Nyheter om Etnedal


– Vi må være mer på hogget når det gjelder miljø

Rådmann Kai Egil Bachér brukte god tid og gikk ned på detaljnivå da han presenterte forslag til kommunebudsjett for perioden 2020 til 2023 for Etnedal formannskap fredag.
Les mer om:

– Hvem kan tenke seg å jobbe her?

Lokalene i tidligere Blaafladt Spiseri er tomme, men klare for å fylles med nytt innhold. Nå er kommuneledelsen i Etnedal i tenkeboksen i forhold til hva de skal gjøre videre.
Les mer om:

Listhaug skuffet over at få norske kommuner har svart Mattilsynet om drikkevann: Kun to av valdreskommunene har svart

Kun Nord-Aurdal og Sør-Aurdal er blant de 149 av landets 422 kommuner som har besvart Mattilsynet spørreundersøkelse om drikkevann. Vang, Øystre Slidre, Vestre Slidre og Etnedal har ikke gitt Mattilsynet opplysninger om kommunenes drikkevann.

Bare små avvik i kommuneøkonomien i Etnedal

Rådmann Kai Egil Bacher la i det siste kommunestyremøtet i Etnedal fram tertialrapporten for 1. mai til 31. august 2019. Prognosen per 31. august tilsier et totalt merforbruk på året på rundt 1,4 millioner kroner.
Les mer om:

– Den heter Eventyrskogen, men hvor er skogen?

– Den heter Eventyrskogen Barnehage, men hvor er skogen?, spurte Sps Marit Slettum i Etnedal kommunestyre forrige torsdag.g. Slettum ønsker at ungene skal ha noe å klatre i, og ba om at det blir satt i gang beplantning rundt på barnehageområdet.
Les mer om:

Frps Bjerknes tok ofte ordet da partiet endelig kom inn i kommunestyret

Harald Bjerknes (Frp) reflekterte over mangt i det første ordinære kommunestyremøtet i Etnedal med ny sammensetning forrige torsdag.
Les mer om:

Røde Kors, politi, flyklubben og redningshunder lette etter en dement mann, en savnet elgjeger og en som hadde tatt sitt eget liv

Alle instanser visste noe skulle skje denne tirsdagen. Men ikke hva. Litt før klokken 17:00 gikk første alarm. En eldre dement mann i 80-åra var savnet fra gamlehjemmet i Etnedal.
Les mer om:

53 kjø­re­tøy had­de tek­nis­ke mang­ler i kon­trol­ler i Vald­res tirs­dag og ons­dag

53 kjø­re­tøy had­de tek­nis­ke mang­ler da Sta­tens veg­ve­sen gjen­nom­før­te kon­troll på Bruflat i Etnedal tirs­dag og på Kalplassen ved Leira ons­dag. Fire av kjø­re­tøy­ene ble av­skil­tet og én fikk kjø­re­for­bud.
Les mer om:

Tverrfaglig team i Etnedal har så langt behandlet fem saker som omhandler psykisk helse blant barn og unge

Pakkeforløp for psykisk helse og rus skal gi deg som pasient et behandlingsforløp som er helhetlig og forutsigbart. Etnedal har som eneste valdreskommune startet et tverrfaglig team der barn og unges utfordringer blir fanget opp tidlig, og det blir satt i gang tiltak omgående.
Les mer om:

Disse sitter i råd og nemnder i Etnedal de neste fire årene

Hvert fjerde år, rett etter kommunevalget, blir det valgt inn nye medlemmer i ulike nemnder og råd. Her er lista for Etnedals vedkommende, som ble vedtatt i kommunestyret sist torsdag.
Les mer om:

Her kan du se de 50 etnedølene som tjente best i 2018

Sørflaten-familien som driver flere Elkjøp-butikker og eier av Gamlestølen, Kjell Jørgen Bergum, topper inntektslista for Etnedal.
Les mer om:

Dette tjente rådmennene i Valdres i 2018

Kai Egil Bachér er rådmann i Etnedal, men også medeier i bedrifter. Han tjente best av rådmennene i Valdres i fjor, med 1.073.804 kroner. Formuen hans er også på topp blant kommunedirektører og rådmenn i regionen med drøye 6 mill. kroner.
Les mer om:

Etnedal kafé stengt – av helsemessige årsaker

Plutselig hang det en lapp på døra om at det ble for innviklet å drive. Nå står folk i Etnedal uten kafè og catering.
Les mer om:

Det jobbes godt og systematisk på Etnedal skule

Én gang i året skal de folkevalgte i kommunene informeres via en kvalitets- og tilstandsrapport. Sist torsdag la kommunalsjef Gabi Becker fram rapporten fra Etnedal skule.
Les mer om:

Viktig binding mellom ungdomsråd og kommunestyre

Tove Grønbrekk Haugen (Ap) fremmet i kommunestyremøtet i Etnedal sist torsdag et forslag ved valg av ungdomsråd om sterkere binding mot kommunestyret.
Les mer om:

Mange heimeboende gjør det romslig på Etnedalsheimen

I kommunestyremøtet i Etnedal sist torsdag slapp ordfører Linda Mæhlum Robøle (Sp) til mange innlegg fra de folkevalgte i kommunen.
Les mer om:

Følg torsdagens kommunestyremøte i Etnedal her

Etnedal kommune streamer torsdagens kommunestyremøte på sine nettsider.
Les mer om:

Bokkveld for åtte leseglade

Biblioteket på Bruflat saman med Etnedal Mållag stod måndag for ein kveld med bøker i sentrum.
Les mer om:

Ole Albert fekk kulturprisen

Etnedal kommune gjev annakvart år ut ein kulturpris, og i år var det endeleg Ole Albert Knutsen sin tur. Med mykje musikk-kulturell underhalding, mat og åresal, vart det ein innhaldsrik og triveleg tysdags-kveld med Bruflat Sangkor som arrangør.
Les mer om:

Kulturdagar med noko for alle

For femte gong fylles ei lang veke i oktober med kulturopplevingar og aktivitetar i Etnedal.
Les mer om:

Nytt regionstyre konstituert i Valdres

Fredag 18. oktober ble det nye regionstyret i Valdres konstituert. Blant ordførerne er det kun Vidar Eltun fra Vang som er med fra tidligere periode. Ny regionrådsleder er Linda Mæhlum Robøle fra Etnedal.
Les mer om:

Hundre år med helse og hygge

Sist laurdag feira Etnedal Helselag sine fyrste 100 aktive år med jubileumsbok, 125 gjester, sang, musikk og rikeleg bevertning.
Les mer om:

Vegard Thon til Ungdoms-OL i Lausanne

Vegard Thon, Etnedal IL og Team Valdres Ski, er innstilt fra Norges Skiskytterforbund som utøver til Ungdoms-OL 2020.
Les mer om:

Nå er det klart hvem som blir varaordfører i Etnedal

Sittende ordfører, Toril Grønbrekk (Ap), blir ny varaordfører i Etnedal. Det betyr at Linda Mæhlum Robøle (Sp) og Toril Grønbrekk bytter plass ved kommunestyrebordet i Etnedal.
Les mer om: