Nyheter om E39


SV vil stanse ferjefri E39

SV vil droppe veier for 450 millioner kroner for å stanse bomkrisen.
Les mer om:

SV vil droppe veier for 450 milliarder kroner

SV-leder Audun Lysbakken går drastisk til verks for å stanse bomkrisen. Han vil nedskalere nesten alle 4-felts motorveiprosjekter de neste 30 årene og stanse fergefri E39 på Vestlandet, ny E6 ut av Trondheim og ny E18 ut av Oslo.

Ny E39 gjennom Ørskog ferdig utgreidd(pluss)

Snarvegen forbi Sjøholt skal vere ferdig utgreidd.
Les mer om:

Bil har havnet på taket E39

Trafikken står stille i begge retninger.
Les mer om:

E39: Bil havnet på taket - fører kjørt til SUS

Veien åpnet for normal trafikk igjen.
Les mer om:

Vil ta gigantprosjekt ut av bypakken – kan bety nye strafferunder(pluss)

Enigheten om bypakken vakler, og bompenge-opprøret truer. Nå har også Øystein Tvedt (Høyre) fått kalde føtter og ønsker E39 ut av pakken, til tross for vegvesenets klare advarsler.
Les mer om:

E39: Eigersund sendte bompengesaken tilbake

– Jeg krever ikke å få viljen min, men jeg krever å bli hørt, sa ordfører Odd Stangeland. Sammen med KrF, V og SV fikk Ap flertall for å sende E39-saken tilbake.

Naboane vil ha redusert fart på Fjermestadvegen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I vinter var Fv. 219 éin av fleire vegar i Time der vikeplikta vart fjerna for dei som køyrde på vegen, og som dermed slapp å stoppa for bilane som skulle innpå frå tverrvegane. Langs den nedste delen av vegen ligg eit større bustadfelt, der fleire av bebuarane har kontakta kommune og vegvesen for å be om ekstra tiltak.- I dette krysset må det skje noko, her må det koma nokre humpar.

MC-fører stakk fra politiet

Politiet tok opp jakten på en uregistrert motorsykkel på E39 i ettermiddag, men motorsykkelen hadde for høy fart.
Les mer om:

Innbyggjarane på Orstad og Kvernaland demonstrerer og bønfell Klepp kommunestyre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tysdag 21. mai blir det arrangert demonstrasjonstog for å få bommar på Jæren. Den 27. mai skal Klepp kommunestyre avgjera om dei framleis skal seia ja til Utbyggingspakke Jæren.«Trafikken dreper bygda» - Dette er vår siste sjanse til å få tverrforbindelsen og omkjøringsvegen på plass. Om ikkje vil trafikksituasjonen i bygda halda fram med å bli verre i fleire tiår framover, fastlår Svein F.

Kolliderte i autovernet på E39 – skal ha sovnet

En 25-årig mann oppga selv til politiet at han hadde sovnet bak rattet.
Les mer om:

Fylket og vegvesenet varslar stopp i vegbygging på Jæren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Viss me endar opp med ein situasjon i slutten av mai der det ikkje er likelydande vedtak, i Klepp og Time, er det heller ikkje grunnlag for fylket å behandla ei pakke. Då er det ikkje pengar til prosjekta som er på den lista, seier Marie Koch Singelstad. Rådgjevaren ved avdeling for samferdsel er den i Rogaland fylkeskommune som har arbeidd mest med Utbyggingspakke Jæren.

Eigersund punkterte bomveien videre for E39

Det var bare Høyre i Eigersund formannskap som ville videre med nye E39 nå. Flertallet vedtok å utsette saken til korridor er valgt og kommunedelplanen er vedtatt.
Les mer om:

Vil ha gul stripe på fylkesvei 44

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rådmannens forslag innebar å få gul midtstripe, belysning og 80 km/t som fartsgrense helt fra Egersund til Åna-Sira. Dette var et poeng Kjell-Tore Sand (Ap) støttet.- Både Jøssingfjord Vitenmuseum og KNA Raceway er langs strekket mellom Sokndal og Åna.

Tomren Transport ut mot omkamp om Møreaksen(pluss)

– Norges Lastebileierforbund (NLF) må ivareta alle medlemmenes interesser, også vi som er for den vedtatte løsningen for fjordkryssingen av E39, sier Kåre Olav Monstad, som driver Tomren Transport i Tomrefjord.
Les mer om:

Tre trusler mot nye E39

DEBATT: Ny E39 mellom Stavanger og Kristiansand er viktig for å sikre konkurransekraft og vekstmuligheter for næringslivet. Tre trusler skaper imidlertid uforutsigbarhet rundt prosjektet.
Les mer om:

Bjerkreim sa nei til bompenger og stanser utbygging av ny E 39 til Sørlandet

Med 9 mot 8 stemmer sa kommunestyret i Bjerkreim mandag kveld nei til bompengefinansiering av ny E39 mellom Ålgård og Lyngdal.

Bjerkreim sa nei til bompenger og stanser utbygging av ny E39 til Sørlandet

Med 9 mot 8 stemmer sa kommunestyret i Bjerkreim mandag kveld nei til bompengefinansiering av ny E39 mellom Ålgård og Lyngdal.

Bruker 18 mill på bom-nedlegging før det virkelig blir mye bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tre bomstasjoner i Listerregionen skal avvikles, etter det NRK erfarer. Opplysningen kommer i forbindelse med at revidert budsjett legges frem i morgen. Regjeringen vil bruke 18 millioner kroner på å legge ned bomstasjonene.Frps ordførerkandidat i Farsund, Ingrid Williamsen, håper at nedleggingen av de tre bomstasjonene i Listerregionen kan skje i løpet august. Opprinnelig lå det an til at det skulle skje i november.

Arbeider med ny E39 og forurensingsloven

I månedsskiftet mars / april fikk Naturvernforbundet en bekymringsmelding fra en flittig turgåer i Vågsbygdskogen.
Les mer om:

Advarte mot bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I bystyremøte før helgen var bompengefinansieringen av ny E39 fra Lyngdal til Ålgård til behandling. Allerede ved inngangen ble bystyrerepresentantene møtt av ungdom fra Lister Fpu som advarte sterkt mot bompenger.- Så mye bompenger som det foreslås på E39 vil det ramme studenter og mange andre hardt.

Fra politiloggen i helgen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)16 bilførere fikk forenklet forelegg for fart på E39 ved Vatland i Lyngdal søndag ettermiddag. En ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt etter på ha kjørt i 115 kilometer i timen i 70-sonen.Også lørdag var det trafikkontroll på E39 i Lyngdal. Da ble en bilfører anmeldt og fikk beslaglagt førerkortet. Personen kjørte i 88 kilometer i timen i 60-sonen.

Dyre bomstasjoner Kristiansand-Stavanger

Den nye kommende firefelts motorveien E39 fra by til by angår oss alle sammen.
Les mer om:

Testet dagen derpå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lørdag morgen ved 09.00-tiden kontrollerte politiet bilførere for promille på E39 ved Moi. Kontrollen pågikk fra klokken 09:00 til 10:45. Patruljen kontrollerte 119 bilførere, men ingen hadde utslag på promilletesten.

Tidlegare stortingspolitikarar i Hordfast-krangel: – Debatterer som eit nettroll

Steile frontar i kampen om gigantprosjektet på E39: Høgre sin tidlegare samferdselspolitiske talsmann meiner tidlegare SV-leiar debatterer som eit nettroll.
Les mer om: