Nyheter om Ege


Fem ordførere slår tilbake etter Frp-bombardement: – Respektløst

– Dette er ikke måten vi skal omtale hverandre på, sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal etter bom-angrepet fra Margrete Dysjaland (Frp).
Les mer om:

Jippi, Jon Georg Dale (Frp) kommer på «bomtur» til Stavanger

Samferdselsministeren takker ja til invitasjonen fra fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) etter valget. Allerede nå signaliserer han bomkutt på Nord-Jæren.

17. mai-tale til egersundere og kinesere

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal fortalte i sin 17. maitale til egersunderne om hva hun ville fortelle kinesiske kommunisttopper om demokrati og frihet.
Les mer om:

17. maitale til egersundere og kinesere

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal fortalte i sin 17. maitale til egersunderne om hva hun ville fortelle kinesiske kommunisttopper om demokrati og frihet.
Les mer om:

Egersund: Hun fortalte kineserne hva 17. mai står for

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal brukte møtet med de kinesiske kommunisttoppene 17. mai til å snakke om demokrati og frihet.
Les mer om:

Hun vil fortelle kineserne hva 17. mai står for

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal vil bruke møtet med de kinesiske kommunisttoppene 17. mai til å snakke om demokrati og frihet.
Les mer om:

Elever lager akvarium fra bunnen av

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette skoleåret har flere klasser på Dalane videregående skole brukt naturfagtimene til å jobbe med akvariet. De har snekret skap, malt og tegnet bilder, bygd en 3D-bakgrunn til bakveggen, fikset LED-belysning og laget en "hjemlig" atmosfære for fisker av arten ciklider, som lever naturlig i Tanganyikasjøen i Afrika.

Med sjøvett på timeplanen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da det onsdag sto som verst på med slukking av brann i Sokndal, avholdt samtidig Redningsselskapet sin årlige forebyggende seilas for sjetteklassinger i Egersund.

Her går det galt for fylkesordføreren: - Blodig alvor

«Røde» Solveig Ege Tengesdal (KrF) blødde for KrF-fargene.
Les mer om:

KrF Rogaland: – Dagens bompengeordning er avleggs

Fredag møtes KrF-landsmøtet av bompengedemonstranter på Sola. «Politisk talsperson» for bomregimet på Nord-Jæren, Solveig Ege Tengesdal (KrF), mener bompenger har utspilt sin rolle.
Les mer om:

Kaller inn til nye reforhandlinger etter påske

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter seks forhandlingsmøter, hvor Sandnes har vært urokkelige i sitt krav om å fjerne rushtidsavgiften, bryter Solveig Ege Tengesdal (KrF) isen i håp om å løse krisen.- Jeg kaller partene inn til nye reforhandlinger over påske. Det vil være uaktuelt å fjerne rushtidsavgiften i sin helhet, men under styringsgruppemøtet fredag ble det lagt flere forslag på bordet som krever diskusjoner.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Sandnes viker ikke én tomme

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Situasjonen i reforhandlingene vedrørende Byvekstavtalen har ikke forandret seg etter at fylkeskommunen og de tre andre kommunene i styringsgruppen ikke kommer til enighet med Sandnes. Sakens kjerne per dags dato uendret siden sist.Stavanger, Sola, Randaberg og fylkeskommunen har etter argumenter fra Sandnes akseptert å senke rushtidsavgiften til halv pris.

- Framleis låg terskel i Terrengtrimmen, men kjekkare løype

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Årets trimkarusell i regi av EIK friidrett består av tre løp, eitt mindre enn i fjor. Sentrumsløpet er tatt ut av karusellen og blir i år eit sjølvstendig løp.

Planteknisk utvalg ville ikke røre moskeen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Naboer til den nylig etablerte moskeen på Mosbekk i Egersund sentrum har bedt kommunen sette en stopper for virksomheten. De mener at det må søkes om bruksendring dersom bygget igjen skal tas i bruk som menighetslokale.

Idrettspresidenten opna racketanlegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Laurdag var det offisiell opning for det nye racketanlegget på Lagård i Egersund, som inneheld banar for både tennis, squash, badminton, padeltennis og bordtennis. Anlegget til Egersund Racketklubb har fått ein ekstra tennisbane, samt ein ny padelbane. Foajeen er òg ny.

Viste fram Views

Kan ein gigantisk takskulptur i aluminium på toppen av Sentrumsbygget på Nesflaten vera livgivande for folketal, bulyst og næringsliv i øvre Suldal og regionen rundt oss? Jobba i fem år Ja, meiner Liv på Nes, foreininga som i fem år har arbeidd med stadsutviklingsprosjektet; eit kunstprosjekt signert den Berlin-baserte kunstnaren Jeppe Hein. Prosjektet består også av ei fontene og ein portal, tenkt nede på kaien ved Suldalsvatnet.

- Alt er nå i realiteten opp til Sandnes

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) og sandnesordfører Stanley Wirak (Ap) bekrefter at de er i dialog med hverandre for å finne en løsning på reforhandlingene av byvekstavtalen.
Les mer om:

Nedtur for Ege Tengesdal og Chesak, men ein kan vinna likevel

Kommentar: Koalisjonen som styrer fylket, taper fleirtalet og treng hjelp frå ytre venstre. Men ingen kan redda fylkesordførar Solveig Ege Tengesdal, KrF.
Les mer om:

Tengesdal slår tilbake mot Wirak

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal mener at Stanley Wirak bare bruker de tallene som passer ham best for å få regnestykket uten rushtidsavgift til å gå opp. Hun mener Wirak er den eneste som stiller ultimatum i forhandlingene.
Les mer om:

Sandnes-ordføreren kjenner på solid støtte

Det har vært mange meningsytringer etter at fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) opplyste at Sandnes står fast på sitt krav om å fjerne rushtidsavgiften.
Les mer om:

Serverte sjokkmelding til staten og styringsgruppen

Det var høydramatisk da fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) opplyst statssekretærene om at det ikke oppnås lokal enighet i reforhandlingene om Byvekstavtalen.
Les mer om:

Sandnes viker ikke om rushtidsavgift

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) rettet pekefingeren mot Sandnes da lokale ordførere møtte statssekretærene fra samferdsels- og kommunaldepartement på Sola mandag.
Les mer om:

En norsk kultfilm du aldri har sett makan til

En film med et rykte som en av de største norske filmkalkunene noensinne. «Pervers», «banal» og «latterlig» var ord som ble brukt da filmen kom i 1988. Nå virker det som den er et glemt kapittel i norsk filmhistorie. Det er veldig synd, for «Hotel St. Pauli» er virkelig noe helt spesielt som fortjener en plass i norsk filmhistorie på lik linje med «Lasse & Geir». Om ikke enda høyere. «Hotel St. Pauli» føles som en Wam og Vennerød-film, selv om den teknisk sett bare er regissert av Svend Wam. Petter Vennerød er med på manus og som produsent, så det er nærme nok.