Nyheter om Europa


Har Norge motorveier for strøm til Europa, men kjerreveier over Dovre? Slik svarer Statnett-sjefen.

Hvis det europeiske fornybarsamfunnet skal lykkes, må landene utveksle enda mer strøm. Det sier Statnett-sjefen.
Les mer om:

Omikronbølgen avdekker underfinansierte helsevesen i hele Europa

Et enormt ras av smittetilfeller knyttet til omikronvarianten av coronaviruset skaper kaos i helsevesen i hele Europa. Særlig primærhelsetjenesten lider.
Les mer om:

I Norge er det omstridt. I Europa har syv sentralbanktopper vært minister.

Jens Stoltenberg som Norges Bank-sjef vil være langt fra det eneste eksempelet på politisk bakgrunn i sentralbankverden.

FHI vil ikke forskjellsbehandle vaksinerte og uvaksinerte: – Mindre effekt

Mens store deler av Europa gjør det vanskelig for uvaksinerte, ser ikke FHI på det som en god ide.
Les mer om:

Storhamar halte i land seier i Europa

Storhamar tok sine første poeng i europaligaens gruppespill med 34-29 over russiske Lada Togliatti, mye takket være en forrykende avslutning i begge omganger. Betina Riegelhuth var god og effektiv med seks mål på like mange avslutninger. Anniken Obaidli scoret også seks mål, men hun gjorde også fem tekniske feil. Emilie Hovden scoret fem ganger. Storhamar tapte den første gruppekampen mot Magura Cisnadie i Romania, men viste lørdag at laget vil være med å kjempe om avansement fra sin europaligagruppe. Om en uke kommer danske Herning-Ikast på besøk.
Les mer om:

David Beckham henter livslang Elfsborg spiller

Den 24 år gamle høyrebacken Christopher McVey forlater klubben han kom til som 12 åring for å bli en del av David Beckham sitt til nå mislykkede fotballeventyr i MLS. Spesielt forsvarsspillet til Inter Miami har mye å gå på. Sportsdirektør Chris Henderson er svært glad de har fått en erfaren svenske inn i laget: «Christopher er en lovende tilvekst i en posisjon som trenger oss, og vi er glade for å ha ham til Inter Miami. Han er en allsidig forsvarer med god størrelse som kan fylle ut på en rekke posisjoner effektivt.

Den levende legenden Nani er tilbake i Europa. -Blir lagkamerat med Dennis Johnsen

Jeg skal innrømme at hver eneste gang noen nevner Nani blir jeg nødt til å smile for maken til energibunt skal man lete lenge etter. Etter hans første mål for Manchester United spratt han rundt som om han deltok i turn VM. – Han og Ronaldo konkurrerte om oppmerksomheten ikke bare selve spillet, men også feiringen etterpå. Nani hvis fulle navn er Luís Carlos Almeida da Cunha kom til Manchester United fra Sporting i 2007 og ble raskt en fanfavoritt.

Sverige sender flere soldater til Gotland

Som følge av Russlands mobilisering ved Ukraina-grensen og den spente sikkerhetssituasjonen i Europa, trapper svenske forsvarsmyndigheter opp nærværet sitt på øya Gotland i Østersjøen.
Les mer om:

Trippier og Wood på plass, nok et bud sendt, bremsen på i 600 millioners-overgang

Da Newcastle fikk sine nye eiere i høst, var det stor spenning til første overgangsvindu. For mens klubben knapt hadde poeng i Premier League, pratet eierne om prosjektet med å tiltrekke seg verdensklassespillere. Halvveis ut i vinterens overgangsvindu har det så langt blitt en god miks. Den engelske landslagsspilleren Kieran Trippier er definitivt en verdensklassespiller, senterforward Chris Wood fra Burnley med bakgrunn fra fotballkriging for West Bromwich, Brighton, Birmingham, Bristol City, Leicester, Ipswich, Leeds, er en spiller for kampen om overlevelse i Premier League.

Elektrosjokket: Kraftmarkedet truer norsk industri

Rett før jul stanset smelteverk i Elkem ovnene flere timer daglig, morgen og kveld, for i stedet å selge strøm til Europa. De tjener mer på strømsalg enn metallproduksjon. Hvis vi ikke tar nasjonal kontroll over krafta, vil det brenne et blått lys for industriens framtid.
Les mer om:

Ikke alle Glimts ny-signeringer får spille i Europa: - Selvsagt uheldig

Bodø/Glimt får bare registrere tre nye spillere til kampene mot Celtic.
Les mer om:

Hæren patruljerer i gatene på Gotland

Russlands mobilisering ved grensen til Ukraina og den spente situasjonen i Europa gjør at det svenske forsvaret øker sitt synlige nærvær på hjemmebane.
Les mer om:

Alt skal nå på grønn elektrisitet

Hele Europa, med sine 705 millioner innbyggere, har nå fått det for seg at elkraft kun må være 'grønnprodusert', slik elproduksjonen er i Norge.
Les mer om:

OSSE-lederen: – Større fare for krig i Europa enn på 30 år

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag.
Les mer om:

OSSE-leder advarer mot krig

Krisen mellom Russland og Ukraina diskuteres på OSSE-møte. – Det kan se ut som faren for krig i Europa er større enn den har vært de siste 30 årene, sa lederen til medlemslandene.
Les mer om:

OSSE-lederen: – Større fare for krig i Europa enn på 30 år

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag.
Les mer om:

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag.
Les mer om:

Støttespillere til Assad-regimet stilles for retten i Europa

Europeiske domstoler fører et økende antall rettssaker mot folk fra Syrias president Bashar al-Assads regime. Tortur og krigsforbrytelser er noen av anklagene.
Les mer om:

Tromsø-gutt Runar Espejord håper han fort blir vant til den nye fargen

Totalt denne sesongen har Tromsø, som slettes ikke har hatt en dårlig sesong, tatt et poeng i oppgjør mot Bodø/Glimt, mens seriemesteren har hentet inn 10.poeng. Som Bodø/Glimt stolt skriver i pressemeldingen! Runar Espejord bytter ut Nordens Paris med Nordens Rio og blir Bodø/Glimt-spiller. – Tromsø og Bodø/Glimt er klassiske motstandere så det er knyttet følelser til en overgang selv om Espejord nå kommer fra Nederland.

Tror ikke WHOs dystre spådom vil gjelde i Norge

WHO har varslet at over halvparten av Europa vil være smittet i løpet av de neste to månedene. Nakstad tror ikke det samme vil skje i Norge.
Les mer om:

Ingen vei utenom kjernekraft og gass, hvis Europa ikke skal leve i en konstant energikrise i årene som kommer

Justisministeren: Det blir høring før domstolsreversering
Les mer om:

Etter krisemøte: Advarer mot «stort feilgrep»

BRUSSEL/OSLO (VG) I møtet med Nato-landene fikk Russland tilbud om en serie møter for å dempe den spente situasjonen i Europa. Men Russland var ikke klare til å svare umiddelbart på invitasjonen ifølge Nato-sjef Jens Stoltenberg.

IEA-sjefen anklager Russland for å ha skapt den europeiske gasskrisen

Sjefen for Det internasjonale energibyrået (IEA) anklager langt på vei Russland for å ha brukt gassleveranser til å utøve politisk press mot Europa.
Les mer om:

Ulovlig smurning tillatt i Kina

Den mye omtalte C8-kjedede fluorsmurningen er forbudt i Europa, men et tilsvarende forbud foreligger ikke i Kina. Det åpner for bruk under OL.
Les mer om:

Skyhøye strømpriser rammer Norges naboland: – En katastrofe

De galopperende strømprisene skaper enorme utfordringer over store deler av Europa. Både husholdninger og bedrifter merker nå hardkjøret, og flere ber om hjelp for å klare seg gjennom hverdagen.
Les mer om: