Nyheter om Energi


Fredrikstad Energi hyrer stort advokatfirma for å stoppe innsyn i bonusavtaler

«Vi vil selvsagt følge offentlighetsloven». Det skrev styreleder i Fredrikstad Energi, Terje Moland Pedersen nylig i FB. Få dager senere snur selskapet seg rundt og henter inn en advokat som hevder at Offentlighesloven ikke gjelder i Fredrikstad Energi.

– Tønsberg har alltid hatt en fin energi, men da bommene kom ble den mørk og ubalansert

Trond mener bomringen vil føre til kollektiv depresjon på andre siden av fjorden og trekker fram Tønsberg som skrekkeksempel.
Les mer om:

Høyre har tatt varslerne på alvor, er dypt bekymret for Fredrikstad Energi

Njål Benkestoch Kjølholdt Gustavsen svarer Steinar Kleiven som i sitt innlegg skrev at han gjerne vil ha nytt styre i Fredrikstad, men han kan ikke se hvilket parti han skal stemme på.

Lover «masse energi, blod, svette og tårer – og litt magi»

Iceland Airwaves går av stabelen onsdag 7. til lørdag 10. november. I tillegg til internasjonale tungvektere (blant annet kritikerroste Blood Orange og The Strokes-vokalist Julian Casablancas sitt sideprosjekt The Voidz) og det meste som rører seg av musikalske islendinger, er det flere norske navn som skal få vist seg frem foran et internasjonalt publikum i Reykjavík. Opprinnelig kunne man finne åtte norske artister og band på plakaten; Aurora, Cashmere Cat, Fieh, Philip Emilio, Pom Poko, Smerz, Tuvaband og Sassy 009.

Er FEAS «lekegrind» for toppledelsen i Fredrikstad kommune?

Roar Julsen og Kjell Bjørndal slår seg ikke til ro med styreleder Terje Moland Pedersens forsikring om at det ikke er krise i Fredrikstad Energi AS: – Vi kan vanskelig se at FEAS har noen lett vei ut av uføret.

Stiller ut på messe i Tyskland

Ibestad-firmaet Polar Energi har enorm tro på teknologien de utvikler.
Les mer om:

Idar Sønstabø ordførarkandidat for KrF i Bjerkreim

Etter sist valperiode sa Idar Sønstabø takk for seg i lokalpolitikken og har sidan konsentrert seg fullt og heilt om jobben som administrerande direktør i Dalane energi. Til kommunevalet neste er han tilbake - som Bjerkreim KrF sin toppkandidat.

Bekymret for Fredrikstad Energi: – En svært alvorlig situasjon som krever øyeblikkelig handling

Bjørnar Laabak og Eva Kristin Andersen, begge Frp, er sterkt bekymret for Fredrikstad Energi. Til bystyrets møte torsdag har de mange kritiske og alvorlige spørsmål til ordfører Jon-Ivar Nygård.

Vil ta opp saken i bystyret: - Har kundene betalt for mye for å få levert strøm i Fredrikstad?

Trond Svandal fra Venstre reiser nå spørsmålet om noen av oss har betalt for mye for å få levert strøm gjennom nettet til Fredrikstad Energi.

Se hvem som var på yogafestival med Bertine Zetlitz!

Bertine Zetlitz var på sin første tur til Sørumsand. – Det er veldig god energi her, og dette var veldig gøy. Det er morsomt at mange er så interessert i yoga her, forteller Bertine Zetlitz til Indre Akershus Blad. Heidi Thorkildsen innrømmet at hun syntes det var så vakkert da Bertine sang at hun ikke klarte å holde tårene tilbake. Bertine innrømmer at det er Ikke så ofte hun synger mens hun instruerer i yoga, men noen ganger mot slutten av timen gjør hun det hvis det føles riktig. – Musikk og yoga hører sammen, sier hun med et smil.

Har milliardverdier som kan brukes til skole og veier i Østfold – men frykter at pengene «fordufter»

Østfold fylkeskommunes milliardverdi i Østfold Energi skal overføres til storfylket Viken. I Buskerud får kommunene aksjene og energiutbyttet – og urettferdigheten skaper sterke reaksjoner.

Har fått fire millioner kroner til å lage system som skal hjelpe deg å velge grønn strøm

– Om du hadde fått velge, ville du valgt å få strøm som er produsert fra kull, kjernekraft eller vannkraft? De aller fleste ville jo valgt det siste. Og det er dit vi skal. Vi skal få forbrukerne til å ville velge fornybar energi.
Les mer om:

Sogn og Fjordane vann kamp om kraftmilliardar

Sogn og Fjordane kan behalde kraftmilliardane sine sjølv når dei går inn i det nye fylket Vestland. Generalforsamlinga i Sogn og Fjordane Energi (SFE) har òg sagt nei til å gå saman med BKK og Hydro om eit nytt, felles selskap for kraftproduksjon på Vestlandet.
Les mer om:

Sogn og Fjordane vann milliardkamp

Sogn og Fjordane kan behalde kraftmilliardane sine sjølv når dei går inn i det nye fylket Vestland. Generalforsamlinga i Sogn og Fjordane Energi (SFE) har òg sagt nei til å gå saman med BKK og Hydro om eit nytt, felles selskap for kraftproduksjon på Vestlandet.
Les mer om:

Mot rettssaker for Dalane Energi

En av de ansatte ved Dalane Energi som først ble nedbemannet, får beholde jobben etter rettsmekling. For to andre tidligere ansatte kan det gå mot rettsak.
Les mer om:

Flashbacks

«Flashdance» gjør 1980-tallsnostalgi med liv og energi.
Les mer om:

Nå starter OBOS byggingen av sitt hittil største vannkraftverk

OBOS Energi starter nå byggingen av sitt hittil største vannkraftverk. I 2020 skal et nytt kraftverk i Herand i Jondal stå ferdig.
Les mer om:

Fredrikstad Energi AS er på ingen måte inne i en krise

Styreleder Terje Moland Pedersen: – Det er riktig at konsernet har et regnskapsmessig underskudd, men ikke at vi har tapt penger. Det er riktig at vi har bedt om økt egenkapital, men ikke fordi vi er i noen krise.

Det er mitt inntrykk at svært sterke krefter har ansett fornybar energi som truende for oljeinntektene

Årets tørkesommer er en mild antydning på hva alle kontinenter vil bli rammet av. Og hvilke tap vi holder på å påføre våre etterkommere.
Les mer om:

Kjører miljøvernere elbil?

Det er mye snakk om bomringer for tiden og mange kjøper elbil, men er storforbrukere av elektrisk energi nødvendigvis gode klimaforkjempere?
Les mer om:

Tidligere rådmann hardt ut mot Fredrikstad Energi – vil ha svar på om konsernsjefen bør gå

Nå kommer spørsmålet om konsernsjef Trond V. Andersen i Fredrikstad Energi bør gå. Det er ingen ringere enn byens tidligere rådmann Roar Julsen som tar opp problemstillingen.

Statsbudsjettet: - Vil ha bedre barnehager og satsing på grønn energi før skattelette

PERSONLIG ØKONOMI: Småbarnsfamilien på Tasta vil heller ha flere voksne i barnehagene, bedre tilrettelegging for syklister og mer penger til kollektivtransport enn noen tusenlapper i skattelettelse.
Les mer om:

Dette klippet fra norsk 3. divisjon går verden rundt

Nå går dette FBTV-klippet fra Selbak Stadion verden rundt, etter at det endelig ble litt fyrverkeri i forbindelse med en fotballkamp på Selbak. – Vi bruker ikke like mye energi på hendelsen som det omgivelsene gjør, konstaterer Selbak-leder Atle Engsmyr tørt.
Les mer om:

Alle vil se gnistregnet på Selbak Stadion – nå går klippet verden rundt

Nå går dette FBTV-klippet fra Selbak Stadion verden rundt, etter at det endelig ble litt fyrverkeri i forbindelse med en fotballkamp på Selbak. – Vi bruker ikke like mye energi på hendelsen som det omgivelsene gjør, konstaterer Selbak-leder Atle Engsmyr tørt.
Les mer om:

Sju spørsmål om mysteriet Fredrikstad Energi A/S

Roar Julsen og Kjell Bjørndal mener informasjonen om situasjonen i Fredrikstad Energi preges av uforstand eller tåkelegging. Les deres konkrete spørsmål til styreleder og ordfører.