Nyheter om Elever


En av tre søker her

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De private videregående skolene i Vest-Agder har gode søkertall. 179 av søkerne med ungdomsrett som søker Vg1 søker private skoler. Det utgjør samlet 6,5 prosent. Men for mindre offentlige videregående skoler utgjør dette en stor utfordring. Ved Lyngdal ungdomsskole har 33 av 102 avgangselever søkt seg til den private skolen KVS Lyngdal.

Har klart å snu elevtallet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Grunnlaget for Sirdal videregående er nå at søkertallene til skolen ser adskillig bedre ut. Prosjektet «Førstevalg Sirdal» har gitt merkbar positiv effekt på søkertallene til langrenn og skiskyting. På samme måte har man tro på at stillingen som spillerutvikler ved Tonstad IL skal bidra til å få søkertallene på fotball opp igjen fra høsten 2020.Skolen har 90 elevplasser (30 elever i hver klasse).

Kutter i studietilbudet i Flekkefjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Elever på Flekkefjord videregående tok i mars til ordet for å redde det kreative studietilbudet på skolen. Det var i forbindelse med at Aust- og Vest-Agder blir ett fylke fra 2020, og at det er det sendt ut et høringsforslag knyttet til tilbudsstrukturen for de videregående skolene i Agder. Nå ser det ut som kampen må fortsette også for å berge høstens studietilbud i kunst, design og arkitektur.

Skoleelevene skrev seniorenes biografier: Generasjonsmøte på Ammerud

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er bare noen meter å gå fra Ammerud skole til Ammerudhjemmet, men likevel er enorm avstand mellom menneskene som fyller de to byggene. I høst fikk derfor skolen en lysende idé: Hva om elevene besøker hjemmet, blir kjent med beboerne, og skriver ned deres personlige historier?

Solskjærs elever får gjennomgå etter ydmykelsen: «Spilte som om det var kvikksand under gressmatten»

Manchester United-spillerne blir kritisert hardt etter 0–4-tapet mot Everton.
Les mer om:

Solskjærs elever får gjennomgå etter ydmykelsen: «Spilte som om det var kvikksand under gressmatten»

Manchester United-spillerne blir kritisert hardt etter 0–4-tapet mot Everton.
Les mer om:

Vil øke farten forbi skolen(pluss)

Det er ikke lenger elever som bruker Hårberg skole i Ørland kommune. Derfor ønsker kommunen å øke farten i området.
Les mer om:

Haug-ansatte får eksperthjelp for å takle utagerende elever

Eksterne eksperter er hyret inn for å kurse ansatte i å håndtere spesielt utagerende elever ved Haug skole.
Les mer om:

Elever på jobb i Spania: – Et bra avbrekk fra den vanlige skolehverdagen

En studiereise til Spania ga Marte Thorvaldsen Skaret (18) og Siri Grelland (17) en mulighet til å teste nye læringsmetoder i andre omgivelser.

Lena må flytte privatskolen til større lokaler i Fredrikstad sentrum: – Det er stort trykk fra nye elever

Et halvt år etter at privatskolen Sonans åpnet dørene i Fredrikstad må driften flyttes til større lokaler. I juli er de på plass i Storgata 10.
Les mer om:

«Mens vi politikere er uenige, peker skolestreikende elever på elefanten i rommet»

Rakel Trondal (Sv) og Torgeir Strøm (Sv) skriver i dette leserinnlegget at Trøndelag må gå foran for å få på plass plaer for hvordan brenning av kull olje og gass skal stanses.

Stadig flere tar opplæring: - Jeg ser tryggere sjåfører på skuteren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: - Da vil jeg at dere skifter variatorreima, så kan vi legge ut på tur. Dette skal dere kunne nå.Kjørelærer Kaare Barkhald setter kursdeltakerne i full sving på parkeringsplassen i Daja. Det er bare noen dager igjen til påskerushet til fjells tar løs for alvor, men enn så lenge er det god plass til både elever og lærere.

- Fyttigrisen, nå er russetida redda

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)RUSS: - Bilen ble kjørt til verksted lørdag, og mandag fikk vi beskjed om at startmotoren var gåen. Vi så for oss at det ville ta minst en uke før vi fikk bilen tilbake, men i dag er den reparert, forteller Renate Thorstensen på russebilen «Skippy», en rosa-lakkert Ford van fra 1988. Den 31 år gamle bilen er ikke av kategorien biler hvor deler er hyllevare.

- Bidrar til at vi får flere hjelpere ute i felt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Påsken er høysesong for alle som vil utforske Svalbard, både på skuter, på ski eller med hundespann. Beredskapstjenesten er heldigvis på vakt dersom uhellet er ute, men noen ting kan det være greit å kunne litt om selv også. Det gjør en gruppe ungdommer noe med, når de tar friluftsliv som valgfag. Ute på sletta i Adventdalen står en 17 år gammel gutt med et nødbluss i hånda. Armene strukket i været.

Fikk besøk av oppfinneren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Å kåre en vinner i ordførerens nysgjerrigperprosjekt er så godt som en umulig oppgave.

Se bildene fra øvingen på Sommerlyst skole

På Sommerlyst Ungdomsskole i Tromsø jobber 150 elever med å lage revy. I løpet av to uker skal skuespillere øve på sketsjer, lys skal settes, rekvisitter skal lages, publikum skal mobiliseres, og alt skal være klart til premiere 24. april.
Les mer om:

Godkjente planene for ny ungdomsskole ved Skadberg skole

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NY SKOLE: Den nye skolen på Skadberg, kalt Kjerrberget ungdomsskole, skal stå klar til skolestart 2021. Skolen skal i første omgang være en 1.-10.-skole.

Elevene har gått 500 mil på ski i vinter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Åttendeklassingene ved Trones skole har brukt friminuttene på ski.BEIARN: Skigåingen har både sørget for penger til klassetur og penger til kreftsaken.Rundt skolen Skiløypa som kjøres opp, går rundt skolebygget, og har en distanse på 700 meter. Rundekonkurransen er en populær tradisjon som har motivert alle elevene i bygda ut i frisk luft.Med Tellingen i bakgrunnen har elevene vært med for åttende år på rad for.

13 elever ved ungdomsskole i Stavanger mistenkes for narkotikabruk

- Dette miljøet bekymrer oss, sier politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth.
Les mer om:

Bedrifter og familie sponset løpende elever

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: - En fantastisk innsats fra alle ungene.

Ny rekord for Solidaritetsuka

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da uken var slutt var det en sliten, men glad gjeng med elever som hadde samlet inn penger til Strømmestiftelsen. Gleden var ekstra stor da de fikk vite at de hadde slått rekorden fra i fjor.- Vi er kjempe fornøyde og jeg er veldig stolt av hele gjengen.

«Du veit ikkje ka du snakka om...»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Birkeland understreket i sin egen argumentasjon at det ikke er snakk om noe sololøp.

Teksten «Voldtekt er bra, ja det gjør meg glad» førte til oppvask ved skole(pluss)

En russelåtprodusent trekker låten han laget for en gruppe elever ved Ole Vig videregående skole etter at rektor reagerte.
Les mer om:

Radaren til Ingrid (16) og Andreas (17) kan få stor teknologisk betydning

Denne uka presenterte elever ved sciencelinja på Greåker videregående skole teknologiprosjektene de har jobbet med siden jul, og et av prosjektene kan bidra til at vi lettere kan telle store folkemengder i fremtiden.
Les mer om:

Vurderer felles barneskole: - Å begynne på en skole med 600 elever vil kunne føles overveldende

SKIEN: Oppvekstutvalget vil ha vurdert muligheten for en felles barneskole på Gulset. Fau-leder er skeptisk til en storskole.
Les mer om: