Nyheter om Finland


Korona-problemer for Solberg

Oliver Solberg har støtt på problemer foran sin VM-debut i WRC-klassen i Finland. Kartleseren Aaron Johnston har testet positivt for korona. Johnston får dermed ikke delta i VM-runden denne uken. – En stor skuffelse for Aaron og teamet. Men jeg er veldig takknemlig for at Seb Marshall kan hoppe inn i siste minutt, skriver Oliver Solberg på sin twitter-konto.
Les mer om:

Isolert fra resten av landet etter kraftig uvær – får kjøre via Finland

Svært kraftige vindkast har stengt av store deler av veinettet i Nord-Norge. Finnmarkinger må kjøre via Finland, og flere fly ble meldt forsinket.
Les mer om:

Slik blir vinterferieværet: – Nå kommer lufta fra Gran Canaria

Sydenluften kommer snikende sørfra. Men deler av Norge får besøk av kaldlufta fra Finland.
Les mer om:

Landslagsback til østerriksk hockey

Landslagsbacken Stefan Espeland (31) har skiftet klubb fra Eisbären Berlin til østerrikske Salzburg. Ifølge VG gikk overgangen i boks like før overgangsvinduet stengte tidligere denne uken. Espeland kan få sin debut for Salzburg fredag mot Klagenfurt, en klubb han spilte for i 2017/18-sesongen. Tidligere har Espeland vært proff i Fischtown Pinguins (Tyskland), Ilves (Finland) og flere svenske klubber. Han har spilt for Vålerenga og Lørenskog i Norge.

Helsinki har mer smitte enn Oslo – men der er det åpent

HELSINKI, FINLAND (TV 2): I Finlands hovedstad er kjøpesentre og barer åpne. Selv om smittetrykket er betydelig høyere enn i Oslo.
Les mer om:

Med denne metoden kunne vi ha vaksinert 40 prosent flere i Fredrikstad til nå

Finland går mot strømmen og tar egne vaksinevalg. Hadde Norge fulgt den samme strategien ville 5.900 i Fredrikstad vært vaksinert nå - i stedet for 4.300.

Finland bryter med anbefalingene: – Dette vil redde liv

HELSINKI, FINLAND (TV 2): Finland endrer vaksinestrategi for å øke tempoet på vaksineringen. De mener det vil redde liv. Norge vil enn så lenge ikke følge etter.
Les mer om:

VM-gull til Beitostølen: Jon Rolf (22) avsluttet sin internasjonale karriere som junior med å sikre mesterskapsmedalje

Jon Rolf Skamo Hope har de tre siste årene bodd på Beitostølen. I helga ble han U 23-verdensmester i Finland.
Les mer om:

Gull i junior-VM

Det har vært de norske herrene som har stått for det meste av medaljesankingen i junior-VM i Finland. Men søndag ville også Margrethe Bergane være med på leken. Hun har vært sterk gjennom hele mesterskap og hadde to bronser fra før av, men på 15 kilometer klassisk fellesstart parkerte hun hele feltet. Bergane rykket tidlig, og etter seks kilometer hadde hun opparbeidet seg en luke på godt over 20 sekunder. Til slutt kunne gå alene inn i mål og vant med 24 sekunder ned til den neste gruppa. – Hun gjør det på ekte Therese Johaug-vis her. Hun tar teten tidlig og kjører fra start.
Les mer om:

Norge vant VM-gull

Lars Agnar Hjelmeset paraderte Norge inn til stafettgull i junior-VM i langrenn i finske Vuokatti lørdag. Sønnen til den tidligere storløperen Odd-Bjørn Hjelmeset tok sølv på sprinten tidligere i mesterskapet. Pappa Hjelmeset var en del av støtteapparatet i Finland denne gangen. Han ble for øvrig verdensmester i stafett som junior selv tilbake i 1991. Da gikk han på lag med Thomas Alsgaard og Svein Tore Samdal. Lørdag hang Edvard Sandvik med i teten på 1.

Amundsen med bronse i U23-VM

Hedda Østberg Amundsen gikk inn til bronse på kvinnenes 10 km i U23-VM i Finland. Gullet gikk til polske Izabella Marcicz. Den polske løperen var 11,2 sekunder foran svenske Marie Louise Lindström, mens Amundsen ble slått med 19,6 sekunder. Amundsen var i ledelsen etter 3,3 kilometer foran Marcicz.

Norsk gull i junior-VM

Martin Kirkeberg Mørk smadret samtlige konkurrenter da han fredag ble verdensmester på 10 km fristil under junior-VM i Vuokatti. Han slo Alexander Stahlberg fra Finland med 14,9 sekunder. – Han kom hit til Vuokatti som den store favoritten, og gjør et bortimot optimalt løp, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn. Olivier Leveille fra Canada tok bronse. Jonas Vika lå også lenge an til å ta medalje, men fikk det tungt mot slutten og ble nummer fire. Edvard Sandvik ble nummer seks, mens Lars Agnar Hjelmeset måtte ta til takke med en 11.-plass.

Reagerer på forslag til koronatiltak: – Det vil føre til en alvorlig krise

I et brev har Justis- og beredskapsdepartementet bedt 200 kommuner i landet vurdere konsekvensene av å stenge grensene for helsepersonell fra Sverige og Finland.
Les mer om:

Norsk sølv i junior-VM

Lars Agnar Hjelmeset tok sølv på sprinten i junior-VM i Finland. Han blei klart slått av heimefavoritten Niilo Moilanen, men spurta frå svenske Emil Danielsson i kamp om sølvet. Nikolai Holmboe tok femteplassen. I kvinnefinalen blei Maria Hetz Melling sist i finalen. Gullet gjekk til polske Monika Skinder.
Les mer om:

JUNIOR-VM: SØLV TIL HJELMESET PÅ SPRINTEN

Sprintfinalene på Junior-VMs åpningsdag i Finland er unnagjort.
Les mer om:

JUNIOR-VM: POLSK SEIER PÅ SPRINTEN – HARTZ MELLING VAR NORGES KORT I FINALEN

Sprintfinalene på Junior-VMs åpningsdag i Finland er unnagjort.
Les mer om:

JUNIOR-VM: POLSK SEIER PÅ SPRINTEN – HARTZ MELLING NÅDDE IKKE HELT OPP I FINALEN

Sprintfinalene på Junior-VMs åpningsdag i Finland er unnagjort.
Les mer om:

JUNIOR-VM: VIKA PÅ 2. PLASS I PROLOGEN

Junior-VM i langrenn tok til tirsdag formiddag i Finland.
Les mer om:

JUNIOR-VM: HARTZ MELLING BESTE NORSKE I PROLOGEN

Junior-VM i langrenn tok til tirsdag formiddag i Finland.
Les mer om:

Resultater U23-VM Vuokatti 2021

U23-VM Vuokatti 2021 i Finland har disse resultatlistene:
Les mer om:

Resultater Junior-VM Vuokatti

Junior-VM Vuokatti 2021 i Finland har disse resultatlistene:
Les mer om:

SMØRETIPS: Junior-VM / U23-VM - Vuokatti

Slik er smøretipsene til Junior-VM og U23-VM Vuokatti 2021 i Finland.
Les mer om:

STARTLISTER: Junior-VM / U23-VM - Vuokatti

Startlister til alle konkurranser av Junior-VM og U23-VM Vuokatti 2021 i Finland.
Les mer om:

Aron (21) er Sørlandets håp i U23-VM: – Jeg blir skuffet om det ikke blir gull

Aron Rysstad har så langt fått resultatene han ønsket seg. Sammen med Tuva Lislevand går han denne uka for VM-medalje i Finland.
Les mer om:

Rallystjerner i slankekrig før VM

SJUSJØEN (NRK): Andreas Mikkelsen og Ola Fløene hadde alt klart før rally-VM i Finland. Men en tur på vekta ga dem begge et sjokk.