Nyheter om Eliteserien


To brikker mangler i Bakkes byggverk, men LSK-laget begynner å ta form

Allerede midt i fjorårssesongen startet LSK i det stille å bygge et nytt mannskap rustet for Eliteserien. Med en drøy måned igjen til seriestart mangler det to spillere før jobben er fullført. Akkurat nå er det uvisst når de er på plass.
Les mer om:

Indisk brudd: Globetrotter på vei tilbake til Norge

Kristian Fardal Opseth (31) er på vei tilbake til Eliteserien etter å ha terminert kontrakten med sin indiske klubb, får VG opplyst.

Ti nysigneringer som kan prege Eliteserien i 2021

Midt i en pandemi, med iskalde grader og snøfonner som kulisse, forbereder Eliteserieklubbene sesongen. En del av det er spilleroverganger.
Les mer om:

Utsetter seriestarten

Seriestarten for Toppserien og 1. divisjon kvinner blir utsatt. Det kom frem på et informasjonsmøte mellom Norges Fotballforbund og toppklubbene mandag ettermiddag. Det var planlagt start for seriedivisjonene 20. mars, men på grunn av forbudet mot treningskamper må de skyve på datoen. For herrene er det planlagt seriestart for eliteserien 5. april, mens 1.

Frykter utsatt fotballstart og avlyste sesonger

– Det er på grensen til uforståelig, og jeg synes regjeringen er urimelig streng mot idretten. Dette setter oppstarten i både Toppserien og Eliteserien i fare.
Les mer om:

Laget som forsvant

Det er tre år siden Starts lagbilde var fylt av nye fjes som skulle ta Eliteserien med storm. Tre år og to nedrykk seinere står tre stykker igjen.
Les mer om:

Endelig løsnet det for Evjen

Lys i enden av tunnelen for 2019s beste spiller i Eliteserien.
Les mer om:

RBKs tidligere superdanske fikk sin første scoring!

Etter en svipptur innom kaosklubben APOEL på Kypros, vendte den tidligere RBK-jernmannen tilbake til Skandinavia – for nedtrapping mot pensjonisttilværelsen. For oss har det ikke noe å si hvor Jensen spiller, midtbanespilleren og lederen var en gigant hos RBK og i Eliteserien. Så da dansken kunne feire sin første scoring for 1. divisjonsklubben HB-Køge, da feirer vi med. Les: Liverpool ser mer gull fra bunnen av Bundesliga Timingen var i tillegg perfekt for en scoring.

Sarpsborg 08 håper å bringe Ben Karamoko opp til gamle høyder

Målet vårt er å få Ben tilbake på det nivået han var da han kom til FKH og Eliteserien. Sammen med hans motivasjon og det vi tidligere har vist, er det noe vi har god tro på å få til. Da er han av ligaens beste midtstoppere, men det er gap opp dit nå, sier sportssjef Thomas Berntsen.I’m powerful!Jeg lover å gi alt for Sarpsborg 08. De har gitt meg tro på meg selv og jeg vil levere for et lag jeg tror vil være med å kjempe i toppen. Jeg er en solid midtstopper og en leder.

Erlend Segberg valgte Aalesund

Det stemmer det Aalesund trener Lars Arne Nilsen sider, den tidligere Start midtbanespilleren Erlend Segberg hadde mange valgmuligheter. Eliteserieklubber stod i kø, når valget falt på Aalesund gjorde det treneren rimelig stolt: «Han valgte AaFK fremfor flere eliteserieklubber, noe som viser at han har troen på vårt prosjekt. Han vil passe veldig godt inn i vår måte å spille på» Erlend er en sentral midtbanespiller med over 100 kamper for Start i Eliteserien og OBOS-ligaen.

Frigitt av RBK: Spisstalent nærmer seg toppklubb i eliteserien

Erik Botheim kan bli Bodø/Glimt-spiller. Skal være på plass i Bodø tirsdag.
Les mer om:

Frigitt av RBK: Spisstalent nærmer seg toppklubb i eliteserien

Molde-spiller på vei til 1. divisjonsklubb
Les mer om:

Toppscorer tilbake i Oslo

Spissen Henrik Udahl er tilbake i Vålerenga fem år etter han forlot Oslo til fordel for Follo, det etter en sesong på andrelaget. – Det har blitt en ørkenvandring i noen år før han for alvor slo igjennom sist sesong for Åsane. Henrik Udahl banket inn 19 mål og ble toppscorer i OBOS-Ligaen. – Det var nok til å vekke interessen fra hans gamle klubb, som desperat trenger spillere som vet hvor målet står.

Botheim om RBK-bruddet: – Jeg fikk ikke en fair sjanse

Erik Botheim (21) forlater Rosenborg etter å ha avbrutt kontrakten med klubben. Nå jakter han ny klubb i Eliteserien.
Les mer om:

Bohinen klar for CSKA Moskva

Midtbanespilleren Emil Bohinen (21) er solgt fra Stabæk til den russiske storklubben CSKA Moskva og har undertegnet en 4,5-årskontrakt. Det opplyser CSKA på sitt nettsted. Klubben ligger på 2.-plass i den russiske eliteserien. Ifølge klubben er Emil Bohinen allerede ankommet klubbens treningsleir i Spania.

Claes Kronberg drar fra Norge etter ti år

Den danske høyrebacken Claes Kronberg ble i desember klubbløs og forlater norsk fotball etter 10 år, nå flytter han til den færøyske klubben KI Klaksvik. Claes Kronberg har spilt i norsk fotball siden 2011, nå flytter 33-åringen til Færøyene etter hans kontrakt med Sandnes Ulf gikk ut på dato ved årsskiftet. Les: Rollebytte! Sancho og Haaland For noen timer siden ble han presentert for KI Klaksvik. WELCOME CLAES: We’ve signed the 33-year-old Dane Claes Kronberg from Sandnes Ulf.

Ny utsettelse for ishockeyen

Regjeringen har satt en stopper for eliteserien ishockeys håp om å sette i gang igjen med kamper kommende torsdag. Nettstedet nitten.no melder at det ikke kommer ny informasjon om stans i seriespillet i idretten før 18. februar. Det er dagen der norsk ishockey hadde planlagt å starte opp igjen etter koronapausen med fire eliteseriekamper.
Les mer om:

Agdestein roses for garderobebidraget - nå nærmer han seg comeback

Torbjørn Agdestein bidro sterkt til opprykket i 2019, men en korsbåndskade gjorde at han ikke fikk et eneste minutt i eliteserien i fjor.
Les mer om:

Sandefjord ønsker Branns Amer Ordagic

Brann-spilleren kan ende i en annen klubb i Eliteserien.
Les mer om:

Kent Håvard (29) vokste opp med mobbing, alkohol, vold og fattigdom: – Det var mange som ikke hadde trua på meg

Tirsdag signerte Kent Håvard Eriksen (29) treårskontrakt med LSK. Veien til Eliteserien har vært ekstra lang, både på og utenfor banen for spissen.

Smitteregel-forvirring foran hockey-comeback

En uke før planlagt restart av eliteserien i ishockey hersker full smittevernforvirring blant toppklubbene.
Les mer om:

Etter å ha banket tre ganger i bordet, sa Runar (24) det alle i Tromsø vil høre

Her smiler en skadefri Runar Espejord igjen. Foran comebacksesongen i Eliteserien er han klar på hva som må endres for at TIL skal lykkes.
Les mer om:

Henter angrepsspiller i Sogndal

Det er høy aktivitet i Haugesund om dagen, så langt i vinter har de hentet inn sin tredje signering. – Tidligere i dag meldte klubben de har gjennomført medisinsk test og signert en treårskontrakt med Senegalesiske Alioune Ndour, også kjent som Badou. «Jeg er veldig fornøyd med å komme hit og ser frem til å jobbe med gode trenere og lagkamerater slik at jeg utvikler meg og blir en bedre spiller.

Pappa Ødegaards nye hverdag

Hans Erik Ødegaard (47) hjalp sønnen Martin Ødegaard (22) til å bli Real Madrid-spiller. Disse planene har han som ny hovedtrener for Sandefjord i Eliteserien.

Kristoffer Valsvik drar hjem til gamleklubben

Et halvt år før utløpet av kontrakten har Åsane blitt enig med Sogndal om en overgang for Kristoffer Valsvik. 25-åringen kommer fra Sogn og har også tidligere spilt for klubben han nå returnerer til. Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, sier avtalen med Sogndal er grei for alle parter: Primært ønsket vi å forlenge avtalen med Kristoffer. Men selv om Åsane er i voldsom vekst, så kan vi foreløpig ikke konkurrere med klubbene på høyeste lønnsnivå i OBOS-ligaen eller Eliteserien.