Nyheter om England


Sørlendinger som sjekteflyktninger

100 sørlendinger rømte til England med sjekte og småbåt under krigen. Nå skal prosjektet «Englandsfarere - 80 år etter» gjenskape flukten.
Les mer om:

– Alisson på vei til å England for å fullføre rekordovergang

Liverpool skal ha fått akseptert et bud på 714 millioner kroner for Roma-keeper Alisson Becker.

Største beslag av falske sprøytemidler noensinne

Mengden falske sprøytemidler som ble beslaglagt er nok til å dekke nesten hele England. 
Les mer om:

Newcastle fikk en overraskende telefon fra Spania

VM er historie. Frankrike gikk av med seieren, England reiste hjem med fornyet selvtillit og Spanjolene måtte hjem sette seg i skammekroken. Noen dager før VM startet, skal Newcastle ha fått en interessant telefon. Ifølge Press Association Sport ble Premier League-klubben kontaktet direkte etter at den spanske landslagstreneren Julen Lopetegui ble sendt på dør, da han «glemte» å informere fotballforundet om at han hadde forhandlet med Real Madrid. Spørsmålet fra Spania var om mulighetene for å låne Newcastle sin spanske trener for noen få uker. Vi kan forstille oss forskrekkelsen på St.

Fotball er en multikulturell sport

Frankrike og Kroatia kom til finalen i VM. Belgia og England røk ut i semifinalen. Verdenseliten i fotball er europeisk. Eller er den egentlig det?

Stolleken i Premier League når snart sitt klimaks

De fleste av oss har vært med på stolleken som barn. Et begrenset antall plasser er premissen, og konkurransen består i å kapre en ledig stol før de andre. I England er stolene byttet ut med keepere. Vi har sluttet å telle hvor mange ganger vi har skrevet om keeper-utfordringene til Liverpool og de andre toppklubbene. Noen få uker før overgangsvinduet lukkes og klubbene endelig skal få fokusere på fotballsparkingen, spisser det seg kraftig til. Nå jobbes det desperat i Chelsea.

Joe Hart ble med på treningsleir

Joe Hart ble kjøpt av Manchester City fra Shrewsbury tilbake i 2006 og et par sesonger senere ble han Englands landslagskeeper. Han har vært ute i kulden en god stund nå og heller ikke vurdert som god nok til å bli med landslaget til England.  Nå er han tilbake på Etihad stadion etter å ha vært på utlån hos West Ham. Laget har nå dratt på treningsleir i USA og Joe Hart er med, men om det betyr han er inne i varmen igjen vites ikke.

Island må stake ut ny kurs mot neste EM

Island har igjen vist sin forblåste øy-magi i et stort mesterskap. Neste gang blir det med en helt ny kurs. For det islandske fotballforbundet kunne informere at Heimir Hallgrímsson ikke blir med videre som trener for landslaget. Det er ikke mange ukene siden islendingene ble hyllet av blant andre Jose Mourinho etter 1-1-kampen mot Messi og Argentina. Fotballforbundet jobbet for å få med seg Hallgrimsson videre, men klarte ikke å overtale islendingen. 51-åringen fikk med seg EM-suksessen da England ble sendt hjem i åttendedelsfinalen.

Leder: Trump først

Trump har hatt en vanvittig reise i Europa. Det begynte med kritikk av Theresa May i England, fortsatt med hån av Angela Merkel i NATO og endte med et knefall for Putin i Helsingfors.

Portugisisk europamester trygler om retur til Premier League

Det ble liksom ikke den store oppturen. I februar valgte den tidligere Southampton-kapteinen Jose Fonte veivalget som brakte ham til den Kinesiske Superligaen. Noen måneder senere står han uten klubb og med hjemmelengsel. Selv om vi snakker om en portugisiske midtstopper, har England vært hjemmet hans siden 2008 da han kom til Crystal Palace. Så bar det over til en syv-års-års periode hos Southampton før West Ham. Så ble det av en eller annen mystisk grunn meldt overgang til Dalien Yifang. Dette må ha fortonets seg som sitt livs tabbe for portugiseren.

Fotballryktene: Juventus-stjernen på vei til England

Klopp har lagt inn bud på AS Roma-keeper og Gareth Bale blir i Real Madrid. Les tirsdagens fotballrykter her!
Les mer om:

Året da Beckham måtte rømme landet

Ingen i England glemmer VM 1998.
Les mer om:

Forlot nyfødt datter for å selge heroin utenfor sykehuset

Ved en tilfeldighet kom politiet over et av Norges-historiens største heroinpartier, trolig iscenesatt av en bakmann som er Uber-sjåfør i England. Nå er 13 personer dømt i «Operasjon Tøyenbadet».
Les mer om:

NY Times: Russisk etterretningstjeneste kan stå bak nervegiftangrep i England

Den russiske, militære etterretningstjenesten som skal ha blandet seg inn i USAs presidentvalg i 2016, kan ha stått bak et av nervegassangrepene i England.
Les mer om:

NY Times: Russisk etterretningstjeneste kan stå bak nervegiftangrep i England

Den russiske, militære etterretningstjenesten som skal ha blandet seg inn i USAs presidentvalg i 2016, kan ha stått bak et av nervegassangrepene i England.
Les mer om:

Engelske fengsler gir fangene telefoner

Tusenvis av fengselsinnsatte i England og Wales vil få muligheten til å ha telefonsamtaler i cellene sine i et forsøk på å redusere vold. Hva er sjansen for at en lignende løsning vil skje i Norge?
Les mer om:

Endelig kan Hazard prate om fremtidsplanene

Vi kommer til å huske nr. 10 lenge. Belgieren har virkelig vist verden at han har det som skal til for å avgjøre kamper. Da passet det godt at Eden Hazard fikk æren av å score Belgias siste mål i VM for denne gang. Etter 2-0-seieren i semifinalen i VM tuslet belgierne rundt på gressmatta mens de ventet på premieseremonien. Selv om bronsevinnerne sikkert var fornøyd med seier over England, bar ansiktene deres preg av at de burde ha spilt kampen på søndag med VM-trofeet på spill. Eden Hazard er sulten på suksess.

Frem og tilbake er akkurat like langt

Det er en spiller Manchester United manager Jose Mourinho åpent innrømmet han liker til tross for at det var Louis van Gaal som var ansvarlig for å bringe til Old Trafford.   Etter VM i Brasil i 2014 kom Daley Blind «sammen» med Louis van Gaal da han overtok roret i Manchester United. Vi vet alle hvordan det gikk, Mourinho har vært dyktig til å minne oss om det. Nå ser den siste fra van Gaal eraen å være på vei ut døra. 28 år gamle Daley Blind blir likt fordi han kan benyttes i mange roller, noe som de fleste klubber har behov for.

Disse så VM i fotball i Tromsø sentrum i dag

I dagens VM-kamp mellom Belgia og England ble det 2-0 til Belgia. Dette mente folket om hvem som burde gått av med seieren

Merkelig detalj skaper storm

Danny Rose (28) spilte med gjennomhullede sokker da England tapte 2-0 for Belgia i bronsefinalen.
Les mer om:

Meunier og Hazard ga Belgia VM-bronse med 2-0 over England

Thomas Meunier var utestengt i semifinalen, men revansjerte seg med tidlig scoring da Belgia slo England 2-0 i bronsekampen og tok sin første VM-medalje.
Les mer om:

Spillerbørsen: – En nytelse å se på

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen gir deg vurderingene av spillerne etter VMs bronsefinale mellom Belgia og England.
Les mer om:

VM-bronse til Belgia. Trist slutt for Kane

Er toppscorer i VM med seks mål. Men leverte en svak forestilling da Belgia slo England 2-0 i bronsefinalen.
Les mer om:

Belgia snøt England for bronsen

Belgia ble rett og slett for sterke for England i bronsefinalen i VM. Belgia vant 2-0 og snøt England for bronsemedaljene i Russland.
Les mer om:

NRK-ekspert om Englands VM: – De har overprestert

England har slått Tunisia, Panama og Sverige. Men i bronsekampen mot Belgia ble det bråstopp.