Nyheter om Fjell


Møtte forbildet: Vibeke inspirerte Bjørn til å bære 210 kilo opp Sollifjellet(pluss)

Harstads egen Bjørn Forthun og eventyrer Vibeke Andrea Sefland har en felles lidenskap; høye fjell og hjelpearbeid i Nepal. Tirsdag møttes de i Harstad.
Les mer om:

På vei til unik fjelltrippel

Visste du at Mount Everest ikke er verdens høyeste fjell?
Les mer om:

Her har noen «merket» turstien midt i nasjonalparken – men det er ikke lov

Turgåere reagerer på at noen har sprayet merker på både fjell og trær i Utgårdskilen på Hvaler den siste tiden. Nasjonalparkforvalter Monika Olsen forklarer at det ikke er lov ta seg til rette på denne måten.
Les mer om:

Den dødeligste skredsesongen på fem år: – Kompetansen må heves

Aldri før har det vært flere som går i norske fjell. Dette, kombinert med lite kunnskap om snøskredfare, kan være grunnen til at vinteren 2018/19 har vært den dødeligste på flere år, mener forsker
Les mer om:

Klatrere funnet omkommet på Nanga Parbat

En italiener og en brite er funnet omkommet på Nanga Parbat, verdens niende høyeste fjell. Letingen etter klatrerne har pågått i flere dager.
Les mer om:

Overrasket over skredet: – Dette er jo egentlig et harmløst fjell

Lokale turgåere er bekymra for risikoen ved toppturer.
Les mer om:

Fjellheimen Hotell er overteke av barnebarnet til Aaslaug og Carl Flaaten

Hotellet i Skammestein var i drift fram til 1975, men hotelldelen har stått langt på veg ubrukt fram til no 1. mars, då den nye eigaren overtok bygget og den ti mål store tomta med flott utsyn mot fjell og vatn.
Les mer om:

Hele Sverige takker Ole Gunnar Solskjær

VM på ski er tilbakelagt, og det svensk media så syrlig beskrev som Norgesmesterskap, er historie. Selv om vi ikke kunne hjelpe svenskene til så mange gull, har vi i det minste gitt dem Ole Gunnar Solskjær. Litt drøyt at vi tar del av æren for at Victor Lindelöf får spilletid hos United, men som naboland kliner vi til. Den tidligere benfica-spilleren ble hentet av Mourinho og coachet av Mourinho – uten at dette hjalp på prestasjonene.

Oppvarmerne til Foo Fighters-konserten i Bergen er klare

Tidligere denne måneden ble det klart at Foo Fighters-gitarist Chris Shiflett varmer opp til sommerens turnédatoer med hovedbandet med å holde en intim solokonsert på John Dee i Oslo mandag 8. april. Foo Fighters skal spille flere konserter i Europa til sommeren og denne uken er oppvarmerne til konsertene i Danmark og Norge blitt annonsert. Frank Carter & The Rattlesnakes blir med Foo Fighters både til Horsens og Bergen 25. og 27. juni.

Flere navn annonsert til ny festival i Bergen

Ferieklubben beskrives av arrangørene som et eget konsept på Koengen i Bergenhus Festning, det faste spillestedet når verdensstjernene inntar byen mellom de syv fjell. I sommer skal storheter som Foo Fighters, Elton John, Bob Dylan og Phil Collins spille på Koengen, men i dagene 21. til 23. juli lover arrangørene av Ferieklubben «sommerdager med ekte parkstemning, fristende street food, tivoli, volleyball og en drøss med andre aktiviteter». LES OGSÅ: Foo Fighters-medlem med klubbkonsert i Norge. De første artistnavnene ut er Kjartan Lauritzen, Kakkmaddafakka og Boy Pablo.

Ute av kontroll(pluss)

– Jeg har aldri hatt lyst til å være med på 71 grader nord. Jeg er ikke en tur-person og har aldri hatt behov for å stå på toppen av et fjell, sier Guro Fostervold Tvedten (44).
Les mer om:

– Der kommer boremaskinene ut av fjellet

I dag var det gjennomslag for Nordens lengste togtunnel da tunnelboremaskinene «Anna» og «Magda» spiste seg gjennom siste bit av Follobanens fjell i Ski.
Les mer om:

Da noen av verdens største artister fargela den gråeste bydelen

Kanskje var det kulturby-statusen i 2000, eller det at Bob Dylan tok med seg gitaren sin til Nygårdsparken samme år, som gjorde det. Noe skjedde i hvert fall med Bergen på begynnelsen av tiåret da Garage booket unge fremadstormende band som Muse og Coldplay til intime kjellerkonserter.

James Bond-ryktene flyr om innspilling ved «hemmelig hytte» i Hakadal

Glem Vestlandet og spektakulære fjell og fjorder: Om det er hold i ryktene, kan James Bond komme til å ferdes rundt et vann langt inne i Nordmarka. Som Varingen skriver i sin overskrift: «Nå knyttes en superagent til hytta ingen vil snakke om». Hytta befinner seg ved Langvann i Hakadal , der det er bygd opp et midlertidig trehus ved den islagte vannkanten. VG har studert bilskilt og funnet frem til norske filmarbeidere, som avstår fra å kommentere.

Topp 10 minneverdige Oscar-øyeblikk – på godt og vondt

I natt får vi endelig vite hvem som vinner Oscars 2018. Se alt om årets nominasjoner her! Utdelingen består (i all hovedsak) av kjente fjes som deler ut pris til andre kjente fjes, og seansen kan tenkes å være like gørr og langtekkelig som gøyal for de nominerte og inviterte. Heldigvis kan en gøy/engasjerende/pinlig/utagerende tale redde enhver anledning. Det stilles mang en forventning til den sagnomsuste kåringen. Men som vi vet, med forventninger kommer fallhøyde – og følelsesladde takketaler. Noen bedre enn andre.

Ingvild Isaksen er nødt til å avslutte karrieren

Ingvild Isaksen var med å vinne Serie A for Juventus så sent som i fjor, det ble et imponerende punktum for en karriere som de siste årene har vært preget av skader. – Ingvild som bare er 30 år befinner seg i den kategorien idrettsutøvere man lurer på hvor gode de kunne blitt «hvis bare ikke». Den norske landslagsspilleren sliter med kroppen og bestemt seg for å legge opp. Det bekrefter hun selv på Instagram. Les: I år vil Haugesund overraske alle andre enn seg selv   Se dette innlegget på Instagram   Da var det over..

Gigantiske fjell oppdaget under jordens overflate

Et massivt jordskjelv i Bolivia har gjort det mulig for forskere å oppdage fjell 660 kilometer under føttene våre. 
Les mer om:

12 norske podcaster du bør høre i vinterferien

Gratulerer med vinterferie! Eller ja, for noen deler av landet er det denne uken, mens resten av landet er velsignet med ferie neste uke. Vi vil nødig at du skal kjede deg, og vil i den anledning anbefale 12 norske podcaster du kan sluke eller ha som bakgrunnsstøy. Flittige studenter og folk med voksenjobb uten vinterferie kan for all del lese videre, det er jo ikke noe i veien for at du kan hører et par episoder til og fra jobb/skole. Felles for alle podcastene nedenfor er at de får oss til å le, noen gjør oss også litt klokere og samfunnsengasjert.

- Mange av dødsulykkene på fjellet kunne vært unngått(pluss)

På ti år har snøskred krevd 67 menneskeliv i norske fjell.
Les mer om:

Tre skiløpere kjempet i timesvis i orkan på Sveriges høyeste fjell

Tre tyske skiløpere fryktet for sine liv da de ble overrasket av voldsomt uvær på Sveriges høyeste fjell. I natt ble de reddet etter å kjempet for å overleve.
Les mer om:

Trygt hjem fra toppturen(pluss)

På ti år har snøskred krevd 67 menneskeliv i norske fjell. – Mange av dødsulykkene kunne vært unngått, sier skredekspert.
Les mer om:

– Opp til oss om ulykker skal fortsette å skje eller ikke(pluss)

På ti år har snøskred krevd 67 menneskeliv i norske fjell. – Mange av dødsulykkene kunne vært unngått, sier skredekspert.
Les mer om:

Fann inspirasjon til «Magnus»-trolla i Hyllestad

Rolf-Magne Golten Andersen (36) står bak NRK sin nye humorsuksess «Magnus». Fjell og fjordar på Vestlandet gav inspirasjon til trolla i serien.