Nyheter om Finnøy


Har Stavanger giftet seg med feil brud?

DEBATT: Er Stavanger er mer opptatt av naboens barn enn de nye adoptivbarna fra Finnøy?
Les mer om:

Laksevirussjukdom gjer at oppdrettsanlegg i Ryfylke må slakta ned store mengder fisk

Mattilsynet har nå sett i verk kontrollområde i Finnøy, Hjelmeland, Tysvær, Suldal og Vindafjord for å førebyggja, avgrensa og nedkjempa virussjukdomen. Infeksiøs lakseanemi (ILA) er namnet på sjukdommen som er påvist.

Virus påvist i oppdrettsanlegg i Rogaland

Virussykdommen infeksiøs lakseanemi (ILA) er påvist ved et oppdrettsanlegg i Finnøy kommune i Rogaland.
Les mer om:

Virus påvist i oppdrettsanlegg

Virussykdommen infeksiøs lakseanemi (ILA) er påvist ved et oppdrettsanlegg i Finnøy kommune i Rogaland.
Les mer om:

Risikerer tre bommer på veien til Stavanger: Skal ikke Finnøy få timesregel?

Pendlerutgiftene kan bli skyhøye dersom Finnøy får tre bommer på veien til kommunesenteret i Stavanger. På toppen kommer ferjebilletten for de som reiser fra de 14 båtavhengige øyene, som allerede i dag betaler rundt 500 kroner for en bytur.
Les mer om:

Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

15 kjappe med Sveinung Skjerahaug

Kva er du opptatt av for tida? – I tillegg til jobb, går det òg mykje i sau, spesielt nå på denne tida av året. Tre ord som beskriv deg? – Eg er sta, engasjert og pliktoppfyllande. Kva drøymer du om i kvardagen? – Akkurat nå drøymer eg om ein stappfull buss når Suldal Sau og Geit skal reisa på fagtur til Austlandet første helga i november. Sei ein ting du trur folk ikkje veit om deg? – Eg er den siste som blei utdanna som gartnar i Rogaland.

Stanses ikke av kraftmangel(pluss)

Kraftmangelen i Romsdal vil, ifølge adm. direktør Odd Tore Finnøy, ikke stanse etableringa av det store landbaserte fiskeoppdrettet til Salmon Evolution i Fræna.

– Trusler hører ikke heime i fiskeriet(pluss)

Pensjonert fisker Sigmund Finnøy (78) på Harøya er rystet over budskapet som barnebarnet og en kompis fikk da de skulle dra opp hummerteinene vest for Ona søndag.
Les mer om:

Stavangers nye ordfører fikk tre ordførerkjeder

Kari Nessa Nordtun (Ap) er valgt til ny ordfører i Stavanger. Men formelt fortsetter Christine Sagen Helgø (H) ut året, til Finnøy og Rennesøy blir en del av den nye kommunen.

Når det er så gale at det ikkje er til å snakka om

Du har sikkert sett han, finnøybuen med dei karakteristiske brillene. Mannen med historia om korleis han planla sitt eige sjølvmord, korleis han overlevde og korleis han nå lever med det. Til Kulturhuset i kveld I kveld kjem Oddvar Vignes til Kulturhuset i Suldal og den lokale markeringa av Verdsdagen for psykisk helse.

Fylkesmannen: - Dette er ikke typiske turiststeder

Egersund sentrum og Hellvik får ikke status som typiske turiststeder. Tidligere har Finnøy og Ogna fått det samme avslaget. - Hvorfor er Rogaland så mye strengere enn alle andre fylker, spør ordføreren i Eigersund.

Kommunesamanslåing – kva med Finnøy nå?

DEBATT: Sjølv om det var Finnøy Ap som ivra mest for samanslåing med Stavanger, må eg innrømma at det er litt vemodig å reflektera over at våre øyar og innbyggjarar ikkje lenger skal styrast frå Judaberg og Vikevåg, men Olavskleiva.
Les mer om:

Må rydde opp etter konkurs: - I ferd med å gå i oppløsning

Eierne av en eiendom på Finnøy i Hamarøy ber kommunen bidra til å få ryddet opp etter skjellanlegg.
Les mer om:

Hva skjer med Finnøy når kommunen blir en del av Stavanger?

Hva tenkte tyskerne på da de bygget en enorm vinkjeller på gården hos KrF-ordfører Henrik Halleland? I denne episoden er han vår guide på kjøreturen rundt på Finnøy.

LESARBREV: SnikHaugalandisering?

Haugaland Vekst, Haugaland Kraft, Haugaland Brann og Redning og interkommunalt helsesamarbeid (Ikke realisert, men Suldal sa ja) er alle store, tunge saker som har gått igjennom kommunestyret i Suldal uten store synlige større diskusjoner rundt geografisk retningsvalg. Nå foreslår rådmannen at Suldal skal inn i renovasjonsordningen HIM (Haugaland interkommunale miljøverk) istedenfor IVAR.

Her lader Finnøy-buene opp til den store festdagen

Årets Tomatfestival på Finnøy er allerede godt i gang. Fredag kveld var det taco som lokket Finnøy-buene til Judaberg kai.
Les mer om:

Nå kan du forhåndsstemme på Torget

Til og med 6. september kan du forhåndsstemme i valgboden på Torget, på Finnøy rådhus og Rennesøy kommunehus.
Les mer om:

Kontroll av ulovleg fiske gav storfangst

På kilenotfisket i kommunen blei det derimot ikkje funne regelbrot. 83 teiner I aksjonen, som var eit samarbeid mellom Fiskeridirektoratet, politiet, Ryfylke friluftsråd, Friluftsrådet Vest, Kystvakta og Statens naturoppsyn, blei det beslaglagt 83 teiner og ei ruse.

Noen hadde leid ut feriehuset hennes på Finnøy

Gunvor Nessa har fått sveitsere og tyskere på døren som mener å ha leid en bolig av henne. De sier de har betalt. Problemet er bare at hun aldri har vært i kontakt med dem. Og hvem er den sveitsiske kvinnen som står bak?
Les mer om:

Hvorfor skal vi som bor på Finnøy ha så dårlig kollektivtilbud?

FINNØY: Det kollektive transporttilbudet på Finnøy er elendig. Jeg flyttet hit i 2011 og har i alle år hatt bil. Men for ett år siden gjorde jeg «et grønt skifte» og solgte bilen. Når jeg skal til byen, reiser jeg med hurtigbåt. Dette er imidlertid ikke så lettvint som det burde være.
Les mer om:

Sultne Ona-turister måtte til Finnøya for å få lunsj(pluss)

Trykkfeil førte til sultne og frustrerte gjester på Ona. Nå beklager Havstuene på Ona og Finnøy og lover kompensasjon.
Les mer om:

Sjefen som jobba seg opp fra golvet(pluss)

Det har skjedd at gjester har spurt om å «få snakke med sjefen» når de har møtt Magnus Kalvøy (26), hotellsjef ved Ona og Finnøy Havstuer.
Les mer om:

Styrket Sp vil ha flere «bønder» i byen

Når Stavanger, Rennesøy og Finnøy blir én kommune om et halvt års tid, vil Senterpartiet øke sin innflytelse betraktelig i bystyret.

– Skal bli verdensledende(pluss)

Tidligere konsernsjef i Brunvoll, Odd Tore Finnøy (60), blir administrerende direktør i oppdrettsselskapet Salmon Evolution. Målet er å bli verdensledende på landbasert oppdrett av laks.