Nyheter om Eliteserien


Glimt-kamp kan bli utsatt

TIL møter både Kristiansund og Molde borte i Eliteserien denne uken og jobber på spreng for å finne alternative reiseruter grunnet flystreiken, skriver TV 2. Det brenner et blått lys for at Sarpsborg kommer seg til Bodø.

Tromsø rammes av flystreiken: – Det blir selvsagt en økonomisk byrde

Tromsø møter både Kristiansund og Molde borte i Eliteserien denne uken og jobber på spreng for å finne alternative reiseruter grunnet flystreiken, skriver TV 2.

NFF om flystreiken: – Kan ikke utelukke at noen kamper utsettes

Konkurransedirektøren i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, erkjenner at flystreiken i SAS kan føre til utsettelser i Eliteserien og 1. divisjon.
Les mer om:

Flykaos skaper fotball-trøbbel: – Sannsynligheten for utsettelser er stor

Tromsø skal denne uken spille to bortekamper i Eliteserien. Nå jobber klubben på spreng for å finne alternative reiseruter på grunn av SAS-streiken.
Les mer om:

Sarpsborg fikk keeperen utvist – vant ellevilt drama

Sarpsborg ble redusert til ti mann før pause, men kunne likevel juble for 4-3 i en intens kamp mot Sandefjord i Eliteserien.

Sarpsborg fikk keeperen utvist – vant ellevilt drama

Sarpsborg ble redusert til ti mann før pause, men kunne likevel juble for 4-3 i en intens kamp mot Sandefjord i Eliteserien.

HamKam stanset Moldes superrekke – målløst på Briskeby

HamKam fortsetter den gode trenden i sin første sesong tilbake i eliteserien siden 2008. Søndag holdt de unna til 0-0 mot topplaget Molde. HamKam kom til kampen etter tre strake seire i eliteserien, blant annet mot serieleder Lillestrøm. Det nyopprykkede laget har dermed virkelig vist at de hører hjemme på øverste nivå i norsk fotball. For Molde betyr det at det nå er fire poeng opp til serieleder Lillestrøm, men romsdalingene har en kamp til gode. Laget hadde ikke avgitt poeng siden 7. mai før søndagens kamp.

Mjøndalens marerittrekke fortsetter – gikk på sitt femte strake tap

To mål fra Fredrik Krogstad var en av hovedingrediensene da Stabæk senket Mjøndalen 4-2 i 1. divisjon søndag. Krogstads måldobbel og scoringer fra både Sturla Ottesen og Oliver Edvardsen sørget for å sende Stabæk opp på direkte opprykksplass. Da holdt det ikke for søndagens hjemmelag at både Matis Belli Moldskred og Meinhard Olsen noterte seg for hver sin nettkjenning. Dermed fortsetter den fryktelige rekken på fem strake tap for Mjøndalen, som også taper viktig terreng i kampen om opprykk til Eliteserien. De er poenget bak Stabæk på fjerdeplass.

Her har LSK aldri vunnet

LSK har vært fire ganger i Kristiansund etter at de rykket opp i Eliteserien. Det har totalt gitt ett poeng (!). Søndag håper serielederen på å snu trenden. Vi følger kampen direkte her.

Odd senket Glimt etter dramatiske overtidssekunder

Odd stoppet tapsrekken på fire hjemmekamper da Bodø/Glimt ble slått 3-2 i Eliteserien lørdag. Ni minutter på overtid sikret Espen Ruud seieren på straffespark.

Jerv stoppet lang tapsrekke – vant første kamp etter coronautbruddet

Jerv slo til med en etterlengtet trepoenger etter å ha slitt med coronasmitte. Felix Schröter ble sen matchvinner da Haugesund ble slått 1-0 i Eliteserien.
Les mer om:

Knutsen reagerer på dommeravgjørelse i sluttsekundene: – Ikke straffespark én gang i året

Sju minutter på overtid så Isak Helstad Amundsen ut til å redde poeng for Bodø/Glimt mot Odd, men kun minuttet senere fikk Odd straffespark, og Espen Ruud sendte Skien til himmels. Straffen kom etter at Abel William Stensrud ble felt av Japhet Sery Larsen. Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke imponert over dommeravgjørelsen. – Å dømme på noe sånt ... Da skal du være 100 prosent sikker. Det reagerer vi sterkt på. For meg er det ikke straffespark én gang i året. Vi får ikke gjort noe med det, sier han til Discovery etter kampen. Seieren var Odds første på hjemmebane siden 8.

Jerv stoppet lang tapsrekke – vant første kamp etter koronautbruddet

Det så ut til å bli målløst mellom Jerv og Haugesund i bunnoppgjøret i eliteserien lørdag, men i det siste ordinære minutt sørget Felix Schröter for at Jerv kunne juble for tre viktige poeng. Dermed stoppet sørlendingene tapsrekken på fem kamper. Før lørdagens oppgjør hadde Jerv fått sine to siste kamper utsatt etter at laget ble rammet av et koronautbrudd. Dermed hadde de ikke spilt siden 22. juni. Seieren er kun Jervs tredje i lagets første sesong på øverste nivå i norsk fotball. Med ti poeng ligger de fremdeles nest sist på tabellen.

Jervs første seier på seks kamper

Jerv tok sine første poeng siden 8. mai da Haugesund ble slått 1-0 i Eliteserien i fotball.

Ingen norske toppdommere på over fem år: – Det er helt latterlig

Norge har ikke hatt internasjonale toppdommere siden 2017. Nå hagler kritikken mot dommerne i Eliteserien. Hva har skjedd med nivået på de norske dommerne?
Les mer om:

Thomas Rekdal klar for Odd

Thomas Rekdal returnerer til Norge etter tre år i tysk fotball og skal framover spille for Odd i Eliteserien. Overgangen blir gjennomført 1. august. Odd bekrefter signeringen på en pressekonferanse torsdag formiddag. Rekdal har inngått en avtale på tre år etter å ha vært på prøvespill i Skien-klubben den siste tiden. 21-åringen har vært i både Mainz og Stuttgart i Tyskland.

Jervs cupkamp mot Odd utsatt – sliter fortsatt med smitteutbrudd

Jerv fikk helgens kamp mot Molde i Eliteserien utsatt etter et smitteutbrudd. Nå har Grimstad-klubben også fått utsatt onsdagens kamp mot Odd i cupen.
Les mer om:

Toulouse spør folk på gata: – Kjenner du til denne personen Kjetil?

Det er ikke vanskelig å tenke seg svaret på den franske Ligue 1-klubben Toulouse sin anket på gata. – Svaret er nei, men det har de tenkt til å gjøre noe med. Vålerenga sin førstekeeper Kjetil Haug er solgt uten at pris er oppgitt, til Oslo klubben sine hjemmesider bekrefter. «Det er en fantastisk mulighet som enhver fotballspiller drømmer om. Det er synd å skulle forlate denne fantastiske klubben, og ikke minst supporterne som har hjulpet meg og stått bak meg på veien.

Brann med ny seier

Ubeseirede Brann fosser videre i jakten på opprykk til Eliteserien. Mandag ble Grorud slått 2-0 på bortebane, etter scoringer fra Aune Heggebø og Sivert Heltne Nilsen.

Kaptein Åsen så rødt da LSK tapte 0-3 på «marerittbanen» Marienlyst: – Jeg legger meg flat

Strømsgodset påførte serieleder Lillestrøm lagets første tap i Eliteserien i fotball med 3-0-seier hjemme på Marienlyst stadion.

Ny nedtur for Vålerenga: - Krise

Etter null seire på sine siste sju kamper i Eliteserien befinner Vålerenga seg på kvalikplass. Søndag ble det nok en nedtur takket være en svenske i det umulige hjørnet.
Les mer om:

Vålerenga i nedrykksstriden etter nytt tap: – Dette er krise for en klubb som Vålerenga

INTILITY ARENA (VG) (Vålerenga – Odd 0–1) Det er trøbbel i Vålerenga, som nå ligger på kvalikplass til nedrykk i Eliteserien.
Les mer om:

Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år. 2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge. – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

HamKam kjempet seg tilbake to ganger – vant hjemme mot Sarpsborg

HamKam kom under to ganger hjemme mot Sarpsborg, men klarte til slutt å sikre seg seieren med 3-2 på Briskeby. – Når du møter et så bra lag i Sarpsborg, så må du vise litt karakter og holdning. Det gjorde vi i dag. Vi møter et Sarpsborg-lag som er fantastiske på ballen, men i andreomgang har vi full kontroll. Vi fortsetter den gode stimen, oppsummerte HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery etter kampen. Sarpsborg ligger på 7.-plass i Eliteserien med 16 poeng på deres 11 første kamper. HamKam har ett poeng mindre og ligger på 9.-plass.

Glimt fikk hull på byllen: Vant hjemme for første gang på to måneder

(Bodø/Glimt – Aalesund 2–0) Bodø/Glimt har ikke tapt på Aspmyra i år, men har samtidig slitt med å vinne. Søndag tok de sin første hjemmeseier på over to måneder i Eliteserien.