Nyheter om Europa


– Tromsøs trener er attraktiv for klubber i Europa

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Tromsø-styret allerede nå bør tenke på å finne en erstatter for trener Simo Valakari.
Les mer om:

Har du noe som trengs å fixes? Ta det med på reparasjonskafé

SKIEN: Det stammer fra Nederland, og nå har det spredd seg til resten av Europa og Norge. Men Menstad bydelshus er først ute med reparasjonskafé i Grenland.

Omstridt norsk gigant skal gi Europa gass

Den er nøyaktig like høy som Eiffeltårnet. Med hundre ansatte om bord taues Aasta Hansteen-plattformen akkurat nå over 90 mil, fra Stord til langt ut i Norskehavet.

Innrømmer stor forskjell på treningshverdagen i dansk toppklubb: – Er vel i snitt 1-2 timer mer på anlegget her hver dag enn jeg var i TIL

Ulrik Yttergård Jenssen (21) nyter tillit for Nordsjælland i kampen for å slå storklubben FC København om en Europa League-plass.
Les mer om:

Tjente rundt 18 millioner kroner på smugling av utslitte dekk

Banden smuglet kasserte bildekk, og solgte dem i land i Europa, Sør-Amerika og Afrika.
Les mer om:

Norske biler best av samtlige i CO₂-utviklingen

Bilparken i Norge slipper stadig mindre CO₂, mens resten av bilene solgt i Europa i 2017 slapp ut mer enn de som ble solgt året før.
Les mer om:

Høyere gasspriser rammer Yara

Mens Statoil kan glede seg over høyere gasspriser i Europa på grunn av kaldt vær og økt kinesisk etterspørsel, gir det en smell for gjødselsgigianten Yara.
Les mer om:

Svekket resultat for Yara

OSLO/PORSGRUNN: Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.

Yara svekket av russerkulda og høye energipriser

Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er  betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.
Les mer om:

Yara svekket av russerkulda og høye energipriser

Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er  betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.
Les mer om:

Ny Skoda … for Kina

Skoda viser de første skisser av en ny urban SUV som er skreddersydd for Kina. Men det betyr ikke at vi kan se en lignende modell i Europa.
Les mer om:

Yara svekket av russerkulda og høye energipriser

Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er  betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.
Les mer om:

Europa og Syria på agendaen under høytstående møte mellom NATO og Russland

Russlands forsvarssjef Valerij Gerasimov og NATOs militære øverstkommanderende i Europa, Curtis Scaparrotti, har møtt hverandre for første gang siden 2013.
Les mer om:

«Glem Real Madrid, glem Liverpool, glem Roma»

Real Madrid, Liverpool, Bayern München og Roma er «the last men standing» etter at kruttrøyken la seg i kvartfinalene i Champoions League. Ifølge en italiensk trener utgjør ingen av disse fire den mest komplette klubben i Europa. Både Manchester City og Barcelona, begge sett på som kandidat til å vinne den gjeveste turneringen, forsvant ut i kvartfinalene. Og så var det Juventus, da. Italienerne klarte nesten å ryste Real Madrid gjennom storspill i returkampen, men måtte slå følge med City og katalanerne. Ifølge Napoli-trener Maurizio Sarri gikk dermed det beste laget ut av Champions League.

Leder: Arbeiderpartier for eliter?

De sosialdemokratiske velgerne i Europa får stadig høyere utdannelse, heter det i en ny rapport. Det er en seier for de samme partiene - og en trussel mot deres eksistens.
Les mer om:

EU-ambassadøren håper på Bodø som kulturhovedstad. – Veldig viktig for hele Europa

Thierry Béchet er ikke i tvil om at Bodø som kulturhovedstad kan bli viktig for hele verdensdelen.
Les mer om:

Kontroller i hele Europa: Sigmundur slapp billig unna

Fra onsdag morgen til torsdag morgen arrangeres det «Speedmarathon» i Europa. I Møllevannsveien var UP på plass for å bidra med resultater.
Les mer om:

Kontrollerte trafikantane i Volda

Onsdag er varsla mange kontrollar av trafikken både i Noreg og Europa. Lokalt har det blitt gjennomført kontroll i Volda.
Les mer om:

Store muligheter for norske utbyggere

Mangelen på fiberutbygging i deler av Europa åpner mange muligheter for norske utbyggere.
Les mer om:

– Aasta Hansteen gjør Europa grønnere

Verdens største og Norges første Spar-plattform bruker er på vei til feltet vest av Nordland.
Les mer om:

Gulljentene er verdt en brøkdel av fotballeliten

Vipers Kristiansand herjer i Norge og Europa. Laget har flere landslagsprofiler. Likevel er lagets markedsverdi omkring en tiendepart av Rosenborg, ifølge sponsorekspert.

Macron advarer mot «nasjonal egoisme»

Frankrikes president Emmanuel Macron er bekymret over en stadig voksende fascinasjon for det illiberale i Europa.
Les mer om:

«Det er en flott opplevelse å bo her, jeg ville signert med United igjen»

Det er ingen annen forklaring enn av Matteo Darmian er frosset ut av Manchester United, nå ønsker han seg tilbake til Italia.  Forsvarsspilleren har bekreftet at han har lyst til å forlate Old Trafford til sommeren og at Serie A klubben Juventus er hyperaktuell for å overta arbeidsgiveransvaret. Les: Manchester United åpner opp for salg Mange sier at Matteo aldri hadde en sjanse ovenfor Manchester United manager Jose Mourinho, han kom nemlig som en favoritt til tidligere manager Louis van Gaal i 2015 fra Torino.  Favorittstemplet varte dog ikke så lenge at det argumentet holder helt hjem, nest

La Vipers erobre Europa

Vi er alle tilstede eller ikke-tilstede når Vipersdamene spiller håndball. Men vi er mange som får med oss resultatene, og det er imponerende når Vipers slår Larvik!
Les mer om:

Kamp om suksesstrener

De to norske spillerne Fredrik Gulbrandsen og Valon Berisha har hatt stor glede av å spille for suksesstrener Marco Rose i RF Salzburg denne sesongen.  De troner nesten alene øverst i den østerrikske Bundesliga og har kjempet seg frem til semifinalen i Europaligaen. Suksessen har vekket interessen fra noen virkelig store klubber og da er det ikke sikkert det er nok å være best i Østerrike. Torsdag var en stor kveld i fotballkarrièren til Valon Berisha.