Nyheter om Finland


Tidligere TIL-trener en del av suksesslandslaget

Norges G19-lag tok i går en dramatisk seier over Finland i G19-EM. På benken satt en tidligere TIL-trener.
Les mer om:

Slo tilbake etter tung periode: – Det har vært utrolig kjedelig

Bodø/Glimts Jens Petter Hauge har slitt med spilletid i Eliteserien i år. Torsdag åpnet han scoringsballet og var med på å senke Finland i G19-EM.

Norges G19-landslag mot EM-semi etter vanvittig snuoperasjon

Norges G19-lag gikk mot sitt annet tap i EM-sluttspillet, men på overtid av kampen mot Finland banket Christian Dahle Borchgrevink (19) inn målet som sørger for at semifinalehåpet lever.
Les mer om:

G19-landslaget snudde til seier mot Finland i EM

Norges J19-lag gikk mot sitt annet tap i EM-sluttspillet, men vendte til 3-2-seier mot Finland da Erik Botheim og Christian Borchgrevink scoret to sene mål.
Les mer om:

Overtidsdrama for Håland og Salte

Norge scoret to på overtid da de slo vertsnasjonen Finland 3-2 i G19-EM
Les mer om:

Vant etter overtidsdrama

Norges G19-lag gikk mot sitt annet tap i EM-sluttspillet, men vendte til 3-2-seier på overtid mot Finland. Christian Dahle Borchgrevink ble matchvinner.
Les mer om:

Ny Norge-kamp torsdag: – Seier viktigere enn å vise seg frem

Ola Brynhildsen startet for Norge i åpningskampen i EM. Han tenker ikke mye på at turneringen er et utstillingsvindu – men på at Norge skal vinne turneringen. I dag spiller Norge mot Finland.
Les mer om:

Nå skal det bli enkelt å få tak i lokalprodusert mat

SKIEN: Synes du det er vanskelig å få tak i lokalprodusert kjøtt, fruktsaft eller grønnsaker? Når REKO-ringen Grenland startes opp 1. august, blir det mye enklere. Konseptet har hatt stor suksess i Sverige og Finland, og nå følger Norge etter.

Tap i åpningskampen i EM

Erling Braut Håland hadde to i tverrliggeren da Norge tapte åpningskampen mot Portugal i G19-EM i Finland.

Blytung EM-åpning for Norge

Det norske G19-landslaget tapte første kamp i EM-sluttspillet 1-3 for Portugal. Norge møter Finland torsdag og Italia søndag i de neste kampene. Mer på TV2.no.

Markovic-perle til liten nytte – Norge tapte åpningskampen i EM

(Norge G19 – Portugal G19 1–3) Norge gikk på en smell mot Portugal i åpningskampen av G19-EM i Finland, men innbytter Eman Markovic (19) la inn en solid søknad om å spille fra start.
Les mer om:

Donald Trump på plass i Finland

USAs president Donald Trump har ankommet presidentpalasset i Helsinki. Trump spiste frokost med Finlands president Sauli Niinistö før møtet med Russlands president Vladimir Putin.

Dette skriver HA om i dag

Fotball-EM for unge spillere i Finland. Plagsom sigarettrøyk fra naboer i Hamar. En kjent restaurant som trengte mer penger fra eierne. Dette er noen av sakene HA skriver om i dag.
Les mer om:

– Det er kult at de er litt tøffe i trynet

De norske guttene har reist til Finland med ambisjoner om å vinne G19-EM.
Les mer om:

Finland er klar for toppmøte – med protester og heiarop

Søndag kveld kom president Donald Trump til Helsingfors, hvor han mandag skal møte sin russiske motpart. Trump ble møtt med både protester og heiarop da han kom til den finske hovedstaden.

Protester mot Putin og Trump i Finland

Presidentene Donald Trump og Vladimir Putin møtes mandag til sitt første ordinære toppmøte. Stedet er den finske hovedstaden Helsingfors, og viktige temaer er atomvåpen, krigen i Syria og situasjonen i Ukraina.

Nordmenn mest opptatt av boligpriser i Norden

Hele 35 prosent av nordmenn sier de følger utviklingen i boligprisene ofte, mot 28 prosent i Danmark og Sverige, og kun 20 prosent i Finland.

– Helt klart det største til nå i min karriere

Jakob Ingebrigtsen målte seg mot tøffe konkurrenter og slo til med et knallsterkt sølvløp på 1500-meteren under U20-VM i friidrett i Finland.
Les mer om:

Jakob Ingebrigtsen tok sølv

Jakob Ingebrigtsen timet løpet perfekt, men måtte ta til takke med sølv på 1500-meteren i U20-VM i Finland torsdag kveld. Mer på TV2.no.
Les mer om:

Henrik Haukeland om: Finland-eventyret som venter, sommertreningene med Stjernen og drømmen om NHL

Han er 23 år og har vært i OL, VM, spilt i SHL og har to ganger vært sterkt delaktig til at klubblaget har rykket opp. Nå er Finland neste stoppested for Henrik Haukeland.
Les mer om:

Faktisk.no: Misvisende å påstå at man ikke må betale TV-lisens i Nederland, Estland, Finland og på Island

Faktisk.no fastslår at det er misvisende å påstå at man ikke må betale TV-lisens i Nederland, Estland, Finland og på Island. De betaler i stedet eksempelvis en «kringkastingsskatt».

Arrangerer NUFF for 16. gang

I år arrangeres den 16. NUFF (Nordisk Ungdoms Filmfestival). Over 650 filmer er påmeldt fra 50 land. 12 nasjoner deltar i workshopen. 44 unge filmskapere og musikere fordelt på seks grupper skal i løpet av én uke lage en kortfilm. Deltagere fra Norge, Sverige, Russland, Finland, Spania, England, Irland, Tunisia, Palestina, Litauen, Malta og Tyskland. Festivalen gir et kvalitetsfullt lavterskeltilbud til unge filmskapere fra Norge og resten av verden. Man lærer mye om samarbeid og hvordan å kommunisere, arbeide og tolke film i grupper.

Fox News: Trump og Putin møtes i Finland

Presidentene Donald Trump og Vladimir Putin skal møtes i Helsinki sommer, melder Fox News på Twitter.

Julia (16) klar for nordisk mesterskap

– Det blir veldig gøy, sier Julia Gundersen (16) når vi får tak i henne på Gardermoen på vei til Finland.

Nærmer seg milliarden til tross for Johaug-nedtur

Active Brands økte omsetningen med 10 prosent i fjor og bikker snart milliarden til tross for Johaug-nedtur i Sverige og Finland etter dopingdommen.
Les mer om: