Nyheter om Elever


Skal lære andre å la torsken leve

Ni instruktører skal nå lære elever i videregående skole og bedrifter å la torsken leve. I hvert fall for en stund.
Les mer om:

Lærte trafikksikkerhet

Tirsdag denne uka fikk elever og barnehagebarn i Åfjord en praktisk gjennomgang av trafikksikkerhet med henblikk på den store økninga av tungtransport i kommunen. Kjøretøy fra Johs. J. Syltern AS stilte opp. – Det er artig å se at Syltern tar dette så seriøst, sier Jan Vinge fra IF Forsikring.
Les mer om:

Elever må til Mandal

Forslaget til dimensjonering av fast ordning for Vg3 fagopplæring, for de som ikke får læreplass, gir ressurser for 30 elever til Mandal, men ingen grupper i Lister.
Les mer om:

Populær dag på museet

300 elever fra Voksenopplæringa kom på besøk.
Les mer om:

– Vil veilede, ikke straffe om mobilbilder

Både foreldrene og kommunen er glad politiet på Finnsnes tar mobilbruken til elevene ved ungdomsskolen på alvor. – Vi vil veilede mer enn å straffe, sier lensmannen. Seks elever er siktet.

Digitalt lesemaraton 2017

29. mai kl 08:30 starter det digitale lesemaratonet til Epekebok. I løpet av en skoleuke skal elever i grunnskolen lese så mange sider de klarer i den sosiale leseappen Lesemeister.
Les mer om:

Skal ta samme eksamen – får forskjellige hjelpemidler

Mens noen videregåendeelever har tilgang til en rekke nettsider under eksamen, må andre elever klare seg uten eller med færre på samme eksamen. – Urettferdig, mener elever og lærere.
Les mer om:

Nå må elevene søke om skoleskyss

Elever ved de videregående skolene i Østfold må søke for å få gratis skolekyss fra og med neste semester. Det blir ikke tatt godt imot av alle.
Les mer om:

Her er «snakkepersonen» elevene går til

Teite lærere, kjærlighetssorg, venneproblemer eller eksamensnerver. Elever har mange spørsmål og mye de vil snakke om. Nå ønsker Lardal skole å fortsette med ordningen med «snakkepersonen».
Les mer om:

75 elever får engelsk-eksamen annullert

75 elever i 10. klasse ved Lundehaugen ungdomsskole og Tryggheim Forus i Sandnes får sine eksamener i engelsk fra sist fredag annullert. Det har Utdanningsdirektoratet bestemt mandag ettermiddag.
Les mer om:

Eksamen annulleres for 75 elever

75 elever i 10. klasse ved Lundehaugen ungdomsskole og Tryggheim Forus i Sandnes får sine eksamener i engelsk fra sist fredag annullert. Det har Utdanningsdirektoratet bestemt mandag ettermiddag.
Les mer om:

– Ho mamma sir at æ kommer til å bli en skuespiller. Sjøl satsa æ på å bli søppeltømmer

Når Bleik Montessoriskole setter opp musikal i begynnelsen av juni, er det deres største produksjon noensinne. 53 elever skal på scenen, og hovedrolleinnehaveren beskrives som et naturtalent. Selv vil han heller bli søppeltømmer.
Les mer om:

– Respektløst overfor elever, foreldre og ansatte

FAU ved Sommarøy skole reagerer sterkt på at kommunen har utredet samlokalisering mellom barneskolen, Voksenopplæringen og Flyktningtjenesten.
Les mer om:

Lærer barn å tenke kritisk om helse

Norske forskere har bidratt til å lære skolebarn i Uganda skepsis mot helsefarlige behandlinger. Nå må norske elever gjøre som uganderne – lære å tenke kritisk, mener forsker.
Les mer om:

Eksamenstabbe kan få konsekvenser for flere skoler

Elever ved flere skoler i Rogaland skal ha fått tilgang til eksamensoppgaven som ved en glipp ble lagt ut på nettet. Det vurderes om eksamen skal annulleres.
Les mer om:

«Staværingen – i vårt hjerte»

Tradisjonen tro sto også i år foreldre og elever i 7. klasse for 17. mai arrangementet ved Stadsbygd skole og samfunnshus.
Les mer om:

Engelskoppgaver lå ute dagen før eksamen

Drøyt 50 elever i 10.klasse ved Lundehaugen ungdomsskole i Sandnes risikerer å få annullert avgangseksamen i engelsk fordi oppgavene ble lagt ut for tidlig på It’s Learning.
Les mer om:

Hva er det med Gjøklep ungdomsskole?

For fjerde gang er elever fra Gjøklep ungdomsskole i Holmestrand med i Klassequizfinalen. Hva gjør dem så gode i quiz?
Les mer om:

Skoleelever nekter å gi slipp på mobilen

GRUE (NRK): Elever og lærere ved Grue barne- og ungdomsskole kjemper mot at det skal bli et mobilforbud ved skolen. Nå kan saken havne i kommunestyret.
Les mer om:

Kjøper private helsetjenester til elevene

650 elever står helt uten helsesøster. Kommunen har ikke klart å finne en ny etter at den forrige sa opp i høst.
Les mer om:

– Sammen skal vi skape morgendagens samfunn

Det var elevene Anette Kleven og Emilie Reinertsen Fossdal som skal holdt en flott tale etter dagens barnetog i Flekkefjord. Begge er elever på 9.trinn ved Flekkefjord ungdomsskole.

Dette mener ungdommer at det betyr å være norsk

Elever i videregående skole er uenige om hva det vil si å være norsk. Og selv om de føler seg norske, opplever mange at de ikke får lov til å være det.
Les mer om:

- En fantastisk opplevelse

Elever ved sjuende trinn ved Opphaug og Hårberg skole i Ørland kommune var nylig om bord på kystvaktskipet KV NJORD. Der fikk et innblikk i Kystvaktas rolle, og gjennom både praksis og teori fikk de oppgaver fikk de lært mye om sjømannskap.
Les mer om:

Solberg reagerer på russefyll

På grunn av fraværsgrensen kommer mange elever fulle på skolen i russetida, hevder russens hovedstyre. Statsministeren reagerer på dette, og maner russen til edruelighet.
Les mer om:

Statsministeren reagerer på russefyll på skolen

På grunn av fraværsgrensen kommer mange elever fulle på skolen i russetida, hevder russens hovedstyre. Statsministeren maner til edruelighet.
Les mer om: