Nyheter om Energi


Design og teknologi

Her får du en god indikasjon på hvordan Audi e-tron quattro vil se ut, samt hvor effektivt den tar vare på energi som normalt går til spille.
Les mer om:

Atletico Madrid gir ikke ved dørene

Et stort varsko for Barcelona og ikke minst Real Madrid. Utviklingen til Diego Simones mannskap og gårsdagens Supercup kamp tyder på at noe har skjedd. La Liga er ikke lenger en kamp mellom 2 lag, men 3. Barcelona var overlegne i forårets La Liga sesong, de ledet igjennom hele sesongen og vant til slutt med 93 poeng, foran Atletico Madrid på andre et godt stykke bak med 79 poeng.

Kjempar for laksen og elva

Det er Silje Lovra som fortel om tantungen sin. Fastklemt laks Sverre hadde sett ein fisk som hadde sett seg fast mellom to steinar i ein pytt. – Det viste seg å vera ein laks. Den var blodig og hadde begynt å mista noko av fargen, fortel Lovra. Dottera, elleve år gamle Alexandra Hauge Lovra, hoppa i badetøyet og fekk på dykkarmaska.

Kjøper sitt eget datterselskap

Indre Salten Energi går inn og kjøper Indre Salten Installasjon.
Les mer om:

Tresamarbeid mot strømbrudd

Agder Energi fremholder at samarbeid med skogbruket skal redusere risikoen for strømbrudd.
Les mer om:

Blir oppfordret av kommunen til å klippe hagehekk før skolestart: – Ikke akkurat kjekt å bruke tid og energi på noe som blir tatt fra deg

Prosjektleder i Statens vegvesen: – På eiendommene der vi har ekspropriert deler av hagen, er det nok vårt ansvar å vedlikeholde.

Nei – de graver ikke til Kina

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune har satt i gang en rekke tiltak for å spare energi. Målet er å kutte kostnadene med 4 millioner i året fra 2020.

Professor slakter Bitcoin: – Sløsing av strøm og meningsløst

– Prisen er kunstig høy, det kreves uforsvarlige mye energi å utvinne Bitcoin dessuten er el-avgiftsfritaket feilslått, mener NHH-professor Gunnar S. Eskeland.

– Han har ikke energi i kroppen, det føles tungt og kraftløst

Sprinttrener Arild Monsen finner ikke ut av hva som feiler Petter Northug. TV 2s langrennsekspert frykter han har trent for hardt på treningssamling med pappa.

Northug står over landslagssamling

Petter Northug står over landslagssamlingen i Steinkjer kommende uke. Langrennsprofilen mangler energi og trener alternativt.

Northug med nytt forfall

Petter Northug står over landslagssamlingen i Steinkjer kommende uke på grunn av mangel på energi.

Står over landslagssamling

Petter Northug står over landslagssamlingen i Steinkjer kommende uke. Langrennsprofilen mangler energi og trener alternativt.

Northug står over landslagssamling - blodprøver ga ingen svar

Petter Northug (32) mangler fortsatt så mye energi etter treningsleiren han var på i Spania i juli at han må stå over landslagets treningssamling i Steinkjer kommende uke.

Selfien: Hun elsker å spise torsk til møsbrømlefsa

Maria (36) digger lettsaltet torsk til møsbrømlefsa, og finner energi på musikkrommet eller hytta.
Les mer om:

Northug trekker seg: - Energiløs og sliten

Petter Northug står over Blinkfestivalen på grunn av mangel på energi, men sprinttrener Arild Monsen bekymrer seg ikke.

Northug trekker seg fra Blink

Petter Northug står over Blinkfestivalen i Sandnes. – Petter har de siste dagene vært lav på energi og kjenner seg ikke i form til å konkurrere, sier landslagstrener Arild Monsen.

Rykker ut til gnist fra strømledninger: – Kan føre til brann

Brannvesen og Skagerak Energi er på vei til stedet for kontroll.

Nær jevnet med jorda

For en knapp måned siden startet rivingen av det gamle bygget til Dalane Energi på Eie. Nå er bygget snart jevnet med jorda.
Les mer om:

Vannkraft kontra vindkraft

Kraft-anken i forbindelse med effektivisering av Herefoss kraftverk fra Herefoss Energi ble avvist av Olje- og energidepartementet med bakgrunn i avslaget fra NVE.
Les mer om:

Hevder rike land presser på for «skitten energi»

En undersøkelse har vist at mens rike land satser på fornybar energi på hjemmebane, går 60 prosent av bistandsmidler til energirelaterte prosjekter i Afrika til fossilt brennstoff. 
Les mer om:

Frykter stans i industrien

LITE VANN: Kraftmagasinene er 20 prosent lavere og snøreservene er 80 prosent lavere enn normalt. – Industrien kan bli sparekua i en kommende kraftkrise, sier Barbro Auestad i Industri Energi.
Les mer om:

Tourmanager: Har lagene vilje og energi til å holde feltet samlet?

Etappe 18 til Pau er på papiret en etappe som skal ende med samlet spurt.
Les mer om:

Rekordhøy strømpris i juli-uke

Rekordhøye strømregninger blir prisen å betale for det strålende sommerværet. Tørken har ført til at det produseres mindre energi, noe som presser prisene opp.
Les mer om:

Irland blir fossilfritt. – Teikn i tida, seier analytikar

Irland sel seg ut av alle investeringar i fossil energi, men norske styresmakter vil ikkje lova det same for Oljefondet – ikkje enno iallfall.
Les mer om:

Sjefen i Energi Norge ber om kutt i avgifter på strøm

Energi Norge mener Stortingsflertallet har brukt årene med lave strømpriser til å øke el-avgiften du betaler over strømregningen. Den må ned, mener kraftbransjen. 35 prosent av strømregningen er avgifter til staten.
Les mer om: