Nyheter om FIFA


BILD: Robert Lewandowski kan forlate Bayern München til sommeren

Bayern München har foreløpig ikke kommet noe vei med sin polske superspiss i forhandlingen om hans nye kontrakt. Klubben planlegger å selge Robert Lewandowski til sommeren hvis han avviser en ny kontrakt – ifølge Sport Bild. 33-åringen som nylig ble kåret til årets spiller i verden i en kåring av FIFA.

Tre gode Manchester United-nyheter ble presentert på tirsdag

Selv om Kristoffer Ajer og Brentford ikke var i nærheten av poeng mot Liverpool på Anfield i 3-0 tapet på søndag, har nykommeren i Premier League vist at de på en god dag kan halme opp med de beste. For Ralf Rangnick betyr dette at han trenger de beste på banen på Brentford Community Stadium på onsdag. Det var derfor gode nyheter for United-supporterne Rangnick kom med på tirsdagens pressekonferanse. Les: Newcastle har skjønt at 800 millioner ikke er nok når du banker på hos Real Madrid og Monaco – Cristiano og Marcus (Rashford) trente i går og trener i dag.

Slik stemte Ødegaard – plasserte tidligere lagkamerat foran Haaland

Både Martin Ødegaard og Ståle Solbakken ga stemme til Erling Braut Haaland da Fifa skulle kåre årets spiller i verden.

Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick. Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette. Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen. Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar.

Sveitsisk storavis: FIFA-presidenten har flyttet til Qatar

Reaksjonene har vært voldsomme etter at FIFA tildelte fotball-VM til Qatar. Nå skriver den sveitsiske avisen Blick at FIFA-president Gianni Infantino (51) har tatt med seg familien og flyttet til landet.
Les mer om:

Martin Ødegaard blant topp 10 dyreste overganger

FIFA delte på fredag rapporten sin om overgangsmarkedet 2021. Det dreier seg om store penger, men overraskende nok var det en nordmann med på topp ti lista. I et år der Lionel Messi, Sergio Ramos, David Alaba, Gianluigi Donnarumma, Jadon Sancho, Raphael Varane og Ronaldo skiftet klubbdrakt, skulle det ikke være være plass til Ødegaard på denne lista, men dette var alt annet enn et normalår. De fire første på lista gikk som kjent på free transfer. Les: Der kom nådestøtet mot Derby og Wayne Rooney Dermed ble Ødegaards Arsenal-overgang på rundt 400 millioner kroner den 7.

Fifa-rapport: Laveste pengebruk siden 2016

Ikke siden 2016 har klubbene brukt mindre penger på spilleroverganger i profesjonell herrefotball, ifølge en rapport fra Det internasjonale fotballforbundet. Fotballverdenen har ofte fått kritikk mot seg på grunn av de enorme summene som har vært i omløp de siste årene. Ferske tall fra Fifa antyder imidlertid at koronapandemien har lagt en demper på den helt store pengebruken. I 2021 brukte klubbene i overkant av 42,1 milliarder kroner på spillerkjøp.

Pawel Cibicki utestengt i fire år

Molde fans husker sikkert den svenske venstrevingen Pawel Cibicki fra hans låneopphold på Nordmøre fra Leeds i 2018, vi andre har bare en svak erindring. Den svenske fotballspilleren Pawel Cibicki har blitt utestengt fra all fotball i fire år av det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det skriver Aftonbladet.

Tidligere Molde-spiller utestengt i fire år for kampfiksing i Sverige

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gjør som det svenske fotballforbundet og utestenger Pawel Cibicki (28) fra all fotball i fire år.

Disse kan bli årets spiller

FIFA offentliggjorde fredag at L.Messi, R.Lewandowski og M.Salah kjemper om prisen som årets spiller i verden for herrer. A.Putellas, J.Hermoso og S.Kerr kan vinne kvinnenes pris.
Les mer om:

Langar ut mot Fifa sitt arbeid i Qatar: – Ikkje høyrt et ord

Leiaren for arbeidstakarorganisasjon BWI etterlyser Fifa i debatten om forholda for framandarbeidarar i Qatar.
Les mer om:

Stjerner ut mot VM-planer: – Det vil bli for mye

Både Kylian Mbappé og Robert Lewandowski er kritiske til Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) planer om verdensmesterskap annethvert år.
Les mer om:

Stjerner ut mot VM-planer: – Det vil bli for mye

Både Kylian Mbappé og Robert Lewandowski er kritiske til Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) planer om verdensmesterskap annethvert år.
Les mer om:

Stjerner ut mot VM-planer: – Det vil bli for mye

Både Kylian Mbappé og Robert Lewandowski er kritiske til Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) planer om verdensmesterskap annethvert år.
Les mer om:

Stjerner ut mot VM-planer: – Det vil bli for mye

Både Kylian Mbappé og Robert Lewandowski er kritiske til Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) planer om verdensmesterskap annethvert år. Paris Saint-Germains stjernespiss liker ikke tanken om hyppigere VM. – Hvis vi skal spille VM hvert annet år, vil det ta gnisten ut av turneringen, og det bør ikke skje, sier Mbappé ifølge BBC Fifa, med den tidligere managerprofilen Arsène Wenger i spissen for ideen, mener at den yngre generasjonen vil se mer fotball. Det mener Bayern München-spiss Robert Lewandowski de har nok av fra før. – Vi har masse kamper hvert år.

Hevder flertallet støtter nye VM-planer

Fifa-president Gianni Infantino hevder en majoritet støtter forslaget om fotball-VM annethvert år. Likevel blir det ingen avstemning med det første. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) var mandag i møte med forbundsledere fra de nasjonale medlemslandene. VM-formatet var der et hovedtema. I Europa har kritikken vært nådeløs mot ideen om å arrangere verdensmesterskap hyppigere. Motstanden er også sterk i Sør-Amerika, men likevel er Infantino positiv. – Hadde det vært en avstemning i morgen, ville trolig en majoritet ha stemt for, sier Fifa-presidenten.

Mino Raiola på hemmelige møter med Juventus og Barcelona

Verdens mest pengegriske manager Mino Raiola har fått det travelt. FIFA jobber med en regelendring som vil barbere vekk store deler av provisjonen som agenter kan få, både ved overganger og andel av lønn. De siste dagene har Mino Raiola vært svært opptatt han har hatt møter med både Juventus og Barcelona for å diskutere de respektive fremtiden til flere av hans klienter. Raiola kommer til å spille en betydelig rolle på overgangsmarkedet i løpet av de neste månedene. Han har uheldigvis for fotball en rekke fotballstjerner i sin stall.

«Sjokk og vantro»: Inntekt fra salg av Haaland og Pogba blir barbert bort

De største fotballagentene tiltrekker seg de beste spillerne og deres potensiale. Mino Raiola var ikke sen med å signere kontrakt med Paul Pogba og Erling Haaland da han fikk sjansen. Pogba har allerede fylt kassa til Raiola, Haaland skal gjøre det samme fra i sommer – og fremover. Nå har FIFA skjønt at systemet ikke er særlig bærekraftig.

Haaland aktuell for «verdslaget»

«Troppen» på 23 spelarar som skal konkurrere om plass på verds-ellevaren blei offentleggjort i dag. Det er FIFA og spelarorganisasjonen FIFPro som står bak kåringa.

Truar med å ikkje frigje spelarar

Europeiske klubbar har meldt til FIFA at dei ikkje vil gje spelarar fri til Afrka-meisterskapet i fotball, melder nyheitsbyrået AFP. Årsaka er den sterkt aukande og lettsmitta omikron-varianten av korona. Klubbane meiner at det afrikanske fotballforbundet ikkje har gode nok tryggleiksprotokollar for å hindre smeittespreiing. Brevet til FIFA er frå ECA, organisasjonen for dei leiande klubbane i Europa. Det internasjonale regelverket krev at klubbane skal frigi aktuelle spelarar til meisterskap. Meisterskapet skal spelast i Kamerun frå 9. januar til 6.

Mohamed Salah er ikke blant de nominerte til verdenslaget

Man kan lure på hva FIFA og FIFPRO tenker på når de ikke har tatt ut Liverpool sin geniale målmaskin Mohamed Salah til sitt verdenslag. – Får håpe det bare er for at vi som skriver skal ha noe å skrive om. – Den eneste norske er ikke overraskende Erling Braut Haaland som er den eneste virkelig store norske fotballstjernen om dagen. Den internasjonale fotballspillerorganisasjonen FIFPRO kunngjorde tirsdag de nominerte til årets ellever både for kvinner og menn.

Haaland nominert til Fifpros verdenslag

Stjernespissen Erling Braut Haaland kjemper om en plass på Fifa og Den internasjonale fotballspillerorganisasjonen Fifpros verdenslag for 2021. Nordmannen er blant åtte spisser i finalefeltet. Det er fotballproffer rundt om i verden som har stemt fram de 23 nominerte for hvert kjønn, basert på bruttolister på 55 spillere. Haaland er det eneste norske navnet, selv om Caroline Graham Hansen har hatt et meget sterkt år for Barcelona. Selve verdenslagene blir kåret 17. januar.

FIFA involverer IOC om VM

FIFA-president Gianni Infantino skal involvere IOC-leinga i arbeidet med framtidig fotballkalender, der det mellom anna blir foreslått VM for menn annakvart år. IOC har hittil stilt seg svært avvisande, og ønskjer ikkje fotball-VM på same tid som OL i Los Angeles i 2028. IOC seier dei ikkje er informert om dette, og det blei uttrykt sterk bekymring på IOC-sttyremøtet som blei avslutta laurdag. Presidentane for dei internasjonale forbunda for friidrett, symjing og turn uttrykte sterk uro for FIFAs planer, og fekk støtte av fleire IOC-medlemmer, melder insidethegames.biz. Tidlegare har fleire in
Les mer om:

Gregg Berhalter: «Snart vet du garantert hvem Ricardo Pepi er»

Den 18 år gamle spissen fra Texas Ricardo Pepi fikk følgende omtale av landslagssjef Gregg Berhalter før han tidligere i år fikk sjansen med det amerikanske landslaget.

Carles Gil prøvde seg i i La Liga og Premier League, har nå funnet den perfekte ligaen

Denne uken ble den spanske offensive midtbanespilleren kåret til MVP, eller Most Valuable Player på godt norsk. Ikke bare for klubben, men for hele ligaen. Etter runder hos Valencia og Aston Villa har Gil endelig funnet ligaen der han hører hjemme. Gil ble hentet fra Valencia til Aston Villa og Premier League i januar 2015. Allerede fire dager senere ble spanjolen satt innpå mot Liverpool. Det endte med 0-2 tap, men Villa-manager Paul Lambert beskrev Gils innhopp som «as good a debut as I’ve seen.» Likevel, det ble aldri noen stor karriere på Villa Park.