Nyheter om Fagernes


Kva vil me med Fagernes?

Kvar skal det vere konsentrert bustadbygging? No må politikarane i Nord-Aurdal vere vakne og vaksne og følge opp vedtatte planar.
Les mer om:

Michael på P4 kommer til Fagernes – uten filter – ei solskinnshistorie fra svarte helvete

P4's Michael Andreassen og hans alkoholproblemer blir case når ledere innen privat og offentlig sektor møtes til temadag på Scandic Valdres på Fagernes fredag 29. mars.
Les mer om:

Ny modellflyklubb og nytt styre

18. desember i fjor ble Valdres Modellflyklubb stiftet, etter at Valdres Flyklubb Modell ble nedlagt. I helga arrangerer de Fagernes Flyshow for 44. gang.
Les mer om:

Fem fikk forelegg for mobilbruk-alle brukte belte

UP avholdt en rask kontroll langs fv51 på Fagernes onsdag. Ingen kjørte uten å ha bilbelte forsvarlig på plass for alle i bilen. Men at det er nødvendig å la mobilen ligge mens man kjører er det åpenbart vanskeligere å banke inn. Fem bilister kjørte inn i kontrollen mens de brukte mobilen sin, og dermed ble det fem forenklede forelegg.
Les mer om:

– Ja, det finst politikarar som likar å sete miljø opp mot kvarandre. By mot land, til dømes. Men samfunnet er meir samansett

Demokratiet i fare var tema då Odd Einar Dørum gjesta Fagernes onsdag kveld.
Les mer om:

-Har ikke gitt opp planene om å kjøpe Fagernes Lufthavn

Atle Hovi sier Beitostølen Resort fortsatt jobber med planer om å kjøpe flyplassen.
Les mer om:

Samler stort fagmiljø innenfor helse

I løpet av den siste måneden har det flyttet inn kiropraktorer, akupunktør og gestaltterapeut hos Valdres Treningssenter på Fagernes.
Les mer om:

Trafikkuhell mellom Fagernes og Leira

Politiet Innlandet melder om et trafikkuhell på E16 mellom Fagernes og Leira fredag ettermiddag.
Les mer om:

Ungdomsgruppa i Fagernes Skytterlag med premieutdeling for 2018 sesongen

Onsdag kveld hadde ungdomsgruppa i Fagernes Skytterlag premieutdeling for 2018 sesongen. Det ble delt ut premier for klubbmesterskapene og Lapua-cupen i klassene «Nybegynner Ungdom», «Rekrutt» og «Junior».
Les mer om:

Polsjefen frykter ikke konkurranse: – Fagernes forblir et "moderpol"

Polsjef på Fagernes, Cato Hilton, er positiv til etablering av Vinmonopol i flere valdreskommuner.
Les mer om:

Morten fra Gressvik kjørte 550 kilometer for å bestille nytt pass

Morten Hanssen (55) fra Gressvik skulle bare søke visum for å komme inn i Tyrkia da han plutselig fant ut at passet hadde utløpt. Da det ikke var en ledig time å oppdrive hos et eneste passkontor på Østlandet, endte det med en feriedag og 55 mils kjøretur til Fagernes for å redde golfturen om noen uker.

Her løfter Eivind (22) 137 kilo over hodet

Da hekkeløperen Eivind Kleven Hagen fra Fagernes ikke fant motivasjon i hekkeløpinga lenger, måtte han bruke sin fysiske styrke på noe annet, så da ble det vektløfting.
Les mer om:

Morten fra Gressvik kjørte 550 kilometer for å bestille nytt pass

Morten Hanssen (55) fra Gressvik skulle bare søke visum for å komme inn i Tyrkia da han plutselig fant ut at passet har gått ut. Da det ikke var en ledig time å oppdrive hos et eneste passkontor på Østlandet, endte det med en feriedag og 55 mils kjøretur til Fagernes for å redde golfturen om noen uker.

Varmebølgje ga 36 grader forskjell på Fagernes i februar

Under det uvanlege mildvêret midt i månaden kom temperaturen i bygdebyen opp i heile 11,2 varmegrader 14. februar. Ti dagar før var det 24,8 kuldegrader.
Les mer om:

I dag reiste en helt fra Fredrikstad til Fagernes for å få pass

Aldri har politifolkene i Valdres produsert flere pass enn i de siste ukene. Bare i uke åtte ble det produsert 180 pass. Veldig mange til folk fra helt andre steder enn Valdres.
Les mer om:

Laftekurs på Skiferplassen

6. til 11. mai 2019 held Valdresmusea nytt laftekurs. Det skjer også i år på Skiferplassen i Fagernes sentrum.
Les mer om:

Sterk innendørs femkamp av Akervold i USA

Kristine Berger Akervold (21) fra Fagernes idrettslag studerer i USA, og kombinerer dette med å satse på friidrett.
Les mer om:

Fra Berge Invest til Fagernes Næringspark, til storsatsing på Eidsbugarden og leiekjøring er noe av det som skjedde i februar

Det er mange nyetableringer å se tilbake på i februar for Valdres - både større og mindre satsinger. Mange har også fått ny jobb som daglig leder, og noen har endret bedriftsnavnet. Les hva som har skjedd i ditt lokale næringsliv i februar.
Les mer om:

Advarer mot å spise lokalprodusert kjøtt eller melk fra beitedyr som drikker av Kalken

Mattilsynet kommer med ny advarsel som følge av PFOS-forurensning ved Fagernes Lufthavn Leirin.
Les mer om:

Fliser opp kvisten som elgen har beita på

På fylkesveg 51 mellom Fagernes og Rogne er arbeidet no i gang med å male opp til flis haugane med kvist som ligg att etter ryddinga i vinter.
Les mer om:

Slutt for Lekia på kjøpesenteret

Lekia med tilholdssted på Fagernes Kjøpesenter har opphørssalg og stenger dørene for godt 23. mars. Årsaken er ikke kjent, men leiekontrakten er ikke fornyet.
Les mer om:

En strøm av kunder på rød løper

Folk fra mye av Valdres strømmet på da Bakeriet i Bagn åpnet dørene for sin nye kafé og utsalg i Jernbanevegen på Fagernes tirsdag.
Les mer om:

Fraråder bruk, men vil avvente sanering av kommunale boliger på Fagernes. Nå har kommunen kjøpt bolig på Leira til brukere med rus og psykiske lidelser

Flere av de kommunale boligene i Våningsvegen er i så dårlig forfatning, at folk ikke kan bo der. Nå har kommunen kjøpt ny bolig på Leira, med to separate leiligheter, som skal brukes av personer med rus og psykiske lidelser. Rådmann varsler også at det må på plass en rustjeneste, som kan være tettere på brukerne.
Les mer om:

Maxbo-lageret snart bygd opp igjen-nå skal det tåle snø

Den 19.mars i fjor raste taket sammen under de enorme snømengdene. Siden har Maxbo på Fagernes måttet klare seg uten det 500 kvadratmeter store hovedlageret. Nå gleder både ansatte og kunder seg til en bedre tilværelse.
Les mer om:

Vil fjerne steinblokker i Neselva: - Uheldig for fisken, sier fylkesmann

Vårflommen i fjor førte til at store steinblokker raste ut i elveløpet, nær rørgata til Kvitvella kraftverk på Fagernes. - Steinene vil forverre flomsituasjonen kommende vår og bør fjernes, mener NVE. – Uheldig for fisken, sier fylkesmann.
Les mer om: