Nyheter om FIFA


Grindheims «grove feil» var egentlig rett. Nå er regelen endret.

«Grov dommerfeil» var dommen fra NFF Rogaland i fjor høst. Nå har Ole Petter Grindheim fått medhold fra FIFA. Og den norske fortolkningen av regelen er endret.
Les mer om:

Declan Rice vil bytte landslag

Irlands Declan Rice har skrevet et langt brev til FIFA hvor han forklarer hvorfor han ønsker å bytte landslag. – Til daglig spiller han for West Ham og som liten gutt for Chelsea.

Engelsk landslagskeeper Gordon Banks er død 81 år gammel

Det er en engelsk fotballhelt av dimensjoner og muligens tidenes beste keeper som nå er død, Gordon Banks var sentral da England ble verdensmester i fotball i 1966. Gordon Banks som i sin tid ble regnet som verdens beste keeper ble 81 år gammel. Ingen bedre enn «Banks of England» Han ble seks ganger kåret til årets målvakt av FIFA og spilte 73 landskamper for England.

Qatar klatrer på FIFA-rankingen

De nykårede asiamesterene i fotball, Qatar, klatrer voldsomt på verdensrankingen. Torsdag sendte FIFA ut sin nyeste liste, og der har Qatar klatret fra 93.- til 55.-plass. Det er VM-vertenes beste plassering siden 1993. Belgia topper fortsatt listen.
Les mer om:

FIFA forbereder bruk av VAR i fotball-VM for kvinner

Dommerne som er forhåndsuttatt til sommerens fotball-VM for kvinner trener på bruk av videodømming (VAR), skriver nyhetsbyrået AP.
Les mer om:

FIFA forbereder bruk av VAR i fotball-VM for kvinner

Dommerne som er forhåndsuttatt til sommerens fotball-VM for kvinner trener på bruk av videodømming (VAR), skriver nyhetsbyrået AP.
Les mer om:

Storfavoritter i nordisk mesterskap i FIFA

Norge møter Sverige, Finland og Danmark i nordisk mesterskap i FIFA.

Håper på islandsk fotballmagi

Island ligger over oss på FIFA rankingen og har et bedre landslag enn det vi har til tross for at de bare er 300 000 mennesker som klamrer seg fast på en vulkanøy.

Brann lanserer e-sportslag – signerer landslagsspiller

Eliteserieklubben Brann gjør som flere fotballklubber verden over og lanserer sitt eget e-sportslag. Med seg får de norgesmester og landslagsspiller i FIFA, Anders Rasmussen (20).
Les mer om:

TV 2 sikrer seg rettigheter

Det handler om FIFA og eFotball. TV 2 har fått med seg at utviklingen ikke er å stanse, og har sikret seg at logoen deres kobles til treningsdresskledd ungdom med træler på tomlene. – For TV 2 er eFotball en naturlig og spennende utvikling av fotballproduktet vårt. Vi vet at de som spiller FIFA er svært fotballinteressert.

Endrer det norske overgangsvinduet

FIFA gir de ulike lands forbund mulighet innenfor noen definerte rammer å selv sette datoer for nasjonale overgangsmarked. Det Norske Fotballforbundet har sendt ut et rundskriv til klubbene og satt nye datoer.  I år kan man hente spillere mellom 1. og 31.

Fortsetter med ny kunstgresstype til tross for nei fra FIFA

Mange av byens kunstgressbaner nærmer seg, eller har passert best før-datoen, og må rehabiliteres. Kvalitet og fremdrift sto på agendaen da kommunen og breddeklubbene var samlet til informasjonsmøte i FRIDS lokaler.
Les mer om:

Arrangerer «FIFA 4 real»: Hvem er best i både FIFA og på ekte straffespark?

Mange er veldig gode i fotballspillet FIFA. I «FIFA 4 real» holder ikke det; her må du også kunne sparke ballen i virkeligheten.
Les mer om:

Antonio Contes flopp klarte ikke å ødelegge Chelsea

Mens Chelsea kjemper hardt  om trofeet i Premier League, eller i det minste kvalifisering til Champions League, kommer det noen gode nyheter fra økonomiavdelingen.  London-klubben kunne glede seg selv og sine supportere om at Chelsea har hatt et meget godt økonomisk fjorår. Regnskapsåret sluttet juni 30 2018, og omsetningsrekorden på 4,9 milliarder kroner var et faktum.

Toppscorerlisten i Serie A

Han kom fra Real Madrid og var vant til oppgaven med å fyre av skudd i alle posisjoner. I Serie A fungerte ikke dette helt som det skulle de første månedene, men når status gjøres ved nyttår, er Ronaldo den største. Toppscorerlisten i Serie A Cristiano Ronaldo, Juventus, 14 mål Krzysztof Piatek, Genoa, 13 mål Fabio Quagliarella, Sampdoria, 12 mål Ciro Immobile, Lazio, 10 mål Arkadiusz Milik, Napoli, 10 mål Duvan Zapata, Atalanta, 10 mål Ronaldo har brukt 93 skudd avslutninger for å produsere sine 14 mål, noe som gir én scoring per 6,6 avslutninger. Her er forsidebildet til FIFA 20.

Nå er det ikke tvil lenger – Ronaldo ruler!

Etter den overraskende overgangen til Juventus i sommer, har Ronaldo brukt litt tid på å akklimatisere seg. Etter lørdagens kamp kan vi bekrefte at portugiseren er akkurat der han var hos Real – når tette kamper skal avgjøres. Lørdagens kamp mot Sampdoria bar på mye spenning, litt kaos og til slutt Cristiano Ronaldo som matchvinner. Sampdoria kom til Torino uten tap på seks kamper og skulle gi ligalederen konkurranse hele veien inn. Les på Popidol: Solskjær – fire minutters eksplosiv målkavalkade  Det hele startet med samspill mellom Dybala og Ronaldo rett etter avspark.

Kommentator raser: - Alt er rigget av FIFA

Expressens kommentator mener VM blir som en plankekjøring for Frankrike. Carl-Erik Torp er uenig.
Les mer om:

Rosenborg er best selv i en halvgod sesong

Det var egentlig ingen tvil om hvem som ville bli Norgesmester i helgen, det tok noen minutter før Rosenborg kom skikkelig igang og Strømsgodset fikk inn et mål. Men så fikk trønderne igang maskineriet og de hentet hjem en overbevisende 4 – 1 seier.  Seriemester, norgesmester og 0 Europaligapoeng.  Les: Liverpool gir stikk til Real Madrid Årets sesong har vært en underlig en og vi kan fort lure på om det har skjedd noe med Norsk fotball. – Landslaget har lagt et fantastisk år bak seg og vi ser ut til å ha tilgang på flere meget gode og unge spillere.

Liverpool gir stikk til Real Madrid

Liverpool-supporterne husker Gareth Bales scoring spesielt godt denne kvelden i Kiev.

Luka Modric og Ada Hegerberg er verdige Ballon d’Or vinnere

Det er to debatter som vi ikke tar i kveld, men vi skal heller glede oss over vinnerne av Ballon d’Or.  – Det er første gang prisen deles ut til kvinner og ikke overraskende, kanskje med unntak av fotballforbundet er det Ada Martine Stolsmo Hegerberg som bøtter inn mål i den franske serien som vant gullballen.  I Norge er ikke Ada Hegerberg ikke blant de 11 utvalgte når hennes kvinnelige kolleger har stemt frem «Årets lag». – Det vil trolig ikke øke verdens beste spiller sin lyst til å komme tilbake til landslaget. Les: Best i verden, men ikke i Norge! «Dette er helt fantastisk!

Den siste dråpen: Southampton-Manchester United 2-2

Det er få som var i tvil om av Southampton manager Mark Huges sin jobb var i fare, men at det var en uavgjortkamp mot Manchester United som skulle være den siste dråpen som gjorde at det rant over var heller mer overraskende.  Vi skjønner selvsagt skuffelsen over uavgjort resultat 2 – 0 etter å ha ledet med to mål, og en elendig sesong så langt. 9. poeng og 18.-plass er ikke noe å skryte av.

Fury er skikkelig rasende

Noen ganger passer navnet perfekt til både yrke og posisjon, vi nevner i fleng, tannlege Røskeland og pottemaker Kopp.

Hegerberg-vraking skapte uro internt i FIFA

Ada Hegerberg ble kåret til Europas beste fotballspiller for to år siden, men var ikke topp ti i FIFAs verdens beste-kåring. Det førte til oppvask i FIFA.
Les mer om:

Hegerberg-vraking skapte uro internt i FIFA

Ada Hegerberg ble kåret til Europas beste fotballspiller for to år siden, men var ikke topp ti i FIFAs verdens beste-kåring. Det førte til oppvask i FIFA.
Les mer om: