Nyheter om Etne


Optimistiske politikarar: Etne kuttar kutta

Rådmannen ville kutta drifta og auka eigedomsskatten for ein vanleg huseigar i Etne med 700 kroner. Politikarane svarte tirsdag med å kutta eigedomsskatten med to-tre hundre kroner for ein vanleg eigedom.
Les mer om:

– Han våknet av at det ble veldig lyst ute

Grytidlig søndag morgen rykket nødetatene ut til en brann i Etne.
Les mer om:

Endringer i loven: Etne kan ha valgt ordfører på feil vis

Flere kommuner valgte sin nye ordfører ved skriftlig, hemmelig votering. Kommunaldepartementet mener dette var feil og ber kommunene vurdere valgets gyldighet.
Les mer om:

Staten saksøker Kruse Smith etter Stordalenprosjektet på E 134

I mars 2016 ble den 4,5 kilometer lange strekningen E 134 på mellom Bakka og Lauareid i Stordalen i Etne tatt i bruk. Krangelen mellom staten som byggherre og entreprenør Kruse Smith pågår ennå.

Plutseleg dukka varaordføraren opp som både død, «drama queen» og promillekøyrar

– Eg har blitt kalla mykje rart, men denne var ny, seier Kenneth Lyng Karlsen. Kameratane til varaordføraren i Etne har ledd godt av dei stadig rarare koplingane mellom Karlsen og saker i lokalavisa.
Les mer om:

Varmehola i Etne: Målingane har starta

Fotograf Svein Egil Økland med fylgje har alt tatt ein ny tur til varmehola i Hodlestadnuten i Etne. Dei tok utfordringa og har plassert ein temperaturmålar i opninga av hola.
Les mer om:

Takker ja til ny stilling

Bjørn Tollefsen har bestemt seg for å ta jobben som kommunedirektør i Etne.
Les mer om:

Traktor og bil kolliderte

Ulykke like ved Etne sentrum.
Les mer om:

Harde tak og alvor i kommunestyret: Sa nei til vindkraft

Dermed har alle kommunane som er berørt i nordfylket sagt nei til vindkraft i Tysvær, Etne og Vindafjord.

Rune Hetland (V) frå ja til nei: Vindafjord snur i vindkraftsaka

For nokre veker sidan sa eit fleirtal i Vindafjord formannskap (V og Sp) i prinsippet ja til bygging av vindturbinanlegg i kommunen – stikk imot det politikarane i nabokommunane Tysvær og Etne har sagt.

Fra Sigurd Aases oljeselskap til Etne kommune

For ett år siden ble det kjent at Bjørn Tollefsen skulle slutte som Aibel-direktør og bli direktør i Sigurd Aases oljeselskap Crudecorp i California. Nå er han innstilt som kommunedirektør i Etne.

Kick-off på Klepp

Helga blei toppa då laget fekk vera balljenter og maskotar i kampen mellom damelaga til Klepp og Lillestrøm, som blei direktesendt på TV. Misunnelege gutar Trenar Odd Magne Hetlelid fortel om meldingar som tikka inn etter kvart som venner og besteforeldre såg dei unge erfjordspelarane i TV-ruta. – Det var nok mange misunnelege gutar i bygda som gjerne ville ha vore med på denne opplevinga, smiler trenaren så me høyrer det på telefon dagen der på. Nystarta lag Jentelaget, der spelarane er mellom ti og tolv år, sta

Arne Bergsvåg (Sp) blir fylkesvaraordførar

Fylkestingsrepresentanten og listetopp for Rogaland Senterparti, Arne Bergsvåg, blir fylkesvaraordførar dei neste fire åra. Det er klart etter at Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet de grønne og Venstre før helga vart samde om ein samarbeidsavtale. Det melder avisa Grannar , som skriv vidare at Bergsvåg er oppvaksen i Etne, men bur i Ølen.

Frå London til Stråpa i Suldal

Sikten over Stråpabrua er heller dårleg denne ettermiddagen. Viskarane går på travelt det korte stykket frå butikkane på Osen og over til andre sida av Suldalslågen. Skodda trolldansar rundt kollane ved Stråpanuten, før ho tek seg ein elegant sving oppover det smale juvet mot Berge. Det store kvite huset openberrar seg som eit smykke i den frodige ramma si. Ved sida står den gamle løa og andre småhus frå tidlegare tider. Midt i denne nostalgien ligg leiker, små syklar og fotballmål.

Blir varaordfører i Etne

Kenneth Lyng Karlsen (Frp) blir varaordfører i Etne kommune.
Les mer om:

– Alle partier har pekt på meg som ordfører

Senterpartiet og Mette Heidi Bergsvåg Ekrheim ble valgvinner i Etne. Nå vil hun ha småpartiene med på laget.
Les mer om:

SISTE: Senterpartiet får ordføraren i Etne

Politiske møter en rekke plasser i Hordaland. Hold deg oppdatert her.
Les mer om:

Sp gjør brakvalg i Etne – Frp på andreplass

Med 38,4 prosent av stemmene, foreløpig, er Senterpartiet størst i Etne. Neste på lista er Fremskrittspartiet, som fikk 23,6 prosent mandag kveld. – Det hadde jeg aldri trodd, sier førstekandidat Kenneth Karlsen (FRP).

Promillesak tok to og et halv år til retten

Kvinnen i 30-årsalderen ble tatt på fersk gjerning under ruskjøringen fra Etne mot Haugesund, men det gikk likevel to og et halvt år før politiet klarte å få saken for retten.
Les mer om:

Ikke folk i nedbrent hytte i Hordaland

Det var ikke folk i hytta som brant ned til grunnen i Etne i Hordaland søndag morgen. Politiet har snakket med eieren.
Les mer om:

Hytte brant til grunnen

Det har natt til søndag brent i en hytte i Etne i Hordaland. Politiet har vært i kontakt med eier, som bekrefter at det ikke var noen personer i hytta da det begynte å brenne.