Nyheter om Energi


Ber Agder Energi skape distriktsjobber

Eierskapsmelding skal være med å få opp engasjementet.
Les mer om:

Kritiserer eiernes utbyttepolitikk: – Kunne brukt pengene til å kutte ned trær

Huseiernes Landsforbund retter krass kritikk mot utbyttepolitikken til de 30 Agder-kommunene etter vinterens strømkrise for Agder Energi. Evje-ordfører Bjørn Ropstad, som leder det regionale eierskapet, avviser kritikken.

Frevar forsøpler ikke, vi driver hverdagsmagi

Frevar-direktør Fredrik Hellström avviser Ulf Tolfsens påstand om at Frevar er en forurensningsbedrift. – Våre ansatte driver hverdagsmagi, og sørger for at avfall blir til energi eller nye råvarer.
Les mer om:

UiT bruker millioner på fly

UiT Norges arktiske universitet investerer nesten 4,7 millioner kroner, over tre år, på to elfly og forskning knyttet til fornybar energi.
Les mer om:

Infokveld om elbillading og hyttestrøm

Torsdag kveld inviterer Valdres Energi og Kraftriket/Valdres Strøm til temakveld om elbillading og hyttestrøm.
Les mer om:

Vannkraft

Vår fornybare energi.
Les mer om:

Milliardresultat for Skagerak Energi

PORSGRUNN: Skagerak Energi fikk et driftsresultat i 2017 på 1,6 milliarder kroner. En bedring på nesten 30 prosent fra 2016.

Forsterker strøm-forsyningen til Hidra

Både Kystverket og Statens vegvesen har sagt ja til Agder Energi Nett sine planer om sjøkabel til Hidra.

BLÅFROST 2018: Herreminskaper, for en energi!

Movits! gjorde akkurat det de var hentet inn til Blåfrosten for å gjøre. Spille gladmusikk som fikk hele salen til å danse.
Les mer om:

I fakkeltog mot EU-samarbeid om kraftnett

Diskusjonen er preget av myter, mener Energi Norge.
Les mer om:

Agder Energi gikk med 1,2 mrd. i overskudd

Agder Energi oppnådde i 2017 et driftsresultat i henhold til god regnskapsskikk (GRS) på 1936 millioner kroner. Tilsvarende tall for 2016 var 1 812 millioner kroner. Resultat etter skatt (GRS) ble 1237 millioner kroner (2016: 744 millioner kroner).

Ber foreldre advare sine barn

Ved inngangen til vinterferien ber Agder Energi foreldre om å advare sine barn mot strømledninger som henger lavt.
Les mer om:

Knallår for Agder Energi i 2017

1,2 milliarder i overskudd etter skatt er ny rekord for Agder Energi. Spørsmålet er om eierne vil forlange over 900 mill. i aksjeutbytte, som gjeldende reglement tilsier, eller om de vil la selskapet bruke penger på investeringer.

Uimotståelig indie

Bergensbandets debut bobler over av energi og bør nå langt ut over landets grenser.
Les mer om:

Fikk tre over seg - brudd i ryggen

En medarbeider i Sør Aurdal Energi AS fikk et tre over seg under arbeidet med å fjerne treet fra ei høgspentlinje i Begnadalen tirsdag formiddag, et par kilometer nord for Tollefsrud.
Les mer om:

Ap stiller betingelser for å si ja til EUs energimarked, Industri Energi aksjonerer flere steder i landet

Arbeiderpartiet har laget en liste med krav som må på plass for at partiet skal slutte seg til EUs omstridte energibyrå ACER. På torsdag arrangerer fagforbundet Industri Energi aksjoner flere steder i landet mot ACER.

Agder Energi vil bygge sjøkabel

Både Agder Energi og Lyse er medeiere i NorthConnect som søker om anleggskonsesjon for å etablere en sjøkabel mellom Norge og Storbritannia.

Styret sa opp direktøren

Administrerende direktør i Indre Salten Energi, Ole Martin Pettersen, er sagt opp på dagen.

– Nå er alt opp til Agder

RISØR: Helt overraskende ble det holdt et nytt møte mellom eierkommunene i Skagerak og Agder energi tirsdag. Men nå blir det ikke flere møter, med mindre Agder-kommunene kommer eierne i Grenland i møte.

Energisk Kalla øyner gull på favorittdistansen

Charlotte Kalla slo knockout på konkurrentene da hun gikk inn til gull på OLs åpningsdistanse. Nå har hun ekstra energi før favorittdistansen 10 kilometer.
Les mer om:

Advarer mot lavthengende strømlinjer

Mye tung og våt snø fører til at strømlinjer henger farlig lavt flere steder i Agder, som her i Finsland. Agder Energi oppfordrer folk til å holde god avstand, da berøring er livsfarlig.
Les mer om:

Nytt tilrettelagt turområde: Fritt fram for publikum i vindparken

«God tur!» lyder nå helsinga frå Norsk Vind Energi til alle som er nysgjerrige på eit nytt tilrettelagt turområde kort veg frå byen.
Les mer om:

Mange strømløse i Agder-fylkene – som fryktet

Rundt 4.000 husstander var uten strøm på Sørlandet søndag formiddag. Agder Energi hadde på forhånd advart om strømbrudd på grunn av mye våt, tung snø.

Vær forberedt på strømbrudd - det topper seg i ettermiddag

- Vi ber folk ha alternative varmekilder klare. De som trenger det, bør tappe vann. Vi regner med at Aust-Agder rammes i ettermiddag, sier Yvonne Ødegård i Agder Energi.

Mange strømløse i Agder-fylkene – som fryktet

Rundt 4.000 husstander var uten strøm på Sørlandet søndag formiddag. Agder Energi hadde på forhånd advart om strømbrudd på grunn av mye våt, tung snø.