Nyheter om Fagerås


Ber om at skolene stenges: – De er en smeltedigel for smitte

Stortingsrepresentant Mona Fagerås fra Nordland har en klar beskjed til kommunene i Norge.
Les mer om:

Byens arrangører skjelver: – Sover ikke godt om nettene

Kulturarrangørene i Fredrikstad frykter at koronaviruset vil føre til avlysninger og tomme hus. Agnethe Fagerås på Båthuset Scene er bekymret og erkjenner at hun ikke sover så godt om nettene nå: – Det er dette jeg lever av.
Les mer om:

Hardt ut mot Widerøe: – De bruker dette som et pressmiddel

Stortingspolitiker Jonny Finstad (H) mener Widerøe bruker press for å få bedre vilkår. Mona Fagerås (SV) sier regjeringa nå må finne mer penger til å sikre tilbudet. Widerøe på sin side utelukker ikke flere kutt.

Dette synet møtte folk på Båthuset mandag: – Nå er det bare å brette opp ermene!

For andre gang på en uke har elva gått over sine bredder og ført til oversvømmelse på Båthuset Scene. – Vanligvis skjer dette én gang hvert sjuende til åttende år, sier daglig leder Agnethe Fagerås.
Les mer om:

Skal forsvare nedlegging av Nesna på Stortinget: – Trygg på at det var riktig

Rektor ved Nord universitet er skråsikker på at regjeringen ikke vil stanse nedleggingen av studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen. – En viktig dag, sier stortingsrepresentant Mona Fagerås.

Johanne (22) sliter med høstdepresjon: – Jeg sover to timer hver natt

Høsten byr på mange utfordringer for Johanne Fagerås (22). Hun er nemlig én av rundt 500.000 nordmenn som blir deprimert når det nå går mot mørkere tider.
Les mer om:

SV: – Barnehage har blitt butikk

Norges tre største private barnehagekonsern tjente over 280 millioner kroner i fjor. – Vi trenger en opprydning i barnehagesektoren, sier SVs Mona Fagerås.
Les mer om:

SV: – Barnehage har blitt butikk

Norges tre største private barnehagekonsern tjente over 280 millioner kroner i fjor. – Vi trenger en opprydning i barnehagesektoren, sier SVs Mona Fagerås.
Les mer om:

Norge må kreve at USA stenger leirene, mener SV-politiker

«Følelsene renner over meg. Ordene blir fattige. Det er så vanskelig å forstå at dette skjer i 2019.» Etter å ha lest kommentarartikkel i Aftenbladet ber Mona Fagerås (SV) utenriksministeren om å protestere.
Les mer om:

1400 sier nei til planene for Tåsen senter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN/NYDALEN: 13. mai går fristen for å avgi høringsuttalelse til Norgesgruppen og Tåsen Utviklings planer for Tåsen senter. Plan- og bygningsetaten la frem sitt eget alternativ, som reduserte omfanget noe, men det falt ikke i smak i nærmiljøet.

Litt foran normalen ved snøsmeltinga

- Vi ligger forsatt en til to uker foran normalen ved snøsmeltinga. Men alt ser ut til å gå som vanlig sier senioringeniør Gunnar Fagerås i Foreningen til Bægnavassdragets Regulering.
Les mer om:

Snøsmeltinga skjer stadig tidligere

- Snøsmeltinga i fjellet skjer stadig tidligere, sier senioringeniør Gunnar Fagerås i Foreningen til Bægnavassdragets Regulering. Snøsmeltinga i fjellet er i full gang. Men mye av snøen som skulle gått i magasinene fordamper i finværet.
Les mer om:

Besøker høgskulen og talar 1. mai

Stortingsrepresentant Mona Fagerås (SV) vert hovudtalar under 1.mai-arrangementet i Volda.
Les mer om:

Spør Erna om Metoo i skolene

Mona Fagerås (SV) synes det er betimelig å spørre regjeringen i forbindelse med årets kvinnedag.
Les mer om:

Mange skilte sliter med julefeiringen: – De to første årene var tøffe

Mona Fagerås måtte lage helt nye juletradisjoner da hun ble skilt. – Hjelp barna med å sette ord på følelsene og dropp kranglingen, er familieterapeutens råd.
Les mer om:

SV om skolesviket: - Vi skaper tapere tidlig hvis vi fortsetter som før

Det har blitt for mye lekser, teorikjør og kompetansemål for førsteklassingene, mener både Ap og SV på Stortinget. Mona Fagerås (SV) vil fjerne lekser og Torstein Solberg (Ap) vil dempe leksepresset for de minste elevene.

Slår alarm om lærerutdanningen: – Alarmerende få studenter

50 lærerstudieplasser står tomme ved Nord universitet. Nå stiller Mona Fagerås (SV) spørsmål til utdanningsministeren.
Les mer om:

Kritiske til markedsmodell

Universitetene har godt av å være knyttet til folkevalgte organer, mener Marit Arnstad (Sp) og Mona Fagerås (SV).
Les mer om:

Agnethes store planer for Båthuset Scene

Agnethe Fagerås (46) har store planer for Båthuset Scene. Den nye daglige lederen har investert i ny bar, store vinduer ut mot elva samt tilrettelagt for uteservering og konferansekonsept.
Les mer om:

Helse Nord ansetter sin niende direktør: – Det er provoserende

Helse Nord ansetter snart ny kommunikasjonsdirektør. Men det lønner det regionale helseforetaket ni direktører, mot seks i Helse Vest. – Lønnsgaloppen må stanses, mener stortingsrepresentant Mona Fagerås (SV).
Les mer om:

SV inne med sikkert mandat på ny meningsmåling: – Svært gledelig

Mona Fagerås har all grunn til å smile. For første gang siden februar 2013 er SV i Nordland inne med et mandat på en NRK-måling. Samtidig halverer Ap sin stortingsgruppe.
Les mer om:

– Husk å stemme den 11. september

– Stem på hjemfall av kvoter. Stem på Havressursloven inn i Grunnloven, skriver Mona Fagerås i dette innlegget.
Les mer om:

– Hold fingrene dine unna LoVeSe, Søviknes

For oss nordlendinger er begeret fullt for lenge siden. Vi nekter å være en koloni der fisk, mineraler og olje kan hentes ut for å skape arbeidsplasser og overskudd i sør, skriver Mona Fagerås i dette leserinnlegget på VOL.
Les mer om:

– Jeg tar ingenting for gitt, det er bare å sette alle kluter til

SV manglet 122 stemmer i Nordland for å få et mandat ved valget for fire år siden. Nå tror førstekandidat Mona Fagerås at partiet er såpass i medvind at hun kan komme inn.
Les mer om:

Mona gikk gjennom tøff skilsmisse – det fikk henne til å tenke over de viktige tingene i livet

Mona Fagerås fikk livet snudd på hodet for fire år siden. Det har preget henne både personlig og politisk.
Les mer om: