Nyheter om Europa


Grøvdal best i Europa: – Alt stemte

Karoline Bjerkeli Grøvdal (27) lyktes ikke helt i VM. Men etter årsbeste i Europa på 10 km gateløp, seiler hun opp som gullhåp under EM i terrengløp.
Les mer om:

Kanonløp av Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal (27) lyktes ikke helt i VM. Men etter årsbeste i Europa på 10 km gateløp, seiler hun opp som gullhåp under EM i terrengløp.
Les mer om:

Uber har tapt, og de kommer ikke tilbake

DEBATT: Uber legger nå ned sin piratvirksomhet i Norge, etter nesten tre års aktivitet. Selskapets modell med drosjevirksomhet fra enhver som har en bil, er kjent ulovlig og er avviklet i så godt som hele Europa.
Les mer om:

Norske soldater i Syria og Irak leter ikke etter norske fremmedkrigere

Norske militære rådgivere og spesialstyrker er ikke på utkikk etter norske fremmedkrigere når de er på oppdrag inne i Syria eller Irak. Det bekrefter forsvaret overfor NRK. Storbritannia og Frankrike leter aktivt etter sine fremmedkrigere, for å hindre dem i å utøve terror i Europa.

Rått og godt om unge på flukt

Brennaktuell bok om flyktningstraumen frå Afrikas Horn til Europa.
Les mer om:

Macron mener Trump samler Europa

Frankrikes president Emmanuel Macron mener usikkerheten rundt president Donald Trumps politikk bringer europeiske land nærmere hverandre.
Les mer om:

Rosenborg må jage poeng hjemme

Rosenborg må satse på å jage poengene hjemme, dersom de skal ha noen sjanse til å holde seg i Euopa League. I går kveld ble det 1-3 tap mot Zenit i St. Petersburg etter en marerittåpning og et par fryktelig lette Zenit-scoringer . Rosenborg fikk en dårlig åpning på Europa League med 4-0 nederlag for Real Sociedad, men kom siden sterkt tilbake og vant 3-1 over Vardar fra Skopje. Hvis RBK skal komme videre i Europa League, må de ha poeng mot enten Zenit eller Real Sociedad i Lerkendal-kampene henholdsvis 2. og 23. november.
Les mer om:

Eggen: - RBK-poeng vil være historisk

Hvis Rosenborg klarer å ta poeng borte mot Zenit St.Petersburg i Europaligaen i kveld vil det være en av klubbens største prestasjoner noensinne. Det mener tidligere RBK-trener Nils Arne Eggen. Eggen selv har vært med på en god del oppturer i Europa, og sier til NRK at Rosenborg ikke kan forsvare seg til seier, men de må være på topp kampen igjennom skal de ha noen sjans mot russerne.
Les mer om:

Her er all kveite forgiftet og ingen får fiske den

All kveite på Sklinnabanken på Namdalskysten er så full av miljøgifter at det nå er nedlagt fiskeforbud. Mattilsynet skjønner ikke hvorfor, men gamle dumpingsynder fra plastindustrien i Europa kan lure under overflaten.
Les mer om:

Kveita er full av miljøgifter – får ikke fiske den

All kveite på Sklinnabanken på Namdalskysten er så full av miljøgifter at det nå er nedlagt fiskeforbud. Mattilsynet skjønner ikke hvorfor, men gamle dumpingsynder fra plastindustrien i Europa kan lure under overflaten.
Les mer om:

Disse kjemper om Årets Bil 2018

46 nye bilmodeller konkurrerer i vinter om tittelen Årets Bil 2018 i Europa. Av disse er hele 25 SUV/crossover og to helelektriske. Vinneren offentliggjøres i forkant av Genève-utstillingen 6. mars
Les mer om:

Nå sier også Østerrike nei til OL

«Ingen» i Europa vil arrangere vinter-OL. Etter en folkeavstemning i Tyrol sier også østerrikerne nei.
Les mer om:

Heldigitale Estland vil snu opp ned på Europa

Hvordan klarte den lille eks-sovjetrepublikken å bli et av verdens mest digitaliserte samfunn?
Les mer om:

– Ingen i Europa kan stå imot dem

Spisslegenden mener at de røde djevlene er overlegne fysisk.
Les mer om:

Røyk fra skogbrannene på USAs vestkyst driver til Europa

Vær- og klimaforhold har ført til en serie store skogbranner på Amerikas vestkyst i høst. Virkningene merkes over store deler av verden og bilder fra romfartsorganisasjonen Nasa viser hvordan røyken driver helt til Paris.

Bulk bruker Tampnet

Datasenteret på Sørlandet får kort vei til de store byene i Europa etter at Bulk Infrastructure og Tampnet International Carrier har tegnet avtale.
Les mer om:

«Oskars Amerika» vant gjev filmpris i Tyskland

Barnefilmen innspilt på Andøya fortsetter å gjøre det stort i Europa.
Les mer om:

– Knuser demokratiet

RYSTET: Spania knuser demokratiet i Catalonia, mener Gorka Elajabarrieta fra det baskiske venstrepartiet Sortu. Han ber resten av Europa reagere.
Les mer om:

Nordkoreanere jobber under slavelignende forhold i Kina

Nord-Korea har sendt titusenvis av arbeidere til land som Kina, der de under slavelignende forhold pakker sjømatprodukter som også havner i USA og Europa.
Les mer om:

Europa, hva nå?

To dager etter valget til nytt tysk parlament la Frankrikes president, Emmanuel Macron, frem sine tanker om fornyelse av EU-systemet.
Les mer om:

Nissan Leaf inntar Oslo

I skarp konkurranse med London, Berlin og Amsterdam valgte Nissan DOGA i Oslo som arena for presentasjonen av andre generasjon av elbilen Leaf. Pakket inn i seminarer om teknikk, byutvikling og elektrisk mobilitet vil nær 700 gjester fra hele Europa delta på presentasjonen mandag og tirsdag.

Sprøyter gift inn i matvarer i tyske butikkar

Tysk politi meiner mannen på biletet har sprøyta dødeleg gift inn i matvarer, blant anna mat for småborn, i butikkar i det sørlege Tyskland. Han truar med å utvide verksemda til heile Tyskland og resten av Europa.
Les mer om:

Jagland: Frykter millioner av flyktninger fra Afrika sør for Sahara

NOBELS FREDSSENTER (VG) Thorbjørn Jagland frykter at en ny flyktningstrøm som vil komme fra Afrika gjennom Sahara til Libya og Europa – kan bli vesentlig større enn migrasjonen fra Syria og Midtøsten.

Måltørke for FC København og Solbakken

(Sheriff-FC København 0-0) Ståle Solbakken og hans FC København har scoret 15 mål på de siste fire kampene i dansk sammenheng, men målene uteblir i Europa.

Östersund ga Skjelbred sjokk: – Utrolig heftig

(Östersund-Hertha Berlin 1-0) Östersund sjokkerte Per Ciljan Skjelbred & co., vant 1-0 hjemme og står med full pott i Europa League.
Les mer om: