Nyheter om Europa


FIFA advarer gigantene: Truer med utestengelser

Det har lenge vært spekulert i at storklubber i Europa ønsker å opprette en egen superliga. Nå truer FIFA med å utestenge spillere og lag som deltar i en slik turnering.
Les mer om:

Den norske mobiloperatøren Com4 kjøpt opp

Britiske Wireless Logic utvider i Europa.
Les mer om:

TV 2 erfarer: Reginiussen på vei til tysk fotball

Den tidligere Rosenborg-midtstopperen vraker flere norske klubber og tar steget ut i Europa igjen.
Les mer om:

Norsk klima perfekt for solenergi – likevel henger vi etter

Det kalde norske klimaet gir bedre og mer effektive solcelleanlegg enn lenger sør i Europa. Nå vil forskere at Norge skal bli blant de beste i klassen på solkraft.
Les mer om:

Ferdig i Arsenal

Etter å ha vist seg frem på det greske landslaget og for Borussia Dortmund hentet Arsenal Sokratis Papastathopoulos over for å styrke forsvaret. – Nå to år etter er kontrakten terminert og Sokratis reiser hjem. Manager Mikel Arteta utelot ham, sammen med Mesut Özil, fra Arsenals 25-mann Premier League og Europa League-tropper i høsten. – Dermed var det rimelig opplagt at han ville slutte så snart det var mulig. Pressemeldingen fra Arsenal sier at de har jobbet nært sammen og kommet frem til at avtalen skal kanselleres.

EU: Europa har igjen en venn i Det hvite hus

EUs ledelse uttrykker lettelse over at de snart ville ha en venn i Det hvite hus når Joe Biden erstatter Donald Trump som USAs president.

«Jeg fikk beskjed på WhatsApp om at Diego Costa ville spille for oss»

I jula ble Costa enig med Atletico Madrid om at tiden var inne for å oppløse fotballekteskapet. Selv om 32-åringen hadde noen personlige ting og en skade han måtte fikse opp i, virker det ikke som spilleren ønsker seg et opphold borte fra toppfotballen. 58 scoringer for Chelsea og 83 scoringer for Atletico Madrid har gjort Diego Costa til en av de vasseste foran mål i Europa – da han var på topp.

Land i Europa slår alarm om den britiske virusvarianten: – Ikke under kontroll

Den britiske virusvarianten sprer seg i Nederland og Belgia. Ekspertene i begge land mener det er for sent å stoppe den.

Sorry, Lampard, det er du som ikke har skjønt hvordan Timo Werner blir toppscorer

Mens vi venter på Timo Werner. Frank Lampard pekte på toppscoreren hos RB Leipzig og fikk 47,5 millioner pund for å få oppfylt ønsket sitt. Mer enn halvveis ute i sesongen venter fortsatt eier, ledere og supportere på at Lampard skal få spissen inn på scoringssporet også i verdens tøffeste liga. 24-åringen startet positivt på Stamford Bridge og nådde åtte scoringer tidlig i november, men har levert langt under forventningene de siste 14 kampene.

Gdpr-bøter i Europa nærmer seg tre milliarder kroner

Tyskland, Nederland og Storbritannia på topp.

Desperat Jesse Lingard sparker i gang Ole Gunnar Solskjær

Det har vært en dårlig skjult sannhet av Jesse Lindgard, som har vært i Manchester United i evigheter begynner å bli desperat etter å få spille fotball. – En rekke klubber har vært i kontakt med folkene til Lindgard og Manchester Uniteds administrasjon med lovnader om spilletid. Nå sist var en låneavtale til Sheffield United så og si klar. – Før det har Tottenham, West Ham, Marseille, Porto og Inter Milan kommet med forslag om kjøp. ESPN melder i dag at Ole Gunnar Solskjør har på bremsene for at Jesse Lingard skal forlate Old Trafford.

Trump vil oppheve innreiseforbud – avvises av Biden

Donald Trump kunngjør at restriksjonene for reisende fra Europa og Brasil oppheves 26. januar.

Trump vil oppheve innreiseforbud – avvises av Biden

Donald Trump kunngjør at restriksjonene for reisende fra Europa og Brasil oppheves 26. januar. Da er Joe Biden president, og han har ingen planer om å la Trumps beslutning bli stående.

Trump åpner for reisende fra Norge og Europa – Biden vil stenge grensene igjen

Donald Trump fjerner de strenge reiserestriksjonene som gjorde det umulig å dra fra Europa til USA. Men Joe Bidens team varsler at de vil innføre dem igjen.

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i somme

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

Ny kartlegging: Bare ett land i Europa har strengere reiseregler enn Norge

Skal du reise i EU og EØS nå, er det bare Ungarn som har strengere innreiseregler enn Norge, viser en kartlegging fra Utenriksdepartementet.

Dette kan bli nøkkelen til åpning av grensene

Vaksinesertifikater kan bli nøkkelen til gjenåpning av grensene i Europa. Men regjeringen har ikke tatt stilling til om vaksinerte skal få fordeler i Norge.
Les mer om:

«Jeg har vært trener i Sevilla, PSG og Arsenal og jeg har aldri sett en midtstopper som Pau Torres»

Overøser Pau Torres med skryt! Unai Emery som nå er manager for Villarreal, en jobb han fikk i sommer bare noen dager etter han fikk sparken fra Arsenal vet han sitter på gull, samtidig som klubben han nå leder er for liten til å holde på spillere med alvorlige ambisjoner og evner. Hans tidligere arbeidsgiver er ute etter stopperen Pau Torres, en spiller som har imponert stort denne sesongen. Forholdet mellom Arsenal og Unai Emery skal være fattet, så den relasjonen som er det vil ikke være noen fordel for sjefene på Emirates når kappløpet starter.

Nå kan Dortmund slippe Jadon Sancho

Sancho-historien er langt fra over. Det nærmer seg ikke så sakte sommerens overgangsvindu da Manchester United igjen skal teste tålmodigheten til Michael Zorc og Dortmund. Ifølge Soccer News har hvertfall Bundesliga-klubben forberedt seg på et liv uten Sancho. Vi merker at den evindelige Sancho-historien har mistet noe av futten. To ting har nemlig skjedd: 20-åringen har opplevd motgang for første gang i sitt unge liv (noe sjefen hos Dortmund mener United skal ha stor del av skylda for), for det andre har Manchester United vist i Premier League at de ikke savner Sancho på vingen.

Litj-Brattbakk: «Det blir tross alt et steg opp fra i høst»

Pappa Harald Martin Brattbakk både startet og stoppet sin karriere i Rosenborg og har lagt igjen en arv som det sikkert er krevende å følge opp. – Han hadde en unik evne til å dukke opp på riktig sted og tid og sørge for mål. 20 år gamle Filip Brattbakk er også en angrepsspiller og slik det ser ut har han arvet mye av sin fars målfarlige egenskaper. Les: Wayne Rooney legger opp og fikk drømmejobben samme dag Brattbakk er sønn av Rosenborgs mangeårige storscorer Harald Martin Brattbakk.

Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge

Legemiddelselskapet Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge og Europa fra neste uke og en periode fremover, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge og Europa

Legemiddelselskapet Pfizer reduserer vaksineleveranser til Norge og Europa fra neste uke og en periode fremover, opplyser FHI.
Les mer om:

Nå kommer vaksinepassene

Vaksinesertifikater kan bli nøkkelen til gjenåpning av grensene i Europa. Men regjeringen har ikke tatt stilling til om vaksinerte skal få fordeler i Norge.
Les mer om: