Nyheter om Fjell


Diktatoren i full galopp på «hellig» fjell

Omringet av et spektakulært fjellandskap og poserende på en hvit hest, annonserte Nord-Koreas leder Kim Jong-un at han vil «overvinne» internasjonale sanksjoner.
Les mer om:

Hinter om fjellbonanza i Tour de France 2020

2020-utgaven av Tour de France vil trolig være like spekket med fjell og tilrettelagt for friske angrep fra sammenlagtkanonene som årets utgave av rittet.
Les mer om:

Her sier Silje (27) ja til Tor (34) høyt til fjells: - Ville hedre mamma

Silje Elvebakk Halvorsen (27) og Tor Ånund Hanssen (34) fra Saltdal ble fredag viet på et litt utradisjonelt sted. Paret som selv beskriver seg som ikke helt A4 giftet seg nemlig på et fjell. 

Ingvill fra Nordre Aker: Turoperatør og skolebygger

- Det er en ufattelig opplevelse å sitte i et telt med verdens høyeste fjell rundt seg og drikke en kopp te. I disse øyeblikkene føler jeg at jeg lever livet helt og fullt, sier Ingvill fra Korsvoll, som også er engasjert i skolebygging i Nepal.
Les mer om:

Slik har du aldri sett «Sverd i fjell» før

Aldri før har så mange landemerker blitt farget rosa samtidig. For første gang ble Sverd i fjell og Mosvatnet trafo med på Rosa Sløyfe-markeringen.
Les mer om:

Foreldrene til fartøysjefen: Kebnekaiseulykken må etterforskes på nytt

YTRE ENEBAKK (VG) Etter å ha mistet sin sønn da et norsk militærfly krasjet inn i Sveriges høyeste fjell, var foreldrene sjokkerte over å se hvordan politiet gjennomførte sin etterforskning av ulykken.
Les mer om:

Kvinne fra Vestfold omkom etter fall fra fjell

– Elektroniske spor og spor sikret på stedet tyder på at dette dreier seg om en fallulykke.
Les mer om:

– Jeg har gått i eksistensielle rom med sorg, angst, sult og fortvilelse

- Jeg har lært mer om meg selv, enn om fjell og vidde, sier Cato Thunes, som snart har gått Norge på langs.
Les mer om:

Kommunen mener journalistmillionær Marius (31) har sprengt ulovlig for å bygge lukushytta

Her bygger Norgesgruppen-arving Marius Lorentzen (31) ny fritidsbolig i Buerstad på Nøtterøy. På tomta er det både sprengt ut fjell og bygget en mur det aldri har vært gitt tillatelse til. Begge deler er dermed ulovlig, mener kommunen.
Les mer om:

Fire turgåere reddet ned fra fjell - se video fra redningshelikopteret

De fire ble funnet av redningsmannskap etter å ha blitt værfaste i Tysfjord.
Les mer om:

Filmet redningsaksjonen med hjelmkamera. Se når de fire reddes

Fire personer ble reddet ned fra et fjell søndag ettermiddag.
Les mer om:

Bygging av sykkeltunnel kan stenge biltunnelen

Dårlig fjell i Auglendshøyden gjør at den ene tunnelen på Motorveien kan bli stengt i to måneder når det skal bygges ny sykkeltunnel vegg i vegg.
Les mer om:

– Jeg tror publikum har blitt inspirert av å se filmer om friluftsliv omgitt av fjell

35 filmer på fire scener, og et sporty publikum som går på toppturer oppsummerer Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim turisthytte i mektige Jotunheimen. 
Les mer om:

Geotekniker overvåker nå massene på Bruket

Dronebilder tatt mandag ettermiddag viser hvordan massene på Bruket på Gressvik har sklidd ut helt inntil veggen på en av bygningene. Men husene står solid forankret på fjell, så det er ingen fare for at de skal kollapse.
Les mer om:

Enheter og beregninger angående klimagasser og energi

I barneskolen, kanskje det var i 1947, fortalte læreren en tenkt historie om en fysiker i Amerika som hadde hjulpet til med å regne ut hvor stor atomladning en måtte bruke for å sprenge vekk et fjell et sted hvor byen skulle utvides.
Les mer om:

Fuglsang-siger i spanske fjell

Danskenes fjellgeit Jakob Fuglsang (34) tok sin aller første etappeseier i en Grand Tour noensinne med seier på mandagens 16. etappe i Vuelta a Espana. Det gjorde klatreeksperten i en alder av 34 år. Det er en prestasjon det står respekt av. Fuglsang kom i mål 22 sekunder foran briten Tao Geoghegan Hart. Carl Fredrik Hagen ble nummer 24 på mandagens 144 kilometer lange fjelletappe mellom Pravia og Alto de la Cubilla, 6.54 minutter bak Jakob Fuglesang. Dermed holder han fast på 9.-plassen i sammendraget. Han har 10.40 sekunder opp til ledende Primoz Roglic fra Slovenia. (NTB)
Les mer om:

Enorm jobb på Åsebråten, og det skal graves mer

Fredrikstad kommune gjør en omfattende jobb med vann og avløp i Åsebråtveien med dens stikkveier. Ikke minst er det en del fjell som bremser fremdriften.

Vil ha med ungdommen i politikken: –Vi må få folk hjem igjen

Kai Strat sier han har blitt kontaktet av en proff næringsaktør som ønsker å bygge parkeringshus i fjell i Risør. Nå går han inn i valgkampens siste fase, men han vil ha med seg ungdommen på spurten.
Les mer om:

– Regnmåleren viste 60 mm, da rant den over

Arne Lystad (75) i Ødegården på Vesterøy er en av mange som rydder opp i skadene etter ekstremværet søndag. Den erfarne friluftsmannen har vært mye ute på sjø og i fjell, men aldri opplevd maken til den syndfloden som rammet Lystad-familiens hus søndag morgen.

Nabo til Glommastien fortviler: – Løse hunder jager rådyr, nå er jeg lei!

Torping Jill Yvonne Fjell og viltnemndas Rolf Svendsen er samstemte: Hundeiere må ta mer ansvar for å unngå at kjæledyrene deres jager rådyr og annet vilt.
Les mer om:

Et innblikk i seteridyllens hverdag

Hvis du blir spurt om å beskrive Valdres, er du neppe sen med å nevne det levende stølslivet med budeier, frittgående dyr og håndystede oster. En kultur som fyller merkevaren Valdres med genuint og varmt innhold. Lukten av brisk, lyden av bjellekyr og smaken av fjell. Det er lett å glemme at bak denne idyllen ligger det lange arbeidsdager og hardt arbeid. Da er det godt å ha et nettverk å støtte seg til.
Les mer om:

Midt i mål var mer enn godt nok – sikret seg gedigen pokal

– Den største pokalen jeg noen gang har hevet, gliste Sveinung Fjell etter seieren i Haugaland Open i straffespark lørdag.
Les mer om:

Se bilder når Jørn Lier Horst avhørte Jan-Erik Fjell på Litteraturhuset

Boklansering av Gjemsel, den sjette Anton Brekke-krimmen fra Jan-Erik Fjell.
Les mer om:

Sover ute for femte år på rad

Til helgen fylles skog, fjell og hager landet over opp med telt og hengekøyer, når #nattinaturen går av stabelen for femte år på rad.
Les mer om: