Nyheter om Eliteserien


Oilers økte ligaledelsen

Stavanger Oilers slo Sparta 4-1 i torsdagens kamp i eliteserien i ishockey, og økte med det ligaledelsen til seks poeng ned til Stjernen. Stjernen ledet lenge ligaen og så svært sterke ut i kampen om seieren. Oilers har imidlertid våknet og levert godt i det siste. Torsdag var intet unntak, til tross for god motstant fra Sparta. Sparta kunne med seier delt 2.-plassen med Stjernen, men holder ennå tredjeplassen.

Nicklas Bendter er nå en studietur unna retur til fotballsirkuset

Vi har fulgt Nicklas Bendter gjennom tykt og tynt siden overgangen til RBK i 2017. Uansett hva du måtte synes om prestasjonene til dansken på norske gressmatter, Lord Bendtner skapte litt ekstra liv i Eliteserien. Etter et forsøk på å revitalisere karrieren hos FC København, forsvant så gradvis Bendter under radaren. Selv om TV-kameraer og realityserie prøvde hardt å få oss til å holde på interessen, har det blitt lite om Bendtner og fotball det siste halve året. Før nå.

Eliteserieklubb vil ha Rakneberg, men Kisa sier nei: – Alle er til salgs, men ikke for enhver pris

Mikkel Rakneberg (19) fikk gjennombruddet i Ull/Kisa forrige sesong. Det ble lagt merke til. Nå har en klubb fra Eliteserien lagt inn bud på ham.
Les mer om:

Vil avlyse utsette hockeykampar

Koronasmitte har utsett mange kampar i eliteserien i ishockey. Det må ende med avlysingar, meiner Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen. Onsdag var heile 17 VIF-spelarar uaktuelle for spel. Knutsen tvilar på det blir mogeleg å fullføre ein full serie på 45 rundar. Han foreslår å redusere talet til 36. Han peiker på at mange av spelarane har sivil jobb ved sida av hockeykarrieren. VIF har alle sine tre toppmålvakter ute med korona. – Vi har forsøkt å få låne målvakter frå andre klubbar, men ingen har lyst til å gi frå seg keeperartil eit lag med masse korona. Det forstår eg, seier Knutsen.
Les mer om:

Shampo: – Vi må avlyse kamper

Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen (50) mener corona-utsatte kamper i eliteserien i ishockey må avlyses, i stedet for som nå å bli flyttet til en senere dato.
Les mer om:

Henter landslagsback Hörður Ingi Gunnarsson fra den islandske toppklubben Hafnarfjördur

Sogndal med Tore André Flo som hovedtrener er blant de fire lagene som vi i Sporten.com mener kjemper om de to direkte opprykksplassene til Eliteserien. De fire er i tillegg til Sogndal, Mjøndalen, Stabæk og Fredrikstad.

Diego Costa trekker seg etter å ha vunnet The Double

Sorry, vi kunne ikke dy oss, måtte bare bruke dette bildet ultramancho-mannen Costa selv la ut han forrig gang da han var på jakt etter ny klubb. Etter et halvt års tid er det igjen tid for den tidligere Chelsea-stjerna å hente frem det motoriserte kjøretøyet. Da Costa ble hentet til brasilianske Mineiro i august 2021, hadde han ikke spilt kamper siden desember 2020 da spilleren og Atletico Madrid ble enige om å terminere kontrakten.

«Dobbel-Abel» takker for seg

Han bøtta inn med mål for Skeid, og Skeid rykket også opp i OBOS-ligaen. Nå rykker Abel William Stensrud opp i Eliteserien.
Les mer om:

Forlenger med Sarpsborg: «Velger å ta en risiko»

Den tidligere Malmö FF-spissen Guillermo Molins er rimelig sikker på at det blir bra fremover i Sparksborg og derfor har han signert for ett år til. 33 åringen har godord å komme med til Sarpsborg sine sider: «Dette er en klubb som er på vei et sted» Les: Spisstalent som har banket inn mål for Skeid i hele fjor er klar for Eliteserien Guillermo Molins kom tilbake til Sarpsborg i august etter et kort opphold i Rosenborg. Spissen signerte da en kontrakt som gikk ut denne sesongen, I begynnelsen av januar sa 33-åringen til svenske Fotbollskanalen at det heller mot en forlengelse.

Spisstalent som har banket inn mål for Skeid i hele fjor er klar for Eliteserien

19 år gamle Abel William Stensrud har en unik evne til å være på rett sted til riktig tid og har med det fått den usexy beskrivelsen av å være en målsnik!. – Vel denne evnen med å dukke opp fra intet var med på bringe Skeid opp til OBOS-Ligaen og nå, han selv opp i Eliteserien. Mandag ble han presentert som Odds nye spiss på en toårskontrakt. Stensrud scoret 22 mål på 22 kamper for Skeid i fjor. I åtte av kampene var han innbytter.

Dansk gigant klar for KRS

Han måler 1,95 meter og spiller i den danske eliteserien. Nå håper Kristiansand Topphåndball (KRS) at Sasser Sonn (20) skal herje på streken i Aquarama.

Sjokktap for Stjernen

Stjernen hadde sjansen til å innta tabelltoppen i eliteserien ishockey lørdag, men tapte mot tabelljumbo Manglerud Star i egen hall. Ellers vant Sparta 4-2 over Lillehammer.

Sogndal spiller Daniel Eid kunne velge og vrake, landet på å spille for Rikard Norling

Sogndals hovedtrener Eirik Bakke har bare godord å komme med om Daniel Eid som ble en umiddelbar suksess etter han kom til klubben før 2020 sesongen. – 23-åringen leverte ti målgivende pasninger og fire scoringer i debutsesongen, han er definitivt på vei opp, men det skjer ikke i Norge. «Spennende klubb med høye ambisjoner, jeg gleder meg til å komme igang» Les: Jesus Corona er endelig på plass hos en av de «fem store» Flere klubber i Allsvenskan, deriblant Djurgården, har meldt sin interesse, i tillegg til flere Eliteserie-klubber.

Salvesen endelig tilbake fra skade. Nå har han satt seg ett hårete mål.

Lars-Jørgen Salvesen røk korsbåndet for andre gang i sin karriere i fjor. Nå er han endelig tilbake på fotballbanen igjen. Målet er å bli toppscorer i Eliteserien.
Les mer om:

Rutinert midtbanespiller til Arendal

Med over 200 kampers erfaring fra Eliteserien og OBOS-ligaen håper nysignerte Martin Torp (29) å kunne bidra til å etablere Arendal i norsk toppfotball.

Rekdal før Briskeby-returen: – Håper de er takknemlige

Oppsettet av Eliteserien viser at Kjetil Rekdal får en tidlig retur til gamle kjente i HamKam. Han håper på takknemlighet – og forventer skuffelse.

Odd med hjemmekamp i både 1. runde og 16. mai: Slik spilles eliteserien

SKIEN: Odd serieåpner hjemme mot Tromsø 2.- eller 3. april. 16. mai blir det hjemmekamp mot Haugesund, mens sesongen avsluttes borte mot Viking.

Rosenborg åpner borte mot Glimt – slik spilles Eliteserien i 2022

Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av.

Rosenborg åpner borte mot Glimt

Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av. Blant annet skal Rosenborg og nytreneren Kjetil Rekdal besøke seriemester Bodø/Glimt allerede i åpningsrunden første helgen i april. I samme runde spilles også Molde – Vålerenga. Nyopprykkede HamKam, Jerv og Aalesund åpner med hjemmekamper mot henholdsvis Lillestrøm, Strømsgodset og Kristiansund. Førstnevnte kamp åpner Eliteserien 2. april klokken 16. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med åttedelsfinaler i NM. De spilles 12. og 13. mars.

Terminlisten er ute - åpner med storkamp

Klokken 11 fredag ble terminlisten for Eliteserien sluppet.
Les mer om:

Vålerenga-smitte stopper helgens storkamp

Vålerenga får heller ikke spilt lørdagens møte med tabelltopp Stavanger Oilers i eliteserien i ishockey. Laget har tre keepere ute med koronasmitte. Det opplyser Oslo-klubben fredag. Smitte gjorde at VIFs oppsatte bortekamp mot Lillehammer torsdag ble utsatt til neste måned.

Her er mannen som skal skyte KFUM/Oslo til eliten: - Jeg håper å bidra med noen goaler

Han står bokført med en landskamp mot Emiratene. Nå skal Fredrik Brustad (32) være med på å spille KFUM/Oslo opp i eliteserien.
Les mer om:

Vålerenga-kamp utsatt – spillerstallen i ny karantene

Torsdagens eliteseriekamp i ishockey mellom Vålerenga og Lillehammer er utsatt på ubestemt tid fordi Oslo-klubbens spillerstall har havnet i karantene. Det opplyser Norges Ishockeyforbund i en melding i sosiale medier. «Dessverre må også kveldens oppgjør mot Lillehammer i Eidsiva Arena utsettes etter at en ny positiv prøve ble avlagt. Resten av troppen går i karantene», skriver Vålerenga selv på sine nettsider. Møtet mellom Oslo-klubben og Lillehammer er det tredje i torsdagens serierunde som utsettes på grunn av positive koronatester.

Vipers snudde kampen

Vipers Kristiansand slet tidvis, men tok oppskriftsmessig to nye poeng på vei mot seriegullet da Tertnes ble slått 30-24 i eliteserien i håndball onsdag. Storfavoritt Vipers kom skjevt ut i den første omgangen og lå på det meste under med fire mål. Et kvarter før slutt tok kristiansanderne ledelsen og beholdt den ut kampen.

Ferdig som hovedtrener klubben

Eliteserieklubben Odd er på jakt etter ny hovedtrener.