Nyheter om FIFA


TV 2: Botheim klar for ny klubb

Erik Botheim (22) er klar for italiensk fotball og Salernitana. Det skal representanter i den italienske klubben ha bekreftet til TV 2. Dermed er Botheim klar for Serie A-spill kommende sesong, og blir blant annet lagkamerat med landsmann Emil Bohinen. Botheim avsluttet kontrakten sin med Krasnodar i mai, etter at Russland invaderte Ukraina.

Ny offside-teknologi i fotball-VM

I årets VM i fotball skal det innføres halvautomatisert offsideteknologi som skal varsle dommeren raskere og være mer nøyaktig. Det kunngjorde Fifa på sine nettsider fredag. Den nye teknologien er en videreutvikling av VAR (Video Assistant Referee) som har blitt implementert i verdensfotballen de senere årene og skal gjøre det lettere for VAR-bussen å kontakte dommeren med mer nøyaktige bilder av en offsidesituasjon. Fifa skal ha jobbet med prosjektet de siste tre årene, skriver NTB.
Les mer om:

Framgang for migrantsenter i Qatar – Klaveness er lovet svar i juli

Fotballpresident Lise Klaveness brukte sitt døgn i Qatar godt. Sammen med Uefa-delegasjonen er det lagt mer press på Fifa og VM-komiteen om et migrantsenter.
Les mer om:

Fifa utvider VM-troppene til 26 spillere

FIFA vedtok torsdag en regelendring som åpner for at nasjonene kan ta med seg 26 spillere i troppene til fotball-VM i Qatar.
Les mer om:

Russereide Larsen fortsetter i Häcken

Fotballspilleren Lars Olden Larsen benytter muligheten til å suspendere kontrakten med Nizjnij Novgorod i ytterligere ett år og blir værende i svenske Häcken. Det får NTB opplyst fra velinformert hold. En presentasjon av Larsens forlengede Häcken-kontrakt skal ikke være langt unna. Den 23 år gamle midtbanemannen skiftet fra russisk til svensk fotball i mars.

Nato gir sikkerhetsstøtte til Qatar-VM

Nato skal hjelpe Qatar og Fifa med sikkerhetsstøtte under fotball-VM. «Som en del av det nære samarbeidet mellom Qatar og Nato vil den nordatlantiske alliansen gi støtte til sikkerhetsaspektene ved det internasjonale fotballforbundets (Fifa) verdensmesterskap» skriver Nato på sin hjemmeside. Støtten innebærer opplæring mot trusler av kjemiske, biologiske, radiologiske og nukleære materialer, opplyser de. Nato skal også bistå med opplæring for beskyttelse av «svært viktige personer» og for å motvirke trusler fra eksplosive enheter. «En første treningsøkt om kjemiske, biologiske, radiologiske og
Les mer om:

Tyskland med ny regel: Transpersoner kan fritt velge lag

Trans- og ikke-binære fotballspillere på amatørnivå i Tyskland kan fra neste sesong velge om de vil spille for kvinnelag eller herrelag. Ifølge en uttalelse fra det tyske fotballforbundet (DBF) gjelder dette for alle nivåer av breddefotball og blant ungdom for alle som ikke oppgir en klar kjønnsidentitet. Dette gjelder også for transpersoner, som får muligheten til å bytte fra et kjønnsbestemt lag til et annet fra en gitt dato. De nasjonale reglene kommer etter at Berlin i 2019 innførte valgfrihet, noe forbundet mener ikke har påvirket konkurranseforholdene på en negativ måte. Det internasjona

Fifa: Utenlandsproffer i Russland kan suspendere kontrakten ett år til

Fifa forlenger ordningen der utenlandske spillere i den russiske fotballigaen kan suspendere sine kontrakter og spille for en annen klubb i ytterligere ett år. Ordningen ble først tatt i bruk etter Russlands krigshandlinger i Ukraina og varte ut fotballsesongen som nylig ble avsluttet. Nå forlenges ordningen, som også gjelder for trenere, fram til 30.

Har Chelsea-spiller som toppvalg – 300 millioner skal overbevise de nye eierne på Stamford Bridge

David Moyes er lei av «nesten». Nesten Champions League-billett, nesten Europaliga-finale. Nesten. Ikke rart skotten blir illsint i kontinuerlig møte med spørsmålet om når han mister Declan Rice til de større klubbene. I sommer har West Ham planlagt en en forsterkning som skal gjøre en forskjell. Hos Chelsea har Armando Broja spilt under radaren, der én eneste kamp i Chelsea-drakta er resultatet etter å ha jobbet seg opp gjennom akademiet. i 2020/21-sesongen var det utleie til Vitesse med solide 11 scoringer på 34 kamper.

Ajax avviser bud på stusselige 350 millioner

Ofte synes vi Ajax er litt for stram i strikken og krever for mye for å la en spiller gå. – Det er ikke tilfelle denne gangen. Når man ser hvilken enorm snuoperasjon 27 år gamle Sébastien Haller har gjennomført i den nederlandske klubben siden han kom med halen mellom beina fra West Ham er vi enige han er verdt mer enn stusselige 350 millioner. Det sier seg selv at når du har 34 mål på 42 kamper i Ajax-trøya forrige sesong så har man høy verdi. Eredivisie er ikke verdens tøffeste liga, men den er tøff nok for å skille klinten fra hveten.

Nå skjønner hvorfor det aldri ble Barcelona på Rüdiger

Under Frank Lampard var Antonio Rüdiger en «glemt» spiller. Det gikk mot exit for både ham og Andreas Christensen. Det endte med at Lampard var den som måtte gi fra seg nøkkelkortet på Stamford Bridge, nyankomne Tuchel satte sin lit til de to – og vant Champions League-tittelen. Men for Tüchel ble det ingen takknemlighet fra de to spillerne. Begge viste forlengelsesvegring, der hele visa endte med at Christensen ser ut til å dra på seg Barca-drakta, mens den tyske landslagsspilleren slår følge med Toni Kroos.

Fifa-studie: Hatstorm mot spillere under mesterskap

Over 50 prosent av spillerne mottok hatefulle meldinger i forbindelse med EM og Afrikamesterskapet. Ifølge Fifa kom det meste fra personer tilknyttet til landet der spillerne selv kom fra. Over 400.000 meldinger i sosiale medier under EM og Afrikamesterskapet har blitt saumfart av kunstig intelligens i studien som nå er presentert. Det mest kjente eksempelet under EM-sluttspillet var etter finalen mellom England og Italia. Bukayo Saka og Marcus Rashford bommet på hver sin straffe i straffesparkkonkurransen som avgjorde kampen.

VM-byane 2026 er klare

Fifa offentleggjorde torsdag kva byar som skal huse fotball-VM i USA, Mexico og Canada i 2026. I USA: Arlington (nær Dallas), Atlanta, East Rutherford (nær New York), Foxboro (nær Boston), Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, Philadelphia, Santa Clara (nær San Francisco) og Seattle. I Mexico: Guadalajara, Mexico by og Monterrey. I Canada: Toronto og Vancouver. Dei seks søkerbyane som ikkje nådde opp var Cincinnati, Denver, Nashville, Orlando og Washington/Baltimore i USA, Edmonton i Canada. Estadio Azteca i Mexico by har tidlegare vore arena for to VM-finalar, i 1970 og 1986. Rose Bowl i

Vertsbyene til VM i 2026 er klare

22 søkerbyer har blitt til 16 vertsbyer. Fifa offentliggjorde torsdag hvilke byer som skal huse fotball-VM i USA, Mexico og Canada i 2026.
Les mer om:

Aktor ber om betinget fengsel for Blatter og Platini

De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini bør dømmes til 20 måneders betinget fengsel for svindel, mener den sveitsiske påtalemyndigheten. Aktor la onsdag ned påstand i rettssaken i Bellinzona. Den har pågått en ukes tid. En betinget dom vil betyr at Blatter og Platini slipper å sone bak murene. Duoen er anklaget for blant annet å ha svindlet Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Sentralt i korrupsjonssaken er utbetalingen av 2 millioner sveitserfranc fra Blatter til Platini i 2011.

Se de ferske stadion-skissene

Den planlagte arenaen skal ha en økt tilskuerkapasitet på inntil 10.000 og være godkjent av både UEFA og FIFA for arrangementer. Her er de nye skissene.
Les mer om:

Ecuador beholder VM-plassen

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har avvist Chiles klage på grunn av Byron Castillos spill for Ecuador i VM-kvalifiseringen. Chile klaget Castillo inn til Fifa og hevdet at han er colombiansk og ikke var berettiget til å spille for Ecuador. Castillo spilte åtte kvalifiseringskamper som sikret fjerdeplass i VM-spill. Disiplinærkomiteen i Fifa har undersøkt saken og kommet fram til at Ecuador ikke mister noen av poengene fra kampene Castillo spilte. Castillo var involvert i to kamper som Chile som ga én seier og én uavgjort.

Følelsesladd Platini om Fifas behandling: – En skandale

Tidligere Uefa-president Michel Platini hevdet at han og Sepp Blatter ble lurt av Fifa da han torsdag forklarte seg i korrupsjonsrettssaken mot de to i Sveits.
Les mer om:

Følelsesladd Platini om Fifas behandling: – En skandale

Tidligere Uefa-president Michel Platini hevdet at han og Sepp Blatter ble lurt av Fifa da han torsdag forklarte seg i korrupsjonsrettssaken mot de to i Sveits.
Les mer om:

Rasmus Kristensen er på plass hos Leeds – og det glises bredt hos FC Midtjylland

Vi har ventet på at signeringene skulle komme på Elland Road – og de kom. Først Brendan Aaronson, nå er andre RB Salzburg-spiller på plass. Jesse Marsch er i gang med å forme sitt Leeds. Det er ikke noe nytt at en ny manager henter spillere han er fortrolige med og har sett passer inn i sitt system.

Vi kan vente oss helt ville regelendringer!

Future of Football Cup. Nå spilles turneringen med ungdomslag fra PSV, AZ Alkmaar, RB Leipzig og Club Brugge, der det blir testet ut et sett nye regler som et eksperiment for FIFA, som planlegger å implementere nye regler i profesjonell fotball. FIFA har skjønt at noe må gjøres. Kampene kan bli en vanvittig langdryg affære, der uthaling av tid har blitt en spesialisering hos flere spillere og klubber.

Med imponerende fem mål gikk Lionel Messi forbi Ferenc Puskas

Søndag scoret Messi fem mål i en vennskapskamp mot Estland, som ble spilt i Pamplona, ​​Spania. Dermed passerte Messi Puskas toppscorerlisten. – Puskas med sin ekstreme målteft inspirerte til at FIFA Puskás Award er en pris etablert 20. oktober 2009 av Fédération Internationale de Football Association. Prisen blir tildelt den mannlige eller kvinnelige som bedømmes til å ha scoret mest estetisk signifikant, eller «mest vakkert», mål.

Søksmålet fra European Super League kommer for EU-domstolen i sommer

Forsøket på å kuppe fotballen med «pay for play» hvor klubber betaler for plassen i den øverste ligaen mislykkes totalt og nå har de griske folkene bak European Super League (ESL) gått videre med sitt søksmål. – EU-domstolen skal 11. og 12.

Omdal utnemnd til riddar

Per Ravn Omdal (74) fekk tysdag synleg bevis på at han er utnemnt til riddar 1. klasse av St. Olavs Orden. Han blir heidra for sin innsats for kvinnefotballen. Den tidlegare fotballpresidenten (1987-92 og 1996-2004) har i sine mange verv i fotballen vore ein forkjempar for kvinnefotball både nasjonalt og internasjonalt. Han har hatt styreverv både i Uefa og Fifa, og har vore leder av Fifas kvinnekomité. – Dette er veldig fortent. Per er ein av dei aller største i norsk fotballs historie. Den jobben han har gjort, og betydninga han har hatt for heile norsk fotball på alle nivå, er enorm.
Les mer om:

Spekulasjoner om sesongen for Eliteserien

Årets eliteserie i fotball for menn er endelig i gang, noe som har helt vann på møllen for spekulasjoner. Forventningene er selvfølgelig store knyttet til Bodø/Glimt, men også en rekke andre profilerte topplag er klare for å vise hva de har å by på. Lag som Viking, Rosenborg og Molde har finpusset formen, og er klare for å vise seg frem for den norske fotballfansen igjen.  I tillegg er det verdt å merke seg at nykommere i Eliteserien som Jerv, Ham-Kam og Aalesund alle er klare for å prøve seg på det beste av hva norsk fotball kan by på.