Nyheter om Film


Fra flyktningeleir til fest med Lady Gaga

Zain (14) ble oppdaget i en flyktningleir. Nylig startet han og familien et nytt liv i Hammerfest – samtidig er 14-åringen Oscar-favoritt i en prisbelønnet film.
Les mer om:

Dansk film åpner Berlin-festival

Filmen er en samproduksjon mellom Danmark, Canada, Sverige, Frankrike og Tyskland, og betegnes som et drama der en rekke personer prøver å finne kjærlighet og varme i et vinterkaldt New York. Hovedrollene spilles ifølge TT av Zoe Kazan, Tahar Rahim, Andrea Riseborough, Bill Nighy og Caleb Landry Jones. Og filmspråket er engelsk. – Jeg er svært beæret. Det skal bli vidunderlig å se filmen sammen med et Berlin-publikum, sier Scherfig, som vant Sølvbjørnen der for sin dogmefilm «Italiensk for begynnere» i 2001. LES OGSÅ: Dette er årets Golden Globe-nominasjoner. Berlinalen åpner 6.

Varm folkefest i to kalde for fredsprisvinnerne

Den tradisjonelle – og innendørs – Nobelkonserten røk ut av økonomiske årsaker.

Camp Valdres på Beitostølen under World Cup i helgen

Film fra Camp Valdres.
Les mer om:

Tommy Wirkola må «krige» for å få lage storfilm av nordnorsk krigsdrama

En TV-serie om «Slaget om Narvik» kan bli tidenes dyreste norske produksjon. Men serien kan også bli film. Det kan sette Hollywood-regissørens egne filmplaner i fare.
Les mer om:

Bilde av nakne dansker på toppen av pyramide provoserer egyptere

En film og et bilde av to nakne dansker i sexpositur på toppen av verdens mest kjente pyramide, har ført til sinner i kok og egyptisk etterforskning.
Les mer om:

Så film – naboen ringte politiet

En mann i Kolvereid fikk ikke sove natt til lørdag, og ringte politiet fordi naboen bråket.
Les mer om:

– En dyr, svært påkostet film med store scener

Nærmere bestemt produsent Synnøve Hørsdal, administrerende direktør i Maipo Film, som i mange år har kjempet for at «Sonja» skulle nå lerretet. I 2011 ble hun forelagt ideen til en TV-serie. Men Hørsdal ville ha film, hun satte i gang manusforfattere – og hentet inn Anne Sewitsky i deres tredje samarbeid. – Det er tilfredsstillende når vi er kommet hit, men det har vært et enormt langt løp, sier Hørsdal til NTB når det er én uke igjen til førpremieren, før det norske kinopublikummet får møte skøyteikonet 1.

Lady Gaga: – Jeg kan ikke tro det

– Denne filmen har virkelig vært et lidenskapsprosjekt for alle involverte, og vi ble alle som en familie, het det fra Lady Gaga. Hun startet Twitter-meldingen med å hylle Bradley Cooper for «hans utrolig visjon og innsats», fortsatte med å hylle medforfatterne på låten «Shallow», før hun avrundet med å takke og si: – Og jeg kan ikke tro at jeg er nominert som beste kvinnelige skuespiller av Golden Globe for en film! Det vanket hele fem Golden Globe-nominasjoner til «A Star Is Born», som allerede tidlig i den amerikanske prissesongen ble en stor favoritt – og fortsatt vil være det frem mot Osc
Les mer om:

Vogntog-sjåføren «fulgte litt med på veien» mens han så film

En polsk yrkessjåfør ble tatt på fersken mens han så film under tungtransport i Trøndelag. Fikk førerkortet beslaglagt.

Bittersøt, dansk jul

FILM: Velkommen til dansk julekveld - med and, stive smil og sarkasmar.
Les mer om:

Så på film mens han kjørte vogntog

Statens vegvesen er rystet etter å ha tatt en yrkessjåfør for å ha sett på film mens han kjørte vogntog.
Les mer om:

Bond-film vil spille inn i Norge

Av de elleve søkerne er det ett prosjekt som bare er navngitt som «B25». Det var Bergens Tidende som først omtalte at det dreide seg om den neste filmen om den britiske spionen James Bond, en film som omtales som «Bond 25» og har Daniel Craig i hovedrollen.

En verden hinsides alt man har sett før

Imponerende visuelle effekter i en litt for tettpakket film.
Les mer om:

Her er årets Film Fra Nord-program på TIFF: - Selve hjertet av festivalen

Fridtjof Kjæreng åpner film Fra Nord på TIFF.
Les mer om:

James Bond kan havne på Vestlandet

Den neste «James Bond»-filmen kan havne på Vestlandet. Slik kan en i hvert fall lese søknadene til den norske insentivordningen for film.
Les mer om:

Norske Prince-eksperter frykter musikkfilm-planer

Det melder Variety, og siterer kilder på innsiden som hevder at det ikke dreier seg om en biografisk film, men at både filmselskapet og bostyret til Prince ønsker «noe originalt og utenfor boksen». Det skal være snakk om en fiksjonshistorie, der Prince-låtene skal drive handlingen fremover. Høres det kjent?

Brå og Gotaas besøker over 40 steder før jul - Dette er hele reiselista

Oddvar Brå og Thor Gotaas kommer blant annet til følgende steder høsten 2018 for å vise film og prate om boka "Oddvar Brå - Et skiløperliv":
Les mer om:

Skuespiller Robert De Niro fikk ærespris

75 år gamle Robert De Niro ble hedret på Marrakech film festival og fikk æresprisen overrakt av sin gode venn og makker, regissør Martin Scorsese.
Les mer om:

Rockefestival med åpningskonsert i Operaen

For når artister som Kiss, Volbeat, Dream Theater og Def Leppard kjører i gang på Ekebergsletta i juni, vil det nok høres utover nabolaget. LES OGSÅ: Norsk film til prestisjetung filmfestival. Men selve festivalåpningen skjer altså innendørs i det hvite marmorbygget som bookingsjef Jarle Kvåle kaller Norges flotteste konsertsal. – En stor ære for oss i festivalen, sier Kvåle om åpningskonserten 26. juni, mens det fra Operaens Anna Hereid heter: – Som landets største kulturinstitusjon ønsker vi også å bidra til at kunst og kultur generelt blir viktigere i folks liv.
Les mer om:

Forhandler om rolle i kommende Disney-remake

Det melder blant annet Variety. Disney har de siste årene gjort stor suksess med nyinnspillinger av sine klassiske animerte filmer. I 2019 står filmene i kø og i løpet av årets første seks måneder kommer «Dumbo», «Alladin» og «Lion King» på løpende bånd. LES OGSÅ: Norsk film til prestisjetung filmfestival. Nyinnspillingen av Disney-klassikeren «Pinocchio» fra 1940 skal etter planen regisseres av Paul King, som blant annet sto for regi på publikumssuksessen «Paddington» i 2015. Ifølge Variety skal Tom Hanks være aktuell i rollen som Geppetto i filmen.
Les mer om:

Inntar Den Norske Opera & Ballett i 2019

Konserten lørdag 19. januar betegnes som et punktum for det Spellemann-nominerte albumet Hva Nå, som ble utgitt i 2017. – Det å spille i Operaen blir jo en helt ny opplevelse for oss. Nå har vi stort sett spilt på rockescener med stående publikum i noen år, så blir gøy å utforske materialet vårt i en helt ny setting, sier låtskriver, instrumentalist og sanger Ingeborg Marie Mohn i en kommentar. LES OGSÅ: Norsk film til prestisjetung filmfestival. Etter konserten i Den Norske Opera & Ballett skal bandet i studio for å spille inn nytt materiale.
Les mer om:

Norsk film til prestisjetung filmfestival

«Sonja» skal vises i festivalprogrammet «Premiers», som viser spillefilmer det knyttes store forventninger til. Det er Anne Sewitsky som er regissøren bak filmen. Hovedrollen spilles av Ine Marie Wilmann. LES OGSÅ: Så mye mer betaler nordmenn for sitt Netflix-abonnement. Filmen handler om den tredoblede OL-mesteren og kunstsamleren Sonja Henie som reiser til Hollywood i 1936 for å bli filmstjerne og hennes oppturer og nedturer. The post Norsk film til prestisjetung filmfestival appeared first on GAFFA.no.

Skuespiller Robert De Niro fikk ærespris – langet ut mot Trump

De Niros karriere begynte på Broadway, før han oppdaget filmens verden i en alder av 20 år. Han har jobbet med Scorsese på en rekke filmer, fra «Taxi Driver» i 1976 til «Casino» i 1995 og innhentet blant annet ti Oscar-statuetter. Deres niende film sammen blir Netflixs «The Irishman», som slippes i 2019. – Vi spilte inn vår første film sammen, jeg tror det var for over 45 år siden.
Les mer om:

Anderson .Paak gjester hovedstadens konsertstorstue

Amerikanske Anderson .Paak har blitt rost opp i skyene de siste årene med sine stort sett strålende albumutgivelser Venice (2014), Malibu (2016) og Oxnard (2018). Han har også spilt en rekke konserter her til lands, sist under festivalen Kadetten i sommer. Konserten han gjorde på Parkteatret i 2016 ble anmeldt til seks stjerner her i GAFFA. Neste år tar Anderson .Paak steget opp i øverste divisjon når han inntar selveste Oslo Spektrum sammen med backingbandet The Free Nationals. LES OGSÅ: Norsk film til prestisjetung filmfestival. Konserten går av stabelen mandag 4.