Nyheter om Eikeland


Mener Søgne kommune gjemmer seg bak en paragraf

Christian Eikeland (Frp) mener Søgne kommune må se mennesket, og ikke gjemme seg bak en paragraf i saken om Alethia Elliott som ikke får et tilrettelagt tilbud i Sandefjord.
Les mer om:

– Heller de andre partiene som må ut av regjeringen

Christian Eikeland (Frp) mener Venstre og KrF må ut av regjeringen hvis partiene ikke bidrar til å oppfylle allerede eksisterende bompengekrav i regjeringserklæringen. Venstre mener Frps krav er urealistiske. Politisk redaktør mener det kan gå mot regjeringskrise.

Eikeland og Andersen møtes med kritikk fra sine egne

Flere medlemmer i Frp reagerer på uttalelser fra fylkesleder Christian Eikeland og fylkesordførerkandidat Steinar Bergstøl Andersen.
Les mer om:

Jobber med å slukke terrengbrann

Brannvesenet i Kvinesdal jobber med å slukke brann i terrenget på Eikeland.

Ken-Levi (25) takket for pengegaven med sterk prestasjon

Elitelaget til Tønsberg Cykkelklubb fikk 150.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen til Sparebank 1 (Vestfold/Buskerud) sist uke. Tre dager senere kvitterte Tønsberg-syklisten Ken-Levi Eikeland (25) med en flott sjuendeplass i Ringerike Grand Prix.

Sommervikaren ga NIF en pangstart mot Stabæk

Hjemme på sommerferie fra studier i USA ordnet Erlend Hafstad Eikeland (24) to kjappe scoringer da Nordstrand slo reservene til Stabæk 4-1 i Norsk Tipping Ligaen.

Viktig KIL-seier mot Våg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En tett og jevn kamp så lenge ut til å ende målløs, men KILs superreserve Marcus Reiersen hadde andre planer og sikret 1-0 og tre etterlengtede poeng minutter før full tid.Stolpeskudd Både KIL og Våg sto med 4 poeng på de fem første kampene og var begge avhengige av poeng for å ikke havne under streken på tabellen. Det var imidlertid lite som tydet på akkurat dette i åpningsminuttene på naturgresset på Kvinesdal Stadion.

Frp-topp mener «mye av det sosialistene fronter i dag» minner om Hitler

Frps fylkesleder i Agder, Christian Eikeland, trekker fram Hitler når han kritiserer sosialistisk politikk.
Les mer om:

Elever lager akvarium fra bunnen av

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette skoleåret har flere klasser på Dalane videregående skole brukt naturfagtimene til å jobbe med akvariet. De har snekret skap, malt og tegnet bilder, bygd en 3D-bakgrunn til bakveggen, fikset LED-belysning og laget en "hjemlig" atmosfære for fisker av arten ciklider, som lever naturlig i Tanganyikasjøen i Afrika.

Signal-språket

Det er ikkje vanskeleg å gi ros til initiativet bak det storstilte landbruksmøtet som nyleg gjekk av stabelen på samfunnshuset på Suldalsosen. Midt i våronna og lemminga fylte suldalsbøndene godt opp og fekk høyra jordnære og ærlege vitnesbyrd om investeringar og kvardagsdrift frå folk som sjølv har felleskjøpet-dressen på.

KIL-poeng glapp på overtid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter den overbevisende borteforestillingen mot Fløy 2 på mandag var det en KIL-gjeng full av selvtillit som gjestet Fevik og serieleder Express torsdag kveld. De blåhvite måtte imidlertid reise tomhendt hjem tross KIL-ledelse og heroisk innsats. Serielederen sikret tre poeng etter måldrama og 3-2-scoring på overtid.Express tok kommandoen fra start og hadde flere store sjanser de første ti minuttene.

Martin Sjögren presenterte de 23 spillerne som skal spille VM for Norge

Torsdag ble Norges VM-tropp offentliggjort på en pressekonferanse hos Telenor. 23 spillere er tatt ut for å forsvare Norges ære i mesterskapet i Frankrike. – Det er ingen store overraskelser i troppen, dette er spillere vi kjenner godt. Vi har jobbet med en kjernetropp i perioden fra EM og til nå, og jeg synes vi har en velbalansert tropp. Det er noen mesterskapsdebutanter og en del etablerte.

Lat oss snakka om pengar!

Det er framleis ikkje god skikk å snakka rett ut om pengar. Det er ein grunn til at sjølv vener som snakkar ope om alt frå pinlege plager til kjærleikslivet, gjerne seinkar stemma når pengar er tema.

Ingen Klepp-spillere i Norges VM-tropp, men Maria er med

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Årets fotball-VM for kvinner spilles i Frankrike fra 7. juni til 7. juli.Torsdag 2.

KIL-poeng i bortedrama

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vertene Fløy 2 kom klart best i gang på Arkicon Arena. De var tydelig bestemt på å ta kommandoen fra start og tok ledelsen allerede etter 9 min da en godt slått corner ble stanget kontant i mål bak KIL keeper Atle Vinningland.

Listetoppene klare til valg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi var samlet 18 listekandidater fra Audnedal, Lyngdal, Flekkefjord, Kvinesdal, Lindesnes, Mandal og Søgne, sier Unni Nilsen Husøy til Lyngdals Avis. Hun er listetopp og ordførerkandidat for Lyngdal Frp.- Tidligere i år hadde vi skolering for listekandidatene våre i sammenheng med årsmøtet, sier lokallagsleder i Kvinesdal, Kjell N.

Bil med til Eikeland

Les mer om:

Sirevåg tapte vindmøllekampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det hadde vore tidenes største oppdrag og ein stor og viktig jobb for både lokalt næringsliv og Sirevåg hamn, seier hamnesjef Jarle Bø.Saman med styreleiar i Sirevåg hamn, ordførar Jonas Skrettingland, har Bø jobba hardt for å få vindmølleaktørane til å sjå mulegheiter i det som i årevis har vore ei viktig fiskerihamn i Hå.Før jul såg det ut som om vinden ville blåsa i retning Sirevåg, men så snudde det og vart motvind.

Vegtransporten til vindparken startar torsdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det finske logistikkselskapet Silvasti er ansvarleg for transporten, saman med den lokale partnaren Klepp Spesialtransport AS.

Nye, unge trenere skal trene nye, unge løpere

Mari Loftesnes Kaupang, Anny Horge Rogne, Lerke Hjelseth, Vetle Mathisen, Julie Eikeland og Jakob Hjelseth har gått trenerkurs det siste året. Nå tar de like godt ansvaret for klubbens nybegynnerkurs.

Ber om at kyst-lyntog skrinlegges

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette kommer frem i en interpellasjon som Fauskanger Andersen har på vegne av Vest-Agder Høyre sendt inn til fylkestinget 30. april.

Sjå lista over kva bompengane dine skal brukast til

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det skal brukast i overkant av tre milliardar kroner på vegar, trafikksikring og styrking av kollektivtransporten i Utbyggingspakke Jæren. Her er den prioriterte lista over prosjekt, som lokalpolitikarane no blir bedne om å gje sin tilslutnad til: 1. Tverrforbindelse med omkjøringsveg, Kvernaland 2. Miljøtiltak Klepp stasjon 3. Fv 505 fra 1900-krysset til Njå 4. Innfartsparkering Øksnevadporten og Bryne 5.

Har klaga på skattetaksten for vindkraftverk i Bjerkreim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bjerkreim Vind AS har klaga på skattetaksten for det eine av dei tre vindkraftverka som utgjer Bjerkreim søndre klynge, det som opphavleg var Eikeland/Steinsland vindkraftverk. Firmaet som har taksert vindkraftverket for Bjerkreim kommune, har verdsett det til 150.780.000 kroner.

Her er årets konfirmanter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ræge kirke Søndag 28. april kl. 11:Adele Rostøl LammenesAleksander OlsenAune Tveit KlingsheimDavid NygårdEmma BybergErik Aleksander TimmKaren KjelbyKristine Vigdel SkalvikLina MaldeMarcus A. Mortveit SchefströmMari KlingsheimMatilde PaulsenNora HandelandThea Louise Hoch28. april kl.

Hun sto bak landslagets dårligst skjulte hemmelighet

Ingen fikk se det da Amalie Eikeland (23) forrige helg scoret sitt første landslagsmål. Lørdag bidro hun til at Sandviken senket Stabæk 3–0.
Les mer om: