Nyheter om Dyr


Norsk serieskaper om Game of Thrones-sammenligning: – Voldsomt, men smigrende!

I dag har HBOs første norske originalserie premiere! Vi traff skuespillerne og serieskaperne i Oslo like før lanseringen. Allerede før premieren er Beforeigners en stor snakkis. Sci-fi-drama-komedien har fått nesten utelukkende positiv kritikk fra norske medier, deriblant vår anmelder. Les 730s dom over første sesong av Beforeigners her Flere har trukket frem Beforeigners som en sterk kandidat til å fylle tomrommet etter Game of Thrones, deriblant Nettavisens anmelder, noe som selvsagt faller i god jord hos serieskaper Anne Bjørnstad. – Å bli sammenlignet med noen av de bestfungerende tv-serie

Flere sauer smittet av mædi(pluss)

Mens det i medio juli var konstatert tre mædismittede sauer på to sauebruk på Innherred, er antall smittede dyr de siste fire ukene økt til 40.
Les mer om:

Kvote på å skyte 6000 villrein

Kvotene for villreinjakta på Hardangervidda er satt til 6000 dyr. Det er frykt for skrantesyken som har ført til de høye jaktkvotene på vidda.
Les mer om:

Var det en vaskebjørn Sonia så?

To bilister observerte lørdag et dyr like ved Solemskogen, som begge mener må være en vaskebjørn. Biologen mener de kan ha rett.
Les mer om:

25 dyr drept av ørn på Fosen: Partene møttes i storbyen(pluss)

Torsdag klokken 13.00 ble det holdt møte om kongeørnsituasjonen på Fosen.
Les mer om:

Siste i bomdebatten: Nå åpner Frp-Frode for bomfri Kanalbru

Og om det viser seg at den nye brua blir for dyr, må Frp ta en ny vurdering: – For meg handler det ikke om å snu, men å ta stilling til de fakta som ligger framlagt, sier fylkesordførerkandidat, og kandidat for Tønsberg Frp, Frode Hestnes.
Les mer om:

Vi besøkte «Dyr for alle»-messa i Lillestrøm

«Dyr for alle» er i følge arrangøren en opplevelsesarena og inspirasjonskilde der gleden med å holde dyr og god dyrevelferd er i fokus. Arrangementet varer fra 16. til 18. august på Norges varemesse.
Les mer om:

Pristilsynet: Forskjellen på en dyr og en billig rifle

Ny rifle til høstjakta får du for godt under 10.000 kroner, men den kan også koste det mangedobbelte.
Les mer om:

Kjell ville snu en 60 år gammel rusten brygge – kommunens gebyrer gjorde brygga over fire ganger så dyr

– Vi ville aldri satt i gang prosjektet hadde vi visst dette, sier hytteeier Kjell Løvold.
Les mer om:

Venter på adopsjon. Se bilder av dyrene på FOD-gården her

Denne sommeren har Foreningen for omplassering av dyr (FOD) opplevd særlig stor pågang av hunder og katter som trenger nye hjem. - Før sommeren eksploderer det, forteller Mona Børsjø-Olsen.
Les mer om:

Ha katt på prøve - og gjer ei god gjerning

Hanne Langelandsvik sin son har blitt meir komfortabel med dyr etter at dei blei fosterfamilie for to kattungar. Ho anbefaler andre å bli det.
Les mer om:

The Times: Alexis Sánchez ønsker å forlate Manchester United

Det sies at superstjernen Alexis Sánchez skal synes det er for vanskelig å «komme tilbake» til fansen som han har sagt unnskyld til for dårlige resultater og at han skal være lei av å fremstilles som lat og alt for dyr i engelske medier.  Han har forsåvidt et godt forhold til Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær, men det veier ikke opp for hans opplevelse av situasjonen og det faktum at han, ihverfall før han begynner å levere, stiller bak i køen og er en godt stykke unna en førsteelver. Les: Ole Gunnar Solskjær har tiltro til Alexis Sanchez The Times skriver at Manchester United-stje

Forsker: – Hvis jeg skal bli smittet av pest, vil jeg heller bli smittet i Kasakhstan enn i USA

Etter mange år med store anstrengelser og giftsprøyting over enorme områder, konstaterte myndighetene i Sovjetunionen at det er umulig å utrydde bakterien som forårsaket Svartedauden. Men «nederlaget» ga nyttig kunnskap om sykdommer som smitter fra dyr til mennesker.
Les mer om:

Driftsleder med ansvar for 150 dyr på Barnas Gård like ved Hunderfossen

Ida Digernes (30) er driftsleder for Barnas Gård på Hundefossen, som skal lære bort om husdyr, norsk landbruk- og drift til kommende generasjoner.
Les mer om:

Selger fikk hjelp mot rotteproblemene. Men rottene var ikke borte.

– Da vi satt i stuen, hørtes det ut som vi hadde dyr på størrelse med valper i etasjen over. Det har vært krafselyder, forteller huskjøperne.
Les mer om:

Selger fikk hjelp mot rotteproblemene. Men rottene var ikke borte.

– Da vi satt i stuen, hørtes det ut som vi hadde dyr på størrelse med valper i etasjen over. Det har vært krafselyder, forteller huskjøperne.
Les mer om:

- Livsfarlig med fallende gjenstander fra brua

SKIEN: - Det faller gjenstander fra brua når bilistene farer forbi. For mennesker og dyr under den er det livsfarlig. Myndighetene må gjøre noe.
Les mer om:

USA tillater «giftbomber»: - Total katastrofe

Et kontroversielt giftvåpen som brukes til å drepe ville dyr har blitt gjenninnført av Trump-administrasjonen. Det får miljøaktivister til å rase.
Les mer om:

Kollektivtransporten kan bli nesten dobbel så dyr, hvis bompengene fjernes

Dominoeffekt kan gi månedspris på nesten 1100 kroner - for én sone.
Les mer om:

YouTuber anklages for dyremishandling

Nå etterforskes hun av LAPD. Alt er ikke alltid som det ser ut? Brooke Houts er en populær YouTube-personlighet med over 330 000 følgere. Siden 2014 har videoene hennes fått nesten 20 millioner visninger. Den siste tiden har Brooke hovedsakelig publisert videoer om livet som nybakt hundemamma.  Brooke forteller i en av videoene at det er vanskeligere enn man skulle tro, men det ser likevel ut som at hun klarer seg greit (nok). For bare en uke siden sa Los Angeles-jenta at hunder reagerer dårlig på straff, og at hun derfor ikke bruker det som metode når hun trener valpen sin: Nå ser det dog (

Kunstig intelligens kan hjelpe oss å snakke med dyr

Forskere over hele verden er i ferd med å dekode dyrespråk ved hjelp av ny teknologi.
Les mer om:

Dyr er ikke et stykke eiendom eierne kan behandle som de vil

Dagbladet mener: Obligatorisk id-merking vil sette en ny standard for hvordan samfunnet reagerer på mishandling av dyr.
Les mer om: