Nyheter om Erga


Kjæresten solgte vinnerloddet i billotteri: – Jeg trodde han tulla!

NOTODDEN: Da Magnus Erga ringte og fortalte at hun hadde vunnet en bil til drøye 190 000 i Notodden Fotball og Snøggs billotteri, trodde hun ikke på kjæresten sin.

Gir opp å leie ut

I sju år har Arne Erga Haukås og Anne Margrethe Sørensen drevet utleievirksomhet av Oslogata 7 i Haugesund. Det blir det stopp på.

Klart hovud, varmt hjarte, flinke hender og god helsa

Ein god time før dørene opnar på grendehuset i Kilen er det god aktivitet på huset. Inne i salen er det meste klart. Fint pynta bord og dekka til 104 gjestar. Dagen før var dei 14 medlemmane i sving med å laga til fest og rigga til oppgåveutstillingane. Dei unge er sjefen I førebuingsvrimmelen dukkar ei blid Oddny Sjøvoll opp i foajeen saman med mannen. Dei er invitert til festen og har tatt turen frå Grimstad til Nesflaten. – Er det ikkje 4H-suppe?!

Lokal kraft-leiar er anmeldt for underslag mot Rogaland EL og IT

Konserndirektør i Haugaland Kraft, Olav Linga, seier i dag til Suldalsposten at selskapet, i kraft av arbeidsgivar-rolla, blei informert av Rogaland EL og IT måndag. Informerte tilsette lokalt måndag Selskapet kalte då inn til allmøte og informerte sine lokalt tilsette om saka. Det var i februar i år at mannen fekk jobben som leiar av Haugaland Kraft si avdeling for Suldal og Sauda etter at Suldal Elverk blei del av Haugaland Kraft. Mannen, som tidlegare også har hatt verv i LO og i fylkespolitikken, har vore nær

Intensiverer kampen mot vindkraft i Sandnes

SANDNES: Kampen mot vindkraftparken på Vardafjell tilspisser seg. Den nye folkeaksjonen Motvind bønnfaller sandnespolitikerne om å stanse utbyggingen, som allerede er godt i gang. - Verre enn jeg hadde trodd, innrømmer Ap-politiker Ragnvald Erga.
Les mer om:

Denne 22-åringen er Norges yngste assistenttrener på proffnivå

Magnus Erga (22) fra Bryne fant tidlig ut at han hadde større sjanse for å bli trener enn spiller.
Les mer om:

Denne 22-åringen er Norges yngste assistenttrener på proffnivå

Magnus Erga (22) fra Bryne fant tidlig ut at han hadde større sjanse for å bli trener enn spiller.
Les mer om:

I dag går denne gjengen i tog for siste gong

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I dag blir siste tog for gjengen i Varhaug skulemusikkorps. Korpset blir lagt på is grunn av lite rekruttering over fleire år. I år tel korpset, med stort og smått, ti musikantar i alderen ni til 18 år.- Det er trist at det er slutt, slår Ole Elias Bergersen (18) fast. Ole Elias og Hanna Tomine Bergersen er tvillingar og korpsentusiastar. 18-åringane er dei eldste i Varhaug skulemusikkorps i dag.

Mobilen skal få jærbuen ut på fjelltur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Jeg sa du skulle holde deg i ro mens jeg var på ferie!»Olav Bråtveit har vært bortreist den siste tiden, og ikke fått gått noen av toppturene i Rogaland i det siste. Dermed har han ikke fått samlet inn poeng i appen Trimpoeng.Toppturen er et nystartet initiativ fra Frivilligsentralen i Klepp.

Fylkesmannen seier ja til planane for Kverneland torg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Kva kan eg seia? Det er tydeleg at kommunen ikkje bryr seg om oss som må leva med resultatet av dette.Slik laud klaga frå Aina Erga, som er ein av naboane til den planlagde utbygginga på Kverneland.I dag er det ein daglegvarebutikk, to bustadhus og eit lager i det trekanta området mellom Kvernelandsvegen (fylkesveg 505) og Theodor Dahls veg.

- Se opp for korps i veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hver mandag fram mot 17. mai har Skolekorpset Sola marsj-øvelser.- Vi har ordnet med nye vester til de voksne som følger med og passer på trafikk. Jeg tror vi blir synlige og forhåpentligvis får vi folk til å smile når de må vente litt på at ungene passerer, sier styremedlem Solveig Danielsen i Skolekorpset Sola.Sola sitt hovedkorps (i alderen 12-19) marsjerer både i barnetoget og folketoget.

Klepp Ap seier nei til bompakka og skaper spenning før det avgjerande kommunestyremøtet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Einar Erga har markert seg som ein tydeleg motstandar av korleis Utbyggingspakke Jæren er utforma. Eit fleirtal i medlemsmøtet torsdag 2. mai støtta synet hans, om å seia nei til bompakka. I formannskapet 24. april sa to tvilande Ap-representantar, Sigmund Rolfsen og Kate Seldal, ja til bompakka.

Sjå bilete frå 1. mai-feiringa på Bryne: Dårlege bein stoppa ikkje 1. mai-feiringa for Wenche

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gjekk det òg, smiler Wenche Berg. Ho har akkurat trilla det raude flagget inn på brusteinen på Bryne torg, godt surra fast i følgjesvennen med jul.- Eg har alltid pledd å gå med det raude flagget i 1. mai-toget her på Bryne så eg måtte prøva, fortel Berg.Tog i over 40 år 77-åringen frå Sirevåg har gått i tog 1.

Debatt: - Stopp bygging av vindturbin ved Kvassheim fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På Friestad, rett oppfor Kvassheim fyr, skal selskapet Solvind Prosjekt AS, vere i ferd med å starte bygginga av ein vindturbin med totalhøgd på 110 meter. Høghuset på Bryne er 66 meter, her er det snakk om ein konstruksjon som nærmar seg dobbelt så høg. Den skal stå i kystlinja på flate Jæren, med ei mengd naboar som har protestert mot utbygginga, tett inntil.

Han har fleire skruer i kroppen enn han orkar telja. Kristian er bare takksam for at han overlevde.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Fire til sju minutt. Det er om lag det du har på deg når hovudpulsåra ryk.Kristian Køhn har akkurat byksa over golvet frå sofaen til kjøkkenet. Venstre fot er stødig planta i golvet. Den andre stoppar ein heil del centimeter over golvet, rett under hofta. Høgre skulder er så full av skruer at han gav opp å telja på røntgenbiletet.- Eg var heldig.

Sirevåg tapte vindmøllekampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det hadde vore tidenes største oppdrag og ein stor og viktig jobb for både lokalt næringsliv og Sirevåg hamn, seier hamnesjef Jarle Bø.Saman med styreleiar i Sirevåg hamn, ordførar Jonas Skrettingland, har Bø jobba hardt for å få vindmølleaktørane til å sjå mulegheiter i det som i årevis har vore ei viktig fiskerihamn i Hå.Før jul såg det ut som om vinden ville blåsa i retning Sirevåg, men så snudde det og vart motvind.

Klepp-rådmann starta dagen på to hjul

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette var ein kjekk start på dagen!Godt skjult under hjelm og bak solbriller stoppar Klepp-rådmann Torild Lende Fjermestad for å ta med seg ei gulrot. Ho sette seg på sykkelsetet på Sandnes og har trødd dei 12 kilometrane til jobb via Kvernaland. - Eg har alltid sykla mykje og syklar til jobb med ujamne mellomrom.

Bernt ventar over 1400 lam

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vår betyr lemming for mange bønder på Jæren. På Jæren varierer sauetlalet hjå bøndene mykje. Medan andre ventar nokre få, ventar bonde Bernt Undheim på Herikstad i Hå meir enn 1400 lam. Han er ein av dei største sauebøndene i Rogaland. Foto: Jorunn Erga Steinsland Kort avstand til sauene - Her bur eg.Bernt Undheim (65) opnar døra inn til sauehuset og viser inn i eit lite rom. Rommet har store vindauge ut mot sauene.

Kristian (37) annonserte etter skjeggkre på Finn.no. Responsen let ikkje vente på seg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Eg trur dei fleste trudde det var tull, ler Køhn.Men det var det altså ikkje, og heldigvis for Køhn og hans planar, var det også ein del som tok han på alvor.«Skjeggkre kjøpes» 37-åringen annonserte nemleg på Finnn.no under «Skjeggkre kjøpes». Bakgrunnen var at Køhn har utvikla eigne middel mot skjeggkre.

- Bomsaka er full av synsing og lause trådar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kommmunestyrerepresentanten for Klepp Ap har bite seg merke i Jærbladet sitt oppslag måndag om at Tu-krinsen igjen kan bli delt av bom - denne gongen på Brautasletta.- At bomstasjonar ikkje skal dela skulekrinsar, står faktisk framleis som eitt av prinsippa for plassering av bomstasjonane.

Skal byggja store einebustader i byen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rogalandshus skal byggja sju, store einebustader på Rosseland på Bryne. Det er sjeldan i ein by der stadig meir av utbygginga går i høgda. Pågangen har vore stor allereie før prosjekta er lagde ut for sal.På Rosseland For Trond Tveit i Rogalandshus blir det litt ekstra spesielt.

Nå er K. K. Kleppes gamle bilder i vinden igjen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er veldig kjekt at vi nå har fått åpnet denne bildebasen for publikum, sier Aud Jorunn Haugen Hakestad, biblioteksjef i Klepp.I midten av mars markerte biblioteket at den nettbaserte samlingen er åpen for publikum. Den ligger tilgjengelig for alle på Klepp biblioteks hjemmeside (ekstern lenke). FOTOGRAFEN SELV: K.K. Kleppe ved bordet på kvisten Foto: K. K. Kleppe Ivrig amatørfotograf K. K.

For Signe-Andrea og Katrine (17) er ord som er lengre enn fem bokstavar ein bøyg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Katrine Jåtun og Signe-Andrea Knudsen er begge elevar ved Tryggheim vidaregåande skule og har begge to dysleksi. Skulen er ein av tre skular i Rogaland som blir rekna som dysleksivenleg.For flinke Dysleksi er den vanlegaste forma for lærevanskar. Forskarar reknar med at fem til ti prosent av alle nordmenn har dysleksi.Mange barn får diagnosen allereie på barneskulen. Det gjorde ikkje Signe-Andrea og Katrine.

Damene er i fleirtal i Klepp MDG

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Medan andre parti slit med kvinneandelen, har miljøpartiet i Klepp hatt motsatt utfordring. På dei sju øverste plassene er det ein mann og seks damer.- Me var tre kvinner som stifta laget og har stort sett vore damer i styret, seier listetopp Thorbjørg I. Kristjansdottir.På andreplass på lista denne gong står Willy Miljeteig og på tredje står Dina Friestad.

Tilbake på Nærbø etter eitt og eit halvt år i eksil på Vigrestad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det har altså blitt så flott.97 år gamle Ally Elise Abrahamsen har funne favorittplassen sin ved det store vindauget på rommet. Bileta har ennå ikkje koma opp på veggen, men utsikta er reine kunstverket i seg sjølv.- Barnebarna går på riding rett borti her. Eg kan nesten vinka til dei frå vindauget. Her er det godt å vera, smiler Ally. Brit Jorunn Waldeland, avdelingsleiar 3.