Nyheter om Ferie


Erik Nordstrand vil fokusere på studier, fremfor en pokerkarriere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)POKER-NM: Erik Nordstrand fra Røyneberg deltok i Norgesmesterskapet i poker i Dublin. Av over 1100 påmeldte endte Sola-karen på en strålende sjetteplass. Langt over hans egne forventning før han reiste til Irland.- Jeg hadde jo et lite håp om at jeg kunne gå langt, men det var egentlig bare et håp.

Når PSG-manageren er bekymret, skjer det definitivt noe til sommeren

I Paris ser flere på PSG som verdens beste klubb. Manchester United var ikke enig. Når spillere i tillegg surmuler etter exiten fra Champions League, blir manageren bekymret. For oss blir dette et signal om at noe er på gang. Det skal egentlig ikke skje, men 5-1-tapet mot Lille viser at når hjertet er på ferie, følger prestasjonene. PSG skal få lov til å tape kamper i Ligue 1, men når Paris-klubben ikke har tapt to kamper på rad siden november 2011 – og ikke sluppet inn tre mål eller mer siden 2009 – forteller dette om noe mer. Best når det ikke gjelder?

12 norske podcaster for påskeferien

Gratulerer med påskeferie! Gitt at du ikke har jobb-påske, da. Vi vil nødig at du skal kjede deg, og vil i den anledning anbefale 12 norske podcaster du kan sluke eller ha som bakgrunnsstøy. Flittige studenter og folk med jobb uten ferie kan for all del lese videre, det er jo ikke noe i veien for at du kan hører et par episoder til og fra jobb/skole. Felles for alle podcastene nedenfor er at de får oss til å le, noen gjør oss også litt klokere og samfunnsengasjert.

– Ta med vanen om å kildesortere i påskeferien

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på ferie.
Les mer om:

Barnehagebarna svarer: Hvorfor feirer vi påske?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)PÅSKE: Barna i Stemvegen FUS barnehage har spilt et teaterstykke om påske uken før ferien. Leon Hallerake (6), Andrea Radic (6), Aksel Martin Jensen (6) og Mathilde Harredsvela (5) var alle fornøyde med rollene sine som Jesus, tjenere og engel. Leon syntes det var spesielt gøy å ri på «eselet», som ble spilt av en barnehageansatt.

Dette betyr påska for jærbuane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tuva Hansen, Klepp-kaptein 1. Når eg høyrer ordet «påske» tenker eg på ferie, kylling og sjølvsagt seriekampen me alltid har 2. påskedag.2. Eg har ingen faste tradisjonar, utanom det å ha betre tid i kvardagen til å lage gode måltid.3. For meg er påskeferien å ha fri frå skule/studie, men eg trener alltid med laget då me forbereder oss til kamp.

- Enklere å ansette legevikar i kommunene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå foreslår vi forskriftsendringer som gjør at kommuner kan ansette nødvendige fastlegevikarer. Vi må sikre at innbyggerne får gode helsetjenester og at kommunene får ansatt legene de trenger, sier helseminister Bent Høie. Forslaget som nå sendes på høring innebærer at det kan ytes trygderefusjon til fastlegevikarer og vikarer i legevakt uten at legene ha gjennomført norsk turnustjeneste/LIS 1.

- Det er ferie, da må vi ha litt kos

Køen på Bonzo bakeri strakte seg helt ut på gata onsdag.
Les mer om:

God påske!

Nordstrands Blad ønsker alle lesere god påske! Husk at vi er på nett - men papiravisen har ferie.
Les mer om:

Ministeren på Joker Nes Verk: - Det er ikke lov å handle noe annet sted enn lokalbutikken når man er på tur

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland besøkte tirsdag Jokerbutikken på Nes Verk i Tvedestrand. Ministeren selv, mener det er «forbudt» å ikke handle lokalt på ferie. Den regelen etterlever hun.

I år bytter flere bort hyttepåsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Flere velger utlandet på bekostning av hytta denne påsken. - Den sene påsken ser ut til å påvirke folks påskeplaner, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.Tall fra Virkes befolkningsundersøkelse viser at det trolig blir færre appelsiner og Kvikk Lunsj i solveggen, og mer av europeisk storby i år. Til sammen sier 37 prosent av de spurte at de skal ta påskeferie i år.

– Du har ferie, senk skuldrene. Du trenger ikke kjøre så fort(pluss)

Selv om påskeutfarten har sørget for mer trafikk på veiene i helgen, har ikke antallet overtredelser vært noe utenom det vanlige.
Les mer om:

Vil samle Sola-familier til ferie på fjellet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er generelt stor etterspørsel i hele landet etter familieferie-tilbud, og vi ville derfor få til et slikt tilbud her i Sola, sier Trine Gausland i virksomhet fritid i kommunen.I samarbeid med Stavanger turistforening har kommunen sett seg ut Ådneram turisthytte.

En alternativ festivalguide til Europa

Vi skriver midten av april i kalenderen, og planene for sommeren legges i en rasende fart. Det er selvsagt mye som skjer i Norge. Store enkeltkonserter med noen av verdens aller største artister i de store byene og nær sagt en festival i hver bygd og grend.

Drømmepåske i fjellheimen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Om man har en hytte som venter på å bli pyntet med gule farger og påskekyllinger eller om man har lyst til å bli enda bedre kjent med norsk natur, er påsken en tid mange velger å dra til fjells. I forkant av fjorårets påske kunne Den Norske Turistforeningen garantere tidenes påske, med sjeldne fine forhold i fjellet. Til tross for senere påske og ikke på langt nær like store snømengder i år, er turgjengen optimistiske.

På hemmelig ferie sammen i Finland

Kourtney Kardashian sparket i gang 40 års-feiringen med en tur til Norden sammen med eksen - og hans nye kjæreste.

Den lokale veien til toppen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) Alexander Kristoff (til venstre) har vunnet flere av verdens største ritt, blant annet tre etapper i Tour de France. Han har syklet for Stavanger Sykleklubb siden han begynte. Det gjør og Eirik Lunder. Foto: Jo Henrik Jarstø Det er en halvtime til dagens økt begynner. Fire timer rolig langtur står på programmet, en forlenget restitusjonstur å regne for Eirik Lunder. Før den tid skal frokosten spises og sykkelen gjøres klar.

Kan denne gjengen kjempe om opprykk?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bare ett lag rykker rett opp fra 2. divisjon. Det er mange som vil ha førsteplassen. Noen sier det høyt, som for eksempel EIK, Fredrikstad og Arendal, mens andre snakker litt lavere om sine høye ambisjoner. 2. divisjon avdeling 2 ligger an til å bli et rotterace av dimensjoner.Jan Halvor Halvorsen har hatt en lang vinter på seg til å få spillerne til å forstå prinsippene som ligger til grunn for 4-3-3.

– Trist erkjennelse at så mange dumper kjæledyr

De fleste nordmenn er klare for etterlengtet ferie. Samtidig er påsken høytid for dumping av kjæledyr.
Les mer om:

Nytt feriereglement skapte diskusjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nye retningslinjer som ble gjort gjeldende for ansatte innen pleie og omsorg i Sirdal kommune fra februar 2019 har skapt bråk. Reglementet fastslår at i tillegg til at sommerferien deles i to hovedbolker med tidlig eller sen ferie, så må arbeidstagere innen pleie og omsorg allerede innen 15. februar bestemme seg for hvordan man vil ta resterende ferie før sommeren, eller senest 1.

Par forsvant sporløst på ferie. Nå har mysteriet tatt en dyster vending

Paret tok fatt på hjemreisen i morgentimene 27. mars. Siden fikk ingen tak i dem.
Les mer om:

Synspunkt: Det er en tid for alt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jeg har sagt det mange ganger før, at magefølelsen er noe man bør ta på alvor. Sier den deg at noe er feil, så har den ofte rett, og omvendt.Så nå gjør jeg nettopp det, jeg følger magefølelsen. Jeg har sagt opp jobben min i Saltenposten, og når vi skriver mai sitter jeg ved et annet skrivebord, i en annen by, noen mil vestover. Bodø altså, om du var i tvil.Det er spennende, vemodig og rart på samme tid.

Folkehav og bemerkelsesverdig innsats

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Bank, bank». Nei, det var nok ikke helt sånn det var. Vi tar det fra begynnelsen. Birgitte Rommen og Monica Wiger fra Frøken Rosa har bestemt seg for å inngå et samarbeid.Målet er mer liv og røre i Grorudveien 5. Barn, ungdommer, foreldre og besteforeldre skal alle være med på å fylle kaféhagen med alt av aktiviteter.

Amerikansk seriemorder inntar Larvik i ny serie – se rå trailer

Norges dyreste krimdrama leverer? Veien har vært lang, men Wisting overlevde til slutt både budsjettsprekk (av type titall millioner kroner), lurveleven om lønn og streik. Sven Nordin – kjent fra nasjonalskatten Mot i brøstet og mer nylig Børning – spiller politimannen William Wisting i serien som er basert på bestselgende bøker av Jørn Lier Horst. Handlingen er satt til Larvik, og utspiller seg etter at en amerikansk seriemorder av ukjent grunn* tar turen til Vestfold.

Best og verst fra blogg-Norge: Mars

Hei og hjertelig velkommen til en ny måned! Det er lite som har stått stille denne måneden, ei heller i bloggverdenen.