Nyheter om Førre


«Grønnere og smartere – morgendagens maritime næring»(pluss)

Det er 16 år sidan førre stortingsmelding om maritim næring kom.
Les mer om:

Sveio kjører et stramt budsjett for 2021

– Et veldig stramt budsjett, sier rådmann i Sveio, Jostein Førre. 2021-budsjettet skal opp i kommunestyret mandag 7. desember.
Les mer om:

Kallar opp stadion etter Maradona

Bystyret i Napoli vedtok fredag å gi byens stadion namn etter Diego Maradona. Maradona spela for Napoli i sju år, og førte klubben til seriegull i 1987 og 1990 - dei to einaste seriemeisterskapa i klubbhistoria. Maradona døydde i førre veke, og berre timar etterpå foreslo ordføraren i byen å gi San Paolo Stadion Maradonas namn.
Les mer om:

Ønskjer å drive Urke kaihus(pluss)

Etter at samarbeidet mellom den førre drivaren av Urke kaihus og eigaren skar seg, har Hjørundfjord Mountain Guide meldt interesse.
Les mer om:

– Kven har ansvaret når rein gjer skade på eigedom?

Det spørsmålet stilte Gro Berge (Bygdelista) til ordførar Haldor Ødegård (Sp) under førre kommunestyremøte.
Les mer om:

Stort engasjement for Vang: Mange vil mykje med bygda

Med konstruktive diskusjonar og konkrete løysingar kom det mykje interessant på bordet under pøbbpraten på Mjøsvang kafe førre fredag.
Les mer om:

Ødegaard tilbake i stortap

Martin Ødegaard var tilbake på bana for Real Madrid og fekk ein halvtime i første kamp etter etter skadefråvær. Men bortekampen mot Valencia enda med stortap. Valencia vann 4-1. Karim Benzema gav gjestene leiinga etter 23 minutt, men så var det berre Valencia. Carlos Soler scora tre gonger i 4-1-sigeren, alle på straffespark. Eitt mål var sjølvmål av Raphael Varane. Real Madrid er dermed på fjerdeplass etter sesongens andre tap, fire poeng bak Real Sociedad, klubben Ødegaard var utlånt til i førre sesong.

NBA-start 22. desember

Spelarane i NBA godtek å starte ny sesong 22. desember. Det er berre drygt to månader etter avslutninga av den førre, som blei sett på pause i fire månader på grunn av koronaepidemien. Sesongen blir redusert til 72 kampar i grunnspelet, ti færre enn normalt. Kampane skal vere ferdigspela tidleg i juli, i tide til OL i Tokyo. NBA ønska 22. desember i staden for alternativet midt i januar. Det ville gitt berre 60 kampar, og tv-stasjonane ville dessutan ha det tradisjonelle juleprogrammet. Det vil gi NBA nærmare ein halv milliard kroner meir i inntekt. Treningssesongen skal opne 1. desember.
Les mer om:

Difor vann Trump i 2016

GJESTEKOMMENTAR: At det var den fattige kvite arbeidarklassen som gav Trump sin førre val-triumf, er for unyansert.
Les mer om:

Utskjelt spelar redda PSG

Paris Saint-Germain vann 2-0 mot Istanbul Basaksehir i meisterligaen. Dei franske meistrane sleit likevel lenge mot det tyrkiske laget. Med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé, så var det likevel ein annan PSG-spelar som markerte seg. For Moise Kean skåra båe måla for PSG. Det smaka nok godt for den 20 år gamle Italienaren som førre sesong spelte i Everton. Der fekk han lite tillit og han blei denne sommaren lånt ut til det franske storlaget.
Les mer om:

Barcelona sa ja til superliga

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben. I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv. Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år.

Mindre lukrativt i Europa i fem år

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) varslar at det blir mindre pengepremiar i dei europeiske fotballturneringane dei neste fem åra på grunn av koronaen, melder The Times. UEFA seier ikkje kor store kutt dei reknar med. Men dei har tapt 514 millionar pund (ca 6,2 milliardar kroner) i tapte publikums-, tv- og sponsorinntekter på grunn av utsetjinga av utslagsrundane sist sesong. Sesongen blei avbroten i mars, og i staden avslutta med turneringar og enkeltkampar i august, utan publikum på tribunene. Førre sesong hadde UEFA sett av 21 milliardar kroner til gruppespelet i meisterligaen åleine.

Solskjær avviser Fernandes-misnøye

Ole Gunnar Solskjær avviser spekulasjonane om at Bruno Fernandes skal ha kome på kant med han og Manchester United. – Det er mange på utsida som ønskjer å skape splid. Men dette er ei gruppe som ønskjer å jobbe hardt og halde saman, sa Solskjær i dag. Fernandes avviste også rykta om splid på portugisisk tv onsdag. På dagens pressekonferanse fekk Solskjær også spørsmål om Harry Maguire, som blei utvist i landskampen mot Danmark onsdag. – Når du blir utvist i ein landskamp, blir det overskrifter. Det skal vi handtere, og Harry er sterk.

Sjekk status på dei ulike planane — frå Biltema og Solfonn til kulturhus i Jondal

I møtet til Utval for samfunn, plan og næring førre veke gjekk administrasjonen gjennom statusen på ei rekke av kommunen sine planar. I eit møte med Fylkesmannen har kommunen og prøvd å få fortgang i fleire prosjekt.
Les mer om:

Knuste verdsrekorden!

Letesenbet Gidey har knust verdsrekorden på 5000 meter for kvinner. Den nye tida er 14.06.65. Arrangementet i Valencia i Spania med namnet World record day, fekk det dei bad om. Den førre rekorden på 14:11.15 har stått i 12 år, og den er det Tirunesh Dibaba som hadde. Den blei sett i 2008 på Bislett stadion.
Les mer om:

Bernt Førre er død

For 70 år siden startet Bernt Førre opp Førre Trevarefabrikk. Lørdag døde han, nær 93 år gammel.
Les mer om:

Sheffields Berge-rekord slått

Sheffield United sikra seg i kveld Liverpools lovande unggut Rhian Brewster. Han kostar 23,5 mill pund (282 mill kroner), ifølgje Sky Sports. Brewster er klubbens dyraste spelar nokon gong. Han slår dermed den førre klubbrekorden på 22 mill pund, som dei betalte for Sander Berges overgan frå Genk.

Bayern vann supercupen

Javi Martinez heada inn sigersmålet i slutten av første ekstraomgang og gav Bayern München 2-1 over Sevilla i supercupen mellom førre sesongs vinnarar av meisterligaen og europaligaen. Lucas Ocampos sende Sevilla i føringa etter 13 minutt, men Robert Lewandowski utlikna etter 34. 15.000 tilskodarar var på tribunene i Budapest. UEFA brukte kampen som eit pilotprosjekt for å tillate publikum med tanke på gruppekampane i dei to europeiske turneringane.
Les mer om:

Videodømming i Molde

Når Molde tar imot Ferencváros i meisterliga-kvalifisering i kveld vil både VAR og mållineteknologi vere på plass. Det er andre gong i historia at VAR er på plass i Norge. Første gong var på Lerkendal førre sesong, da Rosenborg spelte kvalifisering.
Les mer om:

- Suarez på veg til Atletico

Barcelonas spiss Luis Suarez er samd med Atletico Madrid om overgang, melder spanske media måndag. 33-åringen har fått beskjed av Barcelonas nye trenar Ronald Koeman om at han ikkje har noko framtid i klubben, som han har eitt år att av kontrakten med. Avisa Mundo Deportivo skriv at Suarez truleg vil signere toårskontrakt med Atletico. Inntil nyleg verka det som om Suarez var på veg til Juventus, men den handelen gjekk i vasken i førre veke. Suarez har scora 198 mål på 283 kampar for Barcelona i løpet av seks år i klubben.

Ødegaard etter første Real Madrid-start: – Det var ein heilt spesiell kamp for meg

Martin Ødegaard jobba og sleit i halvannan omgang mot klubben der han var stor stjerne i førre sesong.

Ødegaard startar for Real

Martin Ødegaard får sin første start for Real Madrid i kveld, når laget møter Real Sociedad borte. Det er arenaen som var hans heimebane i førre sesong, då han var utlånt til nettopp Sociedad. Kampen startar kolkka 21.00.

Bundesligakampar med publikum

Tyske fotballklubbar kan sleppe publikum inn på tribunene når ligaen opnar til helga, melder nyheitsbyrået DPA. Klubbane kan nytte inntil 20 prosent av publikumskapasiteten. Forsøket er eit prøveprosjekt som skal vare i seks veker. Men det er enno ikkje klart om klubbane rekk å innføre dette til første runde, som blir innleia fredag. Bundesligaen avslutta førre sesong med heilt tomme tribuner etter koronapausen. Også innandørsidrettar som handball, ishockey, basketball og volleyball skal få lov å ta inn publikum.
Les mer om:

Ødegaard med positive nyheiter

Det går framover med Martin Ødegaard sitt trøblete kne. Han måtte stå over landslagssamlinga med Norge, på grunn av jumpers knee-smerter, men kneet skal no vere bra att. Real Madrid serieopnar borte mot Real Sociedad på sundag. Det er likevel tvil om nordmannen blir involvert mot klubben han var lånt ut til førre sesong, for Ødegaard skal visstnok vere småsjuk.

Krise for Bernal

Tadej Pogacar vann den 15. etappen i Tour de France. Det er hans andre etappesiger i årets ritt. Primoz Roglic hadde full kontroll i samandraget og køyrde inn til andreplass. Det var ein tøff etappe, med tre førstekategori-fjell. Og det var det fleire som fekk kjenne på. Dei største taparane i dag er Ineos, som er det største laget i sykkelsporten. Dei har dominert i mange år no, men dagens etappe blei ein fadese for laget. Førre sesongs samanlagtvinnar Egan Bernal måtte gi slepp opp det siste fjellet.