Nyheter om Drangedal


Nå er gården solgt til milliardær

Milliardær Peter Tang Thomsen har kjøpt aksjene i Kurdøla AS. Selskapet eier Kurdøla gård og større skogsområder ved kommunegrensen mellom Kragerø og Drangedal. Kjøpesummen er ikke kjent.

Kjørte av veien etter politijakt – politibetjenter frikjent

PORSGRUNN: Da en motorsyklist nektet å stoppe for i en politikontroll, fortsatte flukten fram til han kjørte av veien i Drangedal. Patruljen som fulgte, en politibetjent og en politistudent, fikk status som mistenkt – men ble frikjent.
Les mer om:

Fest for Jarl (100): – Alt utover 80 år er en gave

DRANGEDAL: – Jeg hadde forventet å bli 80 år gammel, det har et menneske krav på. Alt utover det er en gave.
Les mer om:

Rykker ut til trafikkulykke

DRANGEDAL: Full utrykning fredag ettermiddag.
Les mer om:

To biler har kollidert

DRANGEDAL: Full utrykning torsdag ettermiddag.
Les mer om:

Politistasjonssjef tordner mot advokat: - Jeg måtte ta en ekstra titt på kalenderen for å slå fast at vi er i 2020, og ikke i forrige årtusen

KRAGERØ: Politistasjonssjef Øystein Skottmyr reagerer kraftig på uttalelser fra advokat Andreas Nyhaug om kvinner i politiet etter skyteepisoden i Drangedal 15. mai 2019. - Et slikt kvinnesyn hører ikke hjemme i 2020, understreker han.

Ble skutt i beinet av politiet – så ble han tiltalt for trusler

SKIEN: 31-åringen som ble skutt i beinet av politiet i Drangedal 15. mai i fjor, måtte tirsdag møte i Nedre Telemark tingrett hvor han sto tiltalt for trusler mot politiet.
Les mer om:

Rykker ut til bilbrann

DRANGEDAL: Utrykning til brann i kjøretøy.
Les mer om:

Verdifull 100-åring: Har innbrakt 100 millioner på 20 år

DRANGEDAL: Bare på de siste 20 årene har Drangedal e-verk sørget for 100 millioner kroner i kommunekassa. Ikke rart det er grunn til å feire strømselskapet som runder 100 år akkurat nå.
Les mer om:

Ble fratatt førerkortet fem dager tidligere: 40-åring krasjet i narkorus – familiefar omkom

SKIEN: Ingen ble alvorlig skadd da en 40-årig ruskjører traff en motgående bil. Men fem dager etter satte 40-åringen seg rusa bak rattet igjen, noe som endte fatalt for en familiefar fra Drangedal.

71-åring jobber som tannlege hjemme på gården, nå risikerer han å miste praksisen: – Uforsvarlig virksomhet

DRANGEDAL: En 71 år gammel tannlege var allerede i 2018 under lupen til helsetilsynet. I fjor avsluttet de tilsynssaken fordi de trodde at mannen ikke kom til å jobbe som tannlege igjen. Plutselig var han i gang igjen – på en gård i Drangedal.

Hvem er Kåre Hansen?

I fjor en gang, så kom jeg opp i en nettdebatt om forhold i Drangedal, basert på en kommentar jeg hadde skrevet om mobbesaken i bygda. Det var flere elementer i debatten, men mitt hovedpoeng var at jeg ikke tror Drangedal er så mye verre enn andre bygder. Mobbing er uansett en uting, men jeg hadde noen konkrete tips på at forholdene som ble avdekket i Drangedal også preget andre kommuner i Telemark. En av dem som meldte seg, med voldsom kraft i debatten, var Kåre Hansen. Han virket rasende på mitt standpunkt.
Les mer om:

Mobbesaker for retten: Den første er på vei

SKIEN: En tenkepause og en gjennomgang av sakene er over for advokat Vibeke Hein Bæra og mobbeofrene i Drangedal. Nå kan det bli retten neste.
Les mer om:

Politiet siktet på Olav med maskinpistol på kloss hold: – Jeg har tenkt i ettertid at jeg kunne blitt skutt i senga

GAUTEFALL/DRANGEDAL: Olav sover langt oppe på fjellet da politiet plutselig dundrer på døra. Sekunder senere har han en usikret maskinpistol stukket opp i ansiktet, men aner ikke hvorfor.
Les mer om:

Vebjørn er ikke helt som andre 25-åringer: – Jeg har en uvanlig hobby, men har bare fått positive tilbakemeldinger

DRANGEDAL: Det tok av da han som 15-åring var på omvisning på slottet. Nå har det blitt en samling få andre kan matche i Norge. Vebjørn Stigen Helland (25) er frelst på kongehuset.

Forventet tap på ti millioner kroner: - Vi er sterkt berørt av en total kollaps

DRANGEDAL: Gigantinvesteringer og sviktende strømpris gjør at det kan bli svært lite å hente ut av gullkalven for eier Drangedal kommune i 2020. Slik det ser ut nå, går det mot et resultat for Drangedal e-verk i null, mot forventet ti millioner i pluss.
Les mer om:

Kvinne knivstakk samboeren sin

DRANGEDAL: En mann ble sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket.
Les mer om:

Hjort funnet skutt og halvflådd: – De har tatt alt det beste kjøttet og latt resten ligge

– Jeg har drevet med jakt og ettersøk i 40 år, og jeg kjenner igjen framgangsmåten, sier Jørgen T. Bø, lederen i ettersøkskorpset i Drangedal. Han er hundre prosent sikker på at den døde hjorten ble skutt ulovlig.
Les mer om:

Snuoperasjon mot mobbing: – Dette er ikke noe easy fix

DRANGEDAL: Rektor Stein Heldal Hugstmyr har startet snuoperasjonen, som i et toårs perspektiv skal løse det omfattende mobbeproblemet ved Drangedal 10-årige skole.
Les mer om:

Mathias (20) hadde gledet seg i lang tid – så røyk drømmen i en krapp sving

DRANGEDAL: Han kunne kjørt løypa i blinde, den går tross alt rett utenfor huset hans. Men Mathias Skretteberg (20) får ikke sjansen til å vinne norgescuprittet på hjemmebane i helgen. I stedet må han pleie et brukket kragebein.
Les mer om:

Trafikkulykke: Bil kjørt av veien

DRANGEDAL: Full utrykning torsdag morgen.

Fant brennende bil i grøfta

En brennende bil ble funnet i en grøft i Drangedal i natt.
Les mer om:

Mann (29) tatt med over to kilo narkotika i bilen - så dukket politiet opp på døra

SKIEN: I august stanset politiet en 29 år gammel litauer da han kjørte bil i Drangedal. I bilen hadde 29-åringen 1990 gram amfetamin og 49,58 gram kokain. Da politiet undersøkte 29-åringens bolig i Skien, fant de et større pengebeløp, en digital vekt og pakkeutstyr.

Unik satsing: Nå forsvinner ikke talentene

DRANGEDAL: Han kunne vært en av talentene som hadde forsvunnet fra Drangedal. I stedet er Kristian Solvang glad for mulighetene som nå byr seg i klubben.
Les mer om:

Parkerte bilen for å redde trær: – Dette er en skandale

DRANGEDAL: – Dette er en skandale. Disse flotte gamle trærne må få lov til å stå, sier Petra Vogel. I protest mot fellingen har hun parkert bilen sin tett inntil ett av trærne og forhindret fellingsarbeidet som pågår i Drangedal sentrum.
Les mer om: