Nyheter om Euro


Etterforsker kampfiksing i Champions League

Franske myndigheter har startet etterforskning om mulig kampfiksing etter at PSG slo Røde Stjerne 6-1 i Champions League i forrige uke, etter tips fra UEFA. Dette melder den franske sportsavisen L’Equipe. Varselet om den mulige kampfiksingen og mistenkelige innsatser på utfallet av kampen skal ha kommet fra UEFA allerede før avspark. Ifølge den franske avisen skal en av lederne i den serbiske klubben ha forsøkt å sette rundt 5 millioner euro på at Røde Stjerne skulle tape med fem mål.

Mulig kampfiksing: Satset millioner på at PSG skulle vinne med fem mål

En leder i Røde Stjerne skal ha satset 5 millioner euro på at eget lag tapte.
Les mer om:

Manchester United vil komme Real Madrid i forkjøpet med et gigantbud

Jose Mourinho var desperat etter å signere en sentral forsvarer i sommer, men Uniteds styre nektet å betale det som var prisen for spillere som Harry Maguire, Toby Alderweireld og Jerome Boateng. Manglende spillerkjøp er også noe av konflikten mellom Manchester United ledelse og den portugisiske manageren. Les: Alle 30 nominerte til Ballon d’or 2018 er nå offentliggjort! Manchester United har angivelig gjort et mammutbud for å signere Atletico Madrid-stjernen Lucas Hernandez.

Priset for regidebuten på dansk filmfestival

En internasjonal jury plukket ut den velkjente skuespilleren fra «Dag» og «Nobel», nå regissør, av de i alt 11 regidebuterende filmskaperne fra hele verden som konkurrerte i kategorien New Talent Grand Pix. I tillegg til æren får Novotny med seg 6.000 Euro.
Les mer om:

Drake topper globalt – i Norge hører vi heller på Eminem

Den norske listen over mest spilte artister i strømmetjenesten fra oktober 2008 til nå, toppes nemlig av Eminem. På plassene etter følger Ed Sheeran, David Guetta og Justin Bieber, før et av de to norske navnene dukker opp: Kygo på femteplass.

Norske pensjonister taper penger på Juventus

Jeg innrømmer at overskriften krever forklaring.

Kan bli saksøkt etter hvitvaskingsskandale

Rådgivningsselskapet Hermes EOS råder styret i Danske Bank å saksøke sjefene ansvarlige for hvitvaskingsskandalen som kostet selskapet 200 milliarder euro. En av dem som trakk seg etter hendelsen var bankens konsernsjef, fredrikstadmannen Thomas F. Borgen.
Les mer om:

EU skal bygge superdatamaskiner

EU-kommisjonen får klarsignal fra medlemslandene til å bygge et nettverk av europeiske superdatamaskiner. Satsingen har et budsjett på 1 milliard euro.
Les mer om:

Har en 2 milliarder kroners Galactico i kikkerten

Real Madrid har fungert som en kule under ny manager og uten Cristiano Ronaldo inntil siste La Liga runde, men heldigvis for dem sprakk Barcelona samtidig, så begge lag har 13 poeng etter 6 kamper.  – Real Madrid måtte innse at de ikke holdt mål mot Sevilla og ble sendt hjem fra Andalusia med 3-0-tap i onsdagens La Liga-kamp. Barcelona kunne heller ikke ta med seg seier hjem fra Leganes på onsdag.

Rekordinntekter for Barca

Den spanske fotballgiganten Barcelona budsjetterer for inntekter på 960 millioner euro i 2018/19-sesongen. Klubben forventer et overskudd på 11 millioner euro.
Les mer om:

Barcelona øyner rekordinntekter

Den spanske fotballgiganten Barcelona budsjetterer for inntekter på 960 millioner euro i 2018/19-sesongen. Klubben forventer et overskudd på 11 millioner euro.
Les mer om:

VW ID kan godt være din neste bil

Volkswagen investerer 6 milliarder euro i utvikling og produksjon av sin nye elbiloffensiv.
Les mer om:

Mann bøtelagt etter å ha trakassert kvinne på en buss i Frankrike

En mann i Frankrike har fått en bot på 300 euro etter at han kommenterte størrelsen på brystene til en kvinne på en buss i en forstad til Paris.
Les mer om:

Matbutikk i sentrum begjært konkurs – men har åpnet igjen

Ahmed Athir Abdulkarim (20) startet matbutikken Euro Store AS i Haraldsgata 170 i juni i fjor. Nå er selskapet konkurs.
Les mer om:

Dette sa Gareth Bale til Loris Karius etter Champions League finalen

Gareth Bale sine lagkamerater både på landslaget og i Real Madrid er samstemte i å fortelle at han er en skikkelig hyggelig fyr som bryr seg om de rundt han.

Jürgen Klopp ble spurt hvorfor han byttet ut Xherdan Shaqiri i pausen

Xherdan Shaqiri startet for Liverpool for første gang i Premier League mot Southampton, før pause var han banens beste, likevel ble han byttet ut. I sommer ble han hentet opp fra Stoke for 14,7 millioner euro. Han var bland annet arkitekten bak Mohamed Salahs mål rett før pause og egen benking. Liverpool ledet 3 -0 til pause med mål av Salah, Joel Matip og et selvmål Wesley Hoedt.

Einar Aas-regning til Dalane kraft

Dalane kraft får en regning på 17.000 euro etter Einar Aas' feilslåtte spekulering i kraftkontrakter.
Les mer om:

«Planen min var å være her i ti år»

Sergio Agüero er tydeligvis en mann som liker langtidsplanlegging. Da han kom til Manchester City for syv år siden var planen å bli i 10 år, nå har han vært i syv og han hadde bare to år igjen av avtalen.

Fransk kjendisblad tapte ankesak om toppløsbilder av hertuginne Kate

Det franske ukebladet Closer har tapt ankesaken om bruk av paparazzibilder av en toppløs hertuginne Kate og må ut med 100.000 euro i erstatning.
Les mer om:

Norsk H2 vann viktig hydrogenpris

– Denne prisen opnar fleire dører for oss, seier ein glad Rainer Speth dagen der på. Han fortel at den internasjonale fagmessa er den største i Europa når det gjeld hydrogen. – Alle dei store som jobbar med hydrogen i Europa er her desse dagane. Ti tusen Euro Norsk H2 as og Hy2gen AG fekk hovudprisen for sitt samarbeid i kategorien Innovative samarbeidsprosjekt mellom Baden-Wuttemberg og Norge og for sitt arbeid for Kommersiell karbonfri grønn hydrogenproduksjone – en bærekraftig energikilde.

Maurizio Sarri ønsker å hente en lynrask ving til Chelsea

Maurizio Sarri som nå er manager for Chelsea var i sin periode i Napoli kjent for bygge suksess gjennom å velge stabilitet fremover konstant jakt på gode spillere å kjøpe. – Trolig var det hans evne til å lede på en stabil og planmessig måte som var årsaken til at han etter en periode med en god del kaos fikk jobben etter Antonio Conte.

Mourinho planlegger å bruke en milliard «En av verdens beste spisser»

Inter Milan trenger penger og de sitter på en milliard kroner i deres argentinske spiss Mauro Icardi. – Klubben må veie sportslig suksess, popularitet hos fans opp imot en stor bøtte med penger.  Manchester United er ikke de eneste som er kjøpekåte, derfor har manager Jose Mourinho bett gutta på pengesekken om å ble opp en milliard for å møte Icardi sin utkjøpsklausul.

Nostalgi: 10 av de beste «playmakerne» på 90 tallet

Det er ingen andre grunner for denne listen over de 10 av de beste playmakerne fra 90 tallet enn nostalgi.  Et kjent jungelord er: «Spisser vinner kamper, forsvarere vinner titler og playmakes vinner hjerter» Det kan godt tenkes du har noen andre, men ihvertfall disse 10 har vunnet mitt hjerte. Les: Champions League-finalen i FIFA 19 er utrolig 10: Dejan Savicevic Han spilte fotball mens det fortsatt var et Jugoslavia, han spilte 56 landskamper i løpet av 13 år.

Bedrageritiltalt i Johnsen Oil-saken for retten

En mann må mandag møte i retten, tiltalt for å ha lurt investorer til å gå inn med millioner av euro i selskapet Johnsen Oil ved hjelp av uriktig informasjon.
Les mer om: