Nyheter om Europa


Vålerenga-trener reagerer på overgangsvinduet i Norge – ønsker endring

VALLE (VG) Den nye treneren til Vålerengas fotballkvinner, Jack Majgaard Jensen (46), mener det norske overgangsvinduet gjør det vanskelig for klubbene å hevde seg ute i Europa.
Les mer om:

Anmeldelse: The Grudge (2020) er vemmelig, men en tam versjon av originalen

The Grudge er ingenting annet enn en smertefull affære. Den amerikanske filmskaperen Nicolas Pesce har gitt et nytt liv (prøver i alle fall) til The Grudge fra tidlig 2000-tallet. Filmserien er opprinnelig japansk, men tok for alvor av i Nord-Amerika og Europa da den amerikanske versjonen ble lansert i 2004. Som vi skrev i fjor er nye The Grudge en slags kombinasjon av oppfølger og reboot.

82-5. Er det håndballrekord?

Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!
Les mer om:

Bekreftet: United-ikonet Chicharito dundrer inn på lønnstoppen

Wayne Rooney forsvant, Zlatan fulgte etter. MLS ble to stjerner fattigere, men nå hentes det inn en nok en tidligere United-stjerne. Meksikaneren gjorde et uutslettelig inntrykk da han fosset lekent frem på Old Trafford fra 2010 og fikk med seg to Premier League-titler. Les: Fotbollskanalen: «Pochettino krever full kontroll hvis han skal overta» Fotball-livet ble aldri det samme for Chicharito etter tiden hos United.

Bekreftet: Aston Villa har sikret seg Sander Berges lagkamerat

Dette er en stor dag for Mbwana Ally Samatta, Tanzania – og ikke minst Aston Villa. Det er den tidligere lagkameraten til Kristian Thorstvedt og Sander Berge som har satt sin signatur på papiret som gjør ham til Villa-spiller de neste 4,5 årene. Les: Chelsea snuser på Cavani Spissen ble hentet til Europa av Genk i 2016 og er nå altså klar for det neste store steget inn i verdens tøffeste liga.

Trumps Huawei-strategi kan styrke Europa

Huawei velger kinesisk og europeisk når Google skal ut.
Les mer om:

Vil ha automat som den nye standarden(pluss)

Europa vil ha automatgir som standard på førerprøven. Norge følger etter.
Les mer om:

Kaprer Brasils største talent

Mange storklubber i Europa og spesielt de spanske har rimelig konstant speidere tilstede for å følge med på alt det den brasilianske klubben Flamengo driver med og innimellom finner de gull. Brasilianerne vet godt hva som skjer og har som vane å skrive kontrakter med utkjøpsklausuler er er ganske heftige. – Slik de gjorde med stortalentet Reinier Jesus Carvalho Reinier da de i fjor skrev en avtale på fem år. Utkjøpsklausulen skal ha vært på ca 350 millioner. Les: Chelsea klar med oppsiktsvekkende bud Real Madrid har signert en avtale med Reinier fram til sommeren 2026.

Rådyr el-bilsatsing

Regjeringa skryter ofte av suksessen med el-bil. Gunstige avgiftsreglar gjorde at 45 % av nybilsalet i Norge var el-bilar i 2018, mot 5 % i Sverige og 2 % i heile Europa.
Les mer om:

Haaland går verden rundt etter hat trick-debuten: – Nettet går amok

Fra Europa til USA og India. «Hele verden» lar seg imponere av 19-åringen fra Bryne etter debuten for Borussia Dortmund.
Les mer om:

«Sorry, 12 mål i Tyrkia er ikke det samme som 12 mål i Premier League»

Den 72 år gamle Crystal Palace manageren Roy Hodgson har både fullstendig rett og fryktelig feil på en gang. – I dag var laget på besøkt på Etihad Stadion og spilte 2 -2 mot Manchester City. Med de sørget han for at Liverpool med 99% sjanse for å ikke feile kan begynne å feire seriemesterskapet. Det er en Crystal Palace spiller som Manchester City manager Pep Guardiola syntes det var dumt de ikke klarte stoppe, Wilfried Zaha. -Vi i Norge tror det hadde vært lurt om Pep i tillegg kunne hatt Alexander Sørloth å bekymre seg for, men han er og bøtter inn mål i Tyrkia.

Merkelig å spille for Barcelona når man liker engelsk fotball best

Den tidligere Ajax stjernen Frenkie de Jong var i sommer klar for noe større og verdens klubber var klare med de virkelig store sjekkheftene. – Alt kokte ned til hvor han ville spille og hvem som kunne betale. Juventus i Serie A var klare, det samme var begge Milan klubbene. Bundesliga-giganten Bayern München sendte sine viktigste folk med lovnader om både spilletid og Champions League triumf.

Erdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller

Det vil bli gode tider for terrorister i Europa hvis den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya faller, advarer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Vålerenga salg til Bundesliga et tankekors!

Vålerenga sjef Erik Espeseth burde etter de har solgt en utmerket spiller som har bemerket seg på det islandske landslaget og vært god på utlån for Viking, tenke igjennom hvorfor Samúel Kári Friðjónsson ikke ble en sportslig suksess i Vålerenga. Det er klart at et lag bygges mye rundt de tanker som en hovedtrener gjør og at Ronny Deila som nå har gått videre til å trene et lag i USA må bære ansvar for resultat og utvikling for spillere.

Benytter kjøpsopsjon etter 35 mål på 59 kamper

Det er liten tvil om at Atalanta gjorde et varp da de fikk med en billig kjøpsopsjon i sin låneavtale med Sampdoria. Den 28 år gamle colombiaske spissen Duván Zapata har blomstret opp siden han ble lånt ut sommeren 2018. Både West Ham og Inter Milan har vært frempå med bud langt over det som ligger i utkjøpsklausulen og sikkert håpet at Atalanta ville «glemme» å fornye. Les: Barcelona-overgang får Boca Juniors President til å eksplodere Duván Zapata è a titolo definitivo!

Emil (16) blant proffene i storturnering i Hellas

Emil André Gangfløt (16) er klar for en stor internasjonal turnering i Aten, hvor hele 132 profesjonelle biljardspillere i Europa deltar.
Les mer om:

Lavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kritiserer USA for å føre en aggressiv utenrikspolitikk og anklager Europa for å gi etter for amerikansk press.
Les mer om:

Norge er først i Europa med Lexus' nye elbil

Her debuterer Lexus UX 300e.
Les mer om:

Bose legger ned butikkene sine i Europa og USA

Bose legger ned samtlige butikker i Europa, USA, Japan og Australia. Det varslet selskapet selv torsdag, først meldt av…
Les mer om:

Vi i Norge får den først av alle i Europa

AMSTERDAM (Broom/TV 2): Her debuterer Lexus UX 300e.
Les mer om:

EUs nye handelkommissær skal blidgjøre Trump

Han skal blant annet sørge for at president Trump ikke dobler prisen på fransk vin. Irske Phil Hogan er i Washington, D.C. for å hindre at det blir handelskrig mellom Europa og USA.

Bose stenger 119 butikker: Mange mister jobben

Det amerikanske selskapet Bose, som produserer høretelefoner, stenger samtlige 119 butikker i Europa, Nord-Amerika, Japan og Australia. 
Les mer om:

Skottland kan forby headinger i barnefotballen: Her er grunnen til at Norge ikke vil det

Skottland kan bli først i Europa til å forby headinger i fotball for barn under tolv år.
Les mer om:

Skottland kan forby headinger i barnefotballen: Her er grunnen til at Norge ikke vil det

Skottland kan bli først i Europa til å forby headinger i fotball for barn under tolv år.
Les mer om:

Bose stenger minst 100 butikker: Mange mister jobben

Det amerikanske selskapet Bose, som produserer høretelefoner, stenger samtlige 119 butikker i Europa, Nord-Amerika, Japan og Australia.
Les mer om: