Nyheter om Drap


Frankrike minnes Samuel Paty

Frankrike markerer lørdag at det er ett år siden drapet på historielæreren Samuel Paty, et drap som sjokkerte hele landet.
Les mer om:

Iran utsetter henrettelse

Iran har på nytt utsatt henrettelsen av Arman Abdolali, som er dømt til døden for et drap han begikk som 17-åring.
Les mer om:

Storbritannia i sorg etter drap på politiker: – Lokalsamfunnets mann

SOUTHEND-ON-SEA (VG) Drapet på Sir David Amess sender sjokkbølger over de britiske øyer. Flere ønsker tiltak som vil øke sikkerheten til de folkevalgte.
Les mer om:

Boris Johnson sjokkert over drap på partifelle

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier han er rystet og sjokkert over drapet på partifellen David Amess.
Les mer om:

Mann frikjent for drap i lagmannsretten

En 44 år gammel kampsportutøver er frikjent av lagmannsretten for å ha drept en mann i 40-årene i Fredrikstad i mars i fjor.
Les mer om:

Mann frikjent for drap i lagmannsretten

En 44 år gammel kampsportutøver er frikjent av lagmannsretten for å ha drept en mann i 40-årene i Fredrikstad i mars i fjor.
Les mer om:

Drapstiltalt mossing frifunnet for andre gang: – Han er ekstremt lettet!

Mossingen i 40-årene som ble pågrepet og senere tiltalt for å ha kvalt en jevnaldrende Fredrikstad-mann til døde på Lisleby i fjor våres, er for andre gang frifunnet for drap.
Les mer om:

Politiet om Kongsberg-siktedes motiv: Hypotesen sykdom er styrket

KONGSBERG (VG) Espen Andersen Bråthen (37) er siktet for fem drap, men siktelsen vil bli utvidet. Det er mange som er fornærmet i saken, opplyser politiet på en pressekonferanse.

Politiet om Kongsberg-drapene: – Ingen grunn til å tro at dette er planlagt

Politiet sier det er ingenting i etterforskningen som tyder på at siktede Espen Andersen Bråthen hadde planlagt onsdagens drap på forhånd.

Psykologspesialist: - Vi har mange «tikkende bomber», men vi vet ikke hvilke som vil «gå av»

Psykologspesialist Pål Grøndahl har skrevet bok om drap. Han sier at det finnes mange «tikkende bomber» og at vi ikke kan vite hvem som faktisk vil «gå av».
Les mer om:

Dette vet vi om varslene

Allerede for fire år siden varslet barndomsvennen politiet om Espen Andersen Bråthen, fordi han fryktet at liv kunne gå tapt. Nå er 37-åringen siktet for drap på fem personer.

Amerikansk eiendomsarving dømt til livstid for drap

Den styrtrike amerikanske eiendomsmagnaten Robert Durst er dømt til livstid i fengsel for drapet på sin beste venn.
Les mer om:

Mangemillionær dømt til livstid for drap

Robert Durst (78), kjent fra dokumentaren «The Jinx», er dømt til livstid for drapet på mangeårig venninne.
Les mer om:

«Helsesista» beskjed til ungdommene etter fem drap i Kongsberg: – Det er lov å le og ha det bra selv om det har skjedd vonde ting

Oppfordrer ungdommer til å ta vare på hverandre og minner om at alle reaksjoner er normale.
Les mer om:

Støre: – Ikke vanskelig å trekke linjene tilbake til Utøya

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) pekte på Utøya-overlevende som bor i Kongsberg da han oppsummerte hendelsene som endte med fem drap onsdag kveld.

Møtte siktede: - Trengte hjelp

Styreleder Oussama Tlili i Kongsberg Islamsk kultursenter forteller at han har møtt mannen som er siktet for fem drap i Kongsberg, og opplevde at han trengte hjelp.
Les mer om:

Espen Andersen Bråthen siktet for fem drap

Espen Andersen Bråthen (37) ble pågrepet i Kongsberg onsdag kveld, siktet for å ha drept fem mennesker. PST opplyser at drapene så langt framstår som terror.

Politiet hadde fått bekymringsmeldinger om radikalisering

Politiet sier 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Senest i 2020 fikk de bekymringsmelding om mannen.

Ung kvinne funnet død – politiet utelukker ikke drap

SKIEN: Den foreløpige obduksjonsrapporten kunne ikke fastslå noen dødsårsak på den 23 år gamle kvinnen som ble funnet død i sin leilighet i Skien sentrum.
Les mer om:

Flere drap med skytevåpen

Ofrene er blitt skutt i seks av de 17 drapssakene politiet har etterforsket så langt i år. Dette er det høyeste antallet på over ti år, ifølge Dagbladet.
Les mer om:

FN fordømmer drap på asylsøkere i Libya

FN fordømmer drapene på minst seks asylsøkere i et interneringssenter i Libya og betegner forholdene for migranter og asylsøkere i landet som forferdelige.
Les mer om:

Var Kim Jong-uns høyre hånd: – Jeg har personlig beordret drap

I 30 år jobbet Kim Kuk-song tett med Kim-familien i Nord-Korea. I 2014 flyktet han fra landet, og nå velger han å fortelle om livet som Kims spion.
Les mer om:

Tiltalt for drap: – Jeg elsket henne veldig høyt, jeg vet ikke hvordan det skjedde

KRISTIANSAND TINGHUS (VG) Mannen som er tiltalt for drapet på småbarnsmoren Cansel Godek (22) nikket da han ble spurt om han erkjente straffskyld i henhold til tiltalen.
Les mer om:

Frigir navn etter drap

Det var Hamse Hashi Adan (20) som ble drept på Mortensrud torsdag 7. oktober. Politiet frigir navnet i samråd med familien og deres bistandsadvokater. Ingen er pågrepet i saken.
Les mer om:

Drepte Sydney (25) - deltok i leteaksjon

25-årige Sydney Sutherland kom aldri hjem fra joggeturen i fjor sommer. Nå er en 29-årig bonde dømt til livstid for kidnapping, voldtekt og drap.
Les mer om: