Nyheter om Eigersund


Ordfører garan­terer: – Ny E 39 vil gi flere innbyg­gere og vekst i nærings­livet

Bjerkreim, Eigersund og fylkeskommunen har rolset det til for ny E39. Nå kan veien i beste fall bli forsinket. Vi dro sørover for å sjekke hva som skjedde da sørlendingene fikk en tilsvarende vei.

Ordfører garan­terer: - Ny E39 vil gi flere innbyg­gere og vekst i nærings­livet

Bjerkreim, Eigersund og fylkeskommunen har rolset det til for ny E39. Nå kan veien i beste fall bli forsinket. Vi dro sørover for å sjekke hva som skjedde da sørlendingene fikk en tilsvarende vei.

Vinden har snudd mot flere turbiner

I Sokndal sa politikerne nei til kystturbiner på Siragrunnen. Mandag vedtok kommunestyret i Eigersund at de ikke vil ha flere turbiner i kommunen.
Les mer om:

– Det er ikke ofte jeg har så høy puls på talerstolen

Et solid flertall i Eigersund vil heise regnbueflagget. Det ble klart etter en uvanlig følelsesladet debatt i kommunestyret.
Les mer om:

Vil droppe flagging for å spare penger

Eigersund kommune foreslår å kutte flagging for konfirmanter og ofrene etter 22. juli. Det skaper reaksjoner.
Les mer om:

Vurderer å bygge ut E 39 utenom i Eigersund og Bjerkreim

Bjerkreim sa nei til bompenger for ny E 39, mens Eigersund utsatte å behandle saken. Nå vurderer Nye Veier å gå videre med kommunene som har sagt ja, og starte med strekningen Lyngdal – Moi.

Jobber videre med ny E 39 fra Lyngdal og vestover

Bjerkreim sa nei til bompenger for ny E 39 mens Eigersund utsatte å behandle saken. Nå vurderer Nye Veier å gå videre med kommunene som har sagt ja, og starte med strekningen Lyngdal – Moi.

Nye Veier trekker sak om bompenger på E 39

Nye Veier trekker E39 fra sakskartet i fylkeskommunen etter vedtakene i Bjerkreim og Eigersund nylig.
Les mer om:

– Nå skal byen hete fargebyen, ikke trehusbyen

Eigersund skal ikke lenger være en by der innbyggerne maler husene sine hvite eller i farger etter egen smak. Nå vil kommunen at husene skal males innenfor en fargepalett på åtte farger.
Les mer om:

Anmeldt for å kjøre bil med tilhenger uten førerkort

Ved en kontroll ved Krossmoen i Eigersund onsdag, hadde fire av ti personbiler med tilhenger mangler. En sjåfør ble anmeldt for kjøring uten førerkort.

Folkevalgte har elendige forhold i Eigersund

KOMMENTAR: Elendig luft. Elendig lyd. Elendig rom. Velkommen til møte i Eigersund rådhus.
Les mer om:

E39: Eigersund sendte bompengesaken tilbake

– Jeg krever ikke å få viljen min, men jeg krever å bli hørt, sa ordfører Odd Stangeland. Sammen med KrF, V og SV fikk Ap flertall for å sende E39-saken tilbake.

Bomfrie Hå og Egersund blir stadig bedre venner

Hvis Time og Klepp blir enige om å senke bommene rundt kommunene, hva vil det bety for de to naboene i sør, Hå og Eigersund?

Eigersund punkterte bomveien videre for E 39

Det var bare Høyre i Eigersund formannskap som ville videre med nye E 39 nå. Flertallet vedtok å utsette saken til korridor er valgt og kommunedelplanen er vedtatt.
Les mer om:

Eigersund punkterte bomveien videre for E39

Det var bare Høyre i Eigersund formannskap som ville videre med nye E39 nå. Flertallet vedtok å utsette saken til korridor er valgt og kommunedelplanen er vedtatt.
Les mer om:

Nye Veier inn på teppet i Eigersund

I løpet av noen dager skal Eigersund si ja eller nei til finansieringen av E 39. Men betyr ikke vedtaket i Bjerkreim at veien allerede er død?
Les mer om:

Får ikkje lada bilen sin i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kay Nilsen har ein el-bil av typen Renault Zoe. Denne bilen får han ikkje lada på ladestasjonane i Egersund sentrum. Det vil seia: Han kan lada bilen, men det vil ta 12-15 timar å lada han opp.Skal han lada bilen på veg til eller frå Eigerøy, må han kjøra innom Ogna eller Helleland.

Askeladden trakk fullt hus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Felabaluba var innom fire forskjellige eventyr i løpet av den timen forestillingen varte. Det var Dalane Folkemuseum og Eigersund kommune ved kulturkontoret, som inviteret til familieforestillingen ved museet.Forestillingen var en musikalsk vandring gjennom kjente og kjære folkeeventyr om brødrene Per, Pål og Espen Askeladd. Fortellingene har fått noen nye vrier.

Ung i Rogaland: - Urovekkjande i Lund, bra i Sokndal, stabilt i Eigersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sven Gustafsson syntest ikkje det var gildt å presentera resultata for Lund kommune måndag føremiddag. Resultatet av undersøkinga blant ungdomsskuleelevane i Lund karakteriserer han som nedslåande.- Utviklinga i Lund er urovekkjande.

Bråkete vedlikehold på Damsgård

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tette nedløp og en utslitt membran under betonghellene i andre etasje, er årsaken til sjauen. Vedlikehold må til. Det blir utført av Espeland AS. Prisen på prosjektet er satt til 1,2 millioner kroner.- Det er ikke noe svært arbeid, men det er helt nødvendig å gjøre det siden bygningsmassen begynner å dra på åra.

- De må fortelja til andre kva de gjer i Bjerkreim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Då Ung Data-undersøkinga for 2016 blei presentert, lanserte Sven Gustafsson frå KoRus vest Stavanger (Kompetansesenter rus) omgrepet «fenomenet Bjerkreim». Resultata frå undersøkinga var oppsiktsvekkjande gode. Å scora så høgt på blant anna trivsel, sjølvbilete og psykisk helse som ungdomsskuleelevane gjorde den gongen, skulle nesten ikkje vera mogleg.

Rådmannen vil ha kommunalsjef for levekår

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mandag skal kommunestyret ta stilling til saken.

Hva skjer hvis Bjerkreim og Eigersund sier nei til bompenger?

Hvis Eigersund sier nei til bompenger, kan motorveien kanskje slutte på Holmen i Bjerkreim og begynne igjen nær Årrestad i Lund, høyttenkes det i Nye Veier. Men hva skjer hvis også Bjerkreim sier nei mandag?

Korpsene ønsker flere unge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er så gøy å få til sangene! Og så får du mange nye venner i korpset, mener Karoline Helland Pedersen (10), som spiller i Juniorkorpset i Egersund. Ungene i Juniorkorpset har bare fine ting å si om å spille i korps. Likevel skulle korps-lederne i Eigersund kommune gjerne sett at flere unge ble med på laget.- Korps er så mye mer enn 17. mai for barna og dugnad for de voksne, mener Leiv Erik Skadberg i Helleland skulekorps.