Nyheter om Erga


Kinoen planlegger gjenåpning

Kinosjef Håvard Erga tror det vil være mulig å se film på kino igjen i Stavanger og Sandnes om to uker. Men akkurat hvordan det kan organiseres, er fortsatt litt uklart.
Les mer om:

Suldøl tilstår underslag på over fire millionar kroner

Retten vil behandla saka etter siktinga, og strafferamma er inntil seks års fengsel. Grov økonomisk utruskap Politiadvokat Brage Lyse seier til Stavanger Aftenblad at den tidlegare fagforeiningsleiaren er sikta for grovt økonomisk utruskap, og at dei straffbare forholda blei gjort mellom januar 2010 og desember 2018. Det skal dreia seg om eit beløp på rett over fire millionar kroner og overføringar til privat konto på eit par tusen kroner opp mot ti til femten tusen kroner om gongen.

Magnus' (23) nye jobb gjør han unik: – Helsike, hva er det jeg har sagt ja til nå?

NOTODDEN: Det er ikke ofte treneren er yngre enn spillerne. I alle fall ikke i toppfotballen. Magnus Erga (23) blir også unik som landets desidert yngste topptrener i 2020. Uten at den nyansatte NFK-sjefen har tenkt spesielt mye over det.
Les mer om:

Nye bommer splitter Lura

Sandnes: – Debatten har tatt fyr, sier bypolitiker Ragnvald Erga (Ap). Et forslag om å sette opp tre nye bomstasjoner på Lura, og flytte den som står ved innkjøringen til Forussletta mot Kvadrat, har ført til heftige diskusjoner i bydelen.
Les mer om:

- Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg fikk denne jobben

TELEMARK: Stian Bjerkan Bråten er hentet inn som assistent, og går dermed inn i teamet sammen med Magnus Erga.
Les mer om:

Magnus (23) blir den yngste av alle: - Dette hadde jeg ikke trodd for to år siden!

- Dette hadde jeg ikke trodd for to år siden! Men jeg hadde ikke sagt ja om jeg ikke trodde på at jeg skal klare dette...Magnus Erga (23) blir trolig den yngste av alle hovedtrenerne i de tre øverste fotballdivisjonene. Om ikke den aller yngste...
Les mer om:

Kjæresten solgte vinnerloddet i billotteri: – Jeg trodde han tulla!

NOTODDEN: Da Magnus Erga ringte og fortalte at hun hadde vunnet en bil til drøye 190 000 i Notodden Fotball og Snøggs billotteri, trodde hun ikke på kjæresten sin.

Gir opp å leie ut

I sju år har Arne Erga Haukås og Anne Margrethe Sørensen drevet utleievirksomhet av Oslogata 7 i Haugesund. Det blir det stopp på.

Klart hovud, varmt hjarte, flinke hender og god helsa

Ein god time før dørene opnar på grendehuset i Kilen er det god aktivitet på huset. Inne i salen er det meste klart. Fint pynta bord og dekka til 104 gjestar. Dagen før var dei 14 medlemmane i sving med å laga til fest og rigga til oppgåveutstillingane. Dei unge er sjefen I førebuingsvrimmelen dukkar ei blid Oddny Sjøvoll opp i foajeen saman med mannen. Dei er invitert til festen og har tatt turen frå Grimstad til Nesflaten. – Er det ikkje 4H-suppe?!

Lokal kraft-leiar er anmeldt for underslag mot Rogaland EL og IT

Konserndirektør i Haugaland Kraft, Olav Linga, seier i dag til Suldalsposten at selskapet, i kraft av arbeidsgivar-rolla, blei informert av Rogaland EL og IT måndag. Informerte tilsette lokalt måndag Selskapet kalte då inn til allmøte og informerte sine lokalt tilsette om saka. Det var i februar i år at mannen fekk jobben som leiar av Haugaland Kraft si avdeling for Suldal og Sauda etter at Suldal Elverk blei del av Haugaland Kraft. Mannen, som tidlegare også har hatt verv i LO og i fylkespolitikken, har vore nær

Intensiverer kampen mot vindkraft i Sandnes

SANDNES: Kampen mot vindkraftparken på Vardafjell tilspisser seg. Den nye folkeaksjonen Motvind bønnfaller sandnespolitikerne om å stanse utbyggingen, som allerede er godt i gang. - Verre enn jeg hadde trodd, innrømmer Ap-politiker Ragnvald Erga.
Les mer om:

Denne 22-åringen er Norges yngste assistenttrener på proffnivå

Magnus Erga (22) fra Bryne fant tidlig ut at han hadde større sjanse for å bli trener enn spiller.
Les mer om:

Denne 22-åringen er Norges yngste assistenttrener på proffnivå

Magnus Erga (22) fra Bryne fant tidlig ut at han hadde større sjanse for å bli trener enn spiller.
Les mer om:

I dag går denne gjengen i tog for siste gong

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I dag blir siste tog for gjengen i Varhaug skulemusikkorps. Korpset blir lagt på is grunn av lite rekruttering over fleire år. I år tel korpset, med stort og smått, ti musikantar i alderen ni til 18 år.- Det er trist at det er slutt, slår Ole Elias Bergersen (18) fast. Ole Elias og Hanna Tomine Bergersen er tvillingar og korpsentusiastar. 18-åringane er dei eldste i Varhaug skulemusikkorps i dag.

Mobilen skal få jærbuen ut på fjelltur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Jeg sa du skulle holde deg i ro mens jeg var på ferie!»Olav Bråtveit har vært bortreist den siste tiden, og ikke fått gått noen av toppturene i Rogaland i det siste. Dermed har han ikke fått samlet inn poeng i appen Trimpoeng.Toppturen er et nystartet initiativ fra Frivilligsentralen i Klepp.

Fylkesmannen seier ja til planane for Kverneland torg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Kva kan eg seia? Det er tydeleg at kommunen ikkje bryr seg om oss som må leva med resultatet av dette.Slik laud klaga frå Aina Erga, som er ein av naboane til den planlagde utbygginga på Kverneland.I dag er det ein daglegvarebutikk, to bustadhus og eit lager i det trekanta området mellom Kvernelandsvegen (fylkesveg 505) og Theodor Dahls veg.

- Se opp for korps i veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hver mandag fram mot 17. mai har Skolekorpset Sola marsj-øvelser.- Vi har ordnet med nye vester til de voksne som følger med og passer på trafikk. Jeg tror vi blir synlige og forhåpentligvis får vi folk til å smile når de må vente litt på at ungene passerer, sier styremedlem Solveig Danielsen i Skolekorpset Sola.Sola sitt hovedkorps (i alderen 12-19) marsjerer både i barnetoget og folketoget.

Klepp Ap seier nei til bompakka og skaper spenning før det avgjerande kommunestyremøtet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Einar Erga har markert seg som ein tydeleg motstandar av korleis Utbyggingspakke Jæren er utforma. Eit fleirtal i medlemsmøtet torsdag 2. mai støtta synet hans, om å seia nei til bompakka. I formannskapet 24. april sa to tvilande Ap-representantar, Sigmund Rolfsen og Kate Seldal, ja til bompakka.

Sjå bilete frå 1. mai-feiringa på Bryne: Dårlege bein stoppa ikkje 1. mai-feiringa for Wenche

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gjekk det òg, smiler Wenche Berg. Ho har akkurat trilla det raude flagget inn på brusteinen på Bryne torg, godt surra fast i følgjesvennen med jul.- Eg har alltid pledd å gå med det raude flagget i 1. mai-toget her på Bryne så eg måtte prøva, fortel Berg.Tog i over 40 år 77-åringen frå Sirevåg har gått i tog 1.

Debatt: - Stopp bygging av vindturbin ved Kvassheim fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På Friestad, rett oppfor Kvassheim fyr, skal selskapet Solvind Prosjekt AS, vere i ferd med å starte bygginga av ein vindturbin med totalhøgd på 110 meter. Høghuset på Bryne er 66 meter, her er det snakk om ein konstruksjon som nærmar seg dobbelt så høg. Den skal stå i kystlinja på flate Jæren, med ei mengd naboar som har protestert mot utbygginga, tett inntil.

Han har fleire skruer i kroppen enn han orkar telja. Kristian er bare takksam for at han overlevde.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Fire til sju minutt. Det er om lag det du har på deg når hovudpulsåra ryk.Kristian Køhn har akkurat byksa over golvet frå sofaen til kjøkkenet. Venstre fot er stødig planta i golvet. Den andre stoppar ein heil del centimeter over golvet, rett under hofta. Høgre skulder er så full av skruer at han gav opp å telja på røntgenbiletet.- Eg var heldig.

Sirevåg tapte vindmøllekampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det hadde vore tidenes største oppdrag og ein stor og viktig jobb for både lokalt næringsliv og Sirevåg hamn, seier hamnesjef Jarle Bø.Saman med styreleiar i Sirevåg hamn, ordførar Jonas Skrettingland, har Bø jobba hardt for å få vindmølleaktørane til å sjå mulegheiter i det som i årevis har vore ei viktig fiskerihamn i Hå.Før jul såg det ut som om vinden ville blåsa i retning Sirevåg, men så snudde det og vart motvind.

Klepp-rådmann starta dagen på to hjul

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette var ein kjekk start på dagen!Godt skjult under hjelm og bak solbriller stoppar Klepp-rådmann Torild Lende Fjermestad for å ta med seg ei gulrot. Ho sette seg på sykkelsetet på Sandnes og har trødd dei 12 kilometrane til jobb via Kvernaland. - Eg har alltid sykla mykje og syklar til jobb med ujamne mellomrom.

Bernt ventar over 1400 lam

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vår betyr lemming for mange bønder på Jæren. På Jæren varierer sauetlalet hjå bøndene mykje. Medan andre ventar nokre få, ventar bonde Bernt Undheim på Herikstad i Hå meir enn 1400 lam. Han er ein av dei største sauebøndene i Rogaland. Foto: Jorunn Erga Steinsland Kort avstand til sauene - Her bur eg.Bernt Undheim (65) opnar døra inn til sauehuset og viser inn i eit lite rom. Rommet har store vindauge ut mot sauene.

Kristian (37) annonserte etter skjeggkre på Finn.no. Responsen let ikkje vente på seg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Eg trur dei fleste trudde det var tull, ler Køhn.Men det var det altså ikkje, og heldigvis for Køhn og hans planar, var det også ein del som tok han på alvor.«Skjeggkre kjøpes» 37-åringen annonserte nemleg på Finnn.no under «Skjeggkre kjøpes». Bakgrunnen var at Køhn har utvikla eigne middel mot skjeggkre.