Nyheter om England


Sjantigutter i vinden, gjør det bra i USA og England

Sjantier er i vinden som aldri før, og det merker Storm Weather Shanty Choir fra Stord.
Les mer om:

Solskjær senker ikke akkurat forventningene til Amad Diallo

18-åringen ble signert i sommer, har så og si ikke spilt for Atalanta siden manageren skjønte at han ikke kunne regne med høyrevingen etter nyttår, kom til Manchester og et delvis koronanedstengt England i januar. Med denne oppkjøringen forventer ikke så mange at Diallo kommer til å ha noen rolle hos United denne sesongen. Men Solskjær er ikke i tvil om hvilken spillerkapasitet de har hentet inn fra Serie A.

Bayern München i ferd med å miste sitt største talent til en av Premier League-gigantene

Forrige sesong gikk alt på skinner etter at Nico Kovac ble sendt på dør. The Treble ble et faktum for Hansi Flick og gjengen, og alt så ut til å fortsette opp i skyene. Så begynte spillere å føle seg lite elsket. Thiago Alcantara hadde det som plommen i egget, men fikk tydeligvis et anfall av prematur 30-års krise. Overgangen til Liverpool ble et faktum forrige høst. David Alaba syntes han fortjener lik betaling som Robert Lewandowski etter forrige jubelsesong der han spilte en av hovedrollene hos Bayern, noe som fikk Oliver Kahn og Karl-Heinz til å sette på bremsene.

Her slipper Leine med skrekken: – Føltes som den var knekt rett av

Kristine Leine (24) puster lettet ut etter smellen mot Arsenal i helgen. Den norske midtstopperen har imponert i England, men har ikke hørt fra landslagsledelsen på lang tid.
Les mer om:

Riise ny England-trener

Hege Riise (51) er ny trener for de engelske fotballkvinnene. 51-åringen har signert en kortidsavtale og vil etter oppholdet i England overta J19-landslaget.
Les mer om:

Hver tredje utskrevne covid-pasient i England blir innlagt på nytt – en åttendedel av dem dør

Sjansen for å ha behov for et nytt sykehusopphold etter å ha blitt friskmeldt av covid-19 og utskrevet er over 30 prosent høyere sammenlignet med andre pasienter innlagt av andre årsaker.
Les mer om:

Hver tredje utskrevne covid-pasient i England blir innlagt på nytt – en åttendedel av dem dør

Sjansen for å ha behov for et nytt sykehusopphold etter å ha blitt friskmeldt av covid-19 og utskrevet er over 30 prosent høyere sammenlignet med andre pasienter innlagt av andre årsaker.
Les mer om:

Hver tredje utskrevne covid-pasient i England blir innlagt på nytt – en åttendedel av dem dør

Sjansen for å ha behov for et nytt sykehusopphold etter å ha blitt friskmeldt av covid-19 og utskrevet er over 30 prosent høyere sammenlignet med andre pasienter innlagt av andre årsaker.
Les mer om:

BBC: Riise kan bli vikartrener for England

De engelske fotballkvinnene trenger en trenervikar i OL etter at det ble klart at Phil Neville går av. BBC holder Hege Riise (51) som en av favorittene.
Les mer om:

Sky: Riise tar over England

Hege Riise tar over Englands fotballandslag for kvinner. Det melder Sky Sports. Det skal være snakk om en midlertidig løsning, ettersom Phil Neville har forlatt laget, mens erstatter Sarina Wiegman tar over først etter OL. Sky melder at ansettelsen skal bli bekreftet innen ett til to døgn.

Plutselig står ikke telefonen stille for Manchester United spiss Odion Ighalo

Det er bare noen få dager igjen av låneavtalen for Odion Ighalo. Manchester United hadde meget god bruk for spissen da de for litt under et år siden hentet han fra Shanghai Greenland Shenhua. I løpet av debutsesongen i United hadde spissen hyppig spilletid og spilte totalt elleve kamper i Premier League. Les: Barcelona keeper Neto er ferdig med å spille andrefiolin I årets sesong har ikke Ighalo fått like stor tillit av manager Ole Gunnar Solskjær og har bare spilt en kamp i Premier League denne sesongen.

Graham Potter kjempet igjennom ny kontrakt med energisk høyreback

20 år gamle Tariq Lamptey for forlot Chelsea sin ungdomsavdeling for et år siden har et energinivå som er skremmende for oss vanlige mennesker. – Høyrebacken gir absolutt alt hele tiden, nå kommer belønningen. Brighton manager Graham Potter har til tross for at klubben har begrenset med økonomi kjempet igjennom en kraftig lønnsøkning sammen med forlengelsen av kontrakten som ble presentert i dag. Tariq Lamptey har signert en en forlengelse frem til sommeren 2025. – Forlengelsen blir trolig selv om vi bare skriver 17 januar blir Brightons beste investering i år.

Ferdig med Chelsea og 100% ferdig med Frank Lampard

AC Milan koser seg på toppen av Serie A hele tre poeng foran Juventus som ikke helt svinger som normalt om dagen. – Selv om det går bra er slitasjen stor for manager Stefano Pioli sine spillere stor, derfor er det flere som er på vei inn portene på San Siro allerede i vinter. En lagdel som virkelig trengs å fikses i følge alt av italienske fotballeksperter er forsvaret. 23 år gamle Fikayo Tomori har vært i Chelsea siden han var syv år gammel, men nå er tiden på Stamford Bridge snart over. Forsvarsspilleren og manager Frank Lampard har ikke funnet tonen.

FHI vurderer nye Brasil-råd

Flere nye varianter av coronaviruset er påvist i Brasil. Frykten er at disse er enda mer smittsommere enn variantene fra både England og Sør-Afrika.
Les mer om:

Legger opp og blir manager

Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller. Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider. Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.
Les mer om:

Fernandes månedens PL-spiller

Manchester Uniteds portugisiske midtbanestjerne Bruno Fernandes er kåret til månedens spiller i Premier League for desember, melder SkySports. Det er fjerde gang siden overgangen fra Sporting Lisboa til Manchester United i januar i fjor at Fernandes blir månedens spiller i England. 26 år gamle Fernandes scoret tre mål på sine seks Premier League-kamper i desember. Hans scoret to av målene i 6-2-seieren over Leeds og ett mål i 2-2-kampen mot Leicester på Boxing Day. Aston Villa-manager Dean Smith ble kåret til den beste manageren for desember.

Gareth Bale må trolig børste støvet av sin engelsk-spanske lommeparlør

The Times slår stor opp i dag at Gareth Bale ikke får bli i Tottenham etter at hans låneavtale fra Real Madrid går ut etter sesongen. Manager Jose Mourinho er ikke sinna, men veldig skuffet over at Wales store sønn driver og skader seg hele tiden. Mønsteret fra Real Madrid fortsatte etter returen til England, småskader, varierende form og vanskelig dialog gjør at Tottenham vil sette punktum for sitt forsøk. – Det er ingen tvil om at Gareth Bale i form er en av verdens aller beste spillere, det er bare trist at det er langt mellom høydepunktene.

Våknet brått opp fra drømmen om Manchester United

Sommeren 2019 sikret Atlético Madrid seg den den engelske høyrebacken Kieran Trippier fra Tottenham for 22 millioner euro. Manchester United kjenner godt til Trippier, både fra perioden i Tottenham og det faktum han var en del av Manchester City sin ungdomssatsning. Manager Ole Gunnar Solskjær trenger mer å spille på i forvaret og hadde den erfarne forsvarsspilleren høyt oppe på sin liste i vinter. – Nå er han imidlertid uaktuell i dette overgangsvinduet og det har ingenting om hva Kieran Trippier leverer med fotballsko på beina.

Kan cashe inn stort på Philip Zinckernagel

Det må være litt irriterende oppe i all jubelen i Bodø at de mistet Eliteseriens beste til Watford helt uten å få betalt. – Bodø/Glimt forsøkte å forlenge kontrakten med deres danske superstjerne, men 26 åringen ville ut i verden noe som er fullt forståelig. Vi har lett for å overdrive hva det vil si å være best i Norge, men faktum er at de største Eliteserielagene sender flere ut til store klubber i Europa, nå enn for få år siden.

Takker nei til medalje fra Trump

Sjeftrener for New England Patriots Bill Belichick er tildelt Medal of Freedom, USAs høyeste sivile utmerkelse. Den takker han nå nei til. Årsaken er angrepet på den amerikanske nasjonalforsamlingen i forrige uke, som ble oppildnet av president Donald Trumps grunnløse anklager om valgjuks, melder CNN.
Les mer om:

NFL-trener takker nei til fortjenstmedalje fra Trump

Sjeftrener for New England Patriots Bill Belichick er tildelt Medal of Freedom, USAs høyeste sivile utmerkelse. Den takker han nå nei til.
Les mer om:

Jadon Sancho har hatt det veldig vanskelig

Det er alltid fint å snakke ut om tingene, man man bør kanskje holde det unna media. Borussia Dortmund-vingen Jadon Sancho har hatt en vanskelig sesong etter overgangen til Manchester United gikk i vasken. Manchester United ønsket å lande en av de mest talentfulle engelske angripere og etter å ha forsøkt i et år å lande en avtale med den tyske storklubben da de opp i september. Les: Verdens rikeste klubb løser Manchester United sitt Paul Pogba problem Manchester United var villig til å betale 100 millioner pund, mens Borussia Dortmund krevde 120 millioner.

Inspirasjoner: Claudia Scott velger Alf Prøysen

Claudia Scott hadde sine første leveår i England. Da hun flyttet til Norge var det én person som inspirerte henne mer enn alle andre: Alf Prøysen - og det var takket være Barnetimen. Innlegget Inspirasjoner: Claudia Scott velger Alf Prøysen dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Pinlig sjokktap

Leeds er ute av FA-cupen, etter å ha blitt ydmyket av Crawley fra nivå fire i England. Tapet vekker oppsikt.
Les mer om:

Leeds tapte klart mot nivå fire-lag

Crawley Town, som til vanlig spiller på nivå fire i England, var vertskap da Leeds United kom på besøk for å spille tredje runde i FA-cupen. Leeds skulle ta seg enkelt videre i cupen, men Crawley hadde andre planer. Etter at lagene hadde gått til pause på stillingen 0-0, så viste Crawley null respekt for Premier League-laget etter pause og scoret hele tre mål på 20 minutter. Leeds klarte ikke å få hull på byllen og dermed var cupbomben et faktum. Crawley slo Leeds 3–0 og tok seg med det videre i den tradisjonsrike cupen.
Les mer om: