Nyheter om Ekeberg


Christoffer (47) er bekymret for trafikksikkerheten til barna ved Ekeberg skole: - Det skal kjennes litt ubehagelig at man kjører i et skoleområde

Det har oppstått flere trafikkfarlige situasjoner utenfor Ekeberg skole den siste tiden. Dette bekymrer Christoffer Knudsen i FAUs trafikkgruppe, som mener det nå haster å gjøre noe med problemet.
Les mer om:

Lørdag åpner Ekeberg Landhandleri. Mikkel (35) håper å trekke ekstra mange lokale i år: – Aner ikke hvordan sesongen blir

Innehaver Mikkel Berg (35) på Ekeberg Landhandleri hadde sett for seg en sommer med Tons of Rock, Norway Cup og fotball-EM på storskjerm. Nå krysser han fingrene for godt sommervær og mange lokale gjester.
Les mer om:

Flere hundre personer står i kø for å spille frisbeegolf på Ekeberg: – Her er alle velkomne

Pent vær og mye fritid har gjort at rekordmange tar turen til Ekeberg for å prøve ut frisbeegolf, en idrett i sterk vekst.
Les mer om:

Naturreservatet på Ekeberg raseres - nå politianmelder Gry og Statens Naturoppsyn flere ramsløkplukkere: - I verste fall kan bestanden dø

Ramsløk er blitt en stor trend og noe «alle» vil ha tak i. Bestanden som vokser fritt i Ekebergåsen, er derimot fredet, men de siste ukene har folk rasert reservatet på jakt etter planten. Gry Liljefoss og kollegene anmelder nå flere tilfeller av miljøkriminalitet.
Les mer om:

Han er villig til å spytte inn millioner i Ekeberg Camping, men en ting står i veien

Forretningsmannen Thorstein Berg sier han gjerne bruker 20–30 millioner kroner på å oppgradere Ekeberg Camping. Forutsetningen er at kommunen gir ham en lengre leiekontrakt enn fem år.
Les mer om:

Ut på tur? I Ekebergparken kan du nyte både natur, kunst og utsikt!

Ekeberg er et populært område året rundt. Her kan du bli med lokalavisen på en liten vårtur i skulpturparken.
Les mer om:

Foodora utvider til Nordstrand, Lambertseter, Østensjø, Bøler, Manglerud og Ekeberg

– Det var mange bestillinger allerede på onsdag.
Les mer om:

Avlyste arrangementer merkes for Ekeberg Camping: – Betyr nokså mange millioner

Stengte landegrenser og kansellerte arrangementer betyr tapte inntekter for Ekeberg Camping. Nå håper eieren at nordmenn på osloferie skal redde sommeren.

Dyreliv og røre i husdyrparken på Ekeberg - nå kan du besøke dem i helgene

Store og små skapninger koste seg i solen da Nordstrands Blad tok turen innom EKT. Den populære rideskolen og husdyrparken på Ekebergsletta tar nå imot besøkende igjen, med begrensede åpningstider knyttet til helger og helligdager, og restriksjoner på hvor mange som kan besøke dyrene av gangen. Her får du et lite glimt av livet på innsiden av gjerdene!
Les mer om:

Abid Raja roser dugnadsånden på Ekeberg: – Viktig at vi skaper en god dag

– Det er en stor dag for oss alle, men det blir selvfølgelig annerledes, sier kulturminister Abid Raja (V). Han startet nasjonaldagen med å holde tale på Ekeberg skole.
Les mer om:

Se 17. mai-markeringen på Ekeberg skole direkte her!

Kulturminister og forelder ved Ekeberg skole, Abid Raja holder dagens tale på Ekeberg skole.
Les mer om:

15. august starter BSK å rive på Ekeberg etter at fylkesmannen ga de tommelen opp: -En svært viktig beslutning for klubben

Etter noen nervøse uker kunne endelig Pål Trælvik og resten av gjengen i Bækkelagets SK puste lettet ut etter at klagesaken fra Ekebergsletta for Alle, som var til behandling hos fylkesmannen ble avvist uten mulighet til og ankes.
Les mer om:

Hund savnet - har du sett Ranja?

Ranja ble meldt savnet fra Hellerud for to uker siden, og ble sist sett på Østensjø og Ekeberg med to dagers mellomrom. Har du sett henne?
Les mer om:

Flere av de store trærne på Ekeberg har dødd – tørkesommeren 2018 får mye av skylden

Tørkesommeren 2018 får skylden for at flere av de store grantrærne i Ekebergskogen nå har dødd. Seniorforsker Isabella Børja sier det skyldes stress som følge av lite nedbør og angrep fra både råtesopp og biller.
Les mer om:

Elsykkel-batteri eksploderte på Ekeberg

Nødetatene rykket tirsdag kveld ut til Ekeberg etter at batteriet til en elsykkel eksploderte.
Les mer om:

Derfor elsker vi hundene våre: – Jeg gruer meg til han ikke er noe mer. Han betyr alt for meg

Hunder kan bety utrolig mye. Tre på Ekeberg forteller om hunder som får sove i sengen, som er med på ferieturer til Italia, og som har fått navn etter et operastykke.
Les mer om:

BILDESERIE: Se Ekeberg, Nordstrand og Lambertseter fra lufta

Forrige bildeserie av Bydel Nordstrand ble en braksuksess og vi gjentar dermed oppskriften. Denne gangen har vi tatt med enda flere steder fra bydelen. Nå kan du også se Ekeberg, Ljan, Ljabru, Lambertseter, Karlsrud, Munkerud og Munkelia.

Ekeberg Sykkel har aldri hatt mer å gjøre enn nå: – Det hender jeg jobber i 11–12 timer

Harald Johansen har drevet sykkelverksted på Ekeberg i seks år, men aldri opplevd såpass trykk som nå. Her er vår guide til lokale sykkelverksted.
Les mer om:

Brannfjell ungdomsskole er stappfull og elever må fordeles på andre skoler: – Dårlig gjort å sende Ekeberg-elever til Høyenhall

27 elever som sogner til Brannfjell ungdomsskole får ikke plass til høsten. FAU på Ekeberg skole reagerer på at det ikke tas grep for å bedre kapasiteten, og at flere elever sendes ut av bydelen til et nærmiljø der de ikke har noe nettverk.
Les mer om:

1500 har allerede meldt seg på løpsfesten 17. mairaton: - Vi gjør dette for å spre litt glede på nasjonaldagen

- Årets 17. mai blir noe vi aldri har opplevd i fredstid, så nå har du muligheten til å være med på et løp sammen hele Norges befolkning, sier Edwin Ingebrigtsen fra Ekeberg.
Les mer om:

Søylehuset Café på Ekeberg har åpnet dørene igjen til kundenes store glede - se hvem vi møtte!

Etter å ha holdt stengt i tre uker, er de ansatte og kundene glade for at dørene kan holdes åpne igjen.
Les mer om:

Kristofer Hivju friskmeldt etter koronavirus

Skuespilleren fra Ekeberg melder at han er ved god helse.
Les mer om:

Mesternes mester Ingvill (38) tipser om trening og mat: - Tren i marka, og kos deg med maten

Blide Ingvill Måkestad Bovim fra Ekeberg vant nylig mange hjerter under Mesternes mester på NRK. Her gir den tidligere landslagsløperen i friidrett og ernæringsfysiologen deg noen gode tips i koronatiden.
Les mer om:

Paul leverer opp til 400 brød og boller til naboene hver dag: – Det er lite søvn, men veldig mye glede

Paul Grøseth ville gjøre koronatiden bedre for seg selv, selskapet sitt Daglig Brød og naboene. Dermed tok han hjemkjøringsbakeriet og har den siste måneden ordnet levering av timesferske boller og brød til naboene på Ekeberg omtrent hver dag.
Les mer om:

Engangsgrill tok fyr i container på Ekeberg skole: - Det er langt mer av disse brannene enn hva vi er komfortable med

Brannvesenet med klar oppfordring til befolkningen: Slukk engangsgrillen godt før den kastet, og bruk de egnende engangsgrill-kassene som er satt opp mange plasser.
Les mer om: