Nyheter om FIFA


Kommentator raser: - Alt er rigget av FIFA

Expressens kommentator mener VM blir som en plankekjøring for Frankrike. Carl-Erik Torp er uenig.
Les mer om:

Rosenborg er best selv i en halvgod sesong

Det var egentlig ingen tvil om hvem som ville bli Norgesmester i helgen, det tok noen minutter før Rosenborg kom skikkelig igang og Strømsgodset fikk inn et mål. Men så fikk trønderne igang maskineriet og de hentet hjem en overbevisende 4 – 1 seier.  Seriemester, norgesmester og 0 Europaligapoeng.  Les: Liverpool gir stikk til Real Madrid Årets sesong har vært en underlig en og vi kan fort lure på om det har skjedd noe med Norsk fotball. – Landslaget har lagt et fantastisk år bak seg og vi ser ut til å ha tilgang på flere meget gode og unge spillere.

Liverpool gir stikk til Real Madrid

Liverpool-supporterne husker Gareth Bales scoring spesielt godt denne kvelden i Kiev.

Luka Modric og Ada Hegerberg er verdige Ballon d’Or vinnere

Det er to debatter som vi ikke tar i kveld, men vi skal heller glede oss over vinnerne av Ballon d’Or.  – Det er første gang prisen deles ut til kvinner og ikke overraskende, kanskje med unntak av fotballforbundet er det Ada Martine Stolsmo Hegerberg som bøtter inn mål i den franske serien som vant gullballen.  I Norge er ikke Ada Hegerberg ikke blant de 11 utvalgte når hennes kvinnelige kolleger har stemt frem «Årets lag». – Det vil trolig ikke øke verdens beste spiller sin lyst til å komme tilbake til landslaget. Les: Best i verden, men ikke i Norge! «Dette er helt fantastisk!

Den siste dråpen: Southampton-Manchester United 2-2

Det er få som var i tvil om av Southampton manager Mark Huges sin jobb var i fare, men at det var en uavgjortkamp mot Manchester United som skulle være den siste dråpen som gjorde at det rant over var heller mer overraskende.  Vi skjønner selvsagt skuffelsen over uavgjort resultat 2 – 0 etter å ha ledet med to mål, og en elendig sesong så langt. 9. poeng og 18.-plass er ikke noe å skryte av.

Fury er skikkelig rasende

Noen ganger passer navnet perfekt til både yrke og posisjon, vi nevner i fleng, tannlege Røskeland og pottemaker Kopp.

Hegerberg-vraking skapte uro internt i FIFA

Ada Hegerberg ble kåret til Europas beste fotballspiller for to år siden, men var ikke topp ti i FIFAs verdens beste-kåring. Det førte til oppvask i FIFA.
Les mer om:

Hegerberg-vraking skapte uro internt i FIFA

Ada Hegerberg ble kåret til Europas beste fotballspiller for to år siden, men var ikke topp ti i FIFAs verdens beste-kåring. Det førte til oppvask i FIFA.
Les mer om:

Interne dokumenter viser: Hegerberg skapte FIFA-kaos

En utelatelse av Ada Hegerberg (23) resulterte i en intern oppvask i FIFA om kåringen av verdens beste spiller. Tema: Følger de som bestemmer godt nok med på kvinnefotball?
Les mer om:

Supertrekning: Norge kommer lett til EM

Heldigvis trakk vi ikke Tyskland i EM kvalifiseringen slik vi gjorde før VM i Russland. Vi har trukket et Spania som ikke har fått ting på stell etter sparkingen av Landslagssjef Julen Lopetegui to dager før VM i sommer, et Sverige som er ujevne og tre land som vi burde vinne lett over, Romania, Færøyene og Malta.  Norge som er i en positiv trend kommer lett til EM. Les: William Nylander fikk innfridd kravet om gigantlønn «Dommen er at det er en tøff trekning, men også en attraktiv trekning. Både Sverige og Spania er garantert fulle hus på Ullevaal.

Fotballjentene kan sikre solid milliongevinst

Fotballpresident Terje Svendsen er tilfreds med at FIFA gir mer penger til kvinnefotballen. Det skal dryppe mer på VM-nasjonene og klubbene som avgir spillere.
Les mer om:

Nå får landslagsdamene mye mer penger for VM

Fotballpresident Terje Svendsen er svært tilfreds med at FIFA har lyttet til signalene fra Norge og Norden. FIFA øker premieutbetalingene betydelig til deltakernasjonene i neste års VM i fotball for kvinner. I tillegg får klubbene økonomisk kompensasjon for spillere de avgir til VM-spill.

Copa Libertadores trolig flyttet til Europa på grunn av pøbler

Det er allerede gjennomført et par forsøk på å gjennomføre Sør Amerikas «Champions League» finale Copa Libertadores mellom River Plate og Boca Junior.

Mourinho ser endelig ut til å lykkes med å hente kroatisk superstjerne

Det er få spillere vi har større forståelse for at Manchester United og Jose Mourinho har lyst på en Ivan Perisic. – Allerede sommeren 2017 forsøkte Manchester United å hente han, men den gangen var Inter Milan stjernen ikke til å rikke.  Etter en uttalelse fra Ivan Perisic om at han drømmer om Premier League skulle veien ligge åpen for et nytt «raid» i Italia når overgangsvinduet åpner om en måned.

Dopingjeger angriper FIFA: - Det foregikk noe i kulissene jeg ikke visste hva var

Den kanadiske dopingetterforskeren Richard McLaren (73) mener FIFA motarbeidet ham da han ville etterforske dopingmistanker mot russisk fotball.
Les mer om:

Ballon d’Or «shortlist» ser ut til å være uten Cristiano Ronaldo

Både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi skal allerede være ute av Ballon d’Or i år. – Dette er en stor nyhet for vi må langt tilbake for de to ikke har vært aktuelle når topp tre «shortlist» blir «lekket»   – For 11 år løftet Kaka løftet den berømte gylne ballen før fikk et duopol hvor Messi og Ronaldo deler fem stykker over det neste tiåret. Luka Modric ble møtt med en god del «furting» da han vant beste FIFA pris for litt siden og er med det favoritt til å også plukke opp årets Ballon d’Or.

Kritisk til NFF-utspill om Qatar: – Det virker som de har resignert

Generalsekretæren i Amnesty Norge mener Norges Fotballforbund (NFF) burde stilt enda tydeligere krav til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om Qatar-VM.

«Fotballmødre + Richard» #9: Er Start-kapteinen Eliteseriens mest reflekterte fotballspiller?

Trodde du fotballspillere kun var opptatt av Premier League, Fifa og biler? Da har du ikke møtt Erlend Segberg.
Les mer om:

Historisk e-sportskamp for Norges FIFA-landslag

Det norske e-sportslandslaget i FIFA har fått sin første motstander noensinne. 18. desember er det duket for ilddåp mot fotballgiganten Frankrike.
Les mer om:

Hemmelig FIFA-konflikt om norsk stortalent

Det norske stortalentet Oscar Bobb (15) bodde i Portugal og trente med Porto. Men FIFA nektet ham å signere med storklubben. Den ukjente konflikten måtte til slutt avgjøres av CAS – domstolen som avgjorde dopingsaken til Therese Johaug.

Siem ville bli Qatar-sjef

Kjetil Siem (58) mener at de negative konsekvensene av Qatar-VM i 2022, kan bli enorme for FIFA dersom man fatter feil avgjørelser.
Les mer om:

Chelsea risikerer kjøpenekt

Chelsea skal være en av flere europeiske storklubber som risikerer å bli straffet med en kjøpenekt av FIFA.
Les mer om:

Leicester skal møte sin supertrener i Premier League!

Vi har ventet på det. Nå kommer den italienske tryllekunstneren Claudio Ranieri tilbake! Slavisa Jokanovic fikk 12 kamper som trener for Fulham i Premier League. Nå er serberen ute – og den tidligere Leicester-treneren inne. Ranieri ledet Leicester til deres første seier i øverste divisjon og ble kåret til beste trener av FIFA i 2017. Så kom den krevende andresesongen, der klubbens ledelse forventet en cut-paste-sesong. Nå skal Ranieri redde Fulham ut av uføret. Og Ranieri ståler av lykke. -Det er en stor ære å få denne invitasjonen til å lede Fulham, en fantastisk klubb med tradisjon.

Vill vest med mindreårige

I noen saker fremstår idrettslederes kamp for å bevare kontroll selvsentrert. Men når det gjelder mindreåriges ve og vel, har FIFA god grunn til å slå alarm om farene utenfor systemet.
Les mer om: