøte i FNs sikkerhetsråd at «ikke noe er mer truende for verdens fred og sikkerhet enn det som foregår i Nord-Korea nå».
Les mer om:

FN innkaller til hastemøte etter Nord-Koreas missiltest

Nord-Korea utelukker diplomati med USA før landet har bevist sin militære styrke.
Les mer om:

Paven nevnte ikke rohingya-forfølgelsen etter møte med Aung San Suu Kyi

Pave Frans oppfordret til toleranse og rettferdighet etter å ha møtt Aung San Suu Kyi. Men han nevnte ikke forfølgelsen av rohingya-minoriteten i Myanmar som USA og FN har slått fast er et folkemord.
Les mer om:

Syria-forhandlinger i Genève med Russland i førersetet

GENÈVE (NRK): I dag åpner FN en ny forhandlingsrunde i Genève, men det er Moskva som drar i alle trådene.
Les mer om:

FN: 11 millioner barn i Jemen trenger akutt hjelp

Hvert tiende minutt dør ett barn i Jemen av sykdommer som kunne vært forhindret, ifølge FN. Nødhjelpsbehovet er desperat, og 11 millioner barn trenger hjelp.
Les mer om:

Israel og USA vil stanse publisering av liste over selskaper som opererer i bosetninger 

Israel og USA jobber intenst for å hindre at FN offentliggjør en liste over selskaper som opererer i israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden.
Les mer om:

Støtter slakt av sivile

MASSAKRE: Støttet av USA og Storbritannia bruker Saudi-Arabia massesult som våpen mot befolkningen i Jemen. Millioner vil dø om ikke blokaden oppheves, sier FN.

Likestillingsrefs fra FN

KRITIKK: Norge får hard medfart i en uttalelse fra FNs kvinnediskrimineringskomité. Den etterlyser bedre tiltak mot sex­trakassering.
Les mer om:

Her kjører de rett inn i bombeangrepet

Den siste uka har 66 sivile blitt drept i bombeangrep i Syria. FN krever umiddelbar våpenhvile.
Les mer om:

Verdenssamfunnet advarer mot uro i Zimbabwe

Etter at Zimbabwes president ble pågrepet og satt i husarrest av militæret, har naboland, så vel som FN, oppfordret partene til å finne en fredelig løsning.
Les mer om:

FN fordømmer Nord-Korea for grove brudd på menneskerettighetene

FN kritiserer Nord-Korea for å bruke midler på missiler når befolkningen sulter.
Les mer om:

FN starter arbeidet med å forby «drapsroboter»

Representanter for 125 land møtes i Genève i dag for å ta de første skritt mot et forbud mot autonome våpen, på folkemunne kjent som drapsroboter.
Les mer om:

FN ber regjeringen femdoble mottaket av kvoteflyktninger

I et brev til statsminister Erna Solberg (H) ber FNs høykommissær for flyktninger Norge om å ta imot langt flere kvoteflyktninger enn dagens planer.

FN frykter millioner vil sulte i hjel i Jemen på grunn av blokade

FN og 20 hjelpeorganisasjoner frykter at verden vil se den verste sultkatastrofen på flere tiår dersom den saudiledede koalisjonen ikke hever blokaden av Jemen.
Les mer om:

FN frykter sultkatastrofe i Jemen

FNs nødhjelpssjef frykter at millioner kan sulte i hjel i Jemen dersom den saudiledede koalisjonen ikke hever blokaden av landet.
Les mer om:

FN overrasket: Barn fra Myanmar blir underernært i flyktningleirene

Barn som har flyktet fra urolighetene i Myanmar, blir underernært mens de lever i FNs flyktningleirer. Dobbelt så mange barn er underernært i dag enn da de ankom leirene i august. Utviklingen overrasker Verdens Matvareprogram (WFP).
Les mer om:

FN frykter dødelige gasslekkasjer i Øst-Ukraina

FN advarer om at en opptrapping av kamphandlingene i Øst-Ukraina kan føre til lekkasjer av giftig klorgass, som i verste fall kan få dødelig utfall.
Les mer om:

1,2 millioner i Sør-Sudan kan rammes av sultkatastrofe

FN og myndigheter i Sør-Sudan melder at 1,25 millioner mennesker i landet kan rammes av sultkatastrofe. Det er dobbelt så mange som på samme tid i fjor.
Les mer om: