Nyheter om FIFA


Manchester United kliner til tross for 10 ukers utestengelse

Atletico Madrid fikk mandag et slag i ansiktet da Kieran Trippiers 10-ukers utestengelse ble opprettholdt av FIFA. Den engelske høyrebacken vil nå være ute av spill for Los Colchoneros i to og en halv måned, og han vil gå glipp av en rekke La Liga-kamper, samt første etappe i Champions League-sluttspill kamp mot Chelsea. Les på Engelske Klubber: Barcelona, Juventus og PSG står klare Trippier hadde opprinnelig blitt utestengt i desember for meldinger sendt til venner som satte penger på hans overgang fra Tottenham til Atletico før overgangen ble bekreft.

Bayern München skylder Jürgen Klopp ekstremt mye

Da Karl-Heinz Rummenigge fikk spørsmålet om Bayern München kom til å jakte Erling Haaland, kom det to argumenter bak svaret nei. Det første var at de hadde leget forholdet til Dortmund etter at Robert Lewandowski ble «stjålet», det andre var at de har Lewandowski, so what´s they need. Den polske giganten ble kåret til Best FIFA Men’s Player for 2020 og har en ekstrem posisjon i verden som scoringsmaskin.

Kommer gjerne tilbake og hjelper Arsenal

Det føles merkelig å skrive at Arsenal etter et par gode kamper nå er oppe på 13.plass i Premier League, normalt er fansen i harnisk hvis klubber på denne tiden av året er utenfor topp fire og Champions League kvalifisering. Manager Mikel Arteta har ansvaret for klubben i det som er deres verste start i Premier League sesongen noen sinne. – I mai 2018 forlot Arsene Wenger Arsenal etter hele 22 sesonger som manager. – Franskmannen ledet laget til tre Premier League-titler, syv FA cup-titler og en Champions League-finale.

Fifa avlyser U20- og U17-VM i 2021

Koronapandemien gjør at Fifa har bestemt seg for å avlyse herrenes U20- og U17-VM i 2021. I stedet får vertsnasjonene Indonesia og Peru mesterskapene i 2023.
Les mer om:

Dansk 14-åring herjer med verdenseliten: – Det er en helt unik prestasjon

Anders Vejrgang (14) fra Danmark vekker oppsikt i E-sport-miljøet. Han er ubeseiret i «Weekend League» på FIFA, og står med vanvittige 300 seiere og 0 tap.
Les mer om:

Kniksens hederspris til Erling Braut Haaland

andslagsspiller Erling Braut Haaland ble i kveld, under Eurosports Fotballfesten-sending, tildelt Kniksens hederspris. Juryen mener det er få som har passet kriteriene bedre enn årets vinner.  Det var en overrasket, men strålende fornøyd prisvinner som mottok Kniksens hederspris for 2020. Les: «Det er interesse fra nesten alle seks kontinenter» – ­ Jeg hadde ingen anelse, faktisk. Det var en fin overraskelse. Den står høyt hos meg og jeg er rett og slett stolt. Det er noe jeg som nordmann setter pris på.

Idrettsturnering ble FIFA-turnering – rektor utfordret elevene i bonusfinalen(pluss)

Midsund skule har tradisjon med "balldag" før jul – en idrettsturnering på tvers av trinnene. I år valgte de å holde turneringen digitalt gjennom fotballspillet FIFA.
Les mer om:

Denne gangen treffer Mourinho blink med sin herlige sarkasme

Det var vel ikke mange som hadde reagert hvis Hansi Flick hadde mottatt prisen som årets trener av FIFA. José Mourinho tar på seg ansvaret for å prate for de som reagerer på at det ikke ble Bayern-manageren. For det var Jürgen Klopp FIFA hadde analysert seg frem til som den beste av de beste. José Mourinho hadde et skikkelig surt tap mot Liverpool denne uken etterfulgt av heftig diskusjon med Klopp langs sidelinjen.

Storstilt samarbeid for Tobias «Becks»

EA Sports og Tobias «Becs» Brandal Busæt annonserte forrige uke at klesmerket 4Freestyle nå vil bli en del av FIFA 21. Klesmerket, som er skapt av «Becs» selv, vil bli tilgjengelig digitalt i gatefotballfunksjonen Volta i FIFA 21 gjennom en kolleksjon bestående av jakke, bukse, to skjorter, shorts, hettegenser og et par sko. Denne kolleksjonen vil også bli tilgjengelig i et begrenset fysisk opplag.
Les mer om:

Difor er det meir organisert e-sport på bygdene enn i Ålesund(pluss)

Aksla IL er den einaste klubben frå Ålesund som er med i kretsmeisterskapen i FIFA, medan fem klubbar på Søre Sunnmøre deltek.
Les mer om:

Slik fungerer finalespela (pluss)

FIFA og Rocket League er dei to dataspela det skal konkurrerast i når Tussaligaen sin finale vert spelt på laurdag.
Les mer om:

Mundo Deportivo: Leeds har funnet arvtageren til Marcelo Bielsa

Vi håper Bielsa biter seg fast i rekkverket på Elland Road helt til Leeds står på toppen av Premier League, men vil nøye oss med at argentineren holder seg der til klubben ikke risikerer en retur til tiår med lidelse utenfor øverste divisjon. Så lenge Leeds har en verdig manager som kan bringe arven videre. Da Leeds tok bussen fra Goodison Park med tre poeng denne helgen, skjønner man hva Bielsa har bygd opp siden 2018.

Denne juryen felte Haaland

Onsdag la FIFA ut kandidatene til årets spiller i verden. Erling Braut Haaland ble ikke funnet verdig en plass av juryen. Slik har Haaland prestert sammenliknet med de andre stjernene.
Les mer om:

– Blatter og Platini etterforskes

De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri. Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten. Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene.

Topptrener vil frede draktnummer ti

Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert». – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca. Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)
Les mer om:

Selvfølgelig skulle Brauten vært på lista

Erling Braut Haaland (20) er ikke nominert til The Best FIFA Men's Player 2020. Det er en like stor forbigåelse, som det er en skandale.
Les mer om:

Ibrahimovic langer ut og krever betalt: – På tide å etterforske

Både Zlatan Ibrahimovic (39) og Gareth Bale (31) reagerer på at deres navn og ansikt blir brukt i konsollspillet FIFA. Bales agent bekrefter at de vurderer rettslige skritt.

Ibrahimovic langer ut og krever betalt: – På tide å etterforske

Både Zlatan Ibrahimovic (39) og Gareth Bale (31) reagerer på at deres navn og ansikt blir brukt i konsollspillet FIFA. EA Sports avviser spillernes kritikk.

Ibrahimovic langer ut og krever betalt: – På tide å etterforske

Både Zlatan Ibrahimovic (39) og Gareth Bale (31) reagerer på at deres navn og ansikt blir brukt i konsollspillet FIFA. EA Sports avviser spillernes kritikk.

Slik blir FIFA 21 på neste konsollgenerasjon

EA Sports har ambisiøse planer for FIFA 21 på neste konsollgenerasjon.
Les mer om:

Fotballtopp utestengt av Fifa i fem år

Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

Fotballtopp utestengt av Fifa i fem år

Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

Fotballtopp utestengt av Fifa i fem år

Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

Fotballtopp utestengt av Fifa

Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon. Fifas etiske komité kommer med sin kunngjøring midt i 60 år gamle Ahmads kampanje for å bli gjenvalgt som president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF). Komiteen er kommet fram til at «Ahmad har brutt sin lojalitetsplikt, tilbudt gaver og andre fordeler, forvaltet penger og misbrukt sin posisjon som CAF-president». (NTB).

Bekreftet: En skår i gleden for Klubb-VM

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har grunnet koronapandemien bestemt seg for å utsette mennenes klubb-VM fra desember til februar. Samtidig er VM for kvinnelige U17- og U20-lag avlyst.Det melder det internasjonale fotballforbundet i en pressemelding tirsdag.Klubb-VM, der mesterligavinner Bayern München er Europas representant, skal fortsatt avvikles i Qatar. I stedet for desember, som vanlig, skal turneringen gjennomføres i tiden 1. til 11.