Nyheter om Eiken


En historieløs frifinnelse!

Et hakekors heist ved ”Arkivet”, som under krigen var kjent som et skrekkens hus, bygningen nazistene i Gestapo benyttet til å torturere i hjel bla. Louis Hogganvik og Pål Eiken, og med teksten "Vi er tilbake", er en åpenbar hatefull ytring, og en like åpenbar trussel mot jøder, homser og andre minoriteter i Norge.
Les mer om:

Krisehjelp til rehabiliteringssenter er trolig i boks

Sørlandets rehabiliteringssenter i Eiken måtte mandag permittere alle sine ansatte. Nå ber Stortinget om krisehjelp til virksomheter som senteret i Eiken.
Les mer om:

Har permit­tert 80 helse­arbei­dere

Mens samfunnet støvsuges for helsearbeidere, har 80 ansatte ved Sørlandets rehabiliteringssenter i Eiken blitt permittert.
Les mer om:

Rykker ut til arbeidsulykke

Én person er skadet etter en arbeidsulykke i Eiken fredag morgen.
Les mer om:

Skadet i arbeidsulykke

Én person er skadet etter en arbeidsulykke i Eiken fredag morgen.
Les mer om:

Ble vekket av en nabo - kom ut til dette synet

En autentisk landhandel, bensinstasjon, diner og konditoriutsalg fra 1950-60-tallet gikk tapt i flammene i Eiken lørdag. I tillegg mistet 16 julemarked-utstillere varene sine.
Les mer om:

Kjent låve totalskadet i brann

Nostalgilåven i Eiken brant natt til søndag ned til grunnen. Etterslokking pågår fortsatt.
Les mer om:

Advarer mot farlig drikkevann

Hægebostad kommune har sendt ut farevarsel, der innbyggerne får beskjed om å ikke drikke kommunalt vann i Eiken.

Bryne-damene scoret 13 ganger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne - Arna-Bjørnar II 13-0 (7-0)Mål: Emilie Erland (1, 18, 31, 52, 84), Oline Øfsteng (23, 63, 77), Karina Fløysvik Hæåk (1, 43), Karen Aarrestad Nesse (32), Mari Haaland (49) og Jenny Flatmo (88) I et flott vårvær fikk Bryne det enkelt mot et svakt Arna-Bjørnar-lag. Allerede før kampuret viste tre minutt ledet hjemmelaget 2-0, og kampen var i realiteten avgjort.

Se hvilke 11 Bryne starter med mot Avaldsnes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brynes damelag spiller andrerundekamp i NM mot Avaldsnes på Bryne stadion i kveld.

Bryne-damene vant toppkampen i Bergen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fyllingsdalen - Bryne 1-2 (1-2)Målene: 0-1 Karina Fløysvik Hæåk (19), 0-2 Karina Fløysvik Hæåk (34), 1-2 (str. 43)Etter seier i de fire første seriekampene, var det klart for den store testen i Bergen i dag. Fyllingsdalen blir regnet som Bryne-damenes argeste konkurrent om førsteplassen i 2. divisjon avd. 4. At dagens kamp var viktig, sier seg selv.

Falsk alarm om skogbrann

Brannvesenet i Eiken rykket til Hekkfjell nord i Hægebostad.

Rykker på skogbrann

Brannvesenet i Eiken har rykket til Hekkfjell nord i Hægebostad.

Lærerne på folkehøyskolen er klare

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er noen av de nye lærerne på Svalbard folkehøgskole. Fra venstre Christine Tilley (lærer friluftsliv), Eike Stübner (lærer forskerspirelinje), Rico Behlke (lærer forskerspirelinje), Pål Berg (administrasjonssjef), Mari Eiken (lærer friluftsliv), Ronny L. Berntsen (lærer friluftsliv) og Ingeborg Runde (internatleder). Rektor Espen Klungseth Rotevatn, Nils Egeland (lærer friluftsliv) og Stian B.

Viking yppet seg, men Bryne dro seieren i land

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Viking - Bryne 0-2 (0-0)Bryne startet kampen best, og jentene trodde de hadde fått belønning da Tonje Øfsteng scoret etter et kvarter. Dommer annullerte etter å ha snakket med linjemannen. Ikke alle forstod den avgjørelsen. Viking var fullt på høyde med Bryne den siste halvtimen av første omgang.Andre omgang startet som første sluttet, men så løsnet det for Bryne.

Dramatiske branner i to fylker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Storbrannen i Sokndal omfatter følgende steder: Bjånes, Lauvås og Årstad. Brannen sprer seg raskt. Alle tilgjengelige ressurser er kalt ut. Brannvesenet fra Flekkefjord, Egersund og Sokndal, Sivilforsvaret og politiet deltar. Politiet har foretar evakuering til Sokndalshallen, melder kommunen på sine nettsider.Ifølge NRK er kommunen tirsdag kveld i ferd med å sende ut varsel på SMS. Det går ut til rundt 360 innbyggere.

Har fått kontroll på to branner, men en gjenstår

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet rykket ut med mange mannskaper klokken 16.00 i nærheten av Åse i Kvinesdal, ved Kvinesheitunnelen og på Utland/ Lille Kvelland i Lyngdal på gress/krattbranner. Brannvesenet har fått kontroll krattbrannen ved Åse i Kvinesdal. Men brannmannskap jobber fortsatt med å slukke en krattbrann på Udland/ Lille Kvelland i Lyngdal.

Strålende sesongstart for Brynes damelag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne - Klepp II 2-0 (0-0)Mål: 1-0 Mari Botne (54), 2-0 Eirin Bjerkreim Kleppa (75).I første omgang hadde Bryne ballen litt mer enn Klepp, uten å skape de store sjansene. Nærmest var Sofie Bjørnsen, som fra litt skrått hold traff stolpen. Klepp hadde en mulighet på corner rett før pause, men headingen gikk rett på keeper.Bryne rokerte litt i pausen, og endringene betalte seg.

- Hvorfor bygges det ikke vindmøller i Oslo-området?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Spørsmålet ble stilt av grunneier Lars Å. Thorsland fra Eiken - og høstet godord fra salen.Hægebostad-ordfører Margrete Handeland fant det for sikkerhets skyld nødvendig å be de fremmøtte avstå fra å skjelle hverande ut da hun ønsket velkommen.Det var mer eller mindre helt fullt, om lag 400 personer.

Nostalgilåven i Eiken på musikkkartet

På Nøkland i Eiken har familien Linjord bygd opp et nostalgimuseum med fokus på 50-tallets Golden Days. Det er i ferd med å bli en turistttraksjon.
Les mer om:

Una Eiken bruker gammel mongolsk teknikk når hun tover ull

Det hele startet en kveld Una Eiken satt hjemme og så på TV. NRK viste et program fra Mongolia hvor nomadefolket tovet ull ved hjelp av en hest.
Les mer om:

Hødd-årboka for 2018 er klar

Den niande årgangen av årboka til Hødd er også av det innhaldsrike slaget. Tema ein kan lese om er alt ifrå striden i fotballgruppa til Edel Charlotte Eiken Fosse si deltaking i turn-VM.
Les mer om:

I dyrenes tjeneste

Ragnar Eiken er pensjonert, og nå deler Åsne Lilledrange og Thorunn Landa på Kvinesdal kommune.
Les mer om: