Nyheter om Flekkefjord


Krever erstatning for sand i maskineriet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Slippen Apartments Grønnes med sine 17 leiligheter krever erstatning fra Flekkefjord kommune gjennom sitt forsikringsselskap Eika Forsikring AS. Skaden oppsto i forbindelse med Boston AS sitt arbeid for kommunen. Leilighetene på Slippen Foto: Svein Løvland/ Arkiv I forbindelse med arbeider med opprensking av sjøbunn inne i havnen er det blitt spylt ut mye sand ut over havbunnen.

Starter kraftverkbygging

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) gav i februar 2015 konsesjon til bygging av Selura kraftverk i Flekkefjord kommune. Konsesjonen ble overført til Drangeid Energi AS i oktober 2018.

Nye gatenavn på Hidra og i Gyland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Utvalg for samfunn anbefaler at formannskapet i Flekkefjord fatter vedtak om at veien til Marstad- Urstadvann hyttefelt på Hidra skal hete Ravnefjellveien. Det anbefales også at det fattes vedtak om at veien inn til vindmøllene til Tonstad Vindpark på Sandvatn i Gyland skal hete Stølsvegen.Etter kontakt med lokalbefolkningen på Hidra og i Gyland, så anbefaler de at disse navn som er foreslått brukes.

Sammenslåing i Heimevernet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Heimevernet (HV) skal være en hurtig mobiliseringstyrke for Forsvaret og et viktig bindeledd til en rekke beredskapsaktører. Agder og Rogaland heimevernsdistrikt (HV-08) styres fra Vatneleiren ved Sandnes på vegne av sjef for Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH).HV har nylig gjennomgått en omorganisering ut fra Stortingets vedtak om at fremtidens HV skal bestå av 40.000 mannskaper og befal fordelt over 11 HV-distrikt.

17 båtstøer og småbåtanlegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kristiansen & Selmer-Olsen AS fremmer på vegne av Hellvik Hus Flekkefjord AS forslag til detaljregulering for Austadvika.

17. mai fest i Spira

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nærmere 200 fikk oppleve et innholdsrikt program satt sammen av korets dirigent Thor Kristian Rasmussen. Det var skjemt og alvor i skjønn forening formidlet av koret og flere gjesteartister. Svein Tang Wa fra Stavanger er godt kjent i Flekkefjord. Flere av byens musikere har vært med på Wa sine mange plater. Foto: Alf Sverre Torgersen Svein Tang Wa fra Stavanger er godt kjent i Flekkefjord.

Lunken til filmstøtte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Smaabyen ønsker å lage en rekke filmer som kan legges ut på sosiale medier og på kommunens, næringslivets og Smaabyens websider. - Det er planlagt en hovedfilm og flere småfilmer. Det er lagt opp til filmer med en litt annen profil enn det mange andre kommuner har valgt. En bys attraksjon avhenger av mer enn arbeidsplasser og gode sentrumsfunksjoner.

Time med gåsehud og glede

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Også i år var det en times underholdning fra scenen i Parken i Flekkefjord etter dagens tale, og det yrte av barn og voksne i hele området.VARIERT: Programmet var variert, og samtlige innslag bød på gode opplevelser.

17. mai på Sira

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen startet med gudstjeneste i Bakke kirke før bekransing av minnestøtten. Folketoget fulgte sin vanlige rute fra Bakke kirke via Mosevegen til Sira skole der det var leker og salg av mat. Tidligere ordfører i Flekkefjord Sigmund Kroslid (KrF) var dagens taler før folkefesten startet. - Mange møtte opp på folkefesten i gymsalen og mange ekstra stoler måtte inn, forteller fotograf Torbjørn Steiro til Agder.

- Jeg er blitt veldig glad i Flekkefjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hareide innledet med å gratulere med dagen. - Jeg var i Flekkefjord også for tre uker siden. Den gang var det Helenas konfirmasjon - eller «Helenas 17. mai» som Tord Olav på fire så fint sa det. Jeg er ganske ofte i Flekkefjord. Og jeg er blitt veldig glad i Flekkefjord. En nydelig by, med nye bruer, fantastisk bakeri - men viktigere enn det: Her er folk engasjerte og står på. Her har jeg min flotte svigerfamilie.

9. klasse vant over russen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var overraskende høy kvalitet på fotballkampene folk fikk se på Vollen i Flekkefjord 17. mai.Både russen og 9. klasse stilte med lag som bestod av mange svært gode fotballspillere.Det så ut som russen skulle dra det hele i land da de på en overbevisende måte tok seg til finalen, men da det gjaldt som mest var det 9.

Padlerne var klart best til å ro!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var tre heat i årets kapproing. I første heat var det russen I med Sebastian Versland og Maximillian Løseth som rodde mot russen II som bestod av Ashraf Zhahid og Andreas Vinningland. Russen I kom i mål på 7,25 mens russen II fikk tiden 7,46I heat nummer to var det Norsk Oppdrettsservice med Benedicte Glendrange og Lill Anita Hellestøl mot Flekkefjord Gutte og Pikekorps som var representert med Espen Loga og Eli Oma.

Brannbil-barrikade ble populær aktivitet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er også i år beredskap mot terror i de fleste byer knyttet til 17. mai-feiringen. Flere byer bruker store kjøretøy som skal sperre sentrumsgater, selv om trusselvurderingen er nedjustert siden 2017. Trusselvurderingen var oppjustert til «sannsynlig» 17.

Langt barnetog for de minste

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Barnetoget for de minste er i Flekkefjord for alle barn under skolealder. Byens mange barnehager kom på rekke og rad med flotte faner, og glade rop.Helt først gikk politi, flaggborg og Flekkefjord Gutte- og Pikekorps.

- Vi feirer håp, frihet og fremtiden!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Samtidig som Artillerikorpset smalt av sine salver startet barnetoget i Flekkefjord som vanlig fra Jernbaneområdet. Politi, flaggborg, korps og skoler sørget for skikkelig fest-stemning gjennom byens gater. Det fine været gav ekstra energi til sang og hurra-rop.

100-åring fikk besøk av kor og ordfører

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Oskar Skibeli på Sundeheimen i Flekkefjord forsøkte å spise frokosten sin helt som vanlig da Flekkefjord Sangforening ankom for å synge for beboerne.Da ordfører Jan Sigbjørnsen dukket opp med blomster og den første sangen var bursdagssangen, skjønte han at han ikke slapp unna ekstra stor oppmerksomhet for sine 100 år på nasjonaldagen.Les hele Agders intervju med 100-åringenOrdføreren gratulerte og overleverte blomster.

Talte om andre verdier enn å være best, flinkest og penest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Også i år samlet appellen ved minnestøtten i Flekkefjord mye folk. Flekkejord Sangforening åpnet med «Gud signe Noregs land» før Flekkefjord Musikkorps spilte «Til dei som falt». Dagens appell var ved Elise Refvem (19) som er russ på Flekkefjord videregående skole.

Revelje i byens gater

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tradisjon tro var det salutt og revelje som startet 17. mai i Flekkefjord.Klokken seks var Flekkefjord Borgerlige Artillerie Corps på plass på Olsbys utsikt for å saluttere nasjonaldagen.Flekkefjord Musikkorps startet sin runde i byens gater med Flekkefjord Sangforening marsjerende bak. Den tidlige runden med musikk for å vekke opp byens borgere til nasjonaldag, endte ved minnestøtten der Elise Refvem holder appell.

Slagsmål, bortvisning og bråk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ble slått Like før klokken ett natt til 17. mai fikk politiet melding om at en mann var slått av en annen. Politiet har snakket med fornærmede. Politiet kjenner identitet på den andre part. Det er ikke meldt om noe alvorlig skade pr. nå.

Branntilløp i bolig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesen og politi fikk melding melding om røykutvikling i en bolig på Trøngsla i Flekkefjord. like før klokken halv fire fredag morgen.Brannvesenet opplyser at de rykket ut på grunn av en automatisk brannvarsling fra en av de kommunal boligene på Trøngsla.- Det var et lite branntilløp på stedet. Røykdykkere har slukket brannen og gjennomsøkt leilighet.

Se video: Skikkelig salutt for 17. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord Borgerlige Artillerie Corps var på plass på Olsbys utsikt med tre mann for å gi folk i Flekkefjord en pangstart på dagen. - Vi har forberedt seks svart-krutt-pakker for skyting nå og 9 til barnetogets start klokken halv ti, forteller de salutterende til Agder. - Pakkene inneholder 250 gr. krutt og 150 gr hvetemel. Melet har vi i for å få skikkelig smell.

Tar vindmølleopprøret videre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Flekkefjords innbyggere, politikere og administrasjon har krav på best mulig dokumentasjon om de kommende monsterturbiner, sier Jostein Urstad i Nei til vindmøller i Flekkefjord. KONSTRUKSJON: Frode Tesaker (til venstre) og Jostein Emil Urstad med rekonstruksjoner av hvordan vindmølleparken blir.

Svindlet Nav for 714.000 kroner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trygdebedrageri ble begått da kvinnen i 40-årene ikke bodde i Flekkefjord. Siktelsen var dermed tatt ut av politimesteren i Trøndelag, men ble behandlet i Lister tingrett.I perioden april 2013 til oktober 2014 unnlot kvinnen å opplyse til Nav at hun var i utlandet, samtidig som hun mottok arbeidsavklaringspenger og sykepenger. Hun fikk da urettmessig utbetalt 341.304 kroner.

Feiret Englevaktens 10 år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Englevakten Café er en del av Pinsekirka Flekkefjord sitt arbeid. Ideen om kafeen kom i 2009 da pastor Tove Egeland fikk en visjon om å opprette et møtested for å la folk bli kjent med Gud, over en kopp kaffe og samtaler.- Jeg så det tydelig for meg, at kafeen skulle gi en smak av himmelen gjennom trøst, ord og et godt fellesskap. For Gud er kjærlighet og han blir kjent når vi viser kjærlighet til andre mennesker.

Flekkefjæring på fjellparkplakaten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Villblome er den lokale Flekkefjæringen Snorre Log Skage sitt hjertebarn. Ektefølt musikk om «vondbrotne hjarter og nedlagte draumer», med nære tekster på dialekt om vonde dager, ensomme netter, tenåringsblues og sørlandsk stolthet. Prøver de å pine korn av auren og håp av drømmen og skape mening i en usikker tid.