Nyheter om Eigersund


Fryktar ny Europaveg øydelegg mineralfunn til 300 milliardar

EIGERSUND (NRK): Under bakken er det funne mineral til 300 milliardar kroner. No kan det bli lagt ny E39 over funnet, og store verdiar vil då gå tapt.
Les mer om:

Tidligere prosjektleder vurderer rettslige skritt mot Eigersund

Fredag pustet mange lettet ut. Håndtrykket mellom rådmannen og styrelederen i Kvia AS markerte at konflikten var over og at bygging av Eigerøy skole var i gang igjen. Nå kan Eigersund likevel havne i retten.
Les mer om:

Eigerøy skole-skandalen: Kvia og Eigersund er enige, Kvia får tilbake jobben

Kvia er tilbake, den omstridte prosjektlederen må gå og rådmannen sier det er opp til kommunestyret å vurdere om saken har konsekvenser for hennes stilling.
Les mer om:

Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

Eigerøy skole-skandalen: Rådmannen slapp å orientere kommunestyret

I flere uker har mandag 4. november vært dagen da kommunestyret skulle få all informasjon om nye Eigerøy skole. Det fikk de ikke, noe som fikk Kenneth Pedersen (KrF) til å si at Eigersund har fått et A og B-lag av politikere, de som vet og de som ikke vet.
Les mer om:

Kvinne påkjørt av egen bil

En kvinne ble lørdag kveld påkjørt av sin egen bil i Eigersund. Hun er fløyet til sykehus med smerter i rygg og bekken.
Les mer om:

Kvinne påkjørt av sin egen bil i Eigersund

EIGERSUND: En 19 år gammel kvinne er fraktet til Stavanger Universitetssjukehus etter at hun fikk sin egen bil delvis over seg.
Les mer om:

Eigerøy skole-skandalen: Kvia AS og Eigersund skal snakkes til uken

Mandag 4. november var dagen da kommunestyret skulle få rapport om skandalen nye Eigerøy skole. Torsdag satt formannskapet i lukket møte med rådmannen. Nå kan det gå mot en løsning.
Les mer om:

Nå skal den verste flaskehalsen ned til Egersund fjernes

To store veiprosjekter er på gang. Eigersund får ny bru til Eigerøy, og Rv. 42 fra Krossmoen og nedover mot byen skal utbedre. Dette skjer uten en krone i bompenger.

Teknologien gjør at Ester Nodland (96) føler seg trygg

Den begynner å brumme, så blir den etter hvert høylytt hvis ikke Ester Nodland trykker på ok-knappen. Eigersund er en foregangskommune når det gjelder velferdsteknologi.
Les mer om:

Steinras stenger fylkesvei 44 sør for Eigersund

Det har gått et steinras ved Stapneshølen på fylkesvei 44 sør for Eigersund ved 20.15-tiden fredag kveld. Ved 21.20-tiden melder Vegtrafikksentralen at geolog er på vei for å vurdere om det er fare for flere ras.
Les mer om:

Steinras stenger veien på FV 44 i Eigersund

Det har gått et steinras ved Stapneshølen på FV44 i Eigersund fredag kveld.
Les mer om:

Eigersundrådmannen: – Som kunde opplevde vi at vi ikke fikk det vi hadde bestilt

Rådmann Gro Anita Trøan skriver i dette e-postintervjuet at kommunen ikke kunne fortsette i samme spor. Eigersund ville i så fall risikere å overta en skole med feil og mangler fra Kvia as.
Les mer om:

Eigerøy skole-skandalen: Bedrifter ber kommunen strekke ut ei hånd til Kvia

Det står om millioner, mange millioner; arbeidsplasser, omdømmet til bedrifter og ikke minst omdømmet til Eigersund kommune. Nå strekker Kvia-siden ut ei hand og ber om å få lov til å bygge ferdig skolen.
Les mer om:

Fylkesmannen: - Dette er ikke typiske turiststeder

Egersund sentrum og Hellvik får ikke status som typiske turiststeder. Tidligere har Finnøy og Ogna fått det samme avslaget. - Hvorfor er Rogaland så mye strengere enn alle andre fylker, spør ordføreren i Eigersund.

Kommunen vil ikke snakke direkte med Kvia

Eigersund kommune har gitt Kvia as frist til fredag 11. oktober. Innen denne datoen må byggeplassen til nye Eigerøy skole være forlatt og ryddet.
Les mer om:

Kommunen stoppet skoleutbygging og satte inn vektere for å holde entreprenøren ute

EIGERSUND (NRK): Entreprenøren Kvia svarer med å kreve 40 millioner kroner av Eigersund kommune. Dette etter at kommunen hevet kontrakten med Kvia om bygging av en ny skole.
Les mer om:

Først sparket Eigersund Kvia as, nå vurderer kommunen erstatningskrav mot entreprenøren

Eigersund kommune vil ikke la Kvia as få bygge ferdig Eigerøy skole. Onsdag ble det klart at saken trolig havner i retten. Samtidig peker flere på at det ikke er Kvia som er problemet, men prosjektlederen.
Les mer om:

Kvia as vil kreve 40 millioner i erstatning fra Eigersund etter opphevet kontrakt

Eigerøy skole har vært en tikkende bombe. Mange har ment at byggingen lenge har vært ute av kontroll. Denne uken smalt det da kommunen hevet kontrakten med totalentrepenøren Kvia AS.
Les mer om:

Tror distriksopprøret kan redde tingretten

To tingretter foreslås sentralisert til Stavanger. Ordfører Odd Stangeland lanserer nå en helt ny ide for å redde Eigersund ut av den den eviggående sentraliseringskverna.

Egersund vindkraftverk er for tiden mye større enn planlagt

Ordfører Stangeland ble overrasket av de nye tallene. John Mong (KrF) ble skuffet. Nå krever lokalpolitikerne i Eigersund at NVE tar grep slik at utbyggeren holder det den lovet.

Vindan­legg i Eigersund ble tre ganger større enn oppgitt

Ifølge Rogaland fylkeskommune berører Egersund vindkraftanlegg tre ganger så store arealer som angitt på forhånd, melder Dagens Næringsliv.

Vindanlegg i Eigersund ble tre ganger større enn oppgitt

Ifølge Rogaland fylkeskommune berører Egersund Vindpark tre ganger så store arealer som angitt på forhånd, melder Dagens Næringsliv.

Eigersund: Høyre kan ikke stemme for privat omsorg på fire år

EIGERSUND: SV, Ap og Høyre har skrevet under et samarbeidsdokument. Det inneholder kun ønskene fra SV. Høyre og Ap fikk posisjoner, SV fikk politikk.
Les mer om:

SV: - Høyre og Ap fikk posisjoner, vi fikk politikk

EIGERSUND: SV, Ap og Høyre har skrevet under et samarbeidsdokument. Det inneholder kun ønskene fra SV. Høyre og Ap fikk posisjoner, SV fikk politikk.
Les mer om: