Nyheter om Film


375 kunstnere åpner atelierene sine i helgen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: «Oslo Open» arrangeres søndag 28. april.Hvordan jobber en kunstner? Hva er et atelier? Under Oslo Open kan du besøke Oslos kunstnere på deres arbeidsplass, over hele byen og i ditt eget nabolag. Se kunsten på nært hold før den havner i et galleri eller på museum!

Anmeldelse: Spirituelt vemod i de japanske skoger

Skogens blendende skjønnhet og dens påvirkningskraft på oss mennesker, får god plass på kinolerretet i Naomi Kawases film «Reisen til Yoshino».
Les mer om:

Bratt læringskurve i brannvesenet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Brannen i Sokndal er den største hendelsen jeg har vært med på til nå. Der hadde jeg i oppgave å lede operasjon og koordinerte folkene i alle sektorer. I tillegg hadde jeg ansvar for styring av skogbrannhelikoptrene. Det var veldig nytt -- og veldig gøy, forteller Otto Leidland.Det meste er nytt for den ferske brannmannen fra Egersund.

Her blir streikevakt på Orstad angripen og skuva over ende

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er harde frontar i Traftec, som held til i Orstadvegen i Klepp. Sidan i fjor sommar har fem tilsette streika for få ein tariffavtale.

– Full av små, nydelige scener

Filmanmeldelse (5): «mid90s» er en morsom og ærlig film om skating og oppvekst, mener Filmpolitiet.
Les mer om:

Stjernespekket Bond-presentasjon på Jamaica

Den 25. filmen om James Bond er ventet å være skuespiller Daniel Craigs siste film i rollen. Produsentene bak filmen valgte Jamaica og forfatter Ian Flemmings egen villa GoldenEye som sted for avsløringen av flere nyheter om filmen. I direktesendt overføring på Twitter fortalte produsentene Michael Wilson og Barbara Broccoli, og flere av de mest sentrale skuespillerne, om filmen. Deler av jubileumsfilmen er spilt inn i Norge, nærmere bestemt i Nittedal i Akershus. Innspillingen fant sted mellom 25. mars og 2.

Avslører detaljer om nye James Bond: Ikke lenger i tjeneste

007-produksjonen serverte torsdag live-sending på sin egen Twitter-konto fra et ikonisk Bond-innspillingssted på Jamaica. Der kom det fram at en danske og en Oscar-vinner er med i neste film.
Les mer om:

730-premiere: Den nye musikkvideoen til Linnea Dale bør vinne priser

Her favourite movie was The Birds She would watch it over and over a million times Du vet at musikkvideoen blir noe helt spesiell når den første tekstlinjen referer til Alfred Hitchcock-horror. Vel, man kan i hvert fall håpe at den blir noe helt spesielt, og det er den i dette tilfellet. Linnea Dale er tilbake for fullt med drammenserne i Donkeyboy om dagen, men stemmen bak «Ambitions», «Sometimes» og nye «Think You Should» jobber også med sine egne prosjekter. I den Daniel Paida Larsen-regisserte musikkvideoen til «Birds» tar hun oss med hjem til Telemark – i en vidunderlig og creepy snutt.

På line over Lysefjorden

Balansekunstneren Petr Vorisek fra Tsjekkia ble fanget på film da han gikk på line over Kjerag. Foto ved Espen Hatleskog @pilotviking.
Les mer om:

Denne filmen blir ikke å se på Disneys nye strømmetjeneste

I midten av november lanseres Disney+ i USA. Det er ventet at strømmetjenesten raskt skal lanseres i en rekke andre land.

«Norsk» James Bond-film presenteres i dag

Filmen er den 25. om verdens mest berømte etterretningsagent. Klokka 14.10 torsdag norsk tid lanseres filmen, som til nå har gått under arbeidstittelen «Bond 25». Filmen er ventet å være skuespiller Daniel Craigs siste film i rollen som James Bond. Deler av jubileumsfilmen har blitt spilt inn i Norge, nærmere bestemt i Nittedal. Innspillingen i Norge fant sted mellom 25. og 2. april, ifølge NRK. LES OGSÅ: Rekordmange klager på humorinnslag i NRK. «Bond 25» med Daniel Craig i hovedrollen, har også fått tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd for innspilling i Norge.
Les mer om:

Jennifer Lopez er tilbake på filmlerretet

Ifølge filmbransjebladet Variety skal Lopez og Wilson slå sine skuespillermuskler sammen og skape søt musikk i en ny film som baserer seg på en serieroman, signert Bobby Crosby. Lopez spiller noe hun kan, nemlig popstjerne. Rett før hun skal gi kjæresten sin sitt ja, foran et folkehav i Madison Square Garden, finner hun ut at han har vært utro. LES OGSÅ: Roman Polanski saksøker Oscar-Akademiet etter utestengelsen. Lopez’ rollefigur får det for seg at hun i stedet kan gifte seg med en hvilken som helst annen mann.
Les mer om:

Oscar-kategori endrer navn

Kategorien, som på engelsk hittil har hett «Foreign language film», blir heretter hetende «International feature film». Oscar-akademiet tar grep før den 92. prisutdelingen skal finne sted 9. februar 2020. LES OGSÅ: Netflix-stjerne til Norge. – Vi har merket oss at referansen til «foreign» er utdatert innen det globale filmskapersamfunnet.
Les mer om:

Strømmegiganten kan puste lettet ut

Dagens regler for at filmer skal kunne være Oscar-aktuelle, er at de må være vist minst syv dager på kino i Los Angeles med minst tre offentlige visninger per dag. Filmer som slippes på for eksempel strømmetjenester kan gjøre det på eller etter den første dagen av kinovisningen. – Vi støtter kinoopplevelsen som en integrert del av filmkunsten, og det veide tungt i våre diskusjoner, heter det i en uttalelse fra Oscar-akademiets president John Bailey. LES OGSÅ: Anmeldelse av «Avengers: Endgame». Det var akademiets Board of Governors som tirsdag stemte for å beholde de eksisterende reglene, ifølg
Les mer om:

– Du er midt inne i filmen

KARMØY (TV 2): I sommer åpner Viking Planet i Oslo. Her skal virtuell virkelighet og hologrammer ta med publikum tilbake til vikingtiden. Nå foregår innspillingen av Nordens første såkalte 270-graders film.

Mistenkt selvmordsbomber fanget på film

NEGAMBO (VG) Denne mannen er mistenkt for å stå bak det dødelige angrepet mot St. Sebastian-kirken.
Les mer om:

Italia elsker den arktiske Karenina

En rørt Mauseth kan fortelle NTB at filmen, regissert av ektemannen Tommaso Mottola, er blitt kåret til ukens beste film i Italia etter at den er blitt vist på tre av de store teatrene i landet. Det startet med gode kritikker i Italiensk presse, som slår fast at den arktiske Karenina’en er uforglemmelig. Da kom distributørene raskt på banen og Mottolas film har nå fått bred distribusjon i Italia.

Svensk Netflix-stjerne ble inspirert av Clarice Starling

– Jeg vet ikke riktig om jeg kan ta det til meg, sier Hanna Ardéhn. Hun forteller til TT at hun drømmer om å gjøre kostymedrama en gang. Thriller og skrekkfilm lokker også, hun har alltid vært tiltrukket av mørket, og som liten elsket hun vampyrer, forteller hun. LES OGSÅ: Alternativ festivalguide. Men psykologistudiene er førsteprioritet.
Les mer om:

Stor Oscar-diskusjon om Netflix

Nå skal det prestisjefylte akademiet ta en ny gjennomgang av hvorvidt strømmegigantens etter hvert store og omfattende portefølje av filmer fortsatt skal kunne kvalifisere seg til nominasjoner – og vinne Oscar-statuetter. Det er kommet en advarsel fra det amerikanske justisdepartementet om at endret praksis kan være i strid med monopollovgivningen, skriver magasinet Variety. Spielberg sier nei Filmskaper Steven Spielberg har foreslått at Netflix-filmer ikke burde kunne få Oscar, men i stedet kunne bli nominert til Emmy-priser, som går til stjerner i og skapere av TV-produksjoner. – I det øyebl

Jason Bonham trekker tilbake kommentarer om Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page

Jason Bonham, sønn av Led Zeppelins avdøde trommeslager John Bonham, har trommet for farens band ved tre anledninger: Under Atlantic Records’ 40-årsjubileum i 1988, i sitt eget bryllup i 1990 og under bandets eneste helaftens gjenforeningskonsert i London tilbake i 2007. Sistnevnte opptreden ble gitt ut som film og album i 2012 under tittelen «Celebration Day». LES OGSÅ: Overrasket Pink Floyd-fansen. Da trommeslageren, som for tiden reiser rundt med sitt eget Led Zeppelin-konsept, møtte radiovert Howard Stern til intervju for to uker siden fortalte han en historie om hvordan Jimmy Page (bildet

Fikk realistiske filmopplevelser på Eigerøy fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er en av beste helgene jeg har hatt, sier Fredrik Ose begeistret om filmhelga på Eigerøy fyr.- Bra vennemiljø og mye kjekt å lære gjør at jeg helt sikkert blir med på noe liknende hvis jeg får anledning, sier han og legger til at han er blitt enda mer filminteressert enn han var før.- Vi fikk vite hvordan filminnspilling foregår i virkeligheten. Jeg gleder meg veldig til å se den ferdige filmen i kinoen.

Dave Bautista blir med på zombie-moro

Det blir en tiende sesong av «The Walking Dead», kunne TV-selskapet AMC melde i februar.

Tekstilkunstner etterlyser teppet som forsvant?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var en gledens dag, høsten 1979, da jeg fikk mitt første utsmykkingsoppdrag for KORO av konsulent Ellen Rittun om å tegne og veve et teppe til administrasjonsbygget på Svalbard. Oppgaven var låst, det vil si at målene var oppgitt, 2 x 1,5 meter, og mottoet var: «Flora.» Det er uhyre vanskelig å veve en natur du aldri har sett. Like vanskelig er det å lage et kunstverk til et rom man ikke har sett.

Fanget starten av en skogbrann på film: – Å fy f... det tar av

Det starter med noen små gnister. Minutter senere står skogholtet i full fyr.
Les mer om:

Jennifer Lawrence er ferdig med sin filmpause

Ikke kall det et comeback, men Jennifer Lawrence er tilbake. I kjølvannet av fjorårets Red Sparrow, annonserte stjernen ett års pause. Den 28 år gamle Oscar-vinneren ønsket å ta seg god tid før hun valgte sin neste film. Nå er det neste prosjektet til til J-Law klart. Ifølge Deadline blir hennes neste film med den anerkjente teaterregissøren Lila Neugebaue, som nå debuterer som filmregissør. Manusforfatter Elizabeth Sanders er også en debutant. Innspillingen starter i New Orleans i juni.