Nyheter om Finansminister


Britiske statsråder trekker seg i protest mot Boris Johnson

Finansminister Rishi Sunak og helseminister Sajid Javid trekker seg fra Boris Johnsons regjering og sier at de har mistet tillit til britenes statsminister.

- Krise

Storbritannias helseminister og finansminister trekker seg fra Boris Johnsons regjering i protest. - Krise, sier Storbritannia-ekspert Erik Mustad.

To britiske statsråder trekker seg i protest mot Boris Johnson

Finansminister Rishi Sunak og helseminister Sajid Javid trekker seg fra regjeringen i Storbritannia.

Mannefall for Boris

Storbritannias helseminister og finansminister trekker seg fra Boris Johnsons regjering i protest.

Storbritannias helseminister og finansminister trekker seg

Tirsdag kveld uttaler to ministre at de vil trekke seg fra den britiske regjeringen etter at de ikke lenger har tillit til Boris Johnson. Nå er erstatterne klare.

Argentinas finansminister går av

Argentinas finansminister Martin Guzman går av etter mindre enn tre år i landets regjering.

Argentinas finansminister går av

Argentinas finansminister Martin Guzman går av etter mindre enn tre år i landets regjering.

Fikk krav fra sine egne om drivstoffkutt: – At Sp ble med, tippa hele lasset

Regjeringa og finansminister Trygve Slagsvold Vedum må sørge for billigere drivstoff. Det krever Troms og Finnmark fylkesting, med støtte fra Sp.

Kristiansand slik noen opplever det, og slik det er

Landets statsminister fant det nødvendig å besøke Kristiansand fordi en finansminister og en kommunalminister har instruert en folkeavstemning i Søgne og Songdalen om kommunesammenslåingens fremtid. Da er det åpenbart mye som står på spill.

Trygve Slagsvold Vedum om Kristiansand-saken: – Alt vi har gjort, er å lytte

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier han ikke forstår alt bråket i saken om Kristiansand storkommune. Han sier regjeringen kun har lyttet til folk.

Gir ikke bensinrabatt i sommer

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har ingen konkrete planer om å kutte i drivstoffprisene i sommer.

Vedum sier nei til SV i regjering

Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum avviser LO-lederens oppfordring om å ta SV inn i regjeringen.

Sp-Vedum: Stenger for SV i regjering

YOUNGSTORGET (VG) Mens statsminister Jonas Gahr Støre ikke vil utelukke å ta med SV på laget, sier Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum nei til LOs krav om å ta SV inn og danne flertallsregjering.

Minister: Russland forventer å tjene hundrevis av milliarder til på olje og gass i år

Russland venter å hente inn ytterligere 1.000 milliarder rubler i olje- og gassinntekter i år, og deler av det vil gå til krigen, ifølge landets finansminister.

Vedum taus om OL i Norge: – Feigt

Før valget var finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) forkjemper for en ny norsk OL-søknad. Nå kutter han i offentlige utgifter og vil ikke kommentere saken lenger.

Kommunikasjons-boss slakter Vedums PR-nekt: – Helt absurd

Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum forbyr sine stortingsrepresentanter å snakke med ansatte i PR-bransjen. Da burde han støtte et lobbyregister, svarer bransjesjefen.

Varsler flere kutt i regjeringskvartalet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler flere kutt i regjeringskvartalet. – Målet er å spare mest mulig, så denne jobben er ikke ferdig, sier han.

Vedum varsler flere kutt i regjeringskvartalet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler flere kutt i regjeringskvartalet. – Målet er å spare mest mulig, så denne jobben er ikke ferdig, sier han.

Regjeringens sirkusopptreden

Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum, olje- og energiminister Terje Aasland og næringsminister Jan Christian Vestre stod samlet frem og fortalte om sine illusoriske vindkraftambisjoner og bløffen om at dette er positiv klima og miljøpolitikk.

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

– Du vet kanskje ikke hvem jeg er, men jeg landets finansminister....

Fredagskommentar: Det er viktig å ha tillit til landets ledere. Men enda viktigere er det å komme seg på do når man trenger det. Bildet er forresten fra Lundetangen pub – der Trygve Slagsvold Vedum var gjest for en tid tilbake. Mer om finansministeren litt senere.

Gode tider betyr vanskelige budsjetter

Norsk økonomi går godt, og arbeidsledigheten er veldig lav. Å dytte enda mer penger inn i norsk økonomi skaper inflasjonspress. Det betyr kutt for en finansminister som har lovet mye.
Les mer om:

Slik forsvarer Vedum elbil-kuttet: – Misforstått klimakamp

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier at folk må betale moms hvis de vil kjøpe seg luksusbiler. Han mener at det finnes mer enn nok gode elbiler under 500.000 kroner til norske familier.

Pressekonferanse om Revidert nasjonalbudsjett 2022

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett for 2022.

Vedum om budsjettet: – Renten er spøkelset

– Jeg er fornøyd med opplegget vi legger fram i dag, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum om revidert nasjonalbudsjett som legges fram i dag.