Nyheter om Eide


Derfor frykter de ACER: – Kan få en stygg overraskelse om noen år

Det er et stort, folkelig engasjement mot EUs nye energipakke og ACER, til tross for gjentatte forsikringer fra politikerne. Saken har blitt et symbol på alt folk er redde for, mener Espen Barth Eide (Ap).

Solberg punkterte Arbeiderpartiets trumfkort i ACER-striden

En av Ap-landsstyrets betingelser for å gå med på ACER, blir ikke oppfylt gjennom avtalen Espen Barth Eide inngikk med de andre partiene.

– Til kamp mot sniglane

Nå vil Suldal kommune ta opp kampen mot brunsniglane og har alliert seg med grendeutvala og Suldal Hagelag. Solfrid Wannberg, hagelagsleiar, er motivert og stridslysten. – Denne kampen vil me vinna, seier ho og oppmodar alle til å møta opp på informasjonsmøtet i morgon. Stort problem For krigen mot brunsniglane kan ikkje vinnast om ikkje hage-eigarane står samla. Skjønt å vinna krigen, det meiner ekspertane ikkje er mogleg.

Barth Eide garanterer mot private utenlandskabler

– Dette er et viktig gjennombrudd for det jeg ser på som solide sosialdemokratiske prinsipper i energipolitikken, sier Espen Barth Eide om ACER-vedtaket som vekker uro i arbeiderbevegelsen.

Tidligere Veireno-sjef tiltalt etter søppelkaoset i Oslo

VT-gruppen, som eide søppelselskapet Veireno, må dessuten betale et forelegg på 5,3 millioner kroner.
Les mer om:

– Aukra har fantastiske resultat(pluss)

Etter berre eitt års drift var Aukra i fjor blant dei kommunane i landet som fekk flest flyktningar ut i vidaregåande utdanning eller arbeid etter avslutta Introduksjonsprogram. – Eg er ikkje overraska, seier regiondirektør Marit Elin Eide i IMDi Midt-Norge.

Erna Solberg avviser Aps krav om at Stortinget skal blande seg inn i Statoils navneendring

Aps energipolitiske talsperson Espen Barth Eide mener at selskapet ikke alene kan stå for beslutningen om å skifte navn. - Vi trenger ikke gjøre alt til politikk, svarer statsminister Erna Solberg.

Åpner «Hjertesone» ved Eide skole i dag

I dag åpnes den første «Aktiv skolevei», eller «Hjertesone» på Haugalandet. Det er offisiell åpning ved Eide skole klokken 11.
Les mer om:

Statoils nye navn får etterspill på Stortinget

Styret i Statoil foreslår å endre selskapets navn til Equinor. Aps Espen Barth Eide ønsker at endringen skal drøftes på Stortinget før det vedtas.

– Kan ikke vente i 30 år(pluss)

– Folk er utålmodig etter at fylkesvegen mellom Eide og Høgset skal utbedres. Om det blir tunnel eller ny vegtrasé må utredes. Vi kan iallfall ikke vente 30 år til før det blir bedre veg, sier styreleder Heidi Hogset i Gassvegen AS.
Les mer om:

De har den siste lokalt eide havtråleren i fylket: - Vi er ikke dopet på laksepenger

Laksekapitalen har tatt over havflåten. Men Hermes står i mot og har flest kvoter i landet.
Les mer om:

Utøya 22 juli: en viktig film alle bør se

Aleksander Eide anbefaler Utøya-filmen og beundrer dem som opplevde terroren og som orker å se den brutaliteten filmen formidler.
Les mer om:

Staten undergraver skattepolitikken

Dagbladet mener: Vi trenger strengere føringer mot aggressiv skatteplanlegging fra statlig eide selskaper.
Les mer om:

Mari med glimrende prolog i Drammen

Mari Eide fra Øystre Slidre idrettslag gikk inn til en sterk 11. plass i prologen da verdenscupsirkuset i langrenn i dag ankom Drammen by.

Slakter får over 50.000 kroner i gebyr for brudd på dyrevelferdsloven

Mattilsynet har gitt slakter Jens Eide et gebyr på 52.450 kroner på grunn av brudd på dyrevelferdsloven. Slakteriet reagerer sterkt på saksgangen og gebyret og vurderer å ta saken til retten.
Les mer om:

Mistet alt i brannen på Lahelle: – Takk for all hjelp og støtte

Tirsdag kveld opplevde Samson Tewoldeberhan (26) og familien sitt livs mareritt; de mistet alt de eide i brann. Den siste uken har han stått på for å skaffe klær og utstyr til familien, med god hjelp fra venner og kolleger.
Les mer om:

– Bekymra for ordførerens vingling

– Jeg er alvorlig bekymra for vinglinga til ordføreren. Han er i ferd med å ødelegge samarbeidet med Vest-Telemark, sier Marie Beate Dahl Eide (Sp). – Hun skyter langt over det målet hun sikter på, svarer Halfdan Haugan (Ap).
Les mer om:

– Vi skal gjøre ting annerledes framover nå

Det går bedre nå: Planleggingssjef Lars Eide i Bane Nor erkjenner at samarbeidet mellom partene i jernbanesaken er bedre nå enn tidligere. Nå skal Hamars byutvikling under lupen.
Les mer om:

Krever at forsvarsministeren redegjør for Stortinget om satellittbasen

SVs Petter Eide reagerer på forsvarsministerens uttalelser til NRK. Nå kreves det at Frank Bakke-Jensen møter i Stortinget for å forklare seg.
Les mer om:

Vil på ny se på vest-alternativ oppe i dagen

Planleggingssjef for Dovrebanen Lars Eide i Bane Nor sier det virker lite sannsynlig, men at de vil vurdere om de skal utrede en ren dagløsning i den vestre jernbanekorridoren.
Les mer om:

Eide nummer fem i Molde

Flere valdriser deltok sist helg i norgescuprennene i skiskyting i Molde, og Hilde Eide ble beste lokale løper plasseringsmessig.
Les mer om:

Derfor løp han etter joggeren med samekniv, lys og hyl

Forklaringen om at han var redd for kattene sine og trodde joggeren eide en løs hund som ville ta kattene hans hjalp lite i retten.
Les mer om:

Mistet alt i sitt livs mareritt i jula – fortsatt er Roald husløs

Under snøen ligger fortsatt brannruinene. I romjula opplevde Roald Bentzen sitt livs mareritt. Han mistet alt han eide i en heftig brann.
Les mer om:

Aldri har Oljefondet eid mer

Ved utgangen av 2017 eide Oljefondet 1,4 prosent av alle verdens aksjer. Det er den høyeste andelen noensinne, etter fem år med ekstrem verdiøkning.
Les mer om: