Nyheter om Finnøy


Gro Skartveit vurderer å melde seg ut av Venstre

Gruppeleder i Finnøy Venstre Gro Skartveit er skuffet over at partiet nå går i regjering med Høyre og Frp og sier at hun vurderer sin fremtid i Venstre.
Les mer om:

Finnøy-ordføreren: - Private båtruter vil slite mot Ryfast

– Finnfast er som et lite forprosjekt til Ryfast. Når folk får veiforbindelse er det betalingsvilje og de velger den beste og sikreste veien til fastlandet. Derfor vil alle konkurrerende båtruter slite, spår ordfører Henrik Halleland åtte år etter at Finnøy og Talgje ble landfast.

«Hornet» til både kvardags og helg(pluss)

Geir Finnøy var på Helgehornet 366 gonger i 2017. Det starta med eit mål om å slå fjorårsrekorden på «berre» 130 turar.
Les mer om:

Posten til Finnøy ble sendt til Flekkefjord!

Leserne av Øyposten får ikke avisen i posten i dag ...!
Les mer om:

Posten til Finnøy ble sendt til Flekkefjord!

Leserne av Øyposten får ikke avisen i posten i dag ...!
Les mer om:

Brunvolls oppkjøp i Volda ble en suksess(pluss)

De 130 ansatte ved Scana Volda i Volda applauderte da de like før jul i fjor fikk nyheten om at bedriften var kjøpt opp av Brunvoll i Molde. I dag slår Brunvoll-sjef Odd Tore Finnøy fast at oppkjøpet ble vellykket.

Finnøy + Rennesøy + Stavanger har fått navn

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har i dag fastsatt navn på de 23 nye kommunene etter sammenslåingene.

Fjerner høyreregelen for 73 nye veier i fem kommuner i Rogaland

Tidenes kutt i vikeplikten i Rogaland er snart i mål. Tirsdag fikk Kvitsøy sine første forkjørsveier. Nå gjenstår 73 veier i Klepp, Time, Hå, Rennesøy og Finnøy.

Rennesøybonde kan bli varaordførar i Nye Stavanger

NYE STAVANGER: Det har vore ein kamp. Varaordførar i Rennesøy Jostein Eiane ser ut over grøne marker og grå sjø. Nei, det er ikkje samanslåinga med Stavanger og Finnøy han siktar til, for det arbeidet synes han går både lett og fint.

Finnøyrådmannen blir oppvekstdirektør i Stavanger og i Nye Stavanger

Helene M. Ohm blir direktør for oppvekst og utdanning i Stavanger fra januar 2018. Dermed må Finnøy finne seg en ny rådmann. Hun skal også være den øverste sjefen for barnehager og skoler i Nye Stavanger.

I Nye Stavanger skal Finnøy og Rennesøy ha eigne kommunedelsutval

I Nye Stavanger skal Finnøy og Rennesøy ha eigne kommunedelsutval. At desse får bestemma over dei nære tinga som tyder mykje for folk, blir avgjerande for kor godt me skal lukkast med kommunesamanslåinga, seier Odd Bleie (Sp), varaordførar i Finnøy.

– Alfa og omega for å lukkast med Nye Stavanger

I Nye Stavanger skal Finnøy og Rennesøy ha eigne kommunedelsutval. At desse får bestemma over dei nære tinga som tyder mykje for folk, blir avgjerande for kor godt me skal lukkast med kommunesamanslåinga, seier Odd Bleie (Sp), varaordførar i Finnøy.

Presten som har satt sinnene i kok på Talgje

FINNØY: Sokneprest Tor Egil Eriksen (57) har fått det til å storme i bedehusmiljøet på Finnøy fordi han sier ja til å vie homofile.
Les mer om:

«Jeg har aldri viet homofile eller fått spørsmål om å gjøre det, men om noen spør, vil jeg si ja»

TALGJE: Sokneprest Tor Egil Eriksen (57) har fått det til å storme i bedehusmiljøet på Finnøy fordi han sier ja til å vie homofile.
Les mer om:

Ingen skal miste jobben når Finnøy, Rennesøy og Stavanger slås sammen

At ingen skal bli oppsagt og at de som må skifte jobb ikke skal måtte gå ned i lønn, er det viktigste som er nedfelt i en omstillingsavtale mellom arbeidsgiver og de ansatte i Nye Stavanger.

Slik vil han skape Nye Stavanger

Det er ikke slik at Finnøy og Rennesøy skal innlemmes i Stavanger. Vi skal skape en ny felles kommune. Både de som jobber i Stavanger, Rennesøy og Finnøy må være forberedt på endringer, sier Per Kristian Vareide som leder arbeidet med sammenslåingen.

Haarr blir ikke oppvekstdirektør som tidligere bestemt

Per Haarr blir assisterende rådmann i Stavanger fordi rådmann Per Kristian Vareide må bruke mye tid på sammenslåingen mellom Stavanger, Finnøy og Rennesøy.

Politiet fant farlige kjemikalier hjemme hos Finnøy-mann

Mistanken mot en 38 år gammel mann fra Finnøy er styrket etter at Kripos har analysert kjemikaliene som ble funnet på hans eiendom.
Les mer om:

Høsten i det lille kulturhuset på Finnøy

Otto-huset på Judaberg har alt startet kulturhøsten. Men der er atskillig mer på gang.
Les mer om:

Etterlyser betre ferjetilbod til småøyane i Ryfylke

Dei tre kommunane Strand, Hjelmeland og Finnøy går saman og ber Rogaland fylkeskommune syte for betre båttilbud i Ryfylke-fjordane.

Bare fryd og gammen da nye Stavanger ble sjøsatt

Ingen lot seg friste til å ødelegge idyllen da fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa inviterte til et historisk felles kommunestyremøte for Stavanger, Finnøy og Rennesøy mandag ettermiddag.

Historisk dag for nye Stavanger

I dag er første felles kommunestyremøte for Rennesøy, Finnøy og Stavanger. Se møtet direkte fra klokka 15.

Direkte: Hva blir navnet på den nye storkommunen?

Hva skal Stavanger, Rennesøy og Finnøy, samt Sandnes og Forsand kalle seg etter sammenslåingen? Det er noe av det som drøftes nå under det direktesendte kommunestyremøtet.

Vedtatt: Den nye storkommunen skal hete Stavanger

Den nye storkommunen skal hete Stavanger, vedtok det felles kommunestyremøtet for Stavanger, Finnøy og Rennesøy mandag.

Egen tomatparaply var god å ha på Finnøy lørdag formiddag

Kraftige regnskyll fikk mange til å holde seg inne i teltene på Tomatfestivalen på Finnøy lørdag formiddag. Men noen var så heldige at de fikk fatt i sin egen tomat-paraply.
Les mer om: