Nyheter om Finnøy


Sjefen som jobba seg opp fra golvet(pluss)

Det har skjedd at gjester har spurt om å «få snakke med sjefen» når de har møtt Magnus Kalvøy (26), hotellsjef ved Ona og Finnøy Havstuer.
Les mer om:

Styrket Sp vil ha flere «bønder» i byen

Når Stavanger, Rennesøy og Finnøy blir én kommune om et halvt års tid, vil Senterpartiet øke sin innflytelse betraktelig i bystyret.

– Skal bli verdensledende(pluss)

Tidligere konsernsjef i Brunvoll, Odd Tore Finnøy (60), blir administrerende direktør i oppdrettsselskapet Salmon Evolution. Målet er å bli verdensledende på landbasert oppdrett av laks.

Finnøy ny toppsjef i Salmon Evolution(pluss)

Tidligere konsernsjef i Brunvoll, Odd Tore Finnøy (60), blir administrerende direktør i oppdrettsselskapet Salmon Evolution.

Fem til sykehus etter trafikkulykke

To biler frontkolliderte på Finnøy.
Les mer om:

Ona og Finnøy Havstuer får ny leder(pluss)

Magnus Kalvøy tar over som leder etter Stein Lystad, som takker for seg etter 10 år som leder ved Ona og Finnøy Havstuer.
Les mer om:

Oppdrettsgigant bygger ny operasjonssentral i Finnøy

Grieg Seafood Rogaland skal investere rundt 16 millioner kroner i et nytt havbrukssenter på Judaberg i Nye Stavanger.

Ingen avklaring om eiendomsskatten

Fellesnemnda for Stavanger, Rennesøy og Finnøy møttes mandag, men heller ikke denne gang ble det noen avklaring om hvem som skal betale eiendomsskatt i den nye storkommunen.

Bompenge-opprør i Finnøy kommune

332 personer har signert på et opprop mot at bommen i Finnfast skal bli stående etter 2024 for å finansiere veiprosjektet Øyfast.
Les mer om:

Vidare til landsmønstringa i UKM

Birgithe Kristine Runde (16) frå Ørsta og Even Finnøy (17) frå Volda er vidare til landsmønstringa i UKM.
Les mer om:

10 av 109 politikere stilte på nettvett-møte

Alle politikerne i kommunestyrene i Stavanger, Finnøy og Rennesøy var invitert til samling om nettvett. Drøyt 9 prosent møtte.

9 av 109 politikere kom på nettvett-møte

Alle politikerne i kommunestyrene i Stavanger, Finnøy og Rennesøy var invitert til samling om nettvett. Drøyt 8 prosent møtte.

9 av 109 politikere stilte på nettvett-møte

Alle politikerne i kommunestyrene i Stavanger, Finnøy og Rennesøy var invitert til samling om nettvett. Drøyt 8 prosent møtte.

Lesarbrev: Finst det fordelar med småsamfunn også?

I Finland planla regjeringa for sju-åtte år sidan ei storstilt kommunereform, men måtte leggja saka til sides på grunn av sterke lokale protestar. Men planane ligg der, og mange rikspolitikarar i nabolandet er ennå av den meining at småkommunane bør innlemmast i nærmaste by. Antti Tuuri er ein finsk forfattar, jamgammal med Kjartan Fløgstad. Liksom Fløgstad er han tildelt Nordisk Råds litteraturpris.

Stortyven Kåre Palmer Holm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historien som hendte for litt over 50 år siden, handler om en kriminell person, Kåre Palmer Holm. Han fikk en slags heltestatus og ble sammenlignet med Gjest Baardsen.Som Gjest Baardsen ble også Kåre Palmer Holm kjent for sine rømninger og lek med politiet.

Små plastbiter funnet flere steder i Ryfylke

Det er dukket opp små, svarte plastbiter i havet og på strender flere steder i Hjelmeland og Finnøy. Plastbitene kommer fra en laksefabrikk i Jøsenfjorden.
Les mer om:

– Finnøy-sambandet må få større ferjer. Nå!

– Det er ikke bare i påsken det er problemer i Finnøy-sambandet. Beboere, næringsliv og jordbruk sliter med kapasiteten hele året. Det må ordnes nå, sier ordfører Henrik Halleland i Finnøy.

Ferje grunnstøtte i Boknafjorden

Ferja «Foldøy» grunnstøtte mandag kveld og er lagt til kai på Judaberg i Finnøy kommune. Ingen ble skadd i hendelsen. Ferja til Nedstrand er inntil videre innstilt.
Les mer om:

Ferje grunnstøtte i Rogaland

Ferja Foldøy grunnstøtte mandag kveld og er lagt til kai på Judaberg i Finnøy kommune. Ingen ble skadd i hendelsen.
Les mer om:

Ferje har grunnstøtt i Rogaland

Ferja Foldøy grunnstøtte mandag kveld og er lagt til kai på Judaberg i Finnøy kommune. Ingen ble skadd i hendelsen.
Les mer om:

Dykkere fant granatgrav på Finnøy

I sjøen like utenfor det gamle, tyske kystfortet på Søre Vignes på Finnøy, fant fire dykkere det som trolig er rundt 20 udetonerte granater fra andre verdenskrig.
Les mer om:

Loddar ut sjølvlaga bunadskjorte til inntekt for Luftambulansen

Det er langt frå rusk når Bente Hjorteland Erfjord realiserer ein gammal draum og drar til med basar til inntekt for Norsk Luftambulanse på skulen i Erfjord skjærtorsdag. Hovudpremien for dei vaksne er ikkje ringare enn ei bunadsskjorte ho sjølv har brodert og montert, og til den følgjer ei beltespenne i sølv dei har fått av sølvsmeden på Finnøy. Houvdtrekkplaster i lin og sølv – Eg sa det på pauserommet, at er det ein ting eg skal gjera i mitt liv, så er det å få til denne basaren, ler den driftige dama,
Les mer om:

Så mange verpehøner er det i din kommune...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den gjennomsnittlige vekten på egg er 63 gram. Dermed blir det i snitt 211 egg per nordmann i året, sier Anne Ingun Løvberget i seksjon for eiendom-, areal- og primærnæringsstatistikk i Statistisk sentralbyrå (SSB). Utregningen fra i fjor var basert på 2016-tall og viste 207 egg per innbygger.

Finalevinnarane frå 8B er klare for Finnøy

Alle åttande-klassingane i Suldal hadde førebudd seg godt, og det blei til slutt ein jamn kamp om poenga. Puggar Ryfylke Det er Ryfylke Livsgnist som arrangerer quizen, og nytt av året er at elevane i forkant hadde fått pensumhefte for å læra seg meir om Ryfylke. Strategiane før konkurransen er ulike. Rundt eit bord i vestibylen sit Jonas Grønås, Karoline Smedsrud og Hannah Kristiane Tjordal og puggar rett før dei skal i elden. Dei meiner sjølv dei stiller sterkast på innbyggjartal og areal.