Nyheter om Fagernes


Ingen dato for nedlegging av DPS i Aurdal

Døgnsplassane i Valdres skal flyttast til VLMS på Fagernes. Det blir færre DPS-tilsette i Valdres, men ingen dato for nedlegging av DPS i Aurdal. Ein del av dette tilbodet blir sentralisert. Øyeblikkeleg hjelp skal til Reinsvoll.
Les mer om:

Ingen ville støtte administrasjonen

- Dere sier det er lovstridig om vi vedtar å gi en dispensasjon. Da forventer jeg at administrasjonen, som har kunnskapen om gjeldende regelverk, hjelper oss til å fatte et vedtak som gjør det mulig å realisere en bobilparkering for Fagernes camping.
Les mer om:

- Storstova vil presse seg fram

- Ein dag vil det stå ei ny, storstove på Fagernes, som skal tene kulturen i Nord-Aurdal og i heile Valdres. Før eller seinare vil huset presse seg fram, seier Knut Aastad Bråten i Venstre.

Erika Granlund: – Menn er veldig glade i å lede

Svenske Erika Granlund var svømmetrener i Fagernes idrettslag i en årrekke, og har vært engasjert i Friskis & Svettis de siste årene.
Les mer om:

Berekraftig påfyll på Fagernes

Hvis neste generasjon skal overta ei verd som i betre stand enn den er i no, byrjar det å haste, i følgje FNs klimapanel. På konferansa "Veien til en grønn fremtid" freista arrangørane å vise både breidda og essensen i begerepet berekraft, og inviterte til påfyll av idear og konkrete døme på korleis ein kan tenkje saman i ei berekraftig retning.
Les mer om:

NHO argumenterer for dispensasjon til Fagenes camping

Fagernes Camping ønsker å ta i bruk et område de kjøpte i fjor høst til bobil-parkering. Rådmannen har sagt nei, og mener en eventuell arealbruksendring må sees i en større sammenheng. Saken skal behandles i planutvalget i morgen, torsdag.
Les mer om:

Butikk er "god butikk"

Flere bedrifter i bykjerna i Fagernes har lokale eiere som tjener gode penger på sin virksomhet. Blant dem er sportshandler Per Herman Isachsen og Karin Rosendal Slette, som driver Fargerike sammen med sønnen Torje.
Les mer om:

Kulturprisen for Vestre Slidre 2018

Vestre Slidre kommune inviterer til kulturprisutdeling med bygningsvern som tema, fredag 23. november på Slidrehuset, Valdres Folkemuseum, Fagernes.

Innovasjon Norge mener Valdres må tenke nytt rundt hyttebygging

Christian H. Engh fra Innovasjon Norge var en av foredragsholderne under konferansen Veien til en grønn fremtid på Fagernes mandag. Han hadde flere konkrete råd til Valdres.
Les mer om:

- Trist om vi må vente i to år med næringsutvikling

Fagernes camping vil utvide med bobil-parkering på et areal de kjøpte i fjor høst, mellom elva og E16. Rådmann fraråder oppstart av prosjektet og ber tiltakshaver vente på revisjon av kommuneplanen.
Les mer om:

Held fram i styret i Trenarforeininga

Kåre Strande frå Fagernes IL tok attval i Den Norske Trenarforeininga då friidretten i helga held kompetansehelg på Gardermoen.

Tre personer anmeldt etter rakfiskhelgen

-Sett i lys av hvor mange mennesker som oppholdt seg i Fagernes denne helgen, så må jeg si det har vært en veldig positiv helg, sier lensmann Kristoffer Magnus Tessem.
Les mer om:

Raken derpå

Bodene er vekke, likeså de aller fleste tegn som tyder på at Fagernes sentrum i helgen var det mest pulserende stedet i distriktet.
Les mer om:

Overraskende Admiral og sommerflørt i vinternatt

Lørdagen, den grande finalen av Rakfiskfestivalen 2018. Fagernes sentrum var en stinn brakke fra morgen til kveld, og storteltet intet unntak.
Les mer om:

15 år med lokal rakfiskkonkurranse

Ekteparet Torstein Jæger Dahlen og Berit Øygard på Fagernes har arrangert privat rakfiskselskap sidan 2003.

Slik var rakfiskmoten

Alt fra strikka «sparkebukser» for vokse til pengedresser var å se i bybildet, eller motebildet, om du vil, på Fagernes under rakfiskfestivalen denne helga.
Les mer om:

Bortvist fra festivalområdet

En mann i 50-årene ble bortvist fra festivalområdet i Fagernes på grunn av ordensforstyrrelse lørdag ettermiddag.
Les mer om:

Rakfisken flyr unna på alle kanter

Produktet rakfiskfestivalen har sitt navn etter, er naturlig nok en etterspurt vare. Som seg hør og bør er det rakfisk å få tak i på alle kanter på Fagernes denne helga – enkelte av de lokale rakfiskprodusentene nøyde seg ikke bare med de oppstilte rakfiskbuene, men hadde også tatt plass med egen stand i rakfiskløypa.
Les mer om:

Rakfiskgull til minne om faren

Røn Gard gjekk til topps og vann fagjuryens fyrstepris under Norsk Rakfiskfestival på Fagernes.
Les mer om:

Promille og bråk på Fagernes

Poltiet måtte gå til aksjon på Fagernes natt til laurdag på grunn av bråk i sentrum. I tillegg har ein bilførar mista lappen etter mistanke om promille.
Les mer om:

Beruselse og bortvisning

Fredag kveld ble tre menn bortvist fra Fagernes sentrum på grunn av beruselse.
Les mer om:

Lokale kanelboller går unna i hundretall

Rakfisk er ikke den eneste lokalproduserte delikatessen som frister festivalfolket på Fagernes. I rakfiskløypa byr andre lokale lokalmatprodusenter på alt fra kanelboller til kurv.
Les mer om:

Finstasen holder festivalgjengerne i marsjtakt

Finstasen fra Bestum Stasmusikk i Oslo, her representert ved Anne Svanevik, Venche Bull-Hansen og Arne Sunde, har de siste åra sørga for korpsmusikk i rakfiskløypa på Fagernes under Norsk Rakfiskfestival. – De kaller meg Arne-bass, humrer initiativtaker og hytteeier på Aurdalsåsen, Arne Sunde, der han står med tubaen under armen.
Les mer om:

Den magiske hemmelegheita lansert på Fagernes torsdag kveld

Barneboka til Kirsten Onstad, Den magiske hemmelegheita, vart lansert på Fagernes torsdag kveld, ein time før Norsk Rakfisfestival starta opp med Byfanten.
Les mer om:

Dilemma: Ost eller rakfisk?

Jørn Wangensten, storprodusent av både ost og rakfisk, skulle gjerne vore heile helga både på Fagernes og i Bergen. Det måtte bli eit kompromiss, litt av Rakfiskfestivalen - og så finalen under "VM i ost" i Grieghallen.