Nyheter om Drap


VM i 1934: Diktatoren som stjal VM-gullet

Drap, politisk spill og boikott, men først og fremst 20 VM med fotballminner vi aldri glemmer. Dagbladet og FourFourTwo har gått gjennom alle mesterskapene som er spilt. Slik rangerer vi dem.
Les mer om:

- Et slikt drap forblir bare uløst dersom politiet ønsker det

Når historien om drapene på rapperne Notorious B.I.G. og Tupac Shakur fortelles, får Los Angeles-politiet gjennomgå.
Les mer om:

Aktivisten Francia (36) har fått hundrevis av drapstrusler

Etter undertegnelsen av fredsavtalen i Colombia i 2016 har drap på sosiale ledere og menneskerettighetsaktivister økt kraftig.
Les mer om:

Livsvarig fengsel for knivangrepet i Åbo

En 23 år gammel marokkansk mann er dømt til livsvarig fengsel for to drap og åtte drapsforsøk med terror som motiv i den finske byen Åbo i fjor.
Les mer om:

25 års fengsel for drap på 71 flyktninger i Ungarn

En domstol i Ungarn har dømt fire menn til 25 års fengsel i forbindelse med at 71 flyktninger ble funnet kvalt i en kjølebil på en motorvei i Østerrike.

FN fordømmer Israels drap på sivile palestinere

Norge og 119 andre land fordømmer Israels drap på ubevæpnede palestinske demonstranter på Gazastripen.
Les mer om:

Dødstruslene før finalen: - Vinner dere, er du død

Drap, politisk spill og boikott, men først og fremst 20 VM med fotballminner vi aldri glemmer. Dagbladet og FourFourTwo har gått gjennom alle mesterskapene som er spilt. Slik rangerer vi dem.
Les mer om:

Tiltalt i drapssak

Syv menn, som alle knyttes til MC-miljøet, er tiltalt etter et brutalt drap i Asker i fjor. To skal ha utført selve drapet, mens de fem andre medvirket til det.
Les mer om:

Rapport om politisk drapsplan mot tyrkere i Danmark

Dansk sikkerhetspoliti brakte i fjor flere personer med tyrkisk opprinnelse i sikkerhet som følge av opplysninger om at de kunne bli utsatt for politisk motiverte drap, melder svensk og dansk rikskringkasting.
Les mer om:

Hastemøte i FN om Israels maktbruk mot sivile i Gaza

FNs hovedforsamling møtes onsdag til hastemøte for å ta stilling til et resolusjonsutkast som fordømmer Israels drap på ubevæpnede palestinere på Gazastripen.
Les mer om:

– Politiet fryktet at han ville unndra seg straffen

Politiet i Rogaland mener den 52-årige mannen fra Eigersund som er dømt for drap på storebroren, forsøkte å unndra seg straff ved å reise til Filippinene med kone og to små barn.

Tysk politi har pågrepet 17-åring for drap på tenåringsjente

Tysk politi har pågrepet en 17 år gammel gutt i forbindelse med drapet på en 15 år gammel jente i byen Viersen, vest i Tyskland, heter det i en kunngjøring.
Les mer om:

22-åring dømt til tvungent helsevern for drap på faren i Asker

En 22 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept sin egen far med 70 knivstikk i Asker høsten 2016.
Les mer om:

Mann dømt for uaktsomt drap etter båtulykke i Ålesund

En mann i 40-årene er dømt til 75 dagers ubetinget fengsel for uaktsomt drap etter en båtulykke i fjorden utenfor Ålesund høsten 2017, skriver Sunnmørsposten.
Les mer om:

Dømt for aktlaust drap

Regjeringen stiller seg positiv til at amerikanske soldater kan trene i Norge i ytterligere fem år og til at aktiviteten kan utvides. Uklokt, mener SV.
Les mer om:

Dømt for uaktsomt drap etter båtulykke i Ålesund

En mann i 40-åra er dømt til fengsel i 75 dager og oppreisningserstatning på til sammen 375.000 kroner etter båtulykke i Ålesund.
Les mer om:

Kims høyre hånd: Anklages for drap på 46 sørkoreanere

Han anklages for å stå bak senkingen av et sørkoreansk krigsskip og skal være ansvarlig for hackingen av filmselskapet Sony. Kim Yong-chol har tjent tre generasjoner nordkoreanske ledere.
Les mer om:

Mener jenta (16) må dømmes for grove kroppsskader – ikke drap

Forsvareren mener fire års fengselsstraff er passende for jenta som drepte Marie Skuland (17) og skadet Christine Aaneland (24) på Sørlandssenteret.
Les mer om:

Salah-bilde skaper reaksjoner

Det har skapt store reaksjoner at Liverpool-stjernen Mohamed Salah har stilt opp på et bilde med Tsjetsjenias omstride president Ramzan Kadyrov. Det egyptiske landslaget lader opp til VM i Tsjetsjenia, og menneskerettighetsorganisasjonen Human Right Watch skriver på Twitter at de liker dårlig at fotball blandes med politikk. Særlig når det er med en leder som er kjent for tortur og drap.

Ber om 11 års fengsel for drapstiltalt 16-åring

Aktor ber om 11 års fengsel for den 16 år gamle jenta som er tiltalt for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret sommeren 2017.
Les mer om:

Tysklands innenriksminister etter drap på jente (14): – Har ikke kontroll over asylsituasjonen

En irakisk asylsøker (20) har siden lørdag kveld sittet i varetekt i Tyskland, mistenkt for drapet på en 14 år gammel jente. Drapet ryster Tyskland, og har antent den allerede opphetede asyldebatten i landet.
Les mer om:

Samtykket i fengsling

Harstadmannen som er mistenkt for et drap på Notodden, er varetektsfengslet for fire nye uker.
Les mer om:

15 pågrepet i India etter lynsjinger som følge av ryktespredning

Falske nyheter i sosiale medier har ført til en rekke lynsjinger i India. Så langt er 15 personer pågrepet for drap i forbindelse med en sak i Assam.
Les mer om:

Drap på tysk jente får asyldebatten til å blusse opp

Pågripelsen av en avvist asylsøker i Irak for det brutale sexdrapet på 14 år gamle Susanna fra Mainz, er ytterligere bensin på bålet av skandalesaker og høyrenasjonal fremmarsj, i et Tyskland som er stadig mer splittet i flyktningspørsmålet.
Les mer om:

Drap på 14 år gammel jente ryster Tyskland - asylsøker pågrepet i Irak

Den irakiske asylsøkeren (20) som er mistenkt for å ha voldtatt og drept en 14 år gammel tysk jente er pågrepet i Irak, og sendt tilbake til Tyskland. Angela Merkels motstandere krever nå en endring i asylpolitikken.
Les mer om: