Nyheter om Film


Zendaya klar som sangstjerne i film om Ronnie Spector?

Zendaya kommer trolig til å huskes som et av de aller største talentene fra sin generasjon. For halvannen uke siden vant hun en Emmy for rollen som Rue i Euphora – som den yngste kvinnen noensinne. Nå er 24-åringen også aktuell med Malcolm & Marie – en Netflix-film hun spilte inn i skjul midt i pandemien. Malcolm & Marie er produsert av A24, selskapet bak Euphoria. Det samme er multitalentets kommende prosjekt. I dag ble det kjent at Zendaya ligger an til å spille hovedrollen i en film om Ronnie Spector. Det melder blant andre Variety. Ronnie var superstjerne på 60-tallet sammen med trioen The
Les mer om:

Fanget spektakulær ulykke utenfor sitt eget hus på film: –⁠ Jeg er ikke overrasket

Det er ikke uvanlig for Claus Selle at bilene havner i grøfta utenfor huset. Lørdag gikk sjåføren fra stedet.
Les mer om:

Fanget spektakulær ulykke utenfor sitt eget hus på film: –⁠ Jeg er ikke overrasket

Det er ikke uvanlig for Claus Selle at bilene havner i grøfta utenfor huset. Lørdag gikk sjåføren fra stedet.
Les mer om:

Fanget spektakulær ulykke utenfor eget hus på film: –⁠ Jeg er ikke overrasket

Det er ikke uvanlig for Claus Selle at bilene havner i grøfta utenfor huset. Lørdag gikk sjåføren fra stedet.
Les mer om:

Demi Lovato sin ferske eks-forlovede Max Ehrich visste ikke om bruddet

Demi Lovato og Max Ehrich ble forlovet i juli. To måneder i forkant ble paret «offisielt» da de stilte i musikkvideoen til Justin Bieber og Ariana Grande. Men denne uken ble det over. Til Max Ehrichs store overraskelse? I ettermiddag skriver den 29 år gamle skuespilleren på Instagram Stories at han fikk vite om bruddet under innspillingen av sin neste film ved å lese om det i en tabloidavis. Les nedenfor.   «Forestill deg å finne ut om statusen til ditt forhold via en tabloid», skriver Max. «… Mens du er midt i innspillingen av en biopic om en pastor i en kristen kirke hvis intensjon med fil

Eva Sørhaug lager thrilleren The Edge of Normal

Eva Sørhaug filmatiserer debutromanen til stjerneforfatter. Romanen til Carla Norton, The Edge of Normal, blir til film med samme tittel via den norske regissøren. Boken er den første romanen til forfatteren, som tidligere har tatt førsteplassen på New York Times’ bestselgerliste med sin true crime-bok Perfect Victim. Hovedpersonen i The Edge of Normal er Reeve LeClaire, som kan virke som en vanlig ung jente. Men for 10 år siden ble Reeve kidnappet og holdt fanget av en sadist i fire år.

Øystein Dolmen skriver memoarer om Knutsens & Ludvigsens glansdager

– Det er fra da vi var aktive på scenen og på turné og opplevde så mange sjuke ting. Om ikke det er så viktig for verden, er det utrolig morsomt for meg å skrive memoarene, sier «Knutsen» til NTB. Humor- og musikerduoen, som ifølge den gjenlevende halvdelen verken «var særlig gode til å synge eller spille», er blitt ikoniske.

Barn og unge fortener Youtube og dataspel på norsk

KOMMENTAR: Når norske barn ser på Youtube, strøymer film og speler dataspel, badar dei i engelskspråkleg innhald. Det er på tide å ta mediebruken til barn og unge på alvor og tilby norsk innhald i dei kanalane dei sjølve liker best.
Les mer om:

«Follow Me»: Skrekkelig dårlig skrekkfilm

Regissør og manusforfatter Will Wernick har laget nok en film som foregår i et escape room, og alt jeg ville var å flykte fra kinosalen.
Les mer om:

Kjartan Lauritzen samlet musikknorge i Balestrand for en viktig sak ♡

Det er i Balestrand man skulle vært i sommer I juni og juli samlet nemlig Kjartan Lauritzen og storebroren Theodor «Teddy» Kvikne rekordmange norske talenter på Vestlandet. Ja, så mye kunstaktivitet har det nok ikke vært ved Sognefjorden siden nasjonalromantikkens tider. Historiens første runde med Balestrand Badeklubb, som samlingen heter, bestod av et tjuetalls artister og produsenter, samt klesdesignere, fotografer, kunstnere, musikere og andre kreative folk.  Gjengen samarbeidet på individuelle prosjekter, og produserte i tillegg en felles mixtape bestående av 21 låter som slippes førstko

Tore fra Tromsø deltok under lørdagens stiløp. Slik fanget han opplevelsen på film

Tore Eriksen sprang i helga Harstad Summits Trail Marathon. Nå har han samlet hele opplevelsen i en fire minutter lang film.
Les mer om:

Absurd Knutsen & Ludvigsen

FILM: Tynn historie, men fantasifull og fargerik Knutsen & Ludvigsen-oppfølgjar.
Les mer om:

Grusomt gode Seven fyller 25 år

Seven alias SE7EN har bursdag. I dag er det 25 år siden premieren til det som i dag kan kalles en av verdens beste thrillere. Noe de færreste forventet i 1995. Etter å ha laget musikkvideoer for blant andre Madonna, Michael Jackson og Aeromsmith, spillefilmdebuterte David Fincher med ikke så vellykkede Alien 3 tre år tidligere.

- En film trigger ikke pedofili

Sylvi Listhaug (Frp) får motstand av rettspsykiater og psykologspesialist Pål Grøndahl.
Les mer om:

Nomadland med Frances McDormand er en soleklar Oscar-favoritt

Nomadland bør man glede seg til. Ikke bare gir de fleste anmeldere fra festivalene filmen to store tomler opp. Under årets – selvfølgelig digitale – Toronto International Film Festival, som avsluttet i går, vant Nomadland publikumsprisen People’s Choice Award. Noe som ofte er en stor pekepinn når det kommer til Academy Awards. Det er i alle fall mange filmer som har gått fra TIFF- til Oscar-seier. Som for eksempel The King’s Speech, Silver Linings Playbook, 12 Years A Slave, Room La La Land og Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Nomadland er basert på non-fiction-boken Nomadland: Surviv

Et tilfeldig møte med en fyr i hengekøye skulle gi Jannicke (44) helt uante muligheter

- Livet mitt er alt annet enn A4 sier Jannicke Tolfsen (44), som gikk fra å drive campingplass til å lage film om Norges mest populære baker.
Les mer om:

Emmy 2020: Her er årets vinnere

Emmy Awards 2020 visste at det kom til å måtte bli en amputert affære. Men likevel klarte de å lage en relativt bra produksjon. Jimmy Kimmel var Emmy-vert med hjelp fra DJ D-Nice. Selvfølgelig uten rød løper-fest i forkant og uten folk i salen på grunn av COVID-19. Men i de første minuttene av sendingen klippet de inn eldre Emmy-opptak, slik at det så ut som salen var full av stjerner som lo og klappet til det Jimmy sa. Det fremstod ganske ekte – og veldig absurd. (Tenk at det var slik før.) – Selvfølgelig har vi ikke et publikum. Dette er ikke et MAGA-stevne.

Bra om kritikarar ikkje er einige om ei bok er god

KAPITTEL: Problemet er ikkje om ulike kritikarar gir ulik kritikk til ei bok, ein film eller eit teaterstykke, men om det blir så få kvalifiserte kritikarar at det ikkje blir nokon diskusjon.
Les mer om:

«Kunstneren og tyven»: Kunst, kjærlighet og kriminalitet

Takket være dokumentarskaper Benjamin Rees søkende nysgjerrighet, får vi ta del i et helt spesielt vennskap mellom en kunstner og tyven som stjal fra henne. I tillegg lager Ree skikkelig bra film.
Les mer om:

Ber Netflix fjerne film hun ikke har sett

Sylvi Listhaug (Frp) mener «Cuties» kan trigge pedofili, men innrømmer å ikke ha sett filmen selv.
Les mer om:

Kanye West poster alle Universal Music-kontraktene sine på nettet

Kanye West har en hektisk morgen på Twitter – og lager musikkbransjehistorie. For noen minutter siden la han ut sine kontrakter – mer enn 50 sider – med Universal Music Group; verdens største musikkselskap. Her har han og hans label G.O.O.D. Music diverse kontrakter. Ye poster også en video hvor han urinerer på en av sine 21 Grammy-statuetter.

No Time To Die: Sniktitt på Rami Malek som James Bond-skurk

Rami Malek går fra datasnoker og rockestjerne til å spille en vaskekte skurk i den kommende 007-filmen No Time To Die. I et nytt klipp blir vi bittelitt kjent med karakteren Safin. – Det jeg virkelig ville oppnå med Safin var å gjøre ham forstyrrende. Han ser på seg selv som heltemodig, sier stjernen fra Mr. Robot og Bohemian Rhapsody.  No Time To Die-regissør Cary Joji Fukunaga beskriver også antagonisten som skremmende.  – Det han vil, og det han er villig til å gjøre, gjør ham til en skremmende karakter.

Denne filmen bør du sjå! Punktum.

FILM: «Kunstneren og tyven» er kanskje den mest fascinerande historia du får sjå på kino i år.
Les mer om:

Få funksjonshemmede i norsk film: – Vi er mennesker man ikke skal se

Personer med funksjonsnedsettelse er grovt underrepresentert i norsk film. Funksjonshemmet filmskaper mener det skaper diskriminering i resten av samfunnet.
Les mer om: