Nyheter om Facebook


Facebook-feil førte til store problemer for flere apper

En rekke mobilapper hvor brukeren er tilkoblet via Facebook, deriblant Spotify, hadde problemer over store deler av verden fredag ettermiddag. I 15-tiden melder Spotify at problemet skal være løst.
Les mer om:

– Facebook har blitt nødt til å agere, men det blir ikke mer enn et minimum

Leder av Ytringsfrihetskommisjonen Kjersti Løken Stavrum mener Facebook føler seg presset på grunn av annonseboikotten, og derfor velger å uttale seg om Sørlandsnyhetene. Men hun tror aktøren kommer til å trekke seg tilbake hvis situasjonen roer seg.
Les mer om:

Gjør fjøsstellet til støls-TV

I ettermiddag gir Inger Kongslien Tveit et innblikk i livet på stølen direkte på Facebook gjennom konseptet Bonde-TV.
Les mer om:

Forlater Ineos – klar for nytt lag

Etter elleve år i Team Ineos, tidligere Team Sky, skifter fire ganger Tour de France-vinner Chris Froome beite etter sesongen. Det opplyser laget i en pressemelding. – Chris' nåværende kontrakt går ut i slutten av desember og vi har bestemt oss for å ikke forlenge, sier lagsjef Dave Brailsford i pressemeldingen. Froome er nå klar for Israel Start-Up Nation, det bekrefter de selv i et innlegg på Facebook.
Les mer om:

Facebook tar grep mot «fake news»

Nettverket av kontoer har blant annet blitt brukt til å spre falsk informasjon som bagatelliserer pandemien og støtter Brasils president Jair Bolsonaro.
Les mer om:

Facebook lukker kontoene til Roger Stone

Facebook lukket onsdag flere kontoer som tilhører Roger Stone, en nær alliert av president Donald Trump som er dømt til fengsel.

Den tidligere alpinisten Finn Christian Jagge er død

Finn Christian «Finken» Jagge har gått bort 54 år gammel, bekrefter hans kone Trine-Lise Jagge på Facebook.
Les mer om:

Annonse-boikotten mot Facebook fortsetter

Den pågående annonse-boikotten av Facebook fortsetter etter at organisatorene bak kampanjen ikke lot seg overbevise av et møte med Mark Zuckerberg tirsdag.
Les mer om:

Su Sushi feirer etterlengtet gjenåpning: – Fredrikstad er best!

Nesten to år etter at Cewex-gården brant, kan Su Nguyen (43) endelig ønske gjester velkommen inn i sin nyoppussede restaurant. Han har fått mye støtte av lojale kunder på Facebook, og er glad for å være tilbake i Fredrikstad.

Facebook-sjefen: Har fjernet poster løpende på Sørlandsnyhetene, men lar nazi-beskyldninger stå

Innlegg på Sørlandsnyhetene som beskylder enkeltpersoner for å være nazister, bryter ikke med Facebooks retningslinjer. Men sjef for Facebook i Norge, Rune Paulseth, sier de har fjernet et ikke angitt antall poster og innlegg på den omstridte siden.
Les mer om:

Shorts på jobb skaper debatt: – I en sårbar situasjon kan det oppleves ubehagelig å få servert mye naken hud «rett i fleisen»

Haugesunds Avis testet temperaturen på Facebook. Hva tenker haugalendingene om å gå med bare legger på arbeidsplassen?
Les mer om:

Facebook og WhatsApp suspenderer Hongkong-myndigheters forespørsler om brukerinformasjon

Facebook og selskapets meldingstjeneste WhatsApp slutter å behandle forespørsler fra Hongkongs myndigheter om tilgang til brukerinformasjon.
Les mer om:

Over 20 år senere dukket den opp: – Hei, denne fant jeg i dag, lurer på om den er din?

Han anslår at han bare var 7–8 år gammel da han gikk i fjæra i Børselv sammen med mammaen sin og sendte av gårde en flaskepost i Solo-flaska. Stor var derfor overraskelsen da Filip Balto Sørensen (31) fikk en melding på Facebook, at nå var flaskeposten funnet, over 20 år senere!
Les mer om:

Heidi frykter for småbedriftene etter koronakrisen: – Holder ikke å skrive på Facebook at man støtter dem

Heidi Isaksen berget så vidt kiosken gjennom krisen. Så ble hun møtt med straffeskatt.
Les mer om:

Kanye West annonserer at han stiller til presidentvalget i år

Kanye West skal erstatte Donald Trump? Ye skriver at han hiver seg rundt og stiller til presidentvalget i 2020. Hvis Kanye West blir president, så blir USAs førstedame Kim Kardashian. Kanye annonserer nyheten på De forente staters nasjonaldag 4. juli via en tweet. Les nedenfor. Kanye har tidligere sagt at han skulle stille til presidentvalget i 2014. I 2016 twitret Ye at han stiller til valg i 2024. Hvis det blir noe av planene for 2020, betyr det at G.O.O.D.

Influencer Hushpuppi arrestert i Dubai siktet for svindel

Influencer-livet på Instagram er stort sett ikke det samme irl. Når det kommer til påvirkeren Hushpuppi, som har 2,4 millioner følgere på Instagram, lever han i sus og dus som en usedvanlig rik finansmann. Hans bio lyder: Real Estate Developer. Hushpuppi har blitt kjent for å poste bilder av seg selv omringet av luksus.

Se den fantastiske hyllesten fra Bjørn Halstensen og Sanne Kvitnes til studentene

Sanne Kvitnes sin versjon av «Both sides now» går som en farsott på Facebook. Se videoen i saken!
Les mer om:

Bergans stanser annonser på Facebook og Instagram

Hiver seg på internasjonalt opprop mot «hatefulle ytringer».

Facebook stenger sin TikTok-konkurrent Lasso, satser på Instagram Reels

Facebook dropper Lasso til fordel for Instagram Reels. Lasso, lansert i november 2018, lar sine brukere laste opp korte snutter med musikk og filtere, samt finne trending Lasso-videoer via emneknagger alias hashtags. Appen, som er tilknyttet Facebook, reklamerer med å ha «et av verdens største musikkbibliotek». Men i dag sendte Lasso ut en melding om at tjenesten legges ned 10. juli. Grunnen skal være laber interesse. Lasso er et sosialt nettverk hvor man kan dele snutter med sang-miming, humor, dansing eller andre talenter.

Angret etter å ha vært på koronafest - døde av viruset dagen etter

Thomas Macias fra California skrev på Facebook at pandemien ikke var å spøke med, og oppfordret alle til å bruke maske og holde avstand. Dagen etterpå døde han.
Les mer om:

Tidligere Real Madrid-trener kontaktet Tromsø-klubb på Facebook: Nå er han lagets nye trener

Sergio Vicente Belena (38) er Tromsø Storms nye trener.
Les mer om:

Tidligere Real Madrid-trener kontaktet Tromsø-klubb på Facebook: Nå er han lagets nye trener

Sergio Vicente Belena (38) er Tromsø Storms nye trener.
Les mer om:

Festivalsjefens bønn til kulturministeren(pluss)

På et Facebook innlegg ber Kjell Inge Fischer Brovoll om at Abid Raja skal gi festival- og konsertarrangører den forutsigbarheten de trenger.
Les mer om: