Nyheter om Europa


Nketiah punkterer kampen i favør Arsenal

Les: Dani Alves savner Europa, vil droppe Sao Paulo
Les mer om:

Et kontinent av brustne forventninger

BOK: Mange lys er slukket i Europa de siste 20 årene. Geert Maks nye bok viser hvorfor, og kan kanskje bidra til at det ikke blir enda mørkere.
Les mer om:

Neymar dukket opp hos Everton!

Carlo Ancelotti har begynt sesongen med et smell. Med James Rodriguez, Allan og Abdoulaye Doucoure har det kommet en dynamikk som ser ut til å gjøre Everton til en topp-fire utfordrer. Tre nye kanoner, men det er fortsatt Richarlison som ruler hos Everton. Brasilianeren fikk utdelt prisen som Toffees’ Player of the Season for 2019-20 for innsatsen i 41 kamper på banen og med 15 scoringer på samvittigheten.

Argentinsk landslagsspiller rykker opp som backup-plan for Manchester United

The Sun er The Sun. Likevel er det ikke usannsynlig at United har sett mot Ajax sin venstreback som backup. De sterkeste ryktene den siste uken går mot Alex Telles. Porto-spilleren har gitt signaler om et ønske om å spille på Old Trafford, og ifølge The Guardian jobbes det steinhardt med å forhandle seg ned fra ukjøpsklausulen på 40 millioner euro til 25 millioner euro.

Haaland topp fem i Uefa-kåring

Erling Braut Haaland er kåret til den femte beste spissen i Europa, i en kåring som Det europeiske fotballforbundet (Uefa) står bak. Ada Hegerberg er også stemt frem som den syvende beste på kvinnesiden, på tross av at hun har slitt med skade og ikke har spilt fotball siden januar. Det er 80 trenere fra klubbene som spilte gruppespill i mesterligaen og 55 utvalgte journalister som har stemt i kåringen.

Glimt i Europa, onsdag 09/23/2020 14:52

Vi teller ned til AC Milan - Glimt
Les mer om:

Bodø/Glimt før storkampen: Det er en magisk stadion

Bodø/Glimt var offensiv på pressekonferansen i forkant av storkampen på «mektige» San Siro i Milano. Etter nesten ett kvarter forsinket – etter den siste treningen på morgendagens kamparena på San Siro – kom Bodø/Glimt-treneren Kjetil Knutsen sammen med kapteinsduoen Patrick Berg og Ulrik Saltnes til pressekonferansen på San Siro. Først ut var en snakkekyndig Bergenseren Kjetil Knutsen, som åpne med ordene.

Arsenal kan miste toppsignering på grunn av den fordømte Europaligaen

På tross av tittelen, Ikke et vondt ord om Europaligaen. For de aller fleste deltagerne er dette en viktig og stor reise rundt i Europa. For Arsenal er deltagelse i denne ligaen et argument mot seg. De største talentene i Europa nøyer seg ikke lenger med nestbeste selskap hos UEFA. Alt lå egentlig til rette for at Arsenal henter Houssem Aoura fra Lyon. Les: Thiago Silva skulle hvertfall ikke til Premier League Ifølge Telegraph har Lyon gitt klarsignal for overgangen til rundt 600 millioner kroner. Den engelske avisen hevder det er spilleren som nå avventer.

Lightning slo tilbake – utlignet til 1–1 i finaleserien

Les: Dani Alves savner Europa, vil droppe Sao Paulo
Les mer om:

Dani Alves savner Europa, vil droppe Sao Paulo

Dani Alves har en selvsagt legendestatus både hjemme i Brasil og i Europa, nå vil han i en alder av 37 år tilbake og spille på høyt nivå. Goal skriver at Alves er misfornøyd med alle problemene utenfor banen på Sao Paulo, klubben han ble med for for drøyt år siden.

Adressa sender RBKs skjebnekamp i Europa

RBK møter tyrkiske Alanyaspor torsdag kveld. Adressa sender direkte fra kl 18.15.
Les mer om:

Adressa sender RBKs skjebnekamp i Europa

RBK møter tyrkiske Alanyaspor torsdag kveld. Adressa sender direkte fra kl 18.15.
Les mer om:

Glimt i Europa, onsdag

Vi teller ned til AC Milan - Glimt
Les mer om:

AC Milan - Bodø/Glimt

3. kvalifiseringsrunde til Europa League 2020/21, fra San Siro.

Glimt ut på tur i Europa

Glimtspillerne koste seg da de tok et chartret Widerøe-fly til Milano for å spille mot selveste AC Milan på San Siro.
Les mer om:

Kjendisanda i Fagernesparken

Bland mange stokkender svømmer en Mandarinand i bukta utenfor Rådhuset på Fagernes. I følge Wikipedia er Mandarinanda en and som har sitt opphav i Østen. Det er vel ingen som vet hvor anda i Fagernesparken kommer fra. Den kan ha rømt fra en park ett eller annet sted i Norge eller Europa. Burde den vakre anda få et lokalt navn? I alle fall er den alt en kjendis og flere bilder av den er lagt ut på Facebook.

Glimt i Europa - studio

Vi teller ned til AC Milan - Bodø/Glimt med den gamle Glimt-helten Stig Johansen. Se innslaget med Kjetil Knutsen etter cirka 15 minutter.

En annerledes fotballhøst

Mens noen forbinder høsten med turgåing i marka og kaldere temperaturer, forbinder fotballfans det stort sett med at alle de store fotballigaene kommer i gang med sine nye sesonger. Vanligvis er de fleste i gang i løpet av sensommeren i august, mens i år har alt naturlig nok blitt litt annerledes. Snart er derimot alle de største ligaene i gang igjen. Masse kamper i en fullstappet kalender For de som liker mye fotball på TV, kommer denne sesongen utvilsomt til å bli svært underholdende og fartsfylt.

Glimt i Europa, tirsdag

Vi teller ned til AC Milan - Bodø/Glimt

Milan-sjefen om Glimt: – Unge og hurtige

Milan-trener Stefano Pioli roser Bodø/Glimt før kvalifiseringskampen til Europa League på San Siro torsdag kveld.
Les mer om:

Oljefondet skal få eie mer i USA

Regjeringen vil la Oljefondet øke andelen aksjer i USA og Canada. Grepet kan flytte flere hundre milliarder aksjekroner fra Europa til USA.

Zlatan-dobbel før Glimt-kampen

Zlatan Ibrahimovic scoret begge målene for AC Milan i seriepremieren mot Bologna. Svensken og Serie A-klubben møter Bodø/Glimt i play off-kampen til Europa League torsdag.

Navalnyj sier novitsjok ble funnet «på og i» kroppen hans

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj sier at laboratoriene i Europa som gjorde undersøkelser, fant spor av novitsjok «på og i» kroppen hans.
Les mer om:

WHO vil lære av svenskene

Smitten øker kraftig i Europa, men ikke i Sverige. Nå vil Verdens helseorganisasjon (WHO) studere svenskenes strategi.
Les mer om:

Her har mange vestfoldinger sitt hytteparadis. Nå har Hans-Ole og naboene store planer i området: – Det har vært moro om vi hadde realisert dette

En friluftspark som vil være unik i Europa, et opplevelsessenter, ei fem-seks kilometer lang sykkelløype og 300–400 hytter. Det er hva Hans-Ole Homelien og døtrene Kine og Guro ønsker å bygge sammen med noen naboer i Flesberg.
Les mer om: