Nyheter om Eriksson


VM-nei fra 29 NHL-svensker

Sverige håper å lokke flere NHL-spillere til ishockey-VM i Finland. De fleste som nylig er slått ut av sluttspillet i Nord-Amerika, har takket nei. Lørdag kom det nye negative svar fra Joel Eriksson Ek (Minnesota Wild), Marcus Johansson (Washington Capitals), Johan Larsson (Washington Capitals) og Hampus Lindholm (Boston Bruins). I alt har 29 svensker takket nei til VM-spill så langt. I Sverige-troppen er det per dags dato sju NHL-spillere, langt færre enn i gullårene 2017 (19) og 2018 (20). (NTB)

Ulrik (21) fra Bergen er en Tiktok-sensasjon

Han er profesjonell håndballspiller, men utenfor banen er Ulrik Berge Eriksson en Tiktok-stjerne.
Les mer om:

Klimatrøbbel for Falun-renn

Falun har normalt hatt sine verdenscuprenn mot slutten av langrennssesongen. Kommende sesong hadde imidlertid Det internasjonale skiforbundet (FIS) planer om å gjøre en vri på akkurat det. Nå kan det bli endret etter proteter fra arrangørene. I de foreløpige terminlistene ligger de erfarne svenske arrangørene inne med renn fra 2. til 4. desember.
Les mer om:

Zuccarello-scoring hjalp Minnesota til ny seier

Minnesota Wild sikret seg sin andre sluttspillseier over St. Louis Blues fredag. Norske Mats Zuccarello scoret i kampen som endte 5-1. Med 1-1 i kamper på hjemmebane, var fredagens møte det første av to borteoppgjør for Wild i sluttspillet der det spilles best av sju. Gjestene fant seg fort til rette på isen i St. Louis, og det tok bare 39 sekunder før Jordan Greenway ga Wild ledelsen. Halvannet minutt senere la Kirill Kaprizov på til 2-0 for Wild. Snaut åtte minutter ut i den andre perioden var turen kommet til Zuccarello.
Les mer om:

Wild avgjorde med ett sekund igjen

Med bare 1,3 sekund igjen på klokka på overtid scoret Minnesota Wilds Dmitrij Kulikov det avgjørende målet og sørget for 5-4-seier over Nashville Predators. Svenske Joel Eriksson Ek, som scoret to av Wilds mål, vant pucken og fant Kulikov som var alene foran mål. Han gjorde ingen feil, og Wild kunne juble for enda en seier i NHL. En sluttspillplass er allerede sikret for Wild i NHL. Mats Zuccarello skadet seg i forrige kamp og var ikke med i nattens kamp. Nordmannen er trolig tilbake på isen innen kort tid.
Les mer om:

Ulrik fra BSK har 36 millioner treff på en klistervideo på TikTok. Se videoen her

Bækkelagets høyrekant Ulrik Berge Eriksson (21) har et skjult talent. Håndballvideoene hans har tatt helt av på TikTok, og blir sett av millioner av mennesker hver dag.
Les mer om:

Oskar mistet nattesøvnen da det ble stengt: – Har de åpnet igjen, sier du?

Krateret vokste og det samme gjorde bekymringene til nabo Oskar Eriksson. Nå er han redd det blir verre igjen om en stund.
Les mer om:

Minnesota vann, Zucca poenglaus

Minnesota Wild vant 5–1 over Washington Capitals i NHL i natt. Mats Zuccarello fekk over 17 minutt på isen, men kom ikkje på scoringslista. Han noterte seg for eitt skot på mål i bortekampen. Det var lagkamerat Joel Eriksson Ek som blei den store spelaren med to scoringar og ein assist. Tyson Jost, Marcus Foligno og Nicolas Deslauries scora dei andre måla til Wild. Minnesota Wild forlenga lagets sigersrekkje til ti kampar på rad. Zuccarello har scora 20 gonger denne sesongen. Med sine 49 assist er han oppe i 69 målpoeng totalt. Det er hans beste poengfangst som NHL-spelar.
Les mer om:

Hanne (27) får mange blikk og kom­men­ta­rer: – Flere spør om det vir­ke­lig er mitt barn

Mange av spørsmålene Hanne Øverli Eriksson (27) får når hun er ute med datteren i offentligheten, tror hun aldri funksjonsfriske mødre ville fått.
Les mer om:

Hanne (27) får mange blikk og kom­men­ta­rer: – Flere spør om det vir­ke­lig er mitt barn

Mange av spørsmålene Hanne Øverli Eriksson (27) får når hun er ute med datteren i offentligheten, tror hun aldri funksjonsfriske mødre ville fått.
Les mer om:

Nye målpoeng til Zucca i Wild-seier

Mats Zuccarello fortsatte sin rekordsesong og hadde målgivende på alle Minnesota Wild mål da de vant 3–2 over Colorado Avalanche i NHL søndag. Etter en målløs første periode tok det seg opp noe i andre periode, der kampens første mål ble satt inn etter 18.07. Nok en gang fungerte samspillet mellom Kirill Kaprizov og Mats Zuccarello. Nordmannen ble, sammen med Ryan Hartman, kreditert for assists på scoringen. I løpet av ti minutter i tredje periode snudde Avalanche, men Wild ga ikke opp. Etter 14.34 av perioden sto Mats Zuccarello bak en målgivende pasning da Ryan Hartman satte inn 2–2.
Les mer om:

Målvakt ferdig i Vipers

Tirsdag ble det klart at Vipers hentet inn en ny målvakt, nå er det klart at svenske Evelina Eriksson forlater Vipers til sommeren.
Les mer om:

Ingen russisk eller hviterussisk deltagelse i Vasaloppet

Det skriver Vasaloppet selv i en pressemelding. De begrunner avgjørelsen med handlingsutviklingen i den pågående russiske militære invasjonen av Ukraina. – Sammen med andre langdistansearrangører har vi i fellesskap besluttet å ikke tillate russisk deltakelse i løp i Vasaloppets vinteruke og de resterende fem konkurransene som inngår i den internasjonale langløpscupen Ski Classics denne sesongen, sier Johan Eriksson, administrerende direktør av Vasaloppet. Avgjørelsen vil ramme minst 90 russiske utøvere, opplyser de videre. Vasaloppet starter den 6.mars.

Norsk bronse i junior-VM

Tuva Aninen Brusveen-Jensen sørget for norsk bronse på den første øvelsen under junior-VM i langrenn på Lygna. Helene Hoffmann sørget for tysk gull i den 15 km lange fellesstarten i fristil. Hun var 2,6 sekunder foran svenske Lisa Eriksson og 8,2 seskunder foran Brusveen-Jensen. Anna Heggen ble nummer fem, Emma Kirkeberg Mørk nummer ti og Marte Mikkelsplass 15.
Les mer om:

Zuccarello scoret i Minnesota Wilds storseier

Det ble både scoring og assist for Mats Zuccarello da Minnesota Wild vant 7–3 over Edmonton Oilers i NHL natt til mandag. På bortebane var det Wild som tok føringen. Det tok knapt tre minutter før Brandon Duhaime scoret kampens første mål. Noen minutter senere sørget Zuccarello for å finne lagkamerat Kirill Kaprizov. Han sendte pasningen raskt videre til Joel Eriksson Ek, som var godt plassert foran mål og kunne legge på til 2–0 for Wild. Mats Zuccarello åpnet tredje og siste periode med å score på en kontring etter å ha jobbet solid i forsvar.
Les mer om:

Amundsen-dobbel i skandinavisk cup

Tvillingene Hedda og Harald Østberg Amundsen tok hver sin seier i skandinavisk cup i estiske Otepää søndag. Harald Østberg Amundsen vant 15 kilometer klassisk 5,5 sekunder foran svenske Jonas Eriksson og 6,4 sekunder foran Erland Kvisle. Om vi skal finne neste ikke-norske løper, må vi helt ned på tolvteplass på resultatlista. Hedda Østberg Amundsen vant 10 kilometer klassisk 19,3 sekunder foran Marte Skaanes og 23 sekunder foran Silje Theodorsen. Mattis Stenshagen og Marte Skaanes leder den skandinaviske cupen etter helgens renn, og de har begge friplass i verdenscupen ut årets sesong.

«Svennis» gjør fotballcomeback i Sverige

Den svenske trenerlegenden Sven-Göran «Svennis» Eriksson er tilbake i fotballmanesjen. Han blir rådgiver for Karlstad på andre nivå i svensk fotball.

Sveriges curlingduo vant bronse

Almida de Val og Oskar Eriksson storspilte og sikret Sverige curlingbronse med 9-3-seier over Storbritannia i OL-turneringen for blandet lag tirsdag.

Overlegen svensk curlingbronse

Sverige imponerte stort og vant bronsekampen i curling blandet lag med hele 9–3 mot Storbritannia. Britene kom best i gang og vant første runde 1-0, men allerede i andre runde festet svenskene grepet om medaljen. En svært god stein fra Almida De Val ga hele fire poeng, og 4–1 etter bare to runder. Derifra og inn så ikke svenskene seg tilbake, og De Val og makker Oskar Eriksson kunne til slutt juble for bronse etter 9–3 mot det britiske paret Bruce Mouat og Jennifer Dodds. Finalen spilles først kl. 13.05 tirsdag. Da skal Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kjempe om gullet mot Italia.

Assisterende rektor ved Kuben VGS håper på rask overgang til gult nivå

Regjeringen har fastslått at det ikke er aktuelt å gå fra rødt til gult nivå på videregående skoler, til tross for WHOs rådgivning. Helseminister Ingvild Kjerkol (AP) hevder samtidig at tiltakene er nødvendige, grunnet en usikker smittesituasjon. Vi har snakket med assisterende rektor Maria Eriksson Grodås ved Kuben VGS; en av Norges største skoler, om hva hun tenker om situasjonen.
Les mer om:

Mohamed Salah er ikke blant de nominerte til verdenslaget

Man kan lure på hva FIFA og FIFPRO tenker på når de ikke har tatt ut Liverpool sin geniale målmaskin Mohamed Salah til sitt verdenslag. – Får håpe det bare er for at vi som skriver skal ha noe å skrive om. – Den eneste norske er ikke overraskende Erling Braut Haaland som er den eneste virkelig store norske fotballstjernen om dagen. Den internasjonale fotballspillerorganisasjonen FIFPRO kunngjorde tirsdag de nominerte til årets ellever både for kvinner og menn.

Vipers-spiller hentet til VM før storkampen

Vipers-målvakt Evelina Eriksson har blitt hentet inn i den svenske VM-troppen foran lørdagens storkamp mot Norge.
Les mer om:

Zucca-assist i ny siger

Mats Zuccarello noterte seg for ein assist i Minnesotas 5-2-siger borte over San Jose i NHL i natt – klubbens åttande siger på rad. Zucca la pasninga som Joel Eriksson Ek omsette til 2-0 etter 7.04 i andre periode. Minnesota leia 3-0 etter to periodar. Heimelaget reduserte to gonger, men to Minnesota-mål i løpet av 32 sekund mot slutten av kampen avgjorde. Zuccarello har 19 målpoeng hittil denne sesongen - sju mål og 12 målgjevande. Minnesota leier Western Conference, tre poeng føre Calgary.
Les mer om:

To målgivende for Zuccarello

Mats Zuccarello sto for to assists da Minnesota Wild slo Edmonton Oilers 4–1 i en NHL-kamp natt til onsdag norsk tid. Wild vant både første og tredje periode med 2-0, mens Oilers fikk sitt ene mål i andre periode. Zuccarello fikk sin første assist på Wilds første scoring etter 1.11 av første periode da Joel Eriksson Ek sørget for 1-0. Den andre assisten kom i tredje periode etter 5.33 da Victor Rask scoret 3-1-målet. Zuccarello var på isen i 16 minutter og 37 sekunder i kampen. Dette var den sjuende strake seieren til Wild, som nå leder Western Central-divisjonen sju poeng foran St.
Les mer om:

Kalender-blemme for Gullballen

Komande måndag skal verdas beste fotballspillere kåres. Vinnaren på kvinnesida kan truleg ikkje vere til stades på festen. Det skyldas at den prestisjetunge Ballon d'Or-gallaen i Paris arrangerast mens de beste fotballkvinnene i verda er opptatt med landslagsoppdrag. For eksempel spelar Noreg VM-kvalifiseringskamp borte mot Armenia dagen etter utdelinga av gullballen.
Les mer om:

Mest lest siste uke