Nyheter om Etnedal


Starta i fjor – må alt utvide. Valdres Vedsenter i Etnedal har fått en pangstart

De selger ved så det suser. Så bra går det for Arne Brufladt og Rune Garli at plassen de laga til vedproduksjon i fjor alt er for liten.
Les mer om:

Oddbjørn merket veiene med piler,åpnet alle bommer, og startet slokkingen før brannvesenet kom frem

Valdres Brannvesen var på vei inn igjen etter utrykning til et lynnedslag i Etnedal lørdag lørdag, da meldingen kom om nok en skogbrann, nå i Sør-Aurdal. Her sto mannskapene overfor diverse utfordringer.

Et vanlig barn i en vanlig familie: Framstøt for å få flere fosterhjem

Daniel Nyseth (snart 17) fra Etnedal har vært i fosterhjem i fire år. Han tror mange flere familier har kapasitet til å gjøre noe for dem som trenger det.
Les mer om:

– Jeg sov godt dagen etter

Avløser Ola Sjåvik (21) fra Etnedal hadde satt seg som mål å ta turen til alle årets tolv «kremtopper», men hadde bare tre åpne dager i kalenderen. Da ble regnestykket enkelt – han måtte unnagjøre fire topper per dag.
Les mer om:

Fredag kan du kjøre over Hellefossbrue og på 1.5 km ny fylkesveg

Den nye Hellefossbrue sør for Bruflat på fylkesveg 251 i Etnedal åpner for trafikk i løpet av fredag 5. juli. Brua skal erstatte den 190 år gamle Lunde bru, som naturlig nok ikke ble bygget for dagens trafikk. T
Les mer om:

Til topps i dans hardingfele klasse B

Bergljot Hedda Lunde og Knut Aastad Bråten, høvesvis frå Etnedal Spel- og dansarlag og Vårflaumen spel- og dansarlag, vann denne klassa på Landskappleiken fredag kveld.
Les mer om:

St. Hans-gudsteneste på Bjørktun

I Etnedal er det tradisjon for å ha gudstenester i mange delar av bygda gjennom året. Det er alltid fint, og det er viktig sidan det framleis er bufaste folk i alle dei 12 gamle skulekretsane.
Les mer om:

– Vi har aldri hatt så mange i stua før – ikke engang på julaften

Det sa Fredrik Holte Breien da han ønska sommersymfonipublikummet velkommen til konsert i si egen stue på Breie gård, som han driver med kona Inger Toril, i Etnedal. Med nærmere femti tilhørere og seks musikere i aksjon, ble det nesten fullt «orkester» i stua.
Les mer om:

Se hvorfor skihopperen Ingebjørg har fått rosa underarm

Ingebjørg Saglien Bråten (19) fra Etnedal skilag var uheldig og brakk den høgre underarmen da hun falt under trening i russiske Tsjaikovskij.
Les mer om:

Øyvind vil bruke satelitter, mens Linda er stolt av fiberutbygginga i Etnedal

Valdreskommunene har i flere år sendt felles søknad om NKOM-midler (støtte til utbygging av breiband/fiber), og via dette gjennomført utbygging av flere områder i Valdres og Etnedal. Etnedal kommune har tidligere samarbeidet med Nordre-Land og Søndre-Land om tilsvarende søknad.
Les mer om:

Kommunestyret endret arealdelen av kommuneplanen i runde to – innsigelser fra Fylkesmannen stoppet utbygging ved Damtjernet

Det ble lagt inn to tillegg da arealdelen av kommuneplanen kom opp til 2. gangs behandling i kommunestyret i Etnedal torsdag.
Les mer om:

Etnedal kommune står foran nedskjæringer

Kommunalsjef HR, Monica Rundhaug, var velformulert og klar da hun informerte kommunestyret om nedbemanningsprosessen som skjer i Etnedal kommune, på detaljnivå. Hun nevnte blant annet Kirkevoll, flyktningetjenesten samt skole og kulturskole.
Les mer om:

Felekonsert med basar i Etnedal

To fiolinelevar i kulturskulen i Etnedal heldt tysdag denne veka ein flott konsert i Brusveen grendahus i Smiugardsbygde i lag med læraren sin, Bente Hemsing.
Les mer om:

Ingerlise Ski orienterte kommunestyret i Etnedal

Prosjektleder Ingerlise Ski fra Sykehuset Innlandet orienterte torsdag et samlet kommunestyre i Etnedal om prosessen angående ny modell for psykisk helse i Sykehuset Innlandet, med vekt på Valdres.
Les mer om:

Følg torsdagens kommunestyremøte i Etnedal her

Det er ei lang saksliste rådmann Kai Egil Bachér og ordfører Toril Grønbrekk presenterer når de folkevalgte i Etnedal samles før sommerferien.
Les mer om:

Opning av folkestigen i Rust torsdag

Etnedal Helselag inviterer alle til å nyte den fine sommarnaturen med å koma seg ut på tur. Torsdag ettermiddag er det opning av Folkestigen frå Rust, opp bakkane, til flott utsikt.
Les mer om:

Årsmøte og Etnedalshistorie for Valdres historielag

Laurdag var 18 historieinteresserte valdrisar samla til årsmøte for Valdres Historielag i Etnedal.
Les mer om:

Innbrudd i Nord-Etnedal Kirke og Etnedal skule i helga

Kristoffer Magnus Tessem, tjenesteenhetsleder for politiet i Valdres, forteller at det har vært to innbrudd i Etnedal i helgen.

Egil fikk kjøpt materialer selv om Maxbo var stengt, og fullroser etnedølenes service

Servicen, velvilligheten og tilliten Egil Ingar Karlsen har blitt møtt med av de ansatte hos Maxbo Etnedal er så god, at han ringer lokalavisa for å fortelle om den.
Les mer om:

Etnedal må spare innen helse og skole - alle må eie det endelige utfordringsbildet

I forrige uke ble det holdt dialogseminar i Etnedal kommune, og fem kvinner fra sentraladministrasjonen hos Fylkesmannen kom med dystre tall og et ikke altfor hyggelig blikk inn i krystallkula.
Les mer om:

Ingebjørg besøkte kommunestyret i Etnedal

Ingebjørg Saglien Bråten var 30. april invitert til kommunestyret i forbindelse med at hun tok VM-bronse i lagkonkurransen i hopp for kvinner i Seefeld sist vinter.
Les mer om:

Matte-tivoli i Etnedal engasjerte elevane

Elevane i 1.– 4. klasse på Etnedal skule hadde denne veka ein engasjerande og artig matematikkdag. Det var mange stasjonar der det var godt kamuflerte oppgåver som minte lite om skulebøker.
Les mer om:

Hoppeglade og hoppande glade etnedøler

Årleg har Nasjonalforeningen for folkehelsen hoppetau-konkurranse som mange skular melder seg på. I Etnedal er det etter kvart tradisjon for at det blir premiering og feiring når resultatet kjem. Så også denne våren.
Les mer om:

Innsigelsene hagler inn mot hytteeksplosjonen som planlegges i Etnedalsfjella

Det som for allerede eksisterende hytteeiere oppleves som en voldsom utbygging av fjellområdene i Etnedal, har fått mange hytteeiere til å ta opp kampen mot det de mener er rasering av naturen. 16. mai gikk fristen for å levere innsigelser ut, og kommunen har fått mange e-poster innen fristens utløp.
Les mer om: