Nyheter om Ekeberg


Tons of Rock med årets første slipp

Over to millioner Iron Maiden-fans har sett deres spektakulære «Legacy of the Beast»-turné, som blant annet inkluderer show på Rock in Rio foran 100.000 mennesker. Torsdag 25. juni treffer turnéen Oslo når Ekebergsletta og Tons of Rock får besøk av legendene. LES OGSÅ: W.A.S.P. til Oslo med hitrekke. Fra arrangørhold beskrives Iron Maiden som en mangeårig drømmebooking. – Tons of Rock 2019 var en eventyrlig suksess. Vi doblet antall publikummere og den nye arenaen på Ekeberg var optimal.
Les mer om:

Forfattere på Romerike skriver seg til millioninntekter

2018 var et gullår for Jan Ove Ekeberg. Men forfatteren har ikke bare investert i utgivelse av bøker.
Les mer om:

Skal samle idrett og skole på Lambertseter vgs Campus Ekeberg. - Dette er noe hele byen trenger

Går alt etter planen flytter 595 elever fra Lambertseter og Holtet vgs inn i de nye lokalene på Ekeberg til skolestart 2022.
Les mer om:

– Det gikk i full galopp og jeg kunne ikke gjøre annet enn å klamre meg fast

Jan Ove Ekeberg måtte opp på hesteryggen før han begynte å skrive bøkene om vikingkongen Harald Hardråde. Det gikk fint helt til han satte seg på en ung fjording.
Les mer om:

Dagne fra Ekeberg minnes eksplosjonen på Grønlia i 1945: - Rett etter smellet så jeg svart røyk og gjenstander som fløy høyt opp i luften

- Er det helt sikkert at det er slutt på bombingen, spurte fem år gamle Dagne Groven foreldrene sine en dramatisk høstdag i 1945. Samtidig som en voldsom eksplosjon rystet Grønlia, var søsteren Tone på vei til Gamlebyen.
Les mer om:

Her får Pernille (20) svaret om korsbåndsskaden: – Klart jeg var litt stressa og redd

For et snaut år siden røyk Oppsals Pernille Normann Eriksen korsbåndet i kne. Fredag tok hun den siste avgjørende testen på Idrettens Helsesenter på Ekeberg, og hun sto med glans.
Les mer om:

Turn, e-sport, dans og kampsport inn i BSK og den nye arenaen på Ekeberg – ser for seg et idrettslag med 6000 medlemmer

Når det nye byggeprosjektet på Ekeberg står klart i 2022 vil Bækkelagets SK bli et av de største idrettslagene i Norge.
Les mer om:

Kritikk mot nye planer på Ekeberg: – En enorm avgjørelse som berører hele Oslo-idretten

Oslo Idrettskrets vil bygge for flere hundre millioner kroner. Mandag skjer en avgjørende avstemning i saken, men ikke alle kritikerne får slippe til.
Les mer om:

Kritikk mot nye planer på Ekeberg: – En enorm avgjørelse som berører hele Oslo-idretten

Oslo Idrettskrets vil bygge for flere hundre millioner kroner. Mandag skjer en avgjørende avstemning i saken, men ikke alle kritikerne får slippe til.
Les mer om:

Galoppen, EKT-veien eller kanskje Grønnesletten? Se forslagene til nytt veinavn på Ekeberg!

Det har rent inn med forslag til hva en foreløpig navnløs vei på Ekebergsletta bør hete. Mens mange vil hedre EKT, ønsker andre mer lokalhistoriske og sportslige navn. Se hele listen her!
Les mer om:

Forsøkte å stjele sykkel fra biltak

Det stjeles mange sykler om dagen, men ikke mange tyver forsøker seg som en tyv gjorde på Ekeberg klokken åtte fredag morgen.
Les mer om:

Foreldre nektet å godta nedleggelse av SFO – tok over driften selv

Da Idretts SFO sto i fare for å bli lagt ned etter sommeren, tok foreldrene saken i egne hender. – Det er et fantastisk tilbud, så det ville vært forferdelig synd å måtte legge det ned, sier styremedlem i Idretts SFO, Signe Ekeberg.
Les mer om:

Vann- og avløpsetaten: – Eldre ledningsnett skaper en utfordrende situasjon på Nordstrand

Flere områder rundt Ekeberg utredes nå for å finne gode overvannsløsninger. - Eldre ledningsnett skaper en utfordrende situasjon på Nordstrand, bekrefter Vann- og avløpsetaten.
Les mer om:

Delaveris-dobbel da Odd tok seg til semifinale - får «endelig» hjemmekamp i cupen

EKEBERG (VG) (KFUM – Odd 2–5) Filip Møller Delaveris (18) vartet opp med et nydelig soloraid på sin første av to scoringer da Odd tok seg til semifinale i NM. Nå får de sin første hjemmekamp i turneringen på over fire år.
Les mer om:

Måtte stenge frivilligsentralen etter funn av asbest

Da det skulle pusses opp på kjøkkenet til frivilligsentralen på Ekeberg, ble det oppdaget asbestholdig materialer i en vegg bak ildstedet.
Les mer om:

Ekeberg-foreldre vil beholde snuplass: – Ekstra trygghet for foreldre med endeholdeplass rett ved skolen

I disse dager pågår en underskriftskampanje for å fjerne snuplassen på Simensbråten. Men foreldre ved Ekeberg skole ønsker ikke at endeholdeplassen flyttes.
Les mer om:

Nye fortau i Vårveien

Du har kanskje lurt på hvorfor fortauene langs Vårveien graves opp? De skal bli nye og bedre i forbindelsen med Hjertesone-prosjektet på Ekeberg Skole
Les mer om:

Anmeldelse: – Å leve ved sverd

– Det spraker ikke nok av historien denne gang. Jan Ove Ekeberg har vist tidligere at han kan bedre, skriver vår anmelder Christen Hvam.
Les mer om:

Tavakoli senket gamleklubben i «slaget om Oslo» – Start avga poeng

(KFUM Oslo - Skeid 2–1) Det er ti år siden to Oslo-lag møttes i Eliteserien, men på Norges nest øverste nivå trakk KFUM det lengste strået på Ekeberg – takket være en tidligere Skeid-gutt.
Les mer om:

Låner bort penger for å fikse huset alle naboene eier litt i

– Vi hadde penger på bok, trodde vi. Men jammen måtte vi ikke låne mer. 10.000 kroner fra Jan her blant annet, sier Åse Ekeberg og skotter bort på Jan Fiskå.
Les mer om:

20-talls hunder er døde. Mange bekymrede hundeeiere kontakter dyreklinikkene på Nordstrand

Stadig flere hunder blir smittet av det ukjente viruset som hittil har tatt livet av en 20-talls hunder over hele Østlandet. Hos Anicura Dyreklinikk på Ekeberg har telefonen gått varm.

Bygger idrettspark på Ekeberg til en milliard

Med en prislapp på rundt en milliard kroner skal BSK og Oslo Idrettskrets bygge en storslått idrettspark i tilknytning til Ekeberghallen.
Les mer om: