Nyheter om Førde


Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM

Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken. Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund. – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser.

Gutt fløyet til sykehus etter ulykke i Sogn

En gutt på sykkel ble påkjørt av en bil i Vik i Sogn onsdag formiddag. Gutten er fløyet med luftambulanse til sykehuset i Førde.
Les mer om:

Her får naboar nei til å legge ned stein – på andre sidan av elva kjem ein ny bydel

Medan det blir sprengt og bygd ut for millionar i den nye bydelen i Førde, får naboane eit steinkast unna nei til å redde plenen sin.
Les mer om:

Peter (50) åpnet restaurant i konas hjembygd: – Nå blir det søndagsmiddag og pubkvelder framover

Restauranten Kaien i Førde har fått nye drivere og helårlig skjenkebevilling. – Det er fantastiske tider for oss nå, sier kokk og daglig leder Peter E. Jepsen.
Les mer om:

To menn til sykehus etter båtulykke på Aurlandsfjorden

En fritidsbåt med to personer om bord har grunnstøtt i Aurlandsfjorden. To menn i 20-årene er fraktet til sykehuset i Førde med redningshelikopter.
Les mer om:

Politiet: – Melding om mann som ville lokke med seg jente i Sveio

Tirsdag kveld fikk politiet melding om en mann som skal ha forsøkt å lokke ei ung jente med seg i nærheten av Førde skule i Sveio.
Les mer om:

Bil fall ti meter ned i elv: – Han kunne blitt meir skada

Ein bil har gått over autovernet og hamna i elva ti meter lenger nede i Førde. Ein person er sendt til sjukehus med smerter i mageregionen.
Les mer om:

Trafikkulykke i Førde – bil i elv

En bil har kjørt ut over autovernet og falt ti meter ned i en elv.
Les mer om:

Ordfører vil ha tilbake flyrute mellom Førde og Bergen

Ordfører Jenny Følling (Sp) i Sunnfjord vil at staten igjen sponser ruten mellom Førde og Bergen som FOT-rute og at det må tas i bruk elfly på strekningen.

Lange køer på E39: – Den ene klager på smerter i ryggen

Det har oppstått lange køer etter en front mot front-kollisjon nord for Førde i Sveio lørdag ettermiddag. Det er ifølge politiet ikke meldt om alvorlige skader på de involverte.

Frontkollisjon i tunnel – store trafikale problemer

To biler har frontkollidert i Naustdalstunnelen mellom Førde og Florø.
Les mer om:

Evy Ann manglar begge fortennene og har ikkje råd til nye

For å få nye fortenner, må Evy Ann Førde ut med over 60.000 kroner. Det er pengar ho ikkje har. Regjeringa jobbar for seint med tannhelse, meiner Raudt.
Les mer om:

NFF med cupflause - glemte lag i kampoppsettet

Torsdag ble kampoppsettet for første runde i fotball-NM for menn sluppet, som skal spilles 18. og 19. mai. Det skal spilles tre runder i år, resten av mesterskapet avvikles i 2023. Problemet dukket opp da Norges Fotballforbund ikke hadde med Træff da de 64 kampene i første runde i cupen ble satt opp. I sin liste var Åkra inkludert med kamp mot Vard Haugesund. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen.

Dagleg køyrer folk i timevis for å få pass

Familien Juhasz køyrde tre timar i bil frå Bergen til Førde for å fornye passa sine. Og dei er ikkje åleine.
Les mer om:

Johaug klar for siste verdenscuphelg, Klæbo på vent

Therese Johaug (33) avslutter sin internasjonale verdenscupkarriere i langrenn med rennene i Falun kommende helg. Johannes Høsflot Klæbo blir vurdert senere. Langrennssprinterne på landslaget samt Even Northug er fortsatt ute med covid-19. Det kan likevel bli aktuelt å sende Johannes Høsflot Klæbo til Falun.

Elleve nye langrennsløpere tatt ut til Drammen og Kollen

Norges Skiforbund har tatt ut erstattere for de koronasmittede langrennsløperne som har måttet melde forfall til de kommende verdenscuprennene i Norge. I alt er elleve nye løpere inne i Norge-troppen.

Bilfører skadd etter å ha kjørt i tunnelvegg i Sunnfjord

Føreren av en personbil er fløyet til sykehuset i Førde i Sunnfjord etter en trafikkulykke i Ottersteintunnelen på fylkesvei 609 natt til tirsdag.

Personopplysningar i helseføretaket var tilgjengelege for uvedkomande: – Alvorleg

I 13 år har det vore mogleg for uvedkomande å få tilgang til personopplysningar frå jobbsøknadar i Helse Førde. Feilen vart oppdaga i oktober i fjor.
Les mer om:

Marcus (25) la skøytene på hylla for å bli låsesmed på full tid:– Det er ikke så mange som vet hva vi egentlig holder på med

Etter en lovende hockeykarriere med ambisjoner om å bli proff, tok karriereveien til Marcus en bråsving i 2015. Sju år i låsesmedbransjen førte ham først til Førde, men nå har Selbak-gutten startet opp sitt eget firma på Kråkerøy.
Les mer om:

Eckhoff tilbake i verdenscupen

Flere av de OL-klare skiskytterne står over helgens verdenscup i tyske Ruhpolding til helgen. Det gir plass for flere nye, mens Tiril Eckhoff gjør comeback. De beste mennene og noen av de kvinnelige eliteløperne drar til høyden for å forberede seg til OL i Beijing. Dermed blir det flere nye fjes under helgens verdenscuprenn i Ruhpolding. Verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland og lagvenninnene Tiril Eckhoff og Karoline Knotten går rennene førstkommende helg.

Mann påkjørt av lastebil

En mann er sendt til sykehus etter å ha blitt påkjørt av en lastebil i Førde fredag formiddag. Skadeomfanget er ukjent.
Les mer om:

Møter Førde på heimebane(pluss)

KFUM Volda spelar første seriekamp for året i Mizunoligaen laurdag. Førde er motstandar.
Les mer om:

Fredrik Mygland blant syklistane som syklar mest til jobben

I fjor hadde "Sykle til jobben"-kampanjen meir enn 40 000 deltakarar. Ein av dei ivrigaste er Fredrik Mygland frå Førde. Han hadde mål om å sykle 250 dagar, men enda like godt på 261. Som betyr at han sykla til jobben så godt som kvar einaste arbeidsdag.
Les mer om: