Nyheter om Finnøy


Finnøyrådmannen blir oppvekstdirektør i Stavanger og i Nye Stavanger

Helene M. Ohm blir direktør for oppvekst og utdanning i Stavanger fra januar 2018. Dermed må Finnøy finne seg en ny rådmann. Hun skal også være den øverste sjefen for barnehager og skoler i Nye Stavanger.

I Nye Stavanger skal Finnøy og Rennesøy ha eigne kommunedelsutval

I Nye Stavanger skal Finnøy og Rennesøy ha eigne kommunedelsutval. At desse får bestemma over dei nære tinga som tyder mykje for folk, blir avgjerande for kor godt me skal lukkast med kommunesamanslåinga, seier Odd Bleie (Sp), varaordførar i Finnøy.

– Alfa og omega for å lukkast med Nye Stavanger

I Nye Stavanger skal Finnøy og Rennesøy ha eigne kommunedelsutval. At desse får bestemma over dei nære tinga som tyder mykje for folk, blir avgjerande for kor godt me skal lukkast med kommunesamanslåinga, seier Odd Bleie (Sp), varaordførar i Finnøy.

Presten som har satt sinnene i kok på Talgje

FINNØY: Sokneprest Tor Egil Eriksen (57) har fått det til å storme i bedehusmiljøet på Finnøy fordi han sier ja til å vie homofile.
Les mer om:

«Jeg har aldri viet homofile eller fått spørsmål om å gjøre det, men om noen spør, vil jeg si ja»

TALGJE: Sokneprest Tor Egil Eriksen (57) har fått det til å storme i bedehusmiljøet på Finnøy fordi han sier ja til å vie homofile.
Les mer om:

Ingen skal miste jobben når Finnøy, Rennesøy og Stavanger slås sammen

At ingen skal bli oppsagt og at de som må skifte jobb ikke skal måtte gå ned i lønn, er det viktigste som er nedfelt i en omstillingsavtale mellom arbeidsgiver og de ansatte i Nye Stavanger.

Slik vil han skape Nye Stavanger

Det er ikke slik at Finnøy og Rennesøy skal innlemmes i Stavanger. Vi skal skape en ny felles kommune. Både de som jobber i Stavanger, Rennesøy og Finnøy må være forberedt på endringer, sier Per Kristian Vareide som leder arbeidet med sammenslåingen.

Haarr blir ikke oppvekstdirektør som tidligere bestemt

Per Haarr blir assisterende rådmann i Stavanger fordi rådmann Per Kristian Vareide må bruke mye tid på sammenslåingen mellom Stavanger, Finnøy og Rennesøy.

Politiet fant farlige kjemikalier hjemme hos Finnøy-mann

Mistanken mot en 38 år gammel mann fra Finnøy er styrket etter at Kripos har analysert kjemikaliene som ble funnet på hans eiendom.
Les mer om:

Høsten i det lille kulturhuset på Finnøy

Otto-huset på Judaberg har alt startet kulturhøsten. Men der er atskillig mer på gang.
Les mer om:

Etterlyser betre ferjetilbod til småøyane i Ryfylke

Dei tre kommunane Strand, Hjelmeland og Finnøy går saman og ber Rogaland fylkeskommune syte for betre båttilbud i Ryfylke-fjordane.

Bare fryd og gammen da nye Stavanger ble sjøsatt

Ingen lot seg friste til å ødelegge idyllen da fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa inviterte til et historisk felles kommunestyremøte for Stavanger, Finnøy og Rennesøy mandag ettermiddag.

Historisk dag for nye Stavanger

I dag er første felles kommunestyremøte for Rennesøy, Finnøy og Stavanger. Se møtet direkte fra klokka 15.

Direkte: Hva blir navnet på den nye storkommunen?

Hva skal Stavanger, Rennesøy og Finnøy, samt Sandnes og Forsand kalle seg etter sammenslåingen? Det er noe av det som drøftes nå under det direktesendte kommunestyremøtet.

Vedtatt: Den nye storkommunen skal hete Stavanger

Den nye storkommunen skal hete Stavanger, vedtok det felles kommunestyremøtet for Stavanger, Finnøy og Rennesøy mandag.

Egen tomatparaply var god å ha på Finnøy lørdag formiddag

Kraftige regnskyll fikk mange til å holde seg inne i teltene på Tomatfestivalen på Finnøy lørdag formiddag. Men noen var så heldige at de fikk fatt i sin egen tomat-paraply.
Les mer om:

Erna Solberg til Tomatfestivalen på Finnøy

Statsminister Erna Solberg kommer til Tomatfestivalen på Finnøy denne helgen. Det er 15. året på rad festivalen arrangeres.

Vil ha Sandnes og Stavanger med i Ryfylkerådet

Når Forsand slås sammen med Sandnes og Stavanger blir fusjonert med Finnøy og Rennesøy, er det naturlig å invitere de nye storkommunene med i Ryfylkerådet, mener daglig leder Torkel Myklebust.

Ueinigheiter om nye Stavangers kommunevåpen

Rennesøy-ordførar Dagny Sunnanå Hausken vil behalde Stavangers kommunevåpen når Stavanger, Finnøy og Rennesøy blir slått saman til Norges fjerde største kommune i 2020.

Otto-huset inviterer til ny kulturfest på Finnøy

– Vi klarer nok ikke å konkurrere med tomatfestivalen, men vi vil gjerne tilby et alternativ, sier Yri Amanda Digernes. Til helgen arrangerer hun og Otto-huset minifestival på Finnøy.

Inviterer til felles møte for de nye kommunene

Fylkesmannen i Rogaland inviterer til felles kommunestyremøte for de sammenslåtte Stavanger, Rennesøy og Finnøy, samt for Sandnes og Forsand.

De føler seg låst til Finnøy

Båt er uaktuelt på grunn av helsa. Og buss går det ikke. Familien mener den er låst til Finnøy.
Les mer om:

Vannskuter: Sandnes vil ikke være med på begrensninger

Ryfylke friluftsråd vil jobbe for at kommunene her i distriktet samordner de nye vannskuterforskriftene. Ja, det er viktig, mener Stavanger, Finnøy og Strand. - Ikke hvis det fører til begrensninger, sier varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) i Sandnes.

Antibiotikaresistente bakterier funnet hos svin på Finnøy

Det er funnet antibiotikaresistente MRSA-bakterier i en svinebesetning på Finnøy i Rogaland, opplyser Mattilsynet. 

Finnøy: – Dette blir et spennende år for Øyfast

Tomatbonde på Fogn og Ap-politiker, Jon Olav Runestad, mener det er nå eller aldri for Øyfast, gigantprosjektet som skal knytte de ferjeavhengige Ryfylkeøyene sammen med tunneler og bruer.
Les mer om: