Nyheter om Førre


– Eg trur at det er klokt at vi gir oss litt tid i denne saka

Kommunestyret skulle ha fått sak om avvikling av Ørsta Idrettspark på bordet i førre veke, men avviklinga er utsett.
Les mer om:

Norge mot Nederland i handball-VM

Norge skal møte Nederland, Serbia, Slovenia, Angola og Cuba i gruppespelet i handball-VM for kvinner. Norge var tapande finalist i førre VM i 2017. Årets VM går i Japan i desember.

Lina (26) og Ørjan (27) totalrenoverte huset på åtte måneder

Både flaks og tilfeldigheter gjorde at det unge ekteparet kjøpte et lite 70-talls hus i Førre. På åtte måneder er huset blitt fullstendig annerledes.
Les mer om:

Sjå bileta frå kongeparet sitt besøk i Hordaland

Ti år sidan førre gong var kong Harald og dronning Sonja på fylkesbesøk i Hordaland igjen. Sjå bilete frå besøka i Hardanger og på Askøy.

Jan Jönsson ny Stabæk-trenar

Jan Jönsson er tilbake som trenar for Stabæk, ni år etter at han sist trena laget. Det offentleggjorde klubben i dag. Kontrakten gjeld i første omgang ut denne sesongen. Jönsson trena Stabæk frå 2005 til 2010, og leia dei til seriegull og cupfinale i 2008. Seinare trena han Rosenborg og Aalesund. Han overtek etter Henning Berg, som slutta i førre veke.

De har som jobb å gi et verdig farvel

Hvordan arter hverdagen seg når du jobber med mennesker i sorg og skal forberede begravelse eller bisettelse? Haugesunds Avis fikk være med de fire ansatte i iMi Begravelsesbyrå på jobb noen vårdager. De pårørende har gitt tillatelse til bruk av bildene i denne reportasjen. Vi gjør også oppmerksom på at den døde som blir stelt og lagt kiste hos begravelsesbyrået ikke er den samme som blir gravlagt i Førre.
Les mer om:

Reformkongen frå aust

BRORSKAP: Ukrainas førre president kasta georgiske Mikhail Saakasjvili ut av Ukraina. No inviterer landets nye president Volodymyr Zelenskyj reformkongen frå Georgia tilbake.

Aust føler seg gløymd

AUST-UTVIDINGA: I Slovakia røysta berre 13 prosent ved førre europa­parlaments­val. I årets EU-val kan høgre­populisme mobilisere fleire.
Les mer om:

Klepp behandlar bomsaka på ny

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Bruker 18 mill på bom-nedlegging før det virkelig blir mye bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tre bomstasjoner i Listerregionen skal avvikles, etter det NRK erfarer. Opplysningen kommer i forbindelse med at revidert budsjett legges frem i morgen. Regjeringen vil bruke 18 millioner kroner på å legge ned bomstasjonene.Frps ordførerkandidat i Farsund, Ingrid Williamsen, håper at nedleggingen av de tre bomstasjonene i Listerregionen kan skje i løpet august. Opprinnelig lå det an til at det skulle skje i november.

Største liga-publikum på 60 år

Kampane i den engelske fotballigaen (utanom Premier League) – 1655 kampar i tre divisjonar – samla 18,4 millionar tilskodarar denne sesongen. Det er høgaste talet sidan sesongen 1958-59, melder BBC. Det gir eit snitt på 11.113 tilskodarar per kamp, 1,5 prosent auke frå førre sesong.
Les mer om:

Randi sin video frå Høylandssundet av det uvanlege vêrfenomenet er sett av mange tusen

Randi Fjelland fanga eit uvanleg vêrfenomen i Høylandssundet på kamera fredag førre veke. No er filmen vist både av NRK og VG, og sett av mange tusen.
Les mer om:

Klepp Ap seier nei til bompakka og skaper spenning før det avgjerande kommunestyremøtet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Einar Erga har markert seg som ein tydeleg motstandar av korleis Utbyggingspakke Jæren er utforma. Eit fleirtal i medlemsmøtet torsdag 2. mai støtta synet hans, om å seia nei til bompakka. I formannskapet 24. april sa to tvilande Ap-representantar, Sigmund Rolfsen og Kate Seldal, ja til bompakka.

Fire av ti dør i forsøket – Håkon (48) blei første nordmann på «verdas dødelegaste fjell»

Førre gang Håkon Åsvang (48) prøvde seg på Annapurna, blei klatrefølgjet nesten ramma av snøskred. – Eg er ikkje veldig religiøs, men eg bad ei stille bøn på dei verste plassane.
Les mer om:

Berre nokre elevar i Odda får tilbod om skidag: - Det er for dårleg

Onsdag førre veke var Tyssedal barneskule og klasse 4E frå Odda barneskule på Korlevoll og hadde skidag. Torsdagen var 7E frå barneskulen i Odda til Korlevoll.
Les mer om:

Får historia fram i dagen(pluss)

I 20 år har Roger Håndlykken brukt mykje tid på å finne fram historia om den gamle kyrkjestaden på Ulstein. Tysdag i førre veks presenterte han powerpoint-foredraget sitt for første gong.
Les mer om:

Elise og Johnny kan få bom mellom heimen og skulen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)No kjem bomsaka til politisk behandling i Klepp og Time. Eitt av forslaga er å dela Tu-krinsen med bom - igjen.

48 år skil den eldste og yngste ordførarkandidaten på Jæren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Partia kan velja å gje eit utval av sine beste kandidatar røystetillegg, for å auka sannsynet for at desse kjem inn kommunestyret. Kumulering er det fremste verktøyet partia har for å få inn dei akkurat personane dei ønskjer å få inn.Reinert Kverneland, som fyller 69 i 2019, gjer at Time Høgre har den eldste kumulerte lista.

Arctic Swan framme i Kirkenes

Reketrålaren Arctic Swan har lagt til kai Kirkenes, etter den vart tatt inn til kontroll førre veke. Båten skal ikkje ha rapportert fisk dei hadde med seg over grensa til Russland.
Les mer om:

Kan risikere bot for manglande rapportering

Reketrålaren Arctic Swan har lagt til kai Kirkenes, etter den vart tatt inn til kontroll førre veke. Båten skal ikkje ha rapportert fisk dei hadde med seg over grensa til Russland.
Les mer om:

Eldsjela som brenn for Vigrestad IK

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Viss du ikkje var på arbeid, så var du på klubbhuset, seier døtrene mine til meg. Men då visste dei i alle fall kor eg var, fortel 58-åringen med eit smil.Ho måtte ha struktur på kvardagen når ho skulle kombinera jobb, hus og barn med trenarverv og styreverv i Vigrestad IK.

Byggfirma med 50 tilsette har gått over ende

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på kr 22.673.000,-, og at selskapets aktiva vesentlig består i anleggsmidler og driftsutstyr med en samlet anslått verdi på ca. kr 20.423.000,-. Virksomheten er igangværende. Antall ansatte er 50. Retten legger skyldnerens opplysninger til grunn. Selskapet antas derfor å være ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller.

Bodil overtek Thime Station - skal servera gin og vin

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me kjem til å køyra på vidare, i same dur som Magnus, men me skal gjera litt andre ting. Det blir ikkje så mykje øl. Ølmarknaden er dekt her på Bryne, seier Bodil Kjær Nicolajsen.Magnus Rommetveit, den førre eigaren og mannen som etablerte puben, har snakka om sal i fleire år. I fjor gjorde han alvor av intensjonen.

Ros til sjukehuspersonale – ris til rikspolitikarane

Førre veke fekk kona mi vite at ho har ein svært alvorleg sjukdom.
Les mer om:

162 på lysløyperenn på Åsvang

Med 162 ulike deltakarar på lysløyperenn gjennom vinteren vart det mange å heidre under skiavslutninga for Fjellblom IL på Åsvang i Vang førre veke.
Les mer om: