Nyheter om Espeland


Familiebedrift fikk hederspris

Årets hederspris fra Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) går i år til Jæder Ådne Espeland AS.
Les mer om:

Bråkete vedlikehold på Damsgård

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tette nedløp og en utslitt membran under betonghellene i andre etasje, er årsaken til sjauen. Vedlikehold må til. Det blir utført av Espeland AS. Prisen på prosjektet er satt til 1,2 millioner kroner.- Det er ikke noe svært arbeid, men det er helt nødvendig å gjøre det siden bygningsmassen begynner å dra på åra.

- Det føles helt fantastisk

I forrige hjemmekamp måtte Eivind Espeland ut med skade og man fryktet brudd og langvarig skadeopphold. Lørdag var Djerv-gutten en gigant i forsvar og målscorer da Vard ble banket 3-0 i toppoppgjøret i 3. divisjon.
Les mer om:

Kranselag med pizza til 50 arbeidsfolk i Bjerkreimshallen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tett tak på nye Bjerkreimshallen er verdt å feira, og Marthon Skårland, som er i leiar i byggekomiteen, syntest så absolutt at dei rundt 50 arbeidsfolka som var til stades på fredagens kranselag, hadde gjort seg fortent til pizza. Han takka dei for veldig godt arbeid, men la ikkje skjul på han gjerne skulle vore forutan den siste revideringa av framdriftsplanen.

Se Storm - Bryne II direkte fra kl. 13.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er klart for den første virkelig store testen for Brynes andrelag. I dagens bortekamp mot Storm, som holder til i Skien, stiller juniortrener Jørn Hagen med et svært ungt mannskap. Et ikke helt toppet juniorlag, for å være mer presis.

Fortviler ikkje over forseinka bjerkreimshall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det begynner så absolutt å likna noko. Faktisk liknar det veldig på ein topp moderne fleirbrukshall tilpassa ei rekke ulike behov, først og fremst hjå bygdefolk i ulike aldrar, men òg hjå tilreisande. Men idrettshalldelen av nye Bjerkreimshallen blir likevel ikkje ferdig til midten av juni.

Ender på langtur under Vikesådagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Andeløpet som skulle avslutte Vikesådagen 2019, ble lengre enn planlagt. Endene unnslapp alle sperringer som var satt opp og seilte rett ut i Svelavatnet. Arrangører kastet seg i kajakkene og hentet baljer, mens publikum raskt ble med i en improvisert innlandsversjon av strandryddedagen.- Vi har fått talt opp alle endene nå.

Slik kan meieriblokkene på Nærbø bli

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ifølgje undersøkinga vil jærbuen ha fasade i tre, bu nær offentleg transport og butikkar og ha mest muleg for pengane.Marknadsundersøking For fyrste gong har byggjefirmaet Gann Tre på Nærbø valt ein annan tilnærming når dei skulle i gang med å planleggja fem nye bustadblokker på Nærbø. Dei ønskte å få aktuelle bustadkjøparar i tale og høyra kva dei vil ha.

Rebecca (19), Bjørghild (18) og Flavia (17) vil leva av songen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dei tre syng i Ung Opera, og satsar for fullt på songen. Rebecca Svensen frå Nærbø, som er russ i år, er nærast målet om å bli profesjonell.- Eg er for ung til å koma inn på dei utdanningane eg vil enno.

Maggi Gausel og Aron Espeland gir deg sine beste påskelam-oppskrifter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg ser virkelig verdien av å bruke lokale råvarer. Grønnsaker er nydelig tilbehør til påskelammet. Foto: Maggi Gausel 39-åringen står ved kjøkkenbenken i familiens nye hus på Dalheim gard på Hognestad. Drømmen var et lite småbruk på landet, og familien flyttet inn hit like før jul. For noen få dager siden flyttet også to nyfødte lam inn i kjelleren på låven som hører til den fem mål store eiendommen.

Kristoffer kjempet kampen mot flammene på Lyefjell

Kristoffer Espeland var en av naboene som kjempet kampen mot flammene på Lyefjell i Rogaland mandag ettermiddag. På et tidspunkt var flammene kun ti meter fra et boligfelt.
Les mer om:

Egersund Landstrøm skal gjera hamna grønare

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I august 2017 reiste representantar frå Eigersund næring og havn og Dalane Energi til Oslo for å høyra Enova fortelja om støtteordningar for straum på land i norske hamner.- Me heiv oss rundt og fekk sendt inn ein søknad, fortel Leif Erik Egaas, styreleiar i Eigersund næring og havn.Første spadestikk Søknaden blei innvilga.

Vil overtala statsråden til å droppa Storavatnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med i delegasjonen som onsdag mønstrar i Olje- og energidepartementet, er Bente Gro Milwertz Slettebø, tidlegare leiar i Bjerkreim bondelag og nå representant for styret i Rogaland bondelag, Arne Edland, representant for styret i Bjerkreim bondelag, Kjell Sølve Helland, representant for grunneigarane rundt Storavatnet, og Ivar Are Veen, representant for grunneigarane i nedslagsfeltet.

Forlater Vålerenga etter overraskende sluttspill-tap

Etter å ha vært knallsterke i Get-ligaen med glimrende spill blant andre fra VM-aktuelle Stefan Espeland røk Vålerenga ut av sluttspillet i andre runde mot et Frisk Asker-lag som hadde klart å snu kjerringa.  Backen kom tilbake til VIF og norsk ishockey foran fjorårets NM-sluttspill. Denne sesongen var han svært sentral i Oslo-klubbens gullsuksess i eliteserien.

Ingeborg Holte (24): - Det er dette som er drømmejobben

Ingeborg Holte (24) og Tor Gunnar Espeland (48) er begge fra Tvedestrand og har begge sin arbeidsplass på Mjåvann. - At det er moro å jobbe her, kan vi skrive under på begge to, sier Ingeborg.
Les mer om:

Vålerenga mister nøkkelspiller

Stefan Espeland forlater Oslo-laget.
Les mer om:

Vålerenga mister nøkkelspiller

Stefan Espeland forlater Oslo-laget.
Les mer om:

Espeland forlater Vålerenga

Stefan Espeland forlater seriemesterne til fordel for utenlandsk klubb. Det bekrefter Vålerenga på sine hjemmesider.
Les mer om:

Unikt racketanlegg opnar på laurdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hovudentreprenør Espeland AS overleverte nybygget til Egersund Racketklubb måndag morgon. Fram mot laurdagen skal detaljane på plass. Då blir det opning med gjester og talar.Ivar Rusdal skal vera konferansier for arrangementet. Både ordføraren og fylkesordføraren vil vera til stades. Sjølve opninga er det Tom Tvedt, president i Norges Idrettsforbund, som skal stå for.

Biltema-åpning 1. juni

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er flinke folk som er i sving. Framdriften er god, og alt ligger an til ferdigstillelse innen de satte åpningsdatoene, sier John Våge.Han er en av fem aktører som står bak selskapet som eier bygningsmassen som skal leies ut til Biltema og Byggvell Egersund.Byggvell åpner 1. oktober Biltema skal åpne sin nye butikk 1. juni, mens 1.

De firbeinte har fått egen hall på Fotland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er en stor treningshall i Stavanger også, men ellers er det bare vi som har en slik hall i Sør-Rogaland, forteller en stolt Åse Berg, leder av Dalane Hundeklubb.Klubben har 130 medlemmer fra alle Dalane-kommunene, og dessuten kommer det hundeeiere fra Flekkefjord, Sirdal, Sandnes og Jæren.

Rådmannen: Fare for store skader - Møllebekken må utbedres for 350.000 kroner

1. nyttårsdag forsvant grunnen under Bjørn Erik Espeland da han var på en bryggesleng ved det nye Møllebekkenanlegget ved Tvedestrand havn. Nå konkluderer rådmannen med at anlegget må utbedres for 350.000 kroner.

Vindoperatørene i Espeland Energi AS sikter høyt

- Vi starter med fire vindoperatører nå, men vi tar sikte på å bli mange flere, sier Mona Tengsareid Espeland, daglig leder i Espeland Energi AS.
Les mer om:

Hun henger i stroppen for nye arbeidsplasser

Vindkraftmiljøet på Langholmen tror det blir behov for 3000 mølleteknikere når havvinden kommer for fullt. Mona Espeland er klar med nystartet firma, et av 27 som Espelandkonsernet er involvert i.
Les mer om: