Nyheter om Edland


Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

Time: De kan vippe ordførervalget, men vil ikke si hvilken vei

Støtter dere i ordførerkampen et rød-grønt samarbeid med enten Jone Edland (Ap) eller Bjarne Undheim (SP)? Eller går dere for et fortsatt gul-blått alternativ med Reinert Kverneland (H)?

Raser mot Vy: Fikk en uke på seg - klarte ikke å stille buss

VINJE: Elever på Edland skule skulle på skoleekskursjon i forbindelse med den kulturelle skolesekken. Kommunen fikk beskjed om at de bare måtte bruke Vy buss til slik kjøring. - Vi har ikke noen buss i Edland-området var beskjeden fra Vy.
Les mer om:

Gruppelederen i Time Ap ville melde seg ut av partiet rett før valget

Etter et møte mandag mellom leder i Rogaland Ap, Stanley Wirak, partiets listetopp i Time, Jone Edland og dagens gruppeleder, Lars Enevoldsen, er det klart at sistnevnte blir i partiet som akter å ta styringen i jærkommunen.
Les mer om:

Davidsriket og Palestina

Gabriel Edland skriver at Israel var størst og mektigst på kong Davids tid.
Les mer om:

Avlyser konserter etter kragebeinsbrudd

OSLO/VINJE: Artisten Ingebjørg Bratland fra Edland i Vinje må avlyse flere konserter etter at hun har brukket kragebeinet.

Den som vil heim til 17.mai, kjem heim

Telefonen ringjer. – Det er Ola Sandvik her. Eg har ei soga i minnet som eg gjerne trur vil interessera andre å høyra. Viss du vil skriva, skal eg fortelja, og slik vart det: ME VAR PÅ SKOGSARBEID for godseigar Løvenskiold i Gjerpen ved Skien. Året var 1954, og arbeidsleiaren vår var Oskar Svendsen frå Sand. Han var ein pioner i det å ta fram skog med vinsj og mellombels oppsette taubanar, og i det arbeidet trong han unge, sterke og spreke karar. Nils N.

Grorudhusets Omsorg+ åpnet dørene offisielt: ... da ble det feiring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er kjempeflott at hele Grorudhuset med høyblokka nå er ferdigstilt. Her er det mange som vil få det fint. Dette er en mulighet til å ha et aktivt og sosialt liv, sier byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap).I fjor besøkte eldrebyråden en av Grorudhusets første Omsorg+-beboere. Nå ett år senere står alle 90 leilighetene klare og flere beboere har kommet seg til rette.

Nykommeren debuterer for Nærbø i kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er en drøy måned siden sluttspillet var over for Nærbø, og det er fire måneder til eliteserien kastes i gang igjen.Etter en liten pause uten fellestreninger, har Nærbøs fremadstormende herrespillere trent knallhardt de siste ukene, og slik skal det fortsette nesten to måneder til, før spillerne får en svært fortjent sommerferie.Vil vise hvem som er best Midt i blodslitet spiller Nærbø treningskamp mot Viking fra 1.

Toalettanlegg ved hytte tok fyr

VINJE: Brannvesenet fikk kontroll over en brann i et toalettanlegg i en hytte på Edland, torsdag formiddag.

Sjå bilete frå 1. mai-feiringa på Bryne: Dårlege bein stoppa ikkje 1. mai-feiringa for Wenche

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gjekk det òg, smiler Wenche Berg. Ho har akkurat trilla det raude flagget inn på brusteinen på Bryne torg, godt surra fast i følgjesvennen med jul.- Eg har alltid pledd å gå med det raude flagget i 1. mai-toget her på Bryne så eg måtte prøva, fortel Berg.Tog i over 40 år 77-åringen frå Sirevåg har gått i tog 1.

Hytte totalskadd i brann: Mann våknet av røyken og reddet seg ut

VINJE: Til alt hell kom en mann seg uskadd ut fra en brennende hytte på Edland i Vinje i natt. Hytta ble totalskadet.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

Slik blir årets 1. mai-markering på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen starter, tradisjonen tro, med frokost på Røde Kors-huset. Der blir det faglig appell ved Morten Larsen, leder for Fellesforbundet DK Rogaland.

Har Nærbøs herrelag imponert deg? Da bør du merke deg disse 14-15-åringene.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vinneren av Peter Wessel Cup i Larvik regnes som Norges beste lag i sin aldersklasse. 1998-årgangen, som nå utgjør stammen i Nærbøs elitelag, vant PW flere ganger. Guttene som søndag vant turneringen for tredje gang på rad, er født i 2004.

Skadeverk hos Kverneland Bil - politiet ber om tips i saken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det dreier seg om knuste vinduer og innbrudd i to biler som har stått ute på parkeringplassen. Skadeverket skjedde natt til søndag.- Vedkommende har knust noen vinduer og vært inni bilene og rotet. Vi har ikke helt oversikten om noe er tatt enda, sier Edland.Forholdet er meldt til politiet. Det er kamera på stedet, og filmer fra disse vil framlegges for politiet i løpet av mandag.

Vil overtala statsråden til å droppa Storavatnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med i delegasjonen som onsdag mønstrar i Olje- og energidepartementet, er Bente Gro Milwertz Slettebø, tidlegare leiar i Bjerkreim bondelag og nå representant for styret i Rogaland bondelag, Arne Edland, representant for styret i Bjerkreim bondelag, Kjell Sølve Helland, representant for grunneigarane rundt Storavatnet, og Ivar Are Veen, representant for grunneigarane i nedslagsfeltet.

Støtter Nærbø IL med totalt 450.000 kroner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Forrige uke ble det bestemt at hockeygruppa i Nærbø får beholde ishallen, til stor glede for mange. Det har lenge vært en diskusjon om det er verdt å beholde isen, ettersom Nærbø IL må betale rundt 1,2 millioner kroner for nytt vant. Nå har de fått god hjelp på veien fra revygruppa Revy i nitti.- Da revygruppa ble startet var vi opptatt av bredde og mangfold, og at vi skulle spille på lag med barne- og ungdomsidretten i bygda.

- Hadde ikkje posisjonen styrt denne kommunen, hadde økonomien vore betrakteleg verre enn han er i dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tysdag kveld gjekk eit nesten samrøystes kommunestyre inn for dei budsjettjusteringane som gjekk gjennom i formannskapet. Altså at den opne barnehagen på Bryne får halda fram, og at stillinga som kulturhussjef blir vakant i eitt år.Men før votering var det fleire hissige ordvekslingar mellom posisjon (H, KrF, Frp, V) og opposisjon.- Ingen uventa situasjon - Den situasjonen me er oppe i nå er svært alvorleg.

Nærbø sendte Sandnes en divisjon ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nærbø II - Sandnes II 31-28 (19-16)Nærbø stilte med et tilnærmet G18-lag i dagens serieavslutning mot Sandnes' andrelag i Nye Loen. For gjestene var det helt nødvendig å vinne for å unngå nedrykk, all den tid Haugaland slo Herkules. Det er bare ett lag som rykker ned, og da sluttsignalet gikk på Nærbø, var det klart at Sandnes-rekruttene må spille i 3.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

For Jonas (40) er Nærbø IL mer enn bare en jobb

- Det er en livsstil, du er egentlig på jobb hele veien, sier lokalpatrioten Jonas Berentsen Edland.
Les mer om:

Han er ordførarkandidat, ho kan debutera i lokalpolitikken

Jone Edland toppar Ap-lista i Time.
Les mer om:

Blir Jone Edland den nye ordføreren i Time?

Time Ap mener rollen lett kan byttes; at det ikke lenger blir Reinert Kverneland(H), men deres egen Jone Edland som blir ny snorklipper i kommunen.