Nyheter om Fengsel


– Europa må advare Tyrkia: Sett ham fri

Selahattin Demirtaş er Tyrkias mest kjente politiske fange. Kona krever at Erdoğan setter ham fri fra fengsel. Med på laget har hun EU og Europarådet. Men hjelper det?
Les mer om:

Har vært ut og inn av fengsel. Nå er han draps­tiltalt.

Flere ganger har Viggo Karlsson fortalt Fædrelandsvennen om sitt liv. Rusmisbruket har gitt ham utallige dommer. Nå kjemper han for å bli trodd på at han ikke er drapsmann.
Les mer om:

«Døddrukken» 28-åring dømt for vold mot ambulansearbeider på vei til Kalnes

28-åringen må i fengsel etter at han i fylla slo en ambulansearbeider flere ganger mens de var på vei til sykehuset i en ambulanse.

Russland: Navalnyj får ikke dø i fengsel

Russland vil ikke tillate at opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj dør i fengsel, sier landets ambassadør til Storbritannia.

Eks-advokaten hevder seg uskyldig dømt for å ha avtalt drap og kidnapping – nå er ankesaken i gang

Den tidligere Fredrikstad-advokaten og forretningsmannen, Amir Mirmotahari, ble i Oslo tingrett dømt til ti års fengsel for å ha inngått avtaler om drepe en person og kidnappe et voldtektsoffer. Denne uken startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

USA sier det vil bli konsekvenser dersom Navalnyj dør

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver advarer om at det vil få konsekvenser for Russland dersom opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj dør i fengsel. Russland sier han ikke får dø i fengsel.
Les mer om:

USA advarer om konsekvenser dersom Navalnyj dør

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver advarer om at det vil få konsekvenser for Russland dersom opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj dør i fengsel.
Les mer om:

Sleit med økonomien etter soning

SKIEN: En 47 år gammel skiensmann sleit økonomisk etter soning, og derfor førte han ikke opp alle timene han jobba på meldekortene til Nav. Dermed må 47-åringen i fengsel igjen.
Les mer om:

Mann (44) risikerer seks år i fengsel: Ba sønnen ta bilder av «skader»

Den 44 år gamle mannen har allerede tilbrakt 225 dager i varetektsfengsel, mistenkt for vold i nære relasjoner. Onsdag forsvarte sunnhordlendingen seg med «nebb og klør» i Haugaland tingrett, for å forsøke å renvaske seg fra anklagene.
Les mer om:

Krasjet bil i beruset tilstand der 18-åring omkom. Nå har mannen fått sin dom: – Det er helt jævlig tungt. Det er det verste jeg har gjort

Den berusede sjåføren av bilen som kræsjet i en betongvegg i Vadsø, 9. mai i fjor, med det resultat at Stig-Johnny Sommer (18) døde åtte dager senere, er dømt til fengsel i to år, hvorav ett år gjøres ubetinget.
Les mer om:

Narkokatt tatt for smugling i Panama

Denne katten ble stanset på vei inn i et fengsel i Panama. På seg hadde den flere narkotiske stoffer.
Les mer om:

Narkokatt tatt i smuglingsforsøk i Panama

Myndighetene i Panama har stanset en usannsynlig smugler – en hvit katt – som hadde med seg narkotika idet den forsøkte å ta seg inn i et fengsel.
Les mer om:

Skulle prøvekjøre bil – endte med et halvt år i fengsel

En mann fra Vestvågøy ble dømt til fengsel for ved to tilfeller å ha kjørt i ruspåvirket tilstand og uten førerkort. Ved den ene anledningen hevdet han at han bare hadde kjørt 200–300 meter for å prøvekjøre en bil.

Mann var ni år ulovlig i Norge – dømt til 120 dagers fengsel

Høyesterett mener det må reageres strengt mot brudd på utlendingsloven og dømmer en mann som oppholdt seg over ni år ulovlig i Norge til 120 dagers fengsel.
Les mer om:

Mener bedrageritiltalen mangler dekning – vil at Mjeldheim frifinnes

Torsdag ba aktoratet om fem års fengsel for Laila Mjeldheim. Hennes forsvarsadvokat ba fredag om at hun frifinnes for tiltalen.
Les mer om:

Realityprofil dømt til fengsel

En kvinne i 20-åra er dømt til 30 dagers fengsel.
Les mer om:

Reality-profil dømt for hvitvasking

En 26 år gammel reality-profil er dømt til betinget fengsel for hvitvasking.
Les mer om:

Det begynte med et anonymt brev i postkassa - deretter fortsatte det i flere år

SKIEN: En grenlandsmann som misbrukte en mindreårig slektnings identitet på nettet da han chattet seksualisert med flere menn, er dømt til ett års ubetinga fengsel.
Les mer om:

Realitydeltaker fikk 90 dagers fengsel for deling av sexvideo

En tidligere realitydeltaker i er i Borgarting lagmannsrett dømt til 90 dagers fengsel for å ha delt en video hvor han og en annen mann har sex med en kvinne.
Les mer om:

Ber om fem års fengsel for Laila Mjeldheim

Syv ukers rettssak går mot slutten. Aktoratet har bedt om inndragelse av mer enn 10 millioner kroner, og en dom på fem år i fengsel.
Les mer om:

- Bør få langt lavere straff, kanskje 4-5 måneders fengsel(pluss)

Geir Olav Pedersen mener at det ikke er ført tilstrekkelig bevis fra påtalemaktens side til å dømme hans klient på flere av tiltalepunktene.
Les mer om:

Prosedyrene er i gang – aktor har levert straffepåstand(pluss)

Straffepåstanden er ett år og ni måneders ubetinget fengsel, minus 117 dager for utholdt varetekt. Han bør aldri få lov til å jobbe som lærer mer, og må tåle inndragning av diverse data og kommunikasjonsutstyr. Aktor mente også at tiltalte bør betale sakskostnader.
Les mer om:

Grov vold ga fire måneder fengsel for Saltdaling: - Påsto kompisen var i ferd med å voldta kjæresten

(SALTDAL) Om en kamerat forsøker å ha sex med kjæresten, gir ikke anledning til gjentatte knyttneveslag mot kompisens ansikt.
Les mer om: