Nyheter om Førre


– Koseleg overrasking

Førre veke var pedagogane frå Tryggheim på heimebesøk til alle borna i barnehagen. Slik fekk dei spreidd glede og hjartevarme i ei krevjande tid.
Les mer om:

Ein tilsett ved Molde sjukehus er koronasmitta

Ein tilsett ved Molde sjukehus har tysdag 31. mars fått påvist koronasmitte. Vedkommande var på jobb ved sjukehuset førre veke og fekk fyrste symptom på smitte fredag kveld, 27. mars.
Les mer om:

Før alt blei annleis, ein smak av leirlivets gleder

Førre veke var alle 7.-klassingane i kommunen samla på Gullingen leirskule. Lite ante dei at dette var deira siste dagar i full fridom på ei stund. Saman med ein klasse frå Rubbestadneset skule på Bømlo, fann dei stor glede i snøen på heia. Koselege innemiljø inviterte til sosialt samvær og næring til gryande, nye venskap. Smil i sludd Blytunge snøfiller smell i frontruta på vegen mot Gullingen denne ettermiddagen. Skodda har tredd seg nedover Grønhåve, og det er subbe.

Historisk kombinert-triumf

Det er dobbelt norsk i samandraget til verdscupen. Jarl Magnus Riiber vann dagens løp i Holmenkollen. Han har vore i ein klasse for seg sjølv heile sesongen. I dag tok han sin fjortande verdscupsiger denne sesongen. Det er fem fleire enn den førre rekorden, som blei sett av Bjarte Engen Vik. – Han har eit heilt unikt talent, og samtidig har me eit veldig godt skiapparat, seier Ivar Stuan, som er sportssjef i kombinert. Jørgen Graabak kom på femteplass i dag. Og han er allereie sikra andreplassen i samandraget. To nordmenn blant dei to beste i samandraget har aldri skjedd før.

Grendehuset brann ned – ei veke etter førre brann

Grendehuset i Ørsdalen i Bjerkreim stod ikkje til å redda denne gongen. Seint i går kveld begynte det å brenna i bygget for andre gong på ei veke.

Grendehuset brann ned – ei veke etter førre brann

BJERKREIM (NRK): Grendehuset i Ørsdalen stod ikkje til å redda denne gongen. Seint i går kveld begynte det å brenna i bygget for andre gong på ei veke.

– Behovet for ein hall viste seg verkeleg!

Førre helg arrangerte Ørsta og Volda Fjordhestlag køyrekurs til inntekt for Ørsta Hest AS, og den nye ridehallen som skal byggast i Ørsta.
Les mer om:

Lene fra Førre ble sandfast: – Satt klar i flyet

Vind og sand på Gran Canaria førte lørdag til mange kansellerte fly. Lene Bakken fra Tysvær skulle hjem fra jobb lørdag, men måtte bli igjen.

Loginov vurderer karriereslutt

Russiske Aleksandr Loginov seier han vurderer å legge opp etter mykje negativ merksemd gjennom VM-veka og ein politirazzia laurdag morgon. Skiskyttaren har tidlegare vore utestengd i to år for bruk av EPO og vann gull på sprinten førre laurdag.
Les mer om:

Millionarv fra haugesunder brukes til nybygging i Israel

Haugesunderen Øivind Førre testamenterte arven sin til nybygging i Israel. Nå skal den brukes til å bygge nytt skolebygg i Samaria.
Les mer om:

Selde færre rettar under 100-ugå

SANDNES: 100-ugå i Sandnes selde førre veke 76.181 rettar. Det er 7117 færre enn i februar i fjor.
Les mer om:

Sørloth scora sitt 17. ligamål

Alexander Sørloth scora sitt 17.-ligamål for sesongen då Trabzonspor slo Sivasspor 2-1. Sørloth er toppscorar i den tyrkiske ligaen. Målet gav Trabzonspor leiinga etter berre fire minutt. Sørloth scora etter pasning frå Badou Ndaye, som han spela saman med i Bodø/Glimt. Sørloth skulle opprinneleg vore utestengd frå kampen etter utvisninga førre helg. Men straffa blei redusert frå to til ein kamp, som Sørloth sona i cupen torsdag.

An­leggs­lei­ar Inge Martinsen i Aldesa vart tak­ka av i Rødølstunnelen med å få per­son­leg inkasso på gaf­fel­truck

Inge Martinsen vart hyra inn til elek­tro­ar­bei­det i Rødølstunnelen av det spanske selskapet Aldesa i ok­to­ber 2018 og tok over som an­leggs­lei­ar for elek­tro­ar­bei­det i tun­ne­len då den førre an­leggs­lei­a­ren, Brian Al­faro, slut­ta.
Les mer om:

Sjekk dei rykande ferske kvinnelege brannkonstablane

Når Haugaland Brann- og redning treng nye brannkonstablar, har det stort sett berre vore halvparten av den vaksne befolkninga som har søkt jobbane; mannfolka. Suldal med høgast andel kvinner Med eit enkelt lite grep, har dei løyst problemet, og det er i Suldal det verkeleg sparkar frå. Etter damekvelden dei inviterte til i fjor, er nå tre av dei fire som nyleg er tilsette på Sand kvinner, og snart er ei til klar.

Må stenge dopinglaboratorium

Verdas Antidopingbyrå (Wada) har beordra at dopinglabatoriet i Moskva blir stengt. Det kjem som ein fylgje av at Wada i førre månad utestengde Russlands antidopingbyrå. Stenging av laboratoriet kan medføre at det det blir vanskelegare og dyrare å teste russiske utøvarar i forkant av OL i Tokyo.
Les mer om:

Toalett på Jondal skule sprengt med nyttårsrakettar: – Alvorleg

Førre veke fekk foreldra ved Jondal skule ei melding om at nokon hadde sprengt eit toalett på skulen.
Les mer om:

2.000 kan vere råka av brot på personvernreglane (pluss)

Volda kommune opplevde førre veke eit sikkerheitsbrot i handsaminga av personopplysningar til tilsette og oppdragsgjevarar i kommunen sitt datasystem. Potensielt råka sikkerheitsbrotet om lag 2.000 personar.
Les mer om:

Alvorleg sikkerheitsbrot i Volda kommune(pluss)

Volda kommune opplevde førre eit sikkerheitsbrot i handsaminga av personopplysningar til tilsette og oppdragsgjevarar i kommunen sitt datasystem. Potensielt råka sikkerheitsbrotet om lag 2.000 personar.
Les mer om:

Dette er dei nye folkevalde sine verv utanom politikken

Ordførar Gerd Helen Bø seier det sjeldan oppstår problem eller feil i høve til habilitet, sjølv om også folkevalde i Suldal kan ha mange ulike bindingar. – Har god oversikt – Forholda i Suldal er så tette og oversiktlege at me har god oversikt over kva den enkelte er engasjert i.

Leigeavtale med Gata-butikk er sagt opp

Heim + Design opna butikk og kontor i dei attraktive lokala midt i Gata for to år sidan. Gir seg ikkje Peter Tijhuis i Heim + Design skriv i ein e-post til avisa at bedrifta ikkje skal gi seg, men driva vidare på vanleg måte.
Les mer om:

Fleire hundre fekk fleire botnfrådrag(pluss)

Skattelistene viste at ein del huseigarar fekk fleire botnfrådrag, og nøyt såleis særs godt av den førre ordninga.
Les mer om:

Spreidde juleglede på Ørstaheimen

Ørsta J13 handball var på besøk på Ørstaheimen i førre veke.
Les mer om:

- Eg hadde absolutt ikkje forventa dette(pluss)

May-Britt Hatløy Flø har gjort ein enorm frivillig innsats gjennom mange år – og blei heidra for nettopp det i førre veke.
Les mer om:

KrF åpner for å diskutere turistskatt

13 personar mista livet i snøskred førre skisesong. Denne sesongen går politiet aktivt ut for å bidra til at færre blir tatt.
Les mer om: