Nyheter om Dyr


Darwinismen er ikke i krise

Hr. Berrum forsøker igjen i sitt innlegg i Fvn 6. desember å fremsette en hypotese om at verdens utallige fossile arter av planter og dyr finnes der p.g.a. gjentatte globale oversvømmelser etter modell av legenden om Noas ark.
Les mer om:

De sørger for at dyrene i Harstad alltid har en plass å komme til

Frivillige i Dyrebeskyttelsen i Harstad jobber gratis for å hjelpe dyr i nød.
Les mer om:

Fluor under skiene - toppen av et isfjell

Dagbladets artikkelserie Glidens Pris forteller dramatiske historier om den høye prisen mennesker, dyr og natur betaler for å god glid under skiene. Men de farlige perfluorerte stoffene i smøringen er bare toppen av et isfjell.
Les mer om:

Håper ny teknologi kan stoppe ulovlig handel med dyr

Ulovlig handel med dyr er nå den fjerde mest lønnsomme formen for handel i verden, etter narkotika, våpen og mennesker. Flere titalls arter er i faresonen, men nå er det håp om at ny teknologi kan bidra til å stoppe den ulovlige handelen.
Les mer om:

Tror Solskjær selger Pogba og får to stjerner i retur.

Den franske VM mesteren Paul Pogba er i ferd med å føye seg inn i rekken av «redningsmenn» som skulle bringe Manchester United tilbake til gamle høyder, vi nevner i fleng dyre spillere som ikke har levert etter de flyttet til Old Trafford: Alexis Sánchez, Romelu Lukaku og Henrikh Mkhitaryan Flere medier tror manager Ole Gunnar Solskjær kan komme til å selge den franske midtbanestjernen, kanskje allerede i januar og begrunner det med at flere av de håpefulle begynner å lykkes og at de ikke lenger «trenger» Pogba for å score mål.

Kritikernes bokfavoritter 2019

En moderne kjærlighetsroman og en fantastisk billedbok om dyr er blant NRK-kritikernes favorittbøker fra 2019.
Les mer om:

Kritikernes bokfavoritter 2019

En moderne kjærlighetsroman og en fantastisk billedbok om dyr er blant NRK-kritikernes favorittbøker fra 2019.
Les mer om:

Kritikernes bokfavoritter 2019

En moderne kjærlighetsroman og en fantastisk billedbok om dyr er blant NRK-kritikernes favorittbøker fra 2019.
Les mer om:

Er mennesket mer verd enn et dyr?

Kristelig Folkepartis leder Kjell Ingolf Ropstad kommenterte i en tale til partiets landsstyremøte at deler av miljøbevegelsens sammenlignet menneskets verdi med dyrets. Det har skapt debatt.

Oppdaget påkjørt dyr i veikanten: – Håpløst at folk tar så lite ansvar rundt det

– Jeg reiste dit og fant dyret. Det var hardt skadd, men levde fremdeles. Det var ingen andre der, så de som hadde kjørt på det, hadde bare kjørt videre, forteller Petter Lysaker.
Les mer om:

Åtte dyr døde i gjødsellekkasje i Steinkjer(pluss)

Politiet etterforsker om det har skjedd et straffbart forhold etter at åtte dyr onsdag mistet livet som følge av en lekkasje av gjødselgass.
Les mer om:

Skal gjøre ringvei mer lønnsom - utreder tunnel

Den planlagte ringveien rundt Kristiansand er for dyr. For å gjøre den mer lønnsom, vurderer Nye Veier å kutte bro over Otra.
Les mer om:

LESARBREV: Jordbruk på blindspor

Norsk landbruk siglar i motvind forsterka av heftige medieinnslag den siste tida. Det fører til ei polarisering mellom meiningssterk opinion på eine sida og talsmenn for bondenæringa på andre. Det synest som det blir grave skyttargraver der målet er å angripa eller forsvara eit system som ikkje fungerer. Oppi dette er det ikkje vanskeleg å applaudera bodskapen Trygve Slagsvold Vedum framfører når han snakkar om suksesshistorien som knyter seg til matproduksjon i heile det langstrekte landet vårt.

Masseslakt-festival: Ofrer tusenvis av dyr

Arrangerer verdens største rituelle dyreofring i Nepal, til tross for motstand.
Les mer om:

Kjører dyr Mercedes med avansert handsfree-system: Frifunnet for bruk av mobiltelefon under kjøring

SKIEN: En 46 år gammel skiensmann som har en ny og dyr Mercedes med sotede ruter og et avansert handsfree-system, er frifunnet av retten for bruk av mobiltelefon under kjøring.
Les mer om:

Netflix’ The Witcher får Game of Thrones til å se ut som «to fylliker som slåss»

De første reaksjonene på The Witcher er her Og de lover godt, men kan Netflix’ nye fantasy-satsing ta over tronen for GoT? Serien handler om Geralt av Rivia alias «The Witcher» som jakter på demoner i en verden der mennesker ofte er ondere enn dyr. På sin ferd gjennom dette dystre Kontinentet møter Geralt både en mektig trollkvinne (Anya Chalotra) og en ung prinsesse (Freya Allen) som hjelper ham i kampen mot uventede fiender. Hovedpersonen spilles av Henry Cavill som blant annet er kjent for rollen som Superman i Justice League, Batman vs Superman og Man of Steel.

Ropstad og «mennesket først»

Rapporten fra FNs naturpanel viser at halvparten av alle ville dyr er utryddet etter 1974, at vi og våre husdyr nå utgjør 95 prosent av alle pattedyrs biomasse. Dette sier noe om hvordan vi tar oss til rette.
Les mer om:

Vi bør føle litt på «industrikjøttskam»

Spiser du dyr som lever under industriforhold bør du føle en viss skam. Det er nemlig på grunn av deg at de lever slik.
Les mer om:

Dyr juleshopping i utlandet – mange gaver forsvinner

For mange er det fristende å kombinere julehandel med en aldri så liten tur utenfor landegrensene. Men du bør vite hvor mye du handler for, hvis ikke kan det fort bli dyrt.
Les mer om:

Mener rentene på milliardgjelda blir millioner dyrere enn de trenger(pluss)

Politikerne vedtok hvor stor risiko administrasjonen får ta med hvordan milliardgjelda i nye Ørland kommune skal organiseres. Senterpartiets Thomas Hovde mener løsningen blir unødvendig dyr.
Les mer om:

Torstein (77) skøyt mot bjørnen, så ble den borte

I en litt spesiell kjellerstue møter vi en helt vanlig mann med en veldig annerledes hobby. Torstein Gjelsvik jakter ville dyr over hele verden.
Les mer om:

Fluorskade på mennesker, dyr og planter

Aluminium fabrikken i Årdal i Sogn spydde ut fluorgass og kyrne ble syke. Det samme var tilfelle med hjorten.

På tide å oppdatere synet vårt på dyr

Det vi trenger i dag er en varm, grønn individualisme som ser ethvert liv som verdifullt, ikke fordi det er likt vårt eget, men fordi det er forskjellig fra oss selv og helt unikt.
Les mer om:

Ønsker hjelpesenter for hjemløse dyr: – Ikke et ansvar som kan overlates til frivilligheten

Boye Bjerkholt i Lillestrøm Venstre lover at partiet vil prioritere midler til å opprette et smådyrmottak i deres budsjettforslag for 2020.
Les mer om: