Nyheter om Eigersund


Eigersund vant fram, den anbefalte traseen ble R2

Vegvesenet og Vegdirektoratet har nå sendt planforslaget for ny E39 til Samferdselsdepartementet for endelig vedtak. – Utrolig viktig seier for Eigersund, sier varaordfører Leif Erik Egaas (H).

Hemmelige møter mellom Kvia og Eigersund i Bergen, men nå tar Kvia kommunen til retten

Kvia krever 15 millioner av Eigersund etter at kommunen først hevet avtalen om bygging av Eigerøy skole og etterpå ga dem jobben tilbake.
Les mer om:

Eigersund vant fram, den anbefalte traseen ble R2

Vegvesenet og Vegdirektoratet har nå sendt planforslaget for ny E39 til Samferdselsdepartementet for endelig vedtak. – Utrolig viktig seier for Eigersund, sier varaordfører Leif Erik Egaas (H).

I helgen kan du sykle et alternativt Nordsjøritt

Nordsjørittet ber folk finne frem sykkelen selv om det ikke blir noe av årets store sykkelfest mellom Eigersund og Sandnes.
Les mer om:

Eigersund kommune ansetter medarbeider med kontor i Stavanger kommune

Hvor lurt er det av Eigersund kommune å ansette folk som i hovedsak skal ha arbeidsplassen sin i Stavanger kommune når Eigersund tar 100 prosent av regningen?
Les mer om:

– Talentløst å nekte bobilparkering i sentrum

EGERSUND: I sommer skal vi feriere i Norge. Hvorfor sier da Eigersund nei til å gjøre seg lekker overfor bobilturister?, spør Egersund i Sentrum og lanserer to nye alternativer.

Skjer det noe snart på fv. 44 mellom Sirevåg - Hellvik?

HÅ/EIGERSUND: Fylkesveien er en av to prioriterte i Rogaland, likevel har folk så langt sett lite til utbedringene som er lovet.

Det blir stadig færre eigersundere

De fire siste årene har befolkningstallet til Eigersund gått litt ned hvert eneste år - selv om nettoinnvandringen fortsatt går i pluss.
Les mer om:

Sokndal, Sirdal, Eigersund og Bjerkreim ønsker hyttefolket velkommen, hvis de er friske

Kommunene sliter litt med å tolke myndighetene og deres formulering om nødvendige fritidsreiser, men nå sier fire kommuner i sør at alle er velkomne på hytta hvis de følger retningslinjene og hoder seg friske.

Sirdal, Eigersund og Bjerkreim ønsker hyttefolket velkommen, mens Sokndal ønsker dalbuer velkommen

Hva er en nødvendig hyttetur? Sokndal overlater til den enkelte hytteeier å føle etter, mens Sirdal, Bjerkreim og Eigersund satser på at folk drar hjem hvis de blir syke.

Krever ny bru nå i kampen mot arbeidsløshet

Eigersund, med hjørnesteinsbedriften Aker Solutions, er hard rammet av koronakrisen. Det får næringsforeningen og kommunen til å kalle ny bru til Eigerøy for et kinderegg.
Les mer om:

Trollpikken har gitt stor auke i turismen

EIGERSUND (NRK): Talet på overnattingsdøgn for ferie- og fritidsturistar i Dalane er meir enn dobla dei siste fem åra. Trollpikken får ein god del av æra.
Les mer om:

Rettssak starta i dag: Tiltalt erkjenner straffskuld

EIGERSUND (NRK): Talet på overnattingsdøgn for ferie- og fritidsturistar i Dalane er meir enn dobla dei siste fem åra. Trollpikken får ein god del av æra.
Les mer om:

Lav promille i den lokale juletrafikken

Politiet holdt promillekontroll både i Klepp og Eigersund julaften, men ingen av de kontrollerte bilførerne hadde utslag.
Les mer om:

Fryktar ny Europaveg øydelegg mineralfunn til 300 milliardar

EIGERSUND (NRK): Under bakken er det funne mineral til 300 milliardar kroner. No kan det bli lagt ny E39 over funnet, og store verdiar vil då gå tapt.
Les mer om:

Tidligere prosjektleder vurderer rettslige skritt mot Eigersund

Fredag pustet mange lettet ut. Håndtrykket mellom rådmannen og styrelederen i Kvia AS markerte at konflikten var over og at bygging av Eigerøy skole var i gang igjen. Nå kan Eigersund likevel havne i retten.
Les mer om:

Eigerøy skole-skandalen: Kvia og Eigersund er enige, Kvia får tilbake jobben

Kvia er tilbake, den omstridte prosjektlederen må gå og rådmannen sier det er opp til kommunestyret å vurdere om saken har konsekvenser for hennes stilling.
Les mer om:

Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

Eigerøy skole-skandalen: Rådmannen slapp å orientere kommunestyret

I flere uker har mandag 4. november vært dagen da kommunestyret skulle få all informasjon om nye Eigerøy skole. Det fikk de ikke, noe som fikk Kenneth Pedersen (KrF) til å si at Eigersund har fått et A og B-lag av politikere, de som vet og de som ikke vet.
Les mer om:

Kvinne påkjørt av egen bil

En kvinne ble lørdag kveld påkjørt av sin egen bil i Eigersund. Hun er fløyet til sykehus med smerter i rygg og bekken.
Les mer om:

Kvinne påkjørt av sin egen bil i Eigersund

EIGERSUND: En 19 år gammel kvinne er fraktet til Stavanger Universitetssjukehus etter at hun fikk sin egen bil delvis over seg.
Les mer om:

Eigerøy skole-skandalen: Kvia AS og Eigersund skal snakkes til uken

Mandag 4. november var dagen da kommunestyret skulle få rapport om skandalen nye Eigerøy skole. Torsdag satt formannskapet i lukket møte med rådmannen. Nå kan det gå mot en løsning.
Les mer om:

Nå skal den verste flaskehalsen ned til Egersund fjernes

To store veiprosjekter er på gang. Eigersund får ny bru til Eigerøy, og Rv. 42 fra Krossmoen og nedover mot byen skal utbedre. Dette skjer uten en krone i bompenger.

Teknologien gjør at Ester Nodland (96) føler seg trygg

Den begynner å brumme, så blir den etter hvert høylytt hvis ikke Ester Nodland trykker på ok-knappen. Eigersund er en foregangskommune når det gjelder velferdsteknologi.
Les mer om:

Steinras stenger fylkesvei 44 sør for Eigersund

Det har gått et steinras ved Stapneshølen på fylkesvei 44 sør for Eigersund ved 20.15-tiden fredag kveld. Ved 21.20-tiden melder Vegtrafikksentralen at geolog er på vei for å vurdere om det er fare for flere ras.
Les mer om: