Nyheter om Eide


Slakter brukte svinekjøtt i pølser som var halal-merket

Lillesand-slakteren Jens Eide som har ti prosent av produksjonen sin merket som halal, solgte merkede pølser som inneholdt svinekjøtt.
Les mer om:

Nå skal halalkjøttet fra Jens Eide kontrolleres: – De har tillit til oss fortsatt

Islamsk Råd Norge skal nå kontrollere og sertifisere halalkjøttet fra Jens Eide. Det skjer som følge av at vanlige svinepølser ble solgt som halalpølser tidligere i sommer.
Les mer om:

Solgte svinepølse som halal – legger seg flat etter kritikk

I ti år har Heidi Esma Dahl Bønnhoff og familien bestilt halalmerkede pølser fra slakteren Jens Eide. I juni fattet de mistanke om at en av pakkene slett ikke kunne beskrives som halal – pølsene viste seg å være laget av svin.
Les mer om:

Halalpølsene fra Jens Eide var helt vanlige svinepølser

Akmal Ali, leder i Muslimsk Råd i Agder, måtte sende en trist beskjed til sine medlemmer forrige uke: Halalpølsene fra Jens Eide viste seg å være helt vanlige svinepølser. Jens Eide sier det er en feilmarkering og beklager på det sterkeste.
Les mer om:

Linda Eide og Herborg Kråkevik la seg flate etter rundkjøringsflause

Årets sommersatsing fra NRK har møtt på nok en «hump i veien». Torsdag kjørte Herborg Kråkevik feil, og etterlot mange skuffede fans langs ruten.
Les mer om:

– 70-årslaget måtte vi bare glemme, sjøl om det var planlagt i over ett år – barnedåpen er utsatt på ubestemt tid

Ingvild Eide Lybeck (32) bor i Stockholm sammen med sin seks måneder gamle sønn og sin svenske samboer Filip. I over ett år planla de å feire 70-årslag i Valdres, men koronaen har satt en stopper for både valdresbesøk og returbesøk fra de nybakte besteforeldrene.
Les mer om:

Ap vil få ut mer strøm ved å investere mer og skattlegge mindre

– Ny teknologi vil kunne hente mer kraft ut av allerede utbygde kraftverk, men det er ikke lønnsomt med dagens skatteregler, klager Espen Barth Eide.

Nora (23) kan være LSK-damenes nye dirigent: – Jeg trives veldig godt i rollen

(LSK Kvinner – Klepp 3-0). Da rutinerte Isabell Bachor (37) brakk nesa, ga LSK-trener Hege Riise taktstokken til Nora Eide Lie (23). Det angret hun ikke på etter å ha sett 23-åringen regissere to scoringer i 3-0-seieren mot Klepp.
Les mer om:

Torsdag kjører NRKs sommerbil gjennom distriktet vårt: – Vi skal filme i to timer

Det er Herborg Kråkevik og Linda Eide som sitter i forsete når NRKs sommerbil torsdag blant annet kjører gjennom Saltnes, Vikane, Gressvik og over Værstebrua på vei til Hvaler. Resultatet ser du på tv samme kveld.
Les mer om:

Mener egen næring må ta klimagrep: Vil samle kritikere i kunstsenter på fjorden

Oppdrettselskapet Eide Fjordbruk produserer laks med 31 prosent lavere klimaavtrykk enn gjennomsnittet. Nå investerer bedriften i en turistattraksjon hvor man skal diskutere egen næring på godt og vondt.
Les mer om:

1,2 Millioner til Ida Eides Minnefond

Lørdag 1. september 2018 gikk langrennsløperen Ida Eide fra Beitostølen bort på grunn av hjertestans. Samboeren Nils-Ingar "Nilsi" Aadne og resten av familien hennes startet da et minnefond . Nå har de fått inn 1,2 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen, og har nok til 80 hjertestartere.
Les mer om:

Et blekansikt snakker ut

Arnfinn Eide: – Vi er noe langt mer enn form og farge. Genetisk sett er vi uansett så like at det er helt meningsløst å dele oss opp i raser.
Les mer om:

Brannvesenet måtte tilkalles for å redde katten Sam: – Vi hadde egentlig gitt opp håpet

For fire uker siden forsvant katten Sam sporløst fra hjemmet til Maria Sjøen Eide på Åkra. Det måtte mange krefter i sving for å få den hjem.
Les mer om:

«Nilsi» og minnefondet fikk penger til 80 hjertestartere: – Kødder du

Etter at samboer Ida Eide gikk bort for to år siden under et gateløp på Jessheim, opprettet Nils-Ingar Aadne og flere i familien til samboeren et minnefond. Det har nå har fått inn 1.250.000 kroner.
Les mer om:

«Nilsi» og minnefondet fikk penger til 80 hjertestartere: – Kødder du

Etter at samboer Ida Eide gikk bort for to år siden, opprettet Nils-Ingar Aadne og flere i familien til samboeren et minnefond – som nå har fått inn 1.250.000 kroner.
Les mer om:

Krever justisministeren på banen

Justispolitiker Petter Eide mener det er feil at innsatte lever med strenge restriksjoner i soningspausen uten at det teller som en del av soningen. Ber justisministeren rydder opp
Les mer om:

Storseier da LSK slo Røa

Røa-LSK Kvinner 1-5 Toppseriens tredje runde startet med et målrikt oppgjør på Røabanen i kveld. Som forventet ble det et tøft oppgjør. Røa startet med høyt press og stresset gjestenes forsvar. Vertenes beste forsøk før pause var et flott skudd i tverrliggeren fra Harviken. Så tok gjestene over styringa. Kampens dramatiske øyeblikk kom etter 19 minutter. Gjestenes Isabell Bachor fikk et slag i ansiktet og fikk konstatert brudd i nesa. Ingen reaksjon fra dommeren men det kan nok få etterspill. Sophie Roman Haug entret banen og hun gjorde sine saker godt i begge ender av banen.

Nils-Ingar «Nilsi» Aadne fikk 1,2 millioner til Ida Eide-stiftelsen

Etter at samboeren Ida Eide gikk bort med hjertestans i 2018, opprettet Nils Ingar «Nilsi» Aadne og den gjenværende familien et minnefond. Nå har de fått penger til 80 hjertestartere.
Les mer om:

Fikk vite at hennes tidligere hund har blitt seksuelt misbrukt: – Det er det verste jeg har opplevd i hele mitt liv

Trondheimskvinnen fikk for to uker siden beskjed om at en hund hun eide tidligere har blitt seksuelt misbrukt, og at den har vært en del av den alvorlige dyreovergrepssaken. Nå venter kvinnen på å få hunden tilbake.
Les mer om:

Rikskjendis vil bygge hytte på Nykirke: – Vi har drømt om å eie hytte i nærheten av sjøen i mange år

Atle Pettersen og kona Cathrine Eide røper at de har kjøpt seg hyttetomt på Nykirke i Horten kommune

Å lese kunstkritikk på vrangen

KUNST: I et leserbrev stiller Ove Eide seg kritisk til min kritikk av Marit Victoria Wulff Andreassens utstilling i BGE-galleriet «Kjønn i fri flyt». Å lese kunstkritikk på vrangen er jo en interessant øvelse, men det er nok mer edruelig å se på kunstkritikkens faktiske innhold.
Les mer om:

Jon Arne (38) mistet alt han eide da blomsterpotte tok fyr: – Du føler deg helt hjelpeløs

Da Jon Arne Ullerud (38) fikk beskjed om at huset sto i full fyr, var hans eneste tanke å få ut hunden Nikki (8).
Les mer om:

Fraråder kommunen fra å gi unntak for ulovlig bygg(pluss)

Fylkesmannen fraråder Ørland kommune fra å gi lov til Grøntvedt nutris høye piper ved sin nye fabrikk. Planutvalgs-leder Hans Eide (Sp) i Ørland kommune sier de må få en fullstendig søknad før utvalget kan se på saken.
Les mer om:

Grethe og Lars Petter selger livsverket sitt etter 20 år: – Det er med tungt hjerte

PORSGRUNN: Greinen Digitaltrykkeri får nå nye eiere etter 20 år. Grunnet sykdom og alder har Grethe Søfteland og Lars Petter Eide bestemt seg for å gi stafettpinnen videre.

FKH med markering for breddefotballen mot Molde, men «Jos» støtter myndighetene: – Hører heller på eksperter enn fotballtrenere

Djerv 1919-trener Endre Eide etterlyste at eliteserielag måtte ta mer ansvar og i større grad ta del i breddefotballens kamp for å få ballen til å rulle igjen. Nå har FKH invitert laget hans til en markering når tabelltoer Molde kommer på besøk lørdag.
Les mer om: