Nyheter om Førre


Mathias (18) byter klubb berre to månader etter førre overgang(pluss)

Få dagar etter at handball-talentet Mathias Welle Aam hadde signert for Bergsøy fekk han kontraktstilbod av 1.-divisjonsklubben Falk Horten.

Mathias (18) byttar klubb berre to månader etter førre overgang(pluss)

Få dagar etter at handball-talentet Mathias Welle Aam hadde signert for Bergsøy fekk han kontraktstilbod av 1.-divisjonsklubben Falk Horten.

Buffon (42) forlengjer kontrakten

42 år gamle Gianluigi Buffon har signert ein eittårskontrakt med Juventus, stadfester klubben. Når kontrakten går ut neste år, er det 20 år sidan han debuterte for Juventus. I tillegg spela han førre sesong for Paris Saint-Germian, men fekk heimlengsel. Med 669 kampar har Buffon flest kamper for dei italienske gigantane. Også ein annan klubblegende har forlenga kontrakten med Juventus. Kaptein Giorgio Chiellini (35) har signert kontrakt til 2021. Midtstopparen har 509 kampar for klubben.
Les mer om:

Margunn (54) fekk hjarteinfarkt: – Legevakta bad henne ta to Paracet og gå til sengs. Hadde vi høyrt på dei, kunne ho vore død

Onsdag førre vekke fekk Margunn Anita Erdal (54) frå Herøysund hjarteinfarkt. Sonen meiner ho kunne vore død om dei hadde gjort som legevakta sa.
Les mer om:

–​​​​​​​ Forren på veg til Brann

Vegard Forren er på veg til Bergen og Brann i kveld, og skal gjennomgå medisinsk test, melder Romsdals Budstikke. Eurosport melder at det gjenstår berre detaljar før avtalen med Brann er klar. 32-åringen har spela 315 kampar for Molde og 33 for landslaget. Han har også prøvd seg i Southampton og Brighton i England, men utan å få ligkampar. Forren blei i førre veke fristilt frå kontrakten med Molde.

Ryttar utestengd i 20 år

Sh Abdul Aziz Bin Faisal Al Qasimi frå Dei arabiske emirata er utestengd i 20 år for å ha dopa hesten sin til døde, har domsutvalet i det internasjonale ryttarforbundet (FEI) bestemt. Hans hest Castlebar Contraband døydde under eit løp i Frankrike i 2016. Hesten kollapsa under løpet, og obduksjonen viste spor av eit ulovleg stoff, og hesten hadde i tillegg fått blokkerte nervar slik at han ikkje skulle kjenne smerte, melder insidethegames.biz. Først i førre veke fall dommen, som inneber utestenging av den 31 år gamle ryttaren til juni 2040.
Les mer om:

Ingen nye koronapasientar på intensivbehandling på éi veke

Førre veke var det ingen nye innleggingar av pasientar med covid-19 på intensivavdeling i Noreg. Totalt var det fem nye sjukehusinnleggingar av koronasjuke.
Les mer om:

33 vart testa førre veke

Les mer om:

Politiet håper overvakingskamera kan gi fleire svar på skyteepisode

BRYNE: Politiet har avhøyrt fleire personar tilknytt huset som blei skote på førre veke. Dei undersøker om overvakingskamera kan gi fleire svar.
Les mer om:

Klart for ny bolk med korona-oppmjukingar

Gjenopninga av Noreg etter dei strenge koronatiltaka er allereie i godt gong, men no planlegg regjeringa ein ny bolk med lettar. – Torsdag 7. mai vil vi leggje fram ein meir heilskapleg plan for tiltaka framover, seier statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helsedepartementet til NTB. Dette er noko av det som er venta torsdag: * Ein heilskapleg plan for lette av tiltak framover, med detaljar om rekkefølgje og tempo. * Avklaringar rundt 17.

Brann i Førre

Video: Heidi Hardeland
Les mer om:

Torodd (67) har notert alt av fysisk trening dei siste 40 åra – sist veke runda han 1000 gonger på Skardåstoppen

Før denne sesongen hadde Torodd Lybeck (67) frå Fagernes notert seg for 963 skiturar til Skardåstoppen i Skrautvål. Fredag i førre veke noterte han seg for vinterens 37. tur, noko som betyr at han har vore ufattelege 1000 turar på denne toppen sidan 1985.
Les mer om:

Leeds-legende død av korona

Den tidlegare Leeds-spelaren Normann Hunter døydde fredag morgon, 76 år gammal, melder klubben. Han blei innlagt på sjukehus med korona-smitte i førre veke. Normann "Bite Your Legs" Hunter spela over 700 kampar for Leeds frå 1962 til 1976, og var rekna som ein beintøff forsvarsspelar. Han fekk to ligameisterskap, ein FA-cuptittel og ein ligacupsiger med klubben. Han spela også 28 landskampar for England. Han fekk også VM-gull i 1966 fordi han var med i troppen, men utan å spele. I 1974 blei han kåra til årets spelar i England.
Les mer om:

– Vi opplevde en kraftig vekst og håper det holder seg slik

Førre Trevarefabrikk er ikke blant bedriftene som blir hardest rammet i en ellers tøff tid. Den lokale aktøren gleder seg over ordrene som tikker inn.
Les mer om:

– Koseleg overrasking

Førre veke var pedagogane frå Tryggheim på heimebesøk til alle borna i barnehagen. Slik fekk dei spreidd glede og hjartevarme i ei krevjande tid.
Les mer om:

Ein tilsett ved Molde sjukehus er koronasmitta

Ein tilsett ved Molde sjukehus har tysdag 31. mars fått påvist koronasmitte. Vedkommande var på jobb ved sjukehuset førre veke og fekk fyrste symptom på smitte fredag kveld, 27. mars.
Les mer om:

Før alt blei annleis, ein smak av leirlivets gleder

Førre veke var alle 7.-klassingane i kommunen samla på Gullingen leirskule. Lite ante dei at dette var deira siste dagar i full fridom på ei stund. Saman med ein klasse frå Rubbestadneset skule på Bømlo, fann dei stor glede i snøen på heia. Koselege innemiljø inviterte til sosialt samvær og næring til gryande, nye venskap. Smil i sludd Blytunge snøfiller smell i frontruta på vegen mot Gullingen denne ettermiddagen. Skodda har tredd seg nedover Grønhåve, og det er subbe.

Historisk kombinert-triumf

Det er dobbelt norsk i samandraget til verdscupen. Jarl Magnus Riiber vann dagens løp i Holmenkollen. Han har vore i ein klasse for seg sjølv heile sesongen. I dag tok han sin fjortande verdscupsiger denne sesongen. Det er fem fleire enn den førre rekorden, som blei sett av Bjarte Engen Vik. – Han har eit heilt unikt talent, og samtidig har me eit veldig godt skiapparat, seier Ivar Stuan, som er sportssjef i kombinert. Jørgen Graabak kom på femteplass i dag. Og han er allereie sikra andreplassen i samandraget. To nordmenn blant dei to beste i samandraget har aldri skjedd før.

Grendehuset brann ned – ei veke etter førre brann

Grendehuset i Ørsdalen i Bjerkreim stod ikkje til å redda denne gongen. Seint i går kveld begynte det å brenna i bygget for andre gong på ei veke.

Grendehuset brann ned – ei veke etter førre brann

BJERKREIM (NRK): Grendehuset i Ørsdalen stod ikkje til å redda denne gongen. Seint i går kveld begynte det å brenna i bygget for andre gong på ei veke.

– Behovet for ein hall viste seg verkeleg!

Førre helg arrangerte Ørsta og Volda Fjordhestlag køyrekurs til inntekt for Ørsta Hest AS, og den nye ridehallen som skal byggast i Ørsta.
Les mer om:

Lene fra Førre ble sandfast: – Satt klar i flyet

Vind og sand på Gran Canaria førte lørdag til mange kansellerte fly. Lene Bakken fra Tysvær skulle hjem fra jobb lørdag, men måtte bli igjen.