Nyheter om Espedal


Anne på tur: En dømt lege som reddet tusenvis av liv - og hjemlige trakter

Snart er hun hjemme, Anne Espedal som sykler Norge på langs. Men reisen slutter ikke i hjemfylket Rogaland - hun skal videre. Norge slutter tross alt ikke på vakre jærstrender!
Les mer om:

Ryddig av Sandnes

LEIAR: Måndag vedtok bystyret i Sandnes å gi Mona Anita Espedal to millionar kroner i erstatning.
Les mer om:

Mona Anita Espedal får to millioner i erstatning fra Sandnes

Sandnes kommune gjør helomvending og øker erstatningsutbetalingen i barnevernssaken til Mona Anita Espedal. Beløpet øker fra 725.000 til 2 millioner kroner og skal vedtas mandag kveld.
Les mer om:

Mona Anita Espedal får millionerstatning

Hun har kjempet i over fire år og gått gjennom tre sakkyndige vurderinger. Nå er kampen over. Mona får ytterligere 1,2 millioner kroner i erstatning.
Les mer om:

Gir seg som sjef for Rogfast: - Jeg er 64 år og kan uansett ikke fullføre

Fra nyttår overtar Ryfast-sjef Gunnar Eiterjord etter Tor Geir Espedal som sjef for Rogfast - det neste gigantiske milliardprosjektet i Rogaland.
Les mer om:

Anne ruller norskekysten

Anne Espedal gikk Norge på langs. I en lunsjpause glapp det ut av henne: – Jeg skal sykle hele kysten. I dag starter innfrielsen av løftet.
Les mer om:

Harald Espedal har tjent 17 mill. kroner på én aksje hittil i år

Harald Espedal: – Ja, det er min favorittaksje for tiden!
Les mer om:

Skuffende børsår for Stavanger-investor

Ifølge Dagens Næringsliv gikk investor Harald Espedal fra et resultat på over 92 millioner kroner før skatt i 2017, til nærmere 14 millioner i 2018.
Les mer om:

Skuffende børsår for Stavanger-riking

Ifølge Dagens Næringsliv gikk investor Harald Espedal fra et resultat på over 92 millioner kroner før skatt i 2017, til nærmere 14 millioner i 2018.
Les mer om:

Skuffende børsår, men én ting gleder han seg over

Harald Espedal er ikke fornøyd med fjoråret i aksjemarkedet – med unntak av en ting. Investoren fikk kjøpe aksjer på billigsalg.
Les mer om:

Seks eiendommer i sentrum til salgs for over 100 millioner

Flere eiendommer i sentrum ligger nå ute for salg - med Holgersen-kvartalet som den dyreste til rundt 40 millioner kroner. Investor Anne Langeland Espedal vil at færre skal eie mer i den innerste bykjernen.
Les mer om:

Talte på Jørpeland: «17. mai har eg faktisk gode minner fra»

Hun er blitt kalt «Norges modigste kvinne», men Mona Anita Espedal var kjempenervøs da hun skulle holde 17. mai-talen på Jørpeland.
Les mer om:

Harald Espedal tjener godt på Kid

Interiørkjeden Kid kjøper selskap i Sverige, legger fram et godt resultat for 1. kvartal, og aksjen løftes kraftig. Stavanger-investor Harald Espedal er blant de største aksjonærene.

Takker av som leder og gir stafettpinnen videre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Madsen har det siste året vært nestleder i styret, men på årsmøtet i slutten av mars ble han valgt til leder.Breivik og Madsen kan glede seg over at en av de viktigste sakene de har jobbet med det siste året endelig blir realisert.- Vi har samlet inn et betydelig beløp gjennom overskuddet fra arrangement som Sentrumsfesten 2017, flere møkkabingoer og straffesparkkonkurranse under Rognandagan 2018.

Elever lager akvarium fra bunnen av

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette skoleåret har flere klasser på Dalane videregående skole brukt naturfagtimene til å jobbe med akvariet. De har snekret skap, malt og tegnet bilder, bygd en 3D-bakgrunn til bakveggen, fikset LED-belysning og laget en "hjemlig" atmosfære for fisker av arten ciklider, som lever naturlig i Tanganyikasjøen i Afrika.

I kveld reiser Lions i Sola og Tananger på humanitært oppdrag til Ukraina

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er en enorm etterspørsel etter medisinsk utstyr, og vi er veldig glade for å kunne bidra. Dessverre er det mange land som mangler mye utstyr som vi tar for gitt her i Norge, sier president Helge Figved i Lions Sola/Tananger.Onsdag kveld reiser han sammen med Per Steinsvoll, Thorvald Espedal, Arild Røyneberg, Tore Joa og Selma Joa til Ukraina via danskebåten fra Risavika.Kolonnen består av to ambulanser og en lastebil.

Slik kan meieriblokkene på Nærbø bli

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ifølgje undersøkinga vil jærbuen ha fasade i tre, bu nær offentleg transport og butikkar og ha mest muleg for pengane.Marknadsundersøking For fyrste gong har byggjefirmaet Gann Tre på Nærbø valt ein annan tilnærming når dei skulle i gang med å planleggja fem nye bustadblokker på Nærbø. Dei ønskte å få aktuelle bustadkjøparar i tale og høyra kva dei vil ha.

Sju vil bli SLT-koordinator

SLT-koordinatoren i Suldal kommune, Eirik Oddmar Iversen, er sjukemeld, og stillinga er nå lyst ut som eitt års vikariat i 50 prosent stilling. Seks damer og ein mann søkte stillinga. Ingebjørg Rullestad Gjerde, kommunalsjef for oppvekst, fortel at Anne Lise Pedersen har fått tilbod om stillinga.

Ny runde om tunnel mellom Espedal og Frafjord

Frp og Venstre er alt klare til å skrinlegge tunnelprosjektet mellom Frafjord i Gjesdal og Espedal i Forsand. Et stort flertall av fylkespolitikerne vil fortsatt holde muligheten åpen.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

– At brenningen noen få ganger kommer ut av kontroll, er en liten kostnad i forhold til hva som kan skje

Kontrollert lyngbrenning trengs for å holde de store villbrannene borte, mener brannøkolog Henrik Espedal. – Vi har egentlig hatt kjempeflaks, sier han.
Les mer om:

Vil overtala statsråden til å droppa Storavatnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med i delegasjonen som onsdag mønstrar i Olje- og energidepartementet, er Bente Gro Milwertz Slettebø, tidlegare leiar i Bjerkreim bondelag og nå representant for styret i Rogaland bondelag, Arne Edland, representant for styret i Bjerkreim bondelag, Kjell Sølve Helland, representant for grunneigarane rundt Storavatnet, og Ivar Are Veen, representant for grunneigarane i nedslagsfeltet.

Kritiserer ordføreren i Mona-saken

Flere opposisjonspartier ønsker et annet utfall av saken til Mona Anita Espedal, som tidligere fikk avvist kravet sitt om ytterligere oppreisning fra Sandnes kommune.
Les mer om:

Enda en sakkyndig vurdering av Mona

En tredje psykolog skal på oppdrag fra Sandnes kommune vurdere om Mona Anita Espedal har varige mén etter en oppvekst preget av vold og tortur.
Les mer om:

Hvis jeg så, hva ville jeg ha gjort?

DEBATT: Gjennom grundig og god journalistikk har NRK og Aftenbladet trukket frem enkeltskjebner som viser offentlig systemsvikt. Sakene om Mona Anita Espedal og Siw er viktige for å minne oss på vårt ansvar som hjelpeapparat, politikere og medmennesker.
Les mer om: