Nyheter om Flyktninger


Flyktninger ble kvalt i lasterommet. Nå er fire menn dømt til livstid

Saken om flyktningene som ble funnet døde i en forlatt kjølebil rystet Europa. Nå er gjerningsmennene dømt til livstid i fengsel.
Les mer om:

Er flyktninger vårt ansvar? Alle kan hjelpe litt

– Ingen kan hjelpe alle, men alle kan vi hjelpe noen, er mottoet når Fredrikstad Soroptimistklubb engasjerer seg i situasjonen for verdens flyktninger. 20. juni er verdens dag for flyktninger.
Les mer om:

Rekordmange flyktninger i jobb og utdanning: – Lær deg norsk og finn en jobb

Aldri før har flere flyktninger, som har fullført introduksjonsprogrammet, kommet i jobb eller utdanning enn i 2018.
Les mer om:

Nynazist siktet for mord på tysk politiker

En 45 år gammel mann med sterk tilhørighet til høyreekstreme miljøer er blitt arrestert og siktet for mordet på den 65 år gamle politikeren Walter Lübcke, som var positiv til å ta imot flyktninger i Tyskland.
Les mer om:

Minister om gratis svømmeopplæring: – Et initiativ som redder liv

NEDRE EIKER (NRK): Mange flyktninger som kommer til Norge har aldri lært seg å svømme. Det ville flyktningtjenesten i Nedre Eiker gjøre noe med, og nå roses tiltaket av kultur- og likestillingsministeren.

Gleder seg over flere flyktninger

Steigen kommune får bosette inntil ti flyktninger i år.
Les mer om:

Asylbarnadvokat: - Umenneskelig behandling

Advokat Arild Humlen slår fast at utsendelsen av Abbasi-familien er stikk i strid med FNs høykommissær for flyktninger - og svært dårlig reklame for Norge.
Les mer om:

Asylbarnadvokat om Abbasi-saken: – Det er dårlig jus

Asylbarnas advokat Arild Humlen mener Norge handler i strid med FNs høykommissær for flyktninger.
Les mer om:

14 kommuneansatte må bytte jobb etter oppsigelse

Den siste boligen for mindreårige flyktninger er snart historie. 14 ansatte i kommunen har fått varsel om oppsigelse, fordi det ikke lenger er enslige mindreårige flyktninger bosatt i Notodden. Det betyr likevel ikke at de vil stå uten jobb når sistemann snart flytter ut av boligen i Høgås.

Disse får 500.000 Grønne midler: Kulturkafé, insektshotell, sykkelparkering og 1000 solsikker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Det var i budsjettbehandlingen for 2019, på tampen av fjoråret, at bydelsutvalget (BU) bevilget en halv million kroner til Grønne midler i Nordre Aker.Dette i tillegg til millionen som bevilges i Frivillighetsmidler. Frivillighetsmidlene ble delt ut tidligere i år.

Nær daglig ringer desperate båtflyktninger til Tommy i Tromsø

Du hører ikke lenger mye om flyktningkrisa, men hver uke risikerer flyktninger livet sitt i synkeferdige gummibåter. Både i Middelhavet og i Egeerhavet.
Les mer om:

Fikk tatt eksamen på tredje forsøk

Omsider har alle elevene ved voksenopplæringen i Steigen, 14 flyktninger, fått tatt norskeksamen.
Les mer om:

FN: Migranter og flyktninger sulter og dør av tuberkulose i leirer i Libya

FN går hardt ut mot forholdene i fangeleirer for migranter og flyktninger i Libya. Mange dør av tuberkulose, og hundrevis får så lite mat at de sulter.
Les mer om:

Elkem Salten er nominert til Mangfoldsprisen 2019

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Det er Flyktningtjenesten i Sørfold kommune som har foreslått at Elkem Salten burde få Mangfoldsprisen 2019. I dag er fire flyktninger bosatt i Straumen faste vikarer på Elkem.- Allerede da de to første av dem startet i språkpraksis, var opplegget velorganisert og planlagt. Til og med øverste ledelse var innkludert i organiseringen, sier Ermin Krehic, flyktningkoordinator i Sørfold kommune.

Arbeiderpartiet i Danmark: – Dansk asylpolitikk har moralsk brutt sammen

KØBENHAVN (VG) Stjerneskuddet i det danske Socialdemokratiet, Mattias Tesfaye, mener det mest solidariske Danmark kan gjøre, er å stenge grensene og hjelpe flyktninger der de er. Nå ligger partiet an til å få regjeringsmakt.

Åpner for å bosette flyktninger ved deponiet

Kommunen vil bistå en familie ved deponiet med å flytte, og åpner for å tilby boligen deres til flyktninger. – Ikke unikt at kommunen leier på det private markedet, sier kommunen.
Les mer om:

Erna Solberg frykter flyktningstrøm

FN-oppdraget i Mali er det farligste fredsbevarende oppdraget i verden akkurat nå. Om man ikke får stabilitet i regionen, tror statsminister Erna Solberg potensielt vil gi millioner av flyktninger til Europa.

Russiske grensevakter arresterte flyktninger på grensen mot Norge

To personer fra Irak ble arrestert av FSB da de forsøkte å komme seg inn ulovlig inn i Norge.
Les mer om:

Datatrøbbel: 14 elever mistet norskeksamenen

Nettverkstrøbbel medførte at 14 elever ved voksenopplæringen i Steigen, alle flyktninger, ikke fikk tatt norskeksamen fredag.
Les mer om:

Nå ligger også "mottaket" i Røsvik ute til salgs

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eiendommen er også kjent som Røsvik bo- og behandlingsenter, og ble brukt som mottak for mindreårige flyktninger. Nå ligger det ute til salgs med en prisantydning på 1,4 millioner kronerI propektet står det at selger har utarbeidet planer for eventuelt oppføring av seks, åtte eventuelt ti leiligheter.Eiendommen ligger nært Røsvik kirke, og bygningsmassenn ble oppført i 1952 og påbygget i 1982.

USA ber FN oppløse UNRWA

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har utspilt sin rolle og bør oppløses, mener USA.
Les mer om:

Fridtjof (73) fryktet «horden av unge menn». Det var før asylsøkerne kom til Lindås

LINDÅS (NRK): Nordmenn er langt mer positive til integreringen av flyktninger i sitt eget nærmiljø enn i Norge som helhet, viser fersk forskning.

Solgte huset for å bo med flyktninger: – Det har sin pris

De var en helt vanlig familie på fire, i et rekkehus utenfor Kristiansand. Men så fikk pappa Jan Kjosavik en idé.

Millionarv og gave til Jorunn Hamre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vel 40 utsendinger fra kommunene Flekkefjord, Sirdal, Kvinesdal, Lund og Sokndal var samlet til Felleslagets årsmøte i Bø menighetssenter i Sokndal i helgen.Da ble det opplyst at Olav Berg Biktjørn (1919-97) og hustru Olga Biktjørn (1934-2019) hadde testamentert eiendommene sine til bruk for NLMs arbeid her i området.Det endelige beløpet blir ikke klart før eiendommene er solgt.

I to år har NRK fulgt dem: – En stor familie med masse kjærlighet

For fire år siden solgte familien Kjosavik huset for å bo sammen med flyktninger. Nå har NRK laget dokumentar om dem.
Les mer om: