Nyheter om Energi


Dette huset spelar på lag med miljøet

Miljøhuset i Gaular hentar energi frå sol og vatn. Håvard Korsvoll og Elisabeth Kjerstad Bøe, får stadig spørsmål frå folk som ønskjer å gjennomføre liknande prosjekt.

Ny Industri Energi-leder er oljeoptimist

Frode Alfheim (49) er valgt til ny leder i LO-forbundet Industri Energi. – Jeg er optimist. Vi ser lys i tunnelen for olje- og gassindustrien, sier han.
Les mer om:

Tussa har best energi-kundesenter

Tussa er kåra til beste kundesenter i Noreg på energi.
Les mer om:

Fagforeninger krever at Statoil begynner å bruke nye helikoptre

Oljearbeidere har ingen tillit til Airbus etter Havarikommisjonens nye rapport om Turøy-styrten. Safe og Industri Energi mener at Statoil må inngå avtaler om nye helikoptre.
Les mer om:

Verdens mektigste flyvertinne var på besøk, men Kjos rakk ikke hilse

Bruker lite energi på at en mektig motstander i USA nå representerer hans egne kabinansatte.
Les mer om:

Norges beste kundesenter

Tussa sitt kundesenter blei nyleg kåra til Norges beste innan kategorien energi.
Les mer om:

Naivt av NHO å tro at olje- og gassnæringen kan fortsette som før

DEBATT: Den nødvendige omstillingen fra fossil til fornybar energi er i full gang, og den går fortere enn noen har kunnet forestille seg.
Les mer om:

– Aldri mer Super Puma for norske oljearbeidere

Super Puma har mistet all tillit hos norske oljeselskaper og det skal mye for at det får fly norske oljearbeidere igjen, mener helikopter-ekspert Henrik Solvorn Fjeldsbø Industri Energi.
Les mer om:

Et vanvittig trykk!

Ordfører og aksjonsleder sier folks engasjement gav energi til å stå på for sykehuset.
Les mer om:

Den smarte strømmålerens velsignelser

Blant leserinnlegga i Fædrelandsvennen 18. april var en hyllest til «Smarte strømmålere i en digital verden», skrevet av Oluf Ulseth, adm. direktør i Energi Norge.

Oljebransjen skyter tilbake mot kritikken

Anklagene fra fagforeningen Industri Energi om krisemaksimering og påstander om trusler, blir blankt tilbakevist av oljebransjens arbeidsgivere, Norsk olje og gass.
Les mer om:

En kjempe trer av

– Deler av norsk oljepolitikk har feilet, mener Leif Sande, som etter 32 år som frontmann for oljearbeideres rettigheter går av som forbundsleder i Industri Energi.
Les mer om:

Ny direktør i ISE

Ole Martin Pettersen er ansatt som ny administrerende direktør i Indre Salten Energi.

Snart slåss vi om plantene

Nå som «alle» skal legge om fra fossilt til fornybar energi, kommer det til å bli beinhard konkurranse om retten til å utnytte plantene i fremtiden, mener UiA-professor Henrik Kofoed Nielsen.
Les mer om:

Sparket i gang oljekampen i Ap

Fellesforbundet og Industri Energi tjuvstartet oljekampen på Arbeiderpartiets landsmøte med en markering utenfor Folkets Hus torsdag.
Les mer om:

Konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen

Den politiske striden om vern av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja hardner til. Et stort spenningsmoment er om hva LO kongressen og landsmøtet i Arbeiderpartiet vil komme til å vedta, skriver Per Steinar Stamnes leder Industri Energi Statoil Sokkel

Uefa, Fifa og alle store ligaer må følge Bundesliga og innføre videodømming nå

I 2017 føles det bortkastet å bruke tid og energi på dommere som ikke henger med i en, kanskje to prosent av hendelsene. Videodømmingen som er på vei må spre seg ut over Bundesliga og FIFA's planer for VM 2018.
Les mer om:

Smarte hytter uten strøm

Hyttefolket i påskefjellet er ikke lenger avhengig av elektrisitet på hyttene sine. Kraftige solcellepaneler og vindmøller som lett kan konvertere elektrisiteten de produserer til 220 volt og et enormt utvalg av elektriske duppeditter gjør hytteeierne selvforsynte med energi.
Les mer om:

Vil ha bussene i regionen over på biodrivstoff

På et av Norges største biogassanlegg skal avfall bli til ren energi – men det er ikke klart hvem som skal kjøpe det som blir produsert.
Les mer om:

ISE sprekeste bedrift

Indre Salten Energi fikk for andre år på rad prisen som sprekeste bedrift i Ti på Topp Fauske.
Les mer om:

Overgang til fornybar energi

En ny rapport fra NVE viser at forbruket av biodrivstoff og strøm vil øke mot 2020, mens bruken av fyringsolje, bensin og diesel kan gå ned.
Les mer om:

– Taper penger hver dag

Det flunkende nye Herje kraftverk i Rauma forfølges av problemer. Kraftverket var i drift bare tre uker før en stein ødela inntaksrøret i september 2015. – Siden da har vi tapt penger hver dag, sier styreleder Arne S. Lillehagen i Rauma Energi.

Vurderer tettare samarbeid ti år etter at fusjonen stranda

Ein fusjon stranda for ti år sidan. No vurderer Sogn og Fjordane Energi og Sunnfjord Energi å samarbeide tettare.

Er det virkelig slik det grønne skiftet ser ut?

DEBATT: Næringsforeningens ressursgruppe for fornybar energi har totalt mistet bakkekontakten når de vil pepre fylkets allerede tungt belastede fjellnatur med enda mer vindkraft og legge gjenværende urørte vassdrag i rør.
Les mer om:

Svar til Agder Energi

Vi utfordret Agder Energi og Statkraft, som sammen eier konsesjonen til Kvinesheia Vindkraftverk, om ikke å realisere eller selge konsesjonen, og på den måten redde nær 10 km2 villmark i Agder. Agder Energi svarte oss her torsdag 23.03.