Nyheter om Energi


Setter ansatte i Agder Energi i korona-karantene

En Agder Energi-ansatt er satt i 14 dagers korona-karantene, mens to andre vil bli satt i karantene etter ferieturer. Selskapet er forberedt på det verst tenkelige koronavirus-scenarioet i Agder.
Les mer om:

Genistrek av Guardiola – reddet Premier Leagues ære

Det sier mye om forventningene til Pep Guardiola og de lyseblåe fotballsoldatene, når andreplass i Premier League blir tatt imot med et skuldertrekk. Det meste har handlet om Liverpools historiske sesong eller Uniteds berg-og-dalbane ferd gjennom sesongen. Men nå var det City som viste at engelske klubber ikke har blitt helt akterutseilt i Europa siden forrige sesong. Real Madrid fikk trille ball av City, men stort sett der hvor det var ufarlig. Så kom feilen av Nicolás Otamendi og Rodri, som åpnet opp for Isco-scoring i det 60.

Bransjeforening anbefaler å droppe offshorereiser på grunn av koronaviruset

Norsk olje og gass ber offshorearbeidere bli på land i 14 dager dersom de har vært i høyrisikoland. Både Equinor og Vår Energi har innført karantene og skjerpet reiserestriksjoner.
Les mer om:

GAFFA-skribentenes guide til årets by:Larm

by:Larm blir til stadighet omtalt som en bransjefestival. Men hva er vel den bransjen uten live-musikken i sentrum? by:Larm er en glimrende mulighet til å finne ut hva som ligger og ulmer under overflaten og venter på å bli oppdaget. Det som følger er en ikke-altomfattende, men flerfoldig guide til hva du må få med deg for å få en mest mulig komplett by:Larm-opplevelse. LES OGSÅ: Kollegaer og venner hyller Jahn Teigen. Så finn frem programmet, og kulepenn. Kompass kan også være hendig.

KRONIKK: Hvorfor skiløperen bør begynne en sprint for å redde vinteren...

– Skiløpere både kan, og må, være med på den store klimadugnaden. Problemet med manglende snø kan vi ikke løse med å gjøre mer av det som førte til problemet i første omgang: Uvettig forbruk, spesielt av drivstoff og annen energi.
Les mer om:

TikTok-favoritt til Paradise Hotel Norge: Her er årets cast!

Hvem av disse blir din neste favorittblogger? I dag presenterer TV3 hele godgjengen som skal være med i den tolvte sesongen av Paradise Hotel Norge. Noen av dem har trolig en lys fremtid som artist, kjeltring eller ambassadør for tannbleking, men én av årets deltagere er allerede stjerne – på TikTok. Okay, «stjerne» er kanskje å ta i litt hardt, men han har flere følgere enn de fleste. Karl Fredrik Førli fra Larvik er rå til å skate, men det er først og fremst humor som gjør ham populær på nettet. 20-åringen har over 115 000 følgere på TikTok, og totalt har han fått over 4,6 millioner likes vi

LESARBREV: Verdiane skal behaldast der dei skapast

Kraftkommunane jublar over at Regjeringa no har avgjort at verdiane frå vasskrafta framleis skal gå tilbake til der dei skapast. For Høgre er det viktig at lokalsamfunnet får igjen for å stille naturressursane sine til disposisjon. Når Regjeringa skrotar kraftskatteutvalet sitt framlegg om at vasskraftmilliardane heller bør gå til staten, så legg dei til rette for at den gode utviklinga i vasskrafta held fram i distrikta. For Høgre har det vore viktigast å lytte til kommunane og næringa.

Vedtekter gjør det vanskelig å selge aksjer: Mener det må gjøres enklere

Camilla von Rummelhoff fra Tjøme arvet i sin tid 65 aksjer i Sør-Aurdal Energi AS etter sine besteforeldre. Når hun nå ønsker å selge, støter hun på regler i selskapets vedtekter som gjør dette vanskelig.
Les mer om:

Oslo-utbygger får utsettelse på kraftutbygging ved drikkevannskilde(pluss)

Selskapet OBOS AS Energi har fått forlengelse av fristen for å bygge ut Grovlia kraftverk med fem år. Vassdraget er reservedrikkevannskilde for Åfjord, opplyser avdelingsingeniør Sverre Fjellheim.  

Portrettet: Per Arild leder mor og datter

Da Per Arild Sivertsen (64) nylig ble administrerende direktør i Indre Salten Energi, var han allerede daglig leder for datterselskapet ISE Entreprise.

«Konserten på Winterland ble en maktdemonstrasjon av episke proporsjoner»

Hiphop kan være ren energi som drar deg ut på dansegolvet. Og hiphop kan være ren poesi som drar i hjernebølgene og river i hjertestrengene.
Les mer om:

Svensk storselskap vil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming

Databruken i verden er tidoblet siden 2010. Likevel holder sektorens energibruk seg stabil. Å sende en e-post i dag krever mye mindre energi enn det gjorde for bare få år siden. Har mobilbruk og internett fått et ufortjent dårlig klimarykte?
Les mer om:

Trær og strømmaster blåste ned – sørlandskommune uten nett og mobildekning

Den kraftige vinden har gitt Sørlandet utfordringer lørdag formiddag. Agder Energi sier 500 kunder har vært uten strøm i formiddag, mens Hægebostad nå er uten internett og mobildekning.

Løsningen er soleklar

Solceller med lavt karbonavtrykk fra Sørlandet kan gi oss mer elektrisk energi. En skikkelig satsning med økonomiske virkemidler er det som skal til for å kick-starte markedet.
Les mer om:

Revitaliserer virksomheten med digitalisering

Vår Energi benytter digitalisering for å skape det neste tiårets energiselskap. Som ett av de største lete- og produksjonsselskapene på norsk sokkel gjelder det å fornye seg.
Les mer om:

Knut leverte et skyhøyt resultat før han slutter: – 2019 var et godt år

Skagerak Energi solgte aksjoner i Fjordkraft med stor gevinst i 2019. Det bidro til at de doblet resultatet etter skatt i 2019.

90 mil fra Stavanger bygges et gigantisk kjernekraftverk. Eksperter strides om Norge bør la seg inspirere

Kjernekraft er den største kilden til utslippsfri energi – og selv vannkraft er farligere, ifølge kjernefysiker. Sats heller på vind og sol, mener klimaekspert.

Signerer midtbanespiller fra Øygarden

Torsdag formiddag ankom Mads Berg Sande Haugesund Stadion for å fullføre overgangen fra Øygarden FK til FK Haugesund. Den 21 år gamle midtbanespilleren gjennomførte først en medisinsk sjekk og signerte siden på en fireårskontrakt med sin nye klubb. Berg Sande er opprinnelig fra Bergen og har foruten Fyllingsdalen og Fana tilbragt det siste halvannet året i Obosliga-klubben Nest-Sotra – nå omdøpt til Øygarden FK.

Har fysikerens gravitasjonsteori løst den «umulige» gåten rundt mørk energi?

Professor Claudia de Rhams teori om «massiv gravitasjon» kan forklare hvorfor utvidelsen av universet akselererer.

Heftig helg i vente for indre Salten: – Næringen kan nok forvente ekstra trykk

Til helgen arrangeres det tre store arrangementer i indre Salten. Startskuddet for den utsolgte Blåfrost-festivalen på Rognan fyres av allerede torsdag, mens på Fauske arrangeres senior-NM i bryting på lørdag og indre Salten Energi vintercup 2020 på søndag. Nå er det helt rensket for hotellrom i området.

LO og NHO ber regjeringen om tiltak for vannkraft i Norge

LO og NHO fronter et opprop der over 20 organisasjoner ber regjeringen om konkrete tiltak for å øke produksjonen av fornybar energi fra vannkraft i Norge.
Les mer om:

Olsbu Røiseland får energi av VM-kjøret: – Kjempemotivert for resten av mesterskapet

Dagen etter bronsen på jaktstarten nøyer Marte Olsbu Røiseland med en rolig klassisktur på ski. Men tror ikke at skiskytter-VMs heteste navn er utslitt.
Les mer om:

TBs anmelder har trillet terning etter å ha hørt «Den heroiske konsert»

Store mengder velklang og musisk energi spilte på lag med den flotte akustikken i Hjertnessalen denne lørdagen.
Les mer om:

NVE stopper prisøkning hos Norgesnett. Hvorfor har ikke ordføreren reagert på overprising?

NVE forbyr Norgesnett (eid av Fredrikstad Energi) å øke nettleien. Kjell Bjørndal og Roar Julsen er fortørnet over overprising som har pågått: – Ingen politiker i Fredrikstad, som har lært å lese, skal få fraskrive seg ansvar for denne frekke praksisen.