Nyheter om Finnøy


Ryfylkemuseet låner ut unikt Norgesglas til Nasjonalmuseet

Grunnen til at det 90 år gamle glaset frå Finnøy Bygdetun blir rekna som unikt, er at det mest sannsynleg aldri har vore brukt. Blir vist fram på nytt Nasjonalmuseum Ryfylkemuseet skriv i ei pressemelding at både den originale bruksrettleiinga og det originale klistremerket frå Drammens Glassverk, følgjer med. Nasjonalmuseet skal visa fram Norgesglaset frå Finnøy saman med andre gjenstandar som representerer etterkrigstidas optimisme og framtidstru.
Les mer om:

Ordføreren tar med seg 100 sauer og vinker adjø til Finnøy. Det syns Kåre er en dårlig idé.

Finnøy kommune er historie. Nå skal Henrik Halleland styre i en kommune som produserer halvparten av landets tomater og bli landets største saue-kommune. Og så har du folk som Kåre, som mener det hele er en dårlig idé.
Les mer om:

Her blir det felles fyrverkeri på Nord-Jæren

Stavanger smeller til med to nye oppskytingssteder for felles fyrverkeri ved inngangen av 2020: Judaberg i Finnøy og Vikevåg i Rennesøy.

Her blir det felles fyrverkeri i Stavanger

Stavanger smeller til med to nye oppskytingssteder for felles fyrverkeri ved inngangen av 2020: Judaberg i Finnøy og Vikevåg i Rennesøy.

De fleste har fått vannet tilbake på Finnøy

2. juledags morgen oppdaget beboere på Finnøy at de ikke hadde vann i springen. IVAR er nå på plass for å fikse problemet.
Les mer om:

Flere husstander uten vann på Finnøy

2. juledags morgen oppdaget beboere på Finnøy at de ikke hadde vann i springen. IVAR er nå på plass for å fikse problemet.
Les mer om:

Familie fikk ugle på besøk

Brannvesenet rykket ut lille julaften for å få tak i en ugle som hadde forvillet seg inn i et hus i Finnøy i Rogaland.

Ryfylkeøyane lensmannskontor legges ned

Fra 1. januar legges Ryfylkeøyane lensmannskontor ned. Dette er en konsekvens av kommunesammenslåingen mellom Stavanger, Rennesøy og Finnøy kommuner. Den nye storkommunen etableres fra 1. januar 2020.

Eiendomsskatt – en unnskyldning koster ingenting

DEBATT: I et leserbrev 3. desember skriver varaordfører i Stavanger Dagny S. Hausken et svar på vårt leserbrev hvor vi belyste Hausken sitt løftebrudd ovenfor innbyggerne i Rennesøy og Finnøy angående innføring av eiendomsskatt.

Har Stavanger giftet seg med feil brud?

DEBATT: Er Stavanger er mer opptatt av naboens barn enn de nye adoptivbarna fra Finnøy?
Les mer om:

Laksevirussjukdom gjer at oppdrettsanlegg i Ryfylke må slakta ned store mengder fisk

Mattilsynet har nå sett i verk kontrollområde i Finnøy, Hjelmeland, Tysvær, Suldal og Vindafjord for å førebyggja, avgrensa og nedkjempa virussjukdomen. Infeksiøs lakseanemi (ILA) er namnet på sjukdommen som er påvist.

Virus påvist i oppdrettsanlegg i Rogaland

Virussykdommen infeksiøs lakseanemi (ILA) er påvist ved et oppdrettsanlegg i Finnøy kommune i Rogaland.
Les mer om:

Virus påvist i oppdrettsanlegg

Virussykdommen infeksiøs lakseanemi (ILA) er påvist ved et oppdrettsanlegg i Finnøy kommune i Rogaland.
Les mer om:

Risikerer tre bommer på veien til Stavanger: Skal ikke Finnøy få timesregel?

Pendlerutgiftene kan bli skyhøye dersom Finnøy får tre bommer på veien til kommunesenteret i Stavanger. På toppen kommer ferjebilletten for de som reiser fra de 14 båtavhengige øyene, som allerede i dag betaler rundt 500 kroner for en bytur.
Les mer om:

Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

15 kjappe med Sveinung Skjerahaug

Kva er du opptatt av for tida? – I tillegg til jobb, går det òg mykje i sau, spesielt nå på denne tida av året. Tre ord som beskriv deg? – Eg er sta, engasjert og pliktoppfyllande. Kva drøymer du om i kvardagen? – Akkurat nå drøymer eg om ein stappfull buss når Suldal Sau og Geit skal reisa på fagtur til Austlandet første helga i november. Sei ein ting du trur folk ikkje veit om deg? – Eg er den siste som blei utdanna som gartnar i Rogaland.

Stanses ikke av kraftmangel(pluss)

Kraftmangelen i Romsdal vil, ifølge adm. direktør Odd Tore Finnøy, ikke stanse etableringa av det store landbaserte fiskeoppdrettet til Salmon Evolution i Fræna.

– Trusler hører ikke heime i fiskeriet(pluss)

Pensjonert fisker Sigmund Finnøy (78) på Harøya er rystet over budskapet som barnebarnet og en kompis fikk da de skulle dra opp hummerteinene vest for Ona søndag.
Les mer om:

Stavangers nye ordfører fikk tre ordførerkjeder

Kari Nessa Nordtun (Ap) er valgt til ny ordfører i Stavanger. Men formelt fortsetter Christine Sagen Helgø (H) ut året, til Finnøy og Rennesøy blir en del av den nye kommunen.

Når det er så gale at det ikkje er til å snakka om

Du har sikkert sett han, finnøybuen med dei karakteristiske brillene. Mannen med historia om korleis han planla sitt eige sjølvmord, korleis han overlevde og korleis han nå lever med det. Til Kulturhuset i kveld I kveld kjem Oddvar Vignes til Kulturhuset i Suldal og den lokale markeringa av Verdsdagen for psykisk helse.

Fylkesmannen: - Dette er ikke typiske turiststeder

Egersund sentrum og Hellvik får ikke status som typiske turiststeder. Tidligere har Finnøy og Ogna fått det samme avslaget. - Hvorfor er Rogaland så mye strengere enn alle andre fylker, spør ordføreren i Eigersund.

Kommunesamanslåing – kva med Finnøy nå?

DEBATT: Sjølv om det var Finnøy Ap som ivra mest for samanslåing med Stavanger, må eg innrømma at det er litt vemodig å reflektera over at våre øyar og innbyggjarar ikkje lenger skal styrast frå Judaberg og Vikevåg, men Olavskleiva.
Les mer om:

Må rydde opp etter konkurs: - I ferd med å gå i oppløsning

Eierne av en eiendom på Finnøy i Hamarøy ber kommunen bidra til å få ryddet opp etter skjellanlegg.
Les mer om:

Hva skjer med Finnøy når kommunen blir en del av Stavanger?

Hva tenkte tyskerne på da de bygget en enorm vinkjeller på gården hos KrF-ordfører Henrik Halleland? I denne episoden er han vår guide på kjøreturen rundt på Finnøy.

LESARBREV: SnikHaugalandisering?

Haugaland Vekst, Haugaland Kraft, Haugaland Brann og Redning og interkommunalt helsesamarbeid (Ikke realisert, men Suldal sa ja) er alle store, tunge saker som har gått igjennom kommunestyret i Suldal uten store synlige større diskusjoner rundt geografisk retningsvalg. Nå foreslår rådmannen at Suldal skal inn i renovasjonsordningen HIM (Haugaland interkommunale miljøverk) istedenfor IVAR.