Nyheter om Elever


Erlend Larsen (H) mener fastlegen er viktig for at elever fullfører videregående: – Det er ett av flere tiltak for at de skal ta skolen seriøst

Fastlegeordningen er under press fra økt arbeidsmengde og vanskelig rekruttering. Legene bruker for mye tid på småsyke elever, mener fastlege Tom Ole Øren. Ordningen er viktig for folkehelsa, og har fått støtte til økt rekruttering, svarer Erlend Larsen (H).
Les mer om:

Bare fire av hundre elever klarte denne oppgaven - klarer du den?

Løser du denne, er du smartere enn de beste matematikkelevene i 16 land. Men tenk deg godt om før du sjekker fasit – løsningen er egentlig ganske enkel.
Les mer om:

Elever ble tatt på fersken da de tagget på skolen: – De ble ganske overrasket for å si det sånn

Torsdag kveld satt ansatte ved Teie skole i møte da de plutselig fikk øye på noen som tagget på skolebygningen.
Les mer om:

300 elever skal delta i tradisjonsrik julematine: - De står bak alt

Første gang Bodø kulturskoles julematine ble arrangert var det gratis inngang og man var usikker på hvor mange som ville komme. Det kom over 1000 mennesker. 
Les mer om:

Norske elever til PISA: Mindre bråk og uro, men mange kommer for sent på skolen

Færre elever enn før opplever bråk og uro i den norske ungdomsskolen.
Les mer om:

Skapte julestemning på Helsetunet

Elever fra tredje klasse ved Vestmyra skole sørget for å skape den rette stemningeunder åpningen av julemarkedet på Fauske Helsetun torsdag formiddag.
Les mer om:

Tradisjonsrik juleavslutning for bystyret

Juletallerken, med riskrem til dessert, underholdning ved elever ved Fredrikstad kulturskole, og takk for maten-tale ved opposisjonsleder Truls Velgaard sto på programmet under bystyrets lunsj i Betania i Gamlebyen torsdag. Ordfører Jon-Ivar Nygård minnet i sin innledning til den årlige julelunsjen om utfordringene med å bli enige med Sarpsborg om jernbaneutbyggingen i Nedre Glomma. Demokraten-journalist Arne Børresen spilte trompet, og kommunaldirektør Jon Erik Olsen piano, under bystyrets faste fremføring av «Deilig av jorden».

Nødvendig at alle elever på alle trinn har hver sin digitale enhet

DEBATT: Det er helt avgjørende at skolen er i front kunnskaps- og utstyrsmessig for å innfri det doble samfunnsoppdraget om utdanning og danning. Da trenger alle elever hver sin digitale enhet.
Les mer om:

Elever slår alarm om skolens tilstand: – En skandale(pluss)

Elever ved Botngård skole mener bygningsmassen forsømmes av kommunen. Både rådmann og oppvekstsjef lover bot og bedring.
Les mer om:

Elever i Narvik bes holde seg hjemme i uværet

Alle elever og ansatte ved Narvik videregående skole bes om å holde seg hjemme på grunn av uværet. Det er også stor snøskredfare i området.
Les mer om:

Narvik: Ber elever holde seg hjemme

Det har blitt sendt ut rødt farevarsel for snøskred flere steder i Nord-Norge. I Narvik bes elever om å holde seg hjemme.
Les mer om:

Ekspert mener det er flere fordeler med større skoler

Undheimsbuen bør ikke ta sorgene på forskudd. Eksperter mener nemlig at et større skolemiljø kan være positivt for både elever og lærere. – Snakk om hva som er det beste for elevene, ikke om hva som gagner bygda, sier professor i pedagogikk Thomas Nordahl.

Her er elever og lærere kolleger: - De virker ikke som lærere, mer som venner

15 «yngre læringskolleger» er for tiden med på et nyopprettet opplæringstilbud for ungdom som ikke har funnet seg helt til rette i ordinære skoler.
Les mer om:

Miljøarbeider etter oppslag om narkotika, slåsskamper og trusler ved Lofsrud skole: – De har ingen kjellerstuer å invitere kompiser til

Rektor Trond Nilsen (45) og miljøarbeider Knut Einar Hagen (28) ved Lofsrud skole sier det stort sett er på kveldstid og i helgene at elever ved skolen havner i trøbbel.

Tromsø i sorg: – Har vært kjempetøft for mange elever

– Alle voksne, lærere og foreldre må bruke dagen på å snakke med barn om det som har hendt. De må få bearbeide dette.
Les mer om:

Norske elever gjør det dårligere i lesing og naturfag i PISA-undersøkelsen

PISA-undersøkelsen 2018, som ble lagt frem i dag, viser at norske elever over tid har stabile resultater, men at elevene gjør det dårligere i lesing og naturfag sammenlignet med 2015.
Les mer om:

Ny PISA-test: Norske elever sliter i lesing - Finland presterer vesentlig bedre

Det er en nedgang for norske 15-åringer i både lesing og naturfag siden sist, viser den nyeste PISA-undersøkelsen. Finske elever presterer nok en gang vesentlig bedre enn de norske.
Les mer om:

Speilglatte veier førte til kaos i hele landet

Underkjølt regn førte speilblanke veier flere steder i landet. Flere elever i Indre Østfold måtte bli igjen på skolen, men alle skal nå ha kommet seg hjem.
Les mer om:

Faktisk.no: Innsikt: Slik oppsto julebråket i Seljord

Det ble baluba da Telemarksavisa skrev at elever på Seljord ungdomsskule måtte si «tradisjonsmat» istedenfor «julemat». Rådmannen i Seljord avviser at elever ikke får bruke ordet «jul» og vil politianmelde trusler som har kommet.
Les mer om:

Ungdommer må betale for egen sikkerhet

Det er ikke et pent bilde som males av Lofsrud skole på Mortensrud sør i Oslo. Hittil i år har 15 elever sluttet på skolen, uten å flytte fra området.
Les mer om:

Fikk ingen løfter fra politikerne

Elever fra Karmøy voksenopplæringssenter møtte opp da politikerne la fra budsjettforslaget sitt mandag ettermiddag.
Les mer om:

Faktisk.no: Slik oppsto julebråket i Seljord

Rådmannen i Seljord avviser at elever ikke får bruke ordet «jul» og vil politianmelde trusler som har kommet.
Les mer om:

Skolebuss med 48 personer henger utfor skrent

Bussen skal henge utfor en «veldig høy» skrent. 47 elever og en sjåfør er evakuert.
Les mer om:

Ved denne skolen sier de tradisjonsmat og skoleball, ikke julemat og juleball - hatmeldingene renner inn

Elever ved Seljord ungdomsskole hevder de skal ha fått beskjed om at de ikke skal si julemat og juleball, men tradisjonsmat og skoleball. – Tragisk og leit, sier besteforeldrene til en av elevene. Nå renner hatmeldingene inn til skolens rektor.
Les mer om: