Nyheter om Europa


Politi med våpen på nasjonaldagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politiets innsatspersonell over hele landet skal være bevæpnet under større arrangementer og folkeansamlinger 17. mai, opplyser Politidirektoratet.Politifolk på bakken skal være klare til å reagere umiddelbart hvis det skulle komme et terrorangrep mot større arrangementer og folkeansamlinger under feiringen av nasjonaldagen, understreker politidirektør Benedicte Bjørnland overfor NTB.

Volvo vil bistå medtrafikanter

For fem år siden startet Volvo forsøk med et skybasert varslingssystem i Sverige og Norge. Nå rulles systemet ut i resten av Europa.
Les mer om:

– Hele Europa er jo stappfullt av avløpsanlegg som det må gjøres noe med

Biovac på Frogner i Sørum er blant dem som jubler for både EUs vanndirektiv og offentlige pålegg om rensing av avløpsvann. Nå er målet å vokse i resten av Norden.
Les mer om:

Matprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken

Flere matvareselskaper over hele Europa har de siste ukene fått brev med trusler om forgiftning av matvarer.
Les mer om:

Dagbladet quiz: Er du en ekte Liverpool-supporter?

Ingen engelske klubber har hatt mer suksess i Europa, og ingen engelske klubber har en sterkere posisjon i Norge. Hva kan du om de rødkledde fra Merseyside?
Les mer om:

Det vil koste skjorta å hente Wilfried Zaha tilbake

Manchester United er et trist syn om dagen og presset mot manager Ole Gunnar Solskjær er økende, de fleste tror likevel han vil få anledning til å gjøre utskiftninger i sommer og bygge et lag rundt sin egen filosofi og slippe å forholde seg til dyre superstjerner som ikke leverer. En som var på kontrakt på Old Trafford er Wilfried Zaha som egentlig er livslang Crystal Palace spiller.

Fra Paris til Oslo: Martine Brænna i nytt glamorøst show

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er kompaniet Show de Vida som står bak danseshowet med samme navn. I helgen settes det opp tre forestillinger på Edderkoppen scene, og Akers Avis Groruddalen har selvfølgelig snakket med Martine Brænna (22), som både skal opptre og har koreografert deler av showet.

Rebecca (26) har på ett år bygget opp et internasjonalt firma: – Jeg har selv opplevd hvor tøft det kan være

I løpet av det første året har selskapet blitt samarbeidspartner med flere verdenskjente navn, og jobber i markeder i Asia, Nord- og Sør-Amerika og Europa.
Les mer om:

Presidenten garanterer supporterne sine at Manchester United ikke får rappe 19-åringen

Vi begynner å bli lei av å omtale 19-åringen som «neste Ronaldo», men sånn er nå verden skrudd sammen. Merkelappene holder tilværelsen sammen og putter det meste i en eller annen bås. Hos Benfica er én ting sikkert: denne båsen skal låses. Manchester United, Real Madrid og Juventus kretser alle rundt den offensive midtbanespilleren Joao Felix. Felix alias Ronaldo, eller var det omvendt? Les på Popidol: Når syv sekunder etter avspark er nok Skal vi tro Benficas president, kan gigantene bare gi opp.

Drastisk nedgang i migrasjonen til Europa

Mange i det kommunale Norge ønsker at det kommer flere asylsøkere til Norge for tiden. Spesielt de som jobber i de forskjellige enhetene som ble opprettet og bemannet for å håndtere migrasjonskrisen i 2015.
Les mer om:

Trump klar for ny tur til Europa

USAs president Donald Trump og førstedame Melania besøker både Storbritannia og Frankrike i juni. Men velkomsten blir neppe like hjertelig overalt.

Skjerstad får ny prest: - Det å komme inn etter Gjermund er jo litt som å hoppe etter Wirkola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MISVÆR/SKJERSTAD: Nå som nåværende sogneprest i Misvær og Skjerstad menighet, Gjermund Gryt trer av i dette året, var menigheten så heldig å få søkere til prestestillingen.27 år gamle Børge Hatch Fure fra Bodø, innsettes i menigheten denne høsten. Vår utsendte reporter fikk seg en prat med bygdas nye innbygger og sogneprest.- Fortell litt om deg selv.

Europa kvitter seg med gjeld

EUs medlemsland har redusert underskuddene og betalt ned på statsgjelden.
Les mer om:

Europa kvitter seg med gjeld

EUs medlemsland har redusert underskuddene og betalt ned på statsgjelden.
Les mer om:

Europa kvitter seg med gjeld

EUs medlemsland har redusert underskuddene og betalt ned på statsgjelden.
Les mer om:

Starter festival på Hardangervidda

I august byr han på et unikt knippe artistvenner på scenen under debuten for Imingfjellfestivalen. Men Bugge Wesseltoft skal også selv sette seg ned og spille piano – en tidlig morgenstund under Imingfjell som har fått gi navn til begivenheten. – Jeg synes Sønstevann ved Imingfjell er et av Norges vakreste steder og har lenge drømt om å lage en konsertscene i vannkanten, sier Wesseltoft til NTB. LES OGSÅ: En alternativ festivalguide til Europa. Han spurte gode artistvenner om å være med.

Rebecca (26) har på ett år bygget opp et internasjonalt firma: – Jeg har selv opplevd hvor tøft det kan være

I løpet av det første året har selskapet blitt samarbeidspartner med flere verdenskjente navn, og jobber i markeder i Asia, Nord- og Sør-Amerika og Europa.
Les mer om:

Gitarene «hans» blir å se på storkonserter

Gitarmakeren, som har sitt lille verksted i Horten, var heldig med etternavnet – som han bruker som merkevarenavn i tradisjonen etter Leo Fender og Orville Gibson: «Nebelung» står det på de over 500 gitarene han har designet, og som et solid knippe norske musikere spiller på. Pål Waaktaar-Savoy i a-ha og Bjarte Lund Rolland i Kvelertak er nyankomne på opphavsmannens liste over profilerte gitarister som spiller på «hans» gitarer.

Zidane ifølge Marca: «Han tilfører noe som få andre kan»

Mange Manchester United fans mener at manager Ole Gunnar Solskjær faktisk burde gi opp prosjektet Paul Pogba og heller ha fokus på å finne noen som har mindre nykker og som alltid leverer. Det er ingen som er uenige i at på topp er den franske superstjernen fantastisk god, noe han viste i sommer da Frankrike vant VM i Russland og noe han har tidvist vist frem i Manchester United, spesielt i begynnelsen av Ole Gunnar Solskjær sin tid på Old Trafford. Les: Noen Benfica fans reiste til feil Frankfurt for å se Europaliga kamp I dag blir det en tøff bortekamp mot Everton, med få poeng igjen å hente

Påskelesing: Den gang de adelige kom til Svalbard for å jakte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jaktglade adelige, kongelige og annen overklasse hadde gjerne skutt elefant i Afrika og tiger i India før de satte kursen nordover. Arktis var på midten av 1800-tallet et lite kartlagt område. Eventyrlyst og jakt ble gjerne kombinert med landmåling og forskning på biologi, botanikk og geologi. Rikfolket kom helst med egne luksusyachter og hadde med seg mannskap, inkludert gourmetkokker, servitører og kelnere.

Noen Benfica fans reiste til feil Frankfurt for å se Europaliga kamp

Tidligere denne uken var det klar for Europa-ligakamper, blant annet skulle Benfica bare reise til Frankfurt og hente hjem avansement til semifinalen etter å ha slått  Eintracht Frankfurt på hjemmebane. En rekke Benfica fans tok den lange turen fra Lisboa, helt uten å tenke på at det finnes to byer som heter Frankfurt.

Pep Guardiola med dårlig nytt til Manchester City fans

Manchester City fikk i dag en mini revansj over Tottenham i Premier League etter de for et par dager siden ble sendt ut av Champions League, men 1 – 0 seieren kom med en kraftig bismak – Kevin De Bruyne er når han ikke er skadet en av de beste midtbanespillerne i Europa.   Citys midtbanestjerne har hatt store deler av sesongen ødelagt av skader.

Liverpool fikk alt annet enn hjelp fra 18-åringen

Manchester City måtte vinne for å ikke slippe taket på Liverpool. Tottenham skulle hjelpe Jürgen Klopp til å nå drømmen allerede i år, men en 18-åring sørget for at City nå ruler. Pep Guardiola lot seg ikke lure to ganger på rad, selv om det holdt hardt. Da klubbene møtte hverandre for noen dager siden, endte det med nesten tosifret antall scoringer. På lørdag var det tilsvarende mye kjemping, men med kun én scoring. Sør-koreaner som ble pakket inn bedre.

DIREKTE: Uavgjort i kampen om Europa League-plass

Følg dagens Premier League-runde kl. 16.
Les mer om: