Nyheter om Europa


Ståle Solbakken lot seg imponere av Atletico Madrid

FC København tapte 1-0 til Atletico Madrid på torsdag og er derfor ute av Europa Lige med et totalt nederlag på 5-1. Manager Ståle Solbakken har hatt en historisk tøff sesong, han tok på seg positive briller og så gode tendenser i kampen og lot seg samtidig imponere av Atletico Madrid Les: Ståle Solbakken gir Vålerenga-talent et springbrett – Vi leverte en utmerket, og spillerne har mye å bygge på, men noen ganger må du også rose motstanderen, sier Solbakken. “Jeg må si at jeg er veldig imponert over Atletico Madrid.

Det blir hakket verre for Arsenal i åttendedelsfinale

Arsenal manager Arsene Wenger har reist kjerringa før og etter tapet mot lille Östersund hjemme på Emirates Stadium, er det mye som må “reises”. Idag har det vært trekning til åttendedelsfinaler i europaligaen. Du ser alle nederst i artikkelen. Arsenal møter AC Milan, den tidligere storklubben har etterhvert klart å stokke føttene riktig denne sesongen og vil være en lagt større utfordring for Arsenal. Det er vanskelig å tippe hvilken vei det går. Arsenal som egentlig er inne i en god trend har noen kamper som er øredøvende dårlige. Les: Arsenal forlenget med hovedsponsor Fàbregas​ in 2008.

Bytter Lewandowski agent for å komme til ny storklubb?

Helt siden før Carlo Ancelotti fikk sparken som Bayern München manager har deres aller største stjerne og topp 5 målscorer i Europa de 3 årene Robert Levanowski ønsket seg bort. Ikke så farlig at det er Real Madrid lenger Robert Levanowski har lenge hatt Real Madrid øverst på sin drømmeliste, men når det ikke har skjedd så langt og Bayern München vinner igjen med managerlegende Jupp Heynckes på plass haster det ikke. Real Madrid president Florentino Perez skal ha brutt sin egen regel om å bare rekruttere unge spillere fordi han har ønsket seg den polske storscoreren som har rukket å bli 29 år.

Arsenal trakk italiensk storhet i Europa League

Arsenal møter AC Milan i Europa Leagues åttedelsfinale.

Kias kompakte SUV

I Europa har Kia vist sin nye Ceed. I India viste de sin nye kompakt-SUV. Er det en forbindelse.
Les mer om:

Spansk fotball rystet: Politimann døde under opptøyer

Russiske og spanske supportere barket sammen i forbindelse med en Europa League-kamp.
Les mer om:

Supporterbråk endte med drap

I kveld var det Europaliga kamp hvor Athletic Bilbao inviterte Spartak Moskva til San Mamés Stadium. – Gjestene vant 1 – 2, men det ble uviktig på grunn av det som enkelte steder i Bilbao kunne minne om opptøyer. Grusomme scener og gatekamper. Absolute mental scenes as Ultras Spartak take on the Herri Norte.. Athletic Bilbao vs Spartak Moscow. 22/02/18. pic.twitter.com/X4yIJ8PxYV — TheRealCasuals (@Real_Casuals_66) February 22, 2018 Flere tusen russiske fans var i byen uten billetter, derfor ble det satt inn ekstra politistyrker.

Östersund sjokkerte Arsenal

2-1-seier på bortebane var likevel ikke nok for Östersund mot Arsenal i Europa League.
Les mer om:

Ajer og Celtic ute av Europa

Kristoffer Vassbakk Ajer spilte hele kampen da hans Celtic tapte 0-3 mot Zenit St. Petersburg og ble slått ut av Europaligaens 16-delsfinale med 1-3 sammenlagt. Mer på TV2.no.
Les mer om:

To nordmenn på hodet ut av Europa League - Gulbrandsen og Berisha videre

(Atletico Madrid - København 1–0, 5–1 sammenlagt, Zenit - Celtic 3–0, 3–1 sammenlagt, Red Bull Salzburg - Real Sociedad 2–1, 4–3 sammenlagt) Ståle Solbakken og Kristoffer Ajers Europa-eventyr er over, men Fredrik Gulbrandsen og Valon Berisha kan juble over videre spill i turneringen.

Facebook og Instagram er nede

Brukere fra Asia og Europa meldte om feil.

EM-start for Løland i dag

I dag startar EM i randonee i Italia, og Glenn Tore Løland frå Hylsstronda er med på laget som representerer Norge i meisterskapen. På Etna EM blir arrangert på Sicilia på vulkanen Etna, og Løland, som er ein av fem landslagsutøvarar, skal konkurrera i sprint, vertikal og individuell. I tillegg til Glenn Tore Løland, stiller Lars Erik Skjervheim i klassen menn, senior. Torsdag går sprinten, fredag skal det konkurrerast i vertikal og siste øving, individuell går laurdag. Sist helg konkurrerte han i lagløp i Transcavallo i Italia og enda på ein femteplass, etter 5300 høgdemeter på tre dagar.

Har aldri tapt 8 kamper i en sesong

Situasjonen i FC København er skikkelig dårlig, likevel sitter Ståle Solbakken trygt. Han er fortsatt superstjerne i den danske hovedstaden.  Aldri før har han tapt åtte kamper i en sesong med FC København Midtjylland – København 3-1 (foto: fck) “Det har vært tungt”, innrømmer Solbakken til VG. “Vi var ekstremt uheldige i dag. Vi holder dem til to skudd på mål i første omgang og begge går inn. Det er stygge feil fra vår siden, men sett under ett var det kanskje det beste vi har prestert på lang, lang tid.

Kia lover 16 elektrifiserte biler

Kia gjør det bra både i Europa, i Norge og på Sørlandet og øker salget av nye biler. Samtidig loves det 16 elektrifiserte biler innen 2025.
Les mer om:

300 prosent økning i meslingtilfeller i Europa i fjor. Vaksinemotstand gjør smittespredning mulig, ifølge WHO.

35 personer døde av sykdommen i fjor, mot 13 døde i 2016.
Les mer om:

Har allerede vunnet seriegull, klar for gullkandidat

Det er en god dag for Sarpsborg 08, de har sikret seg Harmeet Singh som har seriegull med Molde og syv landskamper bak seg.  De neste 18 månedene er Singh Sarpsborg 08 spiller:  Harmeet Singh startet som guttunge i Vålerenga og var der i nesten 10 år før det i 2012 ble et forholdsvis mislykket opphold i Feyenoord. Så var det Molde i to omganger, med en svipptur til FC København i midten. Nå kommer han til Sarpsborg 08 fra Kalmar. Les: Sarpsborg 08 kantspiller rykker trolig ned for å få spille mer “Jeg har snakket mye med Geir og ser at det er en fin utfordring å komme hit.

Investor med gigant-veddemål mot europeisk aksjemarked

Amerikanske Bridgewater har veddet 172 milliarder kroner på at aksjekursene i Europa stuper.
Les mer om:

Ytre høyre gir marsjordre

HØYREMARSJ: Matteo Salvini angriper innvandrere, EU, sosialdemokrater og Amazon. – Med meg som Italias statsminister vil Europa endre seg totalt, hevder høyrepopulisten.

Verdas helseorganisasjon åtvarar mot meslingutbrot i Europa

Verdas helseorganisasjon melder om ei firedobling av meslingsmitte i Europa i 2017, og kallar det eit stort tilbakeslag, etter rekordlåge tal året før.
Les mer om:

300 prosent økning i meslingtilfeller i Europa i fjor. Vaksinemotstand gjør smittespredning mulig, ifølge WHO.

35 personer døde av sykdommen i fjor, mot 13 døde i 2016.
Les mer om:

WHO: Over 20.000 smittet av meslinger i Europa i 2017

Antall personer som ble smittet av meslinger i Europa steg med 400 prosent i fjor, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).
Les mer om:

Barneombudet håper Norge kan følge islandsk lovforslag mot omskjæring

Island kan bli det første landet i Europa der det blir forbudt å omskjære guttebarn, dersom et nytt lovforslag vedtas. Barneombud Anne Lindboe heier på islendingene og tror Norge kan følge etter på sikt.
Les mer om:

Den evige treer havner på andreplass

La Liga er nå i sin 24 runde og det er litt tidlig å matematisk kåre en vinner, men det er noen helt tydelige trender.