Nyheter om Drap


Så film med drapsofferet kvelden før: – Alt var som vanlig

Søndag kveld så kompisgjengen filmer i leiligheten på Majorstuen. Noen timer senere var leiligheten åsted for et brutalt drap.
Les mer om:

Psykologspesialist om den drapssiktede 16-åringen: - Fortsatt risiko for vold

Under tredje dag av ankesaken mot den 16 år gamle jenta som er tiltalt for drap og drapsforsøk etter knivstikkingen på Sørlandssenteret i juli 2017, fikk retten høre en psykologspesialist fra Ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel at jenta fortsatt kan være farlig.
Les mer om:

Psykologspesialist om den drapstiltalte 16-åringen: - Fortsatt risiko for vold

Under tredje dag av ankesaken mot den 16 år gamle jenta som er tiltalt for drap og drapsforsøk etter knivstikkingen på Sørlandssenteret i juli 2017, fikk retten høre en psykologspesialist fra Ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel at jenta fortsatt kan være farlig.
Les mer om:

To døgn etter drap – ingen gjennombrudd i saken

En rekke personer har blitt avhørt og mange tips har kommet inn etter drapet på Majorstua i Oslo. Men etter to dager har politiet ikke mistenkt eller pågrepet noen.
Les mer om:

Tiltalt for drap

En 51 år gammel kvinne møter onsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha drept ektemannen sin på Grefsen i fjor sommer. Hun nekter straffskyld og sier at hun handlet i nødverge.

Republikaner om journalist-drapet: Vil «sanksjonere helvetet ut av Saudi-Arabia»

Den konservative republikaneren Lindsey Graham vil «sanksjonere helvetet ut av Saudi-Arabia», og beskylder kronprins Mohammed bin Salman for å ha beordret drap på Jamal Khashoggi.
Les mer om:

– Sa hun stakk med kniv fordi alle var imot henne

Ankesaken mot en 16 år gammel jente som er tiltalt for drap og drapsforsøk etter knivstikkingen på Sørlandssenteret i juli 1017, fortsatte i Agder lagmannsrett tirsdag. Dagen var satt av til påtalemyndighetens vitner.
Les mer om:

I sjokk etter drap

Snart ett døgn etter at en ung mann ble funnet drept i en leilighet på Majorstua, er ingen pågrepet. Naboer forteller til TV 2 at de er i sjokk over det som har skjedd.
Les mer om:

Drap og fatwaer: Slik var Irans terrorregime i Europa

Attentatet mot William Nygaard kom på en tid det iranske regimet målrettet likviderte politiske motstandere på europeisk jord.
Les mer om:

CNN: Planlegger å innrømme drap

Saudi-Arabia forbereder ifølge CNNs kilder en rapport der det heter at Jamal Khashoggi døde som følge av et feilslått avhør.
Les mer om:

– Urettferdig at jeg fikk lov til å leve

Christine Aaneland (24) sliter fremdeles etter at hun ble knivstukket på Sørlandssenteret i juli i fjor. Hun var første vitne som forklarte seg for Agder lagmannsrett under ankesaken mot 16-åringen som er tiltalt for drap og drapsforsøk.
Les mer om:

Dopingkrim i skyggen av Johaug-saken

KRIM: Uten Therese Johaug ville ikke denne krimromanen bli skrevet. For den handler om doping og skiforbund og OL og salver. Og ja, om drap. Så der slutter Johaug-parallellen.
Les mer om:

19-åring fra Romerike tiltalt for uaktsomt drap etter traktorpåkjørsel

En 45 år gammel kvinne døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor i Oslo i februar i år.
Les mer om:

Lager true crime av drap i Holmenkollen

Hovedpersonen i «The Oslo Killing» vil ifølge pressemeldingen være Maria, datteren til den drepte, og serien vil følge hennes søken etter sannheten om morens død. Som fireåring var hun vitne til fremdeles uoppklarte drapet, som en amerikansk kvinne ble mistenkt for. Ifølge Aftenposten er datteren idag trebarnsmor bosatt i Argentina. Hun har aldri klart å slå seg til ro med hva hun er blitt fortalt.

Sørlandssenter-drapet for retten på ny: Ønsker forvaringsdom

De etterlatte håper fortsatt på forvaringsdom for 16-åringen som drepte Marie Skuland på Sørlandssenteret i fjor. Kun én mindreårig i Norge har tidligere blitt idømt forvaring for drap.
Les mer om:

– Apple Watch gjorde drapsopptak

En tyrkisk avis hevder at den savnede journalisten Jamal Khashoggis smartklokke tok opptak av at han ble drept. Saudiarabiske myndigheter nekter for at de har beordret drap.
Les mer om:

VG: Amir Mirmotahari tiltalt for å ha planlagt drap

Fredrikstad-advokat Amir Mirmotahari er nå blitt tiltalt for blant annet drapsforbund og forbund om kidnapping.
Les mer om:

Mann dømt til tolv og et halvt års fengsel for drap i Ålesund

En 30-åring fra Ålesund som knivstakk og drepte Robin André Svendsen (29) i Ålesund i februar, er i Sunnmøre tingrett dømt til tolv og et halvt års fengsel.

Tilstår drap på bulgarsk journalist

Mannen som er pågrepet og siktet for drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, har tilstått drapet, opplyser tysk påtalemyndighet.
Les mer om:

Den tydelige reaksjonen i Nygaard-saken bør få stor betydning også utenlands

LEDER: Ett drap, ett forsvinningsmysterium og flere siktelser for overlagt drap har denne uken satt et trist, nødvendig søkelys på ytringsfrihetens vilkår.
Les mer om:

Setter ned ekspertutvalg for partnerdrap

Fredag setter justisminister Tor Mikkel Wara ned et eget utvalg som skal gjennomgå partnerdrapssaker, og finne ut av hvorfor så mange varslede drap ikke forhindres.
Les mer om:

Avis: Tyrkia skal ha video og lyd av Khashoggis drap

Tyrkiske myndigheter har fortalt amerikanske tjenestemenn at de har video og lydopptak som beviser at Jamal Khashoggi ble drept, ifølge Washington Post.
Les mer om:

Avis: Skal ha opptak av drap

Ifølge Washington Post har tyrkiske myndigheter video- og lydopptak som støtter teorien om at journalist Jamal Khashoggi ble drept på Saudia-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober.
Les mer om:

Hevder å ha bevis for drap: - Kan høre hvordan han ble torturert

Hevder tyrkiske etterforskere sitter på angivelige lydopptak fra drapshandlingen.
Les mer om: