Nyheter om Elever


Viktig uke som gir elever bedre innsikt i arbeidslivet

– Det er viktig å få mulighet til arbeidsskygging, skriver Hashim Abdi etter en lærerik utplasseringsuke på ungdomsskolen før han begynner på videregående.
Les mer om:

- 15. august 2022 skal vi ha fest!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)VALNESFJORD: Anne Stenhammer som arbeider som en av de frivillige for å få på plass en folkehøgkole i Valnesfjord, underrettet kommunestyret i Saltdal om hvor saken står. - Tomta er ferdig og grunnboret. I 2020-21 skal vi begynne og grave. 15. august 2022 skal vi ha fest! proklamerte Stenhammer for kommunestyret.35 funksjonshemmede Kalkulert etter dagens pris kommer skolen til å koste 180 millioner kroner.

Karakterer er å stille krav og å bry seg

DEBATT: En skole uten karakterer og uten krav til læring, virker å være Rød Ungdoms medisin mot stress og konkurransejag. Høyre vil heller ha en kvalitetsskole for flest mulig elever.
Les mer om:

Denne videoen skal få flere unge til å bruke stemmeretten

Helt frem til valget skal en film laget av tre elever ved Glemmen gå som reklame på Fredrikstad kino. Målet er å få flere unge til å bruke stemmeretten sin.

Dette er den første skolen som er påmeldt i Pride-paraden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: - Dette har elevene organisert selv, forteller markeds- og mediekordinator André Trasti, ved Nydalen videregående skole.Og da skolen meldte seg på, fikk de informasjon om at de var aller første skole ut.Første påmeldte skole - Som første påmeldte skole går Nydalen videregående skole under egen fane i Pride-paraden 22. juni.

Stor sjakkdag på Grefsen: Derfor er sjakk så moro

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Hva er simultansjakk? Kort forklart: Én til to personer spiller sjakk mot et stort antall motstandere - samtidig.Tirsdag arrangerte Grefsen skole stor simultansjakk-turnering.Inviterte tidligere elev Grefsen skole har hatt sjakk som en sosial aktivitet for barna i storefri på torsdager. Det har vært rundt 45 i oppmøte i våres. I alt 250 besøkende i løpet av de seks gangene.

Listetopp om skoleplaner i Lørenskog: – På grensa til uforsvarlig

Bjørn Ivar Gran (V) advarer mot altfor store miljøer når flere skoler nå skal bygges ut for å møte et stadig økende antall elever.

Elever gikk i «hjertemarsj»​​​​​​​ for familien Abbasi i Trondheim

Lettelse, men også kamplyst preger ungdom i Trondheim etter at det i natt ble kjent at barna i Abbasi-familien returneres til Norge. Medelever til Ehsan Abbasi håper han rekker skoleavslutningen.
Les mer om:

De gir elever psykisk styrke. Nå kan tilbudet ryke. - Veldig synd når vi vet hvor viktig forebygging er

Studenter lærte 750 niendeklassinger i Tromsø hvordan de kan bli trygge på seg selv. Nå lever tilbudet utrygt.
Les mer om:

Borgheimelevenes 10. klasse-ball: – De som skal begynne til høsten bør glede seg, jeg kommer til å savne ungdomsskolen

Mandag hadde Borgheim ungdomsskoles 10. klasse-elever skoleball på Nøtterøy vidergående skole. Elever fra Greveskogen videregånde skole laget og serverte mat.
Les mer om:

Tidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever

Læreren ble i 2010 dømt for å ha skaffet seg seksuell omgang med en elev ved misbruk av sin stilling. Nå er mannen dømt for vold mot to elever.
Les mer om:

Domfelt lærer fikk fortsette i yrket. Nå er han dømt for vold mot to elever

I 2010 ble den tiltalte læreren dømt for å ha utnyttet sin stilling til å oppnå seksuell omgang med en elev. Nå dømmes han for å ha slått to barneskoleelever i ansiktet.
Les mer om:

Måler luftkvalitet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Slikt må læres tidlig, mener Bjøråsen ungdomskole.

106 elever tagget på vanntankene

I april gjennomførte elevene i 6. og 7. klasse ved Mykje skole et «street art»-prosjekt på vanntankene på Spanne, i samarbeid med kunstner Bjørn Olaf Gudmestad Haugsnes. Elevene har laget veggkunst på to seks meter høye tanker, som ble åpnet mandag.

Må vente i måneder på oppkjøring

Elever og kjøreskoler reagerer på at det på Sørlandet nå kan ta opp til fire måneder å få time for oppkjøring hos Statens vegvesen.

Elever tar i bruk VR-briller for å lære om energi

Inspiria Science Center og Østfold Energi har sammen utviklet et virtuelt bedriftsbesøk som må ses gjennom VR-briller.
Les mer om:

Landbruksministeren: - Jeg trenger innspill

- Jeg trenger utfordringer og innspill fra dere. Derfor er jeg kommet mer for å lytte enn å snakke, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad (57) da hun møtte 80-90 av Tombs elever lørdag ettermiddag.
Les mer om:

Smakebiter fra Kongo, Italia og Peru

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har ostekake fra Italia, sjokoladebit-kjeks fra Kongo, smoothie fra Brasil og gulasj, som er nasjonalretten i Ungarn, forteller Linnea Våtvik (11).Linnea hadde, sammen med de andre på matgruppa, funnet fram oppskrifter på eksotiske og fremmede matsorter på Google, og laget dem selv.Annerledes uke Hålen på skolen var fredag fylt med ulike stands.

BILDER: Ministerbesøk på Tomb

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad besøkte Tomb vgs. lørdag ettermiddag. Hun samtalte både med skolens ledelse, møtte elever til dialog om landbrukets fremtid og deltok med en hilsen på avslutningsfesten for skoleåret 2018/19.
Les mer om:

Læreren tok nytt grep: – Elever som handler på Fretex får belønning

Gjenbruksentusiasten og grunnskolelæreren Jørn Slette (56) er på rundt 50 loppemarkeder i året. For å inspirere unge til å handle brukt, tar han ofte med seg skattene han finner på skolen og bruker dem i undervisningen. Og elever som handler på Fretex får belønning.
Les mer om:

Her skal skoleelevene få boltre seg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Det er ikke lenge siden brua over Finneidstraumen på E6 ble åpnet, og anleggsarbeidene var over. I hvert fall tilsynelatende.For der veien nå går, var det tidligere et solid stykke fjell. Det ble tatt ned og brukt som fyllmasse når området ble ferdiggjort.

Ungdomsrådet advarer: – Sparer ikke noe hvis elever dropper ut(pluss)

– Velger elevene feil studietilbud, er sjansen større for at de vil mistrives på skolen og droppe ut. Dropper elever ut, sparer ikke fylkeskommunen penger, sier Ayleen Øyen (17) fra ungdomspanelet.
Les mer om:

Kjell Rune (38) er utdannet frisør, men valgte å ta videregående på nytt: – Det var flere som hevet et øyenbryn

K2 utdanning har nettopp fullført sitt første år med voksenopplæring i Tønsberg. Det har gått over all forventing for både elever og lærere.
Les mer om:

Flom av ideer for turist-satsing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Men det er ikke nødvendigvis en flom av turister Sulis ønsker seg.Alt for noen - Målet er ikke å kjøre busslass etter busslass med folk til Sulis.

Oppløftende tall for Vestfold: – Dette er det beste resultatet i denne målingen noen gang!

Ferske tall fra SSB viser at flere elever enn noen gang gjennomfører videregående opplæring i løpet av fem år i Vestfold.
Les mer om: