Nyheter om Europa


Europa tror ikke på MGP-seier til Rybak

Oddsen gir Norge en sjuendeplass. Sjekk hvem ekspertene regner som favoritten.
Les mer om:

Leder: Pressefrihet under press

Det er svært bekymringsfullt når Europa er det kontinentet som har opplevd den mest negative utviklingen innen pressefrihet det siste året.
Les mer om:

WhatsApp hever alders­grensen, men bare i Europa

Forbereder seg på GDPR.
Les mer om:

- Storklubber ønsker seg Iniesta

Andres Iniesta skal, ifølge flere spanske medier, være jaktet av storklubber rundt om i Europa. 33-åringen gir seg i Barcelona etter sesongen, og skal etter planen fortsette karrieren i Kina. Men Manchester City, Arsenal og PSG skal alle være interessert i få spanjolen på andre tanker.

Tottenham-treneren med skremmeskudd til supporterne

Mauricio Pochettino har guidet en gjeng med unggutter til å bli en av Englands beste klubber, i tillegg til at de har yppet seg i Europa.

Jernmannen som ikke lot seg stanse av legene

10. mars 2014 hinket en 24-åring av banen med en ekkel kneskade. Mulighetene for VM-sluttspill forsvant, etterfulgt av et skadehelvete som egentlig skulle ha sendt spilleren ut av fotballsirkuset for godt. Nå venter semifinale på høyeste nivå i Europa. Roma-spilleren Kevin Strootman fikk beskjed om at han aldri ville kunne spille toppfotball igjen. Etter to kneoperasjoner og beinhard opptrening – og med en god porsjon nederlandsk jernvilje – er midtbanekjempen en av nøkkelspillerne hos Roma. -Det var nesten to år hvor jeg ikke spilte.

La Liga-klubb frir til Barcelona-stjernen

Andres Intiesta har mer enn signalisert at han gir seg i Barcelona etter denne sesongen. Nå ønsker en La Liga-klubb å beholde stjerna i hjemlandet – som belønning for lang og tro tjeneste. Iniesta har lagt planer om spill i Kina – langt unna heksegryta i Europa, men ifølge Betis-treneren bør han heller ta veien til Andalucia. Bør komme til oss. (foto: betis) -Vi skylder ham mye. Ikke bare for målet som gjorde Spania til verdensmestere, men også for hva han bidrar med hver eneste dag på banen. Vi vet også at det er en stor person bak fotballspilleren.

Ikke alle har fått panikk i Liverpool

Liverpool er blant de fire beste klubbene i Europa. Dette hjalp lite mot den dårligste klubben i Premier League. Men når panikken brer seg før Champions League-møtet mot Roma, pustes det fortsatt med magen på Anfield. Liverpools forsvarstabber forrige helg i 2-2-kampen mot West Bromwich, gav oss bilder hvordan Roma fosser gjennom den røde muren på tirsdag. Men en av hovedpersonene i de bakre rekkene hos Liverpool ber oss roe nervene. Har ikke glemt på en uke hvordan det er å vinne kamper.(foto: liverpool) -Jeg bekymrer meg ikke i det hele tatt.

– Tromsøs trener er attraktiv for klubber i Europa

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Tromsø-styret allerede nå bør tenke på å finne en erstatter for trener Simo Valakari.
Les mer om:

Har du noe som trengs å fixes? Ta det med på reparasjonskafé

SKIEN: Det stammer fra Nederland, og nå har det spredd seg til resten av Europa og Norge. Men Menstad bydelshus er først ute med reparasjonskafé i Grenland.

Omstridt norsk gigant skal gi Europa gass

Den er nøyaktig like høy som Eiffeltårnet. Med hundre ansatte om bord taues Aasta Hansteen-plattformen akkurat nå over 90 mil, fra Stord til langt ut i Norskehavet.

Innrømmer stor forskjell på treningshverdagen i dansk toppklubb: – Er vel i snitt 1-2 timer mer på anlegget her hver dag enn jeg var i TIL

Ulrik Yttergård Jenssen (21) nyter tillit for Nordsjælland i kampen for å slå storklubben FC København om en Europa League-plass.
Les mer om:

Tjente rundt 18 millioner kroner på smugling av utslitte dekk

Banden smuglet kasserte bildekk, og solgte dem i land i Europa, Sør-Amerika og Afrika.
Les mer om:

Norske biler best av samtlige i CO₂-utviklingen

Bilparken i Norge slipper stadig mindre CO₂, mens resten av bilene solgt i Europa i 2017 slapp ut mer enn de som ble solgt året før.
Les mer om:

Høyere gasspriser rammer Yara

Mens Statoil kan glede seg over høyere gasspriser i Europa på grunn av kaldt vær og økt kinesisk etterspørsel, gir det en smell for gjødselsgigianten Yara.
Les mer om:

Svekket resultat for Yara

OSLO/PORSGRUNN: Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.

Yara svekket av russerkulda og høye energipriser

Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er  betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.
Les mer om:

Yara svekket av russerkulda og høye energipriser

Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er  betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.
Les mer om:

Ny Skoda … for Kina

Skoda viser de første skisser av en ny urban SUV som er skreddersydd for Kina. Men det betyr ikke at vi kan se en lignende modell i Europa.
Les mer om:

Yara svekket av russerkulda og høye energipriser

Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er  betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.
Les mer om:

Europa og Syria på agendaen under høytstående møte mellom NATO og Russland

Russlands forsvarssjef Valerij Gerasimov og NATOs militære øverstkommanderende i Europa, Curtis Scaparrotti, har møtt hverandre for første gang siden 2013.
Les mer om:

«Glem Real Madrid, glem Liverpool, glem Roma»

Real Madrid, Liverpool, Bayern München og Roma er «the last men standing» etter at kruttrøyken la seg i kvartfinalene i Champoions League. Ifølge en italiensk trener utgjør ingen av disse fire den mest komplette klubben i Europa. Både Manchester City og Barcelona, begge sett på som kandidat til å vinne den gjeveste turneringen, forsvant ut i kvartfinalene. Og så var det Juventus, da. Italienerne klarte nesten å ryste Real Madrid gjennom storspill i returkampen, men måtte slå følge med City og katalanerne. Ifølge Napoli-trener Maurizio Sarri gikk dermed det beste laget ut av Champions League.

Leder: Arbeiderpartier for eliter?

De sosialdemokratiske velgerne i Europa får stadig høyere utdannelse, heter det i en ny rapport. Det er en seier for de samme partiene - og en trussel mot deres eksistens.
Les mer om:

EU-ambassadøren håper på Bodø som kulturhovedstad. – Veldig viktig for hele Europa

Thierry Béchet er ikke i tvil om at Bodø som kulturhovedstad kan bli viktig for hele verdensdelen.
Les mer om:

Kontroller i hele Europa: Sigmundur slapp billig unna

Fra onsdag morgen til torsdag morgen arrangeres det «Speedmarathon» i Europa. I Møllevannsveien var UP på plass for å bidra med resultater.
Les mer om: