Nyheter om Europa


– Europa må advare Tyrkia: Sett ham fri

Selahattin Demirtaş er Tyrkias mest kjente politiske fange. Kona krever at Erdoğan setter ham fri fra fengsel. Med på laget har hun EU og Europarådet. Men hjelper det?
Les mer om:

Gidder ikke å dra til Sør-Amerika etter dette

Denne uken gikk Solskjær ut og fortalte verden at han ikke visste om Cavani blir på Old Trafford, og at han hadde respekt for usikkerheten til 34-åringen. Det var før Tottenham-kampen, Granada-kampen, og før søndagens 3-1 seier mot Burnley. Cavani-scoring mot Tottenham, Granada, det samme mot Burnley. Scoringer som har bidratt til at United er i semifinalen i Europaligaen og bare 8 poeng bak Premier League-lederen i lyseblått. Forrige uke kom i tillegg rådet fra en av personene Cavani har hørt på siden 2008. Ifølge Depo (via Sport Witness) har Cavani søkt råd hos Mr.

- United gjør fire endringer på laget mot Burnley

Manchester United gjør trolig flere endringer på laget fra Europa League-kampen mot Granada, og vi tror de vinner mot Burnley.

– Dette er guttedrømmen som gikk i oppfyllelse

– Vi er blant de dårligste landene i Europa!
Les mer om:

37 nye smittede på Nord-Jæren siste døgn

– Vi er blant de dårligste landene i Europa!
Les mer om:

Aksjene som kan stå foran superprofitt

– Vi er blant de dårligste landene i Europa!
Les mer om:

Historisk helikoptertur på Mars skjer trolig mandag

– Vi er blant de dårligste landene i Europa!
Les mer om:

«Den ekstra plan­­leggings­­dagen var helt nød­­vendig»

– Vi er blant de dårligste landene i Europa!
Les mer om:

USA og Kina forplikter seg til klimasamarbeid

– Vi er blant de dårligste landene i Europa!
Les mer om:

Klopp sender en stor takk til Newcastle

Vi tipper Jürgen Klopp sender en takk til Steve Bruce og Newcastle-gjengen på lørdag. West Ham har holdt nivået hele sesongen og kjemper om en kvalikplass i Europa neste sesong. David Moyes sa før Newcastle-kampen at en Champions League-klubb ikke er urelistisk for klubben få så komme. Men så er det disse nedrykkskandidatene. Newcastle har gjennom hele sesongen holdt seg over streken, men stadig måtte kjempe mot Championship-tyngdekraften. Når desperasjonen råder, kan det gå begge veier. For Newcastle gikk det til en knallsterk 3-2 seier mot Premier Leagues 4. beste lag.

Petter Stordalen ønsker vaksinepass: – Norge kan og bør bli med

Hotellkongen tar til orde for at Norge slutter seg til EU-initiativ der fullvaksinerte EU-innbyggere kan reise karantenefritt i Europa i sommer.

Liverpool-supporterne kan bare glemme Konaté

Dayot Upamecano var en periode sterkt linket til Liverpool. Da franskmannen signerte med Bayern München, var neste RB Leipzig-spiller på god vei til Liverpool – fortalte ryktene. Liverpools utfordringer i midtforsvaret denne sesongen har kostet klubben mye, men Ibrahima Konate blir ikke del av løsningen. Ifølge The Athletic ble det jobbet steinhardt hos Liverpool tidligere i år for å kunne trykke på Konatés utkjøpsklausuls-knappen på 40 millioner euro. Så må noe ha skjedd.

- Merkelig opplevelse

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er klare for Europa League-semifinale mot Roma. Det sender Solskjærs tanker tilbake til 2007, da lagene møttes. - Jeg har aldri sett sir Alex så glad etter et tap, sier han.

Så svart - og vant

Ole Gunnar Solskjær (48) og Manchester United enkelt videre i Europa League. Men synet av de svarte bannerne på Old Trafford kom i fokus: - Den verste unnskyldningen jeg har hørt, sier BBC-ekspert.

Solskjærs trofédrøm lever

Manchester United er videre til semifinalen av Europa League etter å ha vunnet 4-0 sammenlagt over spanske Granada. I semifinalen møter de italienske Roma.

Seks minutters fantasifotball sendte Arsenal til semifinale mot gamlesjefen

(Slavia Praha – Arsenal 0–4, sammenlagt 1–5) Skadede Martin Ødegaard (22) var ute av troppen, Emile Smith Rowe (20) briljerte med tilstedeværelse. Arsenals vidunderbarn regisserte seks minutters propagandafotball som belønnes med Europa League-semifinale.

Festfotball uten Ødegaard: - Rart

Arsenal er videre til semifinale i Europa League, men Martin Ødegaard (22) glimrer med sitt fravær. Isteden herjet erstatteren Emile Smith-Rowe (20).

«Jeg vil til Boca Juniors nå!»

Lucas Torreira er fantastisk lei av å være i Europa og forteller alle som vil høre på at han ønsker å dra til Boca Juniors.

Tromsø får nytt ambulansefly: Skal transportere EU-pasienter med høy risiko for smitte

Babcock i Tromsø vant kampen om ambulanse-jetfly til Europa.
Les mer om:

Ny sponsor starter samarbeidet med å latterliggjøre Tottenham

Noen oppegående PR-mennesker hos Tottenham burde ha klart å forutse utfallet da de «slapp løs» den nyeste sponsoren. På torsdag kunne Tottenham stolt kunngjøre at malingsleverandøren Duluc har inngått et partnership med London-klubben. Den nye sponsoren skulle selvfølgelig melke nyheten for det den var verdt, og smekket sammen et bilde av firmaets maskot – en Old English Sheepdog – løpende fritt i gangene hos Tottenham. Les: Guardiola takknemlig for at Manchester United tapte en historisk signering Helt uskyldig, sier du?

WHO: Europa har passert 1 million coronadødsfall

Det er registrert over 1 million coronarelaterte dødsfall i de 53 landene som hører inn under Europa-kontoret til Verdens helseorganisasjon (WHO).
Les mer om:

Zidane vet at det ikke er noen grunn for å bli hysterisk over semifinale

Mens Thomas Tuchel og Pep Guaridola gikk i fistel over å komme seg til semifinalen – som er en gedigen prestasjon – bruser det franske blodet til Zidane i roligere strømmer. Been there, won the trophy. Guardiola ledet City til sin 8. semifinale, men har ikke vunnet siden tiden med Barcelona 2010/11.

Står Europa på randen av en ny krig?

12 nye smittede i Sandnes siste døgn
Les mer om:

Cavani har fått rådet – må bety forlengelse med Manchester United

Cavani senior har gladelig fortalt hvor misfornøyd sønnen er på Old Trafford og hvor viktig det er for resten av fotballkarrieren å takke ja til tilbudet fra Boca Juniors i Argentina. Assistenttreneren på det urugayanske landslaget var også ute og uffet seg over hvor lite 34-åringen får ut av United-oppholdet. Derfor har det virket som Cavani må avskrives fra spill i rødt neste sesong.

«RBK-professoren»: - Rosenborg er like godt trent som storlagene i Europa

Bent Høie: – Nå er det viktig å rette opp ulempene pandemien har påført barn og unge