Nyheter om Eliteserien


Dommer fikk sparken i Premier League – Nå skal han dømme i Norge!

Bobby Madley (33) ble i sommer sparket som dommer i Premier League etter å ha hengt ut funksjonshemmede i sosiale medier. Nå skal han begynne å dømme norsk fotball. – Jeg hadde elsket å dømme Eliteserien på et eller annet tidspunkt, men jeg må jobbe hardt og bevise meg tilliten verdig først.

Ranheim har ikke glemt det finnes talent i OBOS-Ligaen

Ranheim ser ut til å avslutte årets sesong på 6.plass i Eliteserien noe som gir klubben tilgang på mye mer resurser inn mot neste sesong. De har lagt en plan for lønns og økonomiutvikling som fortatt er meget nøktern, men de går i profesjonell retning. -snart skal ikke Ranheim spillere måtte både jobbe «sivilt» og som spiller.  Klubben har ikke glemt hvor de kommer fra og følger godt med hva som skjer i OBOS-Ligaen.

Den tidligere LSK-spilleren kan få sjansen i Eliteserien: – En drøm å få sjansen i Brann

Venstrebacken Victor Grodås (26) fikk drømmetelefonen av gamletrener Lars Arne Nilsen.
Les mer om:

Fredheim Holm gir seg i Vålerenga

VIF-kaptein Daniel Fredheim Holm (33) spiller sin siste kamp når Ranheim er motstander i lørdagens kamp i Eliteserien.

Vålerenga mister kapteinen

Daniel Fredheim Holm (33) spiller sin siste kamp for VIF mot Ranheim på lørdag. Det er dog ikke sikkert at han legger fotballskoa på hylla for godt. – Jeg har lyst til å spille mer fotball, men ikke i eliteserien, sier han til vif-fotball.no.

En æra er over i Vålerenga!

Daniel Fredheim Holm spiller sin siste kamp for Vålerenga på lørdag, melder klubben på sine nettsider. Han viste seg frem for det norske publikummet allerede som 15-åring i Skeid. Da Daniel kom til Vålerenga som 18-åring før sesongen 2004 var han regna som et av Norges største talenter. Han tok med seg alle medaljevalører i Eliteserien i løpet av sine tre første år i klubben. I tillegg scora han to mål og leda laget som kaptein til seier i cupfinalen 2008.

Disse er nominert til årets spiller i Eliteserien

Moldes Eirik Hestad er sammen med Rosenborg-duoen André Hansen og Birger Meling nominert til årets spiller i Eliteserien.
Les mer om:

Disse kan bli årets spiller

Norges Fotballforbund (NFF) har i dag nominert kandidater til å bli årets spiller i Eliteserien og Toppserien. Eliteserien: Andre Hansen (Rosenborg), Eirik Hestad (Molde), Birger Meling (Rosenborg). Toppserien: Guro Reiten (LSK), Ingrid Syrstad Engen (LSK), Ajara Nchout Njoya (Sandviken). Prisen deles ut på Fotballfesten 2018 førstkommende søndag.

Kan bli årets spiller

Rosenborg-duoen André Hansen og Birger Meling kjemper mot Moldes Eirik Hestad om å bli årets spiller i Eliteserien.
Les mer om:

Disse er nominerte til årets spiller

Rosenborg-duoen André Hansen (28) og Birger Meling (23) kjemper med Moldes Eirik Hestad (23) om å bli årets spiller i Eliteserien.
Les mer om:

Berg fortsetter også om Stabæk rykker ned

Henning Berg sier han blir med Stabæk ned til 1. divisjon dersom klubben ikke klarer å holde seg i Eliteserien.

NFF snur etter kritikk

Norsk fotball har en lang tradisjon med at også sølv- og bronsevinnere blir gjort stas på når medaljene skal deles ut. Men i år planla Norges Fotballforbund (NFF) at kun RBK skulle få en seremoni etter siste runde i Eliteserien. Nå NFF snur etter kritikk. Lørdag blir det markering også for Brann og Molde, melder TV 2.

LSK og Stabæk kan bli tvunget ut i omkamp

LSK kan bli tvunget ut i omkamp mot Stabæk om et helt spesielt resultat inntreffer i den siste serierunden. Det er ett av mange mulige utfall av nedrykksstriden i Eliteserien.
Les mer om:

Joakim har sittet lite på benken, klart han forlenger

Vi har nesten begynt å kjede oss selv med å skrive at vi er overrasket over hvor bra Haugesund gjør det, som er snikende ullteppe har de havnet i toppen av Eliteserien og er en av norsk fotball mest stabile klubber. Ingen skandaler (moro) bare et godt organisert fotballag som blir 3% bedre hvert år.  Rekken av kontraktsforlengelser på Haugesund Stadion fortsatte mandag ettermiddag da Joakim Våge Nilsen skrev under en ny kontrakt med FK Haugesund.

Ladda opp til kvalik på Sæbø

Komande søndag spelar AaFK den fyrste kvalifiseringskampen for opprykk til eliteserien. I helga ladda laget opp på Sæbø.
Les mer om:

Oilers best i Fredrikstad

Stavanger Oilers tok viktige poeng i toppen da de vant 3–2 i det som ble en jevn kamp borte i eliteserien i ishockey mot Stjernen lørdag. Dermed befestet Oilers sin tredjeplass på tabellen.

Norges beste fotballtrener?

Like sikkert som det nærmer seg sesongslutt og starten på juleforberedelsene i Norge, skal det kåres trenere som har fått til mer enn de andre.  Forrige sesong var det Kåre Ingebrigtsen ble kåret til årets trener i Eliteserien, mens Aasmund Bjørkan fikk prisen i OBOS-ligaen for å ha dratt med seg Bodø/Glimt til opprykk. 25.

Horneland kan bli årets trener

Eirik Horneland kan bli kåret til årets trener i Eliteserien.
Les mer om:

Disse kan bli årets trener i Eliteserien

Tre trenere fra «overraskelseslag» er nominert til årets trener i Eliteserien 2018.
Les mer om:

Liverpool-spilleren som kan forsvinne allerede i januar

Brasilianeren kom til Real Madrid, ble sendt videre til Monaco, storspilte – og ble hentet til Premier League av Jürgen Klopp. Får Serie A-klubben viljen sin, mangler 25-åringen bare Bundesliga. The five big ones. Vi snakker ikke om usmakelig jakt på den afrikanske savannen, men de fem store ligaene i verden: Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1. Fabinho kom til Liverpool denne sommeren, etter godt over 100 kamper for Monaco. Den defensive spilleren skulle bringes til toppen under Jürgen Klopps ledelse. Helt vanlig at det tar tid i Premier League, sier Klopp.

Kom fra Sarpsborg for to år siden, dansken blir ikke med opp

Viking vant OBOS-Ligaen og rykker opp til Eliteserien, rett etter festen kunne de fleste regne seg frem til at det var hele 11 spillere som var på utgående kontrakter og media og fans lurte på hva som ville skje med de. – Nå har vi svaret.   Stavanger Aftenblad skriver at Steffen Ernemann, Claes Kronberg, Rasmus Martinsen og Kristian Novak ikke får fortsette i Viking. Spillerne bekrefter selv dette overfor avisen. Berntsen har denne uken hatt spillersamtaler hvor fremtiden blant annet har vært et tema.

Bøttet inn mål, men det var i fjor. Blir ikke med opp i Eliteserien

Ousseynou Boye (26) kom til Mjøndalen sommeren 2015 da klubben spilte i Eliteserien. Da signerte han en 3,5 årsavtale med klubben. Senegaleseren står med 23 mål fordelt på 77 kamper for Mjøndalen. Søndag kunne Mjøndalen juble for å ha sikret opprykk til Eliteserien. Allerede nå er det klart at ikke samtlige blir med opp i det gjeveste selskap.

VIF tok innpå tabelltopp Storhamar

VIF knuste Manglerud Star 6-0 «hjemme» i Furuset Forum torsdag, mens Storhamar avga poeng og Stavanger tapte mot Lillehammer i eliteserien ishockey. VIF er nå to poeng bak serieleder Storhamar med én kamp mindre spilt.

Jubel på søndag, men mange får ikke være med opp i Eliteserien

Umiddelbart tenker man at spillere som har vært med å et opprykk, nesten automatisk får være med videre, men slik er det ikke, ihvertfall ikke i Viking. – Det var store jubelscener på søndag og det var ikke så rart.

Nytt stortap for Rælingen: – Trenger ikke trylle for at vi skal overleve

(Rælingen – Storhamar 11-34). Til tross for en ny ydmykelse og jumboplass tror ikke Rælingen det må et stort forvandlingsnummer til for at de skal overleve i eliteserien.
Les mer om: