Nyheter om Egersund


Sola ble rundspilt av Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sola gjestet Egersund til et vaskeekte Rogalandsoppgjør. De to lagene er spådd to helt forskjellige sesonger, Egersund i toppen og Sola i bunnen. Slik så det også ut innledningsvis i oppgjøret. Et massivt Egersund-press de første 10 minuttene resulterte ikke i scoring, men en rekke halvsjanser.Sola kom ikke skikkelig i gang og drøyt 15. minutter ut i kampen får Egersund et frispark drøyt 35 meter fra Solas mål.

17. mai-tale til egersundere og kinesere

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal fortalte i sin 17. maitale til egersunderne om hva hun ville fortelle kinesiske kommunisttopper om demokrati og frihet.
Les mer om:

17. maitale til egersundere og kinesere

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal fortalte i sin 17. maitale til egersunderne om hva hun ville fortelle kinesiske kommunisttopper om demokrati og frihet.
Les mer om:

Egersund: Hun fortalte kineserne hva 17. mai står for

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal brukte møtet med de kinesiske kommunisttoppene 17. mai til å snakke om demokrati og frihet.
Les mer om:

Vil flytte E 134 fram i køen

Nå har Egersund og Bjerkreim sagt nei til bompenger på nye E 39. Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) mener at dette er tiden for å sette i gang med forbedringene på E 134 over fjellet.

Jonatan Braut Brunes har herjet som innbytter - nå er han klar til å starte for Sola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK-SOLA: Sola gjester Egersund til helgen og ønsker revansje fra 4-3 tapet mot Egersund i helgen før seriestart. Den gang kjempet Sola heroisk og evnet å slå tilbake ved flere anledninger etter å ha havnet under. Tigrene fra Egersund snudde den gang kampen til 4-3 og vant tross en god kamp fra Sola.Laget fra Okka by er spådd en sesong helt i toppen, og har selv et uttalt ønske om opprykk til 1. divisjon.

Sterke rogalendinger, kvalikkamp til rugby-VM og fotball

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LIVE: Solabladet har blitt en del av Amedia, som også betyr at våre abonnenter får langt mer innhold enn tidligere. Nytt er også Direktesport.no, en portal med et bredt utvalg direktesendt sport som du som abonnent har tilgang på. Lokalt sender Solabladet alle Sola sine seriekamper, både borte og hjemme. Men kanskje vil du også se motorsport, håndball, vintersport og mosjonsidrett?

«Hva gjør vi når bebyggelse er truet?»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannmannskapene Terje Glendrange, Kjetil Presterud, Jostein Urstad og Kai Espen Feed fra Flekkefjord brannvesen var til stede tirsdag på skogbrannseminar i Bø i Telemark. Der presenterte de hvordan Sokndal, Lund, Flekkefjord, Egersund og Sirdal i fellesskap håndterte den store skogbrannen i Sokndal i april i år. Kjetil Presterud gir en innføring i brannens omfang og dramatikk.

Vil ha gul stripe på fylkesvei 44

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rådmannens forslag innebar å få gul midtstripe, belysning og 80 km/t som fartsgrense helt fra Egersund til Åna-Sira. Dette var et poeng Kjell-Tore Sand (Ap) støttet.- Både Jøssingfjord Vitenmuseum og KNA Raceway er langs strekket mellom Sokndal og Åna.

Tungt å få kandidater til menighetsrådsvalget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Klar for mer «sydengate»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Når det er fullt i Elvegaten er det mellom 800 og 900 personer, men Sigurd Bruhjell sier tallet er høyere når du ser på hvor mange som er innom i løpet av dagen.- Vi var veldig fornøyd med fjoråret. Vi har funnet konseptet, en smak av hva Flekkefjord har å by på, påpeker Bruhjell og Frode Johannessen i styret for Smaabysmag.NYE AKTØRER: I år er det to nye aktører med i restaurantgaten.

Får ikkje lada bilen sin i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kay Nilsen har ein el-bil av typen Renault Zoe. Denne bilen får han ikkje lada på ladestasjonane i Egersund sentrum. Det vil seia: Han kan lada bilen, men det vil ta 12-15 timar å lada han opp.Skal han lada bilen på veg til eller frå Eigerøy, må han kjøra innom Ogna eller Helleland.

- Imponert av det jeg så i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Representanter fra Norsk Kulturarv, Kulturminnefondet og Fortidsminneforeningen har denne uken vært på befaring på Jæren for å se på muligheter for private vernetiltak. Torsdag tok de turen til Egersund. Her fikk de blant annet et bedre innblikk i historien bak og planene for Skrivergården.

Egersund tapte mot bunnlaget

- Prestasjonen var helt uakseptabel, sier EIK-treneren.
Les mer om:

Se kampen direkte her: EIK møter Levanger-lag på desperat poengjakt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trønder Avisa skriver om krisestart for Levanger. I fjor rykket laget ned fra 1. divisjon. Året før leverte de en god prestasjon på nest høyeste nivå. Da spilte dagens EIK-kaptein Kim Robert Nyborg for Levanger. Han ble hentet av Magnus Powell, som kjente Nyborg fra sin tid i EIK.Stjørdals-Blink leder EIKs pulje i 2. divisjon med ti poeng. EIK ligger på tredjeplass med sju poeng.

Brygget Mods-øl i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jubileet ble markert i Vågen i Stavanger lørdag kveld. Da ble også Mods-ølet lansert.- Ideen og framstilling av brygget ble jobbet fram av brygghuset og Mods-medlemmene i sammen. Bryggere og artister gikk sammen om selve bryggingen, og samtidig som vi var ekstra kreative, mimret vi alle om gruppas lange historie.

Bilpark à la James Bond

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fartsgrensen setter begrensninger, smale veier gjør det vanskelig å passere. Men Myssa i Sokndal var ikke desto mindre stedet lørdag for bilelskere. RAFFINEMENT: Ikke mye å utsette på disse glisene.

Sinte og berusa pizzagjester truet betjeningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De ansatte på Pizzabakeren i Egersund måtte fredag kveld tilkalle hjelp fra politiet.Klokka 23.00 dukket seks berusa og sulte ungdommer fra Jæren opp og ville ha mat. Da de fikk beskjed om at Pizzabakeren hadde stengt, oppførte de seg truende og nektet å forlate lokalet.- Det kom til et mindre håndgemeng mellom én av de besøkende og personalet, da den ene gjesten forsøkte å ta seg videre inn i lokalet.

Stjernespiller skrur ballen videre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I midten av april reiste mor og sønn til nordfylket for å delta på Haugesund Open. Tatjana hadde ikke spilt kamper siden 2012, og Artjom hadde aldri deltatt i en turnering før.- Jeg måtte virkelig kjempe, men jeg vant dameklassen. Og Artjom tok medalje i nybegynnerklassen. Ja, jeg er fornøyd, smiler hun beskjedent.Reiste verden rundt Tatjana begynte med både bordtennis og dans da hun var åtte år.

Asante sana for en flott forestilling!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den nye Løvenes Konge-filmen kommer jo snart, så det passet perfekt, forteller Anthea Mørk (15). Stort publikum Hun spilte en hel haug roller i oppsetningen: gribb, gnu, bille, fugl og ikke minst apen Rafiki. Slik blir det når 15 elever skal sette opp en kjent og kjær fortelling som denne. Elevene forteller at de tok utgangspunkt i de viktigste scenene fra filmen og jobbet fram sitt eget manus i grupper.

Bør bøker lesast på gamlemåten?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Paneldebatt før premiere Den franske filmen "Mellom linjene" har premierevising i Egersund fredag. Filmen handlar om ein forfattar og ein forleggar, som opplever utfordringar med digitaliseringa i samfunnet. Før filmen blir det paneldebatt.Temaet for paneldebatten er korleis digitaliseringa pregar lesinga. Er det best å lesa bøker på nettbrett eller på ark mellom to permar?

Flertall sa ja til bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var et utfall som ikke var ønsket av alle. Robert Fagerheim hadde i forkant av kommunestyremøtet stilt seg opp utenfor Moi Hotell for å demonstrere mot bompenger og å vise kommunestyrerepresentantene sitt syn på sak. Demonstrasjonen foregikk i det stille, men Fagerheims budskap var soleklart.- Kommunestyret må si nei, fordi jeg mener det er en statlig oppgave å finansiere veiprosjekter og europaveier i Norge.

Korpsene ønsker flere unge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er så gøy å få til sangene! Og så får du mange nye venner i korpset, mener Karoline Helland Pedersen (10), som spiller i Juniorkorpset i Egersund. Ungene i Juniorkorpset har bare fine ting å si om å spille i korps. Likevel skulle korps-lederne i Eigersund kommune gjerne sett at flere unge ble med på laget.- Korps er så mye mer enn 17. mai for barna og dugnad for de voksne, mener Leiv Erik Skadberg i Helleland skulekorps.

Vy har satt på festbremsene: Nå er kveldstogene roligere

Politi, natteravner og foreldre får mye av æren for at forholdene på kvelds- og nattogene mellom Egersund og Stavanger har blitt bedre.
Les mer om:

Frp om kampen for E39-traseen: Vil holde trykket oppe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har aldri sett så tydelig som nå at de åpner for alternativ R2, sier May Helen Hetland Ervik.Lederen for Eigersund Frp var fornøyd da Statens vegvesen tirsdag offentliggjorde sin anbefaling for ny E39-trasé. Anbefalingen er R1, traseen som går lengst fra Egersund.Samtidig fraråder de ikke R2, alternativet som politikere og næringsliv i Eigersund mener er mest gunstig.