Nyheter om Egeland


Sveriges statsbane overkjørte Vy

Den svenske statens togselskap (SJ) kan drive jernbane i Norge for en brøkdel av hva Vy får betalt i dag. Vy har feil på kjøreledningen, skriver John O. Egeland.
Les mer om:

Skammens mørke kilder

Det er fire liv som avkles i Nord-Troms tingrett. Juridisk er kjernen om Svein Ludvigsen har utnyttet sin stilling. Under ligger seksuell skam, skriver John O. Egeland.

Disse 9-åringene skal lese hele sommeren

Skumle, morsomme og rare bøker. Spennet er stort når tredjeklassingene ved Porsholen skole kryper opp i sofaen for å lese. Leselysten tar de med seg inn i ferien. – Men det blir først bading, så lesing, sier Emil Egeland.
Les mer om:

Den fossile friheten

Bompenger kan sprenge regjeringen. Hvorfor er avgiften så eksplosiv? Det handler om mer enn penger, bl.a. om frihet og rettferdighet, skriver John O. Egeland.
Les mer om:

Skivebom for Egeland i NM-runde

Etter seieren i årets første NM-runde, fikk Sigurd Erik Egeland det langt tøffere i helgas konkurranser i Trondheim.
Les mer om:

Kvindøl antatt omkommet

Den 61 år gamle Karl Sverre Egeland fra Kvinesdal er antatt omkommet etter at hjullasteren han kjørte havnet i vannet.
Les mer om:

Knakk nesa i sitt første ritt - kan bli proff neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Trump sier ikke så mye klokt, men han sa en gang "hvis du først skal tenke, tenk stort". Og det sitter litt i egentlig. Det får meg til å være mer seriøs med det jeg gjør, sier Martin.Han har nettopp kommet hjem fra en lengre utenlandstur med en rekke ritt. Sesongstarten gikk bra, men litt sykdom i etterkant av de siste rittene var ikke optimalt.

Savnet etter at hjullasteren havnet i vannet

61 år gamle Karl Sverre Egeland fra Kvinesdal er savnet etter at hjullasteren han kjørte havnet i vannet.
Les mer om:

17. mai på Gran Canaria

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17 mai har blitt feiret blant annet på den norske skolen på Gran Canaria. 3-4 klasse og 5-6 klasse på skolen deltok i den nasjonale nysgjerrigper konkurransen og vant 2. plass. Begge klassene mottok en gevinst på 10.000 kroner hver. I tillegg fikk elevene utdelt hver sin sølvmedalje og diplom. Iris Aagesen fra Kvinesdal er lærer for 5-6 klassen. Sønnen Isak går i 4. klasse. Isak og Iris Aagesen Foto: Inger Marie Egeland

Mann fra Kvinesdal savnet etter at hjullaster havnet i vannet onsdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Rekord i toget med gamle faner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tollaksen minnet folket om å takke for fred og frihet som andre har kjempet fram og ofret livet.I Gyland var familietoget som går tur-retur skolen-barnehagen, rekordlangt i år. Ekstra artig var det at seks gamle faner var med i toget: Eigeland skule, Lilunden, Fredheim og framhaldskulen pluss husmorlaget stifta i 1952 og Avholdslaget. Alle skoler hadde tidligere elever som fanebærere, den eldste var 93 år gamle Sigbjørn J.

«Brimi 1&2» 2 sørger for pizza og pølser på Ogna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vidar Kråkenes og Sigurd Apneseth, alias «Brimi 1&2» som de kaller seg, har bortimot full kontroll på kjøkkenet. Det vil si nesten. En brent Grandiosa står på benken, og det er hektisk aktivitet.- Vi serverer pølser, pizza, hamburgere og ikke minst potetstappe. Det er den som tar mest tid, sier Vidar Kråkenes med 17.mai slips.

Feiret Englevaktens 10 år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Englevakten Café er en del av Pinsekirka Flekkefjord sitt arbeid. Ideen om kafeen kom i 2009 da pastor Tove Egeland fikk en visjon om å opprette et møtested for å la folk bli kjent med Gud, over en kopp kaffe og samtaler.- Jeg så det tydelig for meg, at kafeen skulle gi en smak av himmelen gjennom trøst, ord og et godt fellesskap. For Gud er kjærlighet og han blir kjent når vi viser kjærlighet til andre mennesker.

Sjokkseier i rallycross-NM

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Egeland sesongåpnet med NM-seier

Første NM-runde gikk over all forventning for kvindølen Sigurd Erik Egeland, som kjørte til topps med ny bil.
Les mer om:

Bønder ønsker bedre kompensasjon: - De lokale hører oss, så får vi håpe noen hører oss på Stortinget også

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er godt å se at de er villige til å høre på meg og på andre pelsdyrbønder, sier Benght Oftedal.I et bygg på hans pelsdyrgård samlet det seg over 60 stykk til støtte for pelsdyrnæringa. Her ble det holdt appeller fra politikere, pelsdyrbønder og forbund. Oftedal er én av pelsdyrbøndene som må legge ned driften i 2025.

Seieren følger andres faner

Arbeiderbevegelsen er svekket og rådvill. Skal sosialdemokratiet overleve som en sentral politisk kraft, må det ta makt over de store endringsprosessene i vår tid, skriver John O. Egeland.
Les mer om:

Hadde ikke sjekket godt nok

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bystyret i Flekkefjord fikk nylig fremlagt tilleggsopplysninger om bygging av boliger for vanskeligstilte i Kleivan 10. Det gjorde at saken ble utsatt og sendt tilbake til administrasjonen og behandling i utvalgsmøte.Utvalg for helse, kultur og oppvekst (UHKO) behandlet i møte 23 april en sak hvor det ble lagt frem et alternativ til en søknad om dispensasjon om å bygge to småhus på tomten i Kleivan 10.

Bjerkreimløparar spring Holmenkollstafetten for 40. gong

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bjerkreim IL har ein lang tradisjon knytt til Holmenkollstafetten. Første gongen BIL stilte lag i den 15 etappar lange stafetten gjennom hovudstadsgatene, var i 1978. Sidan har klubben aldri skofta.I år reiser eitt herrelag og to damelag frå Bjerkreim til Oslo for å springa stafett, det vil altså seia heile 45 løparar. Blant dei mannlege løparane er det to «jubelgutar»: Magne Egeland og Harald Idland, som begge deltar for 40.

Moi vant spennende lokaloppgjør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sokndal viste tydelig, at de evnet og følge med Moi i store deler av kampen. Moi presset og presset og fikk tilslutt laget sitt fortjente ledermål og alle pongene.Begge lag har kommet veldig bra i gang i årets 5.divisjon. Moi var best, men Sokndal kan være bekjent av innsatsen. Sokndal vil helt klart henge med i toppen av divisjonen.Kampen åpnet nervøs fra begge lag.

Nye dører åpner seg hos Hovland Trevarefabrikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ordreboka til Hovland Trevarefabrikk er fullpakket i flere måneder framover. Det lover godt imed tanke på å nå årets budsjettmål.I fjor omsatte Hovland Trevarefabrikk AS for 23 millioner kroner.- Målet i år er en omsetning på 25 millioner kroner. Så langt ligger vi veldig godt an. Kanskje kan omsetningen også bli enda høyere?

Kjøper tilbake boligtomt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kommunen solgte to boligtomter på Øvre Egeland i 2016, disse to tomtene ble sammenføyet til en. Det ble stilt krav om at tomten måtte bebygges innen to år og hvis tomten ikke ble bebygd, kunne kommunen kjøpe denne tilbake for samme pris.

Terrengløp på Søyland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flere løpere holdt god fart i den kuperte løypen på fem kilometer med start/mål ved Søyland skole. Moi-løperen Bjørnar Stenberg, som nå bor i Flekkefjord, var enda en gang den klart raskeste. Han løp inn til den gode tiden 19,14.- Dette var min første konkurranse i den fine terrengløypen på Søyland. Den første stigningen var lengre enn forventet - i lettere terreng fokuserte jeg på å holde farten oppe.

Menneskerettighetsprisen legges ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Menneskerettighetsprisen Nord-Jæren ble innstiftet i 1998 av Sola kommune og Sparebank 1 SR-bank, etter et initiativ fra Sola ungdomsskole. I flere år har det vært få aktuelle kandidater eller søkere til prisen. Den ble heller ikke gitt ut for 2018 på grunn av mangel på kandidater.Prisen skal deles ut til en «institusjon, organisasjon eller enkeltperson med tilknytning til Nord-Jæren regionen.