Nyheter om Farsund


Hund gikk i strupen på sau

Sist uke gikk en hund til angrep på søye med to lam på Lista. Flere bønder i Farsund ønsker utvidet båndtvang av hensyn til beitedyr.
Les mer om:

Heimevern-soldater samlet til storøvelse

For første gang øver den nye, sammenslåtte Lindesnes HV-avdeling sammen. 200 mann inntok torsdag øvingsområdet i Farsund.
Les mer om:

Rundt 800 kunder uten strøm

Agder Energi-kunder i Bykle, Marnardal og Farsund har allerede merket konsekvensene av uværet og har mistet strømmen.

Åpent brev til Farsund kommune

Endrede forutsetninger med lavere elevtall og redusert studietilbud er rett og slett en unik mulighet for en bedre tilpasset skoleutbygging! Hvis dere våger og vil!
Les mer om:

UiA-student kjemper om pris i Tyskland

Øyvind Stenberg fra Farsund har vært med på å finne opp en maskin som skal rense vann i Tanzania.

Nye folketall: Se utviklingen i din kommune

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det ble Kvinesdal som hadde den sterkeste folkeveksten i Lister i 2017. Lyngdal gikk ned i folketall for første gang på mange år. I Dalane gikk Sokndal frem og Lund tilbake.Befolkningstallene for hele 2018 viste at både Sokndal, Lund, Sirdal Farsund og Hægebostad hadde synkende folketall. Flekkefjord stod helt på stedet hvil, mens Kvinesdal gikk frem med 24 og Lyngdal med 38.Tallene fra 1.

Slagsmål, bortvisning og bråk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ble slått Like før klokken ett natt til 17. mai fikk politiet melding om at en mann var slått av en annen. Politiet har snakket med fornærmede. Politiet kjenner identitet på den andre part. Det er ikke meldt om noe alvorlig skade pr. nå.

Bruker 18 mill på bom-nedlegging før det virkelig blir mye bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tre bomstasjoner i Listerregionen skal avvikles, etter det NRK erfarer. Opplysningen kommer i forbindelse med at revidert budsjett legges frem i morgen. Regjeringen vil bruke 18 millioner kroner på å legge ned bomstasjonene.Frps ordførerkandidat i Farsund, Ingrid Williamsen, håper at nedleggingen av de tre bomstasjonene i Listerregionen kan skje i løpet august. Opprinnelig lå det an til at det skulle skje i november.

Fra politiloggen i helgen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)16 bilførere fikk forenklet forelegg for fart på E39 ved Vatland i Lyngdal søndag ettermiddag. En ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt etter på ha kjørt i 115 kilometer i timen i 70-sonen.Også lørdag var det trafikkontroll på E39 i Lyngdal. Da ble en bilfører anmeldt og fikk beslaglagt førerkortet. Personen kjørte i 88 kilometer i timen i 60-sonen.

Topp tre på lengste etappe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kristian Tjørnhom ble enda en gang topp tre på den lengste etappen over 2840 meter mellom Holmendammen og Frognerparken. Kvindølen som representerte Kristiansand Løpeklubb, fikk notert tredje beste etappe-tid på 7,36. - Det gikk bra, selv om jeg ennå ikke har fokusert på harde treningsøkter. Jeg var godt fornøyd med tiden, sa Tjørnhom til Agder.Han bidro til at løpeklubben tok sjetteplassen i eliteklassen på 52,19 minutter.

Innbrudd i båthus

Det har vært et i et båthus ved Lauervik båthavn i Farsund.
Les mer om:

Privatskoler til velsignelse?

Steiner Bergstøl Andersen fra Fremskrittspartiet har uttalt seg i Vårt Land om faren for at Eilert Sundt vgs. i Farsund må kutte tilbud når KVS i Lyngdal få utvide sine tilbud.

Sørlending vitne til voldsom flybrann: – Flammene sto 30 meter til værs

Morten Kroslid fra Farsund var på vei hjem fra Kina da han ble vitne til flybrannen i Moskva søndag. 41 mennesker er omkommet.
Les mer om:

Fortsatt nedgang i ledigheten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er gledelig å se at ledigheten fortsetter å falle i Agder. Bare Rogaland har hatt en større nedgang i ledigheten det siste året, sier direktør Elisabeth Blørstad i NAV Agder.Ledigheten i Aust-Agder er på 2,3 prosent og utgjør 1.299 personer. Det er 164 færre enn i forrige måned og 265 færre enn for ett år siden. I Aust-Agder har bruttoledigheten gått ned sammenlignet med April 2018.

Inviterer til swingende jazzkonsert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Er du glad i mainstream-jazz og scat-sang fra jazzens storhetstid på 1950-tallet?

Snakker varmt om badstu til folket

Oslo har fått det, Bergen og Farsund likeså. Nå mener varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) det må være Kristiansands tur til å anskaffe utendørs badstu, for eksempel her på Fiskebrygga.

Skal du til Sørlandet? Da må du beregne god tid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Allfarveg skal som en del av OPS kontrakten for E39 mellom Lyngdal og Flekkefjord gjennomføre oppgradering av tunneler på strekningen. Dette er tiltak som må utføres som følge av EU-direktiv og tilhørende Norske forskrifter og pålegg.Det er fire tunneler som skal oppgraderes. Disse er: Fosselandstunnelen, Fedaheitunnelen, Teistedalstunnelen og Vatlandstunnelen.- Formålet er å bedre sikkerheten for trafikantene i tunnelene.

Lister Sparebank åpner 1. januar 2020

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tirsdag morgen ble det klart at styrene i Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank har bestemt seg for å starte fusjonssamtaler. Målet er å slå sammen de to lokale og tradisjonsrike sparebankene til en fra nyttår, under navnet Lister Sparebank. - Vi er tidlig i prosessen, men det er en vilje blant begge bankenes styrer.

Slik blir omkjøringen når tunnelene på E39 skal ordnes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Allfarveg skal som en del av OPS kontrakten for E39 mellom Lyngdal og Flekkefjord gjennomføre oppgradering av tunneler på strekningen. Dette er tiltak som må utføres som følge av EU-direktiv og tilhørende Norske forskrifter og pålegg.Det er fire tunneler som skal oppgraderes.

Frontkollisjon i Farsund

En frontkollisjon mellom to biler skjedde i krysset mellom fylkesvei 43 og fylkesvei 656, Kollevollkrysset.
Les mer om:

Frontkollisjon i Farsund: Kvinne sendt til legevakt

En frontkollisjon mellom to biler skjedde i krysset mellom fylkesvei 43 og fylkesvei 656, Kollevollkrysset.
Les mer om:

Lokale Leeds-fans fikk med seg ett poeng

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kvinesdal-formann Jan Rob er blant dem som er med på turen. Et chartret fly tok av fra Kjevik utenfor Kristiansand fredag formiddag - og siden ankomst Leeds har nordmennene virkelig satt farge på fotballbyen.- Det har vært en fantastisk tur.

Leilighetsbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det brenner i et hus med flere leiligheter i Farsund, skriver politiet på Twitter. Folk skal være ute og noen av dem har fått i seg noe røyk. Brannvesenet er på stedet og melder at de har kontroll på brannen. Leilighetene som er berørt av brannen, ligger i Frøylandsveien på Lista.Brannvesenet melder at det dreier seg om en kjøkkenbrann, som nå er slukket. Det er mye røyk på stedet, opplyses det.

Brann i hus med flere leiligheter

Søndag morgen brant det i et bygg med flere boenheter i Farsund.
Les mer om: