Nyheter om Eigersund


Folkevalgte har elendige forhold i Eigersund

KOMMENTAR: Elendig luft. Elendig lyd. Elendig rom. Velkommen til møte i Eigersund rådhus.
Les mer om:

E39: Eigersund sendte bompengesaken tilbake

– Jeg krever ikke å få viljen min, men jeg krever å bli hørt, sa ordfører Odd Stangeland. Sammen med KrF, V og SV fikk Ap flertall for å sende E39-saken tilbake.

Bomfrie Hå og Egersund blir stadig bedre venner

Hvis Time og Klepp blir enige om å senke bommene rundt kommunene, hva vil det bety for de to naboene i sør, Hå og Eigersund?

Eigersund punkterte bomveien videre for E 39

Det var bare Høyre i Eigersund formannskap som ville videre med nye E 39 nå. Flertallet vedtok å utsette saken til korridor er valgt og kommunedelplanen er vedtatt.
Les mer om:

Eigersund punkterte bomveien videre for E39

Det var bare Høyre i Eigersund formannskap som ville videre med nye E39 nå. Flertallet vedtok å utsette saken til korridor er valgt og kommunedelplanen er vedtatt.
Les mer om:

Nye Veier inn på teppet i Eigersund

I løpet av noen dager skal Eigersund si ja eller nei til finansieringen av E 39. Men betyr ikke vedtaket i Bjerkreim at veien allerede er død?
Les mer om:

Får ikkje lada bilen sin i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kay Nilsen har ein el-bil av typen Renault Zoe. Denne bilen får han ikkje lada på ladestasjonane i Egersund sentrum. Det vil seia: Han kan lada bilen, men det vil ta 12-15 timar å lada han opp.Skal han lada bilen på veg til eller frå Eigerøy, må han kjøra innom Ogna eller Helleland.

Askeladden trakk fullt hus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Felabaluba var innom fire forskjellige eventyr i løpet av den timen forestillingen varte. Det var Dalane Folkemuseum og Eigersund kommune ved kulturkontoret, som inviteret til familieforestillingen ved museet.Forestillingen var en musikalsk vandring gjennom kjente og kjære folkeeventyr om brødrene Per, Pål og Espen Askeladd. Fortellingene har fått noen nye vrier.

Ung i Rogaland: - Urovekkjande i Lund, bra i Sokndal, stabilt i Eigersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sven Gustafsson syntest ikkje det var gildt å presentera resultata for Lund kommune måndag føremiddag. Resultatet av undersøkinga blant ungdomsskuleelevane i Lund karakteriserer han som nedslåande.- Utviklinga i Lund er urovekkjande.

Bråkete vedlikehold på Damsgård

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tette nedløp og en utslitt membran under betonghellene i andre etasje, er årsaken til sjauen. Vedlikehold må til. Det blir utført av Espeland AS. Prisen på prosjektet er satt til 1,2 millioner kroner.- Det er ikke noe svært arbeid, men det er helt nødvendig å gjøre det siden bygningsmassen begynner å dra på åra.

- De må fortelja til andre kva de gjer i Bjerkreim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Då Ung Data-undersøkinga for 2016 blei presentert, lanserte Sven Gustafsson frå KoRus vest Stavanger (Kompetansesenter rus) omgrepet «fenomenet Bjerkreim». Resultata frå undersøkinga var oppsiktsvekkjande gode. Å scora så høgt på blant anna trivsel, sjølvbilete og psykisk helse som ungdomsskuleelevane gjorde den gongen, skulle nesten ikkje vera mogleg.

Rådmannen vil ha kommunalsjef for levekår

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mandag skal kommunestyret ta stilling til saken.

Hva skjer hvis Bjerkreim og Eigersund sier nei til bompenger?

Hvis Eigersund sier nei til bompenger, kan motorveien kanskje slutte på Holmen i Bjerkreim og begynne igjen nær Årrestad i Lund, høyttenkes det i Nye Veier. Men hva skjer hvis også Bjerkreim sier nei mandag?

Korpsene ønsker flere unge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er så gøy å få til sangene! Og så får du mange nye venner i korpset, mener Karoline Helland Pedersen (10), som spiller i Juniorkorpset i Egersund. Ungene i Juniorkorpset har bare fine ting å si om å spille i korps. Likevel skulle korps-lederne i Eigersund kommune gjerne sett at flere unge ble med på laget.- Korps er så mye mer enn 17. mai for barna og dugnad for de voksne, mener Leiv Erik Skadberg i Helleland skulekorps.

Frp om bompenger: - Det er en snuoperasjon på gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den 20. mai skal kommunestyret stemme over bompenger på ny E39. Hva stemmer Frp der?- Det som er helt klinkende klart, er at vi er imot bompenger, sier May Helen Hetland Ervik, leder av Eigersund Frp.- Så da stemmer dere også nei til ny vei?- Et nei til bompenger er ikke et nei til vei.- Nye veier har vært veldig tydelige på at det er nettopp det det er.- Jeg hører hva som blir sagt.

Frp om kampen for E39-traseen: Vil holde trykket oppe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har aldri sett så tydelig som nå at de åpner for alternativ R2, sier May Helen Hetland Ervik.Lederen for Eigersund Frp var fornøyd da Statens vegvesen tirsdag offentliggjorde sin anbefaling for ny E39-trasé. Anbefalingen er R1, traseen som går lengst fra Egersund.Samtidig fraråder de ikke R2, alternativet som politikere og næringsliv i Eigersund mener er mest gunstig.

Mehmet Aydin vil driva gatekjøkken i Vikesågata

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mehmet Aydin er i farten etter å få realisert planane sine.- Eg hadde håpt å vera i gang frå 1. mai, men det var meir tidkrevjande enn eg var klar over å få på plass alle godkjenningar, konstaterer Mehmet Aydin.Planen hans er å leiga lokala i Vikesågata som fram til januar i år husa Joker Vikeså. Dei tidlegare daglegvarebutikklokala vil han ominnreia til gatekjøkken.- Det blir eit gatekjøkken av typen grill og pizza.

Kommunen om ny svømmehall: - Løpende kostnader er det viktigste

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hva koster det å bygge en ny svømmehall? Egerconsult, svømmeklubben og Kontrari mener at det kan gjøres for 150 millioner (120 millioner eks moms).

Stor skade på bil etter utforkjørsel

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politiets operasjonssentral melde litt over klokka 14 at ein bil hadde kjørt i veggrøfta ved Liavatnet i Eigersund. Bilen hadde fått store skadar, men dei tre som var i bilen, var ute og på beina, ifølgje politiet si Twitter-melding.

Ordføreren om E39-anbefalingen: - Veldig bra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Veldig bra.Slik reagerer ordfører Odd Stangeland da DT forteller at Vegvesenet nå har anbefalingen sin klar.At de anbefaler R1, den innerste av traseene, er ikke overraskende. Men at de samtidig spesifikt vil ha en høring om «positive lokale ringvirkninger» for alternativ R2, er Stangeland fornøyd med.- Nå får vi en anledning til å vise hvorfor vi mener R2 er et klart bedre alternativ for Eigersund.

Seks ville bli vei- og utemiljøsjef

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den videre prosessen er planlagt i neste uke og uka etter, opplyser Arild Sandstøl, kommunalsjef for organisasjon og læring i Eigersund kommune.Lyst ut for andre gang Én av kandidatene har trukket seg. Av de øvrige er fire menn og én kvinne. Dag Fanebust (56) søkte også stillingen første gang den ble utlyst. Det kom da til sammen to søkere.

Full innsats og stor jubel på Tinestafetten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I et mildt sagt skiftende vær stilte elever fra skolene Hellvik, Vikeså, Husabø, Eigerøy, Sokndal, Helleland, Rundevoll, Grøne Bråden, Lagård, Samfundet og Eigerøy opp på Tinestafetten i Idrettsparken på Husabø. Hver av de løpende la bak seg en distanse på 200 meter - noen i strålende solskinn, andre i piskende regn.Som vanlig bestod deltakerne av elever fra 6. til og med 9. trinn fra de ulike skolene.

Vil vita meir om verknadene for Eigersundsområdet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Planforslaget med anbefaling av korridorar blei tysdag sendt over frå Statens vegvesen til departementet.- Korridorane A1 i Agder og R1 i Rogaland med variantane V2b, V3a og V4a er det beste utgangspunktet for vidare regulering, konkluderer Statens vegvesen.Det er tre korte delstrekningar langs R1 det er to variantar på.

Ny E 39 som forventet, men med et halmstrå til Eigersund

Vegvesenet foreslår omtrentt den veien de har jobbet for hele tiden (R 1). Kun på ett punkt er det tegn til litt bevegelse. De «fraråder ikke» korridoren (R 2) som går nærmere Egersund siden den kan ha «noen positive lokale virkninger».
Les mer om: