Nyheter om Fagernes


– Nå blir det rein hygge på Fagernes. Om ei uke åpner vi ny kafé i sentrum

Café Husfliden slår opp dørene midt i byens hjerte. Eier og driver Wenche Dokken Bergli har i lang tid gledet seg til å realisere drømmen.
Les mer om:

Mønsterbedrift ble miljøfyrtårn: – For meg har Fagernes Anlegg alltid vært det samme som god kvalitet

Det sa ordfører Knut Arne Fjelltun i Nord-Aurdal, da han fredag stilte opp hos bedriften på Breiseth. – Å ta miljøet på alvor blir mer og mer viktig. Vi har alle et ansvar for å gjøre noe, fortsatte ordføreren.

Slik så forsida på «Valdres» ut etter «den gigantiske Jørn Hilme-festivalen» i 1960

Det var uten tvil en stor begivenhet da det første Jørn Hilme-stemnet, eller Jørn Hilme-festivalen som stevnet het i sitt første år, gikk av stabelen på Valdres Folkemuseum på Fagernes for seksti år siden. Folk lot seg åpenbart ikke stoppe av regnet og kom i strie strømmer.
Les mer om:

Valdris med sterke historier i «Sommer i P2»

Lørdag formiddag er det Tore Bjørgo, opprinnelig fra Fagernes, som får en times taletid i NRK P2s kjente radioprogram «Sommer i P2».
Les mer om:

Meisterspelemannen bak festivalnamnet

Det er seksti år sidan minnebautaen over Jørn Hilme vart reist på Valdres Folkemuseum på Fagernes og stemnet i hans namn gjekk av stabelen for fyrste gong på same stad. Kven var eigentleg meisterspelemannen frå Ulnes? Det får du betre grep om i denne utgreiinga av Ingar Ranheim.
Les mer om:

Anne Marte (20) har forlatt hjemplassen Fagernes til fordel for storbyen – men det er flere ting hun savner

Denne sommeren skal avisa Valdres intervjue valdriser som har flytta fra distriktet, for å høre hvorfor de flytta, hva de driver med nå, og om de noen gang vil flytte tilbake til Valdres. Først ut er Anne Marte Bang Fossberg (20) fra Fagernes. Hun bor og studerer i Bergen, men i sommer er hun sommervikar i avisa Valdres. Det er også hun som skal skrive spalten om utflytterne.
Les mer om:

Sommerdager på museet til glede for store og små

Vandrekviss, langleiktoner, filmvisninger, kveldsomvisninger, hallingdans, utstillinger og møte med griser, høner og kyr er blant tilbudene som lokker folk innom museet på Fagernes. 
Les mer om:

Kansellerer Nordstoga: – Kjedelig melding å komme med

– Etter mye kartleggingsarbeid og samtaler med kommuneoverlege ser vi oss nødt til å kansellere den kommende konserten med Odd Nordstoga 19. august, opplyser Fagernes Kulturhus i en pressemelding.
Les mer om:

Rekordmange deltakere og etappe i Fagernes sentrum under årets utgave av sykkelrittet Uno-X Tour Te Fjells

Uno-X Tour Te Fjells har de siste tre årene blitt arrangert i både Hallingdal og Valdres, hvor flere av de største sykkeltalentene i Norge har deltatt. Som følge av koronasituasjonen er nesten alle ritt avlyst, med unntak av Uno-X Tour Te Fjells. Det har ført til at rittet i skrivende stund er det største i Norge, og har rekordmange deltakere i alle klasser. På arrangørsiden har lokale Valdres CK ansvaret.
Les mer om:

Endelig kunne Frank Tvenge Johansen åpne dørene til den nye restauranten – Folk har ventet på dette

Onsdag 1. juli åpnet Pizzabakeren på Fagernes endelig dørene. Eieren, Frank Tvenge Johansen, kan fortelle at den første helga var en suksess.
Les mer om:

Mann 60-årene tatt for kjøring i beruset tilstand

Torsdag kveld ble en mannlig bilfører stanset på Fagernes.
Les mer om:

Ikke noe Valdersmarken denne sommeren

Like sikkert som at sommeren kommer pleier det å være Valdresmarken på Fagernes. Helt siden 1985. Men ikke i år. For en uke siden kastet Jan Bergstrøm inn håndkleet for godt.
Les mer om:

UP sto langs E16 ved Tingnes, i dag var det mobilbruk som sto i fokus. Og det viste seg nødvendig

UP sto i dag ved Tingnes mellom Fagernes og Leira. Og der ble det utferdiget ikke mindre enn ni forenklede forelegg. Det var adferd som sto i fokus. Og samtlige ni som fikk bot brukte mobiltelefon mens de kjørte bil.
Les mer om:

Nå er Monica endelig i gang igjen: – Jeg er veldig glad jeg gjorde det her

Torsdag åpnet butikksjef Monica Rosendahl kosmetikkforretninga The Loox på Fagernes Kjøpesenter.
Les mer om:

I gang med utbedringer på Valdresvegen

I disse dager utbedres den gamle hovedvegen mellom Fagernes og Leira, Valdresvegen.
Les mer om:

Harley på lading

Feilparkert? Nei, det er en Harley-Davidson du ser plugga til ladestasjonen på Fagernes.
Les mer om:

Rune Rudberg reklamerer for konsert i Valdres, men den er ikke åpen for hvem som helst

Artisten Rune Rudberg og hans band annonserer på sine nettsider at de skal spille på Fagernes 24. juli. De skal riktignok spille på Langedrag Camping ved Bagn denne dagen, men konserten er kun for campingplassens faste gjester.
Les mer om:

Opp fra asken stiger nytt liv - nå finner du Monica på The Loox i de gamle Vita-lokalene

I oktober 2019 måtte Monica Rosendahl pakke sammen Vita-butikken sin da det ble kjent at kjeden slo seg konkurs. Nye kjøpere førte til at 78 av de 209 butikkene landet rundt måtte stenge dørene, og Vita Fagernes var en av skjebnene.
Les mer om:

Valdriser med vind i håret

Veidekkesprinten gikk av stabelen med en god delegasjon fra Fagernes IL klare på startblokka – og resultatene lot ikke vente på seg.
Les mer om:

Skal overbevise Hareide om at E16 må ut av Fagernes

Onsdag har ordførerne Knut Arne Fjelltun og Haldor Ødegård fått innpass hos samferdselsministeren, og de har et mål for øye: Å få strekninga Fagernes sør – Hande inn i nasjonal transportplan (NTP) for 2022–25.
Les mer om:

En gratis smak av hvitløk fra fengselet

Hvitløksblomsten er en delikatesse som kokk ved fengselet Tom Erik Skogheim vet å verdsette. Nå vil fengselet at flest mulig skal få en gratis smak, før sesongen er forbi. På fredag ettermiddag deler de ut 250 grams poser, pluss oppskrifter – en til hver – så langt det rekker, ved Ærlighetens marked på Fagernes.
Les mer om:

– Hvem stjeler spritflaskene til Helselaget? Nå må de gå over til plasthansker i stedet

Helselagsrunda på Fagernes er svært så populær. I disse koronatider har det også stått framme flasker med håndsprit, slik at turgåere kan sprite hendene etter å skrevet seg inn i boka. Problemet er at for tredje gang har noen stjålet spritflaskene til Fagernes helselag.
Les mer om:

Philip (50) fra Fagernes jobber med politisaker fra hele Norden i Pakistan: – Jeg er nok blitt litt «junkie» på alt som ikke er A4

Han har utført politioppdrag i forbindelse med tsunamien i 2004 og 22. juli som de fleste av oss ikke engang orker tanken på. Likevel fortsetter han å søke oppdrag som er milevis unna det trygge og kjente. Hvorfor? – Du må ut av komfortsonen for å utvikle deg, sier Philip Fossnes.
Les mer om:

Camilla i tusen tankar

Fredag 10. juli står Camilla Granlien med band på amfiscenen på Valdres Folkemuseum på Fagernes under det "barberte" Jørn Hilme-stemnet. Her er festivalen sitt eige revolvarintervju med artisten.
Les mer om: