Nyheter om Flyktninger


Eigersund skal ta imot 15 flyktninger i 2019

Øyvind Misje (V) var blant det store flertallet i kommunestyret som argumenterte for at Eigersund bør bosette 15 flyktninger inneværende år. - Trist at noen vil si nei, sa han fra talerstolen.

Kommunestyremøtet diskuterer brannstasjon og flyktninger

I kveld er det møte i kommunestyret i Eigersund. Politikerne skal blant annet diskutere "Muligheter i Egersund", pengebruken i elveparken, hvordan kommunen skal gå fram for å skaffe seg ny brannstasjon og hvor mange flyktninger som skal bosettes i 2019.

- Få innvandrere og flyktninger i arbeid

Det er hovedbudskapet til Mohammed Abdullahi når han skal oppsummere integreringsarbeidet i Tvedestrand. Til onsdag debatterer han om integrering på Tvedestrand folkebibliotek sammen flere andre inviterte.

Tre av fire enslige mindreårige flyktninger i arbeid eller utdanning

Blant flyktninger i alderen 18 til 29 år som har kommet til Norge som mindreårige uten foreldre, var tre av fire i arbeid eller utdanning i 2017.
Les mer om:

Trosser regjeringen – får flyktning-refs av Sanner

Byrådet i Oslo nekter å følge regjeringens ordre om ikke å bosette nye flyktninger i områder med mange innvandrere.

Over 100 flyktninger fryktes omkommet etter at båt sank

117 migranter fryktes å ha druknet i Middelhavet etter at gummibåten deres sank utenfor kysten av Libya.
Les mer om:

Flyktningtjenesten unngår varslet kutt

Staten har skrudd opp antall flyktninger som de ønsker å sende til Klepp igjen. Dermed unngår flyktningtjenesten varslede kutt i år.
Les mer om:

- Ansvarsfraskrivelse å si nei til flyktninger

Også flertallet i formannskapet mener at Eigersund kommune skal si ja til å bosette 15 flyktninger i 2019. Rune Skår og May Helen Hetland Ervik fra Fremskrittspartiet stemte imot.

Flyktninger mest opptatte av å bli norske statsborgere

Mens flyktninger, spesielt fra Asia og Afrika, bytter sitt statsborgerskap til norsk, beholder europeiske arbeidsinnvandrere sitt opprinnelige statsborgerskap.
Les mer om:

Frp jubler: Setter tak på kvoteflyktninger

GARDERMOEN (VG) Fremskrittspartiet har fått KrF og Venstre med på å sette et tak på mottaket av flyktninger til Norge. Frp-leder Siv Jensen mener det er en betydelig innstramning.

– Frykten for fremmede nordmenn er et mørkt kapittel

Under krigen tok Sverige imot 70.000 flyktninger. – Men Sverige gjorde ikke rett da man i starten avviste mange av ren fremmedfrykt, sier svensk historiker.

Ber Bærum bosette 65 flyktninger i år

Integrerings – og mangfoldsdirektoratet (Imdi) ønsker at Bærum kommune bosetter 65 flyktninger i 2019.
Les mer om:

Mener at Norge må ta mer ansvar for flyktninger: - Vi kan ikke lukke øynene lenger

Skuespiller Lena Kristin Ellingsen fra Saltdal er bekymret for at flyktningsituasjonen i Hellas ser ut til å ha blitt forverret, og tenker stadig på å reise tilbake.

Mottak av flyktninger belaster sosialbudsjettene i Trøndelag

Over halvparten, 28 av 44 kommuner i Trøndelag har sprengt sosialbudsjettet. Fylkesmannen peker på mottak og bosetting av flyktninger som en av årsakene.
Les mer om:

Mottak av flyktninger belaster sosialbudsjettene i Trøndelag(pluss)

Over halvparten, 28 av 44 kommuner i Trøndelag har sprengt sosialbudsjettet. Fylkesmannen peker på mottak og bosetting av flyktninger som en av årsakene.
Les mer om:

Stemte mot nye flyktninger - fikk ikke flertall

Både Pensjonistpartiet og Frp stemte mot at Kristiansand skal bosette flere flyktninger enn planlagt, men fikk ikke flertallet med seg.

Flyktningdebatt i levekårsutvalget: - Vi bør ikke en gang tenke på å si nei

Rune Skår (Frp) mener Eigersund bør ta imot null flyktninger i år, men resten av levekårsutvalget stemte for å si ja til 15.

Sliter med å bli enige om flyktninger, abort og alkohol

De fire partiene som forhandler om en borgerlig flertallsregjering, sliter med å bli enige om kvoteflyktninger, abort og alkoholpolitikk. Frp har varslet at de ikke har noe å gi i innvandringspolitikken.
Les mer om:

Syriske flyktninger hardt rammet av uvær i Libanon

70.000 syriske flyktninger i Libanon, som lever i dårlige telt, trues av store snømengder, oversvømmelse, vind og kulde i Bekaadalen i Libanon.
Les mer om:

Leirer i hardt vær

UNDER PRESS: Syriske flyktninger i Libanon stål­setter seg for mer uvær etter at stormen Norma forrige uke drev ­mange av dem på ny flukt.
Les mer om:

Vil ha flere flyktninger til Kristiansand

Kristiansand kommune bør ta imot flere flyktninger enn planlagt i 2019.

Tusenvis av flyktninger rammet av oversvømmelser i Libanon

Uvær har herjet i Libanon den siste uka, og til helgen ventes en ny storm. Totalt trues over 70.000 allerede sårbare flyktninger av ekstremværet, ifølge FN.
Les mer om:

Uvær: Femten flyktningleirer fullstendig ødelagt

Kombinasjonen flom, frost og snø er håpløs for flyktninger i Libanon, ifølge hjelpeorganisasjon. Mange mangler både husly og varme tepper. – Situasjonen i Bekaa er prekær, sier Norges ambassadør Lene Natasha Lind til Bistandsaktuelt.
Les mer om:

- Vi kan ikke ta i mot flere flyktninger enn vi klarer å integrere

Frp-politiker Arezoo Shaeri snakker av egen erfaring. Hun kom til Norge fra Iran i 2002 og sørget selv for å bli en del av det norske samfunnet.
Les mer om:

Canada vil ta imot over 1 million migranter de neste årene

Canada har planer om å ta imot over 1 million innvandrere og flyktninger de neste tre årene. Det utgjør nærmere 1 prosent av landets befolkning hvert år.