Nyheter om Dyr


Geirs plakat-protest tatt til følge

Geir Norling, mannen bak bartemarsjen på Fagernes for noen uker siden, har skrevet sitt første leserinnlegg. Det sto på trykk i Østlendingen torsdag, der han påpekte at det på hver eneste dør og på hver eneste oppslagstavle på sykehuset i Hamar henger oppslag om hvor dyr sykehustransporten er.
Les mer om:

Åpner for felling i ulvesonen

Klima- og miljødepartementet gir for første gang tillatelse til lisensfelling av inntil tre ulver i ulvesonen. Rovviltnemden foreslo felling av 17 dyr og vedtaket skaper splid.
Les mer om:

Dyr julehilsen fra Skagerak Energi

Våknet opp til en julehilsen fra Skagerak Energi i dag. De har funnet ut at når regjeringa reduserer forbruksavgiften med 0,94 øre/kWh kan de koste på seg å øke nettleien med 2,5 prosent. 
Les mer om:

Betalte 471 kroner for 1,5 timers parkering: – Jeg vet det er min feil, men jeg skulle ønske kommunen var litt rundere i kantene

Da Thore Helminsen i forrige uke skulle parkere i St. Hansfjellet ble han nødt til å bruke appen for første gang. Det ble en dyr affære.
Les mer om:

Evakuering etter brann i britisk dyrehage

Både dyr og besøkende måtte evakueres da det lørdag brøt ut brann i en dyrehage i Chester sør for Liverpool.
Les mer om:

Sykehuset Innlandet fjerner provoserende plakater

Kreftpasient Geir Norling reagerte sterkt på plakater på sykehuset i Hamar om hvor dyr syketransporten er. Nå blir de provoserende plakatene fjernet.
Les mer om:

Leder: - Lav skatt og null moms kan raskt spises opp av høye bo- og levekostnader

Inn mot jul handles det mer enn ellers i året. Men å fylle handlekurven i dagligvarebutikken på 78 grader nord er for de fleste en dyr fornøyelse.
Les mer om:

Krever støtteordning for godstog

Norske Petroleum Geo-Services (PGS) har for tredje gang fått nei fra miljømyndighetene til oljeleting i Australbukta. Lyden fra seismikk kan ta livet av dyr eller ødelegge hørselen deres.

«Hvordan noen kan velge å skyte på katter og andre dyr, er det vanskelig å forstå»

«Mishandling og vanskjøtsel er noe som skjer hver dag i de norske hjem», skriver Birgitte Fineid, veterinærfaglig rådgiver, Dyrebeskyttelsen Norge.
Les mer om:

Klar tale fra Dyrebeskyttelsen: - Ikke gi dyr i julegave

Et kjæledyr medfører også mye ansvar, ikke bare glede under juletreet.
Les mer om:

Privat kreftsenter øker kapasiteten for å ta imot avviste pasienter

Aleris kreftsenter på Frogner utvider etter økende pågang av alvorlig syke kreftpasienter som vil ha dyr behandling det offentlige ikke vil betale for.
Les mer om:

Frykter elgpåkjørsler: – Vi har rett som det er vært på E6 og jaget bort elg

Viltnemnda ønsker seg flere og høyere gjerder, for å forhindre at dyr forviller seg ut på motorveien.
Les mer om:

Å skyte dyr og budbringere

DEBATT: Alf Berg har rett i sin hovedkonklusjon i kronikken 6. desember: Vi trenger mer debatt om hva som er akseptabel bruk av dyr.
Les mer om:

Rådyr svensk auksjon skremmer

Hvis den norske 700 MHz-auksjonen blir like dyr for operatørene som den svenske, betyr det at statskassen vil dra inn om lag 1,4 milliarder kroner. I Norge er det tilrettelagt for tre operatører.
Les mer om:

Frykter norsk oljeleting skal gjøre hvaler døve

Norske Petroleum Geo-Services (PGS) har for tredje gang fått nei fra miljømyndighetene til oljeleting i Australbukta. Lyden fra seismikk kan ta livet av dyr eller ødelegge hørselen deres.

Mann lettere skadd etter å ha kjørt i fjellveggen

En 21 år gammel mann slapp unna med lettere skader etter å ha kjørt i fjellveggen for angivelig å unngå å kjøre på et dyr på Radøyvegen i Hordaland.
Les mer om:

Her forbarmer fisker Kjetil seg over en haltende og tiggende måkeunge. Men et annet dyr skulle han gjerne skutt mange av: – Vanvittig

15 sel er anbefalt kvote for neste års jakt i Vestfold. Det betyr at kvoten er uendret fra tidligere år. Fisker Kjetil Andersen synes forslaget er vanvittig.
Les mer om:

Bøkko jakter vilt for å orke skøytekjøret

TOMASZÓW MAZOWIECKI (VG) Norges landslagsveteran og OL-gullvinner Håvard Bøkko (31) forteller at jakten på dyr i hjemtraktene gir ham nødvendig pusterom og motivasjon til å fortsette skøytekarrieren i verdenscupen.
Les mer om:

– Uten en ny veterinærvaktordning er det ikke håp for jordbruket i det hele tatt(pluss)

I dag risikerer bønder i ytre Midt-Troms at dyr går tapt på grunn av manglende veterinærhjelp.
Les mer om:

Musejakten

For to måneder siden våknet jeg av en merkelig lyd fra loftet. Det hørtes ut som et dyr som 
romsterer. Jeg har hørt lyden før, og jeg vet det er en uønsket gjest, trolig en gnager.
Les mer om:

Geir Olafs ville verden

I 262 dager har Geir Olaf Gjerden levd tett på verdens villeste dyr. Her ser du noen av blinkskuddene.
Les mer om:

– En dyr, svært påkostet film med store scener

Nærmere bestemt produsent Synnøve Hørsdal, administrerende direktør i Maipo Film, som i mange år har kjempet for at «Sonja» skulle nå lerretet. I 2011 ble hun forelagt ideen til en TV-serie. Men Hørsdal ville ha film, hun satte i gang manusforfattere – og hentet inn Anne Sewitsky i deres tredje samarbeid. – Det er tilfredsstillende når vi er kommet hit, men det har vært et enormt langt løp, sier Hørsdal til NTB når det er én uke igjen til førpremieren, før det norske kinopublikummet får møte skøyteikonet 1.

Holder alle muligheter åpne og ber Lillestrøm hoste opp mer penger

Det er klart man skal ta hva en spilleragent sier med en klype salg, men vi er enige i at Islendingen Arnor Smárason er knallgod og sikkert har mange valg når fremtiden skal bestemmes.

- Tre kroner literen spart på tre minutter

Jeg var irritert på meg selv. Jeg hadde prestert å gå (nesten) tom for bensin på en dag bensinen er dyr.
Les mer om: