Nyheter om Fengsel


Kvinne (70) må i fengsel etter å ha kalt samfunnsdebattant for kakerlakk

Gulating lagmannsrett har dømt en 70 år gammel kvinne til 14 dagers ubetinget fengsel for kommentarer på Facebook om forfatter Sumaya Jirde Ali.

Kalte Jirde Ali «kakerlakk», nå må kvinnen (70) i fengsel

Gulating lagmannsrett har dømt en 70 år gammel kvinne til 14 dagers ubetinget fengsel for kommentarer på Facebook om forfatter Sumaya Jirde Ali.

Kvinne (70) må i fengsel etter å ha kalt Sumaya fra Bodø for kakerlakk

Gulating lagmannsrett har dømt en 70 år gammel kvinne til 14 dagers ubetinget fengsel for kommentarer på Facebook om forfatter Sumaya Jirde Ali fra Bodø.

Kvinne må i fengsel etter hatytring mot Ali (22)

Lagmannsretten skjerpar straffa mot 70-åringen som kalla samfunnsdebattant og forfattar Sumaya Jirde Ali for «fandens svarte avkom». No ankar kvinna dommen vidare til Høgsterett.
Les mer om:

Kvinne (70) må i fengsel etter «kakerlakk»-sjikane

Ytringen en bergenskvinne kom med mot en mørkhudet samfunnsdebattant har ingenting med en politisk duskjusjon å gjøre, men er ren sjikane.
Les mer om:

24 dømt til livsvarig fengsel i Tyrkia for kuppforsøket i 2016

24 tidligere toppoffiserer er dømt til livsvarig fengsel for å ha vært nøkkelpersoner under kuppforsøket i Tyrkia i 2016, melder statlige medier i landet.
Les mer om:

17-åring dømt til over tre års fengsel

En 17-åring fra Lillesand er dømt til fengsel i tre år og ti måneder etter å ha ranet, truet og banket opp andre ungdommer. To andre tenåringer er også dømt i saken.
Les mer om:

Faren til tiltalte (18) tørket blod av hammeren og kastet genser – risikerer fengsel

JÆREN TINGRETT (TV 2): Torsdag startet rettsaken mot faren til 18-åringen som er tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i fjor. Faren nekter for bevisst å ha motarbeidet politiet.

Bli bedre kjent med Guro Reiten: – Kunst er kanskje karrieren min etter fotballen

Gulating lagmannsrett har dømt ei kvinne i 30-åra til fengsel i seks år for å ha forsøkt å drepe ein eldre mann med kniv i Flora sommaren 2017.

Kvinne dømt til seks års fengsel for drapsforsøk på eldre mann

Gulating lagmannsrett har dømt ei kvinne i 30-åra til fengsel i seks år for å ha forsøkt å drepe ein eldre mann med kniv i Flora sommaren 2017.

Livstid for kuppforsøk

24 tidligere toppoffiserer er dømt til livsvarig fengsel for å ha vært nøkkelpersoner under kuppforsøket i Tyrkia i 2016, melder statlige medier i landet.
Les mer om:

Flyktninger ble kvalt i lasterommet. Nå er fire menn dømt til livstid

Saken om flyktningene som ble funnet døde i en forlatt kjølebil rystet Europa. Nå er gjerningsmennene dømt til livstid i fengsel.
Les mer om:

To års fengsel for kornsmugling

En Østfold-bonde er dømt til to års fengsel for å ha smuglet over 2100 tonn selvdyrket korn fra Sverige. I tillegg må han betale 500.000 kroner tilbake til staten.
Les mer om:

17-åring tiltalt i grov narkotikasak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Narkotikalovbruddet har en strafferamme på 10 år fengsel, knivstikkingen på seks års fengsel. Det er likevel grunn til å tro at tiltalte slipper fengselsstraff selv om han blir dømt. Ifølge straffeprosessloven skal nemlig barn under 18 år ikke fengsles hvis det ikke er særlig påkrevd.Det er statsadvokat Geir Fornebo som har tatt ut tiltalen. Der heter det at tenåringen, i perioden oktober 2018 til han ble tatt natt til 7.

Mann dømt for ulovlig oppbevaring av kjemikalier(pluss)

Hålogaland lagmannsrett har dømt mannen fra Midt-Troms til fengsel i fem måneder.
Les mer om:

Statsadvokat mener at overgriper ble straffet for mildt

Nylig ble en 50 år gammel mann dømt til fire år og seks måneders fengsel for å ha forgrepet seg på sitt stebarnebarn. Strafferammen er 21 års fengsel.
Les mer om:

Mannen ble først dømt til fire års fengsel for voldtekt – nå er han blankt frifunnet

Mannen (34) og kvinnen (31) skal ha flørtet og blitt «mer og mer intime», før kvinnen skal ha våknet av at mannen forgrep seg på henne. Bergen tingrett ga mannen fire års fengsel. Nå er han frifunnet av lagmannsretten.
Les mer om:

22 edsvorne menn bestemte at Qatar skulle få VM. Slik har det gått med dem: Suspendert, siktet, fengslet.

Av de 22 personene som bestemte at Qatar skulle få VM i 2022, er 16 enten blitt suspendert, siktet eller havnet i fengsel.
Les mer om:

Korrupsjonsdom: – En vekker og påminnelse for alle kommuner

En 61 år gammel kvinne er i Borgarting lagmannsrett dømt til fem og et halvt års fengsel for flere tilfeller av grov korrupsjon og dokumentforfalskning i Drammen kommune. En kollega av kvinnen er også dømt for medvirkning.

Bill Cosby hisset på seg mange med Twitter-melding fra fengselet

I meldingen, som gikk ut på Twitter og Instagram, skrev Cosby at det «er en ære å bli kalt en Far» og oppfordret leserne til å styrke familiene og lokalmiljøene sine. Et gammelt videoklipp, der Cosby i anledning en CBS Black History Month snakket om hvordan det at så mange afrikansk-amerikanske menn sitter i fengsel ødelegger familiene deres, fulgte meldingen. LES OGSÅ: GAFFAs intervju med John Grant. Ifølge New York Times reagerte mange svært negativt.

Dømt til ni månader fengsel for seksuelle lovbrot

Etter at seks ulike jernbaneselskaper har tatt over det som før var NSB, er antallet direktører økt fra 11 til 49. Alle med millionlønn. De seks toppsjefene tjener i snitt 3,2 millioner kroner.
Les mer om:

Reddet tusen opp fra Middelhavet. Risikerer 20 års fengsel

- Jeg nekter å tro at vi bor i et Europa hvor du havner i fengsel for å redde liv.
Les mer om:

Fem barn skal ha blitt mishandlet i en årrekke

I sju år skal de to foreldrene regelmessig ha slått sine barn. Nå er begge tiltalt for vold i nære relasjoner, som straffes med fengsel inntil seks år.
Les mer om:

Kritiserer Kriminalomsorgen

I dag leverer Sivilombudsmannen det sterkeste virkemiddelet de har til Stortinget for å påpeke risikoen for umenneskelig behandling av innsatte i fengsel.
Les mer om: