Nyheter om Drive


Nå er denne kjente eiendommen til salgs – men drive bensinstasjon får du ikke

SKIEN: Den kjente Wattenberg-eiendommen rett utenfor Skien sentrum er til salgs. Eiendommen er mest kjent for bensinstasjonen YX/7-Eleven.
Les mer om:

Ta tjenestene tilbake, Fredrikstad kommune!

– Selvgjort er velgjort - veien til gode kommunale tjenester er å drive dem selv! skriver tillitsvalgt Ole Martin Kolberg.

Taper millioner på å drive krematorium for kommunen: – Min anbefaling er at vi må gå ut av denne avtalen

Ber kommunen overta driften, dersom de ikke får betydelig mer penger.
Les mer om:

Sykehusdirektøren trekker seg, til tross for tillit fra styret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: I forrige uke varslet foretakstillitsvalgte i alle de store arbeidstakerorganisasjonene ved sykehuset, blant andre Legeforeningen, Forskerforbundet, Fagforbundet og Psykologforeningen, på vegne av over 20.000 ansatte i Oslo Universitetssykehus (OUS) at de ikke lenger har tillit til administrerende direktør Bjørn Erikstein.

I juli legger skjærgårdstaxien til i indre havn

- Det skal bli mye enklere å hoppe på en båt i Tvedestrand, og komme til for eksempel Lyngør. Det sier Nina Noem Hansen som skal drive et nytt taxibåtprosjekt for Sørlandets Maritime i sommer.

- Bryter samfunnskontrakten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Fylkeskommunen ser bare på et år av gangen, og ikke veien videre. De ser ikke ut til å forholde seg til samfunnskontrakten de har signert, der de har forpliktetet seg til å dimensjonere skolene etter behovet i næringslivet, sier Lene Lakså, leder for Indre Salten opplæringskontor.Utspillet kommer etter beskjeden om at det ikke blir Teknikk og industriell produksjon (TIP) på Saltdal Videregående skole til høsten.

Vi krangler om vindkraft, men det kan satses også på andre fornybare energikilder

Emil (14) følte seg presset til å spille fotball. – Det er liksom ikke lov til å være gutt og ikke drive med fotball, og man blir utenfor når man ikke gjør det. Tendensen bekreftes av idrettssosiologen.
Les mer om:

Et nytt kapittel for operadronningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) Den Norske Opera ligger badet i lys. Utenfor blinker og glitrer det i en rolig Oslofjord. Pent kledte mennesker spaserer på de hvite marmorsteinene, med mysende blikk. Her, i kontrast til alt det hvite, står en sortkledt operadiva, rank i ryggen. Det er Ingebjørg Kosmo (52) fra Fauske. Hun skal fotograferes.

Emil grudde seg til fotballtreninga: – Lettelsen var stor da jeg slutta

Emil (14) følte seg presset til å spille fotball. – Det er liksom ikke lov til å være gutt og ikke drive med fotball, og man blir utenfor når man ikke gjør det. Tendensen bekreftes av idrettssosiologen.
Les mer om:

- Døren min er åpen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: - Jeg er veldig glad for å kunne reise rundt som dette og å innspill fra de som trenger å snakke med de som legger politikken for næring. Det er ingen tvil om at det er muligheter til å både forenkle og gjøre behandlingstider kortere, sier Røe Isaksen til Saltenposten.Han oppfordrer de som har noe på hjertet om å ta kontakt.- Jeg leser alle mail jeg får, og om det er noen som ønsker et møte, så er det bare å si ifra.

Regjeringen har lagt opp til slakt av NSB

DEBATT: Jernbanen er det suverent mest klima- og miljøvennlige transportmiddel som finnes, da burde den vært rustet kraftig opp i stedet for å drive med et konkurransehysteri på enkeltspor.
Les mer om:

Debatt: Når kunnskap ikke betyr noe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Leserbrev:Steinbruddsaken har vært en omtalt sak både i media og gjennom en rekke prosesser i kommunen. På avstand fra Trondheim har jeg fulgt med på prosessen og selv sendt inn innsigelse i saken for å kunne bidra i å belyse den fra flest mulige ståsted. Som en demokratisk prosess er det viktig at alle parter kan ta del for å kunne drive samfunnet videre.

Thon mener Nordkapp-platået bør være gratis for turister

Torsdag avgjøres om Scandic fortsatt får enerett til å drive turistanlegg på Nordkapp. Investor Olav Thon mener attraksjonen bør være gratis for turister.
Les mer om:

Da har Martin Ødegaard tatt flyet til Tyskland

Ifølge TV2 har Martin Ødegaard og agenten satt seg på flyet til Düsseldorf på torsdag. Når Bayer Leverkusens hjemmearena er en halvtimes kjøring unna flyplassen, da er det bare å forestille seg hva som kan skje. Egentlig er det ikke noe hast med å vite før det faktisk skjer, men litt spennende er det sikkert for TV2 å få lekt seg som detektiv. I tillegg: når «vår» Martin Ødegaard jobber med å få på plass en ny arbeidgiver før sesongstart, er det meste av bevegelsene av interesse. Martin Ødegaard has just landed in Düsseldorf, accompanied by his father and agent.

Har blitt en suksess mot alle odds: - Et vanvittig prosjekt

«Der ingen skulle tru at nokon kunne» drive restaurant. Jo da, det går an, i Vestbygda i Sannidal. Mot nær sagt alle odds har Miljøgården blitt et lite eventyr.
Les mer om:

Tror ikke det er mulig å drive jernbanen på tilslaget fra SJ

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Skjebnedag for Skjerstadfjorden: - Lukkede merder kan bli kraftig forsinket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Kommunestyrene i Bodø og Fauske har allerede vedtatt forslaget til ny arealplan for Skjerstadfjorden, der det totale arealet til akvakultur er betydelig redusert.I morgen, torsdag, er det Saltdal sin tur. Et knapt flertall i formannskapet stemte imot forslaget forrige uke.- Det bes om en tilstrekkelig utredning og konsekvensutredning på blant annet hvordan dette vil påvirke anadrom laksefiske.

Nye selskaper i Telemark - hvem driver med hva?

TELEMARK: Nesten hver dag startes det nye selskap i Telemark. Her er nye selskaper i Telemark hittil denne uken og hvem som står bak og hva de skal drive med.
Les mer om:

Ingen snakket om klima da fusjonen ble vedtatt. I fjor fløy de ansatte over 3800 ganger mellom Trondheim og Bodø

Hvor klimavennlig er det egentlig å drive «Norges lengste universitet»? Ledere ved Nord universitet flyr hyppig mellom studiestedene. Det er ingen konkrete planer om å kutte i flyreisene.
Les mer om:

Kunstneriske sjeler på Vestre Haugen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg la fort merke til at de alle er kreative personer og så et potensial i hver av dem, sier miljøterapeut Emmy Lee Nysveen, som selv driver med grafikk.Skikkelig vernissage - En ting er at de alle har kunstnerisk skaperverk i seg. En annen er at flere enn de selv og deres nærmeste bør får oppleve det de skaper.

Sveriges statsbane overkjørte Vy

Den svenske statens togselskap (SJ) kan drive jernbane i Norge for en brøkdel av hva Vy får betalt i dag. Vy har feil på kjøreledningen, skriver John O. Egeland.
Les mer om:

SJ vant anbudet om sju togstrekninger i Norge

Svenske SJ har fått kontrakten om å drive togtrafikken på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Saltenpendelen.
Les mer om:

SJ vant anbudet om sju togstrekninger i Norge

Svenske SJ har fått kontrakten om å drive togtrafikken på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Saltenpendelen.
Les mer om:

Vy er ute i kulden - svenskene skal stå for togene i nord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Jernbanedirektoratet har i dag besluttet at trafikkavtalen for togtilbudet på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen og Meråkerbanen skal tildeles SJ Norge.Også Saltenpendelen skal driftes av SJ.- Kampen om kontrakten sto i sluttfasen mellom SJ Norge og Vy Tog, og det var tett og jevnt. Både SJ Norge og Vy Tog leverte meget gode tilbud på kvalitet og oppdragsforståelse.

SJ vant anbudet om sju togstrekninger i Norge

Svenske SJ har fått kontrakten om å drive togtrafikken på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Saltenpendelen.
Les mer om: