Nyheter om Finnøy


Når det er så gale at det ikkje er til å snakka om

Du har sikkert sett han, finnøybuen med dei karakteristiske brillene. Mannen med historia om korleis han planla sitt eige sjølvmord, korleis han overlevde og korleis han nå lever med det. Til Kulturhuset i kveld I kveld kjem Oddvar Vignes til Kulturhuset i Suldal og den lokale markeringa av Verdsdagen for psykisk helse.

Fylkesmannen: - Dette er ikke typiske turiststeder

Egersund sentrum og Hellvik får ikke status som typiske turiststeder. Tidligere har Finnøy og Ogna fått det samme avslaget. - Hvorfor er Rogaland så mye strengere enn alle andre fylker, spør ordføreren i Eigersund.

Kommunesamanslåing – kva med Finnøy nå?

DEBATT: Sjølv om det var Finnøy Ap som ivra mest for samanslåing med Stavanger, må eg innrømma at det er litt vemodig å reflektera over at våre øyar og innbyggjarar ikkje lenger skal styrast frå Judaberg og Vikevåg, men Olavskleiva.
Les mer om:

Må rydde opp etter konkurs: - I ferd med å gå i oppløsning

Eierne av en eiendom på Finnøy i Hamarøy ber kommunen bidra til å få ryddet opp etter skjellanlegg.
Les mer om:

Hva skjer med Finnøy når kommunen blir en del av Stavanger?

Hva tenkte tyskerne på da de bygget en enorm vinkjeller på gården hos KrF-ordfører Henrik Halleland? I denne episoden er han vår guide på kjøreturen rundt på Finnøy.

LESARBREV: SnikHaugalandisering?

Haugaland Vekst, Haugaland Kraft, Haugaland Brann og Redning og interkommunalt helsesamarbeid (Ikke realisert, men Suldal sa ja) er alle store, tunge saker som har gått igjennom kommunestyret i Suldal uten store synlige større diskusjoner rundt geografisk retningsvalg. Nå foreslår rådmannen at Suldal skal inn i renovasjonsordningen HIM (Haugaland interkommunale miljøverk) istedenfor IVAR.

Her lader Finnøy-buene opp til den store festdagen

Årets Tomatfestival på Finnøy er allerede godt i gang. Fredag kveld var det taco som lokket Finnøy-buene til Judaberg kai.
Les mer om:

Nå kan du forhåndsstemme på Torget

Til og med 6. september kan du forhåndsstemme i valgboden på Torget, på Finnøy rådhus og Rennesøy kommunehus.
Les mer om:

Kontroll av ulovleg fiske gav storfangst

På kilenotfisket i kommunen blei det derimot ikkje funne regelbrot. 83 teiner I aksjonen, som var eit samarbeid mellom Fiskeridirektoratet, politiet, Ryfylke friluftsråd, Friluftsrådet Vest, Kystvakta og Statens naturoppsyn, blei det beslaglagt 83 teiner og ei ruse.

Noen hadde leid ut feriehuset hennes på Finnøy

Gunvor Nessa har fått sveitsere og tyskere på døren som mener å ha leid en bolig av henne. De sier de har betalt. Problemet er bare at hun aldri har vært i kontakt med dem. Og hvem er den sveitsiske kvinnen som står bak?
Les mer om:

Hvorfor skal vi som bor på Finnøy ha så dårlig kollektivtilbud?

FINNØY: Det kollektive transporttilbudet på Finnøy er elendig. Jeg flyttet hit i 2011 og har i alle år hatt bil. Men for ett år siden gjorde jeg «et grønt skifte» og solgte bilen. Når jeg skal til byen, reiser jeg med hurtigbåt. Dette er imidlertid ikke så lettvint som det burde være.
Les mer om:

Sultne Ona-turister måtte til Finnøya for å få lunsj(pluss)

Trykkfeil førte til sultne og frustrerte gjester på Ona. Nå beklager Havstuene på Ona og Finnøy og lover kompensasjon.
Les mer om:

Sjefen som jobba seg opp fra golvet(pluss)

Det har skjedd at gjester har spurt om å «få snakke med sjefen» når de har møtt Magnus Kalvøy (26), hotellsjef ved Ona og Finnøy Havstuer.
Les mer om:

Styrket Sp vil ha flere «bønder» i byen

Når Stavanger, Rennesøy og Finnøy blir én kommune om et halvt års tid, vil Senterpartiet øke sin innflytelse betraktelig i bystyret.

– Skal bli verdensledende(pluss)

Tidligere konsernsjef i Brunvoll, Odd Tore Finnøy (60), blir administrerende direktør i oppdrettsselskapet Salmon Evolution. Målet er å bli verdensledende på landbasert oppdrett av laks.

Finnøy ny toppsjef i Salmon Evolution(pluss)

Tidligere konsernsjef i Brunvoll, Odd Tore Finnøy (60), blir administrerende direktør i oppdrettsselskapet Salmon Evolution.

Fem til sykehus etter trafikkulykke

To biler frontkolliderte på Finnøy.
Les mer om:

Ona og Finnøy Havstuer får ny leder(pluss)

Magnus Kalvøy tar over som leder etter Stein Lystad, som takker for seg etter 10 år som leder ved Ona og Finnøy Havstuer.
Les mer om:

Oppdrettsgigant bygger ny operasjonssentral i Finnøy

Grieg Seafood Rogaland skal investere rundt 16 millioner kroner i et nytt havbrukssenter på Judaberg i Nye Stavanger.

Ingen avklaring om eiendomsskatten

Fellesnemnda for Stavanger, Rennesøy og Finnøy møttes mandag, men heller ikke denne gang ble det noen avklaring om hvem som skal betale eiendomsskatt i den nye storkommunen.

Bompenge-opprør i Finnøy kommune

332 personer har signert på et opprop mot at bommen i Finnfast skal bli stående etter 2024 for å finansiere veiprosjektet Øyfast.
Les mer om:

Vidare til landsmønstringa i UKM

Birgithe Kristine Runde (16) frå Ørsta og Even Finnøy (17) frå Volda er vidare til landsmønstringa i UKM.
Les mer om:

10 av 109 politikere stilte på nettvett-møte

Alle politikerne i kommunestyrene i Stavanger, Finnøy og Rennesøy var invitert til samling om nettvett. Drøyt 9 prosent møtte.

9 av 109 politikere kom på nettvett-møte

Alle politikerne i kommunestyrene i Stavanger, Finnøy og Rennesøy var invitert til samling om nettvett. Drøyt 8 prosent møtte.

9 av 109 politikere stilte på nettvett-møte

Alle politikerne i kommunestyrene i Stavanger, Finnøy og Rennesøy var invitert til samling om nettvett. Drøyt 8 prosent møtte.