Nyheter om England


Markus Henriksen bestemte seg i tolvte time

Det ser ut til at tilværelsen som utenlandsproff er over i denne omgang for den norske landslagspilleren Markus Henriksen. – 28 åringen er klubbløs etter et for å si det forsiktig helt jævlig år i England. Tiden som utenlandsproff startet veldig bra, i 2012 solgte Rosenborg Henriksen til nederlandske AZ, etter fire år gikk ferden videre til engelske Hull hvor han også etter et låneopphold fikk fast kontrakt og etter hvert kapteinsbindet.

– Det er mye snobberi rettet mot Solskjær

Eksperter mener Ole Gunnar Solskjær får ekstra mye motbør i England fordi han kom til Manchester United uten en tung manager-CV.

Sky News: Smittetrykket i England øker kraftig

Antallet som anslås å ha hatt corona i England forrige uke, var nesten dobbelt så høyt som uken før.
Les mer om:

Nær dobling av smittede i England

Nå bekrefter helsetoppene i alle landene i Storbritannia at en andre bølge av virussmitten har inntatt landet.
Les mer om:

Hollywood-stjerner vil spytte inn millioner i britisk fotballklubb

Wrexham lever en alt annet enn glamorøs tilværelse på nivå fem i det engelske ligasystemet. Nå kan imidlertid klubben få et løft dersom skuespillerstjernene Ryan Reynolds og Rob McElhenney kommer i mål med sin plan om å kjøpe seg opp i klubben. Utenlandske eiere er ikke noe nytt i engelsk fotball, men atskillig mer uvanlig er det at de har Hollywood-bakgrunn. På egne nettsider bekrefter medlemseide Wrexham at det nå åpnes for at utenforstående kan kjøpe seg inn i klubben.

Filmstjerne vil spytte inn penger i walisisk fotballklubb

Den walisiske fotballklubben Wrexham kan overraskende få to profilerte Hollywood-skuespillere tungt inn på eiersiden.Wrexham lever en alt annet enn glamorøs tilværelse på nivå fem i det engelske ligasystemet.

Leeds har i ekspressfart hentet erstatter etter å ta tapt racet for Josko Gvardiol

Real Sociedad har kunngjort at de har nådd enighet om å selge midtstopperen Diego Llorente til Leeds United. I en offisiell uttalelse bekreftet den baskiske klubben 27-åringens salg til Leeds og ønsket ham alt godt. Leeds vil betale et beløp på 18 millioner euro for Llorente, som fem ganger har spilt på det spanske landslaget.

En svak forestilling av Norge

Ullevaal (Sporten) ( Norge – Wales 1-0) Norges fotballjenter var ikke på sitt beste, men tok en kneppen seier i kampen mot Wales. Og vil være klar med seier i neste kamp.Norge spilte på nasjonalarenaen uten tilskuere. Det tok litt tid for de norske fotballjentene , begynte å spille fotball. Det virket som om at dem var preget av at de ble spilt for ett tomt Ullevaal Stadion i EM-kvalifiseringskampen mot Waliserne. Det var to lag som helt klart hadde gjort hjemmeleksene godt i forkant av oppgjøret. Norge kom seg etterhvert og tok ledelsen i oppgjøret.

Sjøgren sender sine beste kvinner ut på Ullevaal-gresset til EM-kval mot Wales

Endelig er det tid for det norske damelandslaget sin tur til å spille fotballlandskamp. Kvinnefotballen på internasjonalt nivå er endelig tilbake igjen. Alt av kvinnefotball ble stoppet da covid-19 gjorde sitt inntog, men nå er vi omsider i gang igjen. Sist Norges kvinnelandslag var samlet var under Algarve Cup i Portugal i begynnelsen av mars. Da røyk de ut mot Tyskland i semifinalen. Wales spilte sist kamp 06. mars. Da vant de 2-0 i en vennskapskamp mot Estland.Lagene er halvveis i gruppespilletDe fleste lagene i gruppen er halvveis spilt, og Norge topper gruppen med fire poeng.

En annerledes fotballhøst

Mens noen forbinder høsten med turgåing i marka og kaldere temperaturer, forbinder fotballfans det stort sett med at alle de store fotballigaene kommer i gang med sine nye sesonger. Vanligvis er de fleste i gang i løpet av sensommeren i august, mens i år har alt naturlig nok blitt litt annerledes. Snart er derimot alle de største ligaene i gang igjen. Masse kamper i en fullstappet kalender For de som liker mye fotball på TV, kommer denne sesongen utvilsomt til å bli svært underholdende og fartsfylt.

La Gazzetta: Game over for dansk stjernespiller

Det blir vanskeligere og vanskeligere å se for seg at Christian Eriksen, vil komme til å spille en stor rolle i Inter. I første halvdel av sesongen klarte ikke dansken å spille seg til fastplass på laget i det hele tatt, og nå er klubben bare en medisinsk sjekk og en signatur fra å presentere en ny mann på midtbanen – i motsetning til Eriksen, er han trener Antonio Contes «drømmesignering» vil skal selvsagt frem til, nyanskaffelse Arturo Vidal.

En stjerne er født, se opp Tyskland.

Hvem skulle tro for noen år siden at Sørloth skulle ende i en av Europas mest spennende klubber. Leipzig i Tyskland er ikke veldig godt likt, men de har eier som driver klubben fantastisk og de satsert ungt men ekstremt spennende. Spennende trener Leipzig har kanskje Europas mest interessante unge trener også. Nagelsmann er pådriveren bak kjøpet av Sørloth og dette er meget gode nyheter for den unge trønderen.

Endelig videofornuft i England: Så enkelt VAR det!

Museumsvoktere fikk unødvendig ammunisjon av hvordan Premier League anvendte VAR forrige sesong. Men nå bør diskusjonen om videobildenes verdi være parkert for godt.

Ståles skjebneuker

I skyggen av etterlengtet norsk suksess i europacuper og Premier League-start i England, er Ståle Solbakken inne i noen av de mest avgjørende dagene av sin suksessrike, danske trenerkarriere.

Kvinnefotballens engelske revolusjon: – Blir jeg ikke bedre nå, da blir jeg det aldri

Nå flytter kvinnefotballens store stjerner til England.
Les mer om:

Kvinnefotballens engelske revolusjon: – Blir jeg ikke bedre nå, da blir jeg det aldri

Nå flytter kvinnefotballens store stjerner til England.
Les mer om:

Kristoffer Ajer rekker ikke kampen mot Bodø/Glimt

Vi som vet alt har regnet med at Kristoffer Ajer blir hentet av sin gamle sjef Brendan Rodgers til Leicester, men nå ser det ut til at det kommer en mye mer spektakulær overgang. Sky Italia skriver at AC Milan skraper på døra og vil ha Celtics beste forsvarer. Etter at Rodgers da han ledet Celtic ga Ajer rådet om å benytte sin posisjon som sentralforsvarer til å tenke angrep har det «tatt av» for nordmannen. Sky melder at AC Milan har speidere på plass og sender folk som skal starte forhandlinger om Kristoffer Ajer overgang.

Tromsø-gutta imponerer i England - sjekk reaksjonene fra sosiale medier

George Lewis (20), Bryan Fiabema (17) og Isak Hansen-Aarøen (16) med hver sin opptur på balløya.
Les mer om:

Tromsø-gutta imponerer i England - sjekk reaksjonene fra sosiale medier

George Lewis (20), Bryan Fiabema (17) og Isak Hansen-Aarøen (16) med hver sin opptur på balløya.
Les mer om:

Fotballen ble grunnlagt på en pub

Hvis fotballspillets oppfinnere kunne fulgt med når moderne verdensmesterskap spilles, ville de ristet på hodet. For spillet minner ikke mye om idretten de grunnla en høstdag i 1863.Alle store sivilisasjoner, fra kineserne til de gamle grekerne og aztekerne, løp rundt og sparket til en ball. Men idretten kunne knapt kalles fotball, til det var spillet altfor kaotisk og voldelig.Et godt eksempel er middelalderens England. Der var ikke fotball en sport for 22 spillere fordelt på to lag – i stedet løp hele landsbyer etter ballen på et åpent jorde.

Tilbake i England, lykkelig over å slippe manager Rudi Garcia

Det franske Lyon manageren Rudi Garcia er mer arrogant enn det som er vanlig i Frankrike og det sier en god del. Den tidligere Chelsea stjernen Bertrand Traore hadde en vanskelig periode og fikk overhodet ikke støtte fra sin manager som blant annet fortalte pressen han var usikker på om det var verdt det å hjelpe han «tilbake». Det er en gledens dag for Bertrand Traore som har fullført overgangen til Aston Villa og Lyon er sikkert fornøyde de også. Avtalen er verdt opp til 20,6 millioner euro.

Åge Hareide bruker sin stjernestatus for å hente hjem landslagsspiller

For de som er i tvil, det er i Bodø det skjer, ikke bare har de Norges desidert beste fotballag, det bygges en helt ny bydel, kulturhus i milliardklassen og infrastruktur rustes kraftig. Den nye hovedtreneren til Rosenborg Åge Hareide vet det trengs ekstraordinært hard arbeid å få Trondheim til å bli Norges fotballhovedstad igjen. Bodø/Glimt har i praksis sikret seg seriegullet, etter 17 kamper har de 47 poeng, 13 poeng foran Molde på andre. Rosenborg er ute av gullkampen nede på fjerdeplass med 29 poeng.

Van Morrison protesterer i sterke ordelag mot koronaregler – på tre nye sanger

– Jeg forteller ikke folk hva de skal gjøre eller tenke, regjeringen gjør en god jobb med det allerede, sier Van Morrison i uttalelsen der han kunngjorde låtene som er i vente. – Det handler om valgfrihet. Jeg mener folk skal ha rett til å tenke selv. Det er særlig i sangen «No More Lockdown», som han utgir 23.

Mason Greenwood skulle aldri vært på samlingen som endte i kaos og karantene

Hadde det vært opp til Ole Gunnar Solskjær skulle Greenwood aldri endt opp med å ha dame på rommet under landslagssamlingen. United-managageren hadde ikke planer om å ha låse inn 18-åringen på hotellrommet, men ba innstendig Gareth Southgate om å la tenåringen få slippe turen. Du takker ikke nei når du blir kalt inn til debut på det engelske landslaget.

Solskjær kom for sent, Manchester United mistet høyrevingen som matcher Sancho

Jadon Sancho viste veien ut av balløya. Nå returner (kanskje) den engelske vingen noen år eldre enn ved avreisen fra Manchester med en markedspris på rundt 1,3 milliarder kroner. Noni Madueke akter å gjøre det samme. Madueke forlot Tottenham i 2018. Denne sesongen blir den første hele på seniornivå for 18-åringen. Målet er å kopiere Sanchos gjennombrudd hos Dortmund i 2018/19-sesongen. Les: Sørloth enig med RB Leipzig -I England er det veldig vanskelig for unge talenter å få plass på førstelaget, spesielt hos de større klubben.