Nyheter om Drange


Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

Dei nye sokneråda i Suldal

Det inneber ei valdeltaking på 23 prosent, opplyser Anne Marit Øvstebø, kyrkjeverje ved Suldal kyrkjekontor. Samanlikna med kyrkjevalet for fire år sidan, er valdeltakinga noko lågare denne gongen. I 2015 var det også val til bispedømmerådet. Seks medlemmer er valde inn i kvart råd. Dei neste fem på listene er vara. På oversikta under er berre første vara ført opp.

Val-kongen

Nå i kveld er mandatkåringa klart, og her er det nye kommunestyret i Suldal i den rekkefølgja kandidatane er komne inn i.

LESARBREV: Svar om næringspolitikk

I førre utgåve av Suldalsposten, så vel som på nett, har det kome fleire kommentarar til innlegget vårt om tilsetjing av ein nærings- og samfunnsutviklar i kommuneadministrasjonen. Suldal Venstre meiner me drar strikken vel langt når me argumenterer for ei sterkare kommunal involvering i næringspolitikken basert på regjeringas (og då Venstres) stortingsmelding om «Berekraftige byer og sterke distrikt». Vel, det står nå i alle fall at: «Kommuneorganisasjonen har eit særleg ansvar og rolle i utviklingsarbeidet.

LESARBREV: Kva skal me leva av?

Spørsmål vert stadig stilt i forbindelse med overgangen til ein grønare økonomi i Noreg, men i Suldal er ikkje det viktigaste spørsmålet kva me skal leva av, men kven me skal leva av. For i motsetnad til større byar der ein stadig aukande befolkning treng nye jobbar, er det ikkje mangel på arbeidsplassar som er hovudproblemet i Suldal, men mangelen på arbeidskraft.

- Lar ikke valutakurs og prisnivå avgjøre feriemål

Prisnivået i Danmark ligger hakket over Norge, mens det i Tyrkia ligger på tredelen av det norske. For familiene Drange Slette og Bøhn-Andersen er det likevel andre ting som teller når feriemål skal velges.

– Lar ikke valutakurs og prisnivå avgjøre feriemål

Prisnivået i Danmark ligger hakket over Norge, mens det i Tyrkia ligger på tredelen av det norske. For familiene Drange Slette og Bøhn-Andersen er det likevel andre ting som teller når feriemål skal velges.

Her er Suldal Ap sitt program

Folka Kari Vaage Gjuvsland, som i dag er varaordførar, er partiets ordførarkandidat, som for fire år sidan, men under henne, er det endringar.

«Luksusfellen»-Lene: – Norsk ungdom får lære for lite om økonomi

BERGEN SENTRUM (NRK): – Mange tar opp mye gjeld og får problemer senere i livet, sier Lene Drange. Nå reiser 130 «økonomitrenere» rundt og lærer norsk ungdom å unngå å bli gjeldsslaver.
Les mer om:

Stor aktivitet for å stoppe nye branntilløp i Sokndal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag ettermiddag er 70 personer ute i felten.

Roser lokalsamfunnet i Sokndal: – Innsatsen har vært uvurderlig

– De frivillige har gjort et uvurderlig bidrag til fellesinnsatsen, sier innsatsleder i brannvesenet, Terje Glenn Drange.

Flest barn på startstreken i EIKs terrengtrim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trimløpet er et lavterskeltilbud for hele familie. - Vi synes alltid at det er kjekkest når det står flest barn på startstreken. Det gjorde det på fredag, forteller Thomas Hetland fra arrangørklubben EIK friidrett. Foto: Thomas Hetland De yngste deltakerne sprang ei 300 meter lang løype.- Barn opp til 12-13 år sprang ei løype som var 800 meter lang, mens de voksne deltakerne løp 4,4 kilometer.

Det ble gull til alle

– Det var mer slitsomt i år, men definitivt verdt det, sier Leif Kristian Drange (7) om dagens prestasjon i AQ BarneTri.
Les mer om:

Kontroversiell doping-forfatter klar med ny bok

For tre år siden fikk Mads Drange mye kritikk for boka «Den store dopingbløffen». Nå er den tidligere dopingjegeren snart klar med ny bok.
Les mer om:

Lederskifte i Knaben Vel

Ove Drange som har ledet Knaben Vel i fire år, fikk ros for sin innsats på årsmøtet i Knaben Kapell langfredag.
Les mer om:

Klassequizen: Grim skole videre til Oslo

Felix Leon Hammond, Magnus Isaksen Drange, og Rebekka Luna Rojas Bak fra Grim skole i Kristiansand sikret seier i fylkesfinalen for Vest-Agder i Klassequizen. De møtte Lista ungdomsskole til kunnskapsduell i dag.

Dorull-sjefen legger seg flat og beklager: – Det gikk litt over styr

– Jeg er ingen kjeltring, sier dorull-sjef Torry Drange (47) i toalettpapir-grossisten Dragro – som har høstet klager på uønsket dopapir over hele landet.
Les mer om:

Gråt ved målstreken

Som frivillig i Kirkens Bymisjon har Reidun Drange fått mange sterke inntrykk, men det er spesielt ett hun vil trekke fram.
Les mer om:

– Gøy å ha noe å finne på i sommerferien

Å sove i lavvo på Lindøy og å lære orientering er den perfekte feriestarten, synes Emma Drange Markhus og Nora Louise Steine (13).
Les mer om:

Torry (46) ga bot til Q-Park da de parkerte på hans private parkeringsplass

Torry Drange krever 800 kroner fra Q-Park, som parkerte på hans private parkeringsplass.
Les mer om:

P-vakten tok parkeringsplassen: Torry (46) ga ham bot

En parkeringsvakt fra Q-Park fikk smake sin egen medisin da vedkommende stjal parkeringsplassen til Torry Drange (46).
Les mer om:

Klimaforsker fra Bergen slår alarm

Klimaforsker og professor Helge Drange ved Universitetet i Bergen mener vi ikke tar miljøspørsmålet på alvor. Han hevder havnivået kan stige dobbelt så mye som tidligere antatt.

Slik lærer de seg å regne superraskt

Tidligere slet Aleksander Eikmo Drange (12) med å konsentrere seg på skolen. Nå regner han flersifrede tall i hodet uten hjelpemidler.
Les mer om:

- Mer regn og oftere ekstremvær

De store nedbørsmengdene vil bare fortsette i årene framover. - Det er umulig å snu så lenge CO2-utslippene øker, sier klimaforsker Helge Drange.
Les mer om:

Disse ti tiltakene kan redde klimaet

Her er ti konkrete tiltak som ifølge klimaprofessor Helge Drange og direktør Tore Furevik ved Bjerknessenteret vil sikre at vi stanser global oppvarming på to grader.
Les mer om: