Nyheter om Euro


Manchester United løser ut midtbanespiller foran nesa på Barcelona og Bayern München

Det er et ord som blir mye brukt av spansk presse når de skal beskrive Atletico Madrid midtbanespiller Saul Niguez er dynamisk. – Årsaken er hans unike evne til å raskt få frem et angrep og finne kombinasjoner som overrasker og skaper farlige situasjoner. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær mener han passer unik bra sammen med Bruno Fernandes i og med at han også er «dynamisk».

Var medspiller til Sander Berge – skal knuse overgangsrekorden

Sander Berge gjorde en solid jobb for belgiske Genk. Først prestasjoner sterke nok til å bli husket av supporterne de neste ti-tjue årene, så overgangen som slo klubbens rekorder. Da Sheffield United vant kampen om Berge i januar 2020, kunne Genk notere seg for et historisk salg på 25 millioner euro. Og det spirer mer på gressmatta til Genk. Nestemann ut på overgangsmarkedet er toppscorer Paul Onuachu. Den tidligere FC Midtjylland-spilleren har dundret inn spektakulære 29 scoringer på 33 seriekamper denne sesongen.

Først Neymar og Kylian Mbappe, så Premier League toppscorer

Det er en ting på agendaen til Paris Saint-Germain, sikre en forlengelse med sine superstjerner Neymar og Kylian Mbappe. – Det er plankekjøring for Neymar som gjerne blir, mens Mbappe er litt mer usikker. L’Equipe, melder at Neymar allerede er i sluttforhandlinger med PSG-hierarkiet. Så nære en signatuur at klubben håper å kunne kunngjøre kontraktsforlengelsen – satt til å løpe frem til 2027 – før Champions League-kampen mot Manchester City 28.

Sjokk og vantro: Manchester United pruter!

Det kan tenkes det er de første tegnene på at Manchester United har fått en sportsdirektør vi nå begynner å se. John Murtough ble ansatt i rollen for en måned siden og nå hører vi om at Manchester United kommer med et forsiktig bud. – Det må være en sammenheng!.

Jose Mourinho drar ikke frivillig

Er det en ting stjernemanager Jose Mourinho skjønner seg på så er det økonomi og juss som gir han fordeler. Tottenham manageren har en årslønn på 15 millioner euro pluss bonuser (kan umulig ha fått så mange av de så langt) og en kontrakt som løper ut 2023 sesongen. Tottenham sin sesong har vært en katastrofe, ikke bare er de milevis unna topp fire plassering og kvalifisering til Champions League det begynner å se mørt ut for deltagelse i Europaligaen også. 50 poeng etter 32 kamper er så dårlig at en manager, uten en «sparkensikker» kontrakt ville vært ute for lengesiden.

Klasker 1,2 milliarder på bordet til Dortmund

Det er en hemingsløs fortjeneste som Borussia Dortmund nå står foran hvis alt klapper til kai. – Den tyske storklubben som har vært litt ute å kjøre i det siste betalte Brighton bare 23 millioner euro for 17 år gamle Jude Bellingham i fjor sommer. Overgangen var overraskende i og med at flere Engelske klubber inkludert Manchester United var villige til å by mer. – Hvem vet, kanskje det var det pulserende utelivet i Dortmund som fristet.

Selvsikker «låneklubb» klar til å teste Liverpool

Midtbanespilleren Marko Grujic som er på lån hos Porto fra Liverpool har i det siste blomstret opp i Portugal og leverer nå hver gang fløyta går. De glemte Liverpool stjernen har «æren» av å være den første spilleren som ble hentet til Anfield av Jürgen Klopp, signaturen kom i januar 2016 og selge overgangen til de røde i juli. Selvsikre Porto er klare til å kjøre ned Liverpools pris for en permanent avtale, både Porto og Marko Grujic vet at Liverpool ikke tenker å hente han tilbake. Serberen spilte bare i Premier League i sesongen 2016/17.

Ashley Young får sitt ønske om å avslutte hjemme innfridd

Sirkelen ser ut til å være sluttet for 35 år gamle Ashley Young, oppholdet i Italia og Inter Milan går mot slutten og nå er han ønsket tilbake i Watford der han startet sin karriere. – For 14 år siden forlot han Watford. Young etablerte seg som en av Englands beste midtbanespillere for Aston Villa og ble av den grunn hentet til Old Trafford i 2011 for 18 millioner euro. Watford har gode minner om tiden med Ashley Young, Daily Mail skriver at manager Xisco Muñoz mener de trenger en med Premier League erfaring nå som de mest sannsynlig er tilbake neste sesong.

Wolverhampton håper Tottenham ikke utløser kjøpsopsjon

Den brasilianske spissen Carlos Vinicius var hoppende glad da Tottenham før denne sesongen bestemte seg for å låne han ut sesongen. – Det ble avtalt en kjøpsopsjon for 26 åringen som Daily Mail skriver at manager Jose Mourinho ikke ønsker klubben skal benytte seg av og dermed bærer det tilbake til Benfica i juli. Wolverhampton er i ferd med å avslutte en sesong midt på tabellen, noe som ikke er i nærheten av de ambisjoner som manager Nuno Espírito Santo har. Neste sesong skal/må bli bedre opp topp fem er målet.

The Untouchables: Vinicius, Valverde, Rodrygo og Ødegaard

Med seks uker igjen til sesongslutt kjemper Real Madrid fortsatt om pokaler, noe overraskende sett i forhold til hvordan sesongen startet. Både Champions League og La Liga titler er innen rekkevidde. Real Madrid har kuttet gapet opp til Atletico Madrid med ni poeng de siste ni serierundene og etter å ha skjøvet ut Liverpool på onsdag møter de Chelsea til første semifinale om litt over en uke. Marca skriver at planen for sommeren er klar og at det bare er et fåtall spillere som ikke skal røres i sin jakt etter forsterkninger, en av dem Martin Ødegaard.

Chelsea gjør seg klar for Haaland – selger 6 spillere

Chelsea er kjent for å hamstre potensielle stjernespillere, teste dem ut på utlån – og gjøre det som passer klubben best. Etter forrige sommers ville handletur er tiden inne for å kutte strengen til 6 spillere. Men ikke for å sette pengene på kontoen. Salgene er for å fylle krigskassa når det virkelige overgangsslaget kommer: Erling Haaland. Utkjøpsklausulen til Dormtund-spilleren aktiveres først neste år, men etter Raiolas/Alfies turné rundt til de største klubbene i verden, bygges det opp til en budkamp allerede i sommer.

Kommer med ultimatum til Manchester City

Manchester Citys spanske høyreback Pedro Porro har fått null minutter i Premier League, 21 åringen ble lånt ut til Sporting i to år før denne sesongen. – Han har også tidligere blitt lånt ut til Real Valladolid og er denne sesongen oppført så langt for fire mål og en assistanse på 32 kamper med den portugisiske storklubben. Pedro Porro har fått spillet til å gli og mener selv han er god nok til å spille for klubben som eier han og vil slippe å lånes ut hele tiden. – Porro har kommet med ultimatum: Enten hent meg tilbake eller selg meg!.

West Ham er svært interessert i Arsenal spiss

Den 19 år gamle meget talentfulle amerikanske spissen Folarin Balogu har gått i gradene i Arsenal systemet og har siden han kom i 2017 blitt litt bedre for hvert år som går. Sjefene på Emirates har bestemt seg for å amerikaneren er verdt å satse på og med det ser 21 år gamle Eddie Nketiah ut til å bli overflødig. Også Nketiah har gått i gradene, han kom til klubben i 2015. Opp gjennom årene har det variert med spilletid.

Signerer nye «Neymar»

Det er stor glede å spore i Manchester City etter de har signert et 17 år gammelt supertalent. – Det dreier seg om Kayky da Silva Chagas som akkurat som den han sammenlignes med Neymar, bare benytter et navn Kayky. Fluminense er klar over at de sitter på en spiller med høy verdi og har sikret seg 20 % av videresalg og bonuser, men først skal han spille hjemme i Rio de Janeiro frem til sommeren 2022.

Liverpool-supporterne kan bare glemme Konaté

Dayot Upamecano var en periode sterkt linket til Liverpool. Da franskmannen signerte med Bayern München, var neste RB Leipzig-spiller på god vei til Liverpool – fortalte ryktene. Liverpools utfordringer i midtforsvaret denne sesongen har kostet klubben mye, men Ibrahima Konate blir ikke del av løsningen. Ifølge The Athletic ble det jobbet steinhardt hos Liverpool tidligere i år for å kunne trykke på Konatés utkjøpsklausuls-knappen på 40 millioner euro. Så må noe ha skjedd.

Barcelonas nye plan

Det er skrevet mange spaltemillimetere om hva Barcelona kanskje kommer til å gjøre når overgangsmarkedet åpner i sommer, de aller største tingene kan vi si her og nå at ikke kommer til å skje. (Les Haaland og Neymar) Sport skriver at RB Leipzig sin spanske midtbanespiller 22 år gamle Dani Olmo ønsker seg tilbake til sin ungdomsklubb og Barcelona ønsker å imøtekomme det ønsket.

Tre giganter er nå hektet av Haaland-racet

Dortmund er ute av Champions League og Erling Braut Haaland har sluttet å score mål. Dermed er agent Raiolas utstillingsvindu for Haaland stengt for denne gang. Holdes Dortmund utenfor Champions League neste sesong, mister duoen Raiola/Alfie noe av momentumet. Scoringer i Bundesliga mot Hoffenheim, Union Berlin og Stuttgart blir liksom ikke det samme som mot PSG og de andre gigantene. Derfor er det ikke overraskende at Raiola/Alfie har hatt dårlig tid med å by frem Haaland til de største klubbene i verden.

Spansk presse: Real Madrid, fransk presse: PSG og Sporten: Manchester United

Et samlet pressekorps er overbevist Cristiano Ronaldo forlater Juventus i sommer, den italienske storklubben ska være klar for å selge for bare 25 millioner euro. – Det høres lite ut for en som har vunnet gullballen fem ganger, med ved et kjøp kommer det et vanvittig lønnskrav. – Sist år tjente Ronaldo 31 millioner euro. Diario AS som mange andre spanske medier at en retur Real Madrid er det som er mest sannsynlig, men 31 millioner euro i året er veldig mye penger for en klubb som fortsatt er i sparemodus.

Flere Liverpool-stjerner på hoggestabben

Sjefene på Anfield har beregnet at Covid 19 pandemien så langt har kostet klubben 120 millioner euro i tapte inntekter. – Det faktum sammen med ønske om å være aktive når overgangsmarkedet åpner igjen gjør at flere stjerner må selges. Liverpool klarer ikke å signere både Ozan Kabak og Ibrahima Konaté uten å frigjøre midler. RB Leipzig-forsvarer Konaté har en utkjøpsklausul på 34 millioner pund, en sum som er lavere enn det den tyske klubber ønsker seg «hvis det ikke var klausul». -Liverpool vet det er et godt kjøp og at de har muligheten til å cashe ut nå.

Atlético Madrid casher inn på sin dyreste noensinne

For et par år siden tok Atlético Madrid innersvingen på alle og brukte mer penger enn de noen gang hadde brukt på en spiller, ca 130 millioner euro. Da prisen på den nå 21 år gamle spissen Joao Felix passerte 100 millioner euro, regnet klubber med dypere lommer den evige treer ville falle fra. I begynnelsen tenkte de fleste at Joao Felix kjøpet best kunne beskrives med den berømte katta i sekken, men ikke nå lenger. – Spissen leverer og blir bare bedre og bedre. Spansk presse trekker allerede sammenligninger til de aller største.

Dortmund sitter med alle essene på hånda

Edin Terzic kommenterte litt spakt at han ikke kunne styre duoen Mino og Alfie. Da hadde de to representantene til 20-åringen startet turneen til verdens største klubber for å spille gigantene opp mot hverandre.

Jakten etter «The President» har for alvor startet!

AC Milan ligger for øyeblikket på andreplass i Serie A, med Juventus like bak og stadionkamerat Inter Milan et godt stykke over. – Den 24 år gamle midtbanespilleren Franck Kessie har hatt en meget god sesong for AC Milan noe som har vekket interessen fra klubber over hele Europa og press fra manager Stefano Pioli om å forlenge hans avtale som løper ut sommeren 2022. Franck Kessie som har fått kallenavnet «The President» på grunn av hvordan han regjerer midtbanen til AC Milan har spilt hele 29 Serie A kamper denne sesongen og satt inn ti mål og fem assist.

Manchester United har funnet en de vil bytte bort Paul Pogba for

Atalanta sine speidere fant den svensk/nord-makedonske supertalentet Dejan Kulusevski for fem år siden hos Brommapojkarna, den nå 20 år gamle høyrevingen havet på utlån hos Parma hvor han gjorde det så bra at Juventus bladde opp 35 millioner euro de sendte til Atalanta. Et nytt utlån ble gjennomført til Parma sist sesong, et utlån som kan betegnes som vært vellykket. Nå er han tilbake i Juventus og svært ettertraktet. Manchester United har vært i kontakt Juventus med et tilbud om å doble prisen på Kulusevski i forhold til det de selv betalte, men de fikk et blankt avslag.

Real Madrid taper 150 millioner på fire dager

Hvis du fortsatt lurer på hvordan en klubb som Real Madrid kan tilby de høyeste lønningene og tiltrekke seg de beste spillerne i verden – i et normalår, hør hva klubben gikk glipp av på to kampdager. Det er spanske Marca som har regnet seg frem til inntektstapet hovedstadsklubben må ta i to av sesongens største hjemmekamper. Først mot Champions League-rivalen Liverpool på tirsdag, så El Clasico på lørdag. Les: Vinner United, taper Tottenham Harry Kane 1⃣1⃣ of our players have already scored in #ElClásico! Watch the GOALS!

Glemt Chelsea stjerne håper å komme sterkere tilbake på Stamford Bridge

Danny Drinkwater jobber knallhardt for å komme tilbake på førstelaget til Chelsea etter noen mareritt år siden han forlot Leicester City. Drinkwater kom til Blues for 35millioner euro i september 2017 etter å ha etablert seg som en av Premier Leagues fremste sentrale midtbanespillere for Foxes. Han var en av deres nøkkelspillere i den mirakuløse tittelvinnersesongen 2015/16. Les: Satser på Kylian Mbappé og dropper både Haaland og Alaba! Men han har bare 23 kamper for Chelsea.