Nyheter om Elden


NFF dropper Edvartsen-forhandlinger

Norges fotballforbund innkalte ikke Svein Erik Edvartsen til forhandlinger før fristen utløp, etter at toppdommeren har varslet søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver. Det betyr at feiden mellom Edvartsen og NFF etter alle solemerker ender i Oslo tingrett. Etter det VG forstår mener NFF å ha en svært god sak dersom det hele skal avgjøres i en rettssal. Men også motparten er offensiv: Edvartsens advokat John Christian Elden sier i en e-post at de ser frem til rettssaken med glede, og frykter ikke resultatet.

Odd Nerdrum slipper fengselsstraff

Kunstner Odd Nerdrum (73) har blitt benådet. Han slipper dermed å sone fengselsstraffen for grovt skattesvik. – Livredding av en fri kunstnersjel, mener advokat John Christian Elden.

Derfor anker Eirik Jensen dommen

Anken over Eirik Jensens 21 år lange fengselsdom er nå ferdig skrevet og vil bli levert mandag, ifølge hans forsvarer John Christian Elden.

Elden og Edvartsen freser mot NFF og TV 2: – Neste stopp er i PFU

Svein-Erik Edvartsens advokat, John Christian Elden, mener NFF har brukt TV 2 som et talerør, og truer nå med å melde kanalen inn for PFU.

Eirik Jensen-anke kommer på mandag

Ekspolitimann Eirik Jensen vil mandag anke dommen på 21 års fengsel, opplyser hans advokat John Christian Elden.

NFF bekrefter: Edvartsen svarte ikke innen fristen – tar konflikten til retten

Advokat John Christian Elden ba ikke om forhandlinger med Fotballforbundet innen fristen på to uker.

Elden: Jensen vil anke dommen

– Vi tapte dette slaget, men vi håper vi skal vinne krigen, sier Eirik Jensens forsvarer, John Christian Elden, etter den knusende dommen i Oslo tingrett.

Elden: – Jensen vil anke

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen ble mandag dømt til 21 års fengsel for korrupsjon og for smugling av hasj. Jensens forsvarer John Christian Elden varsler anke.

Forsvarerne tror tvilen vil komme Eirik Jensen til gode

Eirik Jensens advokat John Christian Elden håper tvilen spiller på lag med Eirik Jensen. Mandag faller dommen over den tidligere svært betrodde politimannen. 

Raserte lekestativ, fikk panikk og la på svøm

Familien Elden reagerte på kraftig bråk utenfor huset sitt i Hovika på Otterøya natt til mandag. Skogens konge ble litt for nærgående – det kostet den til slutt livet.
Les mer om:

Hevder Edvartsen er ferdig i NFF-jobb – Elden avviser

Ifølge TV 2 er Svein-Erik Edvartsen ferdig som seksjonsleder i NFF. Samtidig hevder kanalen at han heller ikke dømmer toppfotball i 2018.
Les mer om:

– NAV-penger kunne vært stoppet

NAV-utbetalinger til folk på rømmen kunne vært stoppet for lengst. Det sier John Christian Elden, og viser til at det er ulovlig å gi penger til personer på flukt fra politiet.

Frp prøvde å verve Margret Hagerup. Så fekk ho smørbrød hjå Høgre-ordføraren.

- Eg er ein energibunt, vil eg seie. Alltid mange jern i elden, seier stortingskandidaten.
Les mer om:

Likhet for loven?

Advokat Elden roser politiet for en klok håndtering av nazi-demonstrasjonen på Olsok (FVN 1/8).
Les mer om:

Advokat Eldens naivitet

Advokat Elden forsvarer politiets handlemåte ved lørdagens nazi-demo i Kristiansand.
Les mer om:

Støtter politiets håndtering: – Demonstrasjonen var lovlig

Advokat John Christian Elden mener politiet handlet godt og klokt i forbindelse med helgens opptog av nynazister i Kristiansand.

Støtter politiets håndtering: – Demonstrasjonen var lovlig

Advokat John Christian Elden mener politiet handlet godt og klokt i forbindelse med helgens opptog av nynazister i Kristiansand.

Jente har levd i kirkeasyl i snart fem måneder. - Det er svært uheldig

Alle domstoler i Norge har bestemt at jenta i kirkeasyl skal tilbakeføres til sin far i Spania. Advokat Sol Elden er opprørt og oppgitt over at Namsmannen i Ålesund ikke har hentet ut den lille jenta.

Kritiserer misbruk av kirkeasyl

– Det som nå skjer i Spjelkavik kyrkje er helt feil, og et misbruk av ordningen med kirkeasyl. Kirkeasylet kan brukes for å beskytte enkeltindivider mot inngrep fra statlige myndigheter, og ikke i saker mellom privatpersoner, sier advokat Sol Elden.
Les mer om:

- Retten mangler motbevis fordi det ikke har vært lov å snakke om Jensens hemmelige prosjekt

Elden mener retten ikke har fått presentert alle bevis.
Les mer om:

- Forklaringen til Cappelen er et eventyr

John Christian Elden mener bevisene mot Eirik Jensen ikke holder.

Se forsvarernes sluttprosedyre i Jensen-saken her

Eirik Jensens forsvarere, John Christian Elden og Arild Holden holder i dag sin avsluttende prosedyre. De ber om at Jensen frifinnes of grov korrupsjon og narkotikakriminalitet.

Aktor: 21 års fengsel for Jensen. Elden: Vi ber om full frifinnelse

Eirik Jensen ikke overrasket over påstanden om 21 års fengsel.
Les mer om:

Aktor: Dette er Cappelens muligheter for strafferabatt

OSLO TINGRETT (NRK): Aktor Lars Erik Alfheim mener det er fire grunner til at storsmugleren Gjermund Cappelen kan få redusert straff. Jensens forsvarer John Christian Elden mener Alfheim kan måtte spise i seg en del av ordene han brukte i prosedyren.

Ikke enighet i Edvartsen-konflikten

Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge ble ikke enige torsdag heller. Utviklingen i saken får advokat John Christian Elden til å komme med et stikk til Hauge.