Nyheter om Europa


Nå begynner kaoset

På fredag ble Hansi Flick erklært «permanent» boss hos Bayern München. På mandag har han sin første fellestrening, mens konkurrentene ute i Europa fortsatt har forvist spillerne sine til egentrening. Bundesliga har anbefalt klubbene å holde igjen fellestreningen til 5. april. Nå kan «normaliteten» gradvis komme tilbake for de tyske fotballspillerne. -Bayern er den første klubben som returnerer til trening i små grupper fra 6. april.

Koronatoppen kan snart være nådd i Europa

Koronaviruset har snart krevd 70.000 liv, men i hardt rammede europeiske land som Italia og Spania er det lyspunkter. I USA er utviklingen derimot dramatisk.
Les mer om:

"Alle" vil trene hjemme. Nå tømmes Europa for treningsapparater.

Mange vil trene hjemme. Nå er butikkhyllene tømt for treningsutstyr.
Les mer om:

"Alle" vil trene hjemme. Nå tømmes Europa for treningsapparater.

Mange vil trene hjemme. Nå er butikkhyllene tømt for treningsutstyr.
Les mer om:

I tre uker var de uvitende på havet: – Det som møtte oss var et Norge snudd på hodet

De forlot havna da alt var bra, men kom tilbake til et Norge og Europa i fullstendig krise. – Helt uvirkelig da vi kom frem og fikk vite alt som hadde skjedd, sier seilerne.
Les mer om:

Det siste utelivet: I Stockholm fester folk tett

STOCKHOLM (VG) Mens store deler av utelivet i Europa er stengt ned, fortsetter festen for noen stockholmere. Lørdag kveld dro VG på konsert, pub og nattklubb. Men det er regler og krise også her.
Les mer om:

Alexander Axén: Zlatan klar for krig mot Malmö

Trener og Discovery ekspert Alexander Axén, som for mange år siden var assistent i Start er overbevist at den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic velger å trekke på Hammarby-trøya for å ta igjen ovenfor kjiipe Malmö-fans Zlatan Ibrahimovic vil avslutte karrièren i Stockholm-klubben Hammarby. I høst da han investerte i klubben var Zlatan klar på at han ikke kom til å bidra på banen.

Endelig frist for Champions League er spikret: 3. august blir siste sjanse

Champions League og Europa League i fotball må være ferdigspilt innen 3. august for ikke å bli avlyst denne sesongen. Det er meldingen fra Uefa.

Endelig frist for Champions League er spikret: 3. august blir siste sjanse

Champions League og Europa League i fotball må være ferdigspilt innen 3. august for ikke å bli avlyst denne sesongen. Det er meldingen fra Uefa.

Ny beskjed

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er desperate etter å vinne Europa League. Nå har UEFA gitt beskjed om når Champions League og Europa League må være ferdig.

Nå vet vi deadline for Champions League-finalen

Foreløpig blir det ønsketenkning når UEFA og de nasjonale ligaene planlegger gjennomføring av resten av sesongen, men nå kommer UEFA med en dato som vil bli stående. Det er i et intervju med ZDF at Aleksander Ceferin forteller om avgjørelsen som er tatt hos UEFA. -Både Champions League og Europa League skal være avviklet innen 3. august, sier Ceferin. Les: Liverpool blir «hedret» av Atletico Madrid-spiller -Det er en ekstrem situasjon vi befinner oss i, så vi er fleksible med datoer og kamptidspunkter. Hvis krisen stilner av før, så starter vi før.

Widerøe flyr mest i Europa

Ifølge Eurocontrol har flyselskapet Widerøe har nå flest avganger av alle kommersielle flyselskaper i Europa. Det melder NRK.

Widerøe har flest flyavganger i hele Europa

Av alle kommersielle flyselskap i Europa har Widerøe flest avganger: – Disse tallene viser hvor stor krisen i flybransjen er, sier kommunikasjonssjef i Widerøe.

Bryan Robson: United har gjort et genialt valg som går inn i historien

For oss er Bryan Robson lederen over alle ledere. Ikke fra tiden som Englands landslagssjef, men fra «den halve mannsalderen» på Old Trafford. Ikke rart Manchester United utnevnte legenden til «Global Ambassador» for klubben i 2011.

Tidligere VIF-spiller hentes til Champions League-klubb

Den nigerianske vingen Chidera Ejuke ble hentet til Vålerenga i 2017 og underholdt oss i to år før det bar videre til Heerenveen. Ett år etter at 22-åringen forlot humpete gressmatter i nord, kan de fremtidige kampene spilles på Stadio Olimpico, San Siro, Juventus Stadium og de største arenaene i Europa. Det er Corriere dello Sports som hevder Lazio ikke har gitt opp kampen om den nigerianske vingen. Serie A-klubben var med og knivet da Ejuke hadde vokst seg for stor for Eliteserien, men måtte gi tapt til Eresdivisie-klubben. Forrige sesong endte Serie A-klubben på en intetsigende 8.

Fortsetter å sjokkere

Mens fotballen i Europa har gått i dvale under coronaepidemien, er det fortsatt fullt kjør i Hviterussland.
Les mer om:

Real Madrid kaster seg inn i kampen om Napoli-stjerne

Agent Alvaro Torres bekrefter at Real Madrid har om en litt sent kastet seg inn i kampen om Napoli-midtbanespiller Fabian Ruiz. – Napoli-sensasjonen har vært et mål for en rekke klubber over hele Europa, inkludert Liverpool, Manchester United og Manchester City. Ruiz har to imponerende sesonger i Napoli. El Desmarque skrev i januar at Liverpool manager Jurgen Klopp flyttet oppmerksomheten til Ruiz etter å forsøket å hente Isco til Anfield. – Den talentfulle 23 åringen er også en som Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær kunne tenke seg å signere.

Når sesongen er over står Liverpool overfor et stort dilemma

Jürgen Klopp ledet sine spillere ut av Champions League, men med sikker kurs mot en historisk Premier League-tittel. Nå har viruskrisen også satt det meste på hodet i fotballens verden. Spørsmålet Klopp må stille seg, er: Hvor sterk er egentlig troppen før kommende sesong? Det første overgangsmarkedet blir å regne som en unntakstilstand, men flere hevder at når vi endelig kan slippe å definere situasjonen som en pandemi, kommer forholdene på overgangsmakedet til å endre seg for «evig tid». Les: Bekreftet: Chelsea har fått på plass en viktig langsiktig brikke Hvem må selge spillere?

UEFAS bønn: - Ikke avlys sesongen

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sier det jobber for at det kan bli spilt fotball i Europa i juli og ber landene om ikke å gi opp sine hjemlige serier.

UEFA ber ligaer vente

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) sier det jobber for at det kan bli spilt fotball i Europa i juli og ber landene om ikke å gi opp sine hjemlige serier.

Skal bli bedre enn Haaland – nå står toppklubber i kø for Jonathan David

Den kanadiske spissen kom til Gent og belgisk toppliga sommeren 2018. 14 scoring og 5 assists på 43 kamper senere hadde han etablert seg som en av de store talentene i Europa. Og hvis noen skulle tro Jonathan David var et blaff: Denne sesongen endte med 23 scoringer og 7 assists på 40 kamper.

Tvinges til å spille videre: – Spillerne er veldig redde

Hviterussland er det eneste landet i Europa der det fortsatt spilles fotball. Det gjør det også i Burundi. Og i Nicaragua, der dette lagbildet er hentet fra.

Stadig flere land innfører maske-plikt - Trump anbefaler skjerf

Maske blir påbudt å bruke i offentligheten i stadig flere land - nå også i Europa. President Donald Trump anbefaler skjerf.

Manchester United søler bort en unik mulighet

Det kan ofte virke som de store talentene i fotballens verden er redde for å ikke rekke «suksesstoget» før de har nådd 19, 23, eller 25-års alder. I Premier League diskuteres det for tiden om hva United bør gjøre med stortalentet Dean Henderson, han har jo tross alt passert 23. Henderson har spilt kanonbra denne sesongen hos Sheffield United og har fått flere toppklubber rundt om i Europa til å bli interessert i Englands neste landslagskeeper.

Flytrafikken i Norge er den minst coronarammede i Europa – til tross for dramatisk passasjerfall

Ferske tall fra den europeiske luftfartskontrollen viser at flytrafikken i Norge har en nedgang på 62 prosent mot samme dag i fjor. Samtidig har passasjertallene falt med 93 prosent.
Les mer om: