Nyheter om Film


Kurerer redsel for å fly - gir ut flyskrekk-kurs på film

Fredrikstad-mannen Petter Corneliussen har kurert flyskrekk hos sine klienter i 20 år. Nå feirer han jubileet med å utgi en jubileumsfilm som også inneholder hele programmet fra flyskrekk-kurset hans.
Les mer om:

De Niro avslører nye detaljer fra innspillingen av filmklassikeren fra 1978

Filmen, som på norsk het «Hjortejegeren», fanget traumene i kjølvannet av Vietnam-krigen. – Jeg følte alltid at «Hjortejegeren» kom til å bli en god film, ellers ville jeg ikke laget den. Den hadde sine feil, men det var alltid noe svært spesielt ved den, sier De Niro ifølge The Guardian. LES OGSÅ: Erlend Loe-roman blir HBO-serie. Skuespilleren byr på en lang rekke fotografier, manusark med håndskrevne notater på og andre minner, som aldri før har vært publisert, og snakker om sitt sterke forhold til regissør Michael Cimino. Men boken, som utkommer 9.

Allerede årets mest sette, norske kinofilm

Det gjør at den ifølge en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon er årets mest sette, norske kinofilm. – Det er utrolig gøy at så mange allerede har sett filmen, og at den treffer såpass bredt på tvers av generasjoner.

– Alt gikk i sakte film

Robert (36) havnet på taket da lastebilen skled av veien og havnet i grøfta.
Les mer om:

Netflix’ storfilm The Irishman har allerede blitt sett av 17,1 millioner i USA

Suksess? Martin Scorsese-storfilmen The Irishman har i løpet av sine første fem dager blitt sett av 17,1 millioner personer i USA ifølge Nielsen. Netflix er ikke så glad i å snakke om seertall og visninger, og har ikke alltid vært enige i måten Nielsen måler deres streams. «Kanalen» har ifølge Deadline ennå ikke kommentert målingen, men tallet lover godt. Eventuelle Oscar-nominasjoner for The Irishman vil også hjelpe brandet til streaming-kanalen.

Norsk film til prestisjetung festival: – Blir helt svett!

For første gang noensinne er en norsk-regissert kinodokumentar invitert til Sundance.
Les mer om:

Norsk film til prestisjetung festival: – Blir helt svett!

For første gang noensinne er en norsk-regissert kinodokumentar invitert til Sundance.
Les mer om:

Norsk film til prestisjetung festival: – Blir helt svett!

For første gang noensinne er en norsk-regissert kinodokumentar invitert til Sundance.
Les mer om:

Adam Sandler truer med å lage «dårlig film med vilje» om ikke han vinner Oscar neste år

Leonardo DiCaprio ble Oscar-nominert allerede i 1994 for «What’s Eating Gilbert Grape», men kunne først ta imot den gjeve prisen i 2016 for sin innsats i «The Revanant», utgitt året før. Det er muligens ikke mange filmelskere som vil argumentere for at Adam Sandler (bildet) har en like høy stjerne som DiCaprio, til tross for en filmkarriere som strekker seg enda litt lenger enn den «Once Upon a Time in Hollywood»-aktuelle stjernen.

Fra «Miami Vice» via «Django Unchained» og HBOs «Watchmen» – nå er Don Johnson kinoaktuell igjen

Når Donald Wayne Johnson fyller 70 år 15. desember, kan han se tilbake på en lang og innholdsrik Hollywood-karriere. Skjønt, før 80-tallsserien «Miami Vice» var livet hans alt annet enn en fødselsdagsfest. LES OGSÅ: Ikonisk filmkarakter med comeback etter 37 år. – Tro meg, det var ikke lett. Jeg slet og sultet i et dusin år, forteller den nå gråsprengte, men stadig elegante «Don» til NTB i London. – Men jeg elsket yrket mitt, og tok det ikke personlig at jeg måtte stille meg i kø for sosialstønad etter ikke å ha jobbet på måneder.

Elizabeth Banks’ neste film beskrives som en blanding av «American Psycho» og «Thelma and Louise»

Den kommende filmen, som inngår i filmselskapet Universals monsterunivers, kan skilte med et stort stjernenavn – både i regissørstolen og i hovedrollen: Nemlig «Charlie’s Angels»-aktuelle Elizabeth Banks. Det melder The Hollywood Reporter denne uken. LES OGSÅ: Ny Harrison Ford-trailer latterliggjøres på nett. Ifølge filmnettstedets skribent Borys Kit har kilder nær innspillingen beskrevet tonen i filmen som en blanding av «American Psycho» og «Thelma and Louise».

Jul i Blåfjell 20 år: Dette gjør skuespillerne nå!

I dag er det 20 år siden Jul i Blåfjell ble sendt for aller første gang. Mens de fleste nordmenn stortrives i en adventstid fylt med både nye og eldre julekalendere, sitter det mange hjemme som fortsatt kjenner på at NRK i 2015 valgte å vrake Jul i Blåfjell for evig tid. 16 år etter at serien debuterte på skjermen i 1999, ble det avgjort at historien om Turte og Tvilling aldri skulle vises på TV igjen, grunnet «dårlig teknisk kvalitet» og at den fremstår som «utdatert».  Dessverre har NRK heller ikke rettighetene til å legge ut serien på nett. Vi føler så absolutt med dem som kjenner på tap

Advent i Kvalekrikkjen 1

Velkommen til årets julekalender. Det er ingen ringare enn Todlev Kvalekrikkjen og Helje Sundvodl, alias Terje Bråtveit og Helge Bakka, som skal leia oss gjennom dialektord frå Suldal. Kvar dag serverer me ein ny episode frå livet i utskjeklene, der eit nytt suldalsord kjem på bordet. Kanskje tar du det utan vidare, men blir du ståande i språkleg skårfeste, fortvil ikkje. Me serverer fasiten neste dag. Film: Sjur Skjelbreid Førland

Gøy for de bilgale, ikke så mye mer

«Ford v Ferrari» er en film som byr på rikelig med brølende motorer og høy fart, men det holder ikke helt i mål.
Les mer om:

«The Nightingale»: En rasende film

Filmanmeldelse: Ondskapen kjenner ingen grenser i «The Nightingale».
Les mer om:

The Weeknd debuterer som skuespiller med seriøs Adam Sandler i Uncut Gems

Klarer du å ta Adam Sandler på alvor? Med over 60 filmroller er 53-åringen først og fremst kjent for lettbeint humor, men han har også sine seriøse øyeblikk. Som i Paul Thomas Andersons Punch-Drunk-Love fra 2002, og Noah Baumbachs The Meyerowitz Stories i 2017. De fleste har sett ham i komedier som The Wedding Singer (1998), Grown Ups (2010), 50 First Dates (2004), Click (2006) Netflix’ The Ridiculous 6 (2015).  Valgene har kanskje ført til at han per dags dato ikke har blitt Oscar-nominert én gang. Adam Sandler ble nominert til Golden Globes for Punch-Drunk-Love (han vant ikke), men kan skryt

Dropper film etter machete-slagsmål

To kinokjeder i Storbritannia trekker filmen «Blue Story» etter at bevæpnede ungdommer dukket opp på visning. Beslutningen får mange til å se rødt.
Les mer om:

Netflix langtidsleier historisk kino – åpnet av Marlene Dietrich – for å sikre prisnominasjoner

Det er den historiske kinoen Paris i New York som skal bli «hjem for spesielle Netflix-kvelder, visninger og kinopremierer», heter det fra Netflix på Twitter. Tidligere har strømmetjenesten leid ymse kinoer på kort sikt for å sikre at deres originalproduserte filmer oppfyller kravene om kinovisning av en viss varighet for å være aktuelle til priser. LES OGSÅ: Hans Zimmer til Norge i 2021. Nå skal Netflix ifølge Deadline ha inngått en tiårig leieavtale.

Jennifer Lopez får filmpris – som «en stjerne i alle ordets betydninger»

Som stjerne i den nye filmen «Hustlers» – en krimkomedie om en gjeng strippere som begynner å rappe penger fra klientene – skal Jennifer Lopez motta festivalens Spotlight Award. – Jennifer Lopez er en stjerne i alle ordets betydninger, noe du vil oppleve i hennes nyeste film «Hustlers».
Les mer om:

Hvis du bare skal se én NRK-reportasje i år, så bør det bli denne

Hvor mange gullkorn kan fire kunstnere lire av seg på under to minutter? Ganske mange, skal det vise seg. De utvalgte malerne i i Odd Nerdrums Memorosa-gruppe skal stille ut kunsten sin i Vestlandets uoffisielle hovedstad, og i den forbindelse har NRK tatt en prat med dem. Hele snutten er gull på rull, men la oss sitere Øde Nerdrum (sønnen til Odd) og det unge talentet William Heimdal:  William Heimdal: – Siden jeg ikke er skolert og ikke har blitt oppdratt av en kunstskole, så har jeg ikke ingen oppskrift altså.
Les mer om:

Norsk filmbransje stemples som klimauvennlig

Flere i norsk filmbransje tar til orde for å endre finansieringsordningen i mer miljøvennlig retning, skriver Aftenposten. – Man flyr skuespillere fram og tilbake til Latvia bare for å prøve et kostyme. En annen ting er at man «lager» Norge i utlandet. Hus, landskaper og alt annet bygges opp for å ligne på stedene der handlingen skal foregå, sier regissør Guro Bruusgaard til avisen. LES OGSÅ: Omdiskutert festival tilbake i 2020. Hver tredje norsk film spilles inn i utlandet, viser tall fra Norsk filminstitutt (NFI).
Les mer om:

Foreviget på egen film: Ikke alle trener med drone

Nesten 700 smått og stort fra Lyn Ski har årlig samling i Trysil. Det blir det film av.
Les mer om:

Lyden av kniv som skjærer i kjøtt

Ny film om veien ut av nynazistmiljøet beskriver et liv der trusselen om vold er konstant.
Les mer om:

Shia LaBeouf spiller sin egen (ikke så flotte) far i sin nye film Honey Boy

Terapeutisk film? Før Transformers hadde Shia LaBeouf allerede spilt i 14 filmer. Men det var robotene i forkledning som tok ham fra Disney-stjerne til ekte Hollywood-stjerne. I etterkant har du sannsynligvis irritert deg over skuespilleren minst én gang.
Les mer om: