Nyheter om Engebråten


Oilers lekte seg med redusert Storhamar

Stavanger Oilers hadde få problemer med å slå Storhamar, som var uten mange viktige spillere, i den første kampen i NM-finalen i ishockey. Hjemmelaget vant 6-0. Storhamar stilte til kamp uten Andreas Øksnes, Sander Vold Engebråten, Martin Rønnild, Jacob Lundell Noer, Jonas Djupvik Løvlie og Mikael Zettergren. Det reduserte mannskapet var aldri i nærheten av seier og leverte fra seg 22 avslutninger mot Oilers' 41. (NTB)

– Det var skremmende å se

Storhamar-spiller Sander Vold Engebråten opplevde lagets prestasjoner som bekymringsverdige, men han tvilte aldri på at det ville snu. Nå tror han Storhamar blir norgesmestere.

Storhamar knuste Vålerenga – klar for NM-semifinale

Storhamar er klar for semifinalen i ishockey-NM etter 5-1 over Vålerenga. Simen André Edvartsen (2), Sander Engebråten, Jakob Lundell Noer og Eirik Salsten scoret for vertene i et «mætt fjøs» i Hamar OL-amfi med 6534 frammøtte. Sebastian Johansen satte gjestenes trøstemål. – Vi har slitt i hele år, men det å møte Vålerenga ser ut til å ha vekket noe ekstra i oss, sier Storhamar-profil Patrick Thoresen til TV 2. – Å slå Vålerenga er alltid gøy. Interessen rundt disse kampene har vært kjempestor. Det er første gang jeg er med på et sluttspill mot Vålerenga.

Tur-influenserne fra Nordre Aker har skrevet bok: – En av oss bare elsker å være ute, den andre jobber med saken

Siri Vilberg og Stian Hallén ble kjærester på Engebråten ungdomsskole for omtrent 15 år siden, og i 2016 forelsket de seg i naturen i Troms. Nå kommer boka.

Vanvittig snuoperasjon av Storhamar: – Kunne ikke blitt bedre

Patrick Thoresen og Storhamar lå under 1–3 før tredje og siste periode i kvartfinalen mot Vålerenga i NM-sluttspillet i ishockey, men kriget seg tilbake og vant etter en ellevill snuoperasjon. 19 år gamle Sander Engebråten satte punktum på 4–3. – Det var noen dårlige involveringer av meg i målene imot, så at jeg kunne sette den siste der, det kunne ikke blitt bedre. Litt flyt må man ha, sier Engebråten til TV 2. Dermed leder Storhamar 3–2 i best av sju kamper foran onsdagens sjette oppgjør.

Kongshaug på 3.-plass etter første dag i Vikingskipet

Peder Kongshaug ligger på 3.-plass i sammendraget etter første dag av allround-VM skøyter i Vikingskipet. Sander Eitrem leverte en god VM-debut. Kongshaug leverte på 500 meter der han gikk inn til delt 2.-plass på tiden 36,40. Det var like bra som japanske Riku Tsuchiya, men 28 hundredeler svakere enn Dmitrij Morozov fra Kasakhstan. Kongshaug tok OL-gull i lagtempo nylig, men viste lørdag at han også har muligheter på distanse. På 5000-meteren slo han amerikanske Emery Lehman i paret og havnet på 9.-plass med tiden 6.24,74. Han har 2,51 tidspoeng opp til ledende Patrick Roest.

Engebråten mister skøyte-VM med koronasmitte

Hallgeir Engebråten mister verdensmesterskapet på skøyter på hjemmebane med koronasmitte, melder Skøytelandslaget på Instagram. Allround-VM starter til helgen på Hamar, men det går uten Engebråten, som vant bronse på 5000 meter i OL i Beijing i februar. Engebråten testet positivt på en PCR-test torsdag ettermiddag, ifølge VG, som omtalte saken først. Kristian Ulekleiv kommer inn som reserve for Engebråten. Peder Kongshaug og Sander Eitrem er de to andre norske herrene som skal delta i mesterskapet.

VM uten Sverre Lunde Pedersen

Neste helgs allround-VM i Vikingingskipet går uten Sverre Lunde Pedersen. Han mislykkes i et uttakingsløp i Stavanger i helgen. Søndag sto både 1500-meter og 5000-meter på programmet for Lunde Pedersen under stevnet i Sømarka Arena. På 1500 meteren havnet han på 2. plass bak Peder Kongshaug, mens det ble 3.-plass på 5000 meteren bak Sander Eitrem (6.31,83) og Peder Kongshaug (6.37,73). Tiden 6.43,19 holdt ikke til VM-deltakelse. – Jeg kjente at jeg var helt ferdig etter 1500-meteren. Det var ingenting å gå med på 5000-meteren.

Hylles av lagkameratene: – Sverre er mitt forbilde

Peder Kongshaug (20) og Hallgeir Engebråten (22) er begge mektig imponert over veteranen Sverre Lunde Pedersen (29).

Norsk gull på lagtempoen i skøyter

Hallgeir Engebråten, Sverre Lunde Pedersen og Peder Kongshaug gikk inn til gull i lagtempofinalen i skøyter mot ROC tirsdag. Norge forsvarte sitt gull.

Norsk gull på lagtempoen i skøyter

Hallgeir Engebråten, Sverre Lunde Pedersen og Peder Kongshaug gikk inn til gull i lagtempofinalen i skøyter mot ROC tirsdag.

Skøyter: Det norske lagtempolaget til finale – møter ROC i gullduell

Hallgeir Engebråten, Sverre Lunde Pedersen og Peder Kongshaug klare for finale på lagtempoen i skøyter i OL. I finalen møter de ROC.

Skøyter: Det norske lagtempolaget til semifinale

Hallgeir Engebråten, Sverre Lunde Pedersen og Peder Kongshaug tok seg greit videre til semifinale på lagtempoen i OL. De noterte også den beste tiden.

Noreg klar for semifinale i lagtempo

Noreg er klare for semifinale i lagtempo på skøyter. Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen slo USA i samløp, og var også klart føre Russland, Nederland og Canada. – Det var solid. Ganske vondt, men sånn skal det vere. Vi gjør et bra løp, så eg trur vi har enda meir inne. Vi rotar litt på slutten, sa Kongshaug til NRK. – Det var litt rusk undervegs, særleg på dei to siste rundane. Vi var stive og slitne.

19-åringen skaffet bronsehelten OL-plassen: – Utrolig stolt

Hallgeir Engebråten (22) gikk sitt livs løp og tok bronse på 5000 meter. En helt annen norsk skøyteløper var grunnen til at Norge i det hele tatt hadde OL-plass på distansen.
Les mer om:

Skøyter: OL-bronse for Hallgeir Engebråten på 5000 meter

Hallgeir Engebråten (22) fortsetter å imponere og skøytet inn til bronse på 5000-meteren i Beijing-OL søndag. Svenske Nils van der Poel vant gull.
Les mer om:

OL-debuterte med bronse

Hallgeir Engebråten (22) fortsetter å imponere og skøytet inn til bronse på 5000-meteren i Beijing-OL søndag. Svenske Nils van der Poel vant gull.
Les mer om:

Engebråten slo til med karrierens beste løp - gikk inn til OL-medalje

BEIJING (VG) Hallgeir Engebråten (22) slo til med tiden 6.09.88 på herrenes 5000 meter på skøyter. Den enorme prestasjonen holdt til bronse. Ingen kunne gjøre noe med Nils van Der Poel (25), som satte olympisk rekord.
Les mer om:

Fra «katastrofehøst» til OL-medalje: – Dette var ikke i våre tanker

Hallgeir Engebråten (22) var milevis bak de beste i høst. I dag sjokkerte han både seg selv og ekspertene da han gikk inn til OL-bronse på 5000 meter.
Les mer om:

Fra «katastrofehøst» til OL-medalje: – Dette var ikke i våre tanker

Hallgeir Engebråten (22) var milevis bak de beste i høst. I dag sjokkerte han både seg selv og ekspertene da han gikk inn til OL-bronse på 5000 meter.
Les mer om:

OL-bronse til norsk skøytesensasjon: – Dette var en bombe

Hallgeir Engebråten (22) sjokkerte både seg selv og ekspertene da han gikk inn til OL-bronse på 5000 meter søndag.
Les mer om:

Engebråten slo til med karrierens beste løp - gikk inn til OL-medalje

BEIJING (VG) Hallgeir Engebråten (22) slo til med tiden 6.09,88 på herrenes 5000 meter på skøyter. Den enorme prestasjonen holdt til bronse. Ingen kunne gjøre noe med Nils van der Poel (25), som satte olympisk rekord.
Les mer om:

Jubler for at utvidelsen av skolen fremskyndes

Et flertall av bystyrepartiene vil nå reversere utsettelsen av nybygget på Engebråten ungdomsskole. Samtidig skal det tas en ny vurdering av behovet for Frysja skole – slik at den kanskje kan komme inn i skolebehovsplanen for neste tiårsperiode likevel.
Les mer om:

Engebråten vant OL-testløp

Skøyteløper Hallgeir Engebråten viste lovende tendenser i et testløp før OL i Kina settes i gang neste uke. 22-åringen vant nemlig 3000 meter-løpet i OL-arenan mandag. Engebråten gikk inn til tiden 3:40.60, som også er personlig rekord.
Les mer om:

Tok historisk norsk skøytemedalje

Hallgeir Engebråten skrev seg inn i historiebøkene under EM enkeltdistanser i Heerenveen. Det ga ham også plass i OL.
Les mer om:

Mest lest siste uke